Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Van bármi köze a trafiktörvénynek a fiatalok védelméhez?
  2013-08-23 12:30:20, péntek
 
  Van bármi köze a trafiktörvénynek a fiatalok védelméhez?

2013. augusztus 23., péntek 07:57

Annak ellenére, hogy a Lázár János által ,,ügyesen elintézett" trafiktörvény címében a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorítása szerepel, illetve a jogszabály maga így indokol:

,,elsősorban annak érdekében, hogy Magyarországon minél kevesebb fiatalkorú dohányozzon (...) annak érdekében, hogy a dohányzásnak a fiatalkorúak körében történő visszaszorításával (...) annak érdekében, hogy a fiatalkorúak fokozottabb védelmét hivatott cél eléréséhez szükséges lépéseket az állam a leghatékonyabban végre tudja hajtani"

bebizonyosodott, hogy a dohánypiac újraosztása mögött egyetlen valós cél, a haverok helyzetbe hozása áll.

Kép: 444.hu

2013. július 1-vel megnyíltak a nagy fideszes dohánymutyinak köszönhetően létrejött Nemzeti Dohányboltok. Azok, akik az egész ügyletet figyelemmel kísérték, nyilván nem lepődtek meg, amikor kiderült: a fiatalkorúak egészségét olyannyira szívén viselő kormányunknak semmi kifogása nincs az ellen, hogy trafikok egész sora nyílt orvosi rendelők, óvodák, sőt, tüdőgondozó szomszédságában is.

A Népszabadság most körbenézett Budapesten. Vizsgálódásaiból az derült ki, hogy gyakorlatilag nincs olyan budapesti kerület, ahol valamely oktatási intézmény bejáratához ne települt volna egy (vagy akár több) nemzeti dohánybolt. Emellett városszerte több tucat olyan iskola van, ahol a szeptemberi tanévkezdésre igyekvő kisdiákok nemzeti dohányboltba botlanak a bejárat 100-200 méteres körzetén belül - többnyire azon az útvonalon, ahol naponta vonulnak. De nem csak Budapesten találkoztak ezzel a problémával. A megyeszékhelyeken (például Veszprémben és Kaposvárott) is jócskán akad kis iskola vonzáskörzetében, illetve közvetlenül mellé nyitott nemzeti dohánybolt.

Ha ez még nem lenne elég, az is igen beszédes, hogy az OVB visszadobta azt a népszavazási kezdeményezést, amely meg kívánta tiltani, hogy az iskolák közelében trafikok üzemeljenek. A beadványtevő azt akarta elérni, hogy népszavazás kötelezze az Országgyűlést olyan törvény megalkotására, amely előírja: dohányterméket forgalmazó üzlet ne működhessen olyan oktatási és egészségügyi intézmény 600 méteres körzetén belül, amelyben 18 évnél fiatalabbakat oktatnak, illetve ellátnak.

Az Országos Választási Bizottság arra hivatkozva utasította el a népszavazási ív hitelesítését, hogy

,,nem egyértelmű, a 600 métert honnan kellene számolni, például az épület bejáratától, annak kerítésétől, és légvonalban vagy az utcák járdáin mérve." (!)

Ennek azért van jelentősége, mert a Fidesz már 2010-ben gondoskodott arról, hogy lecserélje az abban az esztendőben négy évre megválasztott és vissza nem hívható bizottsági tagokat. A már megszokott gyorsasággal változtattak az akkori választási eljárási törvényen, elérve, hogy saját embereiket ültethessék az öttagú grémiumba. Nem kétséges tehát, hogy döntésük indoklása (már ha egyáltalán ezt lehet annak nevezni) nem a politikai döntéshozók szándékaival ellentétes.

Ha esetleg felmerült bárkiben, hogy a trafiktörvény célja a fiatalkorúak védelme volt, ezek a lépések egyértelműen bizonyítják, hogy a valós ok az évi 500 milliárdos dohánypiac újraosztása volt. Ügyesen elintézték. Csak jó lenne, ha nem néznének minket teljesen hülyének.

http://egyenlito.blog.hu/2013/08/23/van_barmi_koze_a_trafiktorvenynek_a_fiatalok_ vedelmehez
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nap szava „Buziemeszpé”
  2013-08-23 12:26:43, péntek
 
  A nap szava
,,Buziemeszpé"

vagy.hu 2013.08.23.11:28
Kósa Lajos, aki még a Vezérnél is nagyobb sportpolitikus, megszólalt. Csinálta a fesztivált.
.

Kósa Lajos a Tranzitfeszten járt. Barátok közt. Ilyenkor az ember hajlamos egy kicsit jobban elengedni magát és a száját. Kósánál alapból jellemző mindkettő, most azonban a szokásosnál is jobban túllőtt a célon, de miután ő egy igazi, komolyan vehető és ünnepelt stadionépítő, mindenki meg fogja neki bocsátani, hogy dajcstomibb akart lenni dajcstominál. Mert ő a mi Lajosunk, kis zsivány kölyök, akire haragudni sem tudunk komolyan.

Mint Magyarország sportban legnagyobb politikusa (igen, még a Vezérnél is nagyobb), a stadionépítés mellett a szurkolói bunkóságokról is kikérték szakvéleményét, hogy hát mi is a helyzet az ultrákkal és a lelátón tomboló úri modorról. És már jött is a csak Kósa Lajosra jellemző humortöltet, felelevenítve egy régi kedves emléket:

,,Amikor Gyurcsány eljött a Loki-Bruges-meccsre, a helyi tévé megkérdezte, támogatja-e a stadionépítést. Azt mondta, hogy nem. Erre utána két évig ment a B-középben a buziemeszpé, mondtuk is nekik, ne csinálják, a szocialista szurkolókra is szüksége van egy csapatnak. Pedig egy fideszes fülnek amúgy ez a rigmus kedves".

Ennyit tudott mondani a B-középről Kósa Lajos. Ez volt a történet, ami nagyon megfogta. Nyilván nem azt fogja elmesélni, amikor a szurkolók őt alázták le a legnagyobb nyilvánosság előtt, de ennél azért egy picivel többre is futhatta volna.

A kedves debreceni ultrák annyit igazán megtehetnének, hogy egyrészt minden meccset ezzel nyitnak a polgármester tiszteletére, másrészt készítenek egy ,,Best of buziemeszpé" felvételt, aztán elküldik Kósának, ha ennyire hiányzik neki.

Nehogy szarul érezze magát a kis füle.


http://www.vagy.hu/tartalom/cikk/5186_buziemeszpe
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A TASZ nem akar rendőröket az iskolákba, mert sértené a cigá
  2013-08-23 12:25:51, péntek
 
  2013-08-23. 12:07
A TASZ nem akar rendőröket az iskolákba, mert sértené a cigányok, a drogosok és a buzik érzékenységét


