Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Sikertelen mérkőzés - ennek komoly ok lehet a háttere
  2013-09-07 23:20:38, szombat
 
  Nem könnyű elemezni a tegnapi Románia-Magyarország (3-0) férfi labdarugó mérkőzést, miután a magyar válogatott teljesítménye tulajdonképpen értékelhetetlen volt (ezt tükrözik olvasóink szavazatai is - a mezőnyjátékosok közül senki sem érte el a hármas átlagot a tízes skálán). Ennek ellenére a tanulságokat le kell vonni, mert anélkül esély sincs a továbblépésére.
Nem volt egységes csapat munka, jól kidolgozott helyzetek. A Román csapat leiskolázta a Magyar focit.
Nekem nagyon gyanus, valami nem kerek a mérkőzés körűl.

2013.09.11.
Tegnapi mérkőzésen: Magyarország - Észtország 5:1
A magyar válogatott remekül játszott.
Visszatérve a Románokkal való mérkőzésre - ott valami olyan dolog történhetett, amiről tilos beszélni. Tegnapi mérkőzés utáni nyilatkozatokból is ez sugárzott.
 
 
1 komment , kategória:  Magyar foci  
Felhívás minden kedves látogatómhoz! - Gyertya gyújtás
  2013-09-07 22:57:03, szombat
 
  Gyújtsunk gyertyát a balesetben vétlenül elhunyt Topodi Péter és Fűzi Ákos tiszteletére.
Nyugodjanak BÉKÉBEN a jó Isten kertjében.
........


Gyászban osztozunk az elhunytak családjaival és részvétünket fejezzük ki.

.....

 
 
1 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Győri kosarasok balesete:
  2013-09-07 22:48:47, szombat
 
  Forrás Győr24
Személyautó és busz karambolozott a 85-ös főúton Kapuvár és Vitnyéd között. A balesetben meghalt Tapodi Péter, az UNI Győr kosárlabdaklub igazgatója és Fűzy Ákos vezetőedző.
A busz utasai közül többen súlyosan megsérültek. Natasa Kovacevicnek, a csapat szerb játékosának a lábát amputálni kellett.
A katasztrófavédelem megyei szóvivője közölte: a helyszínre több mentőautó és mentőhelikopter is érkezett. A kosárlabdásokat szállító busz 16 utasa közül kettő életét vesztette, a többiek megsérültek, valamint a személyautó egyik utasát is el kellett látniuk a mentőknek.

Tragédia
A busz frontálisan ütközött egy, eddig tisztázatlan okból sávjába áttért személyautóval, majd az árokba borult, és az oldalára dőlt. A HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapata utazott a járművön.
Tapodi Péter, az egyesület klubigazgatója a helyszínen meghalt. Fűzy Ákos vezetőedzőt újra kellett éleszteni, majd mentőhelikopterrel szállították kórházba, de annyi vért vesztett, hogy az orvosok nem tudták megmenteni az életét.
A kisalfold.hu úgy tudja, hogy Natasa Kovacevicnek, a győri együttes szerb játékosának a lábát amputálni kellett, a kórházban pedig további három sérültet látnak el, de az ő állapotuk nem életveszélyes.
Három kórházban a sérültek
Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója elmondta: a mentősök három mentőhelikopterrel és 8 mentőautóval vonultak a helyszínre. A sérülteket három kórházba, Győrbe, Sopronba és Szombathelyre szállították. Oláh Attila orvos igazgató tájékoztatása szerint a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba négy embert szállítottak be könnyebb sérülésekkel, köztük a busszal ütköző személyautót vezető idős férfit. A szombathelyi kórház tájékoztatása szerint egy férfit és egy nőt szállítottak az intézménybe a baleset helyszínéről, vizsgálatuk jelenleg is tart, így állapotukról nem tudnak nyilatkozni
Három kórházban ápolják a kisebb-nagyobb sérüléseket szenvedő játékosokat. A Nemzeti Sport információi szerint Szombathelyre két sérültet vittek, Samantha Mackayt és Burdi Szabolcs gyúrót. Az amerikai légiósnak nem súlyos a sérülése, megrepedt két csigolyája, és vasárnap már haza is engedik. Burdi Szabolcs légcsövén másfél centis lyuk van, zúzódott a tüdeje, a műtét után az intenzívre kerül, súlyos az állapota.
Sopronba nyolc sérültet szállítottak: Czirják Noémit, Dobos Ágnest, Pénzes Kingát, Kovács Krisztinát, Semsei Barbarát, Mansare Mantyt, Laklóth Annát, Koch Dórát. A sérültek állapotát azonnal felmérték, megfelelő diagnosztikai és terápiás ellátásban részesítették. Nyolcuk közül hárman szenvedtek súlyos sérüléseket (törések), a többiek könnyebbet, náluk kiterjedt zúzódásokat, hámsérülést diagnosztizáltak, mindannyian jól vannak.
Győrbe Tujmer Evelin, Natasa Kovacsevics, Milica Ivanovics, a busz és a személyautó sofőrje került. Tujmer Evelinnek nyílt bokatörése van, és összevagdosta az üveg. Natasa Kovacsevics bal lábát - ahogyan arról már beszámoltunk - térd alatt amputálni kellett, a hatalmas testi és lelki fájdalmat Milica Ivanovics próbálja enyhíteni, Kovacsevics honfitársa ugyanis csak könnyebb sérüléseket szenvedett.


