Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Kulákká lett magyar parasztok
  2013-09-22 21:48:01, vasárnap
 
 

Kulákká lett magyar parasztok

1949-ben megszületett a szovjetmintára szerkesztett XX-as törvény, amit Alkotmánynak neveztek egészen a rendszerváltozásig . Ekkor a korábban vezető beosztásban ügyködő káderek elvégezték a nemzet megmaradt értékeinek a kiárusítását . Ősi alkotmányunk jogfolytonosságát felfüggesztették még 1944-ben, amikor a német hadsereg megszállta hazánkat . Azóta törvénytelen minden ! A nyilasok hatalomátvételéről rengeteget írtak, beszéltek, akik fél év múlva vették kezükbe Magyarország honvédelmének megszervezését . A zsidókat német parancsra a budapesti gettóból összegyüjtötték, és elszállították őket a németek által létrehozott munkatáborokba . Erről sokat beszéltek akkoriban, el is itélték a bűnösöket .

Viszont a kommunizmus hatalomátvételéről nem sokan írtak azóta, mert ez tabunak számított még abban az időben . Eleinte próbáltak törvényes keretet biztosítani a negyedszáz évvel korábban már megtapasztalt szovjet mintájú diktatúrájának, de a választásokat rendre elvesztették . Senki sem akart a Kun Béla vezette Lenin-fiúkról hallani . Végül az ellenzéknek nevezett politikusokat bebörtönözték, majd a szociáldemokratákkal kormányt alakítottak . Csak kékcédulák bevezetésén alapuló csalással tudták megnyerni a választásokat . Ekkor alakult meg a kommunisták első kormánya, akik azonnal megszüntették az új alkotmánynak nevezett tákolmánnyal a jogrendet .

Kuláknak neveztek minden tehetős parasztot, akik megszervezték földjeiken a munkát egész évre . Gyarapodtak, dolgoztak, munkát biztosítottak azoknak, akik napi bérbe adták erejüket némi takarmány ellenében . Pénz nem nagyon forgott kezük alatt, hiszen a gazdaság fenntartására elment mindaz, amit megtermeltek . Nagyapámnak 34 kataszteri hold termőföldje volt, meg egy tanya Jásztelektől nem messze, ami hét kilométerre van Jászberénytől, Jászság fővárosától . 1950 január 27-én írták össze Jászmihálytelek község kulákjait, akiknek összesen 462 hold földjük volt, amit kiemelten magas aranykoronában mértek, mert a Zagyva árterületén, közel egy méter vastag, zsírosan fekete a föld !

A jásztelki kis hídon áthaladva balra, szemben a templommal, rögtön a temető felé vezető út elején volt a mi házunk, amit elvettek tőlünk, ebből lett később az iskola . Mellettünk állt a molnár háza, akinek felesége nagyanyám testvére is volt egyben . Az államosításkor tőlük is elvették a malmot takaros házukkal és a földdel együtt, amit hosszú évek során tettek olyanná a benne lakó emberek, amit végül megkivántak maguknak a munkások és parasztok nevében mindent kisajátító gazemberek . Anyai nagyszüleimnek volt még két csikójuk és egy tehenük a tanyán, amit összeírtak gondosan . Legtöbbjüknek tehenük volt, ami a megélhetés egyik alapfeltétele vidéken . Mások ökröt, vagy lovat tartottak, de azokból sem volt sok, csak ami a gazdaság működtetéséhez kellett, a gépesítés kora előtt . Cséplőgépről már hallottam egy olyan történetet, amikor leszakította valakinek a karját .

Nem tudom mi történt ekkor pontosan, mert amikor én születtem, nem volt szabad az igazság részleteit hangosan bontogatni, mert hamar bajba került miatta az ember . Tény viszont, hogy Zsuzsa nővérem 1950 augusztus ötödikén született, és édesanyám néhány héttel az ő születése előtt zuhogó esőben kellett a tanyára menjen, ahol az édesanyját temették ... 54 éves volt a nagyanyám, akit fél évvel a kuláklista összeírása után temettek . Azt is mondta anyám, hogy a kulákverő Czinege Lajos, a későbbi honvédelmi miniszter vezette azokat az atrocitásokat . Később ez az ember a munkásosztály és parasztság nevében kisajátított magának egy budai palotát, ahol bóbitás szolgálólányt tartott . Édesanyám keserűen jegyezte meg ezt, ahányszor csak szóba került ennek az embernek a neve .

Tizenöt név került fel a faluból erre a kuláklistára . Tizenöt tanya, melyeknek területe együttesen sem érte el az ötszáz holdat . Később nagyapám megházasodott megint, mert kellett a szorgalmas asszonyi kéz a háznál . Néhányszor ledöcögtünk hozzájuk a négy szürke, villásszarvú ökör vontatta szekéren a tanyára, amit a házkörüli zöldséges kerttel meghagytak nekik . Emlékeim elmosódnak mára . Még ötéves sem voltam, amikor nagyapám meghalt, s lezárultak vele a tanyavilág képei . Amikor arrafelé járok a frissen leterített aszfalttal borított úton járva, gondolok vissza az egyenlőtlenül kikövezett útra, amelyet még mindig akácfák árnyékolnak .

Beszántották azóta a tanyát . Az állami gazdaságot is kisajátította magának a téeszelnök, vagy az agronómus, amelyik ottmaradt a földeken, már nem tudom, de az egyik unokatestvérem, a malmos unokája, a hetven felé járó Kálmán elmondta, hogy Ő is bérbe adja valakinek a földjeit, aki felveszi érte az EU-s támogatásokat is . Jól rászedték a falun élő parasztokat, akiknek a nevében uralkodtak rajtunk az idegenből jött kommiszárok . Itt lentebb sorolnám fel azoknak a nevét, akiket felírtak erre a kuláklistára azok a csirkefogók, akik később párttitkárok, verőlegények, falusi tanítók, vagy éppen politikai tisztek lettek .

