Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
A nagy Szövőmester
  2013-09-23 19:46:13, hétfő
 
 



József, Jákob fia : Kiváló minősítésű diploma a Kemény Pofonok Egyetemről

A Globális Együttműködés az Emberiség Sikeres Megmentése Érdekében szervezet igazgatója

Hogyan? Hogyan tudott ilyen sikeres lenni a tragédia közepette? Nem kell túl sokáig spekulálnunk. Húsz évvel később a szerepek megcserélődtek: József volt az erős, a bátyjai pedig a gyengék.

Félelemmel közelítettek hozzá. Attól rettegtek, hogy kiegyenlíti a számlát, és egy gödörbe hajítja őket. Azonban József nem így tett. A magyarázatában megtaláljuk, hogy mi inspirálta őt:

50,20 Ti rosszat terveztetek ellenem, de Isten terve jóra fordította azt, hogy úgy cselekedjék, ahogyan az ma van, és sok nép életét megtartsa (1 Mózes)

Isten kezében a szándékos rossz végül jóra változik. József ennek az ígéretnek az oszlopához kötötte magát, és a végsőkig kitartott mellette. Ebben a történetben leplezetlenül látjuk a gonosz jelenlétét. Vércseppeket és könnycseppeket találunk mindenütt. József szívét összetörték a hűtlenség és az igazságtalanság kövei. Azonban, Isten idővel megszabadította a fájdalomtól. A szétszaggatott köntös királyi palásttá vált. A gödörből palota lett. Az egymástól elszakított családtagok végül együtt öregedtek meg. Az események, amik Isten szolgáját hivatottak elpusztítani, éppenséggel megerősítették őt.

,,Ti rosszat terveztetek ellenem", mondta József a bátyjainak, egy olyan héber igét használva, aminek a jelentése ,,szőni". ,,Ti rosszat szőttetek ellenem, de Isten átszőtte, és jó lett belőle."





Isten, a Szövőmester. Fogja a szálakat és összeszövi a különböző színeket, a szakadozott spárgát a bársonyzsinórral, a fájdalmat az örömmel. Semmi nem menekül a keze ügyéből. Minden király, zsarnok, időjárás és minden molekula enged parancsának. Ide-oda mozgatja a vetélőt a szövőszéken immár generációk hosszú sora óta, és amint ezt teszi, látjuk a kibontakozó mintát. Amit a gonosz sző, Isten azt átszövi.

Max Lucado

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Max Lucado  
CSENDES PERCEK * Áhítatok az év minden napjára
  2013-09-23 18:23:09, hétfő
 
 

Jézus szavai:

"Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet.

Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket, hogy legyetek mennyei Atyátoknak fiai, aki felhozza napját gonoszokra és jókra, és esőt ad igazaknak és hamisaknak.

Mert ha azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, mi a jutalmatok? Nem ugyanezt teszik-e a vámszedők is? És ha csak atyátokfiait köszöntitek, mennyivel tesztek többet másoknál? Nem ugyanezt teszik-e a pogányok is?

Ti azért legyetek tökéletesek, mint ahogy mennyei Atyátok tökéletes." Mt 5,43-48.

ISTEN SEGÍTSÉGE

Legyetek mennyei Atyátoknak fiai, aki felhozza napját gonoszokra és jókra, és esőt ad igazaknak és hamisaknak. (Mt 5,45)

Néhány éve elveszítettem az állásomat, és szociális segélyen voltam. Azután egy nap, miközben a buszon utaztam, valaki ellopta a pénztárcámat. Nagyon elkeseredtem, mert életemben először fordult ez elő velem. Nem is a pénz érdekelt, hisz csak egy kevés leva volt nálam. A nagy problémát az okozta, hogy a pénztárcámban volt a munkakönyvem, ami nélkül nem kaphatok munkanélküli segélyt.
Néhány nap múlva helyreállt a békém, és elkezdtem imádkozni a zsebtolvajért. Reméltem, hogy talán a pénzem segítségére van valamilyen szükségében. De azt is kértem Istentől, hogy segítsen megtalálni az irataimat. És ez is megtörtént! Felhívtak a munkaügyi hivataltól, hogy egy fiatalember megtalálta a tárcámat, és ott adta le.
Minden nap Isten segítségét kértem, és ő meghallgatta imáimat.

Imádság: Köszönöm, Istenem, jóságodat és hűséges szeretetedet, mely örökre megmarad. Ámen.

Ma bízni fogok az imádság erejében.
Voly Georgieva Koruderlieva (Várna, Bulgária)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKET A NEHÉZ MEGÉLHETÉSÜK LOPÁSRA KÉNYSZERÍT!


CSENDES PERCEK
Link Link

Link

 
 
1 komment , kategória:   CSENDES PERCEK  
Isten szabadságot akar adni neked
  2013-09-23 11:13:20, hétfő
 
 


,,Ha a Fiú szabaddá tesz, akkor valóban szabadok lesztek" (János 8:36 - TEV fordítás)

A világ szerint a szabadság olyan élet, amit semmi nem korlátoz. ,,Megtehetek bármit, amit meg akarok tenni, mondhatok bármit, amit mondani akarok, anélkül, hogy bárki beleszólna, hogy mit tegyek." Te megégethetsz mindenki mást, de te csak mégy a magad útján. A világ azt mondja, csak úgy érheted el a szabadságodat, ha teljesen önző vagy.

A Biblia azonban azt mondja, hogy az igazi szabadsághoz Jézuson keresztül vezet az út. ,,Ha a Fiú szabaddá tesz, akkor valóban szabadok lesztek" (János 8:36 - TEV fordítás)

Az a valódi szabadság, hogy szabad vagy a félelemtől, a bűntől, az aggódástól, a keserűségtől és a haláltól. Szabad vagy a képmutatástól, mert szabad vagy arra, hogy önmagad legyél.

