Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Photo Filtre Studió videós leckék - Tenich Eta
  2013-09-24 17:50:44, kedd
 
  1) videó Link

2) videó Titanic kép készításe Link

3) Videó csendélet kép Link

4) videó Madonna kép Link

5) videó esti fények Link
 
 
1 komment , kategória:  Iskola  
varázslatos sarkazások Cristiano Ronaldo módra
  2013-09-24 17:12:40, kedd
 
  Mint arról beszámoltunk, a spanyol labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában a Real Madrid 4-1-re nyert a Getafe ellen. Az utolsó gólt a mérkőzésen büntetőből is betaláló Cristiano Ronaldo szerezte: a portugál klasszis sarokkal tette a kapuba a labdát Sami Khedira beadása után.
Most megnézhetik C. Ronaldo összes sarkazós gólját egy videóban. Íme! Link

Ronaldo szabadrúgás góljai videó Link


Cristiano Ronaldo fiatalon -12 éves
.........


Cristiano Ronaldo egykori nevelőedzője, Leonel Pontes interjút adott a Sport Tv utazó riporterének, Farkas Norbertnek, és elmesélte, hogy a portugál zseni milyen emberfeletti edzésmunkát végzett már fiatalon. A portugál labdarúgó-válogatott jelenlegi másodedzője, Leonel Pontes Madeira szigetéről származik, akárcsak Cristiano Ronaldo.
Így került Ronaldo Lisszabonba, ahol egyfajta apa-fiú kapcsolat alakult ki közöttük. A szakember tudta, hogy 12 évesen milyen nehéz időszakot élt át a kisfiú, aki a fejébe vette, kiműveli a testét.
,,Ezerszám csinálta a felüléseket és a fekvőtámaszokat. Még nem létezett az egyéni képzés kultúrája, nem is nagyon volt lehetőség arra, hogy a srácok tréning után kint maradjanak, gyakoroljanak, csiszolják a mozdulataikat. Annak idején sokat utaztunk, hogy egyáltalán edzhessünk. Ronaldo edzés után összeállt a haverjaival és nekiálltak a fekvőtámaszoknak. Súlyzóztak, erősítettek, fekvőtámaszokat végeztek. Megállás nélkül" - idézte fel Pontes hogyan kezdődött az edzésmánia a 12 éves Ronaldónál.. Tizenhárom-tizennégy évesen hirtelen megnyúlt a játékos, cserbenhagyták a motorikus képességei. Idegesebb, feszültebb volt, de az elvégzett munkában bízott, a rúgótechnikáját kezdte csiszolgatni.
Rájött, hogy és hol kell meglőni a labdát, hogy ez szélsebesen száguldjon a kapu felé. Ha megnézi, a labda ide-oda táncol, oszcillál, amikor meglövi. Ezt a technikát az idők során dolgozta ki, rengeteget gyakorolt. Manapság csak nagyon kevesen képesek úgy megrúgni a labdát, ahogyan ő. Sőt, erre a technikára csak ő képes, senki más. Ez az úgynevezett »folha seca«, a »hulló falevél«"- emlékszik vissza az egykori mester.
Egy medicinlabda fölött gyakorolja a biciklicseleket egy nehezékkel a lábán, ugyanis a sportszárát megtömte homokkal. Hip-hop, hip-hop! Ezeket a mozdulatok látjuk tőle, nap mint nap - mondta Leonel Pontes, aki ekkor a B-csapatnál dolgozott, és rajtakapta, miközben egyedül tréningezett még edzés után. - Tizenhét éves volt, és tudatában volt annak, hogy minél többet dolgozik lábra, annál gyorsabbak lesznek a mozdulatai. Gyorsabban és gyorsabban csinálta, mindig feljebb kapcsolt."

Képek az alábbi linken Link
 
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
elképesztően nagy gólt lőtt a Liverpool fiatalja
  2013-09-24 17:08:33, kedd
 
  A Manchester City-Liverpool U21-es bajnoki mérkőzésen a vörösök ifjú tehetsége, Adam Morgan a kezdőkör környékéről lőtte el a labdát, amely a kapus fölött bevágódott a kapuba.
Tekintse meg a találatot! Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Lila orgona
  2013-09-24 16:36:54, kedd
 
  ...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Tavaszi versek és képek  
Dunát nézve
  2013-09-24 16:33:36, kedd
 
  ...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Őszi verses kép
  2013-09-24 12:36:52, kedd
 
  ........

