Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Szent királyunk István
  2013-08-20 17:28:48, kedd
 
  Szent királyunk István

Amikor első királyunkról szólunk, mindannyian Géza-fia Vajkra gondolunk, aki az István nevet kapta, amikor a nyugati kereszténységre felesküdött . Édesapja, nagyapja még a bizánci hitet vallották, de eljött az idő, hogy Európa uralkodó vallását magukra vegyék a magyarok . Bizánc és Róma együtt képezték az egyetemes kereszténységet, ami István halála után 16 évvel kettészakadt . Istvánnal egyszerre végetért az önálló, szabadonválasztott hitvilág, amit a napba öltözött Boldogasszony jelképezett, akinek a kegyelmébe ajánlotta István király halála előtt az országot .

1054-ben szakadt a kereszténység, ami már kezdetében hordozta a végzetét, mert nálánál komolyabb erők esküdtek fel az elpusztítására . Mindenesetre, amikor Istvánt megkoronázták Szent Koronánkkal, azzal meghatározta a magyarság további sorsát . Először a Koppány-féle tradicionalistákat kellett meggyőznie elhatározása felől, amit csak belháborúban tudott megoldani, majd az erdélyi Gyula vezér bizánci elkötelezettségét kellett felszámolnia . Az avarok és székelyek végül elfogadták királyuk határozatát, és egyemberként mellé álltak . Aki még ezek után is szembehelyezkedett akaratával, annak el kellett menekülnie az országból .

A pápasággal együtt idegen hittérítők érkeztek hazánkba, akik az új eszmét hirdetve, megszüntették a régit . Hozzájuk fűződik régi hitünk emlékeinek felszámolása . A táltosok ellen hirdetett harc, ami Erdély hegyeibe üldözte szent papjainkat, akik sajátos kapcsolatban álltak a teremtővel, amit a kereszténység előrehaladtával már nem toleráltak a papok . Érdekesség számba megy az is, hogy egy Kievben megtalált sokezer oldalas irathalmazt a hatvanas években átküldtek a Magyar Tudományos Akadémia illetékeseihez, de ezek a dokumentumok szőrén szálán eltüntek kezükben .

István király a fiában, Imre hercegben látta munkája folytatását, de egy vadkan idő előtt felkoncolta a fiatal trónörököst . Fiának írt intelmei máig a legrégebbi alkotmányosság példája, amit később II.-ik András az Aranybullában szentesít . Egyébként a Magna Carta után hét évvel született dokumentum az első keresztény alkotmány a földön . István szemére vetik sokan, hogy behozta a németeket a Kárpátmedencébe, akiknek egy évszázaddal korábban nem sikerült győzedelmeskedni Árpád vezér seregein a Pozsony-i csatában .

István király intelmei fiához, Imre herceghez .

A katolikus hit megőrzéséről
Az egyházi rend becsben tartásáról
A főpapoknak járó tiszteletről
A főemberek és a vitézek tiszteletéről
Az igaz itélet és a türelem gyakorlásáról
A vendégek befogadásáról és gyámolításáról
A tanács súlyáról
A fiak kövessék elődjeiket
Az imádság megtartásáról
A kegyesség, irgalmasság és a többi erény gyakorlásáról szólnak .

Ezek az intelmek az egyetemes kereszténység védelmében fogantak . István apostoli király volt, Jeruzsálem királya is egyben . Bizánc és Róma elfogadott királya .

Az idegen papok megjelenése feszültséget keltett a magyarság azon részében, akik a legerősebb vezér követésére esküdtek a dinasztikus királyi korona viselője helyett . Az intelmek nyolcadik pontjában ellentmond magának, mert mint mondja "Őseink követése foglalja el a királyi méltóságban a nyolcadik helyet. A legnagyobb királyi ékesség, az én tudásom szerint, a királyelődök után járni, a szülőket utánozni." Ebben viszont az ősi törvény ellen vétkezik maga a király, aki Koppányt is megöli azért, hogy akaratának érvényt szerezzen .

Mindenesetre ezzel az erélyes fellépésével alapozta meg István király a magyar államiságot, amely mind a mai napig fennmaradt, még akkor is, amikor külső hatalmi tényezők átrendezték a határainkat . A Kárpátmedence földrajzi egységet alkot, s minden területén megtalálható a magyarok nyoma . Temetőinkben szunnyadozik az igazság már örök időkig . 7500-évre visszamenő írásjeleket tártak fel Tatárlakán, ami a székely-magyar rovásírás jeleivel íródott . Az István által támogatott papok minden erejükkel azon dolgoztak, hogy ezt a régi írást eltüntessék, ami többezer évvel megelőzte a kereszténység kezdetét .

Az egyház és király dualizmusát megalapozta ezzel a feudalizmus idejére, ami csak az újkor kezdetével gyengült meg annyira, hogy napjainkban már említést sem tesznek a kereszténység kétezeréves intézményéről Európában, pedig annak idején még erőszakkal térítették a magyarságot, a jézusi gondolat római értelmezésének elfogadására . Bár a kereszténység hatalmi viszonya csak ezer évvel a Megváltó halála után valósulhatott meg, a közbenső idő alatt a keleti és nyugati ágazat egymással örök versengésben állott . Már a korai magyar honfoglaláskori sírokban mellkereszteket fedeztek fel, ami a kereszténység korai felvételéről tanuskodik .

