Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Uramisten, miket műveltem!
  2013-08-10 23:21:16, szombat
 
  Riport Nagy Viktorral.
......


...... ........... ........


Nagy Viktor a világbajnokságot nyert vízilabda-válogatott kulcsfigurája lett. A kapus hihetetlen formában védett, ezért meg is kapta a torna legjobb kapusának járó díjat. A Kemény-féle csapattal sosem jutott a csúcsra, de ahogy társaiban, benne is égett a bizonyítási vágy. Aki nem emlékszik a fontos mozdulataira, az is ismerheti gesztusait és mimikáját, amivel internetes mémmé is vált.
Kemény Dénes azt mondta, hogy a tapasztalatok azt mutatják, hogy a szoros meccseket azok a csapatok nyerik, ahol jobb a kapusteljesítmény. A világbajnoki döntőben te voltál a különbség?
A tények azt mondják, hogy jó kapusteljesítmény kell a győzelemhez, de társak nélkül egyetlen kapus sem tud nagyot alkotni. Sokan nem veszik észre, hogy a csapattársak mennyit tudnak hozzátenni, pedig hónapok munkája van benne, hogy segíteni tudják a kapust. Tudatosan építettem fel saját magamat. Az utolsó három meccsre akartam a legjobb formába kerülni, és ez be is jött, még a csoportmeccseken is rengeteget tudtam fejlődni.
- Azt láttuk, hogy milyen fontos védéseket mutattál be, de sokszor úgy tűnt, hogy a fanatizmusod még ennél is többet tud segíteni. Mennyire tudatosan vállalt feladatod ez?
Már a felkészülés elején kiderült, hogy akkor megy jól a csapatnak, ha a kapuban az őrült Nagy Viktort látják [1]. A társak kérték is, hogy legyek ilyen. Nem volt azonban ez ilyen könnyű, rendelésre nem tudom ezt végrehajtani. Akkor jön ki, ha jól is megy a játék, és ők is mindent beleadnak a győzelemért. Ezen a vébén meg akartam végre mutatni, hogy én vagyok a legjobb. Kicsit nagyképűen hangzik, de még a vb előtt azt mondtam a többieknek, ha én leszek a torna legjobb kapusa, akkor mindenki nyakában arany lesz.
- Amikor Benedek Tibor átvette a csapatot, azt kérte, hogy a 2014-es budapesti Európa-bajnokságig legyenek türelmesek vele és a válogatottal is, addig ne kérjék számon az eredményeket. Erre már a világbajnokságon sikerült nyerni. Nem rak rátok ez túl nagy terhet?
.........


Ennél jobb nem történhetett volna a magyar vízilabdával, csak jó lehet favoritnak lenni. De nemcsak a szurkolókat és szakmát, hanem magunkat is megleptük, hogy ilyen hamar sikerült összeállni és összeérni. Véletlenek nincsenek, és a közönség joggal várja, hogy folytatódjon a sikersorozat. Benedek Tiborékban megvan a tudás és a tapasztalat, hogy ezt tovább tudjuk folytatni. Most azt kell átadniuk, hogy kell a sikert megélni.
- A szövetségi kapitányotok mondta, hogy talán nem a legjobb csapat nyert, de biztos, hogy ti akartátok legjobban a sikert. Honnan volt ez az óriási akarat?
Annyira vártuk a sikert, többeknek, így Szívós Marcinak és nekem is, rengeteg kudarc volt a hátunk mögött, és ezt át kellett lépnünk. Emellett óriási volt a csapategység. Az egyik meccsen csak a felét tudtuk betartani annak, amit Tibi kért, és még így is tudtunk győzni. Szívből mentünk, és hittünk. De még nagyon sok tanulni valónk van, nem szabad elhinni, hogy most már mindent tudunk. Majd ha sorozatban döntőket játszunk, akkor kezdhetjük ezt elhinni.
Részt vettél a londoni olimpián is, ahol a már kicsit megfáradt csapat végül csak az ötödik tudott lenni. Mi a különbség az akkori és a mostani válogatott között?
Londonban a csapat 90 százalékénak a zsebében ott volt az olimpiai arany, világbajnokságot, Eb-t nyertek a játékosok. De azt tapasztaltam, a 30 feletti játékosok már nem tudnak annyira pörögni, mint a 30 alattiak. Pedig az előbbiek is megtesznek mindent, 100 százalékot beleadnak. A mostani csapatban viszont óriási volt az éhség, azért is, mert akik maradtak, azoknak sem volt még világbajnoki címük, és úgy hajtottunk érte, mintha az életünk múlna rajta.
- Először 2006-ban voltál válogatott, gondoltad volna, hogy ilyen hosszú idő telik el, míg csúcsra érsz?
Azt hittem, hogy az aranycsapatba bekapcsolódva könnyeben jönnek az eredmények, de szó nincs erről, nagyon keményen kellett küzdeni, és még így sem nyertem mostanáig világbajnokságot. Mikor Tibi újraépítette a csapatot, kijelentette, hogy én vagyok az első számú kapus. Ez nagyon nagy megnyugvást és felelősséget adott. Évekig csak második számú voltam, a sanghaji vb pedig nem sült el jól. Óriási dolog volt, hogy hitt bennem, hogy erős pontja lehetek a válogatottnak. Eddig mindig oldalvizen voltunk, de most mind a 13 játékos megmutatta, mire képes.

