Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Kik azok akikért békemenetelünk 1. rész
  2013-10-18 20:48:40, péntek
 
 
Jadranka Roganovic
Kik azok akikért békemenetelünk 1. rész

Hoffmann Rózsa, született: Bajnai Rózsa (Balatonfüred, 1948. január 22. -) pedagógus, egyetemi docens, oktatáspolitikus. A rendszerváltás előtt a Magyar Szocialista Munkáspárt tagja volt, a pártból 1988-ban lépett ki. 2003 óta a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség tagja, 2009-ben a Kulturális Tagozat elnöke lett. 2006-tól országgyűlési képviselő a KDNP-frakcióban. A 2010. évi országgyűlési választásokon a Fidesz-KDNP Győr-Moson-Sopron megyei területi listáján szerzett mandátumot. 2010 júniusától 2013 februárjáig az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára volt, azóta a köznevelésért felelős államtitkár.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csányi Sándor, meg a Fideszes beszólások.
  2013-10-18 20:45:30, péntek
 
 
Csányi Sándor, meg a Fideszes beszólások.
2013.10.16. 19:38

Annyira azért nem kell örülni, mikor a kormánypárt néhány embere beszól az OTP vezérnek, az meg vissza válaszol. Ezek a nyilvános üzengetések még nem azt jelentik, na most aztán kezdődik a belháború. Inkább olyan ezt, mint amikor éretlen tacskó próbálgatja meggondolatlanul az erejét a terület kijelölésében, de aztán rá kell jönnie, igazi farkasok vadásznak már itt zsákmányra. Van a hatalomban olyan határ, amit néha nem árt megmutatni, és az sem hátrányos, ha helyre van rakva néhány önmagáról megfeledkezett bajnaigárdázó rezsiharcos, twitterbetyár, vagy trafikhuszár.
Csányi Sándor csak a saját személyét, vagy területét védi. De azt minden eszközzel. Sosem lehetett látni könnycseppet a szemében amikor a munka törvénykönyve elvett munkavállalói jogokat, és csökkentette a béreket. Akkor sem szólalt meg, amikor kiderült, meg lehet élni negyvenhétezerből, csak kecske kell hozzá. Az sem érdekelte, a nem megszorítás miatt át kell hárítania a banknak az ügyfelekre a bankokra kivetett terheket, csöndben volt, mikor ezt be kellett volna ismerni. Az sem hatotta meg, a kormány folyamatosan hibát hibára halmoz a politikájában, és ennek az állampolgár issza meg a levét. Sok minden van még, amikor nem szólalt meg. Amikor Lázár “annyit ér" János uzsorásnak nevezte egy válaszában, mert Csányi akkor még nem akarta őt megismerni, csak lesajnálóan utalt a trafikmutyijára, amit Jani olyan szépen megoldott. Azonnal pert indított ellene, amit mellesleg el is vesztett. Most is csak arra kapta fel a fejét, amikor a focit támadják a nyóc-egy után, és megkérdőjelezik az általa vezetett testület tevékenységét. Dajcstominak odaszúrt egy beléptető rendszeres mutyit, Kocsis Matyinak meg egy van elég hazudozni valód, azzal törődj, ülj a helyedre bukott szélsőjobbos kommunikációs kisgyerek. Na ez még nem utal arra, most aztán a nagy bankszakember ellene fordult volna az eddigi sikerének előmozdításában segédkező politika helytelenségének. Mindössze annyi történt, jelezte a meggondolatlanoknak, neki nincs félnivalója, tud mindenről, törődjenek a saját megélhetésükkel, meg amivel egykorúak, azzal játszanak továbbra is a porban.
Mert kik is mertek neki beszólni, mivel úgy gondolták ezt most megtehetik? Dajcstomika, aki már régóta száműzve lett a belföldi politikából? Aki twitteren fejti ki a véleményét, a keresztény erkölcs nevében, sokadik válása után? Vagy tudja egyáltalán mit is beszél néha a zsíros hajú mélymagyar? Életmódja az arcára van írva, és az nem sok józan elmét feltételez. Vagy Lázár eu-s támogatást mentő János, aki a rá kiosztott frakció vezetése után, most zsebelgeti be, végül mennyit ér neki, akinek annyi dohányban utazó haverja van? Vagy a bukott Miép-es, hajléktalanüldöző Kocsis Máté? Esetleg arra gondolt, a sok bajnaigárdázás, meg bukott baloldalozás kellő alapot nyújt neki, máshol is véleményt formáljon? Lázár még talán rendelkezik annyi ésszel, esetleg arra gondoljon, az eddigi gátlástalan hazudozása, ami egész jó mutyipozícióba rakta az államapparátusban, be merjen szólni a nagy cápának. És még talán azt is meg meri kockáztatni ezzel, nehezen találnak mást a helyére, arra a mocskos munkára, amit végez. Pedig biztos lenne erre is több megfelelő szemét embert. De a másik kettő egy kicsit túlértékelte befolyását a párton belül, és ezt a békát, amit válaszként kaptak, bizony le is nyeleti velük Orbán Viktor. Ha nagyon prüszkölnek ellene, talál a helyükre más pótlékot a hazudozásra, vagy a brüsszeli ingyen élésre.
Azért egy kicsit jólesik az embernek, mikor azt látja elér a beszólás a megfelelő aljadék emberhez, aki a kormány szekerét tolja. A politikai ellenzéktől kapott hasonló válaszokat, mindjárt meg is tudják cáfolni ezek a kormánypárti férgek, és az le is pereg róluk. De itt egy olyan pofont kaptak, és főleg olyantól, akinek nem érdemes a bajszát rángatni. Csányi már túlnőtt azon a politikán amit ezek művelnek, ő inkább már az a kategória, akinek mindegy végül is ki van hatalmon, csak neki ne firtassák miből vette az első húsüzemét. Mert azóta már van neki olyan befolyása, ne kelljen, és ne merjen erről érdeklődni senki. Nem mellesleg neki is egészen jól ment abban a nyóc évben, amikor a jelenlegi kormány szerint annyira tönkre vágta az országot az előző gyilkosok pártjának politikája. Most sem kell neki egyik oldalra sem állni ahhoz megkapja amit akar, csak most egy pocakos focihuszár mellett köpködheti a szotyit a lelátón. Lehet szimpatikusabb neki, ami most folyik az országban, nagyobbat tud kaszálni a bankadón, amit áthárít az ügyfelekre. A rezsicsökkentés aprópénze miatt azonban nem fogja a hosszú távú terveit úgy oda kötni senkihez, hogy közben nem lehet neki mindkét kapura játszani. És a végeredménynek is mindig annak kell lennie, ő csak a győztes lehet, mindegy ki játszik.

