Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Reményik Sándor
  2013-09-05 19:50:04, csütörtök
 
  Te, kit várnak romlottak és szüzek,
Jegyese minden lehullott levélnek!
S fogadd el tőlem ezt a levelet,
Napsugárral írtam és őszi kékkel,
És reménnyel és kétségbeeséssel
És benne egész esett-magamat
Hozom, s minden nyomorúságomat,
S az életem hozom -
Fogadj el így, ahogy vagyok
Ó Őszöm, békességem, Jézusom!
Reményik Sándor



Obermayer Andrea: Őszi tópart
Link
 
 
0 komment , kategória:  Művészet  
Sajátjainak küldött több selyemzsinórt Orbán Visegrádon
  2013-09-05 00:58:58, csütörtök
 
  A kormányfő szerint a szocialisták nem képesek élni a lehetőségeikkel, így buknak 2014-ben, öt fideszes választókerületi elnöknek viszont véget ért a politikai pályafutása a visegrádi kihelyezett frakcióülésen. Orbán Viktor azt hangsúlyozta beszédében, bármennyire is jók a közvélemény-kutatási eredmények, ,,senki nem dőlhet hátra" - utalt 2002-es helyzetre utalt vissza. Szerinte különösen az egyes választókerületekben van szükség nagy munkára, mert ott kell megnyerni 2014-et.

Öt fideszes választókerületi elnököt fosztott meg a posztjától Orbán Viktor szerda este, és így a leendő képviselőjelölti lehetőségtől, mert elégedetlen volt a helyben végzett munkájukkal - forrásaink szerint ezt jelentette be a kormányfő a Fidesz politikai szezonnyitó visegrádi frakcióülésén, ahol a választási felkészülésről és a kampányteendőkről beszélt. A Fidesz és a KDNP képviselőcsoportja szerda és péntek között tartja szokásos évadnyitó ülését, ahol Orbán - szintén a hagyományos menetrendnek megfelelően - először általános helyzetértékelést tartott.

Forrásaink szerint Orbán egy órás csúszással, nyolc órakor kezdte beszédét, közel 45 percen keresztül folyamatosan értékelt, majd kérdésekre válaszolva este 11-ig beszélgetett a két frakció képviselőivel. A hvg.hu úgy tudja, a képviselők többsége főleg helyi ügyeket hozott fel a ,,kibeszélő show" során, így útépítési ügyekkel, vagy az öntözés fejlesztése is felmerült. Forrásunk szerint egyedül Pokorni Zoltán tett kritikus észrevételt, aki arra figyelmeztetett, a felsőoktatásban tanulókra külön oda kellene figyelni, nehogy megismétlődjenek a választások előtt a ,,tavalyi események" - utalt a téli diáktüntetésekre. A kormány ugyanis néhány hete egyértelműen jelezte, emelni kellene a most minimális 240-es ponthatárt a bejutáshoz.)

Mint a hvg.hu szerdán megírta, a Visegrádon gyülekező képviselők két dologra számítottak: arra, hogy a kormányfő értékeli a Fidesz és az ellenzék helyzetét, a választási esélyeket; illetve beszél a 2014-es büdzséről, azaz arról, milyen intézkedésekre lesz pénz a választások évében. (Ebből a szempontból a devizahiteleseken segítő csomag az egyik legfontosabb elem, illetve a népesedéspolitikai intézkedések, például a rugalmas gyed bevezetése, ami több tízmilliárdos költségvetési kiadást jelenthet.)

Néhányan a képviselő-jelöltség terhétől "megkönnyítve" távozhatnak Vsegrádról

Orbán Viktor azt hangsúlyozta beszédében, bármennyire is jók a közvélemény-kutatási eredmények, ,,senki nem dőlhet hátra". Itt a 2002-es helyzetre utalt vissza, mert ,,már veszítettek egyszer kormányról". Különösen az egyes választókerületekben van szükség nagy munkára, mert ott kell megnyerni 2014-et. Ezzel kapcsolatban többször hangsúlyozta, a rezsicsökkentés lesz az egyik legfontosabb kampányeszköz, amit folytatni kívánnak. A frakcióülés előtt Lázár János, Rogán Antal és Kocsis Máté is arról beszélt, nem a korábban beharangoztatott jövő januártól, hanem 2013 novemberétől jön a rezsicsökkentés újabb szakasza.

Öt képviselő nem önként búcsúzott

Negatív példaként a vasárnapi szigetszentmiklósi helyi önkormányzati választási buktát említette (az MSZP, a DK, és az Együtt-PM jelöltje visszahódított egy szavazókörzetet a Fidesztől a 2010-es vereség után). Orbán állítólag arról beszélt, nem baj, ha valaki egy versenyben kikap, de ez csak akkor elfogadható, ha a jelölt és a helyi szervezet ,,tisztességesen elvégzi a munkát", viszont szerinte Szigetszentmiklóson nem fektettek kellő energiát a felkészülésre.

A Fidesz elnöke áttekintette a választókerületeket, és öt esetben elégedetlen volt, ezért a helyi választókerületi elnököt - akik a Fidesz gyakorlatában a képviselőjelöltek is - úgy tudjuk, elmozdított.(Arra nem emlékezett ugyanakkor a hvg.hu-val beszélő képviselő, hogy a szigetszentmiklósi ezek között volt-e.) Orbán Viktor egy fideszes forrásunk szerint nem tért ki külön a múlt heti Mesterházy-Bajnai megállapodásra. Ennek kapcsán egy képviselő szerint arról beszélt, ,,a szocik nem fognak átütő sikert elérni, mert nem alkalmasak erre, nem tudják kihozni a helyzetből, amit lehet".

Egy másik képviselő szerint ugyanakkor mindenkit igyekezett megnyugtatni azzal, hogy a 106 egyéni jelölt mellett más politikusokról is ,,igyekszik gondoskodni" (hiszen jövőre, a parlamenti létszámcsökkentés eredményeképpen, úgy tudjuk, azt mondta, ,,mindenkinek meglesz a helye a hivatalokban, állami cégekben". Ugyanakkor figyelmeztetett, aki nem végzi el a munkát, annak ,,nincs kegyelem".

Információink szerint a Fidesz több komoly bejelentésre készül, így elsősorban a népesedéspolitikában, a kis keresetű családok adókedvezményében fognak dönteni.
Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Az ember ne mindig arra vágyjon, amije nincs.
  2013-09-05 00:49:23, csütörtök
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 41 db bejegyzés
e év: 499 db bejegyzés
Összes: 8997 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 392
  • e Hét: 5024
  • e Hónap: 8118
  • e Év: 75883
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.