Jásztelek községben élő kulákok 1950 január 27-én összeírva :

Ali Gergely T 93 30 kat hold 1 tanya 2 ökör 1 tehén 1 Falubeli ház .

Ali István T 94 26 '' '' 1 '' 2 ló 1 tehén 1 Falubeli ház

Csomor Vince 309 26 '' '' 1 '' 1 tehén 1 Falubeli ház

Ifj. Fülöp P István T 28 39 '' '' 1 '' 2 ökör 1 tehén

Fülöp József T114 36 '' '' 1 '' 2 ökör 1 tehén

Fülöp J Márton T112 56 '' '' 1 '' 2 ökör 1 Falubeli ház

Iranics János T 29 42 '' '' 1 '' 2 ökör

Kiss B Vince T145 24 '' '' 1 '' 2 ló 1 tehén Bérlő

Kovács János T125 26 '' '' 1 '' 1 ökör

Kovács Mihály T 62 34 '' '' 1 '' 1 Falubeli ház

Kuli László T 97 21 '' '' 1 '' 2 ökör 1 csikó 1 tehén

Molnár Mátyásné 311 31 '' '' 1 '' 1 tehén 1 Falubeli ház

Rigó István örök T 203 25 '' '' 1 '' 1 tehén

Szécsi József T 117 34 '' '' 1 '' 2 csikó 1 tehén 1 Falubeli ház

Tóth Kálmán 250 12 '' '' 1 tehén 1 Falubeli ház Malom

Álljon itt a neve e 15 megbecstelenített, derék magyar embernek, kiknek gyermekeik sem beszélhettek jogfosztottságukról a halálukig . Akiket nem kárpótolt soha senki ! Az volt a bűnük, hogy egy kicsivel szorgalmasabbak voltak, mint a többi . A magyar földet, a Szent Korona földjét, árúba bocsátani, uzsorásnak biztosítékul adni nem lehet . Ezért nem állítják vissza ősi alkotmányunk jogfolytonosságát !!! Ezért késik az elszámoltatás . Erős törvények nélkül nem itélkezhetnek még maguk a bírók sem !

Baranyi Győző
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A holokausztluvnya visszatérése
  2013-09-22 21:39:50, vasárnap
 
  2013-09-11. 20:42
A holokausztluvnya visszatérése

Aki azt hitte, az elözvegyülésével alanyi jogon milliárdos Schmidt Mária, a Terror Háza, a XX. Századi Intézet és a XXI. Századi Intézet igazgatónője - az ország egyik legdörzsöltebb cionistája - a még ellenzékben vitézkedő Orbán Viktor ellen elkövetett mélyáruló tettei miatt örökre kegyvesztett lett, nagyot tévedett.
Zoom
Hírünk van: a holokausztluvnya visszatért. Sunyin, fokozatosan, de visszatornázta magát. Holott ő volt, aki Stumpf Istvánnal, az Orbánt eláruló alkotmányjogásszal az ellenzéki vezért hátba támadni akaró pártalapítást is tervezett, amit a Magyar Nemzet leplezett le annak idején.
És ő volt az, aki a Népszabadság címoldalán kezdődő cikkében biztatta az orwelli állatfarm Jones gazdájaként bemutatott Orbán Viktort a végső távozásra a politika mezőjéről.
Közismert az is, hogy szoros baráti körének egyik oszlopos tagja, Bajnai Gordon volt miniszterelnök szavatolta, nehogy a Terror Háza a szocik és a szabaddemokraták éveiben állami pénzhiányban szenvedjen.
A holokausztluvnyának azonban még szorosabb kapcsolatai is voltak. Noha őt sem Tüdős Klára tervezte, hogy felidézzük az egykori nagy magyar jelmeztervező asszonyra formázott mondást, de nem átallotta ágyába vonni Gerő Andrást, a szintén állami pénzen fenntartott Habsburg Intézet igazgatóját, akitől nem egy magára adó csatornapatkány is hideglelést kapott.
Aki ilyen szereplése után arra tett volna, hogy az egykori milliárdos Ungár András özvegye a mostani Orbán-korszakban visszatér, méghozzá sikersztoriként, nem gondolták volna épelméjűnek.
Pedig ez történt.
Visszatérő befolyását legutoljára múlt szombaton, szeptember 7-én mutatta be, amikor a Millenáris Parkban rendezett közmédia napján ő intézte el, hogy a színpadon ott szónokolhasson Gerő András, a németül nem tudó történész, akinek még Romsics Ignác történész kollégája is antiszemita.
Zoom
De mindez eltörpül ahhoz képest, hogy már eldőlt: a holokausztluvnyához tartozik majd az új holokauszt-emlékhely. Pontosabban a Terror Házához kerül a Józsefvárosi pályaudvarból adófizetői pénzen jövőre - a kerek évfordulós holoünnepre - létrehozandó Holokauszt Gyermekáldozatainak Emlékhelye.
Belső kormányzati forrásból értesültünk arról, hogy ezt Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár járta ki neki. És e forrástól tudjuk azt is, hogy Schmidt Mária rendszeresen jár be Lázár hivatalába. A hiú embert azzal vette le a lábáról, hogy emlékeztette, őt képzelte el mindig is Orbán utódjának.
Egyébként Lázár János közvetlen alkalmazásában, a magyar adófizetők zsebére veszi föl a havi közel egymillió forintos járulékát, különféle juttatásokat a fiával, Breuer Ádámmal együtt az ávós ivadék, homoszexuális, Izraelből Magyarországra visszajött Breuer Péter, aki már a Kádár-korszak végén egyengette Schmidt Mária izraeli "kutatómunkáját" a Jád Vásém Holokauszt Emlékközpontban és a Jeruzsálemi Héber Egyetemen.
Lázárt és Schmidtet zsidó származásuk erős kapcsa köti össze. Együtt tervezték a Hódmezővásárhelyi Emlékpontot és az ottani Holokauszt Múzeumot úgy, hogy a kivitelezéssel a Terror Házát bízták meg.
A holokausztluvnya kedvenc témája amúgy is a holokauszt.
Egyik első kötete az 1990-ben megjelent Kollaboráció vagy kooperáció? - A Budapesti Zsidó Tanács címen, egy zsidó kulturális alapítvány és az MTA-Soros-alapítványi Bizottság támogatásával.
A kötetet Schmidt "Andrásnak és Annának" ajánlotta. András korán elhalálozott férje, Ungár András, aki a Budapesti Ingatlanfejlesztő bulijai révén lett milliárdos úgy, hogy közben az akkor Orbán-főtanácsadó Schmidtől kapott ötleteket, hogy milyen ingatlanokat vásároljon és adjon el a mai miniszterelnök első ciklusa idején . A Terror Háza ingatlanja adásvételi üzletében is Ungár volt a "macher". Ungár apja egyébként a Mazsihisz pénztárnoka volt.
Anna nem más mint az az Ungár Anna, aki Várhegyi Attilával együtt bizniszel orrba-szájba, járva a fideszes önkormányzatokat, hatalmas pénzeket szakítva le azoktól. Ungár Annáék találták ki a "nemzeti vágtát" is.
A holokausztluvnya csillaga tehát újra felmenő ágban van.
Zoom
Az olthatatlan szereplési vággyal megvert kancsal nő azonban ott nem tud sikert elérni, ahová a politikai keze nem tud teljes tenyérfelülettel elérni. Mint a Pázmány Péter tudományegyetem zsidóügyi történelem oktatója, az egyetem Történelemtudományi Intézetét is át akarta venni M. Kiss Sándor nyugdíjba menetele után.
De nem sikerült neki, és emiatt szomorú. Nagyon is az.
Olyannyira, hogy - egy kóbor macska elbeszélése szerint - Gerő Andrást már háromnapos mosdatlansága után is ágyába ereszti. "Te büdös zsidó" - susogja ilyenkor fülébe szeretetteljesen.
Szalonna János
Frissítés: Mily véletlen egybeesés: az alábbi meghívó érkezett szerkesztőségünkbe néhány perccel ezelőtt:
Tisztelt Szerkesztőség! Kedves Kollegák!
Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár 2013. szeptember 12-én (csütörtök) 10 órakor tartja a Holokauszt - 2014 Emlékbizottság soron következő, ötödik ülését.
Az ülés eleje sajtónyilvános.
Helyszín: Parlament, Vadászterem
Az ülés szünetében 11 órakor Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár doorstep sajtótájékoztatót tart.
Vendégek:
- Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgató asszonya
- Dávid Ilona, a MÁV vezérigazgató asszonya
- Fürjes Balázs, a budapesti nagyberuházásokért felelős kormánybiztos
Téma: a Holokauszt Gyermekáldozatai Emlékhelye - Európai Oktatási Központ bemutatása, illetve a Holokauszt Emlékévvel kapcsolatban felmerülő egyéb kérdések
Helyszín: Parlament, Kék Társalgó
Regisztráció: 06 (1) 795-6659 vagy kormanyszovivo@me.gov.hu

