Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
ADÓKÍNOk
  2013-10-16 20:36:17, szerda
 
  ADÓKÍNOK

Kínlódik Varga Mihály, márpedig ha ő sziszeg, akkor Orbánnak fáj valahol valami.
Jelenleg éppen az adórendszer átalakítása, mert bárhol nyúl hozzá a jelenlegi adórendszerhez, azonnal belenyilall érzékeny lelkébe a kín.
A probléma a luxusadóval indult, merthogy az adóbevételeket növelni kellene, de a források már mind elapadtak, most éppen ott tart a kormányzat, mint teve a sivatagban, mely a hajdan virágzó oázis kiszáradt kútja előtt állva bús pofával lesi, ahogy pereg belefele a homok.
Mindazonáltal a teve a púpjában azért cipel némi tartalékot, míg a magyar kormány már mindent szélbeszórt, amihez csak hozzáfért.
Remek tranzakciókat hajtott végre, mint például az orosz kézben levő MOL részvények kivásárlása, vagy a Rába államosítása, de a következő húsz-harminc év potenciális adófizetőinek világgákergetése is parádés húzás volt, csakúgy, mint a magán-nyugdíjpénztári vagyon eltapsolása.
Úgyhogy tartaléknak csak a hazafias elszántság maradt, nagy kár, hogy ezért szart se adnak a piacon.
Nemzetünk bánatos vezetője most a zsebében kotorászik, de semmivel sincs jobb helyzetben, mint csóró rátóti legény, ki pénzért nyúlt a zsebébe, zsebébe, hej, a zsebébe, desajnos tökmag akadt a kezébe...
Nem egyszerű helyzet, mert a pénz rohadtul kellene, ezer helye van, és hát hogyan lehetne itt brillírozni, ha nincs semmire se már pénz?
Az adóbevételek meg csökkennek, mert bár a rezsicsökkentést a közműcégek nyakába lőcsölte a Vezér, de azt azért nem tudta kiokoskodni, hogy a kevesebb nyereség után több adót fizessenek a cégek.
Így nyilvánvalóan az adóbevételek is csökkennek, azokat is pótolni kellene, merthogy a költségvetés kiadási oldala nemigen csökkent és jövőre sem fog csökkenni, namármost a választások évében új adót bevezetni nem tűnik túl jó ötletnek!
Ha mégis ilyesmire kerülne sor, csak az segítene, ha legalább a legszebb magyar érzésre, az irigységre lehetne építeni bevezetése során, tehát azt lehetne mondani, mint hajdan Rákosi elvtárs: fizessenek a gazdagok!
Ez szép jelszó, és nem az első lenne, melyet a dúsfürtű diktátortól nyúlnak le a fideszes spin-doktorok, hiszen a minap már azt is meghallgathattam a televízióban, hogy ,,a föld azé, aki megműveli!"
Igaz, hogy Rákosiék nem úgy értelmezték a dolgot, mint mai utódaik, például egy percig nem gondoltak sem Mészáros Lőrincre, sem a Méltóságos Asszonyra, az ország első traktoroslányára, sem a többi kulákra, ők arra a zsellérre gondoltak, akinek akkor még tudott munkát adni a mezőgazdaság, de akik mára már oly feleslegessé váltak, mint libán a propeller.
Szóval hiányzik a gazdagok adója, az egykulcsos rendszer ezt nem is tudja korrigálni, viszont a többkulcsos rendszert bevezetni nagyon rosszul jönne ki - még a végén valaki azt gondolhatná, hogy mégiscsak a szociknak volt igazuk, olyan istenfia pedig nincs, ezt bárki beláthatja!
