Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Ahol minden fiatalnak van munkája
  2013-09-12 22:04:45, csütörtök
 
  Ahol minden fiatalnak van munkája
2013.09.12. 08:30 Pénzügyi Szemle

Van egy ország, ahol nincs fiatalkori munkanélküliség, nem gond a szakmai tapasztalat megszerzése, és már tizenévesen lehet rendes fizetésért, akár a legnagyobb vállalatoknál dolgozni.

Frissen kikerülve az iskolapadból a fiatalok gyakran légüres térben találják magukat, távol a munkaerőpiactól, igazán értékes és használható tudás és tapasztalat nélkül. Tapasztalat nélkül nincs munka, no de honnan legyen gyakorlat munka nélkül? Az eredmény nem is lehet más, mint magas fiatalkori munkanélküliség, annak minden társadalmi, gazdasági és szociális problémájával. Van azonban megoldás, amiért nem is kell messzire utaznunk. Az eredeti elemzés itt érhető el.

Munka_nagy.jpg

Svájcban gyakorlatilag nincs fiatalkori munkanélküliség - a hivatalos statisztika 3 százalékot mutat, szemben az amerikai 16 százalékkal, vagy a görög/spanyol 50 százalékkal -, ami elsősorban a rendkívül céltudatos oktatási rendszernek köszönhető.

A svájci fiatalok ugyanis már 16 évesen a munkaerőpiacra lépnek, egy átmeneti, oktatást és munkaerőpiacot egymás mellett működtető, hibrid rendszerben. A fiatalok ekkor egy három éves program keretében egy három szintű rendszerben folytatják tanulmányaikat, melynek első szintje egy szakmai gyakorlat valamely svájci vállalat falain belül - a legkülönfélébb helyeken, például kórházban, bankban, áruházláncban... -, a második szintje egy, az adott iparág által fenntartott szakmai képzési program, a harmadik pedig a klasszikus iskolai oktatás, melynek keretében matematikát, történelmet, nyelveket, etikát és jogot tanulnak a fiatalok.

A svájci tizenévesek tehát három fronton is helyt állnak, ami azon túl, hogy biztosítja számukra az elengedhetetlen elméleti tudást, a munkaerőpiacra is bevezeti őket. A statisztikai adatok alapján az látszik, hogy a fiatalok több mint 70 százaléka részt vesz valamely vállalat szakmai programjában - a Credit Suisse és a Swisscom például akár 800 tizenévesnek is munkát adhat -, akik akkor, amikor például mi magyarok 18 évesen leérettségizünk, már birtokában vannak a piacképes szakmai tapasztalatnak. Nem is csoda, ha egy ilyen rendszerben nem jelent gondot az átmenet az iskolapad és a munkahely között.

A svájci cégeket ugyanakkor államilag nem kell ösztönözni, ők ugyanúgy jól járnak a rendszerrel, mint a fiatalok, akik akár 800-1000 dolláros havi fizetést is zsebre tehetnek. A cégek egyrészt ,,olcsó munkaerőt" kapnak, másrészt kitanítják a saját jövőbeli munkavállalóikat, ami bőven megéri a föntebb említett havi fizetéseket, az oktatás és képzések költségét valamint az adott iparágban működő szakmai szervezet fenntartását.

http://penzugyiszemle.blog.hu/2013/09/12/ahol_minden_fiatalnak_van_munkaja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ötmilliárd közpénzből épül az új holokauszt-szentély
  2013-09-12 21:41:15, csütörtök
 
  Ötmilliárd közpénzből épül az új holokauszt-szentély
2013. szeptember 12. 15:44
Kostás Roland - Hunhír.info

Ötmilliárd forinttal támogatja a kormány a Holokauszt gyermekáldozatainak és megmentőinek sorsát bemutató múzeum és oktatási központ létrehozását. És ezekre a behódoló, a cionisták kaftánját nyalogató jóemberekre mondják, hogy antiszemiták. Oktatóközpont? Szóval akkor már gyerekkorban kötelező lesz az agymosás, és a kisiskolásokat a hetven évvel ezelőtti históriával riogatják. De semmit sem fognak elérni vele.

Tényleg, egy szempontból visszatért Orbánék alatta Kádár-éra: akkor is mást szajkóztak a gyereket az iskolában, és másról suttogtak otthon, a szűk családban. Adják oda ezt az öt milliárdot a szegényeknek - biztosan a zsidók is így gondolják.

