Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
Csányi felveszi a kesztyűt
  2013-08-14 22:15:44, szerda
 
 
Csányi felveszi a kesztyűt

2013. augusztus 14., szerda, 16:05 • Utolsó frissítés: 1 órája
Szerző: HVG

Lassanként érdemes fogadást kötni arra, ki kerül ki győztesen a Lázár János miniszterelnökségi államtitkár és az ország alighanem leggazdagabb bankár-agrár-nagyvállalkozója, Csányi Sándor közötti, egyre durvuló csörtéből - írja a HVG.
Fotó: HVG Zrt.

Pár nappal azelőtt, hogy Lázár János leuzsorásozta Csányi Sándor OTP-vezért, a megújult Nemzeti Agrárgazdasági Kamara épp a Csányi vezette OTP Bankkal kötött szoros együttműködési megállapodást, amelynek egyik sarkalatos pontja az agrárvállalkozások alkalmassá tétele az uniós pénzek befogadására - írja a HVG csütörtöki száma.

A kibővített agrárkamarának immár 350-400 ezres tagsága lett, mivel nemcsak a szűken vett mezőgazdasági termelőknek, hanem a teljes agráriumban tevékenykedőknek - élelmiszer-ipari feldolgozóknak, szállítóknak, kapcsolódó szolgáltatóknak - is csatlakozniuk kell hozzá. A kötelező tagságért cserébe a kamara minőségi szolgáltatásokat ígér, köztük például új, a szektorra szabott finanszírozási lehetőségeket, amelyeket az OTP Bank hivatott kidolgozni. A pénzintézet Benedek Fülöpöt, az előző kabinet - egy földügylet kapcsán még abban az érában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt - agrárállamtitkárát, az OTP agrárágazati igazgatóját bízta meg ezzel a munkával.

Csányi agrárkamarai fellépése jelzi, hogy a bankár felveszi a kesztyűt a vidék központosítandó, az OTP-énél is lényegesen nagyobb hálózattal bíró bankjaival, a takarékszövetkezetekkel.

A részletekhez olvassa el a csütörtöki HVG Csányi-Lázár-csörtéről szóló cikkét.


http://hvg.hu/gazdasag/20130814_Csanyi_felveszi_a_kesztyut#utm_source=hvg_weekly& amp;utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2013_08_14&type-id=HvgWeekly& amp;user-id=572662BE&utm_content=top
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
sajátos átcsoportosítása a közpénznek...ez is hűtlen kezelés
  2013-08-14 21:56:54, szerda
 
  Felcsúti stadion: nem csak magánadományokból épül

Hiába büszke arra Orbán Viktor, hogy a felcsúti stadion építéséhez nem vettek igénybe állami pénzt, az építtető alapítványhoz befolyt több milliárdos társasági adókedvezmény közpénznek számít.

1044336_10200607460961216_1773122917_n.jpg

,,A mi akadémiánk, amely nem pályázik nemzetközi babérokra, köszöni szépen, a saját utánpótlás-nevelésének meg az ide érkező magánadományoknak köszönhetően - közhasznú alapítványként - áll a lábán." - mondta Orbán Viktor az általa alapított Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia honlapjának adott interjújában. Az általa magánadományokként megnevezett források jelentős része azonban nem egészen az. Az akadémiát működtető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány, ahogy arról korábban már írtunk erről, 2012-ben úgy számolt, hogy mindössze 810 millió forintot áll majd önrészként, 2,7 milliárd forint pedig társasági adókedvezmény formájában folyik be a kasszába.

2011. július 1-je óta társasági adókedvezmény (TAO) vehető igénybe, ha a vállalkozások támogatják az úgynevezett látvány-sportágakat, vagyis a labdarúgást, a kézilabdát, a kosárlabdát, a vízilabdát és a jégkorongot. A támogatás céljai törvényben meghatározottak, ezért a szakszövetségekhez, amatőr és profi sportszervezetekhez, közhasznú alapítványokhoz befolyó pénzt utánpótlás-nevelésre, a képzéssel összefüggő feladatokra, a sportrendezvényekhez szükséges biztonsági követelményeket szolgáló infrastruktúra fejlesztésére, meghatározott beruházásokra, felújításokra, illetve személyi jellegű ráfordításokra lehet költeni. Tehát stadionépítésre is. 2012-ben 15 milliárd forint folyt be a focicsapatokhoz TAO-ból, ebből 2,8 milliárd Felcsútra került, vagyis több mint amire számítottak. 2013-ra az MLSZ 2,2 milliárd forintos támogatást javasolt az alapítványnak.

Orbán Viktor téved, amikor azt mondja, hogy a társasági adókedvezmény magánadomány. Valójában közjogi értelemben közpénz, állami támogatás, a bevezetésekor így kellett engedélyeztetni az Európai Bizottsággal. Másképpen fogalmazva, ha nem lenne, akkor adó formájában be kellene fizetniük a cégeknek, vagyis ez a bevétel hiányzik az államkasszából. Ugyanúgy állami támogatás, mint a személyi jövedelemadóhoz kapcsolódó 1 százalékos felajánlások, az már csak részletkérdés, hogy a pénz az adóhivatalon keresztül jut el a támogatotthoz, vagy csak igazolást kell róla kiadni. Szóval, amikor Orbán Viktor azt mondta ugyanebben az interjúban, hogy ,,minden klub kap állami támogatást a stadionjára, egy klub van, amelyik nem, ez pedig mi vagyunk", akkor ismét tévedett.