http://banditapolitika.blog.hu/2013/10/16/csanyi_sandor_meg_a_fideszes_beszolasok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán a Downing Street 10 előtt is megnyalta a száját
  2013-10-18 20:40:54, péntek
 
  Orbán a Downing Street 10 előtt is megnyalta a száját

október 11., péntek 12:06
14 175

orban-cameron-downing-street-10
Forrás: Orbán Viktor/Facebook

Vagy az ebéd ízlett neki, vagy csak simán kiszáradtak az ajkai, nem tudjuk, de ez most kifejezetten egészséges, fiziológiailag magalapozott nyalogatásnak tűnik.

Hála a jó égnek ez nem az a fajta ideges nyalogatás volt, mint ami ezen a videón látható és ami egy ideig foglalkoztatta a magyar közvélemény egy részét. A miniszterelnök Jókai Annának adott át díjat, és közben idegesen nedvesítette az ajkait.

Orbán idegesen nyalogatott akkor is, amikor Tarlós Istvánnal buszozott az Andrássy úton.

http://444.hu/2013/10/11/orban-a-downing-street-10-elott-is-megnyalta-a-szajat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fideszes politikus is érintett a 400 milliós csalássorozatba
  2013-10-18 20:34:00, péntek
 
  Fideszes politikus is érintett a 400 milliós csalássorozatban
2013, október 18 - 10:17


Fideszes politikus cége is érintett abban a csalássorozatban, amelynek révén 400 millió forintos agrártámogatást akart jogtalanul felvenni egy bűnbanda - számol be a Blikk.

A lap beszámol róla: a mezőgazdasági tevékenységi körrel nem rendelkező Vasi Elektro-Ép Kft. is igényelt területalapú támogatást, holott egyetlen négyzetméteren sem gazdálkodik. A vállalkozás ügyvezetője és egyben tulajdonosa Baranyai József, aki Sárvár fideszes önkormányzati képviselője.

Pályázott a támogatásra a Baranyai Elektro-Top Kft. is, ez szintén a politikus cége volt, tavaly óta azonban már a gyermeke viszi a vállalkozást. Azt pontosan nem lehet tudni, hogy mekkora támogatást akartak felvenni, ám a Blikk becslése szerint tízmilliós nagyságrendről lehet szó.