Mint ismert, a kormány vérlázítóan megfeleléskényszeres módon még az eddigi szinte minden napra jutó holokausztozás is túllépve az egész évet a zsidók új összekötő kapcsának akarja szentelni a magyar bunkók által fizetett adókból. Ezek tényleg azt hirdetik, hogy a zsidókkal kapcsolatos események a magyar történelem legnagyobb tragédiáját jelentik. Na, egy valamire tényleg jó lesz ez a műbalhé. Az is antiszemita lesz, aki eddig tojt az egészre. Miért kell ugyanazt játszani, mint a leváltott rendszerben, hogy központilag mondják meg, kit kell gyászolni, imádni, szeretni, sajnálni és egyebek. Annak is az lett az eredménye, hogy a felszínen úgy tűnt minden, hogy azt is érzi az átlag, amit mondatnak vele, aztán kiderült, hogy tokkal-vonóval együtt gyűlölte az egészet. Azzal, hogy a kormány megint a zsidók követelő, akarnok, parancsuralmi rétege lába elé rogyott, pont az ellenkező hatást fogja elérni. Azt hiszi, hogy hetven évvel a történtek után majd az emberek a holokauszttal fognak kelni meg feküdni? A németek agyát lehetett mosni a jóléttel Nyugat-Németországban közvetlenül a háború utántól kezdve, de ahol nem volt zsozsó, lásd Keleten, semmit nem ért a kötelező elhatárolódás meg annak követelése a náci rezsimtől.

Miért nem lehetett a helyén kezelni ezt az egész holohistóriát, a kölcsönös elfogadás jegyében, s nem úgy, hogy az én tragédiám miatt legyen bűntudatod, aztán fizess nekem időtlen időkig, de a tied az le van szarva. A csillagváltás óta látszik, hogy ez nem fog menni, mert erőltetik és kötelezővé teszik. Már az új holoszentély neve is vérlázító. Sorsok Háza. Mintha a magyar sors csak a zsidók, meg a velük kapcsolatba hozható magyarok sorsát jelentené az elmúlt évezredben.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=68567
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minek nekünk Országgyűlés?
  2013-09-12 21:29:19, csütörtök
 
  Minek nekünk Országgyűlés?
Szárnyathy Géza

A függetlenségére oly igen kényes Századvég fiatalkorom meghatározó punk zenekarának két sorát juttatta eszembe: "Ne mesélj nekem a dolgokról/ mert segget csinálsz az arcodból" (poprajongóknak: Prosectura: Ne mondd...). Történt, hogy Kövér "rendet teszek az ülésteremben" László kifejtette, mennyire fasza dolog is lenne, ha a kormány többségében rendeleti úton intézkedne, mert túl sok a törvény, és ez mennyire megkönnyítené a dolgokat. Erre mondjuk az egyszeri ember azt mondaná: akkor ne csináljatok annyi törvényt, basszátok meg, és akkor nem lesz belőle túl sok. Ez nyilván kissé túlzó, tán még hangyányit demagóg hozzá nem értő is, ám némi igazságcsíra mégis van benne.

De mit mond a nagy, önálló véleménnyel rendelkező gazdaságkutató? Részletekbe menően ezt, de most kiragadjuk a lényeget. Az Országgyűlés erőit elviszi a gombnyomkodás, mondják. A parlamenti vitán, bizottsági ülésen a képviselők töredéke vesz részt, a tanulmányokat, elemzéseket is nagyjából ennyien nézik, olvassák, szóval a többség tényleg csak majom módjára gombot nyomkod munkavégzés címén, attól függően, hogy a főmajom a pártból igent vagy nemet ordít be. Mert önmagától azt sem tudja, hogy most neki meg kell szavaznia a rezsicsökkentést vagy sem. Van kábé harminc képviselő, aki agymunkát is végez, persze milyet, ám ez most nem téma.

Mivel a törvényhozás olyan leterhelő - ebből kábé a költségvetés megszavazása az igazán melós, ahol ezer módosítóról kell egyenként szavazni, de talán évente egyszer kibírható -, ezért a Századvég szerint az Országgyűlésnek nincs kapacitása arra, hogy a végrehajtó hatalmat ellenőrizze. Hát itt azt hittem, hanyatt esek. Ugyan ki a tököm ellenőrizné a végrehajtó hatalmat? Amikor Rogán Antal feláll, és kéri a kormányt, hogy csináljon ezt-azt, aztán leül és a kormány helyett benyújt egy törvényjavaslatot? Mi a fasz? Hová gurult a gyógyszer, kedves Századvég?

Igen, egy átlagos, európainak nevezett államban ez az érvelés még meg is állna, de itt? Milyen országgyűlési kontrollról beszélünk? Ilyen nagyjából sose volt, hiszen se Veres Jánosok, se Draskovics Tiborok sem egyéb harmadrendű figurák nem húztak el a vérbe, pedig egy tökös kis elszámoltatós Országgyűlés elzavarhatta volna őket. És most? Vajon ki vonja majd felelősségre Varga Mihályt, mert augusztusig hétszer sikerült a költségvetést átírni? És ne kamuzzunk már azzal, hogy ez azért nem történik meg, mert a képviselők leterheltek.