Arról nem is beszélve, hogy az MLSZ nyilvántartása szerint voltak olyan cégek, amelyek milliárdos nagyságrendben támogatták a TAO-n keresztül a felcsúti futballt, de az már nem számít nyilvános adatnak, hogy pontosan mely cégekről van szó. (A hatályos magyar törvények szerint nem tartozik az adófizetőkre, hogy a kieső adóbevételt hova csorgatják.) Éppen ezért azt sem tudjuk, hogy kik voltak az üzleti élet azon szereplői, akiket a miniszterelnök, saját bevallása szerint, politikai pozíciójából fakadó helyzeti előnyéből adódóan meg tudott győzni arról, hogy ez az ügy fontos. Ez a helyzet azonban óhatatlanul felveti azt a kérdést is, hogy vajon az érintett cégek nem azért adták-e ezt a pénzt, mert tudták, hogy a miniszterelnöknek szívügye a felcsúti foci, így abban bíztak, hogy más ügyekben számíthatnak Orbán Viktor személyes jóindulatára? Egy nyilvános céglista segíthetne eloszlatni a kételyeket - az erre vonatkozó betekintési kérelmünknek a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány azonban mindezidáig nem tett eleget.

Stadionépítésre költhető, nem közpénznek látszó közpénzt azonban nem csak a társasági adókedvezménnyel lehet szerezni. Az állami tulajdonú Szerencsejáték Zrt. például előszeretettel támogatja a sportot, azon belül is a Ferencváros labdarúgó csapatatát. 2011-ben 100 millió forintot, 2012 augusztusában azonban már 250 millió forintot adományozott a cég a Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató által elnökölt Fradinak.


http://atlatszo.blog.hu/2013/08/14/felcsuti_stadion_nem_csak_maganadomanybol_epul
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A népesedés meg a politika
  2013-08-14 21:24:29, szerda
 
 
2013.08.14. 01:31
A népesedés meg a politika


5 nap, 8 halott koraszülött, az NNI foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz. Ez nem egy készülő Robin Cook regény vázlata, hanem a miskolci valóság. Hipotézisek és felfüggesztett kórházigazgató már van, tények, vizsgálati eredmények és felelősök még nincsenek.

A gyermekhalál mindig szomorú esemény. De ez a tragédiasorozat a kormánypártok számára rosszabbkor nem is jöhetett volna. Július végén volt napirenden a népesedéspolitika, erre egy fideszes orvos - Kriza Ákos - vezette város, fideszes megyei közgyűlési tag - Csiba Gábor - kórházigazgató intézményében történik a baj, ahol a Gyermekonkológiai és Csontvelőtranszplantációs Osztály osztályvezető főorvosa - Nagy Kálmán - fideszes országgyűlési képviselő.

Háááááát, nálunk nem ezt hívják jó ómennek.

A fentiek tükrében Szócska Miklós államtitkár feszengése a magyarázkodós videón nagyon is érthető, és talán kicsit világosabb miért hangsúlyozta annyira a pártatlanságot Csiba felfüggesztésével és a vizsgálatokkal kapcsolatban. Itt ha valami mutyi és elkenésgyanú fölmerül nincs az az Isten aki lemossa róluk, hogy kéz kezet mos alapon falaznak egymásnak a disznóságokhoz. Mert azt ugye lássuk be, hogy a halálok okaként valamilyen fertőzés azért esélyes, és a koraszülöttek saját véráram fertőzését leszámítva annak általában mulasztáson alapuló külső, emberi oka van. Ráadásul szülővárosomban már szárnyra kapott a pletyka, hogy főigazgató úrnak lehet kevesebbet kellett volna foglalkoznia a friss családi trafikbiznisszel, és többet a kórházban uralkodó állapotokkal, úgyhogy éppen ideje - ha ideiglenesen is - megpihennie egy kicsit.

csiba gábor.jpg

Amíg ő pihen addig is a miskolciak és borsodiak hipotézisek helyett válaszokat akarnak, és nyilván felelőst, felelősöket. A "véletlenek szerencsétlen összjátéka" kezdetű magyarázatot kevesen hiszik, és nem különösebben érdekli őket az sem, hogy az országos statisztika szerint szabolcsban és borsodban a legmagasabb koraszülöttek aránya. Egyértelmű is világos magyarázatra várnak, és egyben megnyugtatásra: megvan a tragédiák oka - nem mellesleg a felelőse - és holnap/holnapután/jövőhéten nem lesznek veszélyben az idő előtt született csöppségek.

