Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Ha Te nem lennél, szürke lenne minden napom,
  2013-07-08 21:12:59, hétfő
 
  Ha Te nem lennél, szürke lenne minden napom,
De mióta ismerlek, szívem a boldogságtól ragyog.
Meghálálni soha nem tudom,
Remélem érzed, hogy szeretlek nagyon!?
A szeretet szárnyán jöttem,
A szívemből egy darabot törtem,
Íme itt van, vidd,
A szeretet kelyhéből a nedűt mind ki idd!

 
 
1 komment , kategória:  Verses képek  
Hűsitő italok Erzsikétől
  2013-07-08 21:02:45, hétfő
 
  .....

 
 
0 komment , kategória:  blog partik  
Zenélő szökőkút_saját fotók - Margitsziget
  2013-07-08 11:59:48, hétfő
 
  ........



...... ........... .......



...... ........... ......

 
 
1 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Margitsziget,felújított zenélő szökőkút képek saját fotózás
  2013-07-08 11:51:39, hétfő
 
  Képtáram Link


...... .....







.........



.........



 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Látkép a hajóállomásról Margitszigetnél
  2013-07-08 11:28:57, hétfő
 
  ......



.......

 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Virág kompozíció a Margitszigeten
  2013-07-08 11:17:45, hétfő
 
  ...... .......

 
 
1 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Platán fák a felújított zenélő szökőkút mellett
  2013-07-08 11:16:12, hétfő
 
  .......



...... ..............



...... ..............



 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Horn Gyula néhai magyar miniszterelnök temetése
  2013-07-08 10:45:44, hétfő
 
  Elhelyezik a koporsót a ravatalon Horn Gyula néhai magyar miniszterelnök temetése előtt a budapesti Fiumei úti Nemzeti Sírkertben 2013. július 8-án.
...... ...........


Horn Gyula életének 81. évében, hosszan tartó, súlyos betegségben hunyt el június 19-én. A szocialista politikus 1994 és 1998 között volt Magyarország kormányfője.
Orbán Viktor kormányfő és volt miniszterelnökök, illetve Mesterházy Attila, az MSZP elnöke mellett külföldi vendégek is lejórtták kegyeletüket Horn Gyula néhai kormányfő jövő hétfői temetésén
...... ......


Katonai tiszteletadás mellett július 8-án, 10 órától, a Fiumei úti sírkert 15-ös számú parcellájában vesznek végső búcsút családtagjai, a közvetlen hozzátartozók, valamint állami és külföldi protokoll-vendégek - írta a KIM.
A közlemény szerint a volt miniszterelnökről Katona Béla, a Horn-kormány minisztere, az Országgyűlés volt elnöke emlékezik meg. Ezt követően Kulka János színművész szavalata hangzik el. A szertartáson közreműködik a Magyar Honvédség Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Központi Zenekara, valamint a Maléter Pál Rendészzászlóalj.
A szertartást követően 11 órától bárki leróhatja kegyeletét a volt kormányfő sírjánál. A legfeljebb 60 centiméteres álló koszorúkat csak reggel 7 óráig, a temető központi ravatalozójában tudják fogadni a szervezők - olvasható a KIM közleményében.


