|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 4
|
|
|
|
2013-08-09 14:27:42, péntek
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
2 dl tej
víz
só
2 evőkanál olaj
pici cukor
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tejet és a vizet meglangyosítjuk. Egy pohárba pici cukrot teszünk,
majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük 1 dl tejjel. Lefedjük, és
addig várunk, míg felfut.
Egy tálban összekeverjük a lisztet és a sót, a közepébe mélyedést
formálunk, ebbe tesszük a 2 evőkanál olajat, a felfuttatott élesztőt,
a maradék tejet és egy kevés langyos vizet. Elkezdjük összekeverni
és a vizet apránként adjuk hozzá, nehogy túl híg tésztát kapjunk.
Ha már közepesen lágy a tészta, akkor kelesztőtálba tesszük, és
fél órát kelesztjük. Ezután egy tálcát beolajozunk, és olajos kézzel
kis halmokat szaggatunk a tésztából, a tálcára tesszük. Konyha
ruhával letakarjuk, majd így kelesztjük tovább. Ha már szép nagyra
megnőttek a tészták, elkezdhetjük a sütést.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 1. |
|
|
|
|
|
2013-08-09 11:43:22, péntek
|
|
|
Hermann Lucia:
Megtanít arra az élet, hogy van jó és rossz véglet.
Kipróbál a könny és mosoly, a nagybetűs élet
a békével nem rokon.
Még minden szépnek tűnik, a jó végül úgyis eltűnik.
Szavak, tettek, emlékek, pillanatok, mik szívedben élnek.
Majd valahogy rájössz, hogy a nagybetűs élet nem az,
mit vártál a szép ígéret. Talán te vagy, kit tenyerén
hordoz a sors, vigyázz, hogy ezt soha el ne rontsd!
|
|
|
0 komment
, kategória: Életről 1. |
|
|
|
|
|
2013-08-09 11:39:10, péntek
|
|
|
Tegnap szüreteltünk a kertben. A képen látható fűszernövény magja
a nagyimat juttatta eszembe. Nagyobb családi rendezvényeken, amikor
amolyan igazi terülj-terülj asztalkám volt, mindig kitett ebből egy kis
tányérral az asztal közepére, mondván evés előtt és közben
eszegessünk belőle, könnyíti az emésztést (nem utolsó sorban enyhíti
a szájszagot). Szerintetek melyik növény magja lehet ez?
Évszázadok óta használják gyomorrontás, puffadás, bélgörcsök,
hányinger kezelésére. Három evőkanálnyi több kalciumot tartalmaz,
mint egy jó pohár tej, vitaminjai közül pedig a C-vitamin a legfontosabb.
Az ásványi anyagok közül igen sokat tartalmaz vasból, mangánból és
kalciumból. A bátrabbak zöldségekre só helyett is ezt használják.
Hahó! Ugye jól ismeritek a krómmal kombinált szerves kapormag kivonatunkat?
Ha esetleg nem, most elmondom, miért különleges számotokra ez a készítmény.
A kapormag kivonat természetes módon képes szabályozni az inzulinszintet és
kontrollálni a vércukor szintet, többek között ez teszi az egyik legjobb diabétesz
ellenes élelmiszerré.
Azzal is a cukorbaj ellen dolgozik, hogy szabályozza a pajzsmirigyet és támogatja
az immunrendszert. Azonban csak olyan nagy mennyiségű kapormag fogyasztása
képes a szükséges mértékű hatás elérésére, amit az élő növény fogyasztásával
képtelenség a szervezetbe juttatni.
|
|
|
0 komment
, kategória: Éléskamra 1. |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 4
|
|
|
|
2013. Augusztus
| | |
|
|
ma: |
2 db bejegyzés |
e hónap: |
144 db bejegyzés |
e év: |
888 db bejegyzés |
Összes: |
34512 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 545
- e Hét: 4796
- e Hónap: 21477
- e Év: 130121
|
|
|