Ha ez nem lesz meg elég hamar és elég egyértelműen, akkor valami azt súgja csúnya ribillió elé néztek gyerekek.

http://varanus.blog.hu/2013/08/14/a_nepesedes_meg_a_politika
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vége a „csodanövekedésnek"
  2013-08-14 21:05:39, szerda
 
 
Vége a ,,csodanövekedésnek"

2013. augusztus 14., szerda 14:06

El sem kezdődött, de már véget is ért a növekedési fordulat Magyarországon. A legfrissebb KSH becslés szerint, a második negyedévben az előző negyedévhez képest mindösszesen 0,1 százalékkal bővült a gazdaság. Ráadásul pont ekkora értéket csíptek le az első negyedéves adatból, ami azt jelenti, hogy ugyanott tartunk, mint pár hónappal ezelőtt. A száraz időjárást pedig az első negyedéves adatot húzó mezőgazdaság szenvedi meg. Így azt sem lehet kizárni, hogy a harmadik negyedévben már ismét visszaeséssel fogunk szembesülni.



A burokban élő Fidesz képtelen belátni, hogy a jelenlegi gazdaságpolitika mellett elképzelhetetlen a gazdasági növekedés. Ezt bizonyítják a friss KSH adatok is. Bár az éves index öt negyedév után végre pozitív tartományban került (év/év alapon 0,5 százalékos növekedés), ez inkább csak a tavalyi év nagyon gyenge teljesítményének köszönhető. A szezonálisan kiigazított adatok (év/év alapon 0,2 százalékos növekedés) pedig azt mutatják, hogy Magyarországon minden van, csak éppen a várva várt növekedési fordulat maradt el.

A gazdasági teljesítményt jól tükröző negyedéves adat (2013 első negyedévéhez képest 0,1 százalékkal nőtt a gazdasági teljesítmény) is ezt igazolja. Ráadásul utólagos korrekció után, könnyen 0 százalékra eshet ez az érték, ami azt jelentené, hogy a magyar gazdaság egy negyedév után ismét leállt.

A második negyedéves adat azt is jól bizonyítja, hogy az első negyedéves ,,elrugaszkodás" a bázishatásnak volt köszönhető, azaz 2012 utolsó negyedévében (és az év egészében) annyira rosszul teljesített a magyar gazdaság, hogy onnan már nem volt lejjebb. Három hónap után viszont negyedév/negyedév alapon, már ki is fújt ez a hatás.

Részletes adatok hiányában, nehéz megmondani, hogy mely komponensek járultak hozzá a vártnál gyengébb negyedéves teljesítményhez. Valószínűsíthető, hogy továbbra is a mélyponton lévő beruházási kedv miatt nem volt növekedés 2013 elejéhez képest.

Tovább tetézi a bajt, hogy júliusban és augusztus elején gyakorlatilag nem volt eső, emiatt a mezőgazdaságot komoly károk érték - hasonlóan a tavalyi évhez. A tavasszal bejelentett Varga-csomagok (tranzakciós díj emelése, egyszeri befizetés a bankok részéről) pedig a beruházásoknak nem kedveznek. A legújabb devizamentő csomag hatásait is nehéz lesz megbecsülni, amennyiben az komoly terhet rak majd a bankokra.

A fogyasztásra viszonylag kedvező hatással lehet a további rezsicsökkentés (ezt már többször belebegtették), valamint a tanári bérek emelése, viszont ezek hatása már inkább az utolsó negyedévre, valamint 2014-re tehető, így nem elképzelhetetlen, hogy a harmadik negyedévben majd egy negatív előjelű GDP adattal fogunk szembenézni negyedéves alapon (éves alapján a bázishatás miatt továbbra is pozitív tartományban maradunk).

Egy valami biztos: az adatok alapján nyugodt szívvel ki lehet jelenteni, hogy nincs növekedési fordulat Magyarországon, és a jelenleg kiszámíthatatlan gazdaságpolitikai környezetben ez elképzelhetetlen lesz. Lehet tündérmesébe illő fordulatról papolni, ettől még az adatok és a tények azt támasztják alá, hogy Magyarország továbbra is komoly strukturális problémákkal néz szembe.

http://egyenlito.blog.hu/2013/08/14/vege_a_csodanovekedesnek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Legújabb németországi elmebaj: már a cigánymártás is rasszis
  2013-08-14 20:23:00, szerda
 
  Legújabb németországi elmebaj: már a cigánymártás is rasszista
2013. augusztus 14. 20:03
Hunhír.info

Tiltakozik egy cigányokat használó németországi "civil" szervezet a cigánymártás (Zigeunersauce) kifejezés ellen, és azt kéri a gyártóktól, hogy változtassák meg a termék nevét. Legyen belőle mondjuk magyarszar, annak jobban örülnének ezek az elmebajosok.