Az általános forgalmi adót sem lehet emelni, mert egyrészt mi mondhatjuk magunkénak Európa legmagasabb ÁFA - adókulcsát, ezt tovább emelni majd legfeljebb a következő olimpián tudhatja bárki is, másrészt meg a meglévők mellé még egy adókulcsot bevezetni nem engedi az Unió - ebből is látszik, mily felesleges és haszontalan szervezetről van szó.
Ennek fényében már teljességgel érthető, ha a Haza Esze ki kívánja kormányozni belőle Magyarországot, és hát - lássuk be - igaza is van, hiszen mégiscsak tekintélyesebb megnevezés a semmitmondó Magyarországnál (pedig már ez is jobb, mint a snassz Magyar Köztársaság...) a méltóságteljes Magyar Királyság, főleg, ha annak élén maga Őfelsége I. Viktor Mihály király áll.
Na, akkor lehet akár tizenkét ÁFA- kulcsa is a megmaradt hatmillió alattvalónak, merthogy ez akár még két évet is igénybe vehet, és négymillió ember sem hal éhen hamarabb - elképesztő, hogy egyesek mennyire tudnak ragaszkodni tyúxaros kis életükhöz.
A luxusadó pedig kikerülhetetlen, és remek bevételi forrás, hiszen a luxus relatív fogalom.
A csalitosban összebarkácsolt fóliasátor lakójának például luxus a szalámit nem szép zölden, a KUKA-üzletláncban beszerezni, a faluszéli putriban luxus a plusz tizenöt fok a kinti mínusz tizenöthöz képest.
Sokat kell ám ahhoz agyalni, majd helybenfutni, hogy egy négytagú család innovatív és korszerű módon, tiszta és környezetbarát mozgási energiával felfűtse a szobát!
De a luxus után adózni kell, kivéve a társadalom felső tíz százalékát meg azokat, akik elvi okokból eddig sem adóztak, hisz kimutatható jövedelmük nincs.
Azért nem egyszerű a Lánglelkű Vezér élete sem, hiszen jövő májusig valahogy ki kell húzni, de persze a Parlament egyébként teljesen felesleges épületét még nem adta el, megvan még a Keleti pályaudvar és a Nemzeti Galéria műkincs-gyűjteménye is - legfeljebb beadjuk a zaciba a koronát meg elzálogosítjuk Szegedet a buznyákoknak, Botkával együtt - őt kilóra adjuk - szóval vannak még rejtett tartalékok, csak a fantáziánkat kell megmozgatni.
A választás után meg már mindegy, az úgyis vízválasztó, mert vagy Orbán hatalma lesz bebetonozva húsz évre, vagy ellenfelei, a Népstadion helyén épülő Orbán Viktor Nemzeti Stadion vasbeton alapzatába.
De most gondok vannak.
Persze a Vezér majd megoldja, legfeljebb újabb frontot nyit és leköltözik a Führerbunkerbe, a borospince alá, még szerencse, hogy a Cinege utcában nem tör fel a talajvíz!
Tulajdonképpen jókat lehetne röhögni ezen a vergődésen, de bevallom, a víz leszakadt rólam, mikor Vargamiska odanyilatkozott, hogy a nyugdíjakat talán nem kellene luxusadóval terhelni.
Volt katonáéknál egy kollegám, ő nevezte a neonlámpát nejlonlámpának, ő szokta idézni a népi bölcsességet: nem zörög a haraszt, ha a szél nem zergenye!
Az első lépés egy adó bevezetésének útján, ha letagadjuk az adónemet, meg az adóztatási szándékot, mellé meg csapágyasra forgatjuk a szemünket.
Nyugdíjasok, aggódjatok, a hatalom azt mondta, hogy nem nyúl a kis pénzecskétekhez!
Talán...
Ha meg mégis, hát akkor így jártatok!
Nyuggerek, harcra fel, hegyezzük ki a mankókat, szereljük fel sarkantyúkkal a járókereteket, nézzünk szigorúan, készüljünk a harcra!
Védjük meg a luxusunkat!

