Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Isten specialitása: a lehetetlen
  2013-10-13 08:19:02, vasárnap
 
  Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint. Efézus 3:20




Isten hozzáértő apa. Minden problémát meg tud oldani, amivel elé állsz. Semmi sincs, amit ne tudna megadni. Nincs kérés, ami túl kicsi vagy túl nagy neki.

Egy nő egyszer megkérdezett: "Rick, tényleg rendben van, ha az életem kis dolgairól is beszélek Istennek? Nem csak a nagy problémáimról kellene beszélnem vele?" Ránéztem és azt mondtam: "Asszonyom, el tud képzelni olyan problémát, amit Isten nagynak értékel? Mindegyik kicsi az ő szemében. Istennek semmi sem túl nagy dolog, mind apróság."

Semmi sincs, amit ne tehetne meg. Ő rátermett Apa.

Ez nagyon fontos, mert ma rengeteg hozzá nem értő apa van nemzetünkben. Nem tudom, hogy észrevetted-e, de minden apa a médiában inkompetens. A tévé már nem mutat rátermett apákat. Nincs több "Father knows best" (Apa jobban tudja) sorozat. Ehelyett van Homer Simpson, Family Guy és Raymond. A mai apák nevetségesek, és önmagukon kívül mindenki nevet rajtuk. Ezt a fajta apaságot reklámozza a társadalom manapság.

Ez olyan, mint annak a gyereknek a története, aki egy másikat piszkált: "Apukám meg tudná verni a te apukádat!" A másik gyerek azt válaszolta: "Nagy dolog! Anya is meg tudja verni!"

De senki sem tud versenybe szállni a mi mennyei Atyánkkal. "Semmi sem lehetetlen Istennel". Kihúztam a lehetetlen szót a szótáramból, mert ez nincs benne Isten szókészletében. Semmi sem lehetetlen Istennel.

Lenyűgöz mennyi mindent vártak el tőlem a gyerekeim, amíg kicsik voltak. Elvárták, hogy mindent tudjak, hogy bármit meg tudjak javítani, és bármit meg tudjak venni. Ahogy felnőttek, megtanulták, hogy az apjuknak korlátolt a tudása, az energiája, az anyagi forrása, a tehetsége - mindenben korlátolt.

De a te mennyei Atyád bármit megtehet. Sok nagy álmom van az életben. Sokat láttam már, amit beteljesített Isten. Ő azt mondja: "Nem számít, hogy mennyit álmodsz Rick, én felül tudom múlni. Én nagyobb vagyok. Nagyobbat tudok álmodni."

Ami tegnap elérhetetlen, az ma csoda. Isten specialitása a lehetetlen. Ő rátermett Atya.

Beszéljétek át:

Mi az, ami felől kétségeid voltak, hogy Isten meg tuja-e tenni az életedben?
Mi a legnagyobb álmod az életben? Megbízol Istenben az álmaidat illetően? Elhiszed, hogy még ennél is nagyobb álma van az életeddel kapcsolatban?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.10.06) Napi remény
Link
 
 
1 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Az evangélium “botránya” és “bolondsága
  2013-10-13 00:11:25, vasárnap
 
  Link


Jézus maga is botránykő volt a hívő zsidóság körében, mert ,,Istennel tette magát egyenlővé". Jézust a vallásos emberek ölték meg, mert a vallásos gyakorlataikkal, amiben hittek, Jézus személye és cselekedetei összeegyeztethetetlenek voltak. Kárhoztatva érezték magukat Jézus által. Az evangélium hirdetése egy veszélyes ,,vállalkozás", mert aki kihirdeti a teljes igazságot, azt bolondnak nézhetik, sőt a vallási fanatikusok meg is ölhetik őt. Zsidó fanatikusok ölték meg Istvánt, az első vértanút, Pált is többször megverték és megkövezték. Az első tizenkét apostol közül tizenegy mártírhalált halt. Több országban ma is hasonló a helyzet, ahol üldözik a keresztyéneket az evangélium hirdetése miatt.


,,És az Isten országának ez az evangéliuma hirdettetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; és akkor jő el a vég." Máté 24:14

Abonyi Sándor 2013-10-05
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Keskeny út – Narrow way  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 70 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 314
  • e Hét: 2083
  • e Hónap: 9790
  • e Év: 59355
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.