Őrizetben az idős autóvezető
Tóth Gabriella, megyei rendőrszóvivő tájékoztatása szerint az autóbusszal ütköző személyautót vezető hetven év körüli férfi ellen a rendőrség halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt indít eljárást, egyben kezdeményezi őrizetbe vételét


Borkai Zsolt: ,,nehéz lesz feldolgozni a tragédiát"
Tapodi Péter korábban a női válogatottnál Rátgéber László szövetségi kapitány mellett másodedző volt, de Győrben vezetőedzőként is dolgozott.
Fűzy hosszú évekig Pécsen dolgozott, előbb Rátgéber László segítője volt, majd már vezetőedzőként 2010-ben bajnokságot nyert a Pécs 2010-zel. Az aranyérem megszerzése után szerződött Győrbe, ahol 2012-ben ért a csúcsra, miután a Magyar Kupát és az NB I-et is megnyerte csapatával. A legutóbbi szezonban mindkét sorozatban ezüstérmes lett irányításával a csapat.
"Ákos 13 évig volt a segédedzőm, és egy évet a válogatottnál is együtt dolgoztunk, Péter pedig három évig volt mellettem a válogatottnál" - nyilatkozta az MTI-nek Rátgéber László. "Olyan, mintha a testvéreimet vesztettem volna el, együtt jártunk nyaralni, teljesen összenőttünk. Nem tudom felfogni ezt a tragédiát."
Borkai Zsolt, Győr polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke azt mondta, a városnak és a csapatnak egyaránt nehéz lesz feldolgozni ezt a tragédiát, és őszinte részvétét fejezte ki az elhunytak családtagjainak. Két igazi sportembert veszítettünk el, akik egész életükben a jó ügy érdekében, a sport és a tehetség ünnepéért dolgoztak, mindezt magas szakmai színvonalon tették. Sosem felejtjük el őket, hiszen a győri kosárlabdasport legfényesebb sikereit köszönhetjük tevékenységüknek.
A győriek 16 órától játszottak volna Sopronban, a bajnok és kupagyőztes Uniqa-Euroleasing Sopronnal Krasznai-emlékmérkőzést.

Fűzy Ákos "lányainak" magyaráz idén januárban
...... ......






Topodi Péter

 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Incidensek voltak a Magyar- Román férfi mérkőzés után
  2013-09-07 22:41:20, szombat
 
  Kifütyülték a magyar himnuszt
Verekedés a magyar szurkolók és a rendőrök között a vb selejtező előtt és közben, a román szurkolók között a meccs után. Egy romániai hírportál szerint a FIFA megfigyelői jelentésükben megemlítik, hogy a román szurkolók idegengyűlölő szavakat skandáltak.
Mircea Olaru, a román csendőrség országos parancsnoka szombaton sajtóértekezleten számolt be arról, hogy a pénteki román-magyar labdarúgó mérkőzés kapcsán 16 magyar drukkert egy évre kitiltottak a román stadionokból. Tizenkilenc esetben szabtak ki bírságot összesen 500 ezer forint értékben.
A magyar himnuszt 40 ezer ember kifütyülte, a román himnusz alatt a magyar szurkolók hátat fordítottak. A magyar csapat szégyenkezik, kikaptunk 3:0-ra Romániától
Hír 24 videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Áldjon meg az Isten, Ráhel!
  2013-09-07 22:22:32, szombat
 
  Képes beszámoló egy nem mindenapi esküvőről Link

Hír24 VIDEÓ Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Sólámpa alkalmazása = természetes ionizátor
  2013-09-07 22:02:20, szombat
 
  ....



Mindenfajta légúti panasz - még az asztmás jellegű rohamok is - enyhíthetők, megelőzhetők.
- Mivel a levegő ioncseréjét is elvégzi, rendkívül jó hatású számítógép használata mellet, vagy olyan helységben, ahol sok az elektromos készülék!
- Egységesen hat a Test - Lélek - Szellem szinten!
- Az egész család egészségét karbantarthatja ugyanazzal az eljárással!
- Sárgás - narancssárgás fényével a felkelő nap színére emlékeztet, így színterápiás kezelésnél is használható!
- A sólámpa használatával megelőzheti a légúti betegségeket, így nincs szüksége gyógyszerre!
- Bárki biztonsággal használhatja, csecsemőkortól az élet végéig, mindenkinek jótékony hatású.
- Ráadásul energiatakarékos, hiszen mindössze egy hűtőgépizzó világít benne!

A Himalája Indus só akkor is hatásos, ha nincsen bekapcsolva a lámpa, hiszen a lámpa adta hő a sótömbök hatását csak intenzívebbé, erősebbé teszi!
Ezért ha Ön nincs otthol, a sótömbök hatására a lakásának levegője akkor is olyanná válik, mintha a tengerparton sétálna, vagy amikor egy kiadós zápor után megtisztul a levegő.
Ezt a hatást Ön is elérheti, ha hálószobájában, vagy a nappaliban, elhelyezi a sólámpát, sómécsest vagy néhány nagyobb Indus só darabot!

