2013-09-01 10:41:08, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók
3 kg uborka,
2 kg karfiol,
5-6 citrom nagyságú zöld dinnye,
50 dkg zöld paradicsom,
50 dkg apró szemű vöröshagyma,
1 kg húsos, kerek zöldpaprika,
ecet,
só,
szemes bors,
néhány szál zellerlevél,
olaj,
Elkészítése
Valamennyi hozzávalót megmossuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a hagymát
megtisztítjuk. Az üveg aljára tesszük a zellerlevelet, erre egy sor uborkát, rá
egy sor karfiolt, majd paradicsommal folytatjuk a rétegezést. Erre kerül egy
paprikasor, majd a zöld dinnye, de ne nyomjunk össze, nehogy megpuhuljon.
Levet készítünk,
egy liter vízhez
egy fél dl ecetet véve, és
ízlés szerint cukrozva,
beletesszük a borsot, és felforralva, kihűtve, késhegynyi szalicillal elkeverve
öntjük a zöld félére. Tetejére ujjnyi olajat öntünk.
Pár nap múlva megzavarosodik, de ne aggódjunk, fel is tisztul.
|
|
|
0 komment
, kategória: Éléskamra 1. |
|
|
|