Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Pécs büszke a sikeres munkanélküliségre
  2013-08-27 20:11:29, kedd
 
  Pécs büszke a sikeres munkanélküliségre

Doki 2013. augusztus 23., péntek 11:45

Pécs büszke város. Van is (vagy csak volt?) mire. Pécsi kesztyű, Zsolnay porcelán, bőrgyár, magasház, tükeség, uránbányászat, a Mecsek, az első és utolsó emeletes busz, a Széchenyi tér, a Székesegyház és még sorolhatnám, de minek? Ezek egy része már a múlté. Tudjátok mire büszke ma Pécs városa?

Üljetek le, mert egyébként hanyatt estek. Arra büszke, hogy több mint ötszáz közmunkást foglalkoztattak. Na, ez már nem semmi, sőt ez már valami. Arra büszke egy város, hogy a több ezer munkanélküliből állami segítséggel a Start 1172_vazaés egyéb közmunkaprogramon keresztül alkalmaztak ötszázat? Ez nem került egy fillérjébe sem a városnak, mert a közmunkaprogramban mindent az állam áll. Miért nem arra büszke Pécs, hogy olyan tartós munkahelyeket teremtett, ahol ötszáz ember a nyugdíjig dolgozik?

Nem morbid egy kicsit, hogy örül és büszke a város a hatalmas munkanélküliségre, amiből lehet válogatni és talán már ezer főt is alkalmazhatnak közmunkásként?

Néhány számot azért ide spékelnék: 2011-es adatok a TeIR oldalról (www.teir.hu, utána lehet nézni) Pécsett a nyilvántartott álláskeresők száma 7415 fő. Ebből 180 napnál hosszabb ideje munkanélküli 3673 fő. A 18-59 éves (még munkaképes) lakosság száma: 84.599 fő. Ha ezt nézzük, nem is olyan magas a munkanélküliség Pécsett, 800px-Magasház_a_Mecsekoldalrólmert ez a munkaképes lakosság számához képest nem éri el a 10 %-ot, márpedig az országos átlag meghaladja a 11 %-ot. Erre majdnem büszke is lehetne Pécs, hiszen az országos átlag alatt van a munkanélküliség. De ahogy a korábbi cikkemben (Magyarország jobban teljesít. Csökken a munkanélküliség) már említettem a nyilvántartott álláskeresők száma nagyságrendekkel kisebb, mint a munkanélküliek száma. Ezrek nincsenek már nyilvántartásban a foglalkoztatási hivatalnál, ezért a tényleges munkanélküliséget csak becsülni lehet, és az Pécsett is meghaladhatja a 10 közmunkásezret, ami viszont már a munkaképes korú lakosság közel 12 %-a. Na ennyit a számokról, mert engem tulajdonképpen nem is a statisztika érdekel, hanem a büszkeség a semmire. Olyan tettre büszke Pécs városa, amelyért csak negatív dolgokat vitt véghez az elmúlt években, vagyis nagy munkanélküliséget teremtett, hogy utána legyen miből táplálnia büszkeségét a közmunkára. Így is lehet erényt kovácsolni a balfaszságból. Csak erre nem muszáj büszkének lenni. Én inkább szégyelleném.

http://patacsipilvax.hu/2013/08/23/pecs-buszke-sikeres-munkanelkulisegre/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Roberta megtorpedózta a keresztény kurzust
  2013-08-27 19:58:06, kedd
 
  A szegedi egérfogó

Roberta megtorpedózta a keresztény kurzust

Ha valaki azt gondolná, arra készülök, hogy megírjam a huszonhétezredik kommentárt a darabról tévedne, mert engem a szegedi nézőközönség érdekel, mint reprezentativ magyar ság minta.

Szeged a katolikus vallás egyik fellegvára. Ezt jól tudta a három méregkeverő: Alföldi, Bródi és Szörényi. Bátran kockáztattak. Azaz dehogyis kockáztattak. Helyesen ismerték fel azt, hogy a magyarság a nézőtéren is olyan bamba csorda, amellyel mindent meg lehet etetni, amelyet tapsra lehet gerjeszteni, amely hajlandó a himnuszt is elénekelni ráadásnak.

Mert mit láthatott a néző? Mindannak megcsúfolását amiben hisz, amit szentnek, magasztosnak vél, amit helyesnek fogad el.

Alföldi nem adhatott mást "mint mi lényege". Nem hinném, hogy a szegedi produkció Orbán Viktorról szólna. Istvánról és az "államalapitásról" szól.

Egy szinpadi mű a dallammal, a szöveggel, a cselekménnyel, a jelmezekkel, a díszletekkel együtt fejezi ki a mondanivalóját. A kérdés az, mit akart Alföldi a közönségnek mondani? Úgy gondolom azt, hogyan esett saját csapdájba egy király, aki apja Géza "müvét" folytatva, eladta az országot, Árpád szabad népét, amely azóta, vagyis ezer éve, húz a "keresztény rend" malmán.

Ha Szörényi és Bródi az "a" után ki akarták volna mondani a "b"-t is, megírták volna a folytatást, mondjuk "István a fogoly" címmel. Azt a nyomorultat kellett volna megformázniuk, aki - miután megtizedelte, igába törte Árpád népét - saját szerelmetes fiát sem tudta megóvni attól, hogy előbb "szűznek" nyilvánítsák, majd meggyilkolják, hogy a trónra a velencei kalandor (Orseolo Péter) ülhessen. Ennek elősegítése végett hajlandó volt falazni a legalja sabb gaztetthez, Vazul megvakításához.