A szervezet szerint erre azért van szükség, mert a cigány megbélyegző kifejezés. "Nem hiszem, hogy a gyártók magukra akarják vonni a rasszizmus és a diszkrimináció vádját" - idézték szerdán német hírportálok a szervezet ügyvédjét, Kerstin Rauls-Ndiaye-t.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=67666
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amiről a zsidók nem beszélnek: a gyűlölt Wehrmacht fegyverei
  2013-08-14 20:15:55, szerda
 
  2013-08-14. 20:07
Amiről a zsidók nem beszélnek: a gyűlölt Wehrmacht fegyvereivel indultak harcba az arabok ellen

Olvasónk hozzászólása egy nálunk korábban megjelent íráshoz:
Lenne néhány hozzáfűznivalóm a Nyílt levél a zsidóhoz című íráshoz, elsősorban olyan tények, amik az antiszemitizmus arzenáljában korábban nem szerepeltek, viszont eléggé bemutatják annak a népnek a mentalitását, amit a korábbi cikk szerzője önmagától félt.
Izrael, a ,,fejlődő ország"
Isten ajándékainak mentalitása elég jól meglátszik azon, ahogy viszonyulnak a Föld védelméhez. Ugyanis amikor Izrael aláírta a Kyotói egyezményt 2008-ban, akkor a ,,fejlődő" országok közé soroltatta magát, amely csoportban afrikai, dél-amerikai és ázsia nyomortengerek találhatóak, miközben Izrael egy főre eső GDP-je a nyugati világ színvonalán van. Így Izrael CO2-kibocsátását nem korlátozza az egyezmény, és az izraeli gazdaság az éghajlat-védelmet teljesen figyelmen kívül hagyva működhet.
Zoom

A ,,harmadik világbeli" Izrael. Az egy főre jutó GDP négyszerese a mienkének, de rájuk semmilyen korlátozás nem vonatkozik. Ezzel szemben az egyezmény az olyan posztkommunista országokra, mint mi, kőkeményen vonatkozik, és az EU-s országok ipara egyre jobban roskadozik a kibocsátás-korlátozás hatásai miatt

Ennek alapvetően az az oka, hogy az üvegházgáz-kibocsátás korlátozása bármilyen módon csökkenti a gazdasági fejlődést, így a világ leggazdagabb népe, ha az emberiség közös ügyéről van szó, akkor az anyagi hajlandóságot tekintve máris a mezőny végén van. Ugyanis a bolygó bármilyen szar állapotba kerül, nekik mindig lesz pénzük megvenni a bolygó megmaradt víz- és termőföldterületeit, mások szenvedése pedig számukra másodlagos.
Izrael fegyverei a '48-49-es háborúban
Az szintén egy kevéssé ismert tény, hogy a zsidó hadsereg fegyverei honnét származtak az első zsidó-arab háborúban, amit midenhol zsidó önvédelemként írnak le. Valójában a zsidók jól tudták, hogyan készüljenek fel, mielőtt ,,megvédték magukat".
Az izraeli fegyveres milíciák, mielőtt kirobbant a háború, azelőtt Csehszlovákiából és Belgiumból rendeltek német fegyvereket. Ugyanis ezen országok hadiipari kapacitásait kihasználták arra a németek, hogy fegyvereket gyártsanak maguknak, mivel ezen országokban már mielőtt elfoglalták őket a németek, már azelőtt gyártottak német licensz alapján készülő fegyvereket, amely gyártósorait a Birodalom tovább működtette. A háború után a zsidók ezekről a gyártósorokról rendelték meg ugyanazokat a fegyvereket (kar98k karabélyok és MG34 géppuska), amik a Wehrmacht tipikus gyalogos alakulatainak alapfegyverzetét jelentették. Ezeket a fegyvereket nem véletlenül választották ki, mint ahogyan az alábbi videó is mutatja.


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KSCDkkoAKbs

Így már lehet sejteni, hogy amikor az arabok a zsidókra ,,támadtak", akkor nem gyengén felfegyverzett paramilitáris erők vártak rájuk, mivel az izraeli miliciák tudták, hogy mi kell nekik. Ez a cikk például részletesen leírja a ,,Csehszlovákiából" Izraelbe szállított hadfelszerelést 1947-től '49-ig, aminek a fő eleme az 5515 MG34 géppuska és a 34500 PT18 puska volt (utóbbi a kar98k háború után gyártott cseh menevezése), ami mellett még 50 millió töltényt is vettek. Így a zsidó egységek fegyverzete ugyanaz volt, mint a világháború során a Wehrmacht tipikus gyalogos alakulatinak.
Zoom

A kar98k volt az izraeli gyalogság fő fegyvere a '48-49-es arab-izraeli háborúban. A fegyver fő előnye az volt, hogy a pontosságához és a lövés erejéhez képest nagyon könnyű, így a gyalogság anélkül követheti vele mozgó háborúban a frontvonalat és tehet meg nagy távolságokat, hogy a fegyver tömege és mérete elfárasztaná a viselőjét. Az Egyesült Államokban a mai napig népszerű fegyver, mivel a fentiek mellett a megbízható és egyszerűen karbantartható is, így az izraeli terrorcsoportok által használt fegyverek is később az USA-ban kötöttek ki, miután a gépkarabélyok elterjedése kiszorította az első vonalbeli alakulatoktól a kar98k-hoz hasonló fegyvereket


További részletek: http://kuruc.info/r/20/116332/#ixzz2by73NI5Q
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Heti Mutyimondó: ropd csak Ráhel, amíg tudod!
  2013-08-14 17:52:26, szerda
 
  Heti Mutyimondó: ropd csak Ráhel, amíg tudod!