Mint ismert, a csalássorozatban összesen 27 cég igényelt minden jogalap nélkül területalapú támogatást - összesen mintegy 6 ezer hektárnyi földre. A csalók azokra a földekre nyújtották be támogatási igényüket, melyekre egyetlen gazda sem jelentkezett, a csalásban pedig komoly segítséget kaptak az MVH-ból is. Az ügyben továbbra is folyik a nyomozás, eddig négy embert tartóztattak le.

Blikk - alfahir.hu

http://alfahir.hu/fideszes_politikus_is_erintett_a_400_millios_csalassorozatban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Teljes káoszba fulladt az online pénztárgépek bevezetése
  2013-10-18 20:19:15, péntek
 
  Teljes káoszba fulladt az online pénztárgépek bevezetése
2013, október 18 - 10:49


A Fővárosi Nagycirkusz produkciói elbújhatnak az online pénztárgépek cseréje körül kialakult tragikomikum mögött. Most öt korábban már engedélyezett online kassza esetében tiltották meg a forgalomba hozatalt. Mindezt 15 nappal azt követően, hogy lejárt a pénztárgépek megrendelésére adott határidő. Vagyis több ezer kiskereskedő rendelt olyan kasszát, amelyet jelenleg nem lehet forgalomba hozni - írja a nol.hu.

Költői kérdés, hogy ezek a cégek számíthatnak-e NAV bírságra, amikor jóhiszeműen olyan gépet vásároltak, amit az állam is támogatott? A ,,letiltott" gépek között van annak az Alt Cash Kft.-nek a pénztárgépe is, amelynek sorozatgyártásához a nemzetgazdasági tárca 30 millió forint támogatást adott, hogy tízezer gépet maximum százezer forintos áron hozzon forgalomba.

Mindez nem tévedés: a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) honlapján található, 18 érvényes forgalmazási engedéllyel rendelkező pénztárgépet felsoroló dokumentumban a hét elején megjelent egy újabb oszlop, amely a forgalomba hozatal megkezdéséről szól, s öt gép mellett a ,,nem" szó szerepel. A hivatal honlapján egy közlemény tovább részletezi a dolgot: e szerint az említett gépek esetében a hivatal már kiadta a forgalmazási engedélyt, de abban a tényleges forgalomba hozatalt további hiánypótláshoz kötötte. Ezzel a hivatal gyakorlatilag elismerte korábbi értesüléseinket, miszerint olyan gépek kaptak engedélyt, amelyek nem feleltek meg maradéktalanul az átállásról szóló miniszteri rendeletben lefektetett követelményeknek. A nol.hu forrásai szerint harminc napon belül hiánypótlásra kötelezték a forgalmazókat, de az vagy nem érkezett be, vagy nem volt megfelelő.

Vajon miért kapott engedélyt az a kassza, amelynél hiánypótlást írtak elő? Erről a tényről korábban miért nem értesültek a megrendelő kisvállalkozók? A hivatal kommunikációja, bár jogilag nyilván korrekt, finoman szólva sem transzparens. Amikor a nol.hu értesülései nyomán nyár végén arról érdeklődött, igaz-e, hogy bizonyos forgalmazóknak ideiglenes engedélyt adtak, azt állították: ilyen kategória nem létezik. Nem is. Csak éppen hiánypótlást írtak elő, ahhoz kötötték a forgalmazás megkezdéséhez való hozzájárulást. Noha ilyen jogi kategória sem létezik a pénztárgéprendeletben.

A történtek ugyanakkor megerősítik azon piaci vélekedéseket, miszerint a külföldi gyárakban még mindig nem indult el a pénztárgépek sorozatgyártása. Valószínűtlen ugyanis, hogy egy forgalmazó bizonytalan engedély birtokában rendelje meg a sorozatgyártást.

nol.hu - alfahir.hu

http://alfahir.hu/teljes_kaoszba_fulladt_az_online_penztargepek_bevezetese
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt a feketeleves: magasabb az államadósság, mint gondoltuk
  2013-10-18 20:13:34, péntek
 
  Itt a feketeleves: magasabb az államadósság, mint gondoltuk
2013, október 18 - 10:35


Kisebb a GDP, így magasabb az államadósság az eddig számoltnál. 2011-ben 254, tavaly 204 milliárd forinttal volt kisebb a nemzeti össztermék. Tovább növekedhet az államadósság.

A KSH legfrissebb statisztikája szerint kisebb a GDP, így magasabb az államadósság az eddig számoltnál. 2011-ben 254, tavaly 204 milliárd forinttal volt kisebb a nemzeti össztermék, de legalább a növekedési adatok nem romlottak: 2010-ben 1,1%-os, 2011-ben 1,7-os növekedés, míg 2012-ben 1,7-os százalékos visszaesést mértek.