http://www.pupublogja.hu/2013/10/adokinok.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs Cím
  2013-10-16 20:35:20, szerda
 
  BUNKÓSZAKÉRTŐ - VAGY BUNKÓ SZAKÉRTŐ?

Azt nyilatkozta Tarlós István, a székesfőváros főpolgármestere, hogy ,,Az egyesek által agyonimádott neten annyit lehet olvasni különböző bunkózásokról, de tudják, az én olvasatomban nem az a bunkó, aki nyersen fogalmaz, hanem aki szellemileg képtelen, hogy egy helyzetet felmérjen.
Az a bunkó.
Többek között a város helyzetét, az az igazi bunkó"
Megragadott ez a rövid kis helyzetelemzés - vagy illusztráció arról, hogy mi is a bunkóság lényege? - ezt most nem is lehet talán pontosan eldönteni, mindenesetre ebben a kis kirohanásban benne van, mint cseppben a tenger egyrészt Tarlós István egyénisége, másrészt meg az általa is képviselt politikai oldal viszonya a világhoz.
Kezdjük talán az elején.
Azt már régóta tudjuk, hogy bizonyos körökben hihetetlenül vonzódnak a technika vívmányaihoz.
Így például a Vezér után évekig szaladgált egy ember, a hátán cipelt kábeldobbal és a hóna alatt kurblis telefonnal biztosítva az összeköttetést a központi agy és a perifériák között,.
Emellett, amikor a haladáshoz való hozzáállását akarták illusztrálni, akkor az előtte kinyitott laptopon a billentyűzet nézett vele szembe és a képernyő feküdt az asztalon, mert úgy jobban lehetett rá írni az alkoholos filccel.
De hát ő mégsem műszaki értelmiségi, mint Tarlós, aki mégiscsak egy mélyépítő üzemmérnök, mondhatnánk műszaki szaki, akivel kapcsolatban azért azt várná a nép egyszerű gyermeke, hogy valahol Frédi és Ciolkovszkij között helyezkedjen el az emberi fejlődés sudár pálmafáján, erre kiderül, hogy valahova a csimpánz és a bonobo közé pozícionálja magát.
,,Az egyesek által agyonimádott neten" - írja, mintha azt írná, hogy az egyesek által agyonimádott kalapács, vagy, hogy hozzá közelebb álló szerszámot említsek, az egyesek által agyonimádott kapa.
Hogy valaki lebecsülje a XXI. század hajnalán a kor talán legfontosabb, az egész emberiségre ható és sorsára kiható technikai vívmányát, - ez előfordulhat.
De hogy egy ilyen emberből más emberekért felelős tisztségviselő lehessen, az azért talán túlzás, talán mégis jobb lett volna, ha megmarad a csatornázások rögös és korrupcióveszélyes területén.
De, hogy ne hagyjon bennünket kétségek között hányódni, korunk Bárczy Istvánja cizellálja is a dolgot, mondván: nem az a bunkó, aki nyersen fogalmaz, hanem aki képtelen arra, hogy egy helyzetet felmérjen.
Nos, a nyers fogalmazás nem egy nagy dicsőség.
Bizonyos képzettségi szinten felül illik hatszáz szónál többet ismerni, illik bizonyos illemtani követelményeknek eleget tenni, szinte kötelező udvariasnak lenni, és nem illik a választókat még eufemisztikusan sem lehülyézni, ha véletlen nem értenek egyet veled, - márpedig itt éppen ez történt.
Tarlós ezt a kis eszmefuttatását a budapesti hajléktalanok közterületi jelenléte elleni harc jegyében engedte meg magának, ugyanis aktuálissá válik lassan kitiltásuk a frekventáltabb közterületekről, melyet főpolgármesterünk lelkesen támogat, hiszen rontják a városképet.
A hajléktalan a társadalom selejtje. márpedig Tarlós azt a gyakorlatot hozta magával a mélyépítésből, hogy a ronda megoldásokat, vagy a selejtet be kell temetni jó vastagon földdel, akkor nem látszik, és ami nem látszik, az akkor tulajdonképpen nincs is.
Ez az optimális és költséghatékony megoldás, nem a komcsiké, akik azért fedelet toltak a legszegényebbek feje fölé is, ami persze manapság már utópia, de azért a tény az tény marad...
És nem is Bárczy István megoldása, aki filléres népszállót hozott létre, egyszemélyes szobácskákkal, ahol a legszegényebbek is biztonságban érezhették magukat, pedighát Bárczyra nemigen lehetett ráfogni, hogy kommunista lett volna...
Így aztán marad a tiltás, az eltagadás, és ez most igen aktuális, hiszen nyakunkon a tél.
Mire megjön a rendelet, megjönnek a téli fagyok, szelek, készülhetnek a hullaszállítók is az új idők új feladataira, a megfagyottak begyűjtésére.
Tarlós - amellett, hogy bunkó, még szociálisan tökéletesen érzéketlen is, erre a komára nem, hogy embereket, de libákat se szabadna bízni, mert ha olyanja támadna, kopasztás után belehajigálná mindet a jeges Dunába.
Hogy hogyan kerülhettek ilyen kaliberű emberek ilyen magas beosztásokba - megmagyarázhatatlan.
Mert, hogy számukra ez jó, az nem vitatható, de mi jó van ebben a választóknak?
A vonatkozó viccben Móricka ül a küszöbön és veri a csúnyáját egy kalapáccsal, közben sírva ordít.
Kérdezi Szomszédnéni - mit művelsz itt, te mesüge?
Hát azt mondta a Pistike, ha verem, az élvezetes!
És mit élvezel te ezen?
Hát, amikor melléütök...
Talán így vagyunk a politikusainkkal is, csak az a baj, hogy általában azért ritkán ütünk mellé...