Hagyni kell szegényt, nehogy kriminalizálódjon
A Társaság a Szabadságjogokért szerint a folyamatos iskolai rendőri jelenlét "nem csökkenti a drogfogyasztást és nem javítja a közbiztonságot, ellenben a társadalmi kirekesztés, és egyenlőtlenség fokozása irányába hat, és egyenes utat nyit az iskolából a börtönbe".
Szeptembertől száz bűnmegelőzési tanácsadó kezdi meg munkáját az ország 14 év feletti diákokat tanító iskoláiban.
A TASZ sajnálatosnak tartja, hogy miközben az iskolai drogprevencióval foglalkozó civil szervezetek számára rendelkezésre álló pályázati források jelentősen csökkentek az elmúlt években, és a hátrányos helyzetű iskolákat célzó iskolai szociális munkási hálózat megszűnt, a kormányzat egy "a pedagógus szakma által ellenzett tervre" költi az adófizetők pénzét, ami "rendészeti kérdést csinál az iskolai drogproblémákból".
Álláspontjuk szerint a rendőröknek nincs mérlegelési joguk, ezért ha kábítószer-fogyasztás gyanúja merül fel, hivatalból kell büntetőeljárást indítaniuk, "ez pedig a drogfogyasztó diákok tömeges kriminalizálását eredményezheti". (Magyarul ha egy rendőr bűncselekményt észlel, ne lépjen fel az elkövető ellen, mert az kriminalizálja szegényt... Reméljük, hogy ha egy TASZ-ost erőszakolnak meg és rabolnak ki végre, akkor sem akarja majd "kriminalizálni" az elkövetőt - a szerk.) Ez különösen káros hatással járhat azokban a hátrányos helyzetű iskolákban, amelyeket az iskolarendőri program célba vesz - áll a közleményben, amiből végre kiderül, kik miatt aggódnak ők megint ilyen hevesen. És, bármilyen meglepő, megint nem a cigányok által megvert és kifosztott magyar diákokról van szó - hanem az elkövetőkről, őket oltalmazzák megint.
Az elmebeteg TASZ-osok szerint szerint "félő, hogy az iskolarendőrség intézkedései aránytalanul súlyosan fogják érinteni a kisebbségi csoporthoz tartozó fiatalokat, így a romákat, fogyatékkal élőket, melegeket". (Hogy a cigánybűnözőket súlyosan érinti, érthető, hiszen nem tudják majd olyan kényelmesen terrorizálni a magyar gyerekeket. Hogy a drogosokat is súlyosan érinti, az is érthető, hiszen jobban el kell majd rejtőzniük kábítószerezés előtt. Talán a buziknak is kellemetlen, ha nem viselkedhetnek közszeméremsértő módon. De hogy kerülnek a bűnözők és deviánsok közé a fogyatékkal élők, őket vajon milyen törvénytelen vagy közerkölcsöt sértő cselekedetben gátolnák meg? Mit feltételeznek róluk a bűnözővédők, amiért őket is oltalmazniuk kellene a jogos rendőri fellépéstől? Nem kellene vajon korrigálni és bocsánatot kérni, amiért ilyen társaságba és gyanúba keverték őket?...)
(Kuruc.info - MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/116721/#ixzz2cmppSz14
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szamurájkardos Bácsku és társai - Fadd legrettegettebb cigán
  2013-08-23 12:24:35, péntek
 
  Cigánybűnözés :: 2013-08-23. 11:15
Szamurájkardos Bácsku és társai - Fadd legrettegettebb cigánybűnözőitől szabadultunk meg a tolnai balesetben

Vizsgálja a rendőrség, hogy valóban egy bűncselekmény helyszínéről menekültek-e abban az Audiban, amely frontálisan ütközött szerdán este a 6-os úton egy Lada Samarával. Az Audiban öten haltak meg, a Ladában egy ember vesztette életét. Több olvasónk szerint közveszélyes cigány maffiózók utaztak az Audiban (akik még felfordulni is csak úgy tudtak, hogy kioltották egy vétlen ember életét).
Zoom
A túlélésre esélyük sem volt azoknak, akik szerda este a 6-os főúton Tolna megyében egy tragikus karambol résztvevőivé váltak. Egy Audi és egy Lada Samara ütközött frontálisan. Előbbiben öten utaztak: egy húszas éveiben járó férfi és nő, valamint egy 42 éves és egy 39 éves férfi, továbbá egy 41 esztendős asszony. A Lada sofőrje egy ötven év körüli férfi volt, utast nem vitt.
Zoom
- Az Audi Paks irányából haladt Szekszárd felé, amikor meg akarta előzni az előtte haladó járművet. Későn észlelte a sofőr, hogy vele szemben érkezik a Lada. Vissza akart térni a saját sávjába, de elvesztette uralmát a kocsi felett, és a menetirány szerinti bal oldalon frontálisan ütközött a Ladával - ismertette a részleteket a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Steinbach Zsolt elmondta: kettőnél több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége ügyében indítottak eljárást, de miután a baleset négy résztvevője a helyszínen, kettő pedig a kórházban meghalt, valószínűleg nem lesz kit felelősségre vonni.
Bűncselekmény helyszínéről menekültek
A baleset helyszínén készült felvételen látható, hogy az Audi és a Lada Samara a felismerhetetlenségig összeroncsolódott. A szakértők ebből arra következtetnek, hogy az Audival nagyon gyorsan hajtottak. Lapinformációk szerint nem véletlenül: egy bűncselekmény helyszínéről ,,húzták el a csíkot".
- A rendőrség vizsgálja, van-e összefüggés az Audiban utazó személyek és egy, a közelben elkövetett bűncselekmény között - mondta a sajtó érdeklődésére Steinbach Zsolt rendőrségi szóvivő, arra a kérdésre azonban egyelőre nem válaszolhatott, milyen bűncselekményről van szó.
A beszámolók szerint a halálos előzésbe kezdő autóban utazók rokoni kapcsolatban álltak, egy neve elhallgatását kérő ismerős az MTI-nek azt állította, egy ötgyermekes házaspár volt közöttük. A Bors megtudta: egy faddi család tagjai az áldozatok.
Tüntetést is szerveztek ellene
A lap úgy tudja, az Audi egyik utasa az a Bácsku becenévre hallgató 42 éves B. Kálmán volt, akinek Faddra költözése miatt korábban még tüntetést is szerveztek a településen. A férfi 37 éves volt, amikor a településre érkezett, s addig összesen 16 évet ült börtönben.
Zoom
A kocsiban halt meg Bácsku Zapi becenevű öccse, unokatestvére, valamint a két fivér élettársa. Bácskut annyira nem várták tárt karokkal Faddon, hogy amikor családjával beköltözött, házukra Molotov-koktélt dobtak. Korábbi lapértesülések szerint Bácsku sem ijedt meg a saját árnyékától, szamurájkarddal érkezett egyik ellenlábasa házához, hogy megfenyegesse.
Bácsku és élettársa öt árvát hagyott hátra - áll a Bors cikkében. (Balog Zoltán cigánykárpótlásügyi miniszter már biztosan készíti az utalást - a szerk..)
Fadd legrettegettebb cigánybűnözője volt
Olvasónk írja: Sok hír volt a balesetről, de arról sehol nem ejtenek szót, hogy cigányokról van szó, és hogy meg nem erősített források szerint Paksról épp egy verekedésből menekültek, 180-nal, és hogy 30000 eurót is találtak náluk.
A híradó is próbálja úgy beállítani az ügyet, mintha egy sajnálnivaló ötyermekes apuka lenne az "áldozat" és ugye a szegény rokonok...
Az igazság az, hogy Fadd most végre megszabadulhatott legrettegettebb cigánybűnözőjétől, a Bácsku becenévre hallgató maffiózótól. A faddi állapotokról 2008-ban még ti is írtatok, gondolom, emlékeztek az ottani eseményekre. Akkor költözött oda ez a többszörösen büntetett (élete majdnem felét börtönben töltötte) cigány és még a fajtársai sem akarták, hogy ott telepedjen le, ezért aztán mindent megtettek az ügy érdekében. Volt Molotov-koktél dobálás meg minden. Aztán szamurájkardos fenyegetőzések, megerősített rendőri jelenlét, tüntetések stb. Egy kis ízelítő az előéletéből pl. itt.
Mindenki félt tőle a faluban. Volt, hogy a boltban fizetés helyett megfenyegette szamurájkarddal a pénztárost, és elégedetten távozott. Köthetők a nevéhez betörések, lopások, rablások... De bárki találhat róla híreket a neten. Itt az egyik bűnöző facebookos oldala, mellékelünk néhány képet róla, ha esetleg törölnék közben, hadd lássák a kedves olvasók, miféle alakokról van szó:
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

Zoom

Zoom
Egy fajgyalázással alaposan gyanúsítható fehér kurva
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
(Kuruc.info)
Ez rövid időn belül már a második eset (de persze a közérdek szempontjából naponta szükség lenne hasonlókra, ha már Pintérék nem végzik a munkájukat), korábbi cikkünk: Cigány maffiózók hagyták ott a fogukat az érdi balesetben - újabb részletek: bozótvágó és fenyegetés

További részletek: http://kuruc.info/r/2/116719/#ixzz2cmpTXzMn
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"A roma kisebbség több mint ezer éve az európai civilizáció
  2013-08-23 12:21:45, péntek
 
  "A roma kisebbség több mint ezer éve az európai civilizáció elválaszthatatlan része"

A bűnöző, igénytelen, civilizálatlan életvitelt képviselő cigányok és a kassai fehérek közé épített fal lebontását követeli Andrulla Vasziliu kultúráért és oktatásért felelős uniós biztos egy hétfőn nyilvánosságra hozott levél tanúsága szerint.