Katonai tiszteletadás mellett temették el Horn Gyulát
Eltemették Horn Gyulát. A volt miniszterelnököt katonai tiszteletadás mellett búcsúztatták el a Nemzeti Sírkertben. A ravatalnál a rendszerváltás óta eltelt idő összes miniszterelnöke fejet hajtott. Felszólalt az Európai Parlament szocialista elnöke is. Martin Schulz búcsúbeszédében méltatta Horn Gyula egykori kormányfői munkáját. Néhányan kifütyülték Orbán Viktort, amikor a kormányfő a sírhoz lépett, hogy lerója kegyeletét./de a katonazenekar miatt nem lehetett hallani/
Piros szegfűkkel érkeztek a vendégek Horn Gyula temetésére. A volt miniszterelnök koporsójánál katonák álltak díszőrségben. A család az első sorban ült, a meghívottak között ott voltak a jelenlegi és korábbi közjogi méltóságok.
- Élete maga volt a 20. század Magyarországának történelme, annak minden cikcakkjával és ellentmondásával együtt - ezt mondta Horn Gyuláról az Országgyűlés volt elnöke. Katona Béla beszélt a politikus gyerekkoráról, 1956-os szerepvállalásáról és miniszterelnöki éveiről. Azt mondta: Horn Gyula nem ellenségeket, hanem barátokat szerzett az országnak, és ha kellett, a kemény döntéseket is meghozta. ,,Ennek eredménye az, hogy a rendszerváltástól napjainkig ő az egyetlen miniszterelnök, aki jobb állapotban adta át az országot, mint ahogy átvette."
- Katona szerint külföldön jobban megbecsülték Horn Gyulát, mint itthon. Utalt arra, hogy 2007-ben Sólyom László visszautasította az akkor 75 éves politikus kitüntetését. - A bánáti bazsarózsák nagy barátja Horger Antalként megakadályozta. Ez akkor nagyon igazságtalannak tűnt. Ma már nem számít - tette hozzá. Katona Béla: a volt kormányfő Magyarország és Európa sorsát is alakította
Horn Gyula élete maga volt a 20. századi történelem, annak ellentmondásaival együtt, de amikor lehetősége volt, Magyarország és Európa sorsának alakítójává vált - mondta Katona Béla, az Országgyűlés korábbi elnökeA Horn-kormány egykori minisztere úgy fogalmazott: Horn Gyula miniszterelnökként, államférfiként is megmaradt kisembernek. Nem volt tökéletes, hozott rossz döntéseket, de jó döntéseinek száma meghaladta a rosszakét, sikeres ember volt, igazi államférfi - mondta Katona Béla
Véleménye szerint Horn Gyula akkor is bizonyította, hogy államférfi, amikor kormánya az ő plebejus gondolkodásával ellentétes, az életszínvonalat átmenetileg csökkentő stabilizációs csomagot fogadott el. Ő volt az egyetlen olyan kormányfő a rendszerváltás után, aki jobb állapotban adta át az országot, mint amilyenben átvette - jelentette ki a korábbi szocialista házelnök, hozzátéve: eközben nem gyűjtött milliárdokat, nem voltak földbirtokai, gyárai.

- Schulz aktuálpolitikát csempészett búcsújába
Az Európai Parlament elnöke, miközben Horn Gyulát méltatta, utalt a magyar kormány és az Európai Parlament vitájára is. ,,Ő volt az, aki lehetővé tette azt, hogy a szétválasztást magunk mögött hagyjuk. Temetése napján talán itt az ideje elgondolkodni azon, hogy nincs-e ismét ideje annak, hogy a szétválasztást magunk mögött hagyjuk" - mondta Martin Schulz.

ATV videó Link

Forrás: hír24
A volt miniszterelnököt a budapesti Fiumei úti Nemzeti Sírkert 15. számú parcellájában temették el hétfő délelőtt. A búcsúztatáson több ezren vettek részt.
Az állami, katonai tiszteletadás mellett tartandó temetésen a családtagok, hozzátartozók mellett politikustársak és külföldi vendégek is lerótták kegyeletüket. Ott volt Orbán Viktor miniszterelnök,
...... .....

Boross Péter, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon korábbi kormányfő, valamint Mesterházy Attila, az MSZP elnöke. A búcsúztatáson a hozzátartozók és barátok mellett részt vett Áder János államfő, Sólyom László és Schmitt Pál volt köztársasági elnök, a jelenlegi és a Horn-kormány több tagja, Erdő Péter bíboros, Szili Katalin volt házelnök. A temetésen megjelentek és virágot helyeztek el az MSZP, a Fidesz és a KDNP országgyűlési képviselői, a Párbeszéd Magyarországért és a Demokratikus Koalíció politikusai, valamint a diplomáciai testület tagjai. A katonai tiszteletadás mellett tartott búcsúztatás után az MSZP országos és helyi politikusai, majd a kordonok megnyitása után a szimpatizánsok rótták le kegyeletüket, és helyezték el a megemlékezés virágait.
........



...... .....



.........


Hír 24 videó Link

Eltemették Horn Gyula volt miniszterelnököt
- galéria Link

TV2 tények videóLink
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Margitsziget felújított zenélő szökőkút
  2013-07-08 10:22:33, hétfő
 
  Tavaly volt 50 éves a szökőkút.
A felújítás terve Link
- A felújításnak csak az egyik oka volt az, hogy a régi szökőkút teljesen tönkrement, mert a beruházás Tarlós István főpolgármester szerint a Margitsziget tetszhalott állapotból való felébresztését is jelképezi.
Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester a felújított margitszigeti szökőkút avatásán 2013. július 1-jén. MTI Fotó: Illyés Tibor
.....


...... ........... .......