http://www.pupublogja.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A focializmus felfalja gyermekeit
  2013-10-16 20:32:06, szerda
 
  2013.10.16. 14:11
A focializmus felfalja gyermekeit


Az valami egészen szürreális ahogy az elmúlt hét és a tegnap eseményei után a focialista forradalmárok egymásnak estek. Jó, a tegnapi meccs után, a tüdőbeteg szúnyog vehemenciájával harcoló magyar csapatból Koman Vladimir az egyetlen tisztességesen letüdőzött levegővételt is arra használta, hogy az andorrai amatőrrel ordítozzon, nem csoda, ha Wintermantel Zsolt dühében egyenesen Lázár Jánosnak képzelve magát beleállt az Elnök Úrba.

Nem Isten Után Az Első elnök úrba, marhák, hanem Isten utáni első Fénylő Csillagunk utáni első páholytársba, vagyis Csányiba.

Ezt meg annyira nem kellett volna. Neki sem. Mert az elnök úr az őt uzsorásozók kitépett szárnyát szokta reggelizni, és ha közben megzavarják akkor fölmegy benne a pumpa. Wintermantelt elrendezte egy kiafaszezzel, dajcstominak megüzente, akkor ugasson ha majd a beléptető kapuk síkapuk nem porosodnak a székházraktárban, mert a székházban temperált levegőben a róluk szálló por mennyisége meghaladta az egészségügyi határértéket, pályabezárató Kocsis Máté meg találjon valami más témát ahol kedvére hazudozhat.

Ez van, srácok, a focializmusban gáncs által vész, ki gáncsot ragad.

orbán csányi.jpg

Elnök úr egyébként is egyértelműen tisztázta az erőviszonyokat: nem kívánok lemondani, természetesen az elnökségből sem fog senki lemondani, megyünk tovább. Világos, mókusmackók? Nahátakkor! Orbán Viktor még néhányszor agyrázkódásszerű élményhez jut grátisz, és akkor mi van? A magyar futball így hálálja meg a beleöntött milliárdokat, eltaózott adóbevételeket. Semmivel nem unortodoxabb ez, mint a sok évtizede uralkodó mezeyzmus, ne tessék annyit hánykolódni meg posztírással baszkódni a faszbúkon.

Engem már tényleg csak az érdekelne, hogy Orbán vajon valaha megérti, mennyire tökön rúgta magát ezzel a focialista kísérlettel?

orbán foci_1.jpg

Mert ha valami halvány eredménye lenne bárminek a foci körül akkor - talán - megúszhatta volna a stadion mizériát, a telekhatáros zsebstadiont, de még a Felcsút körül kóricáló kisvonatot is. Csakhogy a Nemzeti Bundaligás csapataink elvéreztek nemzetközi szinten gyakorlatilag az öltözőből kilépve, a VB-re kijutás álmából meg történelmi vereség és a focialista forradalmárok marakodása lett a moslékosdézsa körül.

Dajcstomi Csányinak írt válasza szerint a győztes viccet mesél, a vesztes sajtótájékoztatót
tart. A logikája szerint akkor a némaságba burkolózót minek kell tekinteni? Bukottnak?


http://varanus.blog.hu/2013/10/16/a_focializmus_felfalja_gyermekeit
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csányi oszt.
  2013-10-16 20:30:12, szerda
 
  Csányi oszt.

Kocsi Máténak:
A rendszerváltáskor hat pálya volt a nyolcadik kerületben. Sikerült azóta hatról négyre csökkenteni a pályát. Egy ilyen ember ne foglalkozzon futballal, fogja be a száját, annyi terület van, ahol tud hazudni.