Kós Károly regényében bemutatja az Országépítő király lelki vivódásait, belső harcát Bizánc és Róma között . Végül Rómánál maradt, s vele mi magyarok is, egészen a mai napig . A globalizációs törekvések korai szakasza ez, amikor államiságunkat alárendeljük európa érdekeinek . Nagyban hasonlít mai viszonyainkra, ahol Európa nemzeteinek megmaradása a tét . Szent királyunk öröksége gondot okoz nekünk, mert miatta ragaszkodtunk annyira nemzetünk keresztény meghatározásához, ami most az EU berkeiben kifejezett hátránynak számít .

Szent László király avatta szentté nagyapja gyilkosát, aki maga ugye Koppány unokája volt . Nem véletlen a vitézségéről szóló történetek sora . Nemes lelkével méltányolni tudta nagy elődje erőfeszítéseit . Az Árpádház adott a legtöbb szentet Európa uralkodó házai közül . A szkíta kereszténység eltérő megközelítésétől mindig tartott Európa, így 1513-ban egy Medicit választottak meg pápának a magyar Bakócz Tamás helyett . Az egyháztörés után ekkor következett be a második nagy csapás, amikor Luther kilépett a pápaság intézményéből, akit az angol királyi ház is követett .

A szentistváni hagyaték kötelezi a magyarságot, akik még mindig többségben vagyunk a Kárpátmedence területén . Bár a közel félévszázados kommunizmus erősen gyengítette erkölcseinket, melynek hiányában megszününk magyarok lenni . Talán csak a Boldogasszony segíthet még rajtunk, akit magunkban hordozunk örök időktől fogva, akihez maga a szent király is visszatért közvetlenül a halála előtt .

Baranyi Győző


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meddig süllyedhet még Varga Mihály?
  2013-08-20 17:19:50, kedd
 
  Meddig süllyedhet még Varga Mihály?

Varga csak egy orbáni pojáca. Igazi jó példája, milyen jellemtorzító hatása van annak, ha Orbán Viktortól kell elfogadni az ukázokat.
Szerző: Zsebesi Zsolt | 2013. augusztus 19.

Varga Mihály

Varga Mihály, aki jelenleg a nemzetgazdasági miniszteri bohócsipka büszke viselője, talán többre érdemes fiatal technokrata is lehetne, de nem az. Csak egy orbáni pojáca. Igazi jó példája annak, hogy milyen jellemtorzító, gerincferdítő hatása van a nemzeti együttműködés rendszerének, pontosabban annak, ha az ember Orbán Viktortól kénytelen elfogadni az ukázokat. Tegyük hozzá, mindjárt az elején, hogy - a Fidesz és számos liberális széplélek szerint is - még mindig demokratikus, pluralista országban élünk, ahol nincs egypárti uralom, tehát nem lehet arra hivatkozni, hogy a gerinc önszándékú sorvasztása kényszer hatására történik, a család, a betevő falat, a szakmai előmenetel, egyáltalán a lét kérdése, hogy az ember egy meghatározott párt tagja legyen és szó nélkül kinyalja e párt vezetőjének a seggét. Ha nem így lenne, akkor sem lehetne tisztességgel erre hivatkozni.

Azt sem lehet mondani, soha nem is lehetett, hogy, ha én nem, akkor megteszi más, és az még nálam is rosszabb lenne. A Varga Mihályoknak megvan a képességük és végzettségük, a tehetségük, na és ami a legfontosabb, a lehetőségük is arra, hogy bárhol a privát szférában, akár a határon innen, akár azon túl, képességüket jó pénzre váltsák, úgy, hogy legyen elég az asszony kenceficéire, a gyerek nyelvóráira és magániskolára, de még a svájci frankban felvett lakás- és gépkocsihitel törlesztésére is. Egy szó mint száz: Vargának nincs mentsége, és azoknak a idiótáknak sem, akik ezt a Varga Misit egy leendő partnernek tartják, aki a nemzeti együttműködés rendszerének egy jobb megjelenési formája, mert nem így van, sőt éppen ellenkezőleg.

Vegyük például a debreceni polgármestert, bizonyos Kósa Lajost! Ő sem akárki a Fidesz hierarchiájában, mert a párt elnökhelyettese, de ő legalább alanyi jogon balfasz. Nem mondom, hogy hülye, mert - egyrészt - nem beszélünk ilyen csúnyán politikusokról, róluk ugyanis nem kell csúnyán beszélni, ahhoz, hogy porig égessük őket, elég ha felidézzük néhány aranyköpésüket. Másrészről Kósa miért lenne hülye? A hülyék azok, akik megválasztották, de hát a demokrácia meg ilyen. Egy ország, vagy egy város vezetői elég jól tükrözik az ott élő polgárok tudati szintjét.

Persze mindjárt elnézést kérek azoktól a debreceniektől, akik nem Kósára szavaztak, nyilván nem kevesen vannak, de kevesebben, mint akik rá adták a voksukat. Akiknek meg jó Kósa, azok szavazzanak megint rá, egyszer csak ad neki a jó Isten a hivatalhoz járó észt. Ha nem, hát nem. Isten útjai kifürkésztethetetlenek. Szóval a Kósa azt hozza, amit tud, mondhatni száz százalékot ad magából, ami pont annyi, amennyit láttunk. Pont olyan balfasz, amilyennek látszik, őszintén és teljesen egyenesen barom. Egy mondattal bedöntötte a forintot, ami azért nem semmi. Ehhez vagy egy Soros zsenijére van szükség, vagy egy Kósa idiotizmusára.