Zsírfejű oligarchák, ingyenélő hivatalnokok, lakájújságírók, lézengő ritterek és yuppie-képű áfacsalók, avagy mire számíthat a miniszterelnök lánya a mennyasszonytánc alatt? Mong Attila lapszemléje.

ráhelék.jpg

Brékó, brékó, apa végre kimondta: Közgép! Lehet házasodni! Egy ország hallotta, amint Ráhel szíve megdobbant a tusnádfürdői hírek hallatán. Az ugyanis, hogy a miniszterelnök életében először a szájára vette legjobb cimborája, a Fidesz volt “pénztárnoka", Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó, és szinte minden héten több állami megrendelést is elnyerő Közgép nevét, azt jelentette Orbán Viktor lánya számára, hogy itt a házasság ideje. Apa most már nyilvánosan is vállalja, sőt magyar sikertörténetnek nevezi a Közgépet, a cégcsoportot, amelynek egyik érdekeltségénél dolgozik a szíve választottja. Összenőhet tehát, ami összetartozik, jöhetnek végre a kis Közgép-gyerekek.

Van azonban egy rossz hírünk Ráhel számára: mielőtt boldogan élnek, míg meg nem halnak, még legalább egy lakodalom erejéig találkozni kell apa rettenetes barátaival, illetve feleségeikkel, és ez nem lesz szép látvány.

Ott lesz ugye mindenekelőtt a szűken vett család, akikről pontosan lehet tudni, hogy részben azért megy nagyon jól az üzletük, azért termelnek milliárdos hasznot a bányavállalkozásaik, mert valaki miniszterelnök lett a családban. A másik oldalról pedig azért jutottak óriási földterületekhez, tanyákhoz, birtokokhoz, mert remek politikai kapcsolatokkal rendelkeztek.

Ott lesz aztán minden bizonnyal Lajos és Zsolt bácsi, valamint a hozzájuk kapcsolódó egyéb zsírfejű oligarchabarátok, akik érdekes tendereken nyernek milliárdos állami megrendeléseket sorozatban. A legutóbbin például úgy dobtak hozzájuk négymilliárd forintot, hogy a pályázat előrehaladtával ezért a pénzért egyre kevesebbet kellett nekik vállalniuk.

Ráhelnek táncolni kell majd aztán azokkal az igyenélő hivatalnokokkal, akik a semmiért is sokkal többet kapnak, mint az ő apukája, aki pedig belehízott, beleőszült és belecsúnyult a rengeteg miniszterelnöki munkába, és a hatalmas törvénygyártásba. Az egyik közülük például havi több százezer forintért azzal múlatja az idejét, hogy érdekes külföldi könyveket vásárol hivatalos utakon, majd elolvassa azokat.

Jönnek majd aztán és táncolni akarnak a titkosszolga képű “üzletemberek", akik kamucégeket csinálnak csak azért, hogy “önköltségi" áron üzletelhessenek az állammal, vagy egyszerűen, és csendben csak elcsalják az uniós támogatásokat és/vagy az áfát.

Sorban állnak a menyasszonytáncra a trafikosok is, akik délelőtt tévéstábokat támadtak meg, aztán kicsinosították magukat, kezet csókoltak a családfőnek, amiért életre szóló biztos üzlethez juttatta őket, és biztosították őt arról, hogy hálájuk jeleként már be is fizették a halom pénzt a pártkasszába.

Fogdossák aztán majd szegény Ráhelt a frissen kinevezett útbiztosok, a szegény kivénhedt, lehasznált szavazógépek, akik öreg napjaikra majd a kátyukkal foglalatoskodnak Orbán Viktor kegyelméből, vagy a szerencsésebbek Taktaharkányi Takarékszövetkezet fülledt fióküzletéből nézegetik a kocsmából hazabicikliző ügyfeleket.

És ki ne hagyjuk a sorból a talpnyaló lakájújságírókat, akik szintén bejelentkeztek a menyasszonytáncra, mert hálásak, amiért pármilliót szakítottak valami brahihonlap gyártásáért, vagy mert állami, netán önkormányzati hirdetési milliárdok áramlottak hozzájuk, amiért cserébe elfelejtkeznek oknyomozni. Szorosan mögöttük az álsikersportágak pocakos vezetői nyomulnak majd a táncra.

Táncolj tehát Ráhel, önfeledten, azzal, akivel akarsz, amíg tudsz!

Egyéb érdekességek itthonról és külföldről.

Még könnyebb lesz a magyar letelepedési engedélyhez jutni, mert a jelek szerint még a pénzmosók sem nálunk képzelik el a jövőjüket. Mondjuk, tény, hogy az örmények is beszálltak a versenybe.

Szorgalmas munkával, tíz éven át gyártottak álhiteleseket, vagyis csak papíron létező ügyfeleket maguknak a mezőkövesdi takarékszövetkezet munkásai, mert jól akartak teljesíteni. A pénz eltűnt, most sikkasztás miatt indult ellenük eljárás.

Érdekes megoldással már a második esetben értékel feljelentésként egy ellenzéki sajtótájékoztatót az ügyészség: csak nehogy kiderüljön, hogy eljárást a végén majd csak azok ellen indítanak, mondjuk hamis vád miatt, akik a bejelentést megtették.