Deutsch Tamásnak:
Olyan mélyen nem tartunk, hogy a megjegyzéseit kommentáljam, de tanácsot tudnék adni. Az a stadionbeléptetőnek álcázott síkapu, amit megvásároltak, még mindig ott pihen a raktárakban. Azzal tenne igazán jót a magyar sportnak, ha ezt eladná.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a mai pszichológia hallgatóknak egy aranybánya ez a fidesz
  2013-10-16 19:48:10, szerda
 
  a mai pszichológia hallgatóknak egy aranybánya ez a fidesz. nem kell terepre menni, kórházlátogatni. elég bekapcsolni a tévét, kinyitni az újságokat, berittyenteni a böngészőt, és házhoz jön a muníció.
ezt a táblázatot simán ki lehetne egészíteni konkrét nevekkel is. alig maradna üresen sor.
hu.wikipedia.org/wiki/BNO-10-05_%E2%80%93_Ment%C3%A1lis_%C3%A9s_viselked%C3%A9sza varok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Én nagyot röhögnék, ha újraválasztanák a Kedves Vezetőt,
  2013-10-16 19:35:00, szerda
 
  Én nagyot röhögnék, ha újraválasztanák a Kedves Vezetőt, és 2016 október 23-án valami ilyesmi történne:

www.youtube.com/watch?v=wWIbCtz_Xwk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az önkormányzat akkor fizet, amikor a munka megkezdődik, ha
  2013-10-16 19:31:24, szerda
 
 

Az önkormányzat akkor fizet, amikor a munka megkezdődik, harminc százalékot utal... Mikor elutalta, ön abból adja nekünk, vagy hát az uraknak a tíz százalékot.

FIDESZ, Szombathely, 2010. szeptember 15.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az öreg bánya titka
  2013-10-16 18:43:35, szerda
 
  Az öreg bánya titka


Id. Orbán Győző bányája jobban teljesít. Egyetlen titka van mindennek, a munka illetve korszerűbben: a munka világa.

Ne nehezményezzük, hogy id. Orbán Győző bányája jobban teljesít, hiszen ha Magyarország jobban teljesít, akkor arányosan minden magyar ember és minden magyar vállalkozás is jobban teljesít. Ezt az ember nem is bánja. És miért ne lehetne ez fokozottan igaz a hatalmas léptékben bővülő magyar bányaiparra?

A magyar bánya - ma aranybánya. Még akkor is, ha történetesen nem aranyat bányásznak benne. Egyetlen titka van mindennek, a munka illetve korszerűbben: a munka világa. És Id. Orbán Győző bányájában - vagy, ahogy a helyiek mondják: az "öreg" bányájában - a fiúk a bányában dolgoznak.

banyasz_tehereauto_valos_merete.jpgAz idén kitermelt mennyiségre sem lehet panasz

Hiszen akár az egykori kabarétréfa, az "öreg" bányája is régi vágású, és ez nem tréfa. Bár a helyi bányakonkurensek panaszkodnak, hogy a hófehér múltú Győző bá' mellett, ők csak a hét törpe szerepét tudják betölteni. Hiába próbálnak robbantani, a siker még várat. Talán jobban kéne megszívlelniük a "titkot".

Ahogy a Kentucky Fried Chiken-nél az íz a titok, - ezt az amerikaiak megengedhetik maguknak - itt a munka. Oknyomozó riporterünk is úgy érezte, van mit feltárni. Vonzotta a helyi járat. Mindössze azonban annyit sikerült megtudnia az öreg bánya titkáról, hogy az a munka. És semmi más.

http://avakkomondor.blog.hu/2013/08/08/az_oreg_banya_titka
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hatalomátvétel vagy a legmagasabb szintű helytállás?
  2013-10-16 18:36:50, szerda
 
 

Hatalomátvétel vagy a legmagasabb szintű helytállás?
2013. október 15. - 15:27


1944-ben mikor a front elérte határainkat és szinte csak visszavonulni tudtunk ,feladva anyaföldünk és az Európát felemésztő többfrontos háború mind azt a jelet mutatta, hogy a világszabadságharcot vívó tengelyhatalmak napjai megvannak számlálva! Ezt aki józanul gondolkodott már mindenki látta, persze voltak még biztató fegyverek de ezek bevetése is sokban függött a hadiszerencse alakulásával! A román árulással olyan nem várt fordulat alakult ki a keleti fronton,hogy az egy utolsó hátba szúrással is felér, melyet kiheverni sajnos már nem tudott a német vezetés!