Tehát Varga nem Kósa, még csak nem is egy unortodox Matolcsy, ő valójában egy tehetséges közgazdász, aki eladta a lelkét a politikának, akit nap mint nap megaláznak a főnökei, de aki ezt nagyon jól tűri, gyenge erkölcsi tartása miatt. Nem is értem. Miért vállalja ezt a megaláztatást? Mi szeretne lenni? Hiszen volt már pénzügyminiszter az első Fidesz-kormányban, mégpedig - semlegesen nézve - nem is rossz. Tehát a Matolcsy bohócsipkájának felvétele talányos, nem egészen érthető, vajon miért volt erre szüksége. Az pedig már teljesen érthetetlen, hogy miért tűri nap mint nap a soros megalázást, azt, hogy a feje fölött döntenek, hogy reggel még azt kell mondja, hogy nem, este meg már el kell magyaráznia, hogy de még mennyire igen.

Már az is nehezen hihető volt, hogy önszántából játszotta a fél hülyét az IMF-tárgyalások lebegtetésével, azt az ócska szerepet, hogy - az akkor még - jól csengő nevével segített átverni a nemzetközi pénzpiacokat, elhitetni, hogy az Orbán-kormány komolyan meg akar állapodni a Nemzetközi Valutaalappal, és inkább egy olcsó készenléti hitellel javítja a költségvetés piaci finanszírozásának feltételeit, csak ehhez a legjobb feltételeket akarja kiharcolni az országnak. Varga az elejétől a végéig Orbánnal együtt hazudott a világnak és nekünk. A miniszterelnökkel együtt felel azért, hogy százmilliárdokat veszítettünk ezzel a sumákolással, amit persze nemzeti szabadságharcnak adnak most el. Neki - egy tisztességes közgazdásznak - akkor fel kellett volna állnia, le kellett volna mondania, vagy - ha nem - vissza adni a diplomáját!

Mi lenne velünk, ha így járnának el az orvosok, akiknek a gyógyítás a feladatuk, de ebbe is beleszólna a Orbán Viktor, amitől azért nem vagyunk olyan messze. Akkor ki lenne a felelős, a kormányfő, a politika, vagy az orvos. Akkor kiben lehet bízni, ha a magyar értelmiségben nem, hiszen egy kis hatalomért, egy kis pénzért bármire képes. Azt már megszoktuk, hogy a tehetségtelen, hozzá nem értő karrieristák így járnak el, hiszen nekik nincs is más esélyük, de ahhoz a piramidális áruláshoz nehéz hozzászokni, hogy a tehetséges, a szakmájukhoz értőkben sincs annyi becsület, hogy felemeljék a hangjukat, vagy ha ez nem megy, akkor a seggüket.

Mindez arról jutott az eszembe, hogy Varga Mihály augusztus 19-én reggel még azt tudta nyilatkozni, hogy nem merül fel a Dunaferr visszaállamosítása, majd délután bejelentette, hogy a kormány még ezen a héten vételi ajánlatot tesz a cégre. Na, most nem is tudom, hogy milyen erkölcsi normákra, vagy szokásjogokra kellene hivatkoznom, amikor azt szeretném állítani, hogy egy ilyen esetben egy miniszternek be kellene adni a lemondását, vagy legalább valami magyarázatot adnia a történtekre. Mondjuk már az is jó lenne, ha azt mondaná, hogy délelőtt még az előző napi esti fogadás hatása alatt álltam, magyarul másnapos voltam, és nem tudtam, hogy mit beszélek, vagy fordítva, hogy délelőtt belőttem magam, véletlenül beleültem egy ott hagyott injekciós tűbe, és elszálltam. Mindegy, mit, de mondani kellene valamit.

Azt ugyanis nehéz elhinni, hogy ilyen ügyekben óránként változik a magyar kormány koncepciója. Mert nem is változik. A magyar kormány, vagyis Orbán Viktor koncepciója stabil. Ő egy igazi állam-szocializmust akar Magyarországon, ahol a gazdaság legfontosabb szereplője, mint tulajdonos és vállalkozó, a magyar állam, a maradék cég pedig a kormányhoz hű új arisztokrácia, az új magyar nagytőke kezében, még jobb, ha egyedül Simicska Lajos kezében van. Ehhez minden kócerájt privatizálni kell, amire Simicska a kis görbe ujjával rámutat. Mivel Lajos fantáziát lát az acél-iparban és közeleg a választás, ezért Viktor lenyúlja a vállalatot. Tehát az ötlet nem Vargáé, nem is vele beszélték meg, hanem egymással, Lajos és Viktor, így - akarata ellenére - mondott rosszat a gazdasági miniszter délelőtt, amit aztán délután, ki is javított, mivel, hát mivel ilyen szar ember a lelkem.

Vargának a végén csak annyit üzenek: nem kívánom, hogy a vérét vegyék, hogy porig alázzák, majd, amikor eljön az igazság órája, mert már most porig alázta magát, ennél rosszabb már nem lehet, ennél nagyobb büntetést már nem lehet kiróni egy értelmes emberre. Mi lehet annál rosszabb, ha saját magunkat kell feladnunk és saját magunkat kell szembeköpnünk. Ehhez képest, ha más köp szemen, az semmi. Ezért aztán, megígérem, teszünk az ilyen magyar értelmiségire, ne számítson a megbocsátásunkra. A félnótásokat viszont, mint Kósa, vagy Fekete György, Kerényi Imre, és társaik viszont le se szarjuk.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
két ember akik korszakalkotók, valamint korszakváltók is eg
  2013-08-20 17:08:17, kedd
 
  Szörényi Levente - Bródy János
meg a megcsúfolt István, a király.

