Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Oszd meg a tapasztalataidat !
  2013-09-01 10:08:27, vasárnap
 
  "Bátorítsátok és segítsétek egymást!" (1Thesz 5:11 TEV fordítás)





A Bibliában, az 1Thesz 5:11-ben azt olvashatjuk, hogy "Bátorítsátok és segítsétek egymást!" (TEV fordítás). Motiválnunk és inspirálnunk kell az embertársainkat. Na de hogyan? Három féleképpen: adhatunk reményt az embereknek, segíthetünk nekik a félelmeiken túltenni magukat és segíthetünk nekik, hogy legyőzzék az akadályokat.

Az első tehát, hogy reményt adunk. Mutasd meg, hogy te is átmentél már ugyanezeken a dolgokon és biztosítsd arról őket, hogy ők is túl fogják magukat tenni ezeken. A saját történeteden keresztül mutasd be, hogy miként is lehetséges ez!

Amikor megosztod másokkal a tapasztalataidat akkor segítesz nekik abban, hogy legyőzzék a félelmeiket. Amikor elmész egy vidámparkba és még sosem voltál azokon a hatalmas hullámvasúton, akkor megkérdezed magadtól, hogy "Biztos, hogy jó ötlet ez? Majd aki előtted áll megfordul és azt mondja, hogy "Ez egy nagyon jó hullámvasút. Már ötször voltam rajta!" És akkor rögtön arra gondolsz, hogy "OK, akkor én is túlélem. Ezek itt már ötször megcsinálták. Akkor minden rendben lesz."Ha van valaki aki elmondja neked, hogy ő már átélte ezt az hatalmas inspiráció. Az ő tapasztalata fog motiválni.

Hány nő van halálra rémülve amikor elsőnek lesz anyuka? Hányan érzik úgy, hogy nincsenek felkészülve és nem megfelelőek a feladatra? Az összes! És mennyire hálásak ha jön valaki és azt mondja, hogy "a babák igenis sírnak. Ez így OK. Hadd sírjon. Ez így természetes."Az a félelem amit átélnek már nem is olyan nyomasztó amikor mások megosztják velük az ő tapasztalataikat. Reményt ad nekik.

Amikor elmondod az embereknek a tapasztalatodat, akkor ezzel motiválod őket, hogy legyőzzék az akadályokat. Roger Bannister volt az első ember aki négy perc alatt lefutott egy mérföldet. Akkoriban mindenki azt mondta, hogy ez egy hihetetlenül nagy akadály. Viszont Roger Bannister négy perces rekordját követő egy éven belül egy tucat másik ember is megtette ezt. Hirtelen az emberek rájöttek, hogy nem is lehetetlen ezt megtenni, sőt, reményt adott nekik!

Az életedben vannak olyan tapasztalatok amelyek mások számára akadálylegyőző, inspiráló és motiváló - de csak ha hajlandó vagy megosztani velük. A leghatásosabb módja annak, hogy elmondj valamit az ha személyesen mondod el.

Pál azt mondja az 1Kor 4:6-ban: "Ezeket, testvérek, miattatok alkalmaztam magamra és Apollóra, hogy rajtunk tanuljátok meg"

Amikor a házasságról tartok előadást, akkor mindig elmondom, hogy én és Kay milyen házastársi problémákon mentünk át. Miért? Mert valós és hihető, ezért az emberek azt mondják, hogy "Nekik sincs tökéletes házasságuk, és nekünk sincs. De már majdnem 40 éve vannak együtt. Akkor nekünk is sikerülhet! " A tökéletesség csak akkor segít másokon ha Jézustól jön.

Beszéljétek át:

Milyen fájdalmas vagy nehéz tapasztalatokon mentél át ami segíthet másokon és reményt adhat nekik?
Milyen módon oszthatod meg a tapasztalataidat másokkal? Hogyan imádkozhatnál azért, hogy Isten lehetőséget adjon neked, hogy megoszd a tapasztalataidat?

Daily Hope by Rick Warren, 2013. 08. 25 * Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Yorkshire pudding
  2013-09-01 00:26:20, vasárnap
 
 


Yorkshire pudding: Története

Az angolok évszázadokon keresztül kedvelték a Dripping pudding-ot, amely különösen népszerű volt Yorkshire tartományban, ezért is keresztelték át a nevét yorkshire pudding-ra a 18- század végén. Húst régen ritkán és keveset ettek az angol emberek, különösen a szegényebbek. A vasárnapi ebéd, pontosabban a Sunday roast ezért a hét főétkezésévé vált.

A yorkshire pudding-ot azonban előételként fogyasztották, a hús sütéséből keletkezett szafttal leöntve, amely telítettségérzetet keltett, így kevesebbet ettek a főtélből, amely a húsból és zöldségekből állt. A maradék puddingot desszertként hasznosították, lekvárral, kompóttal vagy vaníliakrémmel tálalva. Manapság a yorkshire pudding a roast beef nélkülözhetetlen társa - sőt, sok gastropub-ban sertéssült és báránysült mellé is tálalják.

Az angol marhasült elképzelhetetlen yorkshire pudding nélkül, pedig eredetileg egy külön étel volt. Valójában nem pudingról van szó, hanem egy palacsintaszerű tésztából készült sós felfújtról, amit sült hús szaftjából készült mártással öntenek le. Bár a recept nagyon egyszerű, könnyen elrontható. Íme néhány tipp a sikerhez és két hagyományos tuti recept..

Link
Link Link





 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Viszlát Augusztus * Good-bye
  2013-09-01 00:19:42, vasárnap
 
 

Link

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 88 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 919
  • e Hét: 4623
  • e Hónap: 8424
  • e Év: 69725
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.