A cigányokért aggódó biztos a honlapján közzétett, múlt keddi keltezésű levélben azt írja: "csalódott, hogy a 2013-ban az EU kulturális fővárosa címet birtokló városban falat emelnek, hogy kirekesszék a romákat." Amiatt persze nem csalódott, hogy a szeretett Uniójában egyáltalán ilyen életellenes elemek létezhetnek.

"Az a határozott véleményem, hogy aki fizikai akadályokat emel, az azokat az értékeket sérti meg, amelyeken az Európai Unió alapszik, az emberi jogok és az emberi méltóság tiszteletben tartását, beleértve a kisebbségekhez tartozókat is" - nyávogott Vasziliu, aki minden bizonnyal semmi pénzért nem költözne a szárnyai alá vett retkesek közelébe, főleg a fal lebontása után.



Szerinte a város azért nyerte el az Európa Kulturális Fővárosa címet, mert a "kultúrák sokszínűségét bemutatni hivatott eseménysorozat tervezett programja szerint a rendezvényeken a kisebbségek, különösen a romák közössége is hangsúlyt kap majd". A cigány kultúrát valószínűleg testközelből még meg nem tapasztalóbiztos ennek a programnak a végrehajtását várja el a város vezetésétől.

Vasziliu levelére válaszolva Richard Rasi, Kassa polgármestere őrült magyarázkodásba kezdett, elmondta, hogy a városvezetést is meglepetésként érte a fal felépítése, az a kassai polgármesteri hivatal tudta és engedélye nélkül épült a városvezetéstől egyébként függetlenül, önállóan döntő nyugati városrészben.

"A szegregációs fal éppen ezért teljesen törvénytelen, ami miatt a megfelelő jogi lépéseket meg fogjuk tenni a kérdéses városrésszel szemben" - vetítette elő afal lebontását Rasi, szabad utat adva ezzel az emberre hasonlító testbe bújt patkányoknak.

Egy szegény kirekesztett a falon

Egyúttal rámutat, hogy a szóban forgó kerületet elődje, a városi ellenzék, a kereszténydemokrata párt által támogatott Rudolf Bauer vezeti, ezért úgy gondolja, hogy Bauer személyes politikai céljai elérése és érdekei érvényesítése érdekében kezdeményezte a fal megépítését.

"A roma kisebbség több mint ezer éve az európai civilizáció elválaszthatatlan része, ezen sem mentális, sem fizikai akadályok nem változtathatnak" - kötelezi el magát az ordító hazugsággal a retkek mellett a kassai polgármester, és világossá teszi, hogy szerinte sincs helye ilyen falnak sehol az Európai Unióban, sem más olyan városban, amely az Európa Kulturális Fővárosa címet viseli. Rasi emellett biztosítja a biztost, hogy Kassa városa mindent megtesz a "rasszizmus" és az "idegengyűlölet" visszaszorítása, a multikulturalizmus és a sokszínűség előmozdítása érdekében.

Kassai, "civilizált" cigányok

Mindehhez honlapján Andrulla Vasziliu mindössze annyit fűzött hozzá: továbbra is azt követeli, hogy a kassai hatóságok késedelem nélkül, a lehető leghamarabb bontsák vagy bontassák le a falat.
Forrás:
Új Szó nyomán Deres.tv

http://www.deres.tv/20130823/roma-kisebbseg-tobb-mint-ezer-eve-az-europai-civiliz acio-elvalaszthatatlan-resze
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán ostora: nem kell hozzá szakértelem
  2013-08-23 12:11:55, péntek
 
  Orbán ostora: nem kell hozzá szakértelem

2013. augusztus 23., péntek, 06:30 • Utolsó frissítés: 1 órája
Szerző: Szabó M. István

A legfőbb feladatának az újabb rezsicsökkentési fordulók végrehajtását tartja a júliusban kinevezett új energiahivatali elnök. A fideszes Dorkota Lajosra egy olyan új intézmény vezetését bízták, mely a jogelődjéhez képest jóval szélesebb körű felhatalmazással bír, csak az elődeivel összehasonlítva épp az új elnöknek van a legkevesebb köze az energetikához. Egy elvben független intézmény élére egy végrehajtó került.

,,Lehet, az, ami az elnökcsere hátterében történik, maga a palotaforradalom. De ebben a főszereplő akkor sem Dorkota Lajos, hanem az, aki őt az elnöki székbe ültette" - summázta a hvg.hu-nak a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) élén történt változásokat egy korábban a szakigazgatásban dolgozó iparági forrás.

A szakember szerint a dunaújvárosi politikus kinevezése a kormányzati működés tipikus tünete: a lojalitás számít. Az nem, hogy Dorkota Lajosnak nincsenek meg a szakmai ismeretei a minden korábbinál szélesebb körű jogosítványokkal felvértezett intézmény vezetésére, amire hét évre szóló megbízást kapott.

Pedig az előd is lojális volt

2010-ben az Orbán-kormány az energetikai szektort az alaposan megadóztatható ágazatok között azonosította, melyben egyszerre szorgalmazta az állami tulajdonszerzést, és úgymond a hatékonyabb lakossági fogyasztóvédelmet. A fejlesztési tárca élére került Fellegi Tamás az akkori elnök, a Bajnai Gordon által kinevezett Matos Zoltán tudomására hozta: ha magától nem mond le, távozását készek az alkotmány módosításával is kikényszeríteni. Így lett 2010 nyarán elnök Horváth Péterből, a szolnoki Mol egykori kereskedőjéből.

Dorokta Lajos és Orbán Viktor
Fotó: MTI / Beliczay László

Az elmúlt három évben Horváth levezényelt egy hivatali átalakítást, zömmel végigvitte a közművek hivatal alá rendezését, és végül a kormány politikai szándékainak megfelelően végigjátszotta a rezsicsökkentés eddigi fejezeteit. A kinevezését követően volt egy rövid időszak, amikor úgy tűnt, hogy az Energiahivatal az elnök erős politikai támogatottságának köszönhetően képes olyan dolgokat is gyorsan és könnyen elintézni, amiért korábban a hivatal hasztalan harcolt. Aztán mindinkább az sejlett fel, hogy Horváth a fejlesztési minisztériumból érkező megrendelések végrehajtója, aki a kérések értelmét soha vonta kétségbe. Orientációját jól jellemzi az az iparági közegben ismert történet, miszerint egy alkalommal az NFM és a MEH közötti egyeztetésre késve érkezett meg, és a saját beosztottjaival szemben, a minisztériumi oldalon foglalt helyet. ,,Horváth a minisztériumi álláspontot egyébként is magától értetődőnek tartotta a szakmai érvekkel szemben" - mondta róla a hvg.hu-nak egy korábbi munkatársa.

Az, hogy mindezek ellenére miért kellett távoznia a hivatal éléről, nehéz megmondani. Mindenesetre a kormányfő az önálló szabályozó hatóságként áprilisban létrejött MEKH irányítását már nem vele képzelte el. A MEH jogutódjaként a MEKH a földgáz, villamos energia, távhő és a víziközmű-működtetési tevékenységekkel kapcsolatos hatósági felügyeletet, a hulladékgazdálkodási közszolgáltatással összefüggő díjszabályozás-előkészítő feladatokat látja el. Ehhez pedig önálló rendeletalkotási joggal is felruházták.

Szakmai támaszok nélkül

Dorkota Lajosnak a hírek szerint két vetélytársa is volt, ám mivel az ugyancsak fideszes Balla György (aki korábban tagja volt az Országgyűlés energetikai albizottságának és tíz éve a Nabucco-bizottság munkájában is részt vett - tehát van némi fogalma az energetikáról) nem vállalta a jelölést, és végül Fónagy János is visszavonulót fújt, mire dönteni kellett, Dorkota egyedüli jelölt maradt. Egy kormányzati forrás szerint csak az volt előre teljesen fix, hogy az új elnöknek nem kell együtt dolgoznia Horváth Péterrel, aki az MVM gázüzletágának vezetését kapta meg kárpótlásként.

