Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Alzheimer kórban is szenved a FIDESZ?
  2013-09-17 22:20:02, kedd
 
 
Alzheimer kórban is szenved a FIDESZ?

Doki 2013. szeptember 16., hétfő 13:08

Mire képes ez a Bajnai! Bűnözőkkel is kampányol, olyanokkal, mint a Kis Görbe becenévre hallgató orgazda, akit jogerősen valamikor régebben két év börtönre is ítéltek. A Kis Görbe által vezetett bűnbanda motorcsónakok lopására szakosodott. Meg tankhajókról benzint csapoltak le. És még ki tudja, miben mesterkedtek.

Na, ezekkel kampányolt májusban a Bajnai. Persze a FIDESZ csak most tudta meg, ezért kellett a hírre ilyen sokáig várni. Szomorú, ha egy politikus összeáll mindenféle jött-ment népekkel. Az is szomorú volt, amior a FIESZ nem bűnözőkkel, csak az Ezüsthajó és a Happy End kft-kel bizniszelt 2002-ben. korrupcio7Persze a FIDESZ olyan, mint elefánt a porcelánboltban. Az Ezüsthajó többek között Orbán Viktor filmjeit is készítette. 2001-ben már felszámolást kezdeményezett velük szemben a cégbíróság, mert két éven keresztül nem nyújtott be mérleget gazdálkodásáról, miközben orrba-szájma kapta az állami megrendeléseket. Persze ők biztos nem voltak bűnözők, vagy legalábbis nem kis piti motorcsónak tolvajok. Nem, ők nagyobban utazta.

Vagy emlékeztek még Kaya Imbrahim és Josip Tot nevére? Ők sem voltak ám bűnözők, csak gyengéd szálak fűzték őket a FIDESZ-hez. Mellesleg csak körbetartozásokat csináltak, majd ezeket a cégeket eladták az Ibrahimnak. Tiszta ügylet, semmi köze bűncselekményhez. Mert a FIDESZ olyan makulátlan, fel sem merül bennük, hogy bűnözőkkel kampányoljanak. Ilyenre csak a baloldal képes. Meg hazudni éjjel, nappal.

Szóval azért néha hézagos a FIDESZ emlékezete. Persze azért, mert nem beszélnek róla, attól még tény, hogy ők sem mentek a szomszédba néhány bűnözőért. Csak jobb az ilyet elfelejteni. És ez a folyamat a FIDESZ-nél gyakori. Alzheimer kórnak is hívják, politikai Alzheimer kórnak. Tehát most ott tartunk, hogy bagoly mondja verébnek. Aztán a veréb néha visszaszól. És így megy ez idétlen időkig, teljesen mindegy, ki uralja a politika térképét.

http://patacsipilvax.hu/2013/09/16/alzheimer-korban-szenved-fidesz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
TÍZ SZÁZALÉKOT KELL LEADNI A FIDESZNEK aZ ELNYERT MUNKÁK UTÁ
  2013-09-17 22:13:24, kedd
 
  TÍZ SZÁZALÉKOT KELL LEADNI A FIDESZNEK AZ ELNYERT MUNKÁK UTÁN SZOMBATHELYEN

Hangfelvétel bizonyítja: a megbízásra pályázó vállalkozónak a munkadíj 10 százalékát kell átadnia két fideszes önkormányzati képviselőnek.

Egy szombathelyi építési vállalkozónak a kedvező döntésért cserébe az elnyert munka után 10 százalékot kell “visszaadnia" a Fidesz helyi prominenseinek - Marton Zsolt és Szakály Gábor önkormányzati képviselőknek, akik az októberi választáson is a párt jelöltjei. Mindez a napokban lapunk birtokába került hangfelvételről derül ki, amely a Népszava Online-on meg is hallgatható.

Az építési vállalkozót a szombathelyi önkormányzat száz százalékos tulajdonában álló Savaria Rehab-Team Kft. irodájában dolgozó ügyintéző hölgy “tájékoztatja" arról, hogyan tud úgy pályázni, hogy az övé legyen a legjobb ajánlat, illetve, hogy hány százalékot kell visszaadnia a helyi fideszes önkormányzati képviselőknek.

