Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
KIVAGY? Akkor tudd KI VAGY!
  2013-10-14 23:54:07, hétfő
 
  Link Link


AZ AGLOW 1991 ÓTA MŰKÖDIK MAGYARORSZÁGON

Munkánk arra irányul, hogy segédkezzünk a felekezetek között emelkedett falak lebontásában, az egység építésében és a gyülekezetek együtt munkálkodásában.

Egyik fő célunk, hogy megerősítsük a nőket az Ige és ima által abban,
hogy kik ők Krisztusban, és mi az elhívásuk, feladatuk, milyen fontos szerepet töltenek be a családban, a gyermeknevelésben, a gyülekezet közösségi életében és a világban.
 
 
0 komment , kategória:  Nők Krisztus fényében*Aglow  
Birsalma
  2013-10-14 20:40:19, hétfő
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Isten nem haragszik
  2013-10-14 18:03:33, hétfő
 
 

145,8 Kegyelmes és irgalmas az ÚR, türelme hosszú, szeretete nagy.
145,9 Jó az ÚR mindenkihez, irgalmas minden teremtményéhez. (Zsoltárok)

Amikor beszélünk valakinek Isten megváltó üzenetéről, nagyon fontos elmondanunk az illetőnek, hogy Isten nem haragszik rá. Olyan szomorú, hogy sokan - hívők és hitetetlenek egyaránt - azt gondolják, hogy Ő egy haragvó Isten, aki csak arra vár, hogy büntessen.

Az effajta gondolkodás miatt félnek Tőle, és nem tudják annak látni, aki valójában: egy szerető, törődő és gondoskodó Apa.

Az emberek általában azt sem értik, hogy Isten irgalma irántunk messze nagyobb, mint a haragja amiatt, amit teszünk. Ahogy a neves prédikátor, Charles Spurgeon, mondta:

,,Isten irgalma olyan nagy, hogy előbb lehetne kimerni a tengert, kioltani a nap fényességét, vagy a világűrt összezsugorítani, mint az Ő irántunk való hatalmas irgalmát kisebbé tenni."

Csak gondolj bele ebbe egy kicsit! Ki tudná-e bárki is merni a tengert? Talán a fürdőkádat vagy egy medencét, de a tengert semmiképp! Ez a kép talán jól szemlélteti Isten irántunk való mérhetetlen irgalmát.

Hadd szögezzem hát le: ,,Isten nem mérges. Nagyon haragszik a bűnre, az igazságtalanságra, és a hasonlókra. Azonban Ő, karakterében nem egy haragvó Istent személyesít meg. Nagy különbség. Lehetetlen olyasvalakinek tetszeni, aki állandóan haragszik. Feszélyezve érezzük magunkat a környezetében. Istennek a bűn iránt érzett haragja, viszont a mi védelmünket szolgálja. Sokkal inkább megbocsát, mint hogy büntessen: ,,Az Úr késedelmes a haragra, nagy irgalmasságú..." (4Mózes 14:18).

Hadd bátorítsalak: Isten soha nem szűnik meg szeretni minket... még akkor sem, amikor valami rosszat teszünk. Igen, lehetnek a rossz döntéseinknek következményei, és Isten helyre fog tenni minket, mint ahogyan azt egy szerető apa tenné. De akkor is, az Ő irgalma és kegyelme mindig ott van, hogy meggyógyítsa és helyreállítsa az életünket. Ő nem haragszik ránk!

Joyce Meyer

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Építő gondolatok  
Add át Istennek az irányítást
  2013-10-14 09:55:12, hétfő
 
  ,,Engedd el az aggodalmaidat, hogy megtudd, hogy én vagyok az Isten! Én uralkodom a nemzetek felett, én uralkodom a Földön." (Zsolt 46,10 GW fordítás)




Az életed minden napján el kell döntened, hogy ki fog irányítani - te, vagy Isten.