Dorkota tősgyökeres dunaújvárosi: az 55 éves ügyvéd csak az egyetemi tanulmányok idejére hagyta el a vasas várost, első munkahelye a Dunai Vasműnél volt. 1992 óta egyéni ügyvéd, 1993 óta Fidesz-tag, de már a rendszerváltást követően bekerült a megyei jogú város közgyűlésébe. Önkormányzati vonalon alpolgármesterségig vitte (1991-1994, illetve 2006-2010 között töltötte be ezt a pozíciót), 1998-ban lett parlamenti képviselő. 2011-ben a megyei kormányhivatal vezetője lett, a kormányportál szerint ugyan még ma is a Fejér Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, de valójában július elsejétől már a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalt (MEKH) irányítja - anélkül, hogy Dunaújvárosból Budapestre költözött volna.

Az nem kérdés, hogy az energiahivatali elnökök sosem voltak teljesen függetlenek a politikától, de a szakmai hozzáértés mindig elvárás volt. Ezzel szemben Dorkota Lajosnak nincs releváns energetikai tapasztalata, és egyelőre a helyettesei között sincs olyan szakmai múlttal rendelkező felső vezető, mint Matos Zoltán esetében az állami hivatali bürokráciát is jól ismerő Kovács Csaba (ma a KPMG energetikai és közüzemi igazgatója) vagy még Horváth Péter idején is az engedélyezési területet A-tól Z-ig átlátó Grábner Péter. (Az már más kérdés, hogy Grábner hivatali távozásának éppen Horváth tevékenysége volt az egyik legfőbb oka).

Dorkota Lajos mellett azonban egyelőre nincs ilyen szilárd szakmai támasz, hiába, hogy nem szólóban érkezett a II. János Pál pápa téri (volt Köztársaság tér) hivatalba, hanem vitte magával előző munkahelyéről a megyei kormányhivatali főigazgatóját, Paróczay Csabát. Vele kapcsolatban leginkább arról emlékeztek meg a híradások, hogy 2001-ben egy tévés vetélkedőben 27 millió forintot nyert, és hogy 2003-ban azért ítélték el, mert még 2000-ben, a kisgazdák által irányított környezetvédelmi minisztérium közigazgatási titkárságvezetőjeként egy hivatali bulin italos állapotban rálőtt egy festményre. A MEKH-ben egyelőre arra sem találtak még magyarázatot, hogy mi köti az elnököt és az alelnököt így össze. De az sokakban megmaradt, amikor az öt alelnök kinevezési jogával felruházott Dorkota azt mondta, hogy "a többi négyről majd Paróczay úrral együtt döntünk".

Július végén mindenesetre még két helyettessel bővült a MEKH vezetése. Csak egyikük belső ember: a májusban még a MEH vagyongazdálkodásáról és a költséghatékonyság javításáról egy konferencián előadó Szalóki Szilvia közszolgáltatásokért felelős elnökhelyettes lett. A nemzetközi kapcsolatokért felelős elnökhelyettesi pozíciót pedig a korábban a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon a nemzetközi főosztályt irányító Nyikos Attilának adták.

A működőképesség határán

Az új elnök antréja ezzel együtt is dinamikusra sikerült: első hivatali napjaiban nyilvánvalóvá tette, hogy a legfontosabb feladatának a kormány rezsicsökkentési lépéseinek segítését tekinti. Ennek megfelelően ki is adta a parancsot beosztottjainak, hogy keressenek a rendszerekben tartalékokat a háztartások terheinek további csökkentése érdekében.

,,Amennyiben a szolgáltatók nem hajtják végre a rendelkezéseket, akkor meggyűlik a bajuk a hivatalommal, szükség esetén jelentős bírság kiszabására is módunk van" - tudatta az elnök még a Fejér megyei weblapon keresztül is a szolgáltatókkal. Emellett beszélt fogyasztóvédelemről, ármeghatározásról és engedélyezési hatósági feladatokról is, a hivatal függetlenséget szóba sem hozta.

Dorkota új szervezeti és működési szabályzat kialakítását is meglebegtette, ami a MEKH hierarchiában szükségesnek gondolt személyi és strukturális változásokat is problémamentesen lezongorázhatóvá teszi. Az átalakítás egy hivatali forrás szerint egyébként szakmailag indokolható is volna, mert az utóbbi években előfordult, hogy egymásnak ellentmondó határozatok is születtek, és a területi kompetenciákat sem mindenki tartotta be. A névtelenséget kérő hivatalnok elmondása szerint előbb-utóbb ki fog derülni, hogy a hivatal a működőképessége határa került. ,,Vannak olyan ügyeink, aminek a 60 napos elbírálási határideje is több mint fél éve lejárt, mert senki semmiért nem akar felelősséget vállalni" - meséli a szakember, aki szerint igaz, hogy az utóbbi időben a létszám bővült, de ,,a hivatal szakmailag teljesen felhígult" - tette hozzá.

Egy korábbi, energetikai felső vezető szerint az adatszolgáltatási rendszer működőképessége a kritikus szintre süllyedt, ,,a rendszer ma csak benyeli az adatokat, de semmit nem képes kiköpni". Ez szerinte önmagában brüsszeli eljáráshoz vezethet, mert nyilván azt is jelenti, hogy a rendszer az uniós adatszolgáltatásnak sem képes megfelelni. A szétzilált szervezet középvezetői között is alig maradtak mára szakmailag jól bevált, több elnöki ciklust is végigszolgált szakemberek. A villamos energia árszabályozási főosztályt vezető Békés György, és az egykori beosztottja, Farkas Edit (aki ma a földgáz árszabályozási főosztályt vezeti) kivételnek számítanak. Kettőjükön kívül csak a szakmai kommunikációt irányító Vigassy Csaba mondhatja el magáról, hogy már az ötödik elnököt szolgálja.

,,Jelenleg az Energiahivatalban is minden a mainstream politikai kommunikációról szól" - magyarázta egy bennfentes szakember a hvg.hu-nak, aki szerint ez egyáltalán nem iparág-specifikus, mert az összes, korábban szakmailag mértékadó állami hivatalban is hasonlót lehet megfigyelni. ,,Naivitás volna számon kérni a szakmaiságot, mert ma már a MEKH is azért van, hogy leírja és legitimálja a szakmailag leírhatatlant" - fogalmazott a szakember. Ez alapján Dorkota Lajosnak nem a szakmát, hanem a politikát kell magyarázni, ami a korábbiakhoz képest a működési modell változását is jelenti.

Orbán meghosszabbított keze

A hivatali hierarchia már nem képes semmilyen kormányzati nyomásnak ellenállni, de hogy mennyi értelme volt egy politikai végrehajtót ültetni a függetlennek látszó energetikai és közüzemi főhatóság élére, előbb-utóbb ki fog derülni. Nem csak azon keresztül, hogy az erőltetett rezsicsökkentés visszahat az energetikai infrastruktúrákra, illetve a szolgáltatások minőségére, a károkat pedig már a 2014-es választások után kezelni kell. Hanem amiatt is, hogy küszöbön áll az orosz gázszerződések meghosszabbítása, miután a meglévőek 2015-ben lejárnak. A tárgyalások megkezdéséhez néhány hónapon belül össze kellene rakni egy szakmai csomagot a hivatali stábnak arról, hogy milyen tartalmú megállapodást kellene kötni az oroszokkal - amit ugyancsak felülírhat a politika.

http://propeller.hu/itthon/2764302-orban-ostora-nem-kell-hozza
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rosszul tudja az NGM mennyi adósságunk jár le jövőre
  2013-08-23 11:57:56, péntek
 
  Rosszul tudja az NGM mennyi adósságunk jár le jövőre
2013. augusztus 22. csütörtök 16:40:59


Az online fogadóórán elhangzottak alapján csúnya bakit vétett a nemzetgazdasági tárca: szerintük jövőre "csak" egymilliárd eurónyi deviza államkötvényünk jár le.