A hangfelvétel a Savaria Rehab-Team Kft. irodájában készült. A párbeszéd felütése elég meglepő; a hölgy arra kéri a hozzá érkező vállalkozót, hogy telefonját “dobja le az előszobában", mert “fontos a biztonság". A férfi ennek eleget tesz, majd közli, hogy őt “Zoltán úr" küldte. A lap informátora szerint itt Veres Zoltán anyagbeszerzőről, logisztikusról van szó, aki köztudottan a fideszes Marton Zsolt bizalmasa. A folytatásban gyorsan kiderül a lényeg: “Ön itt hagyja nekünk ezeket a cégpapírokat, mi megvárjuk az összes pályázatot, ahogy beérkezik, és az önét mi úgy töltjük ki, hogy az összes pályázó alá írjuk az összeget, amivel ön majd újra pályáz, és természetesen azt fogjuk elfogadni".

A pénzügyekkel folytatják: “Most akkor, hogyha jól értem önt, akkor tulajdonképpen önök megmondják, hogy mi az az összeg, amiért ezt el lehet vállalni. (...) Önök rárakják azt a hasznot, ami önöknek megfelel és tulajdonképpen ezt a munkát én megcsinálom, és akkor én visszaadok tíz százalékot a Marton úrnak és a Szakály úrnak". A hölgy itt közbevág: “Hát, igen, de ne nevezzük meg az urakat." Ezután jön a részletes tájékoztatás: “Na akkor, ez úgy működik, hogy a fizetés, térjünk a lényegre... Az önkormányzat akkor fizet, amikor a munka megkezdődik, harminc százalékot utal... Mikor elutalta, ön abból adja nekünk, vagy hát az uraknak a tíz százalékot." “Ezt a Marton úrnak és a Szakály úrnak?" - kérdez vissza a vállalkozó. “Igen" - válaszol a hölgy, de ismét jelzi, hogy fideszes politikusok neve ne hangozzon el.

http://gepnarancs.hu/2013/09/tiz-szazalekot-kell-leadni-a-fidesznek-az-elnyert-mu nkak-utan-szombathelyen/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
“Ez a háború minden időkre be fogja fejezni a harcunka
  2013-09-17 22:06:43, kedd
 
  “Ez a háború minden időkre be fogja fejezni a harcunkat a gójok ellen"
Posted on 2012/03/10 Szerző: Admin

“Ez a háború minden időkre be fogja fejezni a harcunkat a gójok ellen"

Emanuel Rabinovich rabbi az Európai Rabbik Vésztanácsának, 1952. január 12-én, Budapesten tartott rendkívüli találkozóján mondott beszéde.

“Üdvözöllek benneteket, gyermekeim. Azért hívtalak benneteket, hogy megismételjem új programunk alapvető lépéseit. Jól tudjátok, hogy azt reméltük, hogy a háborúk közti húsz évünket arra használjuk fel, hogy megszilárdítsuk azokat a nagy vívmányokat és előnyöket, amelyeket nekünk a második világháború jelentett. Ezeket sokan közülünk különböző fontos területekről ellenzik, de most minden rendelkezésünkre álló erővel azon kell dolgoznunk, hogy öt éven belül előkészítsük a harmadik világháborút.

“Célunkért 3000 éve küzdünk egyesült erővel..."

Célunkért 3000 éve küzdünk egyesült erővel, amely már egészen közel van és a győzelem szinte biztos, arra ösztönöz minket, hogy fáradozásainkat és óvatosságunkat megtízszerezzük.

“Minden zsidó király lesz és minden gój rabszolga." A Chábád “Messiás" zászlaja

Biztosítalak benneteket, hogy tíz éven belül fajunk eléri méltó helyét a világban, ahol minden zsidó király lesz és minden gój rabszolga. (Taps). Emlékezzetek vissza 1930-as propagandakampányainkra, amikor Németországban zsidóellenes érzelmeket szítottunk és Amerikában meg a németek ellen. Ez a kampányunk a második világháborúban csúcsosodott ki.

Ma a világon hasonló propagandakampány folyik. Oroszországban folyamatos az Amerika-ellenes propaganda, míg Amerikán a kommunistáktól való félelem söpör keresztül. Ez a hadjárat kényszeríti a világ kisebb országait, hogy vagy az USA vagy Oroszország partnersége mellett döntsenek. E pillanatban legnagyobb problémánk az amerikaiak hamvadó hadi szellemének a felélesztése.

Terveinket nagyon akadályozza a hiányzó általános hadkötelezettség Amerikában, de biztosak vagyunk benne, hogy az 1952-es választások után rögtön keresztül tudunk egy megfelelő intézkedést vinni az Amerikai Kongresszusban.

Az oroszok és az ázsiai népek eléggé irányításunk alatt vannak, és nem tiltakoznak a háború ellen, de várnunk kell az amerikaiak megszerzésével. Ezt az antiszemitizmus kártya kijátszásával reméljük elérni, amely olyan kitűnően működött a Németország elleni háború idején. Erősen számítunk az antiszemita erőszak elleni hírekre Oroszországból, hogy ezek felháborítsák az Egyesült Államokat és így építsünk szolidaritásukra a szovjetek hatalma ellen.