Nagy Viktor:
Született: 1984.07.24.
Poszt: kapus
Klubjai: BVSC, Vasas (2004-2013), Szegedi VE (2013-)
Eredményei:
világbajnokságok:
aranyérem: 2013, Barcelona
ezüstérem: 2007, Melbourne
Európa-bajnokság: bronzérem: 2008, Málaga
Világliga: ezüstérem: 2007, Berlin
2013, Cseljabinszk
Olimpia: 5. hely, 2012, London
A Vasassal ötször nyert országos bajnokságot (2007-2010, 2012)
2008-ban az utolsó pillanatban kerültél ki az olimpiai csapatból. A válogatottnál pedig éppen az a Gergely István a kapusedződ, aki a helyedre került. Milyen a kapcsolatotok, mit tudtál tőle tanulni?
Nem haragudhattam rá, az edző választotta őt. Bennem az akkor úgy csapódott le, hogy még többet kell dolgozni. Lélekben meg is erősödtem ezután, és reméltem, hogy lesz még majd lehetőségem nyerni.
Benedek és Gergely új felkészülést vezetett be. Én tényleg nem szeretek úszni, de szerintem még a mezőnyjátékosok se, de nálunk ez nagy hangsúlyt kapott, a lábtempózás meg kevesebb lett. Az elmúlt kilenc évben 200 métereket úsztam, most pedig 2500-3000 méteres adagokat. De hittem benne, hogy ettől csak jobb lehetek. Amikor Tibinek csak egy kapus kellett valamilyen feladathoz, akkor is volt mindig dolga a másik kettőnek. Pisti mindig ki tudott találni valami újat, és a vb-re is olyan tanácsokat adott, amivel hozzájárult, hogy a legjobb lehessek.
- Mennyit videózol, mennyire készültél fel az ellenfelekből?
Régebben nem igazán elemeztem a lövőket, igazi reflexkapus voltam, nem tudtam kottából védeni. Hiába tudtam, hová lövik, valahogy mindig mellényúltam, csak stresszel járt. De rávezettek, kottázás nélkül sosem leszek a világ legjobb kapusa. Ezt megfogadtam, és ezen a nyáron az edzőimmel minden jó lövőt kielemeztünk. Így rátaláltam a kottázás és a reflexvédés összhangjára.
- A védéseid mellett a kapuban bemutatott grimaszok és mutogatások miatt mémmé váltál. Milyen volt ezzel szembesülni?
Viccesnek tartom ezeket, az csak jó, ha ezzel is örömet szerzek másoknak. A vb második hetén azonban már igyekeztem teljesen kikapcsolni a külvilágot, rá sem néztem a netre. Mert a külső dolgokra figyelés csak elviszi az energiát. A horvát meccs után néhány barátom már mesélt nekem a képekről és videókról, de megkértem őket, ne fárasszanak ezzel. Aztán, mikor hazajöttem, még a meccseinket sem tudtam megnézni utólag, egyből azzal szembesültem: uramisten, miket műveltem.
Néhány gesztusodról élénk vita is folyik, hogy azok átlépték-e már a sportszerűség határát.
Mindenkit megnyugtatnék, a vízben mutogatás nem okozott még maradandó lelki károsodást egyik ellenfélben sem. A horvátok a meccs után még csókolgattak is, hogy milyen jól védtem. Már mindenki ismer engem eléggé a válogatott és az euroligás meccsekről, hogy a medencében megőrülök. De azt is tudják, hogy ha ez az őrület kijön belőlem, akkor bajban vannak, mert jó formában vagyok. Korábban le akartam magamat állítani erről, de nagyon rossz érzés volt. Olyannak kell lennem a vízben, amilyen vagyok. Főleg, ha ez aranyat ér.
- Nem előre megtervezettek ezek a grimaszok, mint ahogy néhányan mondják. Némelyik magam számára is egészen megmagyarázhatatlan. Ha meg az ellenfél három sikertelen kísérlet után már éppen egy gesztusom miatt nem mer rendesen lőni, és ezzel vb-döntőt nyerünk, akkor meg nagyon is megérte.
- A napokban derült ki, hogy szinte a teljes csapat sérüléssel vagy betegséggel vízilabdázott a döntőben. Hogy tettétek túl magatokat a fájdalmakon?
Én is most megyek majd megröntgeneztetni az ujjam, de egy világversenyen természetes, hogy mindenki 100 százalékot belead, és nem figyel magára, ezért jönnek a sérülések. A döntő napján a szobatársam, Decker Ádám falfehér arccal feküdt és rázta a hideg. Kérdezte: hogy fog így játszani? Mondtam neki, hogy azért vagyunk itt, hogy jól játsszunk és megnyerjük a döntőt, a többit elfelejthetjük. Ahogy a vízben én Örült Viktorrá változom, úgy másokból is kiöli az adrenalin a fájdalmat
...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Benárik Julika szerkesztése
  2013-08-10 12:48:16, szombat
 