Olvasom, látom és mégsem hiszem el!
Két ember, akinek a gondolatai, versei és zenéje alakították személyiségemet, mert szó szerint az általuk írt zene számokon nőttem fel, most úgy érzem hogy megpofoztak! Lehet mindez csak azért történt, hogy lássam milyen romboló hatással van egyes emberekre az idő múlása, de ezt annyiból nem tudom elfogadni , hogy apukám bár 89 éves nem hülye. Tehát ez nem az öregedéstől van .

Új meglátásban Alföldi Róbert színre vitte az István, a királyt.
Vele most nem foglalkozom, mert amúgy sem szoktam meg az eddigi munkássága alapján nem igen vártam mást tőle mint amit megint alkotott : egy kedélyeket borzoló förmedvényt.

A posztmodern darabban szerepet vállaló színészekről megint nincs semmi mondandóm, mert tudjuk "van az a pénz"...

De miután az történt az István, a királlyal Szegeden ami láttuk hogy történt a két szerző Szörényi Levente és Bródy János is nyilatkozott az előadásról. Eként
:"- Fantasztikus meglepetés volt számomra ez az előadás, és rájöttem, hogy a rendező azért nem engedett bennünket a darab közelébe, hogy ne szerzőnek érezzük magunkat a bemutatón, hanem nézőnek. Nem is gondoltam volna, hogy ennyi valódi színházi jelenet fér bele. Ez a rendezés felemelte, általános érvényűvé tette a darab mondanivalóját. Jó érzékkel azokat a dalokat hangsúlyozta, amelyek a leglényegesebb üzeneteket tartalmazzák. Ettől az egész darab sokkal erőteljesebb lett. Kevesebb pátosz van rajta, kevesebb dicsfény, de sokkal több valóság és mindennapi életigazság - fogalmazott Bródy János a premier után.
- Alföldi Róbert rendezése új korszakot nyitott a darab történetében. Kösse föl a gatyáját az a rendező, aki legközelebb ehhez képest értelmezi majd az István, a királyt! - összegezte véleményét Szörényi Levente, a bemutatót követő állófogadáson." (forrás:Délmagyar.hu )
Biztos vagyok benne, hogy ez őket nem érdekli de ezek után a nyilatkozatok után, nem vagyok hajlandó hallgatni a zenéjüket, bár elismerem nagyon szerettem. Még a múlt héten is...
Keresem a magam számára a magyarázatot...Van erre is magyarázat, mint minden másra.

1) Most adták lényük lényegét - eddigi szerzeményeik csakis a közönség ízlésének a kiszolgálására lettek alkotva, tehát pénzt hozó sikerhajhászásra.
2) Megkeseredett, mellőzött emberekként minden-mindegy alapon belementek egy nagyon méltatlan helyzetbe, ami kontrapruduktívnak fog majd számukra majd bizonyulni.
3) Mert mint fentebb írom van az a pénz..
."- És... téged... uram, nem lehet megvesztegetni?...
A köpcös szeme villant egyet, és szembefordult Baluzzal.
- Azt próbáld meg!!
- É... én nem tettem még ilyet...
- Mindegy. Azért csak próbáld meg. Menni fog.
És ment." (Rejtő Jenő - A három testőr Afrikában)

Szomorú dolog ez....hogy kimerem jelenteni két ember akik korszakalkotók, valamint korszakváltók is egyben ilyen mélyre tudjanak süllyedni...Biztos vannak a művészetnek olyan magas röptű értelmezései amiket én a magam paraszti, ízlésficammentes látásmódommal nem tudok megérteni, de ezt tényleg kár volt! Csináltak valamit ami maradandónak bizonyult. Aztán hagyták lerombolni mindazt amit az alapmű az embereknek jelentett. Az emberek piedesztálra emelték őket az István, a királyért....most pedig egy csak általuk tudott okból lemásztak arról a piedesztálról. Nehéz lesz, ha nem egyenesen lehetetlen újra felkecmeregniük csak a legalsó talapzati lépcsőjére is annak a piedesztálnak...

Mondom nehéz lesz, de leginkább lehetetlen.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izraelben keddtől csökken a családi segély összege
  2013-08-20 17:00:42, kedd
 
  Izraelben keddtől csökken a családi segély összege

Írta: Molnár Dávid Kategória: Izrael 2013-08-20 09:17

Az izraeli kormány gazdasági megszorító intézkedéseinek keretében Izraelben keddtől csökken a gyermekek után járó családi segély összege - írta az izraeli Háárec című napilap.

Israeli-shekel

A zsidó államban minden hónapban huszadikán utalják át a családi segélyt. Ezentúl a 2003 után született első öt gyermek után egységes összeget, havi 140 sékelt (nagyjából 8000 forint) ad az államkassza, amely eddig különböző összegeket utalt a születés sorrendjében: az első gyermek után 176 sékelt, a második, a harmadik és a negyedik után pedig 263 sékelt (körülbelül 15 000 forint).