További részletek: http://kuruc.info/r/7/117520/#ixzz2feV4lVcu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem jött be a trafikmutyi: sokan buktak az üzleten
  2013-09-22 21:35:36, vasárnap
 
  Nem jött be a trafikmutyi: sokan buktak az üzleten

Hiába tűnt aranybányának pár hónapja még a nemzeti dohánybolt, a kereskedők többségének nem jött be a számítása. A Népszabadság trafikok bezárásáról írt, mert a havi milliós profit csak álom maradt a legtöbb boltosnak.

A dohányboltrendszer jókora bukás, méghozzá az államnak is. A dohánytermékek jövedéki adójából július-augusztusban 52 milliárd forintot szedett be az adóhatóság, míg egy éve még 70 milliárdot. A kiesés 18 milliárd forint. Az óriási visszaesést érzik a kereskedők is. Akik a mutyigyanús pályáztatáson nem a jobb helyeken nyertek koncessziót, azok nagy része most fut a pénze után.

Jobbat várt. Andrea nem nagyon számolgatta előre a forgalmat, de jobbra számított. Fotó: Veres Viktor

Az üzlet kialakítása 3 millió forintba került, és úgy számoltunk, ez akár hat hónap alatt is visszajöhet - mondta a Blikknek egy Budapest melletti kisváros trafikosa. - Két alkalmazottat vettünk fel, én is dolgozom, de nullszaldós az üzlet, haszon nincs. Sokan túl kényelmesek eljárni a trafikba. Ők a nagybevásárlásokkor bespájzolnak a hipermarketekben, vagy benzinkutakon veszik a cigit.

Ám ott sem fenékig tejfel mindig az élet, ahol nem kell sokat kutyagolni a legközelebbi üzletig. - Tudtam, hogy egy trafikból nem lehet meggazdagodni, ezért komolyabban nem is tervezgettem előre a bevételt - mesélte Andrea (38), aki a VIII. kerületben vezeti üzletét. - De tény, jobb forgalomra számítottam.

A boltosok szerint sokan letették a cigarettát, vagy kevesebbet szívnak. Ebben szerepet játszik, hogy az állam 10 százalékos nyereséget garantált a vállalkozóknak a korábbi 3-4 százalék helyett a dohányárun. Ők ezzel csak néhány tíz forintot nyertek, míg egy doboz cigi ára akár 150 forinttal drágulhatott a rá rakódó adók miatt. A felmérések szerint a feketepiac is virágzik: a csempészcigi aránya 4-ről 8 százalékra emelkedett két év alatt a hazai piacon.

Mint megírtuk, a válságos helyzet az egyik legnépszerűbb boltost, a Megasztárban ismertté vált Palcsó Tamást (27) is elérte. Ő az öt üzlete közül az egyiket bezárta, hogy máshol nyissa újra. Egy gyakorlott kereskedő szerint sok esetben a hozzá nem értés áll a kudarc mögött.

