Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Káposztaleves kúra
  2013-10-01 11:02:14, kedd
 
  Káposztaleves-kúra: fogyj 7 kilót 7 nap alatt

A káposztaleves-kúra igen népszerű és közkedvelt diéta, sokan ismerik már és ki is próbálták. Az eredmények szerint, akár 7 kilótól is megszabadít, mindössze 7 nap alatt. Emellett, a jó benne az, hogy egészséges és olcsó!
Hátránya: nehezen tartható be.

Még mindig jobb, hogy diétázz, minthogy fogyókúrás tablettákat szedj. A rendszeres étkezés előnye ugyanis az, hogy beindítja az anyagcserét, és biztosítja a testsúly egyensúlyát. Két kritikus eset létezik, ami a fogyni vágyást illeti:

* ha túl keveset eszünk, vagy túl ritkán ülünk asztalhoz - ettől a szervezet vészriadót fúj, a folytonos éhségtől pedig az anyagcserénk lelassul, és bármilyen keveset is együnk, az mind ránk ragad. Éppen ezért tanácsolják a táplálkozási szakértők, hogy gyakran étkezzünk, és kicsi adagokat fogyasszunk!
* ha túl nagy adagot fogyasztunk el egy leültünkben - ez túlterheli a gyomrunkat, és a bevitt kalóriák nagyrésze elégetetlenül marad. Ezt követően, egy normális adag étel elfogyasztása után is éhesnek érezzük magunkat, hiszen a kitágult gyomor a bő porcióhoz képest üresen marad. Ebben az esetben fokozatosan csökkentenünk kell a tányérra kirakott étel mennyiségét, bizonyos esetekben pedig sebészeti beavatkozásra is szükség van.

A káposztaleves-kúra szinte minden szempontból előnyös. Annyit ehetsz, amennyi beléd fér, nem kell koplalnod, ráadásul egészséges eledelt kell fogyasztanod, ami nem is kerül sok pénzbe. A kúra ideje 1 hét. A leadott kilók száma pedig akár egyenesen arányos is lehet a diéta napjainak számával.

Hogyan készítsd el a káposztalevest?

Kell hozzá 1 nagy fej káposzta, 5 közepes vagy nagy paradicsom, 2 húsos paprika, 1 kötés petrezselyem, 1 zeller (ökölnyi méretű), 2 nagyobb fej hagyma, só és bors ízlés szerint. Ne adj hozzá olajat vagy egyéb fűszereket, sem pedig más zsírokat!

A kúra, napokra osztva

1. nap - készíthetsz magadnak egy tál friss gyümölcssalátát, a nap hátralevő részében csak a levest eheted. Összesen ötször étkezhetsz egy nap, ebből tehát négyszer levest, egyszer pedig salátát fogsz enni. Innivalóként csakis sima vizet fogyaszthatsz!

2. nap - a gyümölcssalátát váltsd friss zöldségre, a levesporciók maradnak változatlanul. Ami fontos, hogy ne adj hozzá egy csepp olajat sem! A salátát akkor eheted, amikor csak akarod.

3. nap - a levesadagot csökkentsd háromra, a hátralévő két étkezést pedig tedd ki zöldségsalátából és 2-3 gyümölcsből. Mindegyik étkezést válaszd külön a másiktól, és a zöldségeket ne keverd össze a gyümölcsökkel. Csakis sima vizet ihatsz.

4. nap - olyan gyümölcsöket is fogyaszthatsz már, amelyek nem savasak, de növényi zsírokat tartalmaznak. Például 3 banán vagy 3 mangó, esetleg 3 szelet sárgadinnye jól jöhet. A gyümölcsöt egyetlen étkezés alatt fogyaszd el, a többi alatt egyél káposztalevest. Folyadékként csak a sima víz ajánlott, amelyet egyébként a káposztaleves-kúra teljes ideje alatt kell fogyasztanod.

5. nap - a levesbe főzhetsz egy kevés csirkehúst, és továbbra is étkezz ötször egy nap.