Az izraeli Nemzeti Társadalombiztosítás elítélte a megszorító intézkedést, amelynek következtében közleményük szerint mintegy 40 ezer újabb gyermek él majd a szegénységi küszöb alatt.

Jair Lapid pénzügyminiszter facebook-oldalán azt írta, hogy pártja, a centrista Jes Atíd egyik központi választási ígéretének végrehajtásáról van szó, amely ,,történelmi lépés a segélyek kultúrájától a munka kultúrája felé".

Seli Jahimovics, az ellenzéki szociáldemokrata Munkapárt vezetője szintén a facebookon azt válaszolta Lapidnak, hogy régóta nem látott ennyire gonosz és a valóságtól elrugaszkodott bejegyzést.

Jahimovics hibásnak nevezte Lapid politikáját és hangsúlyozta, hogy a szegény családok 65 százaléka dolgozik.

,,Az átlagos, normális család is évente több ezer sékelt veszít a megszorítás nyomán" - írta.

MTI

http://hir.ma/kulfold/izrael/izraelben-keddtol-csokken-a-csaladi-segely-osszege/1 30210
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Idézet a tüzijátékhoz
  2013-08-20 16:55:54, kedd
 
  Idézet a tüzijátékhoz
2013.08.20. 08:00

A hirdetésekből fenntartott médiában ezek az ügynökségek tulajdonképpen élet-halál urai, gyakorlatilag ők döntik el, hogy a cégek reklámjai hol jelenjenek meg. Ezzel a húzással a piac mindenhatóságát hirdető és óvó vállalatok saját elveikkel is szembe mennek, hiszen nem verseny vagy teljesítmény alapján hoznák meg döntésüket, hanem pártszimpátia alapján

mno.hu: Médiamogulok titkos terve a kormány ellen

2013. július 25
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobb helyeken ezek töredékéért is illene megbuknia egy kormá
  2013-08-20 16:49:56, kedd
 
 

2013.08.14. 16:19 Expertus
Jobb helyeken ezek töredékéért is illene megbuknia egy kormánynak!

Nehéz feladat számba venni, hogy mi mindent tett tönkre eddig a második Orbán-kormány, és milyen területek azok, ahol helyrehozhatatlan károkat okozott demokrácia-, és sokszor törvényellenes féktelen ámokfutásával, harácsolásával és hozzá nem értésével! Szintén kihívás lenne felsorolni mindazon társadalmi csoportokat, akiket megsértett, ellehetetlenített, vagy tönkretett az Orbán-rezsim. A helyzet mégis az, hogy az emberek vagy ,,beálltak a sorba" és boldogulásuk érdekében (elveiket háttérbe szorítva) inkább a rendszer támogatói lettek, vagy alkalmazkodtak ehhez az új, erkölcstelen és igazságtalan világhoz a túlélésük érdekében. Ők azok, akik mélyen hallgató passzív szerepkörbe helyezkedtek! Nagyon kevesek vállalják ma őszinte véleményüket, főleg ha ez a vélemény ellentétes a hatalom tömjénezésével! Ma Magyarországon a félelem, az óvatosság, a munkahelyek megtartása miatti aggodalom mindent áthat. Minden magyar számára ismerős helyzet ez: átélhettük az előző rendszerben, nagyszüleink átélhették a Horthy korban, még korábbi felmenőink pedig az osztrák elnyomás idején. Azonban a világ sok más népe szerencsésebb történelmi utat járt végig, sokkal kevésbé megtapasztalva mit jelent elnyomásban élni, mit jelent megalkudni a hatalom disznóságaival. Az angolok, a franciák, a spanyolok és németek soha nem tűrték sokáig az elnyomást. Nyugat-Európa mindig kivetette magából az Orbán-féléket. Ott már rég megbukott volna Fidesz-rezsim is.

Ha az ember alaposan végiggondolja, hogy mi az a 10 legfőbb bűn, amit biztosan nem tűrnének el a nyugati demokráciák, akkor szerintünk ez a lista születne:

A gazdasági válság elmélyítése, az ország versenyképtelenné tétele és elszegényítése
A demokratikus intézmények hatásköreinek lecsökkentése (Alkotmánybíróság, Állami Számvevőszék, Költségvetési Tanács, MNB, ombudsmani hivatalok)
A munkavállalói és politikai jogok redukálása (új Munka Törvénykönyve, új választójogi TV, új médiatörvény, új házszabály, új igazságszolgáltatásról szóló törvény)
Igazságtalan adópolitika folytatása. (Kiszámíthatatlanság, újabb és újabb adók kivetése, egykulcsos jövedelemadó bevezetése egy országban, ahol minden harmadik ember szegény.)
Az oktatás és egészségügy tönkretétele. (Forráskivonások, pártirányítás alá helyezés)
A kiszolgáltatottak (pl. szegények, fogyatékkal élők, közmunkások) kihasználása, sorsukra hagyása
A korrupció kivirágoztatása, a közpénzek politikai elvbarátoknak való szétosztása (Közföld mutyi, trafikmutyi, takarékszövetkezeti mutyi, Közgép-ügyek)
Az ország elszigetelése a világban, nemzetközi tekintélyünk lerombolása
A civil szféra, az ellenzék a szakszervezetek teljes mellőzése és figyelmen kívül hagyása
A lakosság szándékos megosztása