Azt már múlt héten mi is megfogalmaztuk, hogy az IMF előtörlesztés nyomán 5 éves mélypontjára apadó kormányzati tartalékok miatt szükség lehet egy újabb devizakötvény-kibocsátására. Ezt Orbán Gábor, a nemzetgazdasági tárca államtitkára is visszaigazolta a Heti Válasznak adott interjújában: szerinte akár ősszel is jöhet egy újabb dollárkötvény-kibocsátás.
Unja a főnökét? Elege van a munkatársaiból? Váltana? Nézze meg a lehetőségeket! (X)

Ezzel kapcsolatban a csütörtök délutáni online fogadóórán egy újságírói kérdésre Banai Péter Benő, a nemzetgazdasági tárca helyettes államtitkára elárulta, hogy idén nincs szükség ilyen lépésre a lejáró adósságok megújítása szempontjából. Viszont "jövő évben nagyjából egy milliárd eurónyi deviza államkötvény jár le, amit új devizaforrásból kíván az állam finanszírozni, így ha lesz dollárkötvény-kibocsátás akkor az már ezt fogja fedezni".

Ezzel kapcsolatban viszont muszáj korrigálnunk, hiszen az Államadósság Kezelő Központ honlapján lévő kimutatás alapján jövőre közel 2,6 milliárd eurónyi devizakötvényünk fog lejárni. Mindemellett egyébként lesz még egy 2 milliárd eurós törlesztési kötelezettségünk az Európai Bizottság felé is a 2008-ban felvett kölcsön részeként. Így pedig összesen 2014-ben közel 4,6 milliárd euróra rúg majd a devizában felmerülő fizetési kötelezettségünk.

Többet kaptak idén a közlekedési társaságok

Az NGM államháztartási adatokhoz csatolt tájékoztatója alapján megugrottak idén az egyedi és normatív támogatásokra fordított kiadások az első hét hónapban, hiszen 19,8 százalékkal haladják meg a tavalyi évit. Az online fogadóórán Banai Péter Benő kifejtette: ez a közlekedési társaságok (MÁV, Volán) számára kifizetett magasabb havi teljesítéssel függ össze, amely egyrészt a tavalyi évhez képest nagyobb összegű törvényi előirányzat, valamint a július hónapra eső magasabb folyósítási ütem következménye.

A felfüggesztett uniós operatív programokkal kapcsolatban a helyettes államtitkár elmondta, bíznak abban, hogy az egyeztetések lezárultával még idén sor kerülhet az Európai Bizottság által felfüggesztett átutalások teljesítésére. Amennyiben ez így történik, mindez csak éven belüli likviditási feladatot jelent a kormánynak. Az át nem utalt forrásokat pedig az állam átmenetileg többlet állampapír-finanszírozással biztosítja.

A várakozásoknak megfelelő volt a júliusi hiány

Ahogy azt az előzetes adatok alapján, hó elején megírtuk, az elmúlt 10 év legrosszabb júliusi hiányadatát produkálta az államháztartás a közel 130 milliárdos mínusszal, ami az éves előirányzat 96,7 százalékát teszi ki. A helyettes államtitkár válasza szerint azonban ez nem okozott "kellemetlen meglepetést" az NGM-nek, hiszen az a várakozásaiknak megfelelően alakult.
Magasabb fizetést szeretne? (X)

A rendkívüli hiány a már többször említett szervezeti változások, átvett intézmények mellett egyedi tényezők miatt is kialakult. Banai Péter Benő, az mfor.hu kérdésére részletezte a kiváltó okokat: "a központi kiadások 2013-ban tartalmazzák a korábbi önkormányzati fenntartású intézmények kiadásait, a bevételi oldalon pedig szintén érdemi változások történtek. (Pl. az idei egyszeri banki tranzakciós illeték-befizetések szeptembertől érvényesülnek, míg tavaly júliusban még az ágazati különadókból jelentős bevétel realizálódott.)".

Hozzátette: emellett - kisebb mértékben - néhány egyedi ok is befolyásolta a júliusi hiány alakulását: például az európai uniós fejlesztési támogatások esetén a korábbi évekhez képest magasabb kedvezményezetti kifizetés történt, bevétel-elszámolásra viszont - egyes Operatív Programok finanszírozásának európai bizottsági felfüggesztése miatt - alacsonyabb összegben került sor.

Székely Sarolta
mfor.hu

http://m.mfor.hu/cikkek/Rosszul_tudja_az_NGM__mennyi_adossagunk_jar_le_jovore.htm l
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nagy einstand Hiénák háborúja...
  2013-08-23 11:57:19, péntek
 
  A nagy einstand

Hiénák háborúja...

A Lázár - Csányi afférral jelezhető háborúskodás, tulajdonképp csak vicsorgás, nem lepett meg tulságosan. Erre tanúm egy Cikk , amelyet még 2010.03.21-én írtam ... "Képzeljük csak el, mi lenne ha sikerülne Pintér úr irányításával egy olyan szuper - minisztériumot létrehozni, amely minden közhatalmi jogosultságot és minden fontos információt birtokló szervezetet egy személy irányítása alá von, és ez a személy épp egy Pintér Sándor, a gazda pedig épp egy Orbán Viktor? ... Nos egy ilyen 'rablásra' van példa! Molnár Ferenc ifjúsági regényében 'A Pál utcai fiúkban'. Itt - és csakis itt - eshetett meg, hogy megjelentek a Pásztorok és az idősebb, kijelentvén 'einstand' (!), elvitték az összes golyókat. Akkor úgy véltem "Ez az Orbán - Pintér duónak nem fog sikerülni! Ezt megjósolhatom!" Hát' melléfogtam, mert most körülbelül itt tartunk. Folyik a golyók begyüjtése.

Közbevetőleg említsük meg, hogy a "mutyi" mint fogalom, ill. mint párt és kormányprogram nem a nemzeti dohányboltokkal indult. Az első jelentősebb mutyi az "olajmutyi" volt, amelynek szereplői részben ugyanazok...

Én a svájci frankügyet is ilyen mutyinak tartom és most eszembe jut, mit mondott Orbán (akkor még) legkedvesebb barátja Csányi védelmére a frankügyben. "Orbán még miniszterelnök sem volt, mikor kiállt Csányi és az OTP mellett mondván, hogy 'a (szocialista) kormányok és a Magyar Nemzeti Bank által gerjesztett helyzethez képest Magyarországon éppen az OTP volt az a bank, amelyik a legtovább megpróbált ellenállni a devizahitelezést gerjesztő piaci nyomásnak.' Ez szépen hangzik, de nem igaz. Meg aztán mi az a 'devizahitelezést gerjesztő piaci nyomás'? Ez egyike azoknak az orbániádáknak, amelyek értelmét ő maga tudna legkevésbé megmagyarázni." Az ellenállás miatti lemaradást aztán szépen ledolgozta az OTP. Ha nem tévedek Csányi ótépéje folyósította a legtöbb devizahitelt, ill. nyomorította meg a legtöbb hitelbalekot. Ez a hiéna hasonlat is eszembe jutott már. lyesmiket írtam (2011.11.03) erről. "Azt hiszem nem ártana, ha politikusaink - jobboldalon, baloldalon és középen - végre megértenének valamit. A nép ma már nem úgy tekint rájuk, mint egymástól eltérő politikai nézetek képviselőire; hanem mint olyan lényekre akik, miközben az ország testét marcangolják, egymás között csupán marakodnak azon, melyiküknek jusson a nagyobb falat. Ne higyjék, hogy a jövő lehetőséget biztosít majd ahhoz, hogy a hiénák ítélkezhessenek a dögkeselyűk fölött. Ha a világon végetér a 'fenevadak demokráci ája', az új rend nem a szőrzet, vagy a tollazat, hanem a bendő alapján fogja a delikvenseket kiválasztani és eliminálni."