Kemény összeállítás az OCCRP-től a grúziai megfigyelési botrányról. Melegszex és oligarchakúrás.

Kutyaszorítóba került a Forma-1 autóverseny ura, akinek a következő hetekben kell bizonyítani, hogy nem sáros abban a vesztegetési botrányban, amelyben pedig elég sok minden szól ellene.

Alapítása, 1942 óta először teszi közzé online a mérlegét a Vatikán folyamatosan pénzmosási ügyekbe kavarodó bankja. Kapaszkodjanak meg, már 2012-es adatok is vannak rajta. Őrület. Közben Olaszország és a Vatikán egyezményt írt alá banki adatok cseréjéről és a pénzmosás ellenes harcról, sőt, az olasz rendőrség több mint 100 ember tartóztatott le biztosítási csalás gyanújával.

Beleszaladt a maflásba egy amerikai republikánus kormányzó, aki azt ígérte, leszámol a korrupcióval, csak a saját elszámolásait elfelejtette megnézni a keresztesháború előtt. Egy kínai oktatáskutatási intézet vezetője pedig kénytelen volt lemondani, mert tanulmányútnak álcázta a kis feleségével lebonyolított dél-amerikai kiruccanásait.

Hamarosan beleszámolják az európai GDP-be a prostitúciót, de még ettől sem lesz vége a válságnak.

Mong Attila

http://atlatszo.blog.hu/2013/08/05/heti_mutyimondo_ropd_csak_rahel_amig_tudod
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csicska, helyedre!
  2013-08-14 17:35:21, szerda
 
  Csicska, helyedre!

2013. augusztus 14., szerda, 08:30 • Utolsó frissítés: 8 órája
Szerző: Gomperz Tamás


Tudod mit méltányoljál, Zsigó? Hogy szétgályázzuk magunkat, toljuk nektek az adót, amiből a hozzád hasonló ingyenélő senkiket eltartjuk.

Múlt hét pénteken, amikor az egész ország izzott, akár egy hatalmas lángossütő, a körülményeket figyelembe véve érthető módon, mégis méltatlanul maradt visszhang nélkül az a nyilatkozat, amely rögtön kivívta a hónap legnyomasztóbb fideszes megszólalása címet, amit magabiztosan őriz azóta is, holott eltelt néhány nap. Az emberek azonban, akikből a forróság kiölte a könnyelmű lelkesedést, nem törődtek aznap még a díjnyertes aljasságokkal sem, csak várták a nagy lehűlést elcsigázva, mint baloldali szavazó az ellenzéki összefogást.

Pedig veled is megtörténhet. Annyi kell csupán, hogy legyen valamid, amit a klán kinéz magának. Bankod, céged, dohányboltod, földed, állásod - mindegy, ha kell nekik, elveszik. Vagy tönkreteszik. Mint ebben az esetben. A Simicska Lajos Felszabadítási Szervezet politikai szárnyaként működő Fidesz megtámadta az egyik legnagyobb kiadóvállalatot azzal, hogy kormányellenes összefogást szervez a médiában. Az érintett cég közleményben cáfolta a vádat, külön kiemelve azt a tényt, hogy a magazinjaikban egyáltalán nincs politika, így akkor se tudnák a kormány ellen buzdítani az olvasóikat, ha akarnák, de nem akarják. Erre nyilatkozta Zsigó Róbert azon a vihar előtti pénteken a következőt: ,,méltányoljuk, hogy a Sanoma fontosnak tartja a politikai szereplőktől való távolságtartás elvét", de ,,akkor jó lenne, ha olyan vezérigazgatót is választana, aki ezt komolyan veszi".

Méltányolják, azt mondta. Meg olyan vezérigazgatót, érted.

Korábban többen próbáltuk finom, már-már gyengéd hangvételben elmagyarázni, hogy Moszkvától nyugatra és Zimbabwétől északra a kormánypártok nem szoktak háborút indítani sajtóvállalkozásokkal szemben, és nem szoktak vezetőváltást szorgalmazni magáncégek élén, még akkor sem, ha azok netán ,,nagyobb teret akarnak adni az ellenzéknek", de Zsigó képviselő nyilatkozata azt bizonyítja, hogy a magántulajdon és a szabadság fogalmainak ismeretét feltételező érvelésünk úgy tűnt el abban a szakadékban, amely a baseballütőt a protestáns etikától elválasztja, mint Kohn Sámuel szatócsboltja szegény ember trafikja a keresztény-konzervatív polgármester családjában.