Hogyan szabadulhatsz meg az ilyenfajta félelmektől? Ha engeded, hogy Isten szeressen! János apostol tanítja, hogy ,,a szeretetben nincs félelem. Sőt a tökéletes szeretet elűzi a félelmet." (1 János 4:16 - NIV fordítás)

Mikor felismered, hogy Isten mennyire szeret téged, akkor kezdesz el igazi szabadságban élni. Tulajdonképpen Istent imádod, mikor felismered, hogy ,,Isten a szeretet." Istent imádod, mikor egyetértesz azzal, hogy Ő egy szerető, gondviselő, bőkezű Isten, és mi annyit tehetünk, hogy ,,bízunk benne, megmaradunk az Isten irántunk való szeretetében" (1 János 4:16)

Beszéljetek róla:

Mit kell feladnod az életedben, hogy megtapasztald a szabadságot Jézus Krisztuson keresztül?
Mit nyersz a Jézus Krisztusban való szabadság által? Mi változik meg a kapcsolataidban, a magatartásodban, a jövődben?

(Daily Hope by Rick Warren - 2013.09.16.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
A legszomorúbb valós történet..
  2013-09-23 10:42:17, hétfő
 
  ,,21 év házasság után a feleségem arra kért, hogy vigyek el egy másik nőt egy vacsorára és utána esetleg egy mozira. Majd hozzátette: "Szeretlek, de tudom, hogy ez a másik nő is szeret és jól esne neki, ha egy kis időt együtt töltenétek"

És ez a bizonyos másik nő, akivel a feleségem kért, hogy randizzak nem más volt mint az ÉDESANYÁM, aki már 19 éve özvegy volt, viszont a munkám és a 3 gyerek miatt ritkábban tudtam látogatni, jóformán csak a nagyon jeles alkalmakkor. Még aznap este felhívtam, hogy menjünk el egy vacsorára meg esetleg egy moziba utána. ,,Mi történt, jól vagy, minden rendben?" kérdezte aggódva...

Talán nem is csodálom, viszonylag későn este hívtam és ez a meghívás eléggé váratlan is volt, mivel ilyen randink soha nem is volt még. ,,Semmi baj nem történt, csak gondoltam jó lenne egyet vacsorázni, beszélgetni." válaszoltam. ,,Csak te és én". Majd egy kis néma csönd után rávágta, hogy ,,Nagyon szeretném, ez nem is kérdés."

Azon a pénteken ahogy érte mentem, hogy felvegyem a házánál egy kicsit ideges voltam, bár láttam rajta, hogy ő is elég izgatott a randi miatt. Az ajtóban várt, már a kabátját is magára vette. Még fodrásznál is volt előtte, a haja szépen begöndörítve és azt a ruhát viselte, amit a legutolsó házassági évfordulójukon vett fel. Úgy mosolygott mint egy angyal. ,,Mondtam a barátnőknek, hogy randink lesz, teljesen odavoltak" szólt egyből, ahogy beült az autóba. ,,Alig várják, hogy meséljek mi volt a találkánkon."

Elmentünk egy hangulatos kis étterembe, úgy belém karolt mintha csak a First Lady lett volna. Éreztem, hogy milyen büszkén állt az oldalamon, mint, ahogy egy igazi anyának kell.. Miután leültünk elkezdtem felolvasni a menüt, mivel nem igazán látta tisztán az apró betűket. Ahogy olvastam, nagyjából a felénél felnéztem és láttam, milyen ámulattal bámul engem, egy kedves mosollyal az arcán.

,,Régebben mindig én olvastam fel a menüt neked amikor kicsi voltál" mondta majd a tekintetében látszódott is, hogy elmerengett ezeken a régi szép időkön. Nagyon kellemes, jó kis beszélgetés volt. Lényegében átbeszéltük kinek mik a jelenlegi dolgai, élményei stb. tehát jól elnyúlt, sőt olyannyira, hogy le is késtük a mozit is. Később, ahogy megérkeztünk a házhoz ezt mondta: ,,Mit szólsz egy következő alkalomhoz, de csakis ha megengeded, hogy a vendégem légy kisfiam" mondtam legyen, semmi gond.
,,Milyen volt a randi?" kérdezte a feleségem, mikor hazaértem. ,,Nagyon jó, sokkal jobb, mint amit elképzeltem" válaszoltam neki lelkesen.

Pár nappal később édesanyám meghalt egy hirtelen szívrohamban. Nem tudtam semmit tenni, teljesen váratlan volt, így elbúcsúzni sem volt lehetőségem. Nem sokkal rá pedig jött egy boríték, egy előre kifizetett számlával, rajta az étterem neve, ahol a közös randink volt, benne egy cetlivel: ,,Előre kifizettem a számlát, mert nem voltam benne biztos, hogy már ott lehetek. Két főre, egyik a tiéd a másik pedig a feleségedé. Soha nem fogod megtudni, milyen fontos volt nekem az az este!

Szeretlek fiam!"

Most már tudom, hogy milyen fontos, hogy kimondjuk: ,,Szeretlek" és azt a másikat akkor szeressük amikor lehet, amikor velünk van. Semmi más az életben nincs olyan fontos mint a családunk. Szánjunk rá elég időt és ezt akkor tegyük amikor lehet, ne akkor amikor már esetleg késő"

Kedvenc történeteim, meséim
Link
 
 
0 komment , kategória:  SZ E R E T E T  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 88 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1531
  • e Hét: 5235
  • e Hónap: 9036
  • e Év: 70337
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.