Manapság a fenti bűnök listájára az emberek háromféleképpen reagálnak: vagy tudomást sem vesznek róla (a már említett megalkuvás, alkalmazkodás, passzivitás miatt), vagy tagadják minden pontját (Fideszesek), vagy érzik valóságtartalmát és reménykednek a kormányváltásban! 2014 -ben minden azon múlik majd, hogy a háromból melyik csoport erősödik meg! Két dolog viszont biztos: az egyik, hogy ez a kormány nagyon rászolgált már a bukásra, a másik pedig, hogy a magyarságnak le kell győznie félelmeit! Meglátjuk!

http://democrat.blog.hu/2013/08/14/jobb_helyeken_ezek_toredekeert_is_illene_megbu knia_egy_kormanynak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem augusztus 20-a volt az új kenyér ünnepe!
  2013-08-20 16:47:37, kedd
 
 
Nem augusztus 20-a volt az új kenyér ünnepe!
Az új kenyér ünnepe mint kitalált hagyomány

Amikor még kaszával arattak, az első rend búzából őrölték az új kenyeret!

1945 után gondban voltak a kommunisták, mit is ünnepeljenek augusztus 20-án. Ezért aztán 1946-os ünnepük előtt gyorsan meg is fogalmazták, hogy ők miért fogják augusztus 20-át ünnepelni:

"AUGUSZTUS 20 AZ ÚJ KENYÉR ÜNNEPE! ...A cséplés bevégeztével tehát minden joga megvan a falu népének hozzá, hogy annyi küzdelem és annyi fáradozás után megpihenjen és augusztus 20-át, Szent István napját munkája gyümölcsének, az új kenyér ünneplésének szentelje. Ezen a napon minden faluban, ahol csak kommunista pártszervezet van, számba vesszük az elmúlt esztendő küzdelmeit, levonjuk a tanulságokat s a jól végzett munka örömével népünnepélyt tartunk. Készülődjék hát minden falu és mezőváros! Szervezzünk gyűlést, színpompás felvonulást! A gyűlés után való népünnepélyt tarkítsuk szórakoztató műsorszámokkal. Ha már feledésbe mentek volna: tanuljuk el az öregektől ősi arató-dalaikat, szemet-lelket gyönyörködtető népi táncaikat. Tanuljunk be verseket, rövid jól csattanó jeleneteket. Mutassuk meg, hogy nemcsak a munkában, de az igazi népi kultúra terjesztésében és fölelevenítésében is élen jár a Magyar Kommunista Párt."

A párt tehát a magyar kenyér ünnepét Péter-Pál napjáról augusztus 20-ára tette át, Szent Istvánt "országalapító forradalmárként" említette, s az így szekularizált ünnepet saját politikai liturgiájába emelte. Szent Istvánból István király lett. Az alapelgondolás, hogy augusztus 20-a Szent István mellett egyben az új kenyér ünnepe is legyen - mint arról korábban szó esett - voltaképpen nem az MKP-tól, hanem az Országos Nemzeti Szövetségtől származott; az MKP csupán ezt az évtizedekkel korábban felvetett javaslatot valósította meg. (Forrás: urbanlegends.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Autós üldözés
  2013-08-20 16:40:45, kedd
 
  Autós üldözés

Egy barátom mesélte a következő sztorit
A társaság tart hazafelé Orosházáról az országúton, mennek, beszélgetnek, amikor megszólal a sofőr:
- uraim, egy nagy BMW követ minket egy jó ideje, villog a reflektorával...
- lassíts, hadd előzzön, nagy autó, ő az úr az úton! - mondják a többiek
A vezető lassít, a BMW is, nem akar előzni, az idegesség nő az utasok között, felréved bennük az akció filmek autós üldözése. Hogy is szokta ezt csinálni Bruce Willis, meg a többiek?
Az üldöző csak nem akar leszakadni. Egyszer csak kielőz, melléjük megy, sötétített ablakok rajta, a pánik növekszik, a hátsó ablak legördül, egy fiatal nő integet, hogy húzzák le ők is az ablakot.
- Ne húzd le, belőnek!
Igaz, az üveg nem véd meg a golyótól!
Közben már jönnek szembe, de még mindig egymás mellett mennek, mindegy már, gondolják, nincs mit tenni, lehúzzák. A hölgy szenvedő arccal kérdezi:
- ne haragudjanak, nem vagyunk idevalósiak,
- merre találunk egy Nemzeti Trafikot a közelben?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz vezetés belső, bizalmi problémáira utal Karas jelö
  2013-08-20 16:32:43, kedd
 
  2013.08.16. 14:15 Expertus
A Fidesz vezetés belső, bizalmi problémáira utal Karas jelölése a Médiahatóság élére!

Komoly bizalmi gondokkal (de minimum káderhiánnyal) küszköd- het környezetét illetően Orbán, ha már senki mást nem tud a diktatúra és sajtócenzúra fenntartását szolgáló médiahatóság élére kinevezni, mint saját pártjának ügyvédjét! Az előzetes hírek szerint ugyanis Karas Mónikát, a Fidesz frakcióval február óta jogtanácsadói és jogképviseleti szerződésben álló ügyvéd hölgyet kívánja jelölni erre a komoly tisztségre. Valamivel érthetőbb döntése, ha belegondolunk abba, hogy Karas Mónika kétségtelenül az egyik legbizalmasabb embere, aki az elmúlt években a tokaji szőlőügyeivel kapcsolatban is képviselte őt (az Orbánék által résztulajdonolt tokaji szőlőbirtokok 100 millás állami támogatását leleplezni tervező Élet és Irodalom elleni perben) sőt védte a Magyar Nemzetet és a Hír Tv -t is. Arról nem beszélve, hogy a miniszterelnök közvetlen környezetében is ellátta már a főemberek védelmét, így intézte például Habony Árpád és Rogán Antal jogügyleteit is. (Egyébként Karas Mónika kinevezése - mely valószínűleg az augusztus 26 -ra összehívott rendkívüli ülésen lesz esedékes - azért szükséges, mert az előző elnök, Szalai Annamária április közepén elhalálozott.)