Egy moralizáló rockoperának arra kell választ adnia: erkölcsi piedesztálon tartható e évezredig egy olyan ember, aki tettei által a legmélyebben kifeszített erkölcsi zsinórmérték alá süllyed? A rockopera minden korábbi változata a legvilágosabb igennel válaszolt erre a kérdésre. A szent és a hóhér elfértek egy bőrben. Ez tökéletesen megfelelt a téma talmudista felfogásának. "A politikának nincs semmi köze az erkölcshöz. Az az uralkodó, akit az erkölcs vezérel, nem jó államférfi és ezért bizonytalan a maga trónján. Annak, aki uralkodni akar, egyaránt kell igénybe vennie a cselvetést és megtévesztést. A nagy nem zeti erények, mint a nyíltság és becsületesség - bűnök a politikában, mert hatásosabban és biztosabban döntik le trónjaikról az uralkodókat, mint a legha talmasabb ellenség." [CBJ. 1. sz. Jegyőkönyv]

Aztán jött a folyton vigyorgó köcsög, aki határozott nemmel válaszolt, a mű alkotói pedig helyeseltek neki. Ehhez pontosan száznyolcvan fokot kellett fordulniuk saját erkölcsi tengelyük körül. Megtették. Miért?

Hihetünk abban, hogy Alföldi erkölcsi mérlegre akarta volna tenni Szent Istvánt és azt akarta megmutatni, hogy az emberi bűnök súlya nagyobb, mint a királyi (politikai) erényeké? Nem. Robertának nincsenek erkölcsi elvei. Ő egyszerüen szarral akart bekenni egy (véres) bálványt, akit a gójok (hófehér) szentként imádnak. A szerzők nem csupán asszisztáltak, de tapsoltak is ehhez. Miért? Bródyt még csak értem, ő mindíg bűzlött a szadesz szagtól. De Szörényi? Ő a magyar idolt alakítja mióta a gitár pengetésébe fogott. Vajon szembe köpi magát pálfordulása miatt? Vagy maga is tapsokat vár Szent István erkölcsi trónfosztásáért? Ki tudja.

A nézőtéren helyet foglaló "István népe", mitsem értve a látottakból, felállva tapsolt és teli torokból énekelte a himnuszt. Ez finálé fejezi ki az "állama lapítás" lényegét, máig ható eredményét. Árpád hadinépe István megkeresztelt jobbágynépévé, a végzet arra rendelt állatává vált, amely minden rendnek malmán szívesen húz és nem érti mi történik vele.

Ez a mostani rend is idegen hatalmakat szolgál. Így Orbánt akár korunk "Szent Istvánjának" is tekinthetjük. Persze ő sem gazda, csak szolga (kápó), a ketrec rácsain belül.

De térjünk vissza témánkra, a közönségre, vagy inkább Szegedre, amely eséllyel pályázhat a lóvátett város címre. [Mark Twain a nagy amerikai író humoros írásainak egyik gyöngyszeme ez az elbeszélés. Hadleyburg tipikus amerikai kisváros - volna, ha lakói nem büszkélkednének országszerte rendkívüli becsületességükkel. Egyébként éppúgy tele van pöffeszkedő gazdagokkal, üres hasú szegényekkel, képmutatással és társadalmi intrikával, mint bármely hasonló kisváros...]

Most, hogy kihunytak a dóm tér reflektorai, mi fog történni? Kis lidércfényfé nyek gyulladnak a szegedi agyakban? Ezek a lángocskák egyesülnek egy közös felismeréssé: embe rek, átvertek bennünket mint a szart a palánkon? Ó dehogy! Keresztényeknél megeshetne ilyesmi, dehát a szögediek judeokeresztények, akiknek minden szent, amin rajta van a zsidópecsét, mint Erdő Péter ülepén.

Az ilyenek, sohasem fogják észrevenni, hogy a Dóm téren egy kisérleti misztériumjáték zajlott, amelyhez nemcsak a fizetett statiszták statisztáltak, ha nem a fizető nézők is. Ilyen még nem volt.

Miről szólt ez a kísérlet? Szent Istvánról? Koppányról? Az "államalapításról"? Egy fenét! Pszichológiai teszt volt annak felmérésére, hol tart a gójok vakí tása. Mennyit őriztek meg a kritikai látásmód képességéből, ill. mennyit veszítettek abból. Miért volt erre szükség? Azért, mert változott a zsidó befolyá solás módszertana. A "bölcsek" még másként gondolták. "Hittel rendelkező népet kormányozni lehetne papi felügyelettel, megelégedetten és alázatosan haladna lelkipásztorainak irányítása alatt ... Ebből az okból elengedhetetlen számunkra, hogy aláaknázzunk minden hitet, azért, hogy kiszakítsuk a gójok lelkéből az istenség fogalmát és szellemét..." [CBJ. 4. sz. Jegyzőkönyv]

Azóta nagyot fordult a világ. Az egyházak, különös tekintettel a Katolikus Egyházra, zsidó befolyás alá kerültek. A zsidóság pedig helyesen ismerte fel, hogy a népet a "lelkipásztorok" képesek legjobban - legolcsóbban csordában tartani, ill. terelni.

Akkor miért kellett Szent Istvánt épp a szegedi Dóm Téren...

Az ok teljesen világos, mégis némi körítést igényel. Az Ember Tragédiája X. színében Ádám (Kepler) felidézi a párizsi kalandot, ahol Dantonként már nyaktiló alatt állt. "Milyen vak, aki Isten szikráját nem érti ! Még ha vérrel és sárral volt is befenve, milyen óriási volt bűne és erénye, és mind a kettő mily bámulatos! Mert az erő nyomta rá bélyegét!" A népgyilkos István, fiatalabb korában és jobb napjaiban, magyar uralkodóként is megállta a helyét. "Amikor II. Konrád Német-Római császár 1030-ban megtámadta Magyarországot, István a felperzselt föld taktikáját alkalmazva kiéheztette az ellenséget, majd Bécsnél be is kerítette a visszavonuló német sereget. A következő évben, jóllehet II. Konrád először még újabb támadást tervezett, bajor közvetítéssel békét kötöttek egymással, sőt II. Konrád területi engedményeket is tett a Fischa és a Lajta közén." Az árpádházi utódkirályok is képesek voltak az ország nagyhatalmi státusát fenntartani. Jelesül a legkegyetlenebb népnyúzó Szent László a "lovagkirály" is mert és tudott Európában erőpolitikát folytatni és ellenkirályként Salamon királyt, a pápa és a császár hűbéresét tömlöcre vetni, Horvátországot a Magyar Birodalomhoz csatolni, stb.