6. nap - egyik étkezésed legyen egy maréknyi főtt rizs sárgarépával és borsóval, a többi kötelezően leves.

7. nap - a rizst helyettesítsd roston sült hallal, és fogyaszd második fogásként a leves után. Na meg, a hátralévő étkezésekre megmarad természetesen a leves.

A kúrát, ha bevált, 4 hét után meg lehet ismételni.





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 2.  
Calgon kontra ecet
  2013-10-01 10:51:05, kedd
 
  Be kell hogy valljam, hogy roppant örültem a hírnek, miszerint a 120-150.-Ft-os ecet legyőzte a nagy CALGON-t!

Jómagam soha nem vettem ezt a "csodaszer"-nek kikiáltott valamit, amivel majd a mosógépem is továbbél és jelentem, a mosógépem nélküle is köszöni, de nagyon jól van! Szereti viszont az ecetet!
Amikor forgalomba hozták a nagy Calgont, apukámat kérdeztem meg - aki akkor épp háztartásigép szerelőként dolgozott - hogy mi a véleménye róla. Azt mondta badarság, mert a fűtőszál kb 2 ezer Ft, nem éri meg calgonizálni és az ecetes mosást ajánlotta. Bezzeg a reklámban megfizetett szerelő szerint vegyél calgont! Azt viszont nem mondja el, hogy a mai mosógépek már úgy vannak összerakva, hogy még a szerelő se tudja szétszedni... vagyis a géped meghal és újat kell venned! Mindemellett egy szóval sem említi, hogy az ecet mennyire hatásos .... calgon helyett.

Aki még nem ismerné, annak itt a recept, hogy hogyan tartsd karban a mosógéped fillérekből, hogy az minél tovább éljen ... calgonmentesen!

Ügyelj a megfelelő adagolásra!

Talán nem is gondolnád, de a túl sok mosóporral sokat árthatsz a mosógépednek. Ha túladagolod a mosóport, ahelyett, hogy a dobba kerülne a mosószer, a szemcsék összetapadnak, lerakódnak az adagoló falán, ott megkövesednek, és a mosópor dugulást okoz. A túladagolás emellett a centrifugaprogram kihagyását is eredményezheti.

TIPP: Ezért használj inkább mosószódát, amit a gépbe öntés előtt feloldasz kézmeleg vízben, a dugulás így teljes mértékben elkerülhető!

Ha hajlamos vagy a kelleténél több mosóport használni, legalább kéthavonta tisztítsd ki alaposan a mosógép adagolóját! A fiókot a készülék típusától függően annak egyszerű megdöntésével, esetleg egy csillagcsavarhúzó segítségével szerelheted le, amelyet aztán forró vízzel alaposan moss át, és egy kefe segítségével szabadítsd meg a lerakódott mosószerektől.

TIPP: Ha mosószódát használsz ezt a műveletet is megspórolhatod, persze tisztítani kell, de nem mindegy, hogy csak átmosni szükséges, vagy keményen meg kell dolgoznod, hogy a rekesz olyan legyen, mint újkorában.

Rendszeresen tisztítsd ki a szűrőket!

A mosógép szűrőit évente három-négy alkalommal érdemes megtisztítanod, ebben ugyanis könnyen összegyűlhetnek a papírzsebkendő-maradványok, a zsebekben maradt pénzérmék, csatok, gémkapcsok, gombok.
A szűrőt általában a mosógép alján, egy fedőlemez mögött találod - a szerelés előtt érdemes alaposan tanulmányozni a gép használati utasítását, ahol azt is részletezik, hogy hogyan veheted ki.
A szűrőt a tárgyak eltávolítása után alaposan öblítsd át forró vízzel, és mosd át egy kevés mosogatószerrel, hogy a zsíros lerakódásoktól is megszabadíthasd. Mielőtt visszacsavarnád, a nyílását is tisztítsd ki, például egy használt fogkefével.