És ez a másik. Persze, sok a törvény, sokat kell szavazni. De például normális helyeken nem baszakodnak havonta a költségvetéssel és márványszilárdságú alaptörvényeket sem írnak át ötször. Van két csokor, tavasszal meg ősszel, azt letudják és kész. Ja, jöhet egy-két szirszar, amivel még foglalkozni kell, ezek java akár még rendelet is lehetne. De tényleg ez a legjobb megoldás egy olyan kormány esetében, amelyik az alaptörvényt úgy írja át, hogy napi aktualitásokat tesz bele, meg átmeneti rendelkezések mögé dugva tolja vissza az Alkotmánybíróság által elkaszált hülyeségeket?

Megértem én a törekvést, elvégre már most is kvázi rendeleti úton kormányoznak Viktorék. Amit kitalálnak, azt keresztül tolják, kell rá vagy két nap, a majmok szavaznak, tiszta sor. Ja, hát hogyne lenne idegesítő ez a felesleges tiszteletkör, úgyis az lesz, amit akarnak, a 386 fős biodíszlet arra bőven elég, hogy a kétharmad véresre tapsolja a tenyerét Viktor beszéde előtt, alatt és után, a többi lúzer meg üljön, mint a makk ász.

http://mentalisdeficit.blog.hu/2013/09/12/minek_nekunk_orszaggyules
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hibás termék: Orbánék eredendő bűne
  2013-09-12 21:18:24, csütörtök
 
  Hibás termék: Orbánék eredendő bűne

Bitó László 2013.09.12.05:15



Már annyira megszoktuk, hogy Orbánék minden rosszért azt a bizonyos nyolc évet teszik felelőssé, hogy talán már arra sem kapnánk fel a fejünket, ha valamelyik szócsövüktől azt hallanánk: nem Ádám és Éva kíváncsisága, hanem Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc előrelátott rossz kormányzása miatt űzettünk ki a paradicsomból. Az orbáni médiabirodalom propagandahadjáratának állandó ostromában legtöbbünknek még az sem jut eszébe, hogy volt ott a Kertben egy harmadik szereplő is: a hasított nyelvvel sziszegő Kígyó, akinek akkor még nem volt szüksége ördögfiókák papagájkommandójára: a történet szerint egymagában vezette félre hazug beszédével ősszüleinket. Nyugati kultúránknak erre az eredendőbűn-történetére emlékezve végre meg kellene értenünk, milyen sors vár ránk, ha hallgatunk az isteni bölcsességet és örök életet ígérő kígyóra.

Szellemi immunrendszerünk erősítése érdekében jobb lenne megtanulnunk, hogy a ,,nyolcévezés" hallatán automatikusan rávágjuk, ahogy a tüsszentésre az ,,egészségedre" jókívánsággal reagálunk: ,,amelyben egy destruktív, kormánybuktatásra elszánt ellenzék ellehetetlenítette a normális kormányzást." A destruktív ellenzék szerepére különös nyomatékkal kell utalnunk manapság, amikor azt halljuk, hogy a nyolc évet a Fidesz-propagandában megtestesítő Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon a felelős a devizahitel-katasztrófáért is.

Tudatosítanunk kell, hogy nem az a nyolc év taszított fizetésképtelenségbe százezreket, hanem az elmúlt három év Matolcsi-Orbán-féle gazdasági ámokfutása. Na meg a szabadságharc-retorika - miután évszázadok óta először, húsz éven át végre a magunk urai lehettünk és békességben élhettünk. És sorolhatnám a gazságokat, amelyek elkerülhetetlenül vezettek a nemzetközi befektetői és lakossági bizalomvesztéshez, ami nemcsak gazdaságunkra, országunk nemzetközi megítélésére hatott ki, hanem társadalmunk termelő- és alkotóerejét, vitalitását is kiszipolyozta. Ilyen légkörben könnyű volt csapást mérni a forintárfolyamra Kósa és Szijjártó 2010. júniusi tőzsdemanipulációjával.

<i>MTI/Illyés Tibor</i>
MTI/Illyés Tibor

Mindez megalapozza a jól felépített orbáni - sokmilliárdos propagandagépezete által szajkózott - bankszektor-ellenes retorika hatásosságát, amelyet csak hatványozott a ,,hibás termék" demagógia magának a miniszterelnöknek a szájából.