Nos a Dóm Térre bepöfögő Trabant nem Istvánt a királyt, hanem Vajkot a magyart (!), a gójt volt hivatva agyagba döngölni.

A szegedi kísérlet fényesen sikerült. "Hogy kézben tartsuk a közvéleményt, össze kell zavarnunk oly módon, hogy addig és annyi egymásnak ellent mondó nézetnek adjunk hangot a legkülönbözőbb oldalakról, amíg a gójok el nem veszítik fejüket ebben a labirintusban és arra a meggyőződésre nem jutnak, hogy legjobb, ha az embernek egyáltalában nincs nézete politikai ügyekben, melyeket a közvélemény amúgy sem érthet meg, mert csak azok értik meg, akik irányítják a közvéleményt. [CBJ 5. sz. Jegyzőkönyv]

A jó szögediek benyelték a békát. Öklendeznek legalább?

Függöny!

2013.08.25

Sz. Gy.

http://www.szeszak.hu/Comment/Kommentarok/istvan_a_kiraly/istvan%20a%20kiraly.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megtámadták a nevelőtanárt a felzárkózó, tanulni vágyó kisfi
  2013-08-27 17:17:33, kedd
 
  Megtámadták a nevelőtanárt a felzárkózó, tanulni vágyó kisfiúk
2013. augusztus 27. 15:00
Hunhír.info

Bíróság elé állítják a kalocsai gyermekotthon négy lakóját, akik áprilisban megtámadták az intézmény nevelőtanárát - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Schmidt Gábor közleménye ismerteti, hogy a vádlottak április 1-jén azzal a szándékkal támadták meg a gyermekotthon nevelőtanárát, hogy megszerezzék az intézmény kulcsait és megszökjenek.

A másodrendű és harmadrendű vádlottak az elsőrendű vádlottat rávették arra, hogy üsse le a nevelőt egy fémből készült ruhaakasztó rúddal. Az elsőrendű vádlott éjszaka beszélgetni kezdett a nevelőtanárral, majd azzal az ürüggyel, hogy nem bírja kinyitni az ajtót, a szobájához hívta.

Amíg a nevelő megkísérelte kinyitni az ajtót, a negyedrendű vádlott átadta az elsőrendű vádlottnak a ruhaakasztó rudat, aki kétszer nagy erővel fejbe vágta a nevelőt. A sértett az ütések következtében nem ájult el, így a szökés sem sikerült a vádlottaknak.

A nevelő az ütések hatására 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett - ismerteti a közlemény.

A Kecskeméti Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt vádiratot nyújtott be a négy fiatalkorú férfi ellen a Kalocsai Járásbírósághoz.

Csak a milliárdos programok segíthetnek. Minden cigánybűnözőnek annyi közpénzt kell adni, amennyit kér, akkor talán jól fog viselkedni

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=68048
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsigó Róbert szép száját nyitja
  2013-08-27 17:15:06, kedd
 
  Zsigó Róbert szép száját nyitja

2013. augusztus 27., kedd 16:00

Zárt ajtók mögött súgni-búgni, trafikálni a nemzet sorsáról, eltitkolva a választók elől a valódi szándékot, na, az igen csúf egy szokás - legalábbis hetek óta ezt halljuk Zsigó Róberttől, a Fidesz egyik szóvivőjétől. Korábban próbáltunk erélyesen rákérdezni ,,mi a bajod, te beteg állat?" stílusban Zsigó mentálhigiénés problémáira. Nem kaptunk választ, így megpróbáljuk az ő szintjére egyszerűsíteni a kérdésünket: - He?

zsigo-robert.jpg

,,Az ajtók mögött zajló sumákolás nem az emberek érdekében történik. Nem érdekli őket más szemmel láthatóan, csak a hatalom, a pozíció, az alku." - bármennyire meglepő, ez a leírás nem a Fidesz-kormány tevékenységét hivatott leírni - bár tökéletes jellemzést ad a kétharmad működéséről. Nem, ezt maga a kétharmad gondolja így - Zsigó Róbert szép száját használva - a baloldali ellenzékről. Persze nem ez az első eset, hogy a korábban említett, esztétikus szervre vette Zsigó szóvivő az ellenzéki együttműködésről szóló tárgyalásokat. Így a fenti citátum nem is lenne különösebben eredeti, ha azt a narancsligetet elhagyni képtelen szóvivő nem hétfő reggel böffentette volna bele az éterbe.

Megszokhattuk volna már, hogy a Fideszt a legkevésbé a valóság zavarja. Tartottak már nem egyszer reagáló sajtótájékoztatót úgy, hogy az a bejelentés, amit véleményeztek, még el sem hangzott, álmodtak tündérmesét recesszióban lévő gazdaságról, és talán még most is vadul keresik egymás fenekén a piros pöttyöket.

Ezúttal is csupán ennyi történt: Habony Árpád még nem cserélte ki a lemezt a zsigói biorobotban. Ajtók mögötti sumákolásról beszélni akkor, amikor a felek kölcsönösen bejelentették: ha eltérő módon is, de a bázisdemokrácia talajára helyeznék vitás kérdéseik megoldását - komoly szellemi kihívással ér fel. Szerencsére jó ideje nem kell már féltenünk Zsigó mentális egészségét. Azt javasoljuk azonban: szervezzünk országos támogatottságot a szóvivő jogos felháborodása mögé, és a zsigói mondatokkal követeljük például a kormányülések nyilvánossá tételét. No meg a Fidesz frakcióüléseit is közvetítse a Duna TV, és élő adásban kísérhessük figyelemmel Orbán Ráhel esküvőjét. (Mert azt ugye senki nem gondolja komolyan, hogy az örömapa a násznép prominenseivel nem vonul félre kicsit országlani.)

Azt azonban egy percig sem gondolhatjuk, hogy a habonyi kommunikációs gépezet ne tapintana rá kellő pontossággal az ellenzéki huzavonát figyelemmel kísérő közvélemény általános attitűdjére. A ,,Nem érdekli őket más szemmel láthatóan, csak a hatalom, a pozíció, az alku." - típusú mondatokkal lépten-nyomon találkozhatunk, nem csak trollkodó kommentekben, de az ellenzékkel szimpatizálónak beállított médiumokban is, elemzői összegzésekben. ,,Parlamenti helyeken egyezkednek, ahelyett, hogy..." - kezdődnek a rosszalló megjegyzések, ám a folytatás általában elakad. Ahelyett, hogy ellenzékieskednének kicsivel jobban? A magukat értelmiséginek vélő közírók általában a konkrét cselekvési terveket kérik számon a baloldal pártjain, a szavazótábor pedig egyenesen magát a konkrét cselekvést. A közvélemény-kutatások adatai szerint, a magyarok abszolút többsége elégedetlen a kormány teljesítményével. 2014-ben változást szeretnének, de még nagyobb arányban vannak azok, akik elégedetlenek az ellenzék teljesítményével. Arra azonban értelmes választ nagyon nehéz kapni: mit is várnak pontosan az ellenzéktől.

A parlamenti politizálást a Fidesz totálisan kiüresítette, a vitákat formálissá tette - már ha egyáltalán utat enged a diskurzusnak, és nem 24 óra alatt fogadtat el jogszabályokat a törvénygyárával. Az ellenzék képtelen volt szakítani a 20 év alatt berögzült politikai aktivitásával - a mai napig tesznek fel írásbeli kérdéseket, nyújtanak be módosító javaslatokat vagy önálló törvénytervezeteket. Tegye a szívére a kezét a kedves olvasó: fel tud sorolni akár egyetlen ellenzéki jogszabály-tervezetet is? Pedig tucatszám záporoznak ezek a parlament elé, majd a megérkezés lendületével söpörtetnek le a házelnöki asztalról. Bajuszszőr itt másnak nem terem.

A kritika azonban jogos: három és fél évben elegendőnek kellett volna lennie ahhoz, hogy az ellenzéki pártok új terepet találjanak politikai akcióik számára. Erre nem voltak képesek, eltekintve néhány apró, pillanatnyi érdeklődést felkeltő közterületi akciótól. Ez az egyik oka, hogy a civil szféra megmozdulásaira kellett nagy lelkesedéssel ráugraniuk.

Szintén kudarc: erőtlen kísérletek után, az ellenzék lényegében feladta a kormányzati médiafal áttörésére tett kísérleteit. A belpolitikai híreket érdemben sugárzó tévéadók - egy kivétellel - mindegyike narancsos szűrőn át láttatja az eseményeket. Az ellenzékkel szimpatizálni gondolt médiumok erejéből pedig kizárólag arra telik, hogy a már meglévő szavazótábor aktivitási szintjét ne engedjék nagyon mélyre süllyedni.

A nagyon röviden - és a teljesség igénye nélkül - felvázolt nehézségek azonban nem adnak felmentést az ellenzéki erőknek az érdemi munka alól. És - bárhogy is gondolják sokan -, épp ezt teszik a közvélemény előtt. Vádként megfogalmazni egy politikai erővel szemben, hogy hatalomra tör, annak vezetőjét azért korholni, hogy az ország sorsába minél nagyobb befolyást akar magának szerezni - vagy végtelen ostobaságra, vagy cinikus demagógiára vall. Igen beteg az az ország, ahol el kell mondani: az ellenzék hatalomra akar kerülni, a kormány meg akarja tartani a hatalmat, és ezen politikai szándékok mindegyike legitim. A lehetséges kormányváltás egyik- talán nem a legfontosabb, de nélkülözhetetlennek látszó - eszköze pedig az együttműködés körüli huzavona. Az ellenzék éppen ellenzékieskedik és igen furcsa, hogy ez nem csak a kormányoldalnak, de saját táborának sem tetszik.

http://egyenlito.blog.hu/2013/08/27/zsigo_robert_szep_szajat_nyitja#.Uhy6dKiE-RQ. facebook
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meg akarták erőszakolni az idős magyar nénit a brutálisan ke
  2013-08-27 17:06:51, kedd
 
  Meg akarták erőszakolni az idős magyar nénit a brutálisan kegyetlen cigány rablók - egyikük csak 13 éves
2013. augusztus 27. 14:54
Hunhír.info


Otthonában próbált kirabolni egy 65 éves magyar nénit egy 13 és egy 19 éves brutális cigánybűnöző a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Dögén. Az állatok bántalmazták, az idősebb hulladék meg akarta erőszakolni a matrónát. A cigánybűnöző-mosdató mocskos liberálisok most kussolnak, de továbbra is gárdáznak, mintha a becsületes magyar emberek, s nem pedig a cigányság hulladék rétege jelentene óriási veszélyt a társadalomra.

A rendőrség polkorrekt ismertetésee szerint a házba hétfő este tört be egy 13 éves helyi, valamint egy 19 éves záhonyi fiatal, bántalmazták a nőt, miközben pénzt követeltek tőle.

A fiatalabb fiú a lakásból különböző értékeket szedett össze, míg társa letépte a nő ruháját, és meg akarta erőszakolni. Az asszony ellenállt, segítségért kiabált, ezt az éppen hazatérő fia hallotta meg, és anyja segítségére sietett. A két rabló őt is bántalmazta, de sikerült a szomszédba menekülnie, és értesítette a rendőrséget.

A rendőrök a helyszínen elfogták a gyanúsítottakat. A megtámadott nőt kórházba szállították a mentők.

A helyettes szóvivő elmondta: a 19 éves gyanúsított ellen rablás, testi sértés, szexuális erőszak kísérlete és magánlaksértés miatt indult eljárás, s kezdeményezik előzetes letartóztatásba helyezését. A 13 éves társa kora miatt szabadlábon védekezhet.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=68047
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rasszista Pintér lemagyarozta az Ausztriában bűnöző magyar
  2013-08-27 16:56:37, kedd
 
  A rasszista Pintér lemagyarozta az Ausztriában bűnöző magyarországi cigányokat
2013. augusztus 27. 15:08
Hunhír.info


Három, Ausztria keleti részén tevékenykedő "magyar betörőbandát" fogott el az osztrák és a magyar rendőrség - jelentette be kedden Bécsben Pintér Sándor magyar és Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter. Pintér megint vérlázítóan rasszista módon lemagyarozta a cigánybűnözőket. Pintér ezen megszólalása hozzájárulhat a magyarság elleni gyűlölet kialakulásához.

A Kapuvár és Csorna, Iván, illetve Zalaegerszeg térségéhez kötődő három csoport (CIGÁNY BŰNBANDA) összesesen 250 betöréses lopást követett el tavaly március és december között Ausztria keleti részén, az osztrák-magyar határ térségében - mondta el Mikl-Leitner. Tíz embert vettek őrizetbe és további tizenhármat "kutattak fel" idén júliusban.

A betörések célpontjai családi házak és azok mezőgazdasági épületei, ipari és kereskedelmi rendeltetésű épületek, valamint klubok voltak. A nyomozás szerint összesen mintegy 652 ezer euró (194,34 millió forint) értékben loptak el kerékpárokat, más, könnyen szállítható elektronikus gépeket és szerszámokat.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=68049
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szarvasok az új cigányok
  2013-08-27 13:39:54, kedd
 
  A szarvasok az új cigányok
2013.06.28. 10:50 MGM

Magyar Zoltán jobbikos képviselő írásban feltett kérdését (pdf) minimális, az értelemzavaró hibákat (szarvas->cigány, stb.) orvosló módosításokkal közöljük.

Tisztelt Elnök Úr !
Az Országgyűlésről szóló 2012. évi ):XXVI. törvény 42. § (8) bekezdése alapján írásbeli választ igénylő kérdést kívánok intézni a Belügyminisztériumot vezető miniszterhez, mint a tárgyban illetékes minisztérium vezetőjéhez: ,,Ameddig a cigányok tarolnak, addig a gazdák szenvednek?" címmel.


A benyújtott kérdésemre a választ írásban várom.

Tisztelt Miniszter Úr!
Egyes szakértői becslések szerint még soha nem volt annyi cigány Magyarországon, mint jelenleg. Ez egy szép idilli képet is festhetne hazánkról, ha nem tudnánk, hogy ez mennyi emberi életbe és mekkora iszonyatos anyagi kárba kerül a társadalomnak. Jó néhány település egyes utcáin - a józan ész szabályainak betartása mellett is - orosz rulettel felérő kockázat autóval vagy gyalog végighaladni. A Kormány felelőssége megkérdőjelezhetetlen ebben a kérdésben. Főleg annak tükrében, hogy a cigány népesség szabályozásának elősegítésében semmilyen módon nem lépett az elmúlt három év folyamán .

A témába vágó, Miniszter Úrhoz intézett ,,Az ígértetek ellenére miért nem került az Országgyűlés elé az új cigányügyi törvény?" című kérdésemre nem kaptam megnyugtató választ. Amíg önök húzzák az időt, a cigányok a napraforgót dézsmálják, és hiába a rengeteg erőfeszítés, napról-napra milliós károkat okoztak. Országosan évi több milliárd forint kár. Szükséges lenne, ha a jelenleginél jóval szigorúbb intézkedéseket engedélyeznének az illetékesek, különben a mostaninál is tetemesebb kárral kell szembesülniük.

Vannak egész térségek ahol a gazdálkodó családok egy része már nem is termel csemegekukoricát, hiszen nincs értelme a vesződségnek, a romák úgyis elpusztítják. De a nagyobb termelőszövetkezetek sincsenek biztonságban: a napraforgó táblában tűntek fel a kisebbségiek, a tenyészcsúcsot lelopják, így a növény nem hoz sem virágot, sem termést . Félbevágták a növényt, mely gyakorlatilag értéktelenné válik, hiszen a helyére már nem lehet semmit vetni.

Számítások szerint négyszázezer forint hektáronként a bevételkiesés, a kárt már most június közepén is milliókra becsülik ezekben a gazdaságokban. A probléma különösen a romák lakta településrészekkel határos táblákon hatalmas. A romungrók mellett nagyon elszaporodtak az oláh cigányok, de beásból is jóval több van, mint korábban.

A szántóföldi növénytermesztésben okozott káron túl a szőlő- és gyümölcskultúrában is óriásiak a károk. Sokan már nem művelik a szőlőt, értelmetlenné vált a munka. Többféle módszerrel kísérleteztek a gazdák, volt, aki éjjel az Echo televíziót, a Szent Korona rádiót kapcsolta be, s az erős hanggal próbálta meg távol tartani a romákat. Rövid ideig sikerült a kísérlet, aztán újabb és újabb károkról érkeztek a bejelentések.

Kérdezem Tisztelt Miniszter Urat, hogy az elhangzottak tükrében:

1. Mikor és milyen határidővel kívánnak lépni a gazdákat sújtó károk özöne ellen ?
2. Mikor kerül a ház elé a régóta ígért cigányügyi törvény?
3. Milyen módon kívánják megoldani az őskáoszt idéző cigányügyet?

Várom érdemi válaszát!
Budapest, 2013 . június 13 .
Tisztelettel:

Magyar Zoltán
Jobbik

http://www.parlament.hu/irom39/11555/11555.pdf
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A székely bácsi füves cigarettát kap a fiától
  2013-08-27 12:52:29, kedd
 
  A székely bácsi füves cigarettát kap a fiától. Kimegy szépen a mezőre, leül a diófa tövébe, és slukkol egy mélyet. Lát egy fénycsóvát felvillanni, de semmi. Szippant még egy mélyet, semmi hatás, csak egy újabb fénycsóva. Erre szív még egy nagyot utoljára, de semmi különös, csak egy harmadik fénycsóva.
- Na, esse ér semmit - dühöng a bácsink, és eltapossa a csikket. Otthon várja az asszony:
- Há' hol voltál eddig, apjuk?
- Szívtam a fiunk füves cigarettáját.
- Na jó jó, de három napig?
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
FélTEK otthon, Orbán Viktor?
  2013-08-27 12:40:40, kedd
 
 
FélTEK otthon, Orbán Viktor?
2013.08.26. 16:36

A megjelent hír szerint egy újabb hónapra lezárja a magánhadseregnek nevezett TEK , Orbán Viktor háza táját. Ez nem is lenne baj, csak néha kiengedik azért a gyáva férget, és olyankor mindig valami nagy disznóság történik az országban. Amúgy sem nagyon mer már kibújni a testőrök gyűrűjéből ha éppen a földön kell neki járni, és még az elmeállapota is lehetővé teszi számára a járás helyes lábsorrendjét, de ha még be is jelentik a fokozott őrzését, akkor vagy a gyógyszerét nem találták meg a lovagjai, vagy kiengedni készül egy újabb baltás gyilkost, némi állampapír vásárlásért cserébe.

Magyarázatnak persze ott van a különösen védett személy tartózkodása, aki biztos már be is költözött a házba ahol Orbán Viktor is lakik, ha éppen arra jár, és eltölt némi időt az asszony vagyonával.Ezért is kell Orbán Viktornak egy vidéki stadion, ahol szerényen meghúzhatja ilyenkor magát ha innen kitúrják, és így még nyugodtan labdázhat is mind a két kapura ha már ellenfél nem jutott neki erre a pályára sem. Ahogy a szabadságharcában sem volt neki ellenség, de azért az is el volt szépen hazudozva így is. Biztos van szakmai oka is a védelemnek, különösen akkor ha még fel is hívják rá a figyelmet a TEK részéről. Devizahitel károsultak is járnak arra néha ez igaz. Járhatna arra még mondjuk számos más tiltakozó is, de azok már olyan csórók lettek, hála Tündérország gazdasági teljesítményének, ma már közel négymillióan vannak szegénységben, és nem biztos az a legfontosabb dolguk megnézzék hol is lakik az, aki ezért felelős. És vajon mennyien élnek havi negyvenhétezerből? Na ők sem igen kíváncsiak szerénységére, legfeljebb egy kapát vagy vasvillát vinnének neki, de mivel dolgozni nem tudna vele Orbán Viktor, mert nem is tudja mi a munka, lehet másként használnák fel a szerszámokat az elkeseredettek. Mindenesetre sok mindet sejtet a fokozott védelem. Az hogy nem fél az országban mászkálni már köztudott, de csak előre kiválasztott úton, és emberek között, így úgy tehet, mint akinek fogalma sincs milyen állapotok uralkodnak valójában az árokparton. Vagyis tudja, csak éppen ilyenkor másról beszél, vagy nem is nagyon érdekli, neki az a lényeg, jusson minden támogatónak trafik, föld, mutyi, takarék, közgép, járási hivatal. A többitől meg úgyis megvédi a Békemenet, ha már annyi közpénzből megalkotta magának néhány ingyenélő karrierista. Az ilyen védelem általában akkor szokott magasabb fokozatot elérni, ha már nemzetközi bonyodalmat is tud okozni akármilyen tette a focihuszárok csodacsatárának cselekedete. Legutóbb erre az volt a példa, egy addig baráti Örményország szinte teljesen megszüntette az országgal a diplomácia kapcsolatot, és még magyar zászlót is égettek miatta a nyílt színen. Igaz egy másik ország meg vett magyar állampapírt, és ünnepelhetett egy gyáva gyilkost, aki csak az alvó embert merte bántani, de akkor már baltával. Biztos megérte az országnak ez az egész cirkusz, de legalább Orbán Viktor biztonságban volt, mert rá fokozottan ügyeltek a közpénzt ilyen esetben nem kímélő testőrei, akik ezt előre tudhatták, különben nem készültek volna fel az esetleges következményekre. Most is lehet valami a háttérben, és az is lehet már tudják is mi, de nem mondhatják az:" Viktor hülye vagy? Ezt ne csináld, bajod eshet, de másnak is!" Így megvédik amíg tart a hatalma, és ki tudja őket fizetni, meg amíg ez a dolguk.

Nem nyilvános Orbán Viktor szakmai védelme, ez így helyes. Az sem nyilvános merre jár, mit csinál, kivel mit üzletel. Végül is csak az eredmény számít, az pedig siralmas, viszont neki legalább megéri. Az, hogy az országnak ebből milyen kára keletkezik közben az eddigi történések világosan mutatják. Biztos van benne némi félelem is a jövőtől, de itt a jelenben sem lehet nyugodt az álma ha már ennyire meg kell védeni. Azért volt olyan miniszterelnök, aki nyugodtan lekocogott az Országházba, Viktor viszont nem szeret futkosni céltalanul, neki legalább egy labda kell hozzá, meg egy stadion is, ahol ezt megteheti. Ha a háza mellett van ez az egész az még jobb, így rá is tudja fogni egyből az ott levő vak komondorra az okokat, és már magyarázat is van a miértre. Ezért kötelező ez a háziállat a pártjában. Most lehet megtudja magát védeni, de arra is gondolhatna a nemzet kétharmados cöveke, ez nem fog kitartani egész életében. Lesz a közelében a jövőben majd olyan ember, aki tudja mit tett vele, és akkor már nem lesz fokozott védelem alatt a háza, és az álma. Igaz, amennyi közpénzt magáévá tett, élete végig élhet falak mögött, távol a valóságtól.

http://banditapolitika.blog.hu/2013/08/26/feltek_otthon_orban_viktor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kedves Viktor, eltemetted a jövőnket
  2013-08-27 12:25:04, kedd
 
 
Kedves Viktor, eltemetted a jövőnket

2013. május 31., péntek, 09:31


Mi ketten sok minden vagyunk, de egy generáció nem. Már nem. Őszintén szólva interjút sem tudnék veled készíteni, nem tudnék mit kérdezni.

Tisztelt miniszterelnök úr, kedves Viktor,

engedd meg, hogy gratuláljak fennállásod első félszáz éve alkalmából. Ez a nap más, mint a többi, ezt te is jól tudod. Még a nap is másképp süt. Tolakodó módon rögtön hozzétenném, magam is ötven leszek pár hónap múlva, és mint már jeleztem, én is örülnék egy jól szituált szentmisének, Kövérnek, Bayernek, tőlem akár Stefka is jöhet, a DJ-t én hozom, talpaink egymásra lépnek, egyszer élünk.

Majdnem azt írtam, hogy meghívlak majd nyáron a saját meglepetésbulimra, végül is mi ötvenesek tartsunk össze, generációs alapon, mígnem rájöttem, hogy te meg én már régen nem bulizhatnánk, de még csak nem is kávézhatnánk egy légtérben. Ennek számos szociokulturális oka van, és csak az egyik az, hogy mi ketten sok minden vagyunk, de egy generáció nem. Már nem. Őszintén szólva interjút sem tudnék veled készíteni, nem tudnék mit kérdezni, az pedig plágium lenne, hogy "és ezt így hogy?", pedig többnyire ide térnék vissza kényszeresen.

Gratulálni szeretnék természetesen a legfrisebb örömforráshoz, a brüsszeli szégyenpad megszűnéséhez is. Remélem a nemzeti együttműködés csövébe behúzott emberek is büszkék rá: úgy 3 millióan közülük 3 ezer milliárd forintnyi privát nyugdíjvagyonukkal járulhattak hozzá ahhoz, hogy Magyarország jobban teljesítsen, de úgy, hogy ennek nyoma se marad, az egyéni számlákon ezek nem lesznek nyilvántartva. Beszéljünk őszintén: a brüsszeli sikert zsarolással, állami kényszerrel és nyílt színi lopással értétek el, chipsadóval, telekomadóval, bankadóval, tranzakciós illetékkel, áfaemeléssel, ilyenekkel. Most jó?

Lassan itt a nyár, de én utoljára Grósz Károly idején láttam ennyi depressziós arcot az utcán, mint mostanában. Senki ne mondja, hogy ez nem függ össze azoknak a viszonyoknak a létrehozásával, amik meghatározzák a következő húsz évünket, minimum. Pedig az egész milyen szépen indult, igaz?

*

1988/89 időszaka nehezen feledhető generációs élmény, és legyünk pontosak, a generáció több, komolyabb, politikaibb a szimpla korosztálynál. Akik anno a Fideszen belül és kívül voltunk (liberálisok, környezetvédők, népiek, anarchisták, krassóisták, feministák, szocdemek, szolgálatmegatagadók, keresztény bázisközösség-tagok, mérlegképes könyvelők, stb.) egyet akartunk, és nem mást: azt, hogy a nyomasztó Kádár, a nyomasztó Grósz, és a még nyomasztóbb rendszerük végre eltűnjön, éspedig ASAP. Ezt akartuk, bárhol álltunk, bármely új szervezetbe/pártba léptünk be tömegével. Mert egy politikai generáció voltunk.

Teljesen világos volt a választóvonal, remélem, emlékszel. Ezért nem lehetett tagja például a politikai generációnknak a velünk nagyjából egykorú Gyurcsány Ferenc, hiszen ő az állampárt oldalán vívta ifjúságpolitikai harcait. Aztán eltelik húsz év, és kiderül: minden ismert hibája, minden ismert körülmény dacára ő, eddig legalábbis, demokrata maradt, te pedig nem. Ez ilyen egyszerű. Ő leváltható volt, te már alig.

Mert te mit csinálsz, Grósz után negyedszázaddal? Egy "fülkeforradalmi" NER intézményesítésével lényegében az ő fehérterroros beszédében vázolt viszonyokat hozod vissza, light kiadásban: "Az egypártrendszer viszonyai között a politikai pluralizmus gyakorlatának egyik biztosítéka és szervezeti kerete a legszélesebb politikai folyamatokat átfogó népfrontmozgalom. Lehetőséget ad a vitára, az eltérő vélemények egyeztetésére, a társadalmi ellenőrzésre, az alkotó közéleti munkára, és így alkalmat ad a hatalom gyakorlására is."

1989. június 16-án, Nagy Imre újratemetésén ritka öröm volt végighallgatni a beszédedet, a XX. század egyik legtökéletesebb magyar politikai beszédét. "Valójában akkor, 1956-ban vette el tőlünk - mai fiataloktól - a jövőnket a Magyar Szocialista Munkáspárt. Ezért a hatodik koporsóban nem csupán egy legyilkolt fiatal, hanem a mi elkövetkező húsz vagy ki tudja hány évünk is ott fekszik" - közölted egyebek mellett a Hősök terén (ahol akkor még nem láttam a Kerényi-féle festményről elhíresült gigantikus kaméleont, de ma már látom). Ez megrendítő és revelatív mondat volt.

Én viszont most hadd tegyek eléd egy képzeletbeli hetedik koporsót is: ebben ott fekszik a mi és gyermekeink és unokáink következő húsz vagy ki tudja, hány éve. És ez a koporsó már sajna a te műved.

Olyan rendszert hoztál létre, amely autonóm polgárok helyett szervilis kreténeket állít elő; amely államosítja a gyerekeket és a tanárokat; amely középszerű nyilasokat rak a tantervbe és antiszemitákról nevez el utcákat; amely mindent elfojt, ami kicsit is kapitalista; amely Fekete Györgyre és Kerényi Imrére bízza a kultúrát, és ezen senki nem meri elröhögni magát; amely elveszi egész generációk kreativitását, vállalkozói és életkedvét; amely külföldre küld félmillió fiatalt; amely élhetetlenné, gazdaságilag fenntarthatatlanná, félfeudálissá és - igen - gyarmattá változtatja az országot. Az iparkamarás, földbérlő, neotrafikos, békemenetes haverjaid gyarmatává. A nemzeti, "szuverén" kormányod gyarmatává.

De azért - ideiglenesen - mindennek a teteje az, hogy egy baráti konferencián közölted: amit most csináltok, azt nem 2010-ben határoztátok el, "hanem a rendszerváltás óta".

*

Tényleg? Te sem ostoba, sem rövid emlékezetű ember nem vagy, úgyhogy ez a hazugság kizárólag a mai fiatal generációk totális dezinformálására szolgál, és mindazokéra, akik veled együtt át akarják írni a történelmet, a saját múltjukat. (Közbevetőleg hadd jegyezzem meg, nem a politikai véleményváltozás a gond. Ezen elég sokan átestünk, nekem viszont véletlenül sem jutna eszembe, hogy visszamenőleg átírjam a múltamat, csak azért, hogy harmonikus legyen az énképem.) A gond természetesen az ész nélküli, avagy nagyon is tudatos köpönyegforgatás, ami megkíméli elkövetőjét a magyarázkodástól, az önvizsgálattól, önelemzéstől. Tényleg, nem akarsz róla beszélni?

Amit most csináltok, azt tervezitek a rendszerváltás óta? Jól átkúrtatok mindenkit a Fiatal Demokraták Szövetségében, amelynek 1989-es programja még tele volt ilyen gyöngyszemekkel: "Valamely nemzethez tartozni alapvető emberi jog. Az egyén döntésén múlik, hogy egy nemzet kötelékében vagy azon kívül marad. (...) egyfelől ésszerűen csökkenteni kell az állami szférába tartozó tevékenységek körét, másrészt minél alaposabb ellenőrző mechanizmusok kiépítésére van szükség a bürokrácia felett. (...) Nem hiszünk a gazdasági gondjainkra megváltást hozó államban. A válságból való kilábalás záloga: az egyéni teljesítmények megtermékenyítő felhalmozása. (...) A továbbiakban is felosztó-kirovó rendszerben működő népnyugdíjat el kell választani a kockázat-fedezeti alapon működő biztosítástól. Ez utóbbit az állampolgárok által szabadon választott, versengő nyugdíjbiztosítók hálózatára kell bontani." Ennek fényében próbáljuk meg értelmezni a szocik, liberálisok "idegenszerűségéről", a mindenható államról és a totálisan állami nyugdíjrendszerről vallott későbbi nézeteiteket.

Lassan írom, hogy megértsd: nem a véleményváltozásotok a gond, hanem annak teljes elkendőzése, reflexió nélkül hagyása, az egyszer már megvolt tudás elhagyásának magyarázata. Merthogy érdemi magyarázat és reflexió nélkül maradt a liberális múlt éppúgy, mint az arrogáns, etatista-korporatista jelen. A Tienanmen tér után még tüntetést szerveztetek a kínai követség elé, ma már a népi Kína (és a testvéri Azerbajdzsán) stratégiai partner, a tibeti tüntetőket meg rendőrileg begyűjtitek. Az antikommunizmus jegyében sem első kormányotok alatt, sem most nem lesznek nyilvánosak az ügynökiratok. "Tegyük világossá: nem akarunk a Gazprom legvidámabb barakkja lenni!" - közölted 2007-ben, majd elkezdtél mindent megtenni azért, hogy azzá legyünk.

"Magyarország olyan ország, ahol az Alkotmánybíróság döntései mindenkire kötelezőek. Nincs kibúvó, kiskapu, ez a magyar demokrácia egyik vastörvénye" - jelentetted ki ugyancsak 2007-ben. Pár évre rá előbb pártkontroll alá vetted, majd a biztonság kedvéért hatalomtalanítottad az Ab-t. Sok évbe tellett, de elérted, hogy a jog megint csak a Coca-Colát védi, minket nem. Intézményesítetted a földmutyit, a trafikmutyit, felkészül az alkoholmutyi, úgyhogy az sem igaz, hogy "ne mi nyerjük a legtöbbet". De, Viktor, ti nyertétek a legtöbbet.

Olyan országot teremtettél, ahol egy Habony Árpád tényező lehet, és nem elsősorban közlekedésbiztonsági szempontból. Ahol az egy tábornak árpádsávos lehetett az egy zászlaja. Ahol a Közgép havonta úgy 6 milliárd forintnyi közbeszerzést nyer. Ahol focistadion épülhet gyerekkorod falujába, és nincs senki a közmédiában, aki rá merne kérdezni erre a helyszínre és erre a 3,8 milliárd forintra. Ahol egyáltalán felmerülhet az, hogy egy osztrák politikus közölje, "Magyarországnak vissza kell térnie az európai jog talajára". Beszéljünk világosan, Viktor: vagy visszatérsz a jog talajára, vagy áldásos ténykedésed nyomán ebből az országból egy 93 ezer négyzetkilométeres, Dunára néző üres ingatlan lesz.

Egyébként teljesen igazad volt: a haza nem lehet ellenzékben. Ezért kell kormányra kerülnie. Köszöntünk hát téged, ha már így együtt vagyunk, s ajándékul fogadd el vidám kis dalunk.


http://hvg.hu/velemeny.publicisztika/20130531_Kedves_Viktor_eltemetted_a_jovonket
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2013.07 2013. Augusztus 2013.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 671 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 336
  • e Hét: 1823
  • e Hónap: 12934
  • e Év: 166430
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.