Használd az ecetet!

A mosógépszerelők többsége - kivéve a reklámokban szereplőket - pénzkidobásnak tartja a különböző divatos vízlágyítók használatát, azok ugyanis hosszútávon sokkal drágábbak, mintha szükség esetén új alkatrészekre lenne szükség.
Ha nem akarod kidobni a pénzed az ablakon, mégis szeretnéd megóvni a mosógépedet a vízkőtől, használj ecetet!
Attól függően, hogy mennyit használod a mosógépet, három-hat havonta tölts két deciliter 20%-os ecetet a mosógép adagolójába, majd indítsd el a gépet - ruhák nélkül - 90°C-os programon. Az ecet alaposan átmossa a gépet, és a forró vízzel karöltve leszámol a vízkővel.

Óvd a mosógép dobját!

A dob a mosógép lelke. Ha azt szeretnéd, hogy a gépet ne kelljen idő előtt lecserélni, érdemes kesztyűs kézzel bánnod a dobbal is. Soha ne moss a megengedett mennyiségnél több ruhát egyszerre, a túlsúly ugyanis kárt tehet a dobot tartó tengelyekben.
A merevítős melltartókat, a csattal rendelkező ruhákat vagy a flitterekkel díszített darabokat mindig mosózsákban vagy egy párnahuzatba zárva tedd a gépbe, hogy biztosan ne karcolják meg a dobot.

A karcok kihúzhatják a ruhák szálait, arról nem is beszélve, hogy a sérült részek könnyen berozsdásodhatnak, ezért különösen óvd tőlük a gépet. Ha mégis megtörtént a baj - érdemes időközönként megvizsgálni belülről a mosódobot -, színtelen körömlakkal több rétegben kend át a karcokat, így azok nem tesznek majd kárt a ruhákban, és rozsdásodni sem fog a gép.

Jelentem... a nagy CALGON megbukott... mehet a sarokba... éljen az ECET!





 
 
0 komment , kategória:  Praktikák ötletek  
Ha szeretsz
  2013-10-01 10:48:57, kedd
 
  Ha szeretsz egy virágot, ne tépd le.
Ha letéped elpusztul és eltűnik az, amit szerettél.
Tehát, ha szeretsz egy virágot, hagyd élni.
A szeretet nem a birtoklásról szól.
A szeretet a nagyrabecsülés jele.

Osho





 
 
0 komment , kategória:  Lelkünk titkai 1.  
Elbújtam
  2013-10-01 10:34:21, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mókás 1.  
Sokan nem értik
  2013-10-01 10:19:23, kedd
 
  10 emberből 9 nem érti, hogy egy kapcsolatban mennyire
fontos az adok-kapok egyensúly.

10 emberből 9 nem érti, hogy egyenrangú kapcsolatot kellene
építsen.

10 emberből 9 nem érti, hogy egy kapcsolat addig tart, amíg van
mosoly, egymást építés, fejlődés, szabadságon alapuló szeretet.

10 emberből 9 nem érti, hogy megcsalni nem csak egy csókkal
lehet, hanem bármivel, ami fontosabb nekünk, mint a társunk.

10 emberből 9 nem érti, hogy két félből egy negyed lesz csak,
de két egészből végtelen.

Vannak karmikus kapcsolatok, amelyekben a sors olyanokat
köt össze, akiknek más a vérmérsékletük, a természetük, sőt
lelki fejlettségük színvonala is. De valahol a mélyben, a zavaros
boldogtalan felszín alatt, valami titkos egységtudat, szeretet,
vagy összetartozás érzés mégis működik! Ezt vétek megbontani!
Ezt az összetartozást nem az dönti el, hogy miféle veszedelmes
drámákat élnek át, nem is a templomi örök hűség Isten előtt
hanem az, hogy minden viszály ellenére a fejlettebb, érzékenyebb
lélek felemeli-e boldogtalan, elvadult társát, avagy az húzza le őt
a saját poklának színvonalára. Ha utóbbi: azonnal válni kell.
Ha az előbbi: maradni, s vállalni minden keserves áldozatot.
Ez az ÉN morálja. Semmi köze félelemhez, brutalitáshoz,
bármiféle társadalmi vagy vallásos előíráshoz.