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Hosszú cofos lányka
  2013-09-24 11:59:23, kedd
 
  ...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Szent Gellért Magyarország első püspöke.
  2013-09-24 10:49:17, kedd
 
  Szent Gellért püspök (eredeti nevén Gerardo Sagredo vagy Giorgio Sagredo; Velence, 980. április 23. - Buda, 1046. szeptember 24.), valószínűleg lombardiai származású szerzetes, Magyarország első püspöke. Emléknapját szeptember 24-én tartják.
Öt évig tanult az Isola de san Giorgio maggiore Benedek-rendi kolostorában, majd a szent könyvek tanulmányozásához fogott, s már korán felébredt benne az a vágy, hogy szent Jeromos iratait magában a betlehemi monostorban olvasgassa. Atyja, Gellért, valamikor 990-995 közt részt is vett abban a népes zarándoklatban, melyet a velenceiek Jeruzsálemben rendeztek; az arabok azonban megölték, mire fia, György, az ő Gellért nevét vette föl. 1015 táján szerzetestársai már valami kisebb tisztségre választották meg a mintegy 25 éves ifjút, kit ekkortájban szenteltek pappá; apátja, Vilmos, a monostor iskolájának tanítójává szemelvén őt ki, a quadrivium elvégzésére Bolognába küldte. Onnan 5 év múlva hazatérvén, Vilmos apát halála után rendtársai apáttá választották. Csak vonakodva fogadta el a kitüntetést, s nemsokára le is mondott róla, hogy régi vágya szerint a Szentföldön telepedjék le.

Magyarországon
A zárai kereskedők egyik hajóján többedmagával 1015. február közepe táján szállt tengerre. Parenzo mellett nagy vihar érte utol, mire Szent András szigetén (Póla mellett) keresett menedéket. Itt találkozott Razina pannonhalmi apáttal, aki rábeszélte, hogy előbb látogassa meg I. István magyar királyt, kinek segítségével a Dunán folytathatja útját Konstantinápolyba, ahonnan könnyebben eljuthat Jeruzsálembe. Több időt töltött Anasztáz pécsváradi apátnál, aki Mór pécsi püspökkel együtt azon volt, hogy Magyarország számára nyerje meg őt. Augusztus 15-én Székesfehérvárott be is mutatták István királynak, ki vonakodása dacára rábízta fiának, Imre hercegnek nevelését, s időnként diplomáciai küldetésekre is használta; Franciaországban kétségtelenül az ő küldetéséből járt. Amikor azonban mintegy 16 éves lett Imre herceg, barátjának (szent) Günthernek példájára Gellért 1023-ban remeteéletre szánta magát, s Bakonybélbe vonult vissza, ahol szent életet folytatott.
A székesfehérvári Püspökkút Szent Gellért püspökkel és Szent Imre herceggel
...... ........... .....



- Szent Istvánnak 1038. augusztus 15-én történt halála után a politika zivatarai őt is kizavarták apostoli csöndes munkásságából, és aktív politizálásba kezdett. 1041-ben a székesegyházában előre elkészíttetett sírjánál bánatosan siratta a magyar nemzet sorsát, 1043-ban pedig Aba Sámuel királytól megtagadta a húsvéti koronázást, és nyilvánosan megtámadta őt - az általa vélelmezett, és az ő politikai irányvonalával ellentétes - politikai gyilkosságai miatt. Péter második uralkodása idejében éppen az ő székvárosában határozták el az elégedetlen magyarok Vazul fiainak visszahívatását, és 1046-ban Szent Beszteréd, Bőd és Beneta püspökök társaságában ő is útra kelt, hogy Endre herceget már a határon üdvözölje. Szeptember 24-én azonban a pesti révnél (a mai Budapest-belvárosi templom és a Rudas gyógyfürdő között) megtámadták a minden idegenben ellenséget látó Vata-féle pogánylázadás résztvevői: elfogták, majd kétkerekű talyigán a Kelen-hegyre vonva onnan a mélységbe lökték őket. A halála előtti estén, Diósdon megjósolta útitársainak vértanúságát, amit 1046. szeptember 24-én, a mai budapesti Szabadság híd közelében szenvedett el. Ezen a napon Gellért pogány magyarokkal találkozott össze a dunai révnél, akik a kereszténység iránti gyűlöletüktől vezetve egy kordéra kötötték, és a Kelen-hegyről a mélybe taszították a püspököt, majd a Duna partján a fejét is betörték.
- Emléke:
Vértanúságának helyét utóbb Szent Gellért-hegyének nevezték, a nép pedig, mely Csanádon temette el a püspököt, azonnal szentként kezdte tisztelni, 1083-ban pedig István királlyal s Imre herceggel együtt az egyház is a szentek közé iktatta. Szent Gellért (San Gerardo) megmaradt ereklyéit - bebalzsamozott testét, piros miseruhában és piros infulában - most Velencében, egy muranói templom oltára alatt őrzik. Művei Bolognában, Prágában és Győrött, valamint Szegeden a Fogadalmi Templomban (a ,,Dómban") (s onnan még 3 helyen) vannak szétszórva. Fennmaradt életművét (Deliberatio Gerardi Morosanae Ecclesiae Episcopi supra hymnum trium puerorum ad Isingrimum liberalem) először 1790-ben gróf Batthyány Ignác erdélyi püspök adta ki; ez a hazai tudományos irodalom legrégibb emléke.
- Szent Gellért a Szeged-Csanádi Egyházmegye védőszentje. Olvasmány Link
2002 márciusában helyezték el a budapesti Belvárosi Plébániatemplom egyik kegyoltárján, a Szent Gellért püspök vértanú Muránóban őrzött ereklyéjének egy részét.
Csont ereklyéje az esztergomi Főszékesegyházi Kincstárban
...... ............



...... ........... .......



...