Nagyon bizakodtak a trafikosok, és a többség csalódott - állította a Blikknek Sragner László, aki öt üzletet nyitott Győrben, de ő nem panaszkodik a forgalomra. - Kiderült, hogy még a 2000 lakosonként nyitható egy trafik is sok, de azt tapasztaltam: gyakori, hogy a kisebb bérleti díj miatt kevésbé forgalmas helyre nyitottak üzletet a vállalkozók. Vagy pedig a legjobb helyeken több trafik is egymás mellé települt.

Sokaknak nem kizárt, csak most jön a feketeleves. A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-től megtudtuk: a trafikosok nem zárhatnak be egykönnyen. Ha így is döntenek, fél évet a szerződés miatt még működniük kell. De úgy is elveszíthetik a koncessziót, ha 30 napig nem nyitnak ki. Ám ekkor a 6. naptól napi 10 ezer forint bírságot kötelesek fizetni, vagyis több százezer forintjuk bánná a döntést.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Találja ki hol bújkál az egyik legnagyobb magyar szélhámos!
  2013-09-22 21:34:49, vasárnap
 
  Találja ki hol bújkál az egyik legnagyobb magyar szélhámos!

Újra akcióba lépett Magyarország talán legnagyobb csalója, aki jelenleg Jeruzsálemben bujkál, ugyanis itthon egy szekérderéknyi elfogatóparancsot adtak már ki ellene.

Vermes Péter azonban Izraelben is nyughatatlan, hol magánnyomozókat, hol ügyvédeket fogad fel, hogy tudják meg, mikor évülnek el ellene az eljárások. Most saját ikertestvérének adja ki magát, így kábít magyar nőket internetes társkereső portálokon, írja a Blikk.

A férfi soha nem mondja el áldozatainak, hogy ő valójában a körözött csaló, hanem saját ikertestvérének, Elizier Golannak adja ki magát. A lap úgy tudja, ezután elhiteti velük, hogy ártatlanul elítélt ikerbátyja ellen lejárató hadjárat folyik Magyarországon, és ráveszi a nőket, hogy nem kevés pénzzel támogassák.



2013.09.22. 08:40
Forrás:
168 Tóra nyomán

http://www.deres.tv/20130922/talalja-ki-hol-bujkal-az-egyik-legnagyobb-magyar-sze lhamos
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bosnyák Zoltán: Végső harc órájában
  2013-09-22 21:33:42, vasárnap
 
  Bosnyák Zoltán: Végső harc órájában

2013. szeptember 20. - 18:08

Az immár ötödik éve dúló nagy világégés a zsidókérdés történetében is új korszakot fog megnyitni. A világ népeinek harca a közéjük nyomuló zsidóság ellen többezeréves múltra tekint vissza. Mióta a zsidók felbukkantak a történelem homályából, azóta tart ez a végzetes viaskodás. A faji alkat, a fajtaösszetétel mélyén gyökerező örök ellentét állította szembe egymással a zsidókat és a többi népeket. De bármily nagy veszélyt is jelent a zsidóság a többi népekre, mindaddig, amíg a káros és veszélyes hatások ellen ösztönösen vagy tudatosan védekeztek, nem kellett súlyosabb következményektől tartani. A gettóba bezárkózott zsidóság bármennyire káros gazdasági és társadalmi tevékenységet fejtett ki, mégiscsak elkülönített életet élt, és állandóan ellenőrzés alatt állott.

Az igazi veszedelem akkor jelentkezett, amikor mintegy száz-százötven évvel ezelőtt a liberalizmus máról-holnapra kinyitotta a liberalizmus kapuit és a zsidókat teljesen egyenrangúvá tette az őket befogadó népekkel. A zsidók megsemmisítették a társadalmi élet erkölcsi törvényeit és alapelveit, kíméletlenül kisajátították és birtokba vették a gazdasági élet összes vezető intézményeit és irányító pozícióit, és a hasznot és a profitot tették meg az új gazdasági rend egyetlen céljává. Ennek jegyében ment végre az egyik oldalon a dolgozók millióinak vergődése és nyomorúsága. Ugyancsak a zsidók voltak azok, akik az elégedetlen tömegek felhasználásával az egész országot lángba borítani akaró társadalmi forradalom megszervezésére vállalkoztak. A plutokrata és bolsevista zsidók, bár két különböző irányból, de egy közös cél, a zsidó világuralom elérésére törekedtek.

A zsidóság ellen folytatott évszázados harcunkban az elmúlt hetekben nálunk is döntő fordulat állt be. A zsidókérdés megoldását célzó rendelkezések szelleme és tartalma nem hagy kétséget aziránt, hogy ezúttal nemcsak látszólagos intézkedésekről van szó, hanem olyan rendelkezésekről, amelyek ha végleg nem is oldják meg a zsidókérdést, , mélyrehatóan megváltoztatják a zsidóság eddig fennállott társadalmi, gazdasági helyzetét. Véget vetnek a magyarság rovására mutatkozó kirívó aránytalanságoknak, és a zsidóság előnyös, sok tekintetben szinte kiváltságos helyzetének. Az eddig megjelent és az ezután sorra kerülő rendelkezések nyilván a zsidókérdés végleges megoldását készítik elő ugyan, de súlyos hiba volna, ha hamis illúziókba ringatnánk magunkat.