Emellett, hogy az amerikaiaknak az antiszemitizmus valóságát bemutassuk, nagy pénzforrások bevetésével, amelyet amerikai antiszemita elemek rendelkezésére bocsátunk azért, hogy hatásosságukat növeljük, és antiszemita erőszakot fogunk előadatni legnagyobb városaikban. Ennek kettős célja lesz: egyrészt megtudjuk az amerikai reakciósok nevét, akiket így elhallgattathatunk, másrészt az Egyesült Államokat oroszellenes egységbe forrasztjuk.

Öt éven belül ez a program el fogja érni célját, a harmadik világháborút, amely pusztításban minden előtte valót felül fog múlni. Izrael természetesen semleges marad, és amikor mindkét oldal ki lesz merülve és szétverve, akkor mi bíráskodni fogunk és ellenőrző bizottságokat küldünk minden tönkretett országba. Ez a háború minden időkre be fogja fejezni a harcunkat a gójok ellen.

Nyilvánosan felfedjük magunkat Ázsia és Afrika népei előtt. Biztonsággal állíthatom, hogy most születik a fehér gyerekek utolsó nemzedéke!

A mi ellenőrző bizottságunk a népek békéje és a fajok közötti feszültségek megakadályozása érdekében meg fogja tiltani a fehérek egymás közötti házasságát. A fehér férfinak sötét bőrű nőkkel kell együtt élnie míg a fehér nőnek fekete férfiakkal. Így majd eltűnik a fehér faj, mert a sötétekkel való keveredés a fehér ember végét jelenti, és legveszélyesebb ellenségünk így csak emlék marad.

“Elindulunk az ezeréves béke útján, a Pax Judaica útján és fajunk lesz a világ vitathatatlan ura"

Elindulunk az ezeréves béke útján, a Pax Judaica útján, és fajunk lesz a világ vitathatatlan ura. A mi magasabb rendű szellemi képességeink könnyen lehetővé teszik számunkra a sötét emberek fölötti uralmat.

Kérdés a hallgatóságból: Rabinovich Rabbi, mi lesz a vallásokkal a harmadik világháború után?

Rabinovich: Nem lesznek többé vallások. Egy papi osztály megmaradása uralkodásunkra állandó veszélyt jelentene, a túlvilágba vetett hit lelkierőt adna kiengesztelhetetlen ellenzőinknek sok országban, és képessé tenné ôket arra, hogy nekünk ellenálljanak. Mi, ennek ellenére megtartjuk őseink hagyományos szertartásait és szokásait, uralkodó osztályunk eredetének jelét. Megszigorítjuk faji szabályzatunkat úgy, hogy zsidó nem házasodhat csak a fajtáján belül, idegeneket pedig nem fogadunk be.

Emlékeztetlek benneteket a második világháború kegyetlen napjaira, amikor népünk néhány tagját a hitleri banditáknak kellett feláldoznunk azért, hogy elég tanúnk és jogalapunk legyen azokra a perekre és kivégzésekre, amelyek során Amerika és Oroszország vezetőit, mint háborús bűnösöket kivégeztetjük, miután a béke feltételeit mi szabjuk meg. Biztos vagyok benne, hogy nektek még kell kis előkészület ilyen feladatra, mivel az ‘áldozat' szó mindig is népünk jelszava volt, és egy pár ezer zsidó áldozat a világ kormányzásáért valóban nem nagy ár.

Hogy annak a vezető szerepnek a biztos eljöveteléről meggyőzzelek benneteket, megmutatom, hogyan fordítottuk a saját találmányait a fehér ember ellen. Sajtója és rádiója a mi kívánságaink szószólója, nehéziparának termékei pedig azokat az eszközöket adják, amit Afrika és Ázsia felfegyverzésére szállít saját maga ellen.

Érdekeink képviselői Washingtonban erősen terjesztik a 4. Pont programját (Colombo Plan), amely a világ elmaradottabb részeinek iparosítását tűzi ki céljául úgy, hogy miután Amerika és Európa ipari létesítményei és városai megsemmisülnek az atomháború után, a fehéreknek nem lesz erejük a sötét fajok nagy tömegeinek ellenállni, akiknek vitathatatlan lesz a technológiai felsőbbrendűsége.

A világ feletti győzelem víziójával a szemetek előtt, térjetek vissza országaitokba és erősítsétek eddigi jó munkátokat addig a közeli napig, amikor Izrael felfedi hivatását, mint a világ dicső fénye."

Források, amelyekben a beszéd megjelent:

Eustace Mullins: ,,New History of the Jews" (A zsidók új története), 1968 William Guy Carr: ,,Pawns In The Game" (Bábuk egy sakkjátszmában), 1957

Megjegyzés:

Mindkét idézet állítólag antiszemita hamisítás. A kérdés most már csak az, hogy miért igazodik a világtörténelem folyamata hamisítványokhoz?

- *** A Szabad Riport megjegyzése: És ez már a jelen, mely kezd hasonlítani a “hamisítványokhoz"...

Rabbi Yosef Ovadia, - Izrael nagy hatalmú rabbija, a Király. Netanjahu spirituális partnere. A Shasz párt szinte egyedüli ura, a Likud koaliciós partnere. Kedvenc mondása: “Gójoknak nincs helyük a világban."

http://szabadriport.wordpress.com/2012/03/10/ez-a-haboru-minden-idokre-be-fogja-f ejezni-a-harcunkat-a-gojok-ellen/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rezsiharc kudarcra van ítélve
  2013-09-17 22:03:33, kedd
 
  A rezsiharc kudarcra van ítélve



Magyarország és EU
ma 20:28
5 154

Feltételezzük, hogy az Orbán-kormány gazdaságpolitikusai nem gondolják komolyan, hogy az energia-kiskereskedelem terén jobban működhet a szocialista gazdasági modell a kapitalistánál. Ezért marad az a felvetés, hogy a miniszterelnök ötlete, ,,amely kizárja a profitot a lakossági közműszolgáltatásoknál" egy újabb populista politikai húzás, amelynek célja a szabadságharc folytatása, és a Fidesz saját táborának lelkesítése.
Lesz még pár forduló Brüsszellel

A külső ellenséggyártás receptje évek óta jól bevált. A gazdasági szabadságharcot már megnyertük, hiszen kikerültünk a túlzottdeficit-eljárás alól (hogy milyen áron, arról itt írtunk). Az olyan témák, mint ,,a baloldal rárontott saját nemzetére", vagy az Európai Parlament ,,gyűlöl valamilyen okból bennünket" örökzöldnek számítanak, de a végtelenségig ezeket a lemezeket se lehet pörgetni. Új frontot kell nyitni. Így kerültek elő a közműszolgáltatók és a rezsi. Most ellenük indul harcba a kormány.

A rezsiharcban elszenvedett vereség azonban előre borítékolható - feltéve, hogy a harcot a kormány az uniós kereteken belül maradva kívánja megvívni.

Az idén májusban tartott Európai Tanácsülésen döntötte el Orbán Viktor a másik 26 állam- és kormányfővel, hogy az Európai Unió egységes energiapiacról szóló stratégiáját a tervek szerint végrehajtják. A stratégia keretében például azt kérik Magyarországtól, hogy ,,fokozatosan szüntesse meg a hatósági energiaár-képzést minden fogyasztói szegmensben". A magyar lakossági áram- és gázszektorban (meg a többi közműszolgáltatónál) pont ennek az ellenkezője történik. A miniszterelnök júniusban jelentette be, hogy októberben újra 10 százalékkal csökken a rezsi, profit pedig nem képződhet a lakossági közműszolgáltatáson.

A politikai konfliktus tehát ezen a téren kódolva van Brüsszellel.

A kormány nem titkolt törekvése (erre utalt egy májusi interjúban Németh Lászlóné, korábbi fejlesztési miniszter is), hogy növelje részesedését a közműszolgáltatókban, amelyek nagy része külföldi többségi tulajdonban van. Ennek módszere, hogy a rögzített hatósági árak folyamatos csökkentésével olyan veszteségek képződjenek a lakossági szektorban, amit a vállalkozásoknak értékesített áramon/gázon/vízen nem lehet beszedni. A magyar közműszolgáltatói díjak nem számítanak kiugróan magasnak a régióban, így aztán valószínűtlennek tűnik, hogy a szolgáltatók lenyelnék a további jelentős árcsökkenést. Végső soron marad az a megoldás, hogy a külföldi tulajdonos nyomott áron eladja a tulajdonrészét valamelyik állami szereplőnek. Az állami kézben összpontosuló, küönböző energetikai szegmensben működő vállalatok azonban szembemennek egy másik uniós törekvéssel, amit vertikális szétválasztásnak hívnak. Ez leegyszerűsítve azt jelenti, hogy

az energia előállításával (erőmű), szállításával, (hálózat) és értékesítésével (közműszolgáltató) kapcsolatos tevékenységeket egymástól független szereplőknek kell végezni, hogy elkerülhetőek legyenek a versenykorlátozó megállapodások.

Az állam kezében, vagy az állam irányítása alatt álló energiaszektorban azonban ezt lehetetlen megvalósítani. Emiatt szintén politikai konfliktusokra lehet számítani Brüsszellel, ahogy az is valószínű, hogy az Európai Bizottság megvizsgálja, a lépések nem ütköznek-e az uniós jogba (pl. az EU harmadik energia-csomagjába).

A külföldi tulajdonosok nyilván nem mondanak le önként és dalolva a megszerzett magyar piaci részesedésükről, illetve az elmúlt évek során eszközölt befektetéseikről. Panaszkodni fognak az anyavállalatoknál, azok meg a hazai kormányoknál. Hülyék is lennének nem panaszkodni, ha saját maguk kifogytak az eszközökből.

Emiatt nemcsak Brüsszelből, de a meghatározó uniós fővárosokból is politikai nyomás nehezedik majd a magyar kormányra.

Végül a rezsiháború gazdasági szempontból is nyerhetetlen, mert szembemegy a kapitalizmus logikájával. A jelenlegi magyar miniszterelnök az első sorból nézte végig a hazai szocialista gazdasági rendszer összeomlását, nem is értjük, hogy most mire számít. Ha a vállalatok működésük során nem termelhetnek profitot, akkor még a szolgáltatási színvonal megőrzéséhez szükséges beruházásokat sem végzik el (valószínűleg ez zajlik most). Ha a profit-nélküliség tartós állapot, akkor megunva a veszteséges működést lelépnek (erre számít a kormány). Tulajdonosnak marad az állam, akinek sem pénze, sem szaktudása nincs ahhoz, hogy például drasztikusan javítsa az energiahatékonyságot, érdemben csökkentse az ország külső energiafüggőségét, megújuló energiatermelő kapacitásokat kössön a rendszerre, vagy modernizálja a közműhálózatot.

A rezsiharc ezért nyerhetetlen és értelmetlen.

Viszont, mint minden háborúnak, a rezsi ellen folytatott harcnak is súlyos költségei vannak, amit végső soron a lakosság fizet meg. Ezért csak abban reménykedhetünk, hogy ez a gazdasági nonszensz a választásokat követően sürgősen feledésbe merül.


http://eurologus.444.hu/2013/09/17/a-rezsiharc-kudarcra-van-itelve/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közüzemi-díjat alapított a Fidesz
  2013-09-17 21:54:19, kedd
 
  Közüzemi-díjat alapított a Fidesz


A kitüntetéseket a rezsiháború első évfordulóján adják át.

Rangos ünnepségre készül a kormánypárt, jelentette be Selmeczi Gabriella. A rezsicsökkentésből rezsiharccá, majd az ellenség makacs ellenállása miatt rezsiháborúvá fajult események első évfordulóján magas kitüntetésben részesítik a kuratórium által arra érdemesnek tartott művészeket, közszereplőket és magánszemélyeket.

A Közüzemi-díj polgári tagozata kitüntetésben részesül a Békemenet a nemzetközi gyarmatosító erők ellen végzett állhatatos munkájáért.

Közüzemi-díj kitüntetésben részesül

Kerényi Imre, aki megálmodta a rezsicsökkentés asztalát

Borókai Gábor, aki lerántotta a leplet a közüzemi díjakat az egekbe tornászó Bajnai Gordon családjáról

Pataky Attila a Rezsicsökkentés című dupla albumáért.

díj11.jpg

A Közüzemi-díj idei civil kitüntetettje özvegy K. Gézáné, aki 1945 óta nem fizeti a villanyszámlát, így harcolva a szolgáltató ellen.

villanyóra11.jpg

A rangos díj jutalommal jár: a kitüntettek egy évig mentesülnek a közüzemi díjak fizetésétől.

http://avakkomondor.blog.hu/2013/09/17/kozuzemi-dijat_alapitott_a_fidesz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor megköszönte Veres Jánosnak
  2013-09-17 21:51:07, kedd
 
 
Orbán Viktor megköszönte Veres Jánosnak
2013. szeptember 17.

Orbán megköszönte Veres Jánosnak a közreműködését a dán céggel kötött együttműködési megállapodás létrejöttében.

Mit is köszönt meg? A dán cég további 700 munkahelyet teremt a jövőben, többségét Veres János lakhelyének közelében. Kettő milliárd forinttal támogatja a kormány a további dán beruházást (gyógyászati segédeszköz gyárt), illetve munkahelyteremtést. Ennyi pénzből vajon a magyar vállalkozók mit tudtak volna alkotni? Még az is lehet, hogy sokkal több adót fizettek volna be, mint a dánok. De nekünk ugyebár az idegen a szép.

Egyszer régen megtörtént az is, hogy Veres János tésztagyárat üzemeltetett. Majd egyszer csak jött a hír róla, hogy bezárt a tésztagyár, és az ügyes képviselő dánoknak adta ki giga bérleti díj ellenében a gyárat. Ezt köszönte meg Orbán Veresnek?
Hát akkor irány a google kereső, kell, hogy legyen róla irodalom.

Az irodalmat megtaláltam! Na erre varrjatok gombot: olvassátok figyelmesen, milyen drága egy gyár ez nekünk magyarok! Nemcsak ezt a kétmilliárdot kapta ám... (F.I.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pintéri rend: A módszerváltás óta még soha nem zártak le ann
  2013-09-17 21:35:20, kedd
 
  2013-09-17. 20:46
Pintéri rend: A módszerváltás óta még soha nem zártak le annyi nyomozást eredménytelenül, mint tavaly

A "rendszerváltás" óta még soha nem zártak le annyi nyomozást eredménytelenül, mint tavaly - derül ki a Legfőbb Ügyészség tájékoztatójából. Azt már 2010-ben sejteni lehetett, hogy a statisztikák romlani fognak, de a folyamat három éve nem akar megállni. Az ország bűnügyi térképén meglepő módon nem Budapest vagy Borsod a legsötétebb folt.
,,Már most jelzem előre (...) ne higgye el majd senki, amikor az első statisztikák megjelennek, hogy több az ilyen szabálysértés, nem lett több, kevesebb lett, de többet derített fel a rendőrség" - mondta Pintér Sándor belügyminiszter még 2010 tavaszán, a kinevezését megelőző parlamenti bizottsági meghallgatáson. A közbiztonság gyors javítását ígérő miniszter igyekezett felkészíteni a képviselőket arra, hogy látszólag romlani fognak a bűnügyi statisztikák, hiszen jobban dolgozik majd a rendőrség.

Hány hetet is mondott, Sanyi bá'?
Utólag úgy tűnik, szükség volt a felkészítésre: a Legfőbb Ügyészség kedden - a szokásosnál jóval később - hozta nyilvánosságra a 2012. évi bűnözésről szóló tájékoztatóját, amiből kiderül, nem csak egyszeri jelenség volt a bűncselekmények számának megugrása, hanem három éve folyamatosan tart az emelkedés. 2010-ben hirtelen ugrott egy nagyot (13 százalékot) a regisztrált bűncselekmények száma, majd 2011-ben is nőtt majdnem egy százalékkal, tavaly pedig újabb 4,6 százalékkal: 2012-ben 472 ezer bűncselekmény jutott a hatóságok tudomására, ami 1999 óta a legmagasabb szám.
Az adatok annak ellenére is romlottak, hogy 2012. április 15-én hatályba lépett az új szabálysértési törvény, így az 50 ezer forintnál kisebb értékű lopások kikerültek a bűnügyi statisztikából. 2007-ben, amikor legutóbb felemelték (20 ezer forintra) ezt az értékhatárt, hirtelen csökkenni kezdett a regisztrált bűncselekmények száma, de a tavalyi számokon ez nem látszik: a lopások száma a 2011-es 183 ezerről 186 ezerre nőtt. Tovább növekszik a betörések száma is: tavaly 46 857 ilyen bűncselekményt regisztráltak, mintegy 1500-zal többet, mint 2011-ben.
A statisztika szerint tavaly csökkent a regisztrált bűnelkövetők száma, viszont jelentősen, 11,9 százalékkal nőtt azoknak az ügyeknek a száma, amelyeket úgy zártak le vagy függesztettek fel, hogy ismeretlen maradt az elkövető (2011-ben 245 ezer ilyen eset volt, tavaly 274 ezer). Ilyen sok nyomozást még soha nem zártak le eredménytelenül a rendszerváltás óta, 1991-ben is csak 260 ezer ilyen esetet regisztráltak.
A legsúlyosabb bűncselekmények, az emberölés száma régen nem látott alacsony szintre süllyedt: tavaly 221 esetben oltották ki, vagy próbálták meg kioltani valakinek az életét (a kísérleteket is érdemes figyelembe venni, hiszen nem az elkövetőn múlt, hogy nem, járt sikerrel), míg 2011-ben 275 ilyen bűncselekmény történt. Csökkent a súlyos testi sértések száma is: tavaly 6583 esetet regisztráltak, míg 2011-ben 6791-et, 2010-ben pedig 7832-őt. Enyhén, 166-tal csökkent a rablások száma, viszont majdnem ötszázzal nőtt a kifosztásoké.
Arányaiban a legtöbb bűncselekményt tavaly Fejér megyében követték el: 7738 eset jutott százezer lakosra, de ez a megye vezet a vagyon elleni, illetve az erőszakos és garázda bűncselekmények rangsorában is. Budapest az összesített listán a második (6815 bűncselekmény százezer lakosra), míg a harmadik Somogy megye (6042 bűncselekmény százezer lakosra). A statisztika alapján a legbiztonságosabb hely Vas megye, ahol százezer emberre csak 2945 bűncselekmény jutott tavaly.
(HVG nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/117815/#ixzz2fBF8HUJM
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Parlament: vita a rendőrség pénzbehajtó szerepéről
  2013-09-17 21:13:55, kedd
 
  Parlament: vita a rendőrség pénzbehajtó szerepéről

Kontrát Károly belügyi államtitkár cáfolta az MSZP-s Harangozó Tamás felvetését, mely szerint a rendőrséget pénzbehajtó szerepre kényszerítették. Ezután Harangozó felolvasott egy hajdú-bihari dokumentumot, mely szerint egy rendőrségi utasítás után emelkedett a bírságok összege.Kirajzásra készen
,,Önök kényszerítették a rendőrséget pénzbehajtó szerepre" - hangoztatta tegnap a parlamentben Harangozó Tamás a kormányt bírálva interpellációjában. Az MSZP-s országgyűlési képviselő szerint 2009-ben 11 milliárd forint folyt be az objektív felelősség alapján kiszabott bírságokból, 2012-ben azonban már 16 milliárdot szedtek be ezen a jogcímen. Ehhez szerinte még további 3 milliárd, főként szintén közlekedéssel kapcsolatos szabálysértési bírság is járult. Felidézte, hogy 2010-ben Kontrát Károly belügyi államtitkár kifogásolta az előző kormány bírságolási gyakorlatát, mondván a rendőrség feladatává tették az emberek megsarcolását, pedig Harangozó szerint ezt ez a jelenlegi kabinet tette meg....hiszen SZOLGÁLJÁK ÉS VÉDIK az egyre védhetetlenebbet-a kapitalizmust!
,,Mi folyamatosan igazat mondunk, az igazmondással csak a szocialistáknak van gondjuk" - válaszolta Kontrát. Az államtitkár azt hangsúlyozta, hogy 2010 óta a hatóságok nem a pénzbehajtásért felelősek, hanem az emberek biztonságát szolgálják. Arra emlékeztetett, hogy 2009-ben 16 milliárd forint saját bevételt írtak elő a költségvetésben a bírságok révén, ami a rendőrség bevételét gyarapította 2010 végéig, s előre büntették az állampolgárokat. Kontrát szerint 2011-től már a központi költségvetésbe kerülnek ezek a bevételek pontosan azért, hogy a látszatát is elkerüljék annak, hogy a rendőrség érdekelt lenne a magasabb bírságbevételekben.

,,Szégyelljék magukat államtitkár úr" - hangoztatta Harangozó. Az MSZP-s honatya felolvasott egy kezébe került hivatalos dokumentumot a bírságok összegének emeléséről. Ezek szerint Hajdú-Bihar megyében ennek az utasításnak köszönhetően jelentősen emelkedett a bírságok összege.
Harangozó nem, az Országgyűlés elfogadta Kontrát válaszát.
(vg.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbrögi: A régió éllovasai leszünk!!
  2013-09-17 21:02:19, kedd
 
  Döbrögi: A régió éllovasai leszünk!!

Ez az őrült maradék eszét is elvesztette! Miután rájött, hogy a románokkal és szlovákokkal nem tudunk versenyezni, kinevezte legyőzendő vetélytársakként Kinát és Braziliát! (Azok jó messze vannak, legyőzésükről a prókátorhad majd tájékoztatja a büszke és győzedelmes magyar népet! Amelyik pedig ha nem hisz a diadaljelentéseknek?-járjon utána személyesen! Ő meg gondoskodik arról, hogy még a szomszéd faluba se tudjon a magyar elmenni, mert már a biciklijét is elcserélte kenyérre!)
“...szerinte az új magyar alaptörvény egy egyensúlyi alkotmány, mert egyensúlyt teremt az egyén és a közösség érdekei között..."-ha az az egyén Nagy és Hithű döbrögista! Mint Simicska! Vagy a Nyerges. Vagy Tiborcz! A döbrögista Közösség Oszloposai!
Ez az “eurorealista" félnótás már a jelek szerint azt is felfogta, hogy a “keleti szél" kikerülte tépázott vitorláját! Hát most egy kicsit hizelkedik már az Uniónak! Amelynek értékeit magáénak vallja! Kiváltképp, ha az zizegő euróbankók képében simul az ő és haverjai zsebébe.
A tiszteletbeli konzulok meg odahaza jól megröhögtethetik állomáshelyük baráti köreit azzal, hogy elmesélik: miről is fecsegett a futballbolond?!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A "cigány kultúra" oktatása kötelező, a zsidó történelem tan
  2013-09-17 20:50:21, kedd
 
  : 2013-09-17. 15:34
A "cigány kultúra" oktatása kötelező, a zsidó történelem tanításáról már egyeztetett Balog a felekezetekkel

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Magyarország tiszteletbeli konzuljainak keddi konferenciáján a következőket tartotta kiemelésre méltónak: szeptembertől kötelező minden gyermeknek tanulnia a cigányság történetéről, kultúrájáról, a zsidóság képviselőivel egyeztettek a felekezet történetének oktatásáról is, illetve háromszorosára növelnék a Magyarországon tanuló külföldi hallgatók számát.

Balog már egyeztetett
A tárca vezetője a felsőoktatás területéről kiemelte a Stipendium Hungaricum programot. Mint mondta, jelenleg mintegy 20 ezer külföldi diák tanul Magyarországon, ezt a számot tíz év alatt a háromszorosára szeretnék növelni. Országonként meghatározták, hány diák költségeit finanszírozza a magyar állam. A program megismertetését segíthetik a tiszteletbeli konzulok is - mondta.
A köznevelésről szólva beszélt az intézmények állami fenntartásba vételéről, és az új Nemzeti alaptantervről is. Utóbbiról elmondta: szeptembertől kötelező minden gyermeknek tanulnia a cigányság történetéről, kultúrájáról, és a zsidóság képviselőivel egyeztettek a felekezet történetének oktatásáról.
A pedagógusokat érintő változásokra térve elmondta: több lesz az ellenőrzés, a továbbképzés, ugyanakkor az alapbérek szeptembertől 34 százalékkal emelkedtek. Beszámolt arról, hogy 2016 után senki nem kaphat érettségi bizonyítványt, ha nem végzett legalább egy hónapnyi önkéntes munkát.
Balog - tiszteletbeli konzuloknak tartott - előadásában kiemelt figyelmet szentelt a cigánytenyészet jelenlegi állapotának
A "romák integrációjáról" szólva felidézte a 2011 első félévi magyar uniós elnökséget, amelynek egyik célja volt, hogy ezt az ügyet "európai üggyé tegyék", beszéljenek arról: a "romakérdés" nemcsak diszkriminációs, hanem emberi jogi, súlyos szociális, közbiztonsági és foglalkoztatási kérdés is. Összegzése szerint sikerült európai szövetséget létrehozni, keretstratégiát alkottak, és ma már Brüsszelben, Párizsban is - az aktuálpolitikai kritikától eltekintve - elismeréssel szólnak a Fidesz "új romapolitikájáról", amelynek célja "a munka és a tanulás".
Magyarországon ma mintegy 1,2 millióan élnek mélyszegénységben, de közülük csak minden második "roma". Az oktatási rendszer pedig nem csökkenti, hanem növeli, vagy szinten tartja a szociális különbségeket - állapította meg Balog Zoltán.
Az a cél, hogy ne segélyt, hanem munkát adjanak a "szegénysorban élőknek", ezért úgy alakították át a segélyrendszert, hogy "nyomja" a tömegeket a munka felé - mutatott rá anélkül, hogy elröhögte volna magát, hozzátéve: emellé lépett be a családi adókedvezmény rendszere, amellyel egy év alatt mintegy 130 milliárd forint marad a családoknál.
Szociális területen ma az jellemző, hogy 36-féle címen lehet szociális segítséget kapni. Eközben Magyarországon nincs egyetlen adatbázis sem ezekről - állapította meg Balog Zoltán, jelezve: karácsonyra várható kimutatás ezen adatokról.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/117797/#ixzz2fB3y8a13
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 621 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 801
  • e Hét: 6553
  • e Hónap: 10298
  • e Év: 163794
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.