Videó az átadási ünnepségről Link
11 év után felújították a margitszigeti szökőkutat és a Margitsziget a Fővárosi Önkormányzat közvetlen irányítása alá került.
Tarlós István főpolgármester arról tájékoztatott, hogy a 35 méter átmérőjű, több mint ezer négyzetméter vízfelületű, mintegy 400 köbméter vizet tartalmazó, mostantól szebb és látványosabb szökőkút európai viszonylatban a legnagyobbak közé tartozik, felveszi a versenyt még az európai éllovas barcelonaival is. Emlékeztetett, hogy a sziget bejáratát 1962 óta ékesíti szökőkút.
- Budapest tavaly határozta el a Margitsziget revitalizációját, amelynek első állomása az újjávarázsolt szökőkút és annak környezete - mondta, megjegyezve, hogy a létesítmény újjáépítéséhez több száz millió forintos támogatást biztosított a kormány.
- Az eddig a XIII. kerülethez tartozó sziget közvetlen fővárosi irányításáról szólva a főpolgármester kijelentette: vannak, akik a Margitsziget "einstandolásának", kaszinó idetelepítésének víziójával riogatják a közvéleményt, mindez azonban nem igaz, mert a Fővárosi Önkormányzat a kabinet támogatásával "csakis a közjót kívánja szolgálni".
- A Margitsziget fejlesztésének lépései között említette Tarlós István a teljes csatornázást, lóvasút kiépítését, elektromos buszok beszerzését, a Palatinus strand fejlesztését, sportpálya-felújítást és -bővítést, ingyenes wifihálózat létrehozását, a japánkert és a futópálya felújítását, valamint az öntözőhálózat kiépítését.
- Beszédében mind a kormányfő, mind a főpolgármester kitért a néhány héttel ezelőtti dunai árvízre, méltatva a védekezést, és azt, hogy sikerült megvédeni a Margitszigetet.
- A beszédek után Orbán Viktor és Tarlós István egy jelképes gombnyomással elindította Magyarország legnagyobb szökőkútját, majd megtekintették a különböző komoly- és könnyűzenei aláfestésű vízi koreográfiát. (MTI)
- A felújításra 400 millió forintot áldoztak. Magyarországon az elmúlt években beindult a látványfejlesztés, amivel javítani kívánják az emberek közérzetét.

- A tér központi helyén található a kismértékben szerkezetileg módosított, vasbeton szerkezetű körülbelül 35 méter átmérőjű, körülbelül 900 négyzetméter vasbeton szerkezetű medence. A medencében 30 cm, 50 cm és 70 cm vízmélységet terveztek, így összesen körülbelül 400 köbméter víz található a medencetérben. A medencében egy, Magyarországon egyedülálló vízképet létrehozó, a vízfelületből programszerűen ,,fellövellő" vízkép betervezését határozták el, melyek akár állandó dinamikus, változó mozgásban is lehetnek, a betervezett gyorszárású mágnesszelepek programozott ki-bekapcsolgatásával.
- A körgyűrűkbe betervezett 196 darab telesugár fúvókák egyszerre maximum 4-10 méter magas vízoszlopot képesek létrehozni, de mivel a fúvókák alá beépített speciális gyorszárású mágnesszelepekkel egyenként szabályozhatóak, így csak a programban meghatározott időközönként működnek egyszerre. A vízjáték beállítását a programozással lehet változtatni.
Saját fotózás



Az inox osztócsövek a medence vasbeton alaplemezében, míg a mágnesszelepek és a vízalatti lámpatestek a biztonságos elhelyezés érdekében ráccsal fedett technológiai ,,süllyesztékekben" kerültek beépítésre. A szökőkút mellett tervezett villanyoszlopon került elhelyezésre egy szélérzékelő berendezés, melynek jeleire (szélerősség változás) a szökőkút vízoszlopmagassága automatikusan változik. A fúvókák tövébe egyenként 1 darab, összesen közel 250 darab LED lámpatestet terveztek be, melyek biztosítják a vízsugarak megvilágítását, az energiahatékonyság miatt LED-es világító egységekkel.

A vállalkozó szerződése 8 zenés vízjáték programozását tartalmazza, van arra is lehetőség, hogy a későbbiekben tetszés szerinti zeneszámok kerüljenek a programba. A margitszigeti szökőkút zenéi:

1. Vivaldi: Négy évszak - Tavasz
2. Simon és Garfunkel: Cecilia
3. Verdi: Nabucco - Rabszolgakórus
4. Creedence Clearwater Revival: Who'll Stop The Rain
5. Brahms: Magyar Táncok 1. tétel
6. Shadows: Kon-Tiki
7. The Rolling Stones: Let Me Down Slow
8. Andrea Bocelli: Time To Say Goodbye

A margitszigeti szökőkút zenéi napi bontásban:
1. Délelőtt 10.30 - 4 dal
2. Délután 17.00 - 4 dal
3. Este 18.00 - teljes blokk
4. Este 19.30 - 4 dal
Este 21.00 - teljes blok
........