Egy pillanatra sem szabad elfeledkeznünk, hogy sem a zsidóság elleni világharcnak, sem a külön harcnak nincsen még vége. Ellenkezőleg, ez a küzdelem végső elszántsággal folyik tovább. A zsidóság nem az az ellenfél, amelyiket egykönnyen térdre lehet kényszeríteni és meg lehet törni. A zsidóság szívós és makacs ellenfél, gyorsan alkalmazkodik a változott helyzethez, jól ismeri a társadalmi létharc különféle formáit és módozatait. Vele szemben csak következetesen a cél felé törő harcmodor vezethet eredményre. A törvények és rendszabályok a zsidó veszedelem leküzdésére magukban véve még nem elégségesek. a társadalomnak is cselekvő módon kell kivennie részét ebből a küzdelemből. Az egész magyar közvéleménynek ismernie kell a zsidóság elleni önvédelmi harcnak igazi okát, értelmét és célját. Ismernie kell a zsidóság, mint kultúra, az erkölcs, a hit, az építés örök ellenségét. Ismernie kell a zsidóság természetét, a zsidó szellemiséget, a zsidóság életformáját. Tudnia kell, hogy a bomlasztás és az élősdiség, a zsidó magatartás, a zsidó karakter e két legjellegzetesebb megnyilvánulása állandó veszélyt és fenyegetettséget jelent minden egészséges társadalomra. A zsidó bomlasztás mindenütt a belső társadalmi összhang és egyensúly széteséséhez vezet. Párt - és osztályellentétek tagolják szét a társadalmat. Felszabadulnak a káosz és a zűrzavar lappangó erői. A gazdasági és szellemi életben a súlyos válság tünetei jelentkeznek. A nyomor és nélkülözés az egyik oldalon, a másikon az esztelen fényűzés és kihívó jólét állanak szemben egymással. A kultúra különböző területein bizarr, értelmetlen, torz törekvések jelentkeznek. Mindezek mögött a zsidóság bomlasztó szándéka és akarata fedezhető fel. A zsidó élősdiség viszont a társadalom életerejének és életképességének megsemmisüléséhez vezethet. A mi szemhatárunk sem áll meg a zsidókérdésnél. Mi is nagyon jól tudjuk, hogy nemzeti letünkben sok-sok nem kevésbé fontos kérdés vár sürgős és gyökeres megoldásra. De ugyanakkor szilárd meggyőződéssel valljuk, hogy új, országépítő munkát mindaddig nem végezhetünk, amjg a zsidókérdést teljesen ki nem küszöböljük nemzeti életünkből. Ezért állítottuk a Harcot kifejezetten a zsidóveszély elleni küzdelem szolgálatába. A feladat és a kötelesség világosan áll előttünk. Megállás és megalkuvás nélküli harc mindaddig, amíg a magyarság végleg le nem győzte belső ellenségét, a zsidóságot. A tudás, a felvilágosítás és meggyőzés tiszta és becsületes fegyvereivel akarunk harcolni mindig a legelső vonalban. Előttünk állanak a példák, az Istócziak, a Simonyiak és Verhovayak nagyszerű, áldozatos és magasztos példái. Az ő útjukon akarunk haladni. Azt a harcot akarjuk tovább folytatni és győzelmes befejezéshez juttatni, amelyet kegyetlen és keserű körülmények között ők indítottak el. emlékük előtt fogadalmat teszünk, hogy addig ki nem adjuk kezünkből a fegyvert, amíg nem értük el a végső győzelmet.

Harcot hirdetünk de nemcsak a zsidóság ellen, hanem a közöny, a fásultság, a tunyaság, a szalmaláng és a megalkuvás ellen is. Harcot hirdetünk az önzés, a haszonlesés, az álszent, szemforgató humanizmus megrögzöttjei ellen.

Bosnyák Zoltán

(Harc, 1944.május 20.)

http://www.jovonk.info/2010/02/07/bosnyak-zoltan-vegso-harc-orajaban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy szétmállott nemzeti ikon: Bakay Kornél véleménye István,
  2013-09-22 21:30:10, vasárnap
 
 


Egy szétmállott nemzeti ikon: Bakay Kornél véleménye István, a király kapcsán

975 évvel ezelőtt hunyt el I. Szent István magyar király, augusztus 15-én. 30 évvel ezelőtt gyűlt össze 14 ezer ember a budapesti Királydombon az ,,István, a király" c. rockopera megtekintésére, augusztus 20-án. Az elsőként említett évfordulót feltétlen meg kellett ünnepelni. A második évforduló programjáért nagy, igen nagy kár volt! Minden tisztességes, józan gondolkodású magyar embernek meg kellett volna rendülnie, fel kellett volna háborodnia azon, hogy egy felfuvalkodott, egészen tehetségtelen, undorítóan magyargyűlölő személy miként mutatta be azt a Szörényi Levente - Bródy János - Boldizsár Miklós által alkotott művet, amely az 1920 és 1945 között született nemzedék tagjai számára, kétségtelenül eltúlozva és feldicsőítve, de szent volt.

Sem Szegeden, sem Budapesten nem utasították el az emberek tízezrei ezt a tudatosan szennyé silányított bemutatót! Sőt! Felállva, vastapssal jutalmazták az előadást és az elképesztően színvonaltalan, unalmas, ízléstelen színészi alakításokat. Hogyan történhetett meg ez a szégyen? Hogyan jutottunk ide? Ki a felelős mindezért? Az elbeszélés írója 2003-ban meghalt, a szövegíró álláspontja, senkit sem lepett meg, egészen azonosult a rendezővel, a zeneszerző viszont, kétségtelenül, kifordult önmagából. Vagy ilyen is volt? Hiszen azt nyilatkozta, hogy a ,,Felkelt a mi napunk!" valójában egy gúnydalnak készült, sőt a rendezőnek ő maga adta a mostani ötleteket, amelyekkel a legnagyobb mértékben egyetért.

