Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
A békülésre törekedjetek, ne a megoldásra
  2013-09-16 17:47:11, hétfő
 
  "Egy az Isten, és egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus." (1Timóteus 2,5)




Amikor konfliktusod van, akkor a békülésre törekedj, ne a megoldásra. Nagy különbség van a két szó között.A békülés azt jelenti, hogy új alapokra helyezed a kapcsolatot. A megoldás pedig azt, hogy minden részletet meg akarsz oldani.

Megoldás viszont nem lesz mindig, mert folyton lesznek olyan dolgok, amellyel nem értetek egyet. A földön nincs olyan, aki mindenkivel egyetértésben lenne, és mindig lesznek dolgok, amelyben eltér majd a véleményetek.

De lehet-e szeretetteljes viszony teljes egyetértés nélkül? Természetesen igen! Ha meg tudod tanulni, hogy hogyan ne érts egyet anélkül, hogy összeférhetetlen lennél, az bölcsesség. Ha megtanulsz egységben lenni egyformaság nélkül, az is bölcsesség. Ha megtanulsz a másikkal kéz a kézben járni anélkül, hogy folyamatosan a szemébe nézz, akkor bölcs vagy.

Nem kell minden részletben egyetérteni, hogy békességben legyetek. Ha a kapcsolatra figyelsz és nem a részletekre, felismered, hogy a dolgok, amelyek miatt veszekedtek valójában nem is fontosak. Vannak dolgok, amelyek egyszerűen nem érik meg a veszekedést. Próbáld ki!

Az egyik legjobb dolog amit tehetsz az életedben, hogy hidakat építesz, és nem falakat. Akkor hasonlítasz a legjobban Jézus Krisztusra, amikor békülést mutatsz az emberek felé. Akkor hasonlítasz a legjobban Jézus Krisztusra, amikor hidakat építesz, és nem falakat. Pont ez az, amit Jézus tett! Ő a nagy békéltető! Isten azért küldte el Jézust a földre, hogy megbékéltessen minket az Atyával, akivel haragban voltunk.

A konfliktus megoldása mindig sokkal értékesebb, mit egy kapcsolat felbontása. Nem könnyebb, de sokkal többet ér. Vannak emberek az életedben, akiktől inkább szabadulnál, mert a harc egyszerűen nem éri meg. Megteheted, de nem jut érte jutalom a Mennyben, sőt a Földön sem lesz miatta örömöd. Se növekedni, se fejlődni nem fog így a személyiséged. Mindig sokkal jobban megéri megoldani egy konfliktust, mint felbontani egy kapcsolatot.

Persze nem lehetsz békességben másokkal, amíg nincs békességed Istennel. Lehet, hogy ez is része a problémádnak: nem vagy békességben magaddal, mert nem vagy békességben Istennel. Ezért először meg kell békülj Istennel, utána pedig megkapod az Ő békességét.

Az 1Timóteus 2,5 azt mondja: "Egy az Isten és egy a közbejáró is Isten és az emberek között aki az ember Krisztus Jézus."

Ez a kiinduló pont: Békesség lesz a szívedben azáltal, hogy a Békesség Fejedelmét a szívedbe engeded.

Imádkozz így szívből Istenhez: "Istenem, te látod az életemben a konfliktust. Belefáradtam, és békességet szeretnék. Szeretném a te békességedet az életembe, hogy békességet oszthassak másoknak. Ezért elfogadom a békédet az életembe. Megnyitom az életemet előtted amennyire csak tudom. Töltsd meg a szívemet szeretettel és ne haraggal, jókedvvel és békességgel. Jöjj és életem minden területét töltsd be békével, és segíts, hogy hídépítő legyek, és ne falépítő. Segíts, hogy kezdeményezzek, és ne a másikra várjak. Segíts, hogy megtaláljam a megfelelő időt és helyet, hogy bátorságom legyen megvallani a hibámat a konfliktusban, és alázatos lehessek. Ahelyett, hogy az embert támadnám, kérlek, hogy a problémát támadjam. Segíts, hogy megértsem a másik ember nézőpontját. Segíts, hogy az igazságot beszéljem, helyrehozzam a dolgot, ne hibáztassak, segíts, hogy a megbékélésre koncentráljak, és ne a nézeteltérések miatti eltávolodásra. A te nevedért kérlek: Ámen."

(Daily Hope by Rick Warren 2013.09.09)

Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 88 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 332
  • e Hét: 4036
  • e Hónap: 7837
  • e Év: 69138
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.