Talán a Sanoma is jobban tette volna, ha nem megy bele a részletekbe. Udvariasabb megoldás alkalmazkodni a vitapartner nyelvi és kulturális sajátosságaihoz. Közöd, gecó? - elég lett volna ennyit reagálni. Ha viszont a sanomások mindenképpen ki akarták fejteni álláspontjukat, akkor mellőzni kellett volna az olyan kifejezéseket, mint az ,,értetlenségünknek adunk hangot", mert az ilyen szofisztikált mondatokat a pillangókéses polgári srácok nem értik. Inkább az alábbi memorandumot kellett volna kiadni:

Hát, idefigyelj, kisbarátom! Mégis ki a pöcsöm vagy te, hogy beleugatsz az életünkbe? Te vagy a kikúrt Gestapo, hogy fenyegetőzöl? Húzzál haza gyorsan, ott izmozzál. Tudod mit méltányoljál, kiscsíra? Hogy szétgályázzuk magunkat, toljuk nektek az adót, amiből a hozzád hasonló ingyenélő senkiket eltartjuk. Na, ezt méltányolhatod. Te kurvára el vagy tévedve, ember. Nem autónepper vagy, hanem képviselő. A csicskám vagy, haver. Belőlem élsz. Úgyhogy ne arcoskodjál annyit, mert lerúgjuk a búrád kajakra, aztán mehetsz keccsölni közmunkában. És most jól figyelj: annak adunk nagyobb teret, akinek akarunk, az ellen szervezkedünk, aki ellen akarunk, és az a góré nálunk, akit mi akarunk. Vágod már, gyíkarc? Ez a mi bizniszünk, a tied meg a Közgép, azzal szórakozzál, meg ami veled egyidős. Apropó, nem inkább nálatok kellene új főnököt választani?

Vagy valami ilyesmi. Fontos, hogy megőrizzük a méltóságunk.


http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130814_fidesz_sanoma_zsigo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A felcsúti balsors
  2013-08-14 17:14:34, szerda
 
  A felcsúti balsors
2013.08.14. 14:50


Pápán még akadozott a játékunk, mégis pontot szereztünk, az Újpest ellen már a kívánt tempóban futballoztunk, és Pakson is jól teljesítettünk, egészen a kiállításig. Itt tartunk most. Látni kell viszont, hogy szezon közben vagyunk kénytelenek csapatot építeni. Sorra dőlnek ki a meghatározó játékosok. Azt gondolom, nincsen Európában, sőt a világon még egy olyan együttes, amelyet annyi balszerencse sújt, mint a miénket. (Benczés Miklós, a Felcsút FC vezetőedzője )

Like a rolling stone

Like a rolling stone

Like a rolling stone

Like the FBI and the CIA


And the BBC, BB King

And Doris Day, Matt Busby (Dig it, The Beatles)



1968. május 29-én a Wembley Stadionban játszották a Manchester United: Benfica BEK-döntőt. Az akkori idők egyik legjobb manchesteri csatára, Dennis Law, súlyos térdsérülése miatt nem játszhatott a mérkőzésen. A csapat edzője egy bizonyos Matt Busby volt.

Busby a húszas évek végén kezdte játékos karrierjét, heti öt fontért játszott a Manchester Cityben. Aztán 1936-ban már nyolcezer fontért adták el a Liverpoolnak. Hivatalosan csak egyszer volt válogatott, Skócia színeiben. Amikor kitört a háború, számos csapattársával együtt, önkéntes katonai szolgálatra jelentkezett.

Matt Busby 1945 februárjában vette át az MU irányítását. Voltak kisebb problémái, például az, hogy az Old Trafford stadiont még a háború elején szétbombázta a német légierő.

1958-ban Busby kórházba került. Nem tudta, hogy miért, nem emlékezett semmire. Amikor jobban lett, az orvosai elmondták, hogy abban a repülőszerencsétlenségben, amelyben súlyosan megsérült, a Manchester United nyolc játékosa, köztük három angol és egy ír válogatott, meghalt.

Azon a müncheni gépen volt egy huszonegy éves fiatal játékos, Bobby Charlton. Túlélte, világbajnok lett, és azon a május huszonkilencedikén két gólt lőtt a Torres-szel és Eusebioval felálló Benficának. Így győzött 4:1-re a Manchester.

Azt nem tudom, hogy Sir Matt Busby melyik pártra szavazott, mert ezt senki sem találta fontosnak. Benczés Miklós úr a Felcsút edzője, akit a balsors úgy sújt, mint senki mást, miskolci FIDESZ-es önkormányzati képviselő. Ennyit kell tudni róla.

http://orulunkvincent.blog.hu/2013/08/14/a_felcsuti_balsors
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izrael és az USA a két legveszedelmesebb haramiaállam a Föld
  2013-08-14 17:09:38, szerda
 
 
Volt amerikai államtitkár: Izrael és az USA a két legveszedelmesebb haramiaállam a Földön


Miközben a cionisták rendszeresen kioktatják a világot, és a tolerancia, a humanizmus, a béke legfőbb letéteményeseinek állítják be magukat, egyre többen mutatnak rá: a Földgolyó békéjére leselkedő két legveszedelmesebb állam Izrael és az USA.

Ébredezik a nemzetközi közvélemény is. (Amit a cionisták úgy mondanának, hogy ,,erősödik az antiszemitizmus" a világban.) Paul Craig Robert, Reagan elnök egykori pénzügyminisztériumi államtitkára saját honlapján alábbi sorokat vetette papírra 2013. július 24-én: “Az elmúlt 68 évben a legtöbb katonai agressziót az USA és Izrael hajtotta végre. Persze a háborúknak ez a két kútforrása úgy tesz, mintha agresszió áldozata lenne.