  ......

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Baráti jobb mancs
  2013-08-10 12:35:37, szombat
 
  Az alábbi videót leforgató Dogtober.org.au nem fog nekünk októberi szellőt hozni a nagy, magyar nyárba, ugyanis egyrészt ausztrál illetőségű, másrészt pedig az őszhöz csak névben van köze, hiszen valójában egy segítő kutyákat képző szervezetről van szó.
Hazai megfelelőjéről, a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítványról már korábban ejtettünk szót, és ha ez a cuki reklám egy picit is megmozdít bárkit arra, hogy segítsen nekik, akkor a szívmelengetésen felül is megérte ezt az ellenállhatatlan kölyköt elhoznunk nektek! Amúgy azt tudtátok, hogy most van a Nemzetközi
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Szent Lőrinc tisztelete
  2013-08-10 12:30:47, szombat
 
  Életrajza a 4. század vége után egyre újabb elemekkel bővült. Egyesek tudni vélik, hogy Hispániából származott, és a pápa akkor ismerte meg, amikor egy toledói zsinaton vett részt. Ez képtelenség, mert az első toledói zsinat 589-ben volt - de ez a legenda nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Lőrinc tisztelete elterjedjen Hispániában. Spanyolországban állítólagos hispániai származására hivatkozva mindmáig valóságos nemzeti szentnek tekintik. Tiszteletét erősítette, hogy a művészek nagyon gyakran ábrázolták együtt a két vértanú diakónust: Lőrincet és Vincét.
Német földön akkor lendült fel tisztelete, amikor I. Ottó 955-ben Augsburg mellett, Lech mezején éppen augusztus 10-én, azaz Szent Lőrinc ünnepén győzte le a kalandozó magyarokat.
Rendszerint fiatalembernek ábrázolják, diakónusi dalmatikában. Attribútuma a boronára emlékeztető rostély, mártíriuma a pecsenyévé pirító augusztusi forróság jelképe. Éppen ezért többnyire a tűzoltók és a tűzzel foglalatoskodó mesteremberek (cukrászok, pékek) hívták segítségül, valamint az égési sebek gyógyításáért fordultak hozzá.
Ünnepét a magyar földművesek körében határnapnak tartják: a szólás szerint: ,,belepisilt Lőrinc a dinnyébe", azaz a Lőrinc-nap után szedett dinnye már ízetlen és a húsa levet enged, "megvizesedik". Az angol néphagyományban az augusztusi
Élete, tevékenysége
Legendája szerint a pápa fő diakónusa volt, így hat másik társának munkáját irányította. Különösen a szegényekkel és a betegekkel törődött: maga is mosta a szegények lábát, és rendszeresen osztott nekik alamizsnát. A legenda szerint sok beteget gyógyított meg csodálatos módon, és vakok szeme világát is visszaadta.
.....

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Szent Lőrinc diakónus
  2013-08-10 12:13:00, szombat
 