"Az adósságcsökkentés kormánya"

Az új számok egyben azt is jelentik, hogy a GDP-arányos államadósság az eddig mért 79,26%-ról 79,84% százalékra növekedett. Bár a kormányzati előrejelzés továbbra is csökkenést mutat az államadósságban (79,21%), ezt csak úgy érhető el, hogy az állam idén kevesebb forintkötvényt bocsát ki, mint amennyi lejár (értelemszerűen ezzel apasztva a kincstári tartalékot). De az őszre tervezett devizakötvény-kibocsátás is elmaradhat, így viszont a már most is megcsappant likvid pénzügyi tartalék tovább apadna - írja a lehetséges forgatókönyvekről a Portfolio.hu.

Ezekből az adatokból kiviláglik, várhatóan az államadósság év végére magasabb lesz, mint tavaly (valószínűleg ezért is merült fel a kormány részéről az adósság-szabály megváltoztatása is).

alfahir.hu

http://alfahir.hu/itt_a_feketeleves_magasabb_az_allamadossag_mint_gondoltuk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fehér kontinens végnapjai: zsidók és immáron négerek határ
  2013-10-18 19:44:03, péntek
 
  A fehér kontinens végnapjai: zsidók és immáron négerek határoznak Európa jövőjéről

Olaszorszország néger integrácós minisztere utasítaná az Európai Uniót, hogy az nyisson biztonságos folyosót az illegális bevándorlók előtt Európába!

Az Európai Unióban a fehér fajnak csak statiszta szerep jut majd a jövőben. Egyre inkább háttérbe fog szorulni, mielőtt végleg kiirtanák cionista recept szerint. (Most lehet hüppögni egyeseknek, akik nem látják a folyamatokat és azok valódi célját.)

Tudjuk, hogy Európa nyugati felét a II. Világháború vége óta a cionisták irányítják. Hogy csak a legnagyobbakat megemlítsük: Nagy-Britannia cionista zsoldban áll (és állt) és szoros partnere és szövetségese izrael kurvájának, az USA-nak (amelyet a zsidó lobby írányít). Franciaország a szélsőbaloldali és anarchista zsidó elemek országa. Németország totális zsidó gyarmat. A cionizmus totális uralma alatt tartja a német népet. (Ezt a mai napig a Németországban állomásozó Szövetséges megszálló csapatok biztosítják a számukra.) A német kancellár Angela Merkel (keletnémet kommunista ivadék) az Európai Unió legfőbb pártolója és legelkötelezettebb híve.
Hazája zászlajától egyenesen undorodik! videó itt:
https://www.youtube.com/watch?v=kq8aWnDJphI

Európa középső és keleti felét a kommunista rendszerek összeomlása után meg kezdte uralma alá hajtani a cionista Háttérhatalom a kollaboráns, megvásárolt, korrupt kormányzatok segítségével. Hazánkban rendkívül jól halad ez a folyamat és roppant gyors az átalakulás. A német példa alapján járnak el hazánkban is, hogy egy újabb a zsidókat a végtelenségig kiszolgáló államot hozzanak létre. Orbán mintaképe Merkel. Számára ez a ringyó az etalon.
"Végigültem az elmúlt évek összes Orbán-Merkel találkozóját, így tudom, hogy kitűnő a személyes viszony a magyar kormányfő és a német kancellár között" - állítja Szijjártó Péter egy a Magyar Hírlapnak adott interjúban pl...
Ami minden bizonnyal helytálló megállapítás egy őszsideszes orbán-vazallustól.
Orbán Viktor lógó nyelvvel igyekezett benyalni Merkelnek választási győzelme alkalmából, videóüzenetet is küldött neki:
https://www.facebook.com/photo.php?v=10151859686609836&set=vb.298090296092&am p;type=2&theater

A hír maga meg így szólna:

Az Európai Unió segítségét kéri az olasz kormány az újabb hajószerencsétlenség után. Az Olaszországhoz tartozó Lampedusa szigeténél csütörtök hajnalban kigyulladt és elsüllyedt egy menekülteket szállító hajó. 133-an meghaltak, több mint 200 utas eltűnt.

Lampedusa 130 kilométerre fekszik Tunéziától. A szigetre folyamatosan érkeznek az afrikai menekültek, akik közül legöbben Észak- és Nyugat Európa valamelyik államában szeretnének menedéket kérni. Olaszországnak egyre súlyosabb gondot okoz a menekültek fogadása és az embercsempész bandák elleni harc.