Holott Izrael az, amely nukleáris fegyvereket birtokol törvénytelenül, ellenőrizhetetlenül, ráadásul azok létét el sem ismeri. És Washington az, amely olyan katonai stratégiát alkotott, mely a nukleáris fegyverek elsőként történő bevetésén alapszik. A világ népeinek teljesen igazuk van, ha azt gondolják, hogy ennek a két államnak az ellenőrizhetetlen, lator kormányai jelentik a földi életre leselkedő legnagyobb veszedelmet."

Tavaly a szókimondó neves nyelvész és politikai elemző, a zsidó származású Noam Chomsky fogalmazott meg hasonló gondolatokat: “Miként legfőbb védelmezője (az USA), úgy Izrael is akkor nyúl az erőszak eszközéhez, amikor csak akar. Erőszakhoz folyamodik a megszállt területeken lévő illegális telepeken, melyek némelyikét lényegében bekebelezi, mit sem törődve a nemzetközi joggal és az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozataival. Újra és újra brutális támadásokat intéz Libanon és a Gázai övezet fogságba ejtett népe ellen, és tízezreket gyilkol le mindenfajta hiteles ürügy nélkül."

És vajon hogyan látják ezt a két agresszív, lator államot (melyeknek Magyarország szégyenszemre “szoros szövetségese") a világ népei? Noha Európában teljes gőzzel zajlik a cionista agymosás, ennek ellenére a berlini székhelyű Infratest/Dimap Intézet 2012 áprilisában, ezer személy megkérdezése alapján végzett felmérése szerint, a kontinens lakóinak 48%-a Izraelt tartja a világ békéjére nézve az egyik legsúlyosabb fenyegetésnek. Első pillantásra nem tűnik túl nagy különbségnek, hogy az Arab Center for Research and Policy Studies (ACRPS) elnevezésű intézmény 12 arab országban végzett vizsgálati szerint a megkérdezettek 51%-a tekinti Izraelt a legfőbb veszélyforrásnak. Azonban a felmérés körébe bevont személyek 22%-a az USA-t jelölte meg az arab világra leselkedő legkomolyabb veszedelemnek. (És valljuk meg, majdnem mindegy, mivel a kettő lényegében egy és ugyanaz.) Ugyanakkor csupán 5% azok aránya, akik Irántól féltik leginkább az arab népek biztonságát.

A Russia Today nevű televíziós csatorna ugyancsak 2012 áprilisában végzett egy közvélemény-kutatást Spanyolországban, melynek során arról érdeklődtek, melyik a világ biztonságát leginkább fenyegető állam. A megkérdezettek 51%-a úgy vélte, az USA a legnagyobb veszélyforrás a Földgolyón, 16% szerint Izrael, 12% pedig a NATO-t helyezte az első helyre ebben a nemtelen “versenyben". Más kérdés persze, hogy ez a három valójában egy - amit remélhetően egyre több spanyol és más európai lakos fog megérteni.

Hab a tortán, hogy még az értelmes, a világ ügyeit pontosan látó amerikaiak is tudják: Izrael az Egyesült Államokra nézve is komoly veszélyt jelent. Tavaly a Foreign Policy Journal is közölte a 16 amerikai titkos ügynökség egyik 82 oldalas, az Izrael utáni Közel-Kelet címet viselő jelentésének azon megállapítását, mely szerint Izrael jelenti az egyik legkomolyabb fenyegetést az Egyesült Államok biztonságára, sőt gazdaságára nézve is.

2013. április 30-án Patrick Seale brit politikai elemző arról értekezett, hogy az izraeli kormány Szíriával, Iránnal, Egyiptommal és a Hezbollahhal kapcsolatban manipulálja az amerikai adminisztrációt. (És még mi minden mást manipulál!) Patrick Seale szerint Izrael célja, hogy belerángassa Amerikát egy Szíria és Irán elleni háborúba, azonban Barack Obama elnök egyelőre nem sétált bele a csapdába. “Izrael tisztában van azzal, hogy Obama elnök - miután kivonta csapatait Irakból, és 2014-re erői jelentős részét kivonja Afganisztánból is - nem szívesen küldi hadseregét egy újabb háborúba. Mégis, Izrael azzal a váddal, hogy Aszad elnök vegyi fegyvereket használ, igyekszik az USA-t a damaszkuszi rezsim elleni erőteljesebb fellépésre ösztökélni" - fejtegeti cikkében a brit politikai elemző. A washingtoni adminisztráció kétségtelenül világossá tette, hogy nem tűri el a vegyi fegyverek használatát Aszad erői részéről. (A jelek viszont arra utalnak, hogy éppen a külföldről támogatott lázadók vetettek be vegyi fegyvereket.) Patrick Seale egyébként meg van győződve arról is, hogy helyreállhat az “USA-Izrael-Törökország tengely", amely a legerősebb tényező maradhat a Közel-Keleten.

Perge Ottó (kuruc.info)

http://harcunk.info/index.php/hirek/629-volt-amerikai-allamtitkar-izrael-es-az-us a-a-ket-legveszedelmesebb-allam-a-foeldoen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
2013.07 2013. Augusztus 2013.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 671 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1988
  • e Hét: 5752
  • e Hónap: 9497
  • e Év: 162993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.