  Itt olvasható Link

Forrás: Katolikus rádió
Szent Lőrinc példája a szolgálat példája. Egészen Isten szolgálta a vértanúságig. Én is szeretném egészen Istennek adni magamat. Egészen Őt szolgálni szavaimmal, tetteimmel.
Valeriánus császár keresztényüldözése idején, II. Sixtus pápa tanítványa és kiváló tulajdonságai miatt, fiatal kora ellenére fődiakónus volt. Mint ilyen a pápa oldalán segédkezett a szent áldozat bemutatásánál, az egyházi javakat őrizte és a szegényeket gondozta.
- Amikor Sixtus pápát elfogták, szomorúan kérdezte: "Atyám, hová mész fiad nélkül?" De a pápa megvigasztalta, hogy néhány nap múlva követni fogja, de addig szét kell osztania az Egyház javait a szegények között, hogy a pogányok kezére ne kerüljön. Feladatát elvégezte. Közben megtudták, hogy ő a vagyon őrzője és elfogták. Amikor az Egyház vagyonát követelték, elővezette a betegeket és a szegényeket. Kegyetlenül megkínozták. A fogságban vakokat gyógyított meg, a megtérteket megkeresztelte. Végül a prefektus parancsára tüzes rostélyra fektették, és elevenen elégették 258. augusztus 10-én. Sírja fölé Nagy Konstantin császár bazilikát emelt, mely egyike Róma hét fő templomának.
- Az ember ösztönösen irtózik a szenvedéstől, az erőszaktól, a haláltól, mivel harmóniára van teremtve. Ez mutatkozott meg az Istenember Getszemáni kert-beli gyötrelmében - "Atyám, ha lehet, múljék el ez a pohár!". Jézusban az Atya és az emberek iránti szeretet legyőzte ezt az irtózást, ezt a félelmet. A vértanúk ebben követték és követik Jézust. Az Isten és emberek iránti szeretet felülkerekedik bennük az ösztönös irtózáson. Ennek az irtózásnak az alapja nem más, mint az önzés. Ez pedig nem lehetett meg Jézusban, és nem lehet meg egyetlen igazi követőjében sem. Minden keresztény hivatása az, hogy Isten és az emberek iránti szeretetből lemondjon önzéséről és Krisztus követésében másokért éljen. Ez a mennyország kezdete a földön

Forrás: Wikipedia
Szent Lőrinc (? - Róma, 258. augusztus 10.?) a katolikus egyház leginkább tisztelt szentjeinek egyike, annak ellenére, hogy életéről, haláláról és tetteiről vajmi keveset tudunk bizonyosan. A szentmise római kánonjában is helyet kapott, vértanúságának napja a régi római naptárban kiemelt ünnep volt.
El Greco: A Szűzanya megjelenik Szent Lőrincnek
........


Halála:
Valószínűnek tartják, hogy II. Szixtusz pápa diakónusa volt. Amikor a pápát 258. augusztus 6-án elfogták, rá bízta az egyház kincseit azzal, hogy ossza szét az egészet a szegények között - egyúttal megjósolta, hogy három nappal utána Lőrinc is mártíromságra jut. Valóban a pápa után három nappal, 258. augusztus 10-én halt vértanúhalált, de már kivégzésének módja sem bizonyos. Egyesek szerint lefejezték, Szent Ambrus mára elveszett források alapján írt beszámolója szerint viszont roston sütötték meg. Vértanúságának vélt helyén, a Via Tiburtina mellett már Nagy Konstantin bazilikát építtetett, és ez hamarosan keresett zarándokhellyé vált.
Szent Lőrinc Friedrichshafenben, a St. Gangolf templom festett üvegablakán
...... ..........


Lazzaro Tavarone:
Szent Lőrinc vértanúsága (1622) Genova, a Szent Lőrinc székesegyház freskója
........

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Szent Lőrinc diakónus és vértanú
  2013-08-10 12:03:15, szombat
 
  Abban az időben Jézus így beszélt tanítványaihoz: ,,Bizony, bizony, mondom nektek: Ha a búzaszem nem hull a földbe, és el nem hal, egyedül marad, ha azonban elhal, sok gyümölcsöt hoz. Aki szereti életét, elveszíti azt, de aki gyűlöli életét ebben a világban, az megmenti azt az örök életre. Aki nekem szolgál, kövessen engem, és ahol én vagyok, ott lesz a szolgám is. Aki nekem szolgál, azt becsülni fogja az Atya."
Jn 12,24-26


Imádság
Uram, eljöttem házadba; hogy meghalljam, mit mondasz nekem Te, Atyaisten, Teremtőm, s Te, Úr Jézus, Megváltóm, Te, jóságos Szentlélek, Vigasztalóm életben és halálban. Nyisd meg szívemet Szentlelked által Jézus Krisztusért, hogy szavaidból megtanulhassam megbánni bűneimet, életben és halálban hinni Jézus Krisztusban, s minden nap jobbá lenni szent életben és életmódban. Halld meg és hallgasd meg, Istenem, Jézus Krisztus által.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2013.07 2013. Augusztus 2013.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 261 db bejegyzés
e év: 4484 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 334
  • e Hét: 2515
  • e Hónap: 35669
  • e Év: 269416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.