Én nem lennék én, ha a most tárgyalandó "takarék mutyit" (einstandot) csak azon a síkon szemlélném, ahol és ahogy a nyilvánosság előtt megjelenik. Mit takar a csillogó nemzetiszínü tócsa felszíne?

A takarékpénztárak,- pontosabban lakás takarékpénztárak, az és más becsatornázások révén, Csányi birtoknak, ill. vadászterületnek minősültek - eddig. De most valami olyan történik, amelynek szimptómáit 2007.06.29-én így jellemeztem. "Szabályos bandaháború kezdődik! Tudnivaló volt, ha a bűnözés maga alá gyűri az államot, ahogy ez nálunk (is) történt, nem maradhatnak el e kóros állapot tünetei sem. Az egyik ilyen szimptóma a folyton felparázsló bandaháború. A bűnözésnek ugyanis 'esszenciális elemei' vannak. A bűnözés az a hivatás, amelynek művelői mindent megkaparinthatnak (meg is teszik), közben azonban elveszitenek valamit, ez pedig a gátlás. ... Ha a társadalmat olyan csoport gyüri maga alá, amelynek egyedeiből és egészéből ez a képesség ill. hajlandóság hiányzik, megszünik a társadalom, a társadalmi folyamatok racionális vezérlésének lehetősége is. Elvész - többek között - az egyén és a társadalom szabadsága, mert a hatóságok cinkossága folytán kiszolgáltatottakká válnak. A kapitalizmus, mint a bűnözés legfelsőbb foka, honosította meg a 'bandaháborúk intézményét'. Bebizonyosodott, ugyanis, hogy a bűnözés hiába integrálódik valóságos szindi kátusokba (kartellekbe), kérészéletű mindenfajta piacfelosztás, a 'konszolidálódott' versenytársak között is. Különösen instabillá válik a helyzet, ha új ragadozó jelenik meg és bele akar marni a koncba. Az előbbi esetben a 'labilizálódás' azért következik be, mert a mohóság egyre kisebbnek láttatja az osztályrészt, igazságtalanabbnak a felosztást. Utóbbi esetben pedig a világrajött új ragadozó is meg akarja tömni a bendőjét. Ez számára létparancs." Tessenek eldönteni, mennyiben hasonlítanak a "lakástakarék einstand" eseményei a fenti mintához.

Napok óta töröm a fejem azon, hogyan lehetne a történések mikéntjét és miértjét röviden jellemezni. Az istennek se akar sikerülni... Másoknak se nagyon sikerül. Konrád György közgazdász megfelelője, a "hiányos" Kornai János egész jeremiádát rittyentett Orbán disznóságai köré "Központosítás és kapitalista piacgazdaság" címmel a Népszabadságba. Elolvashatja, aki akarja. Unalmas, de tanulságos írásmű.

Tölgyessy az évszázad disznósága, az országvesztő "Antall paktum" létrehozója, egy egész antológiát szentel a felcsúti böllér cselekedeteinek tárgyalására az [origo] Comment.hu rovatában, "Az Orbán rendszer természete" címen 6, azaz hat (!) azaz folytatásban: 2.) 3.) 4.) 5.) 6.) másképpen linkelve:

1. Lemaradó ország
2. Irányított nemzeti kapitalizmus
3. Plebejus demokrácia
4. Nehéz együttélés a joguralom rendjével
5. Kísérlet a baloldali blokk helyreállítására
6. Lázadás a kéttömb-rendszer ellen

Elolvasásra ajánlom azoknak akik szeretik Tölgyessyt,- amúgy is filoszemiták,- egyébként unatkoznának,- nem tudnak aludni,- mazochista hajlamúak,- stb.

De hogy lehetne mindezt tömöríteni. Kisérlet indul.

Orbán második (kétharmados) országlása alatt olyan politikai, gazdasági és társadalmi rendszer épül, amely ...

· Törvényhozási módszerekkel kivonja a végrehajtó hatalmat mindenfajta társadalmi ellenőrzés alól,-

· A bíróságokat olyan törvények alá veti, amelyek a független ítélkezés jogát az állam tetszése szerinti mértékben korlátozzák,-

· Megszünteti az állami, gazdasági, társadalmi szervezetek önállóságát,-

· Közvetlen rendelkezése alá vonja a nemzeti jövedelem minden formájának elvonását, ill. újraelosztását,-

· Felszámolja az egyén autonómiáját, azáltal hogy
- a társadalom egyre szélesebb rétegeit szegényíti el, megfosztva őket attól, hogy munka (joga) révén biztonságos megélhetésüket biztosítsák,
- a megélhetési kényszer felszámolja az egzisztenciális biztonságot annálfogva, hogy a megélhetés elidegeníthetetlen jogból, az állam esetleges, ideiglenes "jóindulatának" függvényévé - kedvezménnyé - válik, amely bármikor megvonható,
- a szellemi, lelkiismereti szabadság gyakorlásának lehetőségét kiiktatja a gondolatközlés monopolizálása, különös tekintettel az oktatási rendszerre.

Belátom, ez a nyolc sor csupa lózung, de a fenti két uriember nyolcezer sora is az, nem beszélve a "takarékmutyi" máris könyvtárnyi irodalmáról. Mentségemre szolgáljon mindenekelőtt, hogy elegendő csupán lózungolni olyan tényeket, eseményeket, amelyeket mindenki világosan lát, sőt a csontja velejéig átérez.

Orbán rendszere egy olyan társadalmat hoz létre amely kevés kiváltságosból és sok páriából áll. És most kezdek bele tulajdonképpeni mondanivalóm taglalásába, amely összeesküvés elméletnek tűnhet, de nem az.

Nem tudom, észrevették e, hogy következetesen nem Orbánról, hanem a kétharmados diktatúráról beszélek, amelynek látható (tök)feje Orbán. A dolgok eredője a kétharmados győzelem, azaz a biankó felhatalmazás, amit Orbán kapott. A magyar szavazóktól? Egy frászt, a háttérhatalomtól!

Őkelme így lamentált a győzelem után.

"A magyarok ma megalapították a nemzeti együttműködés rendszerét! Megerősítették a demokrácia iránti elkötelezettségüket. Köszönet minden magyar embernek, de különösen azoknak, akik nyolc éven keresztül kitartottak mellettünk - mondta a Vörösmarty téren a Fidesz elnöke értékelve a 2010-es választások eredményét. Orbán Viktor szerint Magyarország csúcsot állított fel, ... ma magyar világsiker született. 'A csúcsra ma minden (!) magyar polgár feljutott' ... A szabad világ országai elszoktak attól - folytatta -, hogy a versenyző pártokra épülő demokráciában lehet olyan egységet teremteni, mint amit ma a magyar állampolgárok értek el. Ma forradalom történt a szavazófülkékben. ... Ma mi vagyunk a szabad világ bajnokai. Mától Magyarországon a nemzeti együttműködés lesz a legfontosabb. A nemzeti együttműködés rendszere új szabályok szerint működik majd, amit a polgárok már évek óta követelnek. ... A feladatunk most az, hogy megkezdjük az ország újjáépítését. Sikernek csak az számít, ami az egész közösség számára siker."

A hasbeszélők általában szórakoztatók. Orbán eszméletlenül pofátlan. Még igazi hasbeszélőnek se tekinthető. Aztán mivé lett a tömeges csúcsmászás?

