Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Alfa-Omega keresztény közösség
  2013-08-16 10:59:16, péntek
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Alfa-Omega Keresztyén Közösség  
Előbb az alak, aztán a rendeltetés
  2013-08-16 10:45:15, péntek
 
  "A lelki ajándékokban különbség van, de ugyanattól a Lélektől származnak. A szolgálat módjában is különbségek vannak, de mégis ugyanazt az Urat szolgáljuk. Különféle munkákat végzünk, de ugyanaz az Isten adja az ajándékokat mindenkinek." (1Kor 12,4-6. GW)

Az építészetben minden formának megvan a maga funkciója. Ha elmondod mire akarod használni az épületet, megmondom hogyan építsd fel. De az embereknél, ennek pontosan az ellentéte igaz. A funkciók követik a formákat, adottságokat. Találd ki, hogyan alkotott meg Isten téged és hogyan hálózta be a tested, milyen lelki ajándékokat adott neked, milyen szívet, képességeket, személyiséget és tapasztalatokat kaptál Tőle. Azután már tudni fogod, mit kezdj az életeddel.

Tudtad, hogy Istennek van egy különleges terve az életedre nézve, amíg a földön élsz? Isten nem teremtett embereket a világra, anélkül, hogy életcélt adott volna nekik . Az életed magában foglalja a munkádat és a karrieredet is. A munka Isten tervének egy része az életedben. Ő nem azért alkotott meg téged, hogy csupán helyet foglalj és energiát eméssz fel a világban. Azért helyezett oda, ahol vagy, hogy adj hozzá a környezetedhez valamit, és ez a hozzájárulás a személyiségedből fakad.

Isten soha nem bíz rád munkát, anélkül, hogy ne látna el a hozzá szükséges képességekkel. Ezért vannak a lelki ajándékok. Addig rejtve maradnak benned, amíg el nem döntöd, hogy felfedezed és fejleszted őket.

Sok kutatás kimutatta már, hogy Amerikában a legtöbben rossz munkahelyen dolgoznak, és ez azért van, mert nem arra a munkára lettek teremtve. Sokan gazdasági okokból dolgoznak bizonyos munkahelyeken, nem pedig azért, mert örömmel végeznék a munkájukat, vagy jók lennének abban, amit csinálnak, vagy azért, mert arra lettek volna teremtve.

Ha Te is egy olyan munkahelyen vagy, amelyet nem Isten tervezett el a számodra, akkor hagyj fel vele! Az élet túl rövid ahhoz, hogy elpazaroljuk egy olyan munkára, amely nem fejezi ki azt, amivé Isten alkotott Téged. Isten nem azért teremtett téged a földre, hogy pénzt keress! Ami igazán számít, az, amire Téged Isten teremtett.

A Biblia azt mondja az 1Korinthus 12,4-6-ban "A lelki ajándékokban különbség van, de ugyanattól a Lélektől származnak. A szolgálat módjában is különbségek vannak, de mégis ugyanazt az Urat szolgáljuk. Különféle munkákat végzünk, de ugyanaz az Isten adja az ajándékokat mindenkinek." (GW ford.)

Ha ismered a lelki ajándékaidat, azok megválaszolnak kérdéseket, például: "Mit akart Isten az életemmel? Mit akar Isten, mit tegyek az életemben? Miféle munkát, miféle karriert kellene befussak? Milyen területen kellene szolgálatot vállaljak? Miféle missziót kellene végezzek a világon?" Az ajándékaid megmutatják, merre kellene elindulj. Azok pedig meghatározzák a feladataidat.

Beszéljetek róla:

Mit gondolsz, hány százalékát használod ki a kapott személyiségednek a munkádban vagy a karrieredben? És hány százalékát használod a szolgálatodban?
Mi számít jobban a karrieredben: kihasználni az adottságaidat vagy pénzt keresni? Milyen változásokra van szükséged ahhoz, hogy válaszodban a kérdéseidre valódi megoldást találj?

Link
Rick Warren, 2013.08.08. Napi remény Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2013.07 2013. Augusztus 2013.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 63 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1800
  • e Hét: 5504
  • e Hónap: 9305
  • e Év: 70606
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.