Ez a döntés egy harc. Sok olyan dolog van az életedben, amit te akarsz irányítani. A saját szabályaidat akarod felállítani. De ha nyugodtabban akarsz élni, meg kell engedned Istennek, hogy Isten legyen. Mindig így kezdődik: ,,Istenem, átadom az irányítást, mert egyedül te tudod irányítani azokat a dolgokat, amelyekre én képtelen vagyok."

A Zsoltárok 46,10-ben ez áll: ,,Engedd el az aggodalmaidat, hogy megtudd, hogy én vagyok az Isten! Én uralkodom a nemzetek felett, én uralkodom a Földön." (GW fordítás)

Nem tudhatom, hogy mivel kell szembenézned ezen a héten, de talán te sem. De azt már most meg tudom mondani, hogy mit szeretne Isten ezzel kapcsolatban: engedd ki a saját kezedből, és hagyd Istenre. Ne akard te irányítani a dolgokat, és tudd, hogy Isten irányít. Ez az első lépés ahhoz, hogy lelki békéd legyen.

Amikor olyan helyzetekbe kerülünk, amelyeket nem tudunk irányítani, általában két szélsőségbe esünk. Vannak, akik annál jobban próbálják irányítani az életüket, minél jobban kicsúszik az irányítás a kezükből. Mások pedig ennek pontosan az ellenkezőjét csinálják: egyszerűen feladják, és sajnáltatják magukat.

Mindkettő ostoba reagálás, és egyik sem működőképes. Ahelyett, hogy megjátszanád az áldozatot, vagy görcsösen ragaszkodnál az irányításhoz, imádkozz, és az imában add át a dolgokat az Úrnak.

Az első és legfőbb ok, amiért stresszes vagy az, hogy konfliktusban vagy Istennel. Olyan dolgokat akarsz irányítani, amiket csak Isten tud. Nem tudod irányítani se a férjed, se a gyermekeidet, se a feleségedet, se a munkahelyeddel kapcsolatos dolgokat, se a jövődet, és a múltadon se tudsz változtatni. Minél inkább ezt próbálod tenni, annál inkább Isten szerepét akarod játszani, és ez automatikusan konfliktushelyzethez vezet Istennel. Nemcsak vesztes leszel ebben a harcban, de borzasztón ki is fáradsz.

Emberek milliói imádkozzák a lelki békesség imáját, hogy "Istenem, adj lelki békét, annak elfogadására, amin változtatni nem tudok, bátorságot, hogy változtassak azon, amin tudok, és bölcsességet, hogy felismerjem a különbséget." Azonban a legtöbben soha nem olvasták az ima utolsó nyolc sorát, ami arra buzdít, hogy mindig csak az adott napot éljük meg, ragadjuk meg az adott pillanat örömét, a megpróbáltatásokra tekintsünk úgy, mint a békéhez vezető ösvényre, olyannak lássuk ezt a bűnös világot, amilyennek Jézus, és ne legyenek túlzott elvárásaink azzal kapcsolatban. És ennek az imának a legvége az, hogy bízzunk abban, hogy ha átadjuk magunkat Isten akaratának, akkor Ő mindent jóvá formál azért, hogy ezt a földi életünket viszonylag boldogan éljük, és minden képzeletet felülmúlóan boldogok legyünk Istennel az után.

Ez tehát az erő titka! Mert hatalmas erő van abban, amikor átadod Istennek mindazokat a dolgokat, amelyeket eddig megpróbáltál Isten helyett te a saját kezedben tartani.

Beszéljünk róla:

Mit jelent a gyakorlatban az, hogy mindig csak az adott napot éljük meg?
Milyen lelki, érzelmi és szellemi következményekkel jár, ha átadod Istennek azokat a területeket, amelyeket te akarsz irányítani?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.10. 07) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 70 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 841
  • e Hét: 3001
  • e Hónap: 14054
  • e Év: 75355
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.