Horty Miklós kormányzó és az őt körülvevő áruló politikusai, azonnal kiugrási tervet szőttek a Harmadik Birodalom ellen, mellyel eljátszották volna a magyar becsület fogalmát a világ színe előtt! Az első és második bécsi döntés előtt Horty miért nem szövögetett terveket a németek ellen? Mert akkor nem tudott volna fehér lován parádézni a visszacsatolt területeken! Néhány év elteltével áruló módjára fordít hátat a fegyvertársaknak a csatamezőn! A német vezetés "ügyesen" veszi kezébe az irányítást és segíti a Hungaristákat a hatalomra!

Azt tudni kell,hogy a német és magyar érdekek nagy mértékben eltértek egymástól, de Szálasi Ferenc által vezetett pártot megkerülni már nem tudták, hiszen minden elnyomás és megfélemlítés ellenére a Hungarista Mozgalom volt a legerősebb politikai tényező az országban ami mellesleg a legnagyobb társadalmi támogatással rendelkezett hazánkban! Szálasi Ferenc és pártja egy ilyen vészjós időben vette át az ország irányítását! Szálasi Ferenc nem volt hülye és nem dédelgetett hiú ábrándokat! Habár többször kijelentette, hogy bízott a német fegyverek erejében! Viszont a bizalom nem azt jelenti,hogy nem látta pontosan a hadi helyzet alakulását és nem vonta le a megfelelő konzekvenciákat!

A Hungarista Hatalom gazdasági reformokat és megfelelő gazdasági irányítást már nem tudott biztosítani hazánknak! Viszont az anyagi veszteség mellett, nem akart erkölcsi veszteséget is elszenvedni és mint magyar árulóvá válni! Szálasi Ferenc és kormánya ezért választotta a harcot a kitartást a végsőkig! A küzdelmet egy magasabb szintre emelték amit egy szürke, átlagos ember nem ért meg sohasem! A harcot választották a gyávák megalkuvó élete helyett! Jól tudták, hogy a beözönlő vörös horda harc nélkül milyen pusztítást végez és a kegyelmet nem kapja meg hazánk!

Harcoltak, de nem csak hazánkért! Harcoltak úgy mint évszázadokon keresztül tettük egész Európáért! Jól tudták, hogy a vörös fenevadat fel kell tartóztatni bármi áron, mert Európa jövője nagyban függ a frontvonalak találkozásának helyétől és biztosítani a Magyar Nép jövőjét a kialakuló új világrendben! Sajnos a történelem így ítélt és a győztesek írják azt! Árulókból és hazugokból lesznek az új "urak", a mártírokból a becstelenek!

De a szellemi hagyaték és az erkölcsi példamutatás nem múlik el, nem vész el a történelem útvesztőjében! Emléketek örökké szívünkben él ezzel a felkiáltással:"NEMZETÜNK SZOLGÁLATÁBAN MEG LEHET HALNI, DE ELFÁRADNI SOHA. Isten legyen nemzetemmel."


http://jovonk.info/2013/10/15/hatalomatvetel-vagy-legmagasabb-szintu-helytallas
Alföldi Pál - Jövőnk.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mára is jut egy antiszemétizmus-konferencia - kiderült: kevé
  2013-10-16 17:31:05, szerda
 
  2013-10-16. 12:24
Mára is jut egy antiszemétizmus-konferencia - kiderült: kevés kormány pátyolgatja annyira élősködőit, mint a "magyar"



Rétvári Bence szerint egész Európára jellemző az antiszemitizmus jelenléte, de kevés kormányra jellemző, hogy olyan határozottan lépjen fel ellene, mint a magyar.
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán Budapesten beszélt erről az Antiszemitizmus és antiszemitizmus-monitoring Magyarországon és a világban című konferencia megnyitóján.
Hangsúlyozta, a kormánynak már hivatalba lépésekor egyértelmű álláspontja volt, hogy "minden szélsőséges megnyilvánulást vissza kell szorítani". "Politikai szempontból nem a korábbi kormányok tehetetlensége", hanem a hatékony fellépés jellemző erre a kormányra - mondta.
Mint fogalmazott, a kormány rendkívül határozottan lép fel, "bármilyen diktatúra áldozatairól legyen is szó". Segíti azokat, akik "túlélték a holokausztot", és törvényalkotása egyértelmű válasz egy társadalmi problémára, amellyel szemben fel kell lépni. A kormány ezt nemcsak nyilatkozatokban tette meg, hanem jogszabályokban is - fűzte hozzá az államtitkár.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/119075/#ixzz2htp2YElS
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 631 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2609
  • e Hét: 8341
  • e Hónap: 19452
  • e Év: 172948
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.