Szörényi Levente (1945), aki az 1960-as évektől magyar nemzeti ikonná magasztosult, 2013-ban megsemmisült. Látszólag, ez a megállapítás alaptalan, hiszen a közönség óriási tetszésnyilvánítással jutalmazta saját megalázását és meggyalázását, múltjának kicsúfolását. A jól megtervezett manipuláció ismét sikerült. De éppen ez teszi a zeneszerző pálfordulását példátlan árulássá. Mert minden korábbi alkotása és cselekedete hitelét vesztette. A Koncert, a Kőműves Kelemen, az Atilla, Isten kardja, A kiátkozott, a pilisi Holdvilágárok kutatása, az Ősbuda keresése. Ő maga állt az élére annak a ,,mozgalomnak", hogy lássuk hát, mit lehet még lenyomatni a magyar nép torkán, mit lehet még büntetlenül megtenni ezzel a méltóságát vesztett tömeggel? Szörényi Levente egy csodált és szeretve tisztelt ikonból egy jelenkori, tucat-művésszé züllött, ,,ő is csak egy közülük" (Mészáros László), aki önteltségből és jó pénzért mindenre kapható.
A legszégyenteljesebb dolgok egyike, Koltay Gábor gyalázása. A szövegíró műve gyengécskére sikeredett, a zene sem hozta volna az ország-világra szóló hatalmas sikert, ha nem ,,dobja fel" a nagy ivű, látványos és rendkívül hatásos rendezés. Koltay Gábor az ,,István, a királyt"-t is, az ,,Atilla, Isten kardja"-t is nagyszerűen rendezte meg. Gondoljunk csak arra, hogy 400 néptáncost mozgatott, Novák Ferenc útmutatásával. Hasonlóképpen tette Novák Ferenc Csíksomlyón is, ahol négyszázezer embert bűvölt el és ragadott magával ez a mű. Igazi közösséggé formálta a magyarokat. Létrehozták a művészet csodáját. Tudatosították az emberekben, hogy csodálatos dolog magyarnak lenni!

S Szörényi Levente azt az embert, aki a művüket naggyá tette, ,,legagyizta"! Önteltségében odáig ment, hogy csúfondárosan becsmérelte Koltay Gábor Trianon és Was Albert - filmjét is.

Szörényi Levente emberileg és művészileg megbukott, alakja szétmállott. Életműve felfeslett és hiteltelenné vált. Mert az ugyan igaz, hogy modell-drámának is nevezhető az István, a király, de az egyáltalán nem igaz, hogy a választott történelmi korszak tetszés szerint kezelhető.

Nos, lássuk István király valóságos alakját és a magyar állam létrejöttének folyamatát.
Évszázadok óta minden hatalom Szent Istvánra hivatkozik, s őt államalapítónak nevezik, aki az 1000. év előtt élt magyarok, vad, barbár, civilizálatlan, nomád tömegeit letelepítette, megregulázta, kivezette a pogány mocsokból és megkereszteltette, ,,tűzzel-vassal, hogy ha kell". István király uralkodása tehát egy választóvonal, egy történelmi cezura, amely előtt a magyarságnak igazi értékei nemigen voltak. A magyarság a X. század végén végveszélybe került, állítják mind a hivatalos történettudomány szószólói, mind a politikusok, akár a baloldalon, akár a jobb oldalon állnak. Vagyis: ha Géza nagyfejedelem és fia Vajk-István nem szedi ráncba ezt a barbár népet, elpusztulunk, kiirtanak bennünket a nagyhatalmak, Bizánc és a német-római királyság, majd császárság.
Ez, a mind a mai napig hangoztatott érvelés egészen téves, teljesen hamis!

Szent István király kiemelt tisztelete természetesen teljesen megalapozott, ám a históriai összegzés, a felfestett kép távol áll az egykori valóságtól. Az igaz ugyan, hogy a hiteles források száma kicsi, az 1100/1200 évvel ezelőtti világ minden részlete soha sem lesz pontosan felderíthető, annyit azonban biztosan tudunk, hogy a magyar nagyfejedelemség már a X. században állam volt, meghatározott területtel, megszervezett közigazgatással (a megye-szervezet létrejötte megkezdődött a X. század végén, hiszen Somogy vármegye már 1001-ben létezett!), működött a bíróságok hálózata (karka, horka), volt jól szervezett, erős hadsereg, volt testőrség, voltak várak és települések, voltak szántóföldek, szőlők, legelők. A magyarok és az itt talált népek (avarok, szlávok) nem nomád állattartók voltak, hanem földet művelő, rideg módon tenyésztett állatok gazdái. Minderről Szent István király törvényei tanúskodnak, amelyek már 1010 körül írásba voltak foglalva! A nép ismerte Jézus tanításait, ismerte és tisztelte a Boldogasszonyt (a Napba öltözött Asszony, Babba Mária), sokan a nyakukban kereszteket hordtak. Voltak már a X. században ortodox papok irányította püspökségek (pl. Hierotheosz Erdélyben).

A Kárpát-medence egészét benépesítették a magyarul beszélő emberek, akiknek erős mi-tudata volt. Magukat megkülömböztették az idegenektől s őrizték a szabadságukat, ameddig lehetett.
A magyar nagyfejedelemség ereje teljében volt a X. században, ezt bizonyítják az európai hadjáratok sikerei. Szó sem lehet tehát a végveszélybe sodródott Magyarországról! Ugyanakkor Bizánc és a pápaság súlyos válságban volt. A bizánci császárok egymást legyilkolták (V. Leó, III. Mihály, VII. Konstantin, Tzezmikész János, Phokász), a pápák egészen hitvány emberek voltak és súlyos gaztetteket hajtottak végre (III. Leó, VI. István /a hullazsinat véghez vivője/, XII. János, VI. Benedek, XIV. János). Fel sem merülhet, hogy István a pápától kért és kapott volna koronát! Amint az sem, hogy Géza nagyfejedelem megrettent volna a németektől. Ellenkezőleg! A quelinburgi találkozóra, ahol a környező vazallus államok uralkodói személyesen jelentek meg, ő csak 12 főemberét küldte el s megengedte (nem pedig kikönyörögte), hogy térítő papok jöjjenek az országába.