Minden út erkölcsös, amelyik fölfelé vezet.
S erkölcstelen, ha a mélységbe visz.

(Müller Péter)





 
 
0 komment , kategória:  Kapcsolatok 1.  
Makovecz Imre (1935-2011)
  2013-10-01 10:13:25, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Grafika-Rajz 1.  
Béke
  2013-10-01 09:49:06, kedd
 
  Szeretem és becsülöm magam, mert ha én nem teszem, más sem fog.
Ez a kezdet. Az első és legfontosabb dolog, amit meg kell tenned magadért
az életben.
Nem lehet elég korán megtanulni ezt a leckét, és sosincs elég késő ahhoz,
hogy megtedd. Szeresd, becsüld és tiszteld önmagadat, mert ha nem teszed
meg, más sem fogja.
Mikor elkezded felépíteni azt a csodaszép lélekváradat, ennek kellene lennie
az alapnak. Az önszeretet legyen a tégla, amire mehet rá jó vastagon
habarcsként az önbecsülés és mindezt a legvégén tisztelettel szigeteld le.
Csak azután jöhet minden egyéb cicoma: karizma, kreativitás, bátorság,
meg amivel még fel óhajtod díszíteni a palotádat.
Ám ha nem elég jó az alap, a békesség festéke lekopik.
Az függetlenség stukkói lepotyognak, míg a díszes magabiztosság
faragványai is megrepednek. Semmi sem marad meg.
És amint belépnek az első vendégek: barátok, szerelmek, otthonod
omladozni kezd. Ez történik azzal, aki nem szereti és becsüli magát:
kiárusítja a lelkét, meggondolatlanul, két kézzel szórja szíve kincseit.

Wadolowski-Balogh Orsolya





 
 
0 komment , kategória:  Léleksimogató  
Őszi délután
  2013-10-01 09:37:22, kedd
 
  Gyulai Pál:

Oh mi kedves őszi napfény!
Jöj a kertbe, jőj velem
Kies ősszel, délutánként
A sétát úgy kedvelem.

Halld a hulló lomb sóhaját,
Bús és mégis oly szelíd,
Nézd a napfény ragyogását,
Bágyadt, mégis melegít.

Halványul a kert viránya,
Mégis benne mennyi zöld;
Nyílik még egy-két virága,
S mily mosolygó arcot ölt.

Nem halljuk már a pacsirtát,
Mégis cseng-bong még a lég;
Meglebbenti a köd fátylát,
Mégis tiszta kék az ég.

Látszik, hallik az enyészet,
Mégis itt-ott mennyi báj!
Álmodozik a természet,
S elálmodja, ami fáj.

Ülj le, kedves, itt az aljban,
Hadd mélázzunk egy kicsit,
Ahol vígan szedtük hajdan
A tavasz virágait.

Elhanyatlik ifjúságunk,
Itt van őszünk nem soká,
Bár nem érzi boldogságunk,
Szívünk nem gondol reá.

Oh de eljő észrevétlen,
Loppal lépve, csendesen;
Már fehérlik egy-egy fürtem,
Tied is fog, kedvesem!

De ne búsulj: akkor is lesz
A virányon enyhe zöld,
Meg-megcsendül egy édes nesz,
Fel-felvidul ég s a föld.

Nyílik akkor is virágunk,
S a hervadó levelen
Ott ragyog meleg sugárunk,
Örök fényed, szerelem!





 
 
0 komment , kategória:  Ősz 1.  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 146 db bejegyzés
e év: 888 db bejegyzés
Összes: 34593 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6567
  • e Hét: 14138
  • e Hónap: 36405
  • e Év: 168959
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.