"Az alkotmányokba olyan jogokat foglaltunk bele, melyeknek a tömegek jelentőséget tulajdonítanak, nem pedig tényleges jogokat. Mindezek az úgynevezett népszabadságjogok csak gondolatban lehetnek meg, a gyakorlati életben sohasem valósíthatók meg. Mi haszna van a nehéz munkájától hétrét görnyedő, sorsától letaposott proletár munkásnak abból, ha a fecsegők jogot kapnak arra, hogy locsogjanak, ha az újságírók jogot kapnak arra, hogy helytálló dolgok mellett akármilyen hülyeséget leírjanak? A proletáriátusnak nincs más haszna az alkotmányból, mint azok a szánalmas morzsák, amelyeket odalökünk neki asztalunkról azért, hogy leadják szavazatukat arra, amit diktálunk, azokra az emberekre, akiket mi juttatunk hatalomra, azokra, akik kiszolgálnak minket... Szegény ember részére a köztársasági jogok nem egyebek, mint keserű irónia. ... Érdekünk - a gójok megfogyatkozása, elkorcsosodása. A mi hatalmunk a munkás állandó élelmiszerhiányában és testi gyengeségében rejlik. Csak ezáltal válik akaratunk rabszolgájává. És saját hatóságaiknál sem erőt, sem elszántságot nem fognak találni arra, hogy azok szembehelyezkedjenek a mi szándékainkkal. Az éhség jobban biztosítja a tőke jogát ahhoz, hogy uralkodjék a munkás felett, mint ahogy a királyok törvényes hatalma biztosította a nemességnek ezt a jogot. Az ínség, valamint az ezáltal előidézett irigység és gyűlölet révén fogjuk mozgatni a tömegeket és az ő kezeikkel fogjuk elsöpörni mindazokat, akik akadályoznak utunkon."

Tessenek talán gondolatban szavazni, melyik idézet passzol inkább a mai helyzetre, a felső vagy az alsó? Az alsót a Cion Bölcseinek Jegyzőkönyveiből idézem... (3. sz. Jegyzőkönyv).

Ami EU-rópát illeti, egyre inkább kezd egy koncentrációs táborra hasonlítani, amelyben hazánk nem a legvidámabb, hanem a legrohadtabb barakk. Orbán pedig a legkomiszabb lágerkapo. Röpke három év alatt még senkinek sem sikerült egy országot úgy kizsige relni, mint neki, hogy a "hiánycélt" elérje. A neves angol lap egy magyar autokratáról ír. A közölt kép azonban nem élő személyt ábrázol, hanem egy kulisszát, amelyet egy olyan politikusról retusáltak, aki ma már pszichés betegséggel és vélhetőleg Parkinson kórral küszködik és a kor folyamának nem vezére, úszója csak. (Madách).

Ami a "nemzeti együttműködést" illeti. Mi köze van a nemzetnek, vagy akár egy meghatározható részének ahhoz, ami ma Magyarországon történik? Mint jogász arra a törvénygyárra gondolok most, amelynek pusztító müködése a halálgyárat asszociálja. Ide plántálom a legfrissebb Magyar Közlönyök kivonatos jegyzékét. A verkli zakatol. Termékeit monopoláron forgalmazza. Ugyan melyik polgár, vagy akár jogász képes 7 - 8000 Ft.-ért megvenni egy ilyen közlönyt, amelynek szövegét jórészt nem érti, az állandó módosítgatások miatt pedig érvényes szövegét megállapítani úgyszólván képtelen. És még nem is beszél tünk a tárcaközlönyökről, döntvénytárakról, stb. A "magyar" jog ugyanúgy kívül esik a magyar állampolgár látókörén mint a Talmud.

Ami a "jogi boszorkánykonyhát" illeti, él bennem a gyanú, hogy az tulajdonképp nem is az Igazságügyi, meg miegymás, Minisztériumban működik. Megmagyarázom...

A szellöztetgeti mostanában, hogy Soros ellenzéki, sőt "felforgató" mozgalmakat pénzel Magyarországon... Szerintem kamu (kamuflázs) az egész. Eszembe jutott ugyanis az EIR (Executive Intelligence Review) 2007-es különjelentése, amelyben ez áll. "A CEU-nak (Közép Európai Egyetem) egyetlen tagozata maradt fent Budapesten. Az intézmény a nacionalizmust tanulmányozza és náci cimkét ragaszt azokra a szervezetekre és politikusokra, akik ellenállnak a Soros által képviselt globalizációnak. A CEU segédkezik az átvilágításban és annak jogi kara kizárólagos betekintést kapott a belügyminisztériumok és titkosszolgálatok archiv aktáiba, ami óriási hatalom forrása lehet. Ugyanez a jogi kar ... számos közép és kelet európai alkotmánytervezetet is írt." [Jelentés 41. old.]

Ennek alapján jogosnak tünik az a kérdés, hogy állunk ma a CEU-val, ill. az hogy áll velünk? Az intézmény köszöni megvan. Honlapjáról kiderül, hogy csak a világ két pontján van akkreditálva Amerikában és Magyarországon. Az intézmény többek között jogi kutatásokat is folytat, multikulturális szellemben. köszöni megvan. Honlapjáról kiderül, hogy csak a világ két pontján van akkreditálva Amerikában és Magyarországon. Az intézmény többek között jogi kutatásokat is folytat, multikulturális szellemben.

"Hallgatóinknak az itt megszerzett magasszintű tudás és szakértelem lehetőséget teremt arra, hogy fontos munkaköröket töltsenek be a tudományos élet, a munkaerőpiac különböző területein. Számos nálunk végzett diák helyezkedett el nemzetközi szervezeteknél, kutatási intézetekben, valamint az üzleti világban.Jelenleg az öt kontinens mintegy 96-100 országában élnek egyetemünkön végzett hallgatók, közöttük miniszterek, nagykövetek, egyetemi tanárok, tudósok, kutatók, ügyvédek, emberjogi aktivisták, vállalatvezetők és menedzserek. Azt gondoljuk, hogy az itt végzett hallgatókban - az egyetem küldetésé vel összhangban - közös az elkötelezettség a kritikus gondolkodás és a társadalmi felelősségvállalás iránt."

Ez ugyan magyar nyelven van leírva, mégis indokolt magyarra forditani, figyelemmel arra is, hogy még az ultra lojális Waclav Havel egykori cseh elnök is kiakolbólintotta őket, nem beszélve Putyin Oroszországáról és arról a több államról, ahol körözik Sorost... Nos a CEU nem annyira tudományos intézmény, mint felforgató, ill. kémközpont. Csak a jóisten a megmondhatója hány jogszabály, ill. kormányintézkedés koncepcióját dolgozták, dolgozzák ki ezen a multikulturális darázsfészekben, ideértve a különböző mutyik stratégiáját, köztük a "takarékmutyiét" is.

Távol álljon tőlem, hogy Csányi esélyeit latolgassam, vagy pláne miatta aggódjak ebben a piszkos kötélhúzásban. Mégis Orbánt látom esélyesebbnek. Nem csupán azért, mert ő a miniszterelnök, hanem azért is, mert most ő vitorlázik Magyarország zsidó annektálásának szélirányában, úgyis mint "nemzeti ellenálló"...

2013.08.19

Sz. Gy.

http://www.szeszak.hu/Comment/Kommentarok/hienak/hienak.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vajon ezt akarta a nép 1989-ben?
  2013-08-23 11:47:48, péntek
 