De nézzük csak meg kicsit alaposabban a médiahatóságot, mint az egyik legjellegzetesebb Fideszes szervezetet! Kétségtelen, hogy a médiahatóság a rezsim egyik szimbóluma és a média-ellenőrzés kulcsszerve, vagyis a diktatúra fő támasza. A kultúra és média központi ellenőrzése kiemelt feladat minden diktatúrában, elég Révai Józsefre gondolni a Rákosi-rendszerben, vagy Herr Goebbelsre a náci Németországban. Tudja mindezt Orbán is, ezért fordított fokozott figyelmet rögtön hatalomra kerülése után a maga rezsimje kiépítésekor a média ellenőrzésére. Mint emlékezetes, kül-, és belföldön egyaránt komoly volt a felháborodás a médiahatóság létrehozásakor, 2010 -ben, amikor minden szabad gondolkodó számára nyilvánvalóvá vált, hogy valójában milyen célból is hozták létre. A teljes nevén Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot az Országgyűlés hívta életre 2010. augusztus 11-én a médiát és hírközlést szabályozó törvények módosításáról szóló 2010. évi LXXXII. törvényével. Az NMHH önálló szerve az ORTT utódjaként a Médiatanács lett, melynek tagjait az országgyűlés egyetlen listán, kétharmados többséggel, kilenc évre választja meg, a kormánypártok teljes fölényének érvényesítésével. (A tagokra egy bizottság tehet javaslatot, amelybe minden parlamenti frakció egy tagot delegál, a tagok azonban frakciójuk számának megfelelő szavazattal rendelkeznek, így akadálytalanul érvényesül a kormánypártok kétharmados fölénye.) A Médiatanács 2010. október 11-én alakult meg, elnöke a posztot az NMHH elnökeként automatikusan betöltő Szalai Annamária volt (egészen haláláig, vagyis idén áprilisig). Később, 2010 végén született meg a médiatörvény: a 2010. évi CLXXXV. törvény a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról. A 2010. december 21-én, név szerinti szavazással, a jelenlevők közel háromnegyedének támogatásával (256 igen és 87 nem szavazattal) elfogadott törvény szabályozza a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hatáskörét.

De milyen is ez a hatáskör? A válasz: teljes körű és korlátlan. Ha túlzás is azt állítani, hogy a magyar médiahatóság ,,élet halál ura", majdnem így van. Ezt bizonyítja, hogy a Freedom House 2012. május elején közzétett jelentése nagyrészt a médiahatóság korlátlan hatalma (és Orbánt szolgáló jellege) miatt sorolta Magyarországot 2011-ben a ,,szabad" sajtójú országok közül a ,,részben szabad" sajtójú országok közé. A médiahatóság ugyanis kontrollálja és szabályozza a teljes magyar médiát, azon belül a televízió csatornákat, a rádiókat, az egész sajtót, az on-line netes oldalakat, mindent. Az NMHH elnöke nevezi ki például a közszolgálati médiaszolgáltatók vezérigazgatóit, aminek hatása rögtön érezhető is, ha a kormánypárt fölényes jelenlétét nézzük a királyi TV csatornákon. Idén Orbán hatszor annyit szerepelt a közszolgálati médiában, mint például Mesterházy Attila. Idézve az NMHH politikusok médiabeli megjelenéséről szóló augusztusi gyorsjelentéséből: ,, ...a múlt hónapban az M1 esti Híradójában a belpolitikáról szóló hírek között 5 százalékot tettek ki a kormányról szóló híradások, míg a Fideszről a hírek további 53,3 százaléka szólt. A KDNP csaknem 5,8 százaléknyi szereplési lehetőséghez jutott, az MSZP 15,5 százalékhoz, a Jobbik csaknem 8 százalékhoz, az LMP több mint 3, a DK 4,5, míg az Együtt-PM 5 százalékban jelent meg a hírek között." (Forrás: hvg cikke). Mindehhez jön még, hogy a 9 éves kinevezés miatt a médiahatóság Fideszes elkötelezettsége akkor is érvényesül, ha Orbán bukná a 2014 -es választásokat. A legújabb hírek szerint pedig januártól jön a feketelista. A NMHH által üzemeltetett internetes feketelista alapján a Magyarországon működő internetszolgáltatóknak kötelezően blokkolni kell a jogsértőnek ítélt tartalmakat. A Központi Elektronikus Hozzáférhetetlenné Tételi Határozati Adatbázishoz, vagyis a KEHTA-hoz minden internetszolgáltatónak csatlakoznia kell, és a bíróság vagy hatóság által elrendelt tiltásokat azonnali hatállyal életbe kell léptetnie. Ez az új rendszer alkalmassá teszi Orbánékat arra, hogy különösebb akadályok nélkül le tudják tiltani a nekik nem tetsző, esetleg számukra túl kritikus oldalakat, honlapokat. Szép új világ jön.