 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Margit-sziget /Zenélő szökőkút
  2013-07-08 10:07:07, hétfő
 
  A Margit híd felőli oldalon helyezkedik el, 1962-ben adták át. Minden tavasszal hozzák működésbe, május 1‑jén, és őszig működik minden év október 31‑éig; műsorában negyedóránként hangzott fel egy zenei blokk. A kút vizében tilos a fürdés. Átmérője 36 m; a középső vízsugár több mint 25 m magasságba lő fel.
.........


Zenei repertoár volt:
Ludwig van Beethoven (1770-1827): III. Eroica szimfónia, op. 55., Scherzo Allegro vivace
Kodály Zoltán (1882-1967): Háry János-szvit
Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791): Requiem k. 626, Dies Irae.
Pjotr Csajkovszkij (1840-1893): A hattyúk tava op. 20.
Kodály Zoltán (1882-1967): A császár bevonulása
Georges Bizet (1838-1875): Carmen 1. szvit, Torreádorok
Weiner Leó (1885-1960): Divertimento No. 1., Róka-tánc
Liszt Ferenc (1811-1886): A-dúr zongoraverseny, Manók tánca
Johann Strauss (1825-1899): Császárkeringő
Pjotr Csajkovszkij (1840-1893): Csipkerózsika op. 66a.
Andrea Bocelli: Melodrama
.......


- A Korona Szálló melletti tér fénypontja az új, változó vízképű szökőkút. A kút középpontjában álló vízgömb a város jelképének, a hagymának a virágára emlékeztet. A vízsugarak játéka lebilincselő látványt nyújt mind a főúton közlekedőknek, mind a téren sétálóknak. A Margitszigeti Szökőkút Magyarország legnagyobb szökőkútja..A teljes vízgépészeti és vezérléstechnikai rendszert a Technoconsult Kft. tervezte és építette ki 2002-ben. Azóta zenélő szökőkútként működik; a 60 perces zenei műsor koreográfiáját szintén a Technoconsult készítette.
A margitszigeti szökőkút átmérője 36 méter, a középső vízsugár több, mint 25 méter magasságba lő fel.
- A Margit-szigeti szökőkút, amely a kilencvenes években fokozatosan kezdett lepusztulni, 1999 telén ment végképp tönkre: a vandálok a ekkor akkora kárt okoztak benne, hogy már nem volt értelme a további javítgatásnak. A delikvensek egyébként sok mindent el is loptak, vezetékeket, világítótesteket és vízgépészeti berendezéseket vittek magukkal. A Városháza 2000-ben döntött a felújításról, de először csak hatvanmillió forintos költséggel számolt. A tervek kidolgozása közben derült ki, hogy jóval több pénz kell a munkához, a hiányzó összeget tavaly szavazta meg a közgyűlés. A rekonstrukció százötvenmillió forintba került.
- A Margit-szigeti szökőkút, Budapest egyik legnagyszerűbb látványossága. 2002 márciusban indult újra, százötvenmilliós rekonstrukcióval nemcsak helyrepofozták, hanem korszerűsítették is az 1962-ben átadott kutat. Homokszűrős és vegyszeradagolós szűrőrendszert és számítógép-vezérlést kapott: ez szinkronizálja a víz játékát, 136 fényszóróból álló díszvilágítását és zenéjét, amely a kút körüli oszlopokon elhelyezett hangfalakból érkezik. A rafinált technikai megoldásokkal telepakolt szökőkutat - amelyet Demszky Gábor főpolgármester avatott újra - hatvanöt fúvóka és tizenegy nagy teljesítményű szivattyú működeti, vízforgató teljesítménye több mint ezer köbméter óránként. Vízrendszere négy vízképből áll össze. A központi, százmilliméteres fúvóka huszonöt méter magasra lövi fel a vizet, azt ezt övező négy kisebb átmérőjű pedig tizennyolc méterre. A kuglóf alakú vízképet huszonnégy tízméteres vízoszlop hozza létre, a belső medencetérből a külsőbe kilövellő harminchat fúvóka négyméteres íveket alkot. Az átépítéskor megerősítették a kút vasbeton szerkezetét, csőhálózatát teljesen kicserélték, régi burkolata helyére pedig süttői kő került.
...... .......



Régi zenélő szökőkút Videó
Link

Modern Talking - Margitsziget szökőkút / saját készítés
Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2013.06 2013. Július 2013.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 212 db bejegyzés
e év: 4484 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6417
  • e Hét: 18047
  • e Hónap: 51201
  • e Év: 284948
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.