- Szenté avatása: 1083. július 26-án Csanádon
,,Nem követtük a szónokok zajongásait és áradozásait, akik csak a szavak szépségét hajhásszák, nem pedig a hittitkok erejét."
(Szent Gellért: Deliberatio)
A mártírt először a pesti Boldogasszony-templomban - a mai Belvárosi Plébániatemplom helyén - temették el, majd testét Csanádra szállították, ahol rövid időn belül jelentős Gellért-kultusz alakult ki. A velencei származású férfi magyarországi munkássága idején elévülhetetlen érdemeket szerzett a hazai egyházszervezet megerősítésében, Európához fűződő kulturális kapcsolataink kibővítésében, iskolaalapítóként, íróként pedig személyesen is sokat tett azért, hogy a nyugati műveltség önálló gyökeret eresszen a Kárpát-medencében. Gellért Imre nevelőjeként a keresztény államhatalom megszilárdításában is szerepet vállalt, még úgy is, hogy a herceg később nem léphetett édesapja örökébe. E nagyszerű életpályát látva nem is lepődhetünk meg azon, hogy 1083-ban, amikor Szent László király (ur. 1077-1095) közbenjárására Istvánt és Imrét, valamint Zoárd és Benedek nyitrai remetéket is szentté avatták, Gellért is ebben a különleges kegyben részesült. A források szerint a csanádi püspök kanonizációjára körülbelül tíz nappal a Zobor-hegyi szerzetesek felemelése után, július 26-án került sor Csanádon, ahol a 14. század végéig őrizték ereklyéit. A szent földi maradványait később Murano egyik templomába szállították, kultusza azonban továbbra is jelentős maradt Magyarországon: a közvélemény napjainkban is István egyik legtehetségesebb ,,segítőtársának" tartja őt, az ország fővárosának egyik nevezetes pontja, a Gellért-hegy pedig mindmáig őrzi vértanúságának emlékét.

Sepsiszentgyörgy: Szent Gellért és István király - szobor avatás
...... ..........

 
 
1 komment , kategória:  vallás  
Szent Gellért püspök és vértanú
  2013-09-24 10:39:18, kedd
 
  Abban az időben Jézus ezt mondta apostolainak: Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket nem tudják megölni. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, a testet is a pokolba taszíthatja. Egy fillérért ugye két verebet adnak? És mégsem hull a földre egy se közülük Atyátok tudta nélkül! Nektek pedig minden szál hajatokat számon tartják! Ne féljetek hát: sokkal többet értek ti a verebeknél! Ha valaki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van. De ha valaki megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van.
Mt 10,28-33

Imádság
Urunk, küldj ma is követeket hozzánk, akik utadat előkészítik, akik igédet hirdetik, miként János, a Keresztelő tette. Küldj ma is követeket hozzánk, akik készek arra, hogy háttérben legyenek, hogy Te, Urunk, bennünk növekedjél. Küldj ma is követeket hozzánk, akik érted és nem önmagukért élnek. Adj bocsánatot és új kegyelmet, hogy szolgálhassunk Neked, és előkészíthessük számodra az utat az emberek között, hogy megvalósulhasson a Te országod.

Bővebben Link

Szent Gellért püspök, vértanú Ünnepe: szeptember 24
Bölcs 3, 1-9
Isten próbára tette, és magához méltónak találta őket.
Mt 10, 28-33
Ha valaki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom mennyei Atyám előtt.
- Szent Gellértet népünk kereszténnyé válásának kezdetén vezérelte hozzánk Isten, hogy Imre nevelőjeként, remeteként, püspökként és vértanúként szolgálja Istent és népünk kereszténnyé válását. Ma is szükség van arra, hogy megerősítsük keresztény hitünket, és sokakat elvezessünk Istenhez.
- Katolikus rádió:
Szent Gellértet népünk kereszténnyé válásának kezdetén vezérelte hozzánk Isten, hogy Imre nevelőjeként, remeteként, püspökként és vértanúként szolgálja Istent és népünk kereszténnyé válását. Ma is szükség van arra, hogy megerősítsük keresztény hitünket, és sokakat elvezessünk Istenhez.
Isten csodálatos gondoskodása vezette Gellértet magyar földre, hogy Imre nevelésével, majd püspökként népünk kereszténnyé tételén munkálkodjon. Hálaadással lépünk Istenünk elé, megköszönjük gondoskodó szeretetét, és kérjük, vezesse és erősítse továbbra is népünket.
Néhány nagy szentnek megadatott a vértanúság, néhány nagy szent vágyott a vértanúságra, mégsem lett az. Mi talán nem is vagyunk olyan erősek, mint szent Gellért, a körülményeink sem olyan ellenségesek. De a mindennapi vértanúság nekünk is felkínáltatik: az önlegyőzés, a becsületes kötelességteljesítés stb. vértanúsága. Ezekhez biztos van elég erőnk, ha másképp nem, hát Isten kegyelmi segítségével. Ezek a kis vértanúságok is értékesek Isten szemében.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 427 db bejegyzés
e év: 4484 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3536
  • e Hét: 10226
  • e Hónap: 22902
  • e Év: 256649
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.