Összességében elmondható: a magyar média feletti uralom és ellenőrzés kulcskérdés Orbán számára, mint ahogyan az volt korábban is minden diktatúrában. A kontrollt megvalósító hatóság emiatt a rezsim egyik legfontosabb szerve. Az pedig, hogy kit állít a kormányfő ennek a hatóságnak az élére, nyilván a diktátor legfőbb döntése. Most úgy tűnik, Orbán gondban volt a kinevezést illetően. Lehetséges, hogy elfogytak legmegbízhatóbb emberei? (Lázár, az ügyeletes jolly joker, olyan a Fideszben, mint az Aszpirin, vagyis mindenre jó, de őt már ellőtték az Eu -s ügyekre) Az a legvalószínűbb, hogy már olyan szinten elfajult a kormányzati rendszerben a politikai elkötelezettség alapján történő pozícióosztás, hogy a legelkötelezettebbek egyszerűen elfogytak. Orbán nem mer a második vonalból választani, mert bennük már közel sem bízik annyira. Mit tehet tehát? Onnan hoz embert, ahonnan még tud, vagyis legközvetlenebb környezetéből. Kinevezi saját ügyvédjét. Mi jön majd ezután? Az ami Ceausescu és Szaddam diktatúráiban is történt: felelős kormányzati pozíciókba feleségek, testvérek, gyermekek kinevezése? Ne adja az ég! A politikai engagement talán az 50 -es évek óta nem volt ennyire alapja mindennek. Már Matolcsy miniszteri kinevezésénél gyanút foghattunk, majd ez a gyanú bizonyossággá vált, mikor ugyanez a Matolcsy lett az MNB elnöke is. Ugyanis az ipse a pénzügyi szakma kontárja. (Tudásszintjének megítélése a szakmában nyíltan egységes és köztudomású.) Viszont Matolcsy végsőkig elkötelezett Orbán felé, és ugyanazt az álmot is kergeti, arról nem beszélve, hogy valóságtól elrugaszkodott látásmódja is teljesen közös a nagy emberrel. Lassan letelik a második Orbán-kormány négy éve, és 2014 -re felszínre kerül a rezsim hibás működésének minden szimptómája is. Az egyik az antidemokratikus, egyetlen ember kénye-kedvének mindenben alárendelt döntésrendszer, mely hozzá nem értő, oda nem való embereket helyez a legfontosabb pozíciókba. (Az egyik haver az MNB élén, a másik az országgyűlést vezeti, a család jogásza meg a médiahatóságot.) Talán részben ennek is eredménye országunk lecsúszása Közép-Európából a Balkáni államok szintjére! Megkockáztatható: lehet, hogy már nekik is jobb lenne, ha távozhatnának. Csak még maguknak sem vallják be.

http://democrat.blog.hu/2013/08/16/a_fidesz_vezetes_belso_bizalmi_problemaira_uta l_karas_jelolese_a_mediahatosag_elere
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán nem bízik a székely atyafiakban
  2013-08-20 16:28:40, kedd
 
  Orbán nem bízik a székely atyafiakban

Nem bízik a székely atyafiakban a miniszterelnök. Erre utal legalábbis a tusnádfürdői előadása előtt készült felvétel, amelyen Orbán Viktor arra kéri a mellette ülő két szervező hölgyet, hogy ,,ha úgy alakul", maguk tegyenek fel kérdéseket a közönség nevében.
NOL| 2013. augusztus 20. |2 komment

Szerintem nem a kételkedés a székely atyafiakban, ami miatt fél orbán, hanem egyszerően buta, nincs felkészülve adatokkal, tartalmi ismertee nulla.
Ez látszik a slampos beszédeiből is, a populista semmitmondó dumájából

A kormányfő a szabadegyetem és diáktábor utolsó napján, szombaton tartott előadást, majd szintén szokás szerint válaszolt a publikum kérdéseire. ,,A lányok fognak segíteni? Ha úgy alakul, hogy a kérdések nem jók, akkor... ki kell egészíteni. Maguk is kérdezzenek, hogyha úgy alakul" - mondta a miniszterelnök az egyik videomegosztó portálra feltöltött felvétel tanúsága szerint. A felvételen a kormányfő hangját ,,a lányok" cinkos kuncogása szakítja meg, illetve hallható, amint egyikük közbeveti, hogy ,,Zsuzsa megszűri" a kérdéseket.

A miniszterelnök tusnádfürdői közönsége mindebből mit sem hallott, mert a tábori kihangosítás még nem működött. A nagy erőkkel felvonult közmédia kamerái és mikrofonjai bekapcsolva várták a miniszterelnök előadását, így kerülhetett fel az ,,árulkodó" párbeszéd az internetre.

A kormányfő egyébként az előadása során kitért a politikai kommunikáció fontosságára, illetve arra is, hogy a szabadegyetem egyike azoknak a ritka, emiatt értékes pillanatoknak, amikor a politikusok felengedhetnek, és kötetlenül fejezhetik ki a gondolatainkat. Igaz, hozzátette, hogy ,,mindenkinek vállalnia kell a szavaiért a felelősséget, ez természetesen rám nézve különösen igaz".

http://propeller.hu/itthon/2762674-orban-nem-bizik-szekely-atyafiakban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2013.07 2013. Augusztus 2013.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 671 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 174
  • e Hét: 5926
  • e Hónap: 9671
  • e Év: 163167
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.