Géza fejedelem II. Henrik testvérét, Gizellát megnyerte a fia számára s ez nagyon jelentős cselekmény volt. Az uralkodás öröklési rendjéről szóló kinyilatkoztatások is valótlanok. Ugyanis kezdettől az elsőszülöttség elve érvényesült, Árpád nagyfejedelem ágában is, és Koppány-Vászoly ágában is: Taksony fia Géza, Géza fia István, István fia Imre. Koppány-Vászoly fia András, András fia Salamon, Béla fia Géza, majd László, Géza fia: István, etc. Kivételek akkor voltak, ha nem volt fiúörökös vagy az ország szuverenitása forgott kockán.

Mindez persze nem tükröződik a rockoperában, amely így történelmietlen és pontatlan. A Koppány-István ellentét azonban jól megragadott mozzanat, mert valóban súlyos nézetkülönbség volt közöttük. De nem azáltal, hogy a pogány Koppány romlásba akarta dönteni az országot, hanem azáltal, hogy Koppány és tábora (Gyula, majd Ajtony) nem akarta elfogadni Nyugat-Európa törvényeit és keresztényi rendjét. Ők nem vették észre, vagy nem akarták tudomásul venni, hogy a X. század végére teljesen megváltozott az eurázsiai hatalmi helyzet. A magyarság elszakadt keleti szövetségeseitől, elsősorban Kazária pusztulása okán. De súlyos helyzetet teremtettek az arabok is, akik mind keleten, mind nyugaton előretörtek.

Géza és István poltikájának valódi rugóit mindmáig nem értettük meg. A magyar állam igenis erős volt, de tartósan nem tudott volna ellenállni a környező hatalmaknak, ha nem illeszkedik bele a római keresztény világ egyetemes rendjébe, mert egyedül maradt. Ma is így vagyunk.

István király nagysága abban van, hogy el tudta rejteni népünk valódi arculatát, el tudta rejteni önmagunkat, de erős kézzel őrizte hatalmát és az ország függetlenségét s népe magyarságát. A magyar királyság volt akkoriban az egyetlen valóban független ország. Sem a cseh, sem a lengyel, sem a horvát uralkodó nem volt szuverén, hűbéresek voltak egyházi és világi téren egyaránt. István király és utódai maguk nevezték ki az egyház főpapjait is, dacolva a pápákkal egészen a XVII. század végéig.

Szent István király nem adta fel sem Kelet örökségét, sem a függetlenségünket soha. 1030-ban a ránk törő német császárt súlyosan megverte, Bécset is elfoglalta és az egész német sereget foglyul ejtette. Rosszul tették, hogy gyámoltalan, pipogya, ide-oda sodródó emberként mutatták be, igazodva a szentté avatás legendáinak kegyes hazugságaihoz: pius, sanctissimus, mitissi mus (kegyes, szent, szelid).

Ő tovább használta az ősi ötös számrendszert, egyetlen hatalomként törvényeket alkotott és foglalt írásba, kiváló pénzt veretett, szintén egyedüliként Közép-Európában, őrizte és vigyázta a régi hagyományokat: az un. Szent István szarkofágon ott díszlik a Nap és a Föld örök jelképe: a rombusz és a spirális, mint a Teremtő Isten szimbólumai. Nyakában hordta az ősi vérszerződés jelképét az ezüst rythont (később a zalavári apátság kincstárába került), ugyanúgy, mint Szent László király, akinek a hermáján évszázadokon át ott volt az ivókürt, amely ma is megvan a győri székesegyházban.

Mostanában két rendkívüli esemény is történt. Az egyik a Szent László herma fejereklyetartójában meglelt koponya, a másik a Horvátországból -átmenetileg - hazatért Szent István állkapocs Székesfehérvárott. Azonnal DNS-vizsgálatot kell végezni a Szent Jobbot és III. Béla csontjait is bevonva. Ez a magyar állam elsőrangú kötelessége. Ezzel megindulhatna az Álmos-Árpád-dinasztia tagjainak maradványaival szemben elkövetett égbe kiáltó gazság jóvátétele. Mert igenis jóvá kell tenni a bűneinket. Amint jóvá kellene tenni az István, a király rockopera mostani elaljasított bűncselekményét is (vö. Jobbágyi Gábor véleményét), s persze a szereplő gárdából azoknak, akik valóban markáns személyiségek voltak (Varga Miklós, Nagy Feró, Novák Péter) nyílt színen bocsánatot kellene kérniük mindazoktól, akik szerették és tisztelték őket. A többiek szóra sem érdemesek.

Bakay Kornél

2013.09.21. 18:32



http://www.deres.tv/20130921/egy-szetmallott-nemzeti-ikon-bakay-kornel-velemenye- istvan-kiraly-kapcsan
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Saját aktivistáit is átvágta a Fidesz
  2013-09-22 21:27:52, vasárnap
 
  Saját aktivistáit is átvágta a Fidesz

2013. szeptember 22. vasárnap 13:33 Forrás: AN



Orbanisztán - Hiába derült fény a csalásra, szokás szerint ebből sem lett botrány. A Fidesz fizetett aktivistákkal gyűjtötte a rezsicsökkentést támogató aláírásokat, ám sem a rendőrség, sem az ügyészség nem érezte úgy, hogy bármi dolga lenne az ügyben.

Pedig, lenne mit tenniük. És a NAV névre hallgató adóhatóságnak is. Hiszen több újság ius megírta, hogy Fóton és Dunakeszin is száz forintot fizettek aláírásonként az aktivistáknak. A Fidesz először tagadott, majd amikor kiderült, hogy a kifizetéseket felvételek is bizonyítják, azzal védekeztek, hogy nem történt központilag kifizetés, hanem az egyes helyi képviselők a saját zsebükből jutalmazták az őket segítőket.

Ha így is volt, amit egyénként kötve hiszünk, úgy ebben az esetben fennáll az adócsalás bűne. Ha csak, az aktivisták nem adtak számlát, vagy legalább egy nyugtát az őket jutalmazó jóságos képviselő bácsiknak. Az adóbevallásban ugyanis szerepeltetni kel a bevételeket, ezért 2014 elején, amikor a személyi jövedelembevallás esedékessé válik, a NAV majd nyilván odafigyel ezekre a pénzekre.