Határozottan kérjük az Európai Uniót arra, hogy alakítson ki humanitárius folyosókat, olyan útvonalakat, amelyeken a menekültek biztonságobban érhetik el a continenst - jelentette ki az olasz integrációs miniszter.

Az Európai Bizottság szerint a tagállamoknak szolidárisnak kell lenniük a migránsokkal, és közös megoldást kell találniuk a növekvő menekültáradat okozta problémákra.

Az ilyen tragédiák mögött bűnszövetkezetek állnak, amelyek kihasználják a menekülők elkeseredettségét, hogy meggazdagodjanak. Európának határozottan fel kell vennie a harcot az embercsempészekkel - mondta Brüsszelben az Unió belügyi biztosnak szóvivője.

Az olasz parti őrség adatai szerint idén már 25 ezer afrikai bevándorló érkezett az országba. Amítóta fokozódik az erőszak Szíriában és Egyiptomban, még többen állalják a veszélyes hajóutat. Legtöbben az embercsempészek rozzant bárkáin utaznak, amelyek közül sok elsüllyed, még mielőtt elérnék a szárazföldet. A csütörtöki tragédia miatt az olasz kormány péntekre gyásznapot hirdetett.

videó itt:
http://www.hirado.hu/Hirek/2013/10/04/12/Hajoszerencsetlenseg_az_EU_segitseget_ke ri_az_olasz_kormany.aspx

Kapcsolódó illetve ajánlott cikkek a témában, oldalunkról:
(Leírás, cikkek a képek alatt)

Élelmet dobtak egy olaszországi miniszternek, de nem kapta el...
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=555480057820758&set=pb.43457975991078 9.-2207520000.1380959686.&type=3&theater

Kongói majomnak nevezték az első fekete olasz minisztert
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=521438734558224&set=pb.43457975991078 9.-2207520000.1380960116.&type=3&theater

"Szép" új világ köszön Európára: A frissen alakult olasz nagykoalíciós kormány, amit jobb- és baloldali, értsd: kereszténydemokraták és álnemzetiek meg liberálisok és kommunisták alkotnak, kéz a kézben egy néger minisztert is kinevezett...
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=520811014620996&set=pb.43457975991078 9.-2207520000.1380960116.&type=3&theater

A németek nyakán ülő cionista politikai elit ,,jó útra terelné" Magyarországot
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=526934850675279&set=pb.43457975991078 9.-2207520000.1380960024.&type=3&theater

Meg van, hogy honnan szándékozik a kormányzat négereket betelepíteni az országba
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=579572108744886&set=pb.43457975991078 9.-2207520000.1380959680.&type=3&theater

Nemzetbiztonsági kockázat: 1995. óta egy nemzetközi szervezet koordinálja és segíti a bevándorlók hazánkba történő letelepedését!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=578673248834772&set=pb.43457975991078 9.-2207520000.1380959685.&type=3&theater

Győri gárdisták "házirenddel" kedveskedtek a vámosszabadi menekülttábor lakóinak
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=577346455634118&set=pb.43457975991078 9.-2207520000.1380959685.&type=3&theater

Az európai uniós tagságunk egyenes következménye: Illegális bevándorlók tömegei lephetik el hamarosan hazánkat. Most még "csak" 3x annyian érkeztek eddig, mint tavaly ilyenkor...
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=571331899568907&set=pb.43457975991078 9.-2207520000.1380959685.&type=3&theater

Egy évtizeden belül kétszázezer ,,menekült" érkezhet Magyarországra
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=558981494137281&set=pb.43457975991078 9.-2207520000.1380959686.&type=3&theater

Mi a távolabbi célja a cionista háttérhatalomnak a bevándorlókkal és a cigányokkal?
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=559746144060816&set=pb.43457975991078 9.-2207520000.1380959686.&type=3&theater

Elkészült a migrációs stratégiája a hazaáruló kormányzatnak
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=558648294170601&set=pb.43457975991078 9.-2207520000.1380959686.&type=3&theater
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már az EP-képviselők is cigánybűnözésről értekeznek - Reding
  2013-10-18 19:36:10, péntek
 
  Már az EP-képviselők is cigánybűnözésről értekeznek - Reding mélységesen megdöbbent

A "romák" helyzetéről vitázott az Európai Parlament plenáris ülése Strassburgban szerdán.

Az EU tanácsának soros elnökségét ellátó Litvánia külügyminiszter-helