Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Sajnálom Anya
  2013-08-09 15:39:32, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képes gondolatok 1.  
Lángos recept
  2013-08-09 14:27:42, péntek
 
  Hozzávalók:

50 dkg liszt
3 dkg élesztő
2 dl tej
víz

2 evőkanál olaj
pici cukor
olaj a sütéshez

Elkészítés:

A tejet és a vizet meglangyosítjuk. Egy pohárba pici cukrot teszünk,
majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük 1 dl tejjel. Lefedjük, és
addig várunk, míg felfut.

Egy tálban összekeverjük a lisztet és a sót, a közepébe mélyedést
formálunk, ebbe tesszük a 2 evőkanál olajat, a felfuttatott élesztőt,
a maradék tejet és egy kevés langyos vizet. Elkezdjük összekeverni
és a vizet apránként adjuk hozzá, nehogy túl híg tésztát kapjunk.
Ha már közepesen lágy a tészta, akkor kelesztőtálba tesszük, és
fél órát kelesztjük. Ezután egy tálcát beolajozunk, és olajos kézzel
kis halmokat szaggatunk a tésztából, a tálcára tesszük. Konyha
ruhával letakarjuk, majd így kelesztjük tovább. Ha már szép nagyra
megnőttek a tészták, elkezdhetjük a sütést.





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 1.  
A nagybetűs élet
  2013-08-09 11:43:22, péntek
 
  Hermann Lucia:

Megtanít arra az élet, hogy van jó és rossz véglet.
Kipróbál a könny és mosoly, a nagybetűs élet
a békével nem rokon.
Még minden szépnek tűnik, a jó végül úgyis eltűnik.
Szavak, tettek, emlékek, pillanatok, mik szívedben élnek.
Majd valahogy rájössz, hogy a nagybetűs élet nem az,
mit vártál a szép ígéret. Talán te vagy, kit tenyerén
hordoz a sors, vigyázz, hogy ezt soha el ne rontsd!





 
 
0 komment , kategória:  Életről 1.  
Kapormag
  2013-08-09 11:39:10, péntek
 
  Tegnap szüreteltünk a kertben. A képen látható fűszernövény magja
a nagyimat juttatta eszembe. Nagyobb családi rendezvényeken, amikor
amolyan igazi terülj-terülj asztalkám volt, mindig kitett ebből egy kis
tányérral az asztal közepére, mondván evés előtt és közben
eszegessünk belőle, könnyíti az emésztést (nem utolsó sorban enyhíti
a szájszagot). Szerintetek melyik növény magja lehet ez?
Évszázadok óta használják gyomorrontás, puffadás, bélgörcsök,
hányinger kezelésére. Három evőkanálnyi több kalciumot tartalmaz,
mint egy jó pohár tej, vitaminjai közül pedig a C-vitamin a legfontosabb.
Az ásványi anyagok közül igen sokat tartalmaz vasból, mangánból és
kalciumból. A bátrabbak zöldségekre só helyett is ezt használják.

Hahó! Ugye jól ismeritek a krómmal kombinált szerves kapormag kivonatunkat?
Ha esetleg nem, most elmondom, miért különleges számotokra ez a készítmény.
A kapormag kivonat természetes módon képes szabályozni az inzulinszintet és
kontrollálni a vércukor szintet, többek között ez teszi az egyik legjobb diabétesz
ellenes élelmiszerré.

Azzal is a cukorbaj ellen dolgozik, hogy szabályozza a pajzsmirigyet és támogatja
az immunrendszert. Azonban csak olyan nagy mennyiségű kapormag fogyasztása
képes a szükséges mértékű hatás elérésére, amit az élő növény fogyasztásával
képtelenség a szervezetbe juttatni.





 
 
0 komment , kategória:  Éléskamra 1.  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2013.07 2013. Augusztus 2013.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 144 db bejegyzés
e év: 888 db bejegyzés
Összes: 34512 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 545
  • e Hét: 4796
  • e Hónap: 21477
  • e Év: 130121
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.