Már ahol ez megtörtént. Veresegyházán például csak ígérték a pénzt az aláírásgyűjtőknek, ám fizetni már nem akartak. Volt olyan fiatal, akinek 90 ezer forint járt volna, de előbb semmit sem kapott, végül nagy kegyesen a kezébe nyomtak tízezer forintot.

Perelhetne, mondta, de minek. Egy tanulsággal viszont megint bölcsebb lett, ismét tanult valamit a felnőttek világából.

http://nepszava.com/2013/09/magyarorszag/sajat-aktivistait-is-atvagta-a-fidesz.ht ml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Halálraítéltek harcolnak Assad ellen
  2013-09-22 21:16:16, vasárnap
 
  Halálraítéltek harcolnak Assad ellen
2013. szeptember 20. - 18:11

Egy titkos dokumentum szerint, több mint 1200 halálra ítélt harcolt Assad kormánya ellen, hogy megússzák a kivégzésüket.

Egy kiszivárgott titkos dokumentumból kiderült, hogy Szaúd-Arábia több, mint 1200 kard általi halálra ítélt, bűnözőkből verbuvált zsoldosokat küldött harcolni, Assad kormány hadserege ellen.

Az AINA nemzetközi, asszír hírügynökség tudósítása szerint, 1,239 elítélt kaphatott fellebbezést, és az elítéltek családjai havi zsoldban, valamint tartózkodási engedélyben részesültek a Szunita Arab királyság területén.

Dokumentumból kiderült adatok alapján, a szaúdiak mellett az elítéltek között szerepelnek: afgánok, egyiptomiak, jordániaiak, kuwaitiak, pakisztániak, palesztinaiak, szomáliaiak, szíriaiak, illetve yemeniek. Az elítélteket az alábbi bűnök elkövetése végett ítélték halálra: gyilkosság, nemi erőszak, drogkereskedelem.

A dokumentum szerint, az irakiak nagy része, azaz 29 fő hazatért, illetve a yemeniek bizonyos része is, a többi elítélt sorsáról nem tudni, hogy hányan estek fogságba, vagy haltak meg a harcok alatt.

A hírek valódiságát igazolta, egy meg nem nevezett, iraki parlament volt minisztere, így nagy eséllyel nem hamisítványról van szó, és az adatok valósak. Állítása szerint Oroszország kérvényt nyújtott be, hogy az ügyet az ENSZ napirendi pontjára vigyék.

Megjegyzés: Ismerős recept a történelem során. Emlékezzünk vissza, amikor a szovjet elítélteket besorozták, majd a zsidó Ehrenburg röpiratai által feltüzelve, erőszakolták meg Európát.

Thorwald Rudolf - Jövőnk.info

http://www.jovonk.info/2013/09/20/halalraiteltek-harcolnak-assad-ellen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki kellet volna próbálni vagy tizet gyorsan !
  2013-09-22 21:15:28, vasárnap
 
  Díszszemle Iránban: 2000 km-es hatótávolságú rakétákat vonultattak fel

Forrás: MTI | 2013. szeptember 22. vasárnap 11:29

Az iráni hadsereg harminc darab, több ezer kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétát vonultatott fel vasárnap a teheráni díszszemlén, amelyen arról emlékeztek meg, hogy Irak 33 éve támadta meg a perzsa államot.

Az iráni főváros déli részén tartott katonai parádén 12 Szedzsil és 18 Gadr típusú rakéta volt látható. Ez volt az első alkalom, hogy Irán jelentős számú, Izraelt és a közel-keleti régióban fekvő amerikai támaszpontokat is elérni képes ballisztikus rakétákat mutatott be. A szilárd üzemanyagú, 3700 kilométeres hatósugarú Szedzsil rakéta egy tonna robbanótöltet hordozására képes.

Szakértők szerint a szilárd üzemanyaggal működő rakéta különös aggodalomra ad okot, mert sokkal rövidebb időre van szükség indításához, mint a folyékony üzemanyagú rakétának, és ezért nehezebb megelőző csapást mérni rájuk.

A Gadr típusú iráni rakéták hatótávolsága 1800-2000 kilométer. Nyugati szakértők szerint ez egy korábbi típus, a folyékony üzemanyaggal működő a Sahab 3 feljavított változata. A Gadr két fokozatból áll, az első folyékony üzemanyaggal, míg a második szilárddal működik. Mintegy fél óra alatt lehet indításra kész állapotba helyezni, míg elődjénél ez több órát tartott.

http://www.hirado.hu/Hirek/2013/09/22/11/Diszszemle_Iranban_2000_km_es_hatotavols agu_raketakat_vonultattak_fel.aspx
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az új iráni elnök is kitart az atomprogram mellett
  2013-09-22 21:14:35, vasárnap
 
  Az új iráni elnök is kitart az atomprogram mellett
2013, szeptember 22 - 09:36

A Nyugat ismerje el Irán jogát az urándúsításhoz az ország területén - jelentette ki vasárnap Haszan Róháni köztársasági elnök.

Az iráni politikus egy díszszemlén mondott beszédet. A katonai parádéra abból az alkalomból került sor, hogy Irak 33 éve támadta meg a perzsa államot. Az eseményt az állami televízió egyenes adásban közvetítette.

Róháni hangsúlyozta, hogy az iráni nép kész a tárgyalásokra. Amennyiben a Nyugat elismeri az iráni nép jogait, az hajlandó lesz együttműködni vele, és akkor együttesen oldhatják meg a régió és a világ gondjait - tette hozzá az iráni államfő.

MTI - alfahir.hu

http://alfahir.hu/az_uj_irani_elnok_is_kitart_az_atomprogram_mellett
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 621 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 530
  • e Hét: 2790
  • e Hónap: 19583
  • e Év: 152500
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.