- A sólámpák, sómécsesek pozitív tulajdonságai a természetes ionizáción, az elektromos rezgésen és a kristályos átlátszó felépítésből eredő fényhullámokon alapszanak.
Himalája Indus só használatát javaslom azoknak, akik egyszerű és szelíd gyógymóddal kívánják kezelni légúti panaszaikat, vagy megelőzni a nátha, allergia kellemetlen tüneteit
A sólámpa, sómécses, vagy egyszerűen csak a nagy darabos só használatával egy olyan lehetőséget ad magának a gyógyulásra, amit csak egyszer kell megvásárolni és egy életen át élvezheti jótékony hatását!
Nincs annál kézenfekvőbb, hogy otthonunk levegőjét egy természetes ionizátor segítségével egészségesebbé tegyük!


A sólámpák színeinek gyógyító hatásai (Színterápia)
A világunk számára a szín élmény. A színek birodalmában rejlő törvényszerűségek megismerése és alkalmazása segíti a harmonikus élet kialakítását.
A szín életünk lényeges tényezője. A színek eleven erőknek tekinthetők, az egészség és erő forrásai lehetnek, ha jól használjuk őket. A színek segítségével a környező természetből életadó, harmonizáló energiákat hozhatunk be szervezetünkbe.
A fény gyógyító ereje általában ismert, a színeké már kevésbé, annak ellenére, hogy ezek a fény egyedi megjelenései. A sólámpák színei az átlátszó fehéren át egészen a narancsos vörösig terjednek. Ezek az egészséges színek pozitívan hatnak a vegetatív idegrendszerre.
Nemcsak a szemen keresztül jutnak a szervezetbe, hanem a bőrön, majd a meridiánokon keresztül az agy központi rendszerébe, ahol az anyagcsere háztartást irányító folyamatokat pozitívan befolyásolják.
Vörös:
Gyógyítólag hat: A vérkeringési zavarokra, alacsony vérnyomásra, bénulásra, ájulásra való hajlamra, serkenti a gyengén működő szerveket. Növeli a vérnyomást és a percenkénti légzés számot. Májfrissítő, érzékvédő, vörösvértestecske építő. Életerő, energiaadó, aktiváló.
Narancssárga
Gyógyítólag hat: A klimaxos panaszokra, krónikus asztmára, reumára, köhögésre, hörghurutra. Kedvezően befolyásolja az emésztőszervi működéseket és csökkenti az anyagcsere zavarait. Minden vonatkozásban egészségjavító. Tüdőszövet erősítő, mirigyfrissítő. Jó hatású a megfázás, álmosság, fáradtság ellen. Hatással van a lépre, a hasnyálmirigyre és az anyagcsere folyamatokra.
Pozitív hatású, feltölti az emberi energiamezőt, melegít, felvidít, felépít, erősít, fokozza a munkaerőt, a szexuális vágyat és potenciát, növeli az immunitást. A depresszióra élénkítő hatású, letargia ellenes, visszahozza az életkedvet. Elősegíti a koncentrálást.
Sárga
Gyógyítólag hat: A gyomorbántalmakra, emésztési zavarokra, székrekedésre, kövérségre, máj-és epebajokra, cukorbetegségre, vízkiválasztási problémákra. Idegkimerültség-re, az alsó végtagok idegi eredetű bénultságára jótékony hatású.
A sárga szín: citromsárga árnyalata serkenti az agy működését. Fokozza a kiválasztást, kedvezően hat a táplálkozási szervekre: gyomor, bél, máj, vese, lép, hólyag működésére, bőrhám sejteket aktiválja. Elősegíti a méregtelenítési folyamatokat.
Javítja az agy értelmi képességét, az idegeket erősíti, a logikus gondolkodást stimulálja, önuralomhoz segít.
Fehér
Gyógyítólag hat: Valamennyi szín együttese. Mindenre alkalmazható, feltölti a csakrákat és védelmezi valamennyi testrészt. Méregtelenít. Tisztaság, becsületesség, igazság színe. A sólámpák nem egyszínűek, hanem van egy fajta szín, mely meghatározó jellegű a színterápiás hatásában.


 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Klári/aranyagtól kaptam
  2013-09-07 21:50:09, szombat
 
  Marika köszönöm a látogatásod. Már én is szeretném megnézni a szigeten a szépen felújjított szökőkutat. Békés szép vasárnapot Klári/aranyag

....



...

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Relaxálás
  2013-09-07 21:44:49, szombat
 
  ........

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Meg öntözöm ezt az aranyos virágot
  2013-09-07 21:42:04, szombat
 
  ......

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Itt van a szüretelés ideje
  2013-09-07 21:37:33, szombat
 
  ....

 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 427 db bejegyzés
e év: 4484 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8101
  • e Hét: 19731
  • e Hónap: 52885
  • e Év: 286632
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.