Az ilyen retorikának egyetlen elképzelhető célja lehet: ha sikerül a betétesek fejében elültetni a lózungot, hogy a magyar bankok hibás termékeket forgalmaztak, olyannyira sérülhet - akár hosszabb távon is - a bankok iránti bizalom, hogy egy jól időzített egyetlen szikra (egy megalapozottnak tűnő rémhír) a ,,hibás termék" kiiktatását követően is elvezethet a kiszemelt bank megrohamozásához, és áron aluli átjátszásához - esetleg állami tőkeinjekció után - az éppen kegyben lévő oligarchák számára. A bankok iránti bizalom aláaknázása azonban veszélyes pénzügyi játék, mert olyan légkört teremthet, amelyben a kiszemelt bank elleni támadás végzetesen átterjedhet más hitelintézményekre is.

Lehet azonban, hogy azért vetette be maga a miniszterelnök is a ,,hibás termék" mantrát, hogy elhitesse: nem ő felelős érte, és még a választások előtt feltüzelje a kárvallottakat - akik így nemcsak kártalanítást, hanem akár ki nem elégíthető kártérítést is követelnek majd -, és frusztrációjukat a ,,nyolc év" és a bankok ellen fordítsa.

Orbánék ugyanis eddig csak azokat a tehetős adósokat segítették ténylegesen, akik számára előnyös, nem pedig reménytelen volt az elhalasztott törlesztés, vagy akik a mellényzsebükből, illetve a rokonságtól összegyűjtve tudtak egy összegben végtörleszteni. Például azok, akik a frankhitelt csak azért vették fel, mert kamatának a többszörösét nyerhették forintbetétjük hozamával. Azok pedig, akik leginkább rászorulnak a segítségre, eddig csak ígéreteket kaptak, így nem csoda, hogy végül sokan az utcára mentek, és azon sem csodálkozhatunk, ha a jövőben még militánsabbá válnak.

A kérdés: Orbánék hogyan fogják ezt kezelni, ha a követelések kielégítésére sem az államkasszából, sem a bankok gyorsan fogyatkozó tartalékaiból nem futja, hiába adnak nekik határidős ultimátumot? Egyben biztosak lehetünk: Orbán propagandagépezete mindent meg fog tenni, hogy a vesztesek jogos haragját átirányítsák arra a bizonyos nyolc évre: ki másra, mint Gyurcsány Ferencre és Bajnai Gordonra. A múltbeli ügyészségi karaktergyilkosságokra emlékezve fel kell tételeznünk, hogy kitalálnak majd valami olyasféle alapot a ,,hibás termék" miatti vádemelésre, amely elégséges arra, hogy a szalagcímeken tartsák az ügyet a választásokig.

A vád előkészítése már 2011-ben elkezdődött, amikor a Kormányportálon július 19-én megjelent a Ha a szocialistákon múlik, százezrek kerülnek az utcára című propagandaanyag, amely azt állítja: ,,2003 és 2009 között a szocialista kormányok semmit sem tettek annak érdekében, hogy felhívják a lakosság figyelmét az (sic!) deviza alapú eladósodás veszélyeire." Azt azonban nem említik, hogy az első Fidesz-kormány alatt terjedt el ez a hitelforma, és ők még a következő kormány idején sem szólaltak fel ellene. Sőt feltételezhetjük, hogy ha Medgyessyék leállították volna, rájuk uszítják a népharagot, amiért megfosztják ,,a zembereket" az alacsony kamatozású devizahitel anyagi előnyeitől.

A folyamat ott kezdődött, hogy a Bokros-reformok nyomán 1998-ban felfelé ívelő gazdaság Orbánék rossz döntései miatt hamarosan kifogyott a gőzből, és a kormány főleg az építőipar fellendítésével remélte újra beindítani. Ennek érdekében különböző programokkal rávették a lakosságot, hogy vegyenek fel hitelt lakásvételre vagy házépítésre. Ugyanakkor 2001 márciusában a Nemzeti Bank élére kinevezték Járai Zsigmondot, aki a Bokros-csomag óta folyamatosan csökkenő alapkamatot a 10 szézalék körüli - főleg fölötti - szinten stabilizálta. Így nem látszott remény arra, hogy a forintalapú jelzáloghitel kamatai és költségei belátható időn belül megközelítsék az ekkoriban bevezetett svájcifrank-hitel sokkal alacsonyabb költségét. Ráadásul Matolcsi-Orbán gazdaságélénkítő programja arra serkentett, hogy minél többen nagyobb, drágább lakást vegyenek, mint amilyet megengedhettek maguknak.

Ez a korántsem konzervatív gondolkodásmód alapozta meg a második Orbán-kormány idején beérő katasztrófát. De mint tudjuk, a Fidesz egyformán képes káros retorikára kormányon és ellenzékben. Erre csak egyetlen példát akarok felhozni.