  2013. augusztus 22., csütörtök
CSÓRINGEREK


Sokféle szegénység van, egy a közös bennük, hogy elszenvedőinek egyformán fáj a helyzetük.
Más a szegénysége annak, aki egyik napról a másikra él, más annak, akinek nem jut a létfenntartáson túl semmi másra és más annak a szegénysége is, akinek még a létfenntartásra sem jut.
Azt mondhatjuk, hogy az ember szegénysége is viszonyaiban létezik.
Ha egy magyar szegény egy afrikai szegényhez méri magát, még a legszegényebb honfitársunk is jól jön ki az összevetésből, de hát miért is mérné magát egy magyar szegény egy etióp éhezőhöz?
Sajnos, az emberek egy része teljességgel érzéketlen a szegénységre, sok ember hajlamos arra, hogy az áldozatot okolja sorsának alakulása miatt, mint amikor a megerőszakolt lányra rálegyintenek: megérdemelte a sorsát, biztosan rázta a seggét.
A szegény meg biztosan nem dolgozik, mert lusta, mert a génjeiben van a munkakerülés, és van még hasonló idióta sztereotípia ötszáz, az átlagpolgár pedig, ha elégedett akar lenni saját teljesítményével, akkor azt rángatja elő, amelyik éppen eszébe jut.
Ezért sem küldték el azonnal emberek százezrei a vérbunkó Lázárt az ő elhíresült skálájával együtt a bánatos édesanyjába, mikor kifejtette, hogy mindenki annyit ér, amennyit anyagiakban fel tud mutatni, ettől lehet ma ennek az embernek a kezében pénz meg a hatalom, hiszen rengeteg szerencsés ember vonogatta a vállát, hogy hááát, van ebben azért valami.
És ez a helyzet így is marad, mert az ország nem egyik pillanatról a másikra szegényedett el, hanem egy húszéves folyamat eredményeképpen.
Szegénységen most ne azt értsük, hogy a magyar gazdaság nem jól teljesít, vagy, hogy az állam el van adósodva, mert ezen lehetne változtatni.
Ne azt értsük, hogy a rengeteg uniós pénz dacára a Gyurcsány-korszak infrastruktúrához kapcsolódó beruházásain, az autópályákon és az ipari parkok százain túl alig épült értelmes termelő beruházás az országban, mert ugyan ez is igaz, de az ország elsősorban polgárait tekintve szegényedett el, nem is kicsit.
Márpedig ma egy európai ország csak akkor él jól, ha polgárai is jól élnek, ha életminőségük megfelel a kor európai követelményeinek, ha az emberek alapvetően elégedettek lehetnek sorsukkal, életvitelükkel.
Ha 1989-ben egyik napról a másikra került volna a nép mai helyzetébe, talán szét is tépi a rendszerváltás nagypofájú, és csodákat vizionáló végrehajtóit, de hozzánk még a kapitalizmus is sunyin lopakodva jött, nem is szólva a szegénységről.
Persze nem volt nehéz megtéveszteni azt a népet, amelyik mind a mai napig nem rendelkezik egészséges önképpel, amelyik örökké többre becsüli a teljesítményét a valóságosnál, amelyik még a vereségeit is képes ábrándos ábrázattal győzelemként interpretálni.
Itt mindenki azt képzelte, hogy majd most aztán eljön a jólét, mindenki kap a két kezébe egy-egy soha el nem fogyó libacombot, dolgozni kevesebbet kell, viszont sör lesz rogyásig.
Hát, valamiért az ügy nemigen jött össze, de azért büszkék lehetünk, mert a Horthy - rendszer teljesítményét mára már meghaladtuk.
Horthy Magyarországa a hárommillió koldus országa volt, mi büszkén jelenthetjük, hogy Orbán Magyarországot a négymillió koldus országává tette!
Ha valaha majd a történelem értékeli a huszonegyedik század elejének hazai történéseit, bizonyára szó esik arról a politikusról, aki modern történelmünk egyik legkártékonyabb figurája volt, mert végzetesen megosztotta a magyarságot, szembefordította Európával, a haladással, illúziókba ringatta a népet és becsapta, ezzel egyidejűleg pedig saját és klientúrája gyarapodása érdekében kifosztotta az országot.
De a legnagyobb vétke mégiscsak az volt, hogy elszegényítette az állampolgárokat, a legszegényebbektől vett el, hogy a leggazdagabbakat még gazdagabbá tegye.
Tulajdonképpen a gazdagok támogatása is lehetne egy elképzelés az ország felvirágoztatására, az csak a baj, hogy ez az elképzelés rossz.
Orbán úgy véli, hogy egy erős középosztályt kell megteremteni, és ha az létrejött, akkor majd magával húzza a szegényeket is a társadalmi felemelkedés útján.
Szép elképzelés, egyenértékű azzal, ami szintúgy Orbán agyszüleménye, mely szerint a polgár kinevezéssel születik, amivel szintúgy csak az a baj, hogy egy istennek se működik.
Viszont az erős középosztály létrehozásának szép feladatát azzal kezdte, hogy Kádár korának polgárosodását jobboldali szövetségesei és a baloldal idiótáinak segítségével szanaszéjjel verte.
Merthogy Kádár korában ebben az országban valóban elindult egy lassú de szerves fejlődés, egy olyan polgárosodási folyamat, melynek során elsősorban a kispolgárság erősödött meg, gyarapodott számban és szemléletben, ez pedig az ország életében roppant fontos változásokat hozott.
A kádári kispolgár ugyanis igazodott a nyugati világhoz, gyarapodott anyagilag, kulturálódott, olvasott, a televízióban értelmes műsorokat is nézett, társadalmi életet élt, felelősséget érzett a közösségért, tett is érte, ha kellett - emellett nem átallotta személyesen még jól is érezni magát.
A sok kispolgár nem klimatizált zenélő tehénistállóba ruházott be, hanem saját magába és gyermekeibe, elsősorban kulturálisan.
Gyermekeit iskoláztatta, önmagát is képezte, és rálépett arra a lépcsősorra, mely a művelt és öntudatos polgári lét felé vezet.
Vonatkozott ez a parasztra is, aki osztályának történetében először soha nem látott jólét részese lett, a magyar falu felemelkedett, a parasztgyerekek iskolákat végeztek, és bár a vagyoni differenciák nem mosódtak el teljesen, de gyakorlatilag - és mint mára kiderült, átmenetileg - megszűnt a falusi emberek ezeréves kasztrendszere.
A legszegényebbek is kaptak munkát, a csóró cigány előtt is kinyílt a világ, és bár általában nem a legelitebb munkát végezte, de munkájából meg tudott élni, társadalmi integrációja lehetségessé tette a többségi társadalom viselkedési mintáinak követését, gyermekei pedig tanulhattak.
Természetesen ezek a folyamatok nem voltak zökkenőmentesek, de az eltelt évtizedek meghozták eredményüket, mely elsősorban a társadalmi mobilitásban realizálódott.
Így lehetett a szegény ember gyerekéből orvos, jogász, mérnök, aki kibontakoztathatta tehetségét, mert minden társadalmi szabályozás a felfelé törekvést támogatta, az iskolarendszertől az egészségügyi ellátáson keresztül a vállalatokon belüli személyzeti politikáig.
Na, ennek vége, Orbáni társadalma bebetonozza a társadalmi különbségeket, mégcsak nem is a modern nyugati kapitalizmus korántsem szegénybarát, de elfogadható eszközeivel, hanem a legsötétebb Horthy-korszakot használva mintául.
Külön megérne egy pszichológiai tanulmányt, hogy Orbán családi hátterével hogyan is juthatott el idáig, habár a parvenü csodákat tud művelni, csakúgy, mint a cseléd, ha feleségül veszi a háziúr...
De ne varrjunk mindent Orbán nyakába, hiszen a baloldal mindezt tűrte, jórészt asszisztált is a folyamatokhoz, mindenesetre elfelejtette gyökereit és megtagadta feladatát, ezért éppen most kezdi letölteni büntetését.
Pedig a szegénység az ország átka, megrontója, mert demoralizál, szétveri a társadalmi szolidaritást, egoistává teszi az embereket, az egzisztenciális félelem légkörében pedig nem épülhet normális társadalom.
Ez az út, melyen az ország ma jár, nem Európába, hanem egy ázsiai típusú diktatúrába, urak és szolgák kasztrendszerű társadalmába vezet.
Mire ezt megérti az ország népe, valószínűleg már késő lesz.
Vajon ezt akarta a nép 1989-ben?


http://www.pupublogja.hu/2013/08/csoringerek.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NA VÉGRE ERŐBŐL BESZÉL PUTYIn!!
  2013-08-23 11:34:03, péntek
 
  Vladimir Putyin Oroszország elnöke diplomáciai úton értesítette az amerikai francia és török elnököket, hogy a Tartousban állomásozó orosz hadiflotta nem játékból vagy viccből kötött ki a szíriai város partjainál.
http://www.VilagHelyzete.com/
" Oroszország megfogja védeni érdekeit Szíriában és a Közel-Keleten. Ezért az oroszok képesek lesznek a legvégsőkig harcolni és olyan dolgokat megtenni a cél érdekében amit el sem tud képzelni a nyugat, nem szórakozásból vétóztuk meg háromszor is a Szíriával szembeni fellépést. Az új világrend Szíriában fog elkezdődni." -mondta az orosz elnök.

Forras: arabtimes.com
https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2013.07 2013. Augusztus 2013.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 671 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 188
  • e Hét: 10455
  • e Hónap: 21566
  • e Év: 175062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.