Lakásépítő programjait a Fidesz, mint minden más kedvezményét, támogatását, a tehetősebb klientúrájára szabta már azelőtt is, hogy Lázár János főideológusuk kimondta volna: ,,Akinek nincs semmije, az annyit is ér." Ezzel szemben az őket 2002-ben leváltó szocialista-liberális kormány minden programjában a szegényebb rétegek támogatását helyezte előtérbe. Így többek között megalkotta a ,,fészekrakó" programot, hogy fiatal párok legalább egy kis lakáshoz juthassanak: Budapesten 12, vidéken legfeljebb 10 millió forintig nyújtottak állami kezességvállalást. Ez az a kategória, amelyet Amerikában ,,starter home"-nak - kezdő otthonnak - neveznek, s amely így itt is beteljesíthette a saját otthonra vágyó, de csak kezdő fizetéssel rendelkező fiatalok álmát.

Ezért háborított fel, amikor Mádi László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese 2005. január 11-i sajtókonferenciáján ,,egérlyukprogramnak" csúfolta a fészekrakó programot. Ez csak egy példa arra, hogy a Fidesz miként hajszolta adósságba a Gyurcsány-kormányt és a népet a ,,minél rosszabb, annál jobb" nyolcéves, gyűlöletet szító, kormánybuktató kampányának részeként. Felháborodásomban írtam meg 2005 januárjában az akkori Magyar Hírlapban az Egérlyuk vagy fecskefészek című publicisztikámat, amelyben elítéltem az ilyen felelőtlen beszédet, még ha akkor nem is volt ennyire evidens, milyen vészes következményekhez vezethet a nagy adósságokat felhalmozó túlköltekezés.

A devizahitel-konstrukció a legjobb elérhető termék volt még a ,,nyolc év" vége felé is, és valójában még a gazdasági világválság alatt sem volt indokolt a leállítása, hiszen a válság csak átmeneti forintgyengülést tett valószínűvé. És valóban, a Bajnai-kormány idején gyorsan beindult a visszaerősödés, aminek csak a matolcsizmus vetett véget.

Persze lehet azon vitatkozni, hogy a hitelszerződés minden szavát teljesen megérthette-e mindenki. Amerikában általában a felét sem olvastam el az ,,apró betűs" részeknek. Inkább azt beszéltem meg a banki vagy/és kívülálló hitelszakértőkkel, hogy a fizetésemre és anyagi elkötelezettségeimre tekintettel milyen havi törlesztést engedhetek meg magamnak, figyelembe véve a különböző kockázatokat. Feltételeztem, a banknak már csak legnagyobb kincse, a reputációja védelmében sem érdeke, hogy átverjen - és ez itt is így van.

Egy új termék bevezetésekor persze nehéz előre látni minden lehetséges félreértést, olyan egyértelműen fogalmazni, hogy azok is megértsék, akiknek nincs meg hozzá a szükséges iskolázottságuk. Ezért azonban nem mondhatjuk, hogy maga a termék hibás, hiszen nem a kezelési költségek - akár visszamenőleg is korrigálható - összege, hanem a forint leértékelődése miatt váltak törleszthetetlenné a devizaalapú hitelek.

Ezért tartottam fontosnak, hogy közgazdasági szakzsargon helyett egy mindenki számára megérthető fiktív történettel illusztráljam, miért határozza meg az árfolyam a törlesztőrészletet akkor is, ha forintban vesszük fel a hitelt, és forintban fizetjük vissza. És úgyszintén felhívom a figyelmet arra, hogy Orbánék miért tettek-tesznek meg mindent, hogy fenntartsák és fokozzák a magukat kiváltani képtelen devizahitelesek frusztrációját - ahelyett, hogy már rég a legrászorultabbaknak nyújtottak volna segítséget az adófizetők pénzéből és a bankok hitelképességének a kárára.

Sajnos azonban úgy tűnik, Orbánék hite szerint a gazdasági világ működéséhez nélkülözhetetlen bizalmat helyettesítheti a stratégiai együttműködési megállapodás, amelyet talán ugyanazzal a tollal írnak alá, amellyel másnap érvényes, a stratégiai partnert ellehetetlenítő törvényt hitelesítenek - visszamenőleg. Mivel aligha értethetjük meg velük, hogy megeszi a fene azt a gazdaságot, amely nem a bizalomra épül, el kell zavarnunk őket, mielőtt a kisbetétesek és a befektetők elbizonytalanításával teljesen tönkreteszik az országot. Az azonban kétségtelen, hogy meg kell segíteni azokat, akik az elmúlt három és fél év unortodox gazdaságpolitikája miatt végképp törlesztésképtelenné váltak.

Sokan azon vitatkoznak, hogy milyen arányban háruljon ennek anyagi terhe a bankokra, az államra, illetve magukra az adósokra. Igazságérzetem szerint az eredendő bűnt elkövető Orbánék nagy vagyonhoz jutatott oligarcháinak is részt kellene vállalniuk a kárenyhítés költségének fedezéséből. Persze tudom, hogy a pokol is befagyhat, mire erre sor kerülne.

http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/326177_hibas_termek_orbanek_eredendo_b une
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milliós budin trónolhat a volt elszámoltatási kormánybiztos
  2013-09-12 20:51:02, csütörtök
 
 
2013-09-12. 08:19
Milliós budin trónolhat a volt elszámoltatási kormánybiztos - Papcsáknak ez közpénzből jár

Márkás csaptelepek, fa mosdópult, edzett üveg zuhanyfülke - ebbe az 1,3 millió forint közpénzből épült mosdóba tér be Papcsák Ferenc zuglói polgármester, ha a szükség úgy kívánja.
Nem is kell sokat fáradnia, hiszen az elegáns szállodák illemhelyeihez mérhető helyiség egyenesen a volt elszámoltatási kormánybiztos irodájából nyílik. A mellékhelyiség már az év elején elkészült, de Papcsákot, a jegyzőt és legszűkebb környezetüket leszámítva eddig senki sem láthatta belülről, a folyosóra nyíló ajtót ugyanis kulccsal zárják, és a félreértések elkerülése végett egy ,,Nem bejárat!" feliratú táblát is kifüggesztettek.
Zoom
A barna krémtónusú 3,8 négyzetméteres mosdóban modern a kézmosó és edzettüvegből van a zuhanyzó

A folyosóra kiírták, az ajtó nem bejárat
- A dolgozók mosdója nagyjából öt méterre van a polgármester ajtajától, és ez eddig Papcsák minden elődjének megfelelt - reagált Várnai László zuglói LMP-s képviselő, majd elmondta: a luxusvécé építésének kérdését annak idején ,,hozzácsapták" a folyosófelújításhoz a testületi ülésen, végül is így szavazták meg a helyi önkormányzati képviselők. - A fürdőszoba építését megdrágította, hogy külön csövet kellett odavinni. Az ajtó mindig zárva, kamu, hogy más is használhatja, mint ő és a jegyző.
Úgy tudni, a polgármesteri mellékhelyiségben még a vécépapír is puhább, mint a mezei dolgozók részére megrendelt gurigák, és ez szó szerint értendő: ide más típusú egészségügyi papírt hoznak.
A zuglói önkormányzat elismerte, hogy kialakítottak egy 3,8 négyzetméteres fürdőhelyiséget, amely ,,közvetlen ajtóval rendelkezik a folyosóról, a jegyző és a polgármester szobájáról". Azt azonban tagadják, hogy csak Papcsák Ferenc veheti igénybe.
- A helyiséget nem kizárólag a polgármester használja, hanem a folyosó ezen oldalán dolgozók is, például a kabinetvezető, az egyik alpolgármester, a sajtóosztály munkatársai, valamint asszisztensek, titkárnők - sorolta Tomay Judit önkormányzati sajtóreferens.
- Az első emeleten eddig egy női és egy férfivécé volt, amely több mint 30 embert szolgált ki - tette hozzá. A többi emeleti vécében az elmúlt években nem volt felújítás.
Zoom
Gigaparkolóhely is kellett
Papcsák Ferenc korábban fejedelmi méretű parkolóhelyével hívta fel magára a figyelmet, amely kétszer akkora volt, mint alpolgármestereié. A cikk megjelenése után a parkolóhelyet gyorsan normál méretűre festették át, és a ,,Polgármester" feliratot is eltávolították róla.
(Blikk nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/53/117559/#ixzz2ehpPRhvs


Márkás csaptelepek, fa mosdópult, edzett üveg zuhanyfülke - ebbe az 1,3 millió forint közpénzből épült mosdóba tér be Papcsák Ferenc zuglói polgármester, ha a szükség úgy kívánja.
Nem is kell sokat fáradnia, hiszen az elegáns szállodák illemhelyeihez mérhető helyiség egyenesen a volt elszámoltatási kormánybiztos irodájából nyílik. A mellékhelyiség már az év elején elkészült, de Papcsákot, a jegyzőt és legszűkebb környezetüket leszámítva eddig senki sem láthatta belülről, a folyosóra nyíló ajtót ugyanis kulccsal zárják, és a félreértések elkerülése végett egy ,,Nem bejárat!" feliratú táblát is kifüggesztettek.
Zoom
A barna krémtónusú 3,8 négyzetméteres mosdóban modern a kézmosó és edzettüvegből van a zuhanyzó

A folyosóra kiírták, az ajtó nem bejárat
- A dolgozók mosdója nagyjából öt méterre van a polgármester ajtajától, és ez eddig Papcsák minden elődjének megfelelt - reagált Várnai László zuglói LMP-s képviselő, majd elmondta: a luxusvécé építésének kérdését annak idején ,,hozzácsapták" a folyosófelújításhoz a testületi ülésen, végül is így szavazták meg a helyi önkormányzati képviselők. - A fürdőszoba építését megdrágította, hogy külön csövet kellett odavinni. Az ajtó mindig zárva, kamu, hogy más is használhatja, mint ő és a jegyző.
Úgy tudni, a polgármesteri mellékhelyiségben még a vécépapír is puhább, mint a mezei dolgozók részére megrendelt gurigák, és ez szó szerint értendő: ide más típusú egészségügyi papírt hoznak.
A zuglói önkormányzat elismerte, hogy kialakítottak egy 3,8 négyzetméteres fürdőhelyiséget, amely ,,közvetlen ajtóval rendelkezik a folyosóról, a jegyző és a polgármester szobájáról". Azt azonban tagadják, hogy csak Papcsák Ferenc veheti igénybe.
- A helyiséget nem kizárólag a polgármester használja, hanem a folyosó ezen oldalán dolgozók is, például a kabinetvezető, az egyik alpolgármester, a sajtóosztály munkatársai, valamint asszisztensek, titkárnők - sorolta Tomay Judit önkormányzati sajtóreferens.
- Az első emeleten eddig egy női és egy férfivécé volt, amely több mint 30 embert szolgált ki - tette hozzá. A többi emeleti vécében az elmúlt években nem volt felújítás.
Zoom
Gigaparkolóhely is kellett
Papcsák Ferenc korábban fejedelmi méretű parkolóhelyével hívta fel magára a figyelmet, amely kétszer akkora volt, mint alpolgármestereié. A cikk megjelenése után a parkolóhelyet gyorsan normál méretűre festették át, és a ,,Polgármester" feliratot is eltávolították róla.
(Blikk nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/53/117559/#ixzz2ehpPRhvs
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szijjártó iszonyúan berágott a kormányra
  2013-09-12 20:40:09, csütörtök
 
 
Szijjártó iszonyúan berágott a kormányra

"A magyar betegek magyar kórházakban akarnak meggyógyulni, ezért számukra egyáltalán nem nyújt vigaszt, ha más országban is vannak várólisták."

Soha a büdös életben, még a gyurcsányi rémuralom alatt sem voltak ilyen hosszú kórházi várólisták, mint ma - tudtuk meg a Heti Válaszból. Nem késett a Fidesz reakciója sem, olyannyira, hogy Szijjártó Péter véleményét például már öt éve ismerhetjük, márpedig ő nem olyasfajta puhatestű, aki engedne az elveiből:

"A magyar betegek magyar kórházakban akarnak meggyógyulni, ezért számukra egyáltalán nem nyújt vigaszt, ha más országban is vannak várólisták. A Gyurcsány-kormány intézkedései zűrzavart, káoszt és fejetlenséget okoztak az egészségügyben. Betegek, orvosok kerülnek rendszerint méltatlan helyzetbe, és gyakran még maguk a hatóságok sem tudják, hogy mi a teendő. Ennek sajnos már több tragikus következménye is volt. Az emberek hiába fizetik a közterheket, a kormányzati pénzbehajtás miatt számos kórház sodródott a csőd szélére."

De Mikola István is ki lehet akadva rendesen, hiszen már 2009-ben, a mostaninál még jobb helyzetben is így fogalmazott:

"...az elvonás mértéke elérte azt a szintet, miután már csak súlyos működési problémák, végtelen várólisták, emberi tragédiák következnek - húzta alá a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa. Ott tartunk már, hogy a kórházaknak muszáj korlátozni az ellátást, több helyütt azon gondolkodnak, hogy létszámcsökkentés lesz, bezárják egyes részlegeiket, és átállnak kizárólag a sürgősségi ellátás biztosítására - tájékoztatott Mikola István. A kormánynak forrást kell találnia az egészségügyi ágazat megsegítésére - szögezte le a fideszes képviselő, hozzátéve: hogy honnan teremtik elő ezeket az összegeket, az már az ő felelőségük, de ezekre a problémákra sürgősen megoldást kell találni."

A Fidesz archív hőzöngését visszaolvasva egyébként szembetűnő, hogy az egészségügy gyászos helyzetét a magántőke megjelenésének tulajdonították. Az egészségbiztosítás piacosítását sikeresen meg is akadályozták, mondván, hogy azt nem üzlet, és állami kézben minden jóra fordul. Biztos így is lesz, csak várni kell. Még az is lehet, hogy többet, mint egy térdműtétre.

http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130912_Szijjarto_iszonyuan_beragott_a_kormanyra
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csányi segít Orbánnak az E.ON kifizetésében
  2013-09-12 20:31:51, csütörtök
 
 
Csányi segít Orbánnak az E.ON kifizetésében

Origo - 2013.09.12 06:32

Az állami tulajdonú MVM-nek százmilliárd forintos hitelt szervezett az OTP, részben a hitelből fizetnek az E.ON gázcégeiért.
Az MVM százmilliárdos, az OTP által szervezett hitelt tervez felvenni a napokban - írja a Népszabadság. Az MVM pénteki közgyűlésén ehhez kéri a tulajdonosok - több mint 99 százalékban a magyar állam - hozzájárulását. A hitel egy részét az OTP adja, a többit más hitelintézetek.

A 260 milliárd forintos vételárat az E.ON Földgáz Trade Földgázkereskedőért és az E.ON Földgáz Storage Földgáztározóért szeptember 30-ig kell kifizetnie az MVM-nek.

Az MVM 52 milliárdot fizet saját forrásból, a magyar állam 71 milliárd forintot ad. Az MVM a héten írt alá egy 90 milliárdos együttműködési megállapodást a Bank of China-val, amelyből a Népszabadság szerint körülbelül 40 milliárdot fizetne az E.ON-nak. További 40 milliárdot egy korábbi, nemzetközi kereskedelmi bankok által nyújtott hitelkeretből fedeznének.

A Magyar Villamos Művek március végén jelentette be, hogy megvásárolta az E.ON több magyarországi érdekeltségét. A tranzakcióhoz augusztusban adott engedélyt a Gazdasági Versenyhivatal.

Az MVM és az OTP nem kívánta kommentálni a Népszabadság értesülését.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Friss: A holokausztnak már 5 millió 200 ezer gyermekkorú áld
  2013-09-12 20:24:50, csütörtök
 
 
Friss: A holokausztnak már 5 millió 200 ezer gyermekkorú áldozata van


A magyarországi holokauszt hetvenedik évfordulójához kapcsolódó "emlékévben", 2014. áprilisában nyílhat meg a "népirtás gyermekáldozatainak emléket állító központ" a Józsefvárosi pályaudvar épületében.

Az intézmény kialakításáról szóló koncepciót a Népszabadság információi szerint az Országgyűlés Holokauszt Emlékbizottságának csütörtöki ülésén fogja bemutatni Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója. A központ első ütemének megvalósításáról korábban kormányhatározatban döntöttek: az előkészítéssel Lázár János miniszterelnökségi államtitkárt (a Holokauszt Emlékbizottság elnökét), a fejlesztési minisztert és a kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztost bízták meg.

Az emlékközpont "szakmai" koncepciójának kialakításával a Terror Háza Múzeumot létrehozó és működtető közalapítványt bízták meg. A Schmidt Mária főigazgató által most bemutatásra kerülő elképzelésben többek között az szerepel, hogy "újszerű eszközökkel, az azonosulást és megértést lehetővé tevő komplex kiállítási és oktatási tartalmat biztosítsanak a tragédiát megérteni és megismerni kívánók számára". A kiállítás és az oktatási központ célja, hogy "vállaltan ne távolságtartó pozícióból közelítsen a traumatikus eseménysorozathoz, hanem lehetőséget adjon valódi érzelmi reakciókkal befogadni azt".

Az "ötmillió európai és közel kétszázezer magyar gyermekáldozat" tragédiájának bemutatását három tömbben és szinten képzelik el a "szakemberek", így az embermentő cselekedetek példája mellett a magyar irodalmi műveken keresztül dokumentált "szenvedéstörténetek" bemutatása is hangsúlyos szerepet kaphat. A koncepcióban - akárcsak a Terror Háza Múzeumban - érdemi szerephez jutnak az interaktív és multimédiás kiállítási eszközök; az épületkomplexum maga pedig labirintusszerű térként fokozza majd a "hatást".

Ami a hírben meglepő, hogy a fentiek szerint 800 ezer zsidó szülőnek több, mint 5 millió gyermeke volt. Csak így jön ki ugyanis az a bizonyos 6 millió. Tovább most nem feszegetjük a kérdést, mert a kételkedésért börtön jár.


http://harcunk.info/index.php/bulvar/670-friss-a-holokausztnak-mar-5-millio-200-e zer-gyermekkoru-aldozata-van
(Népszabadság nyomán)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 621 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 388
  • e Hét: 2648
  • e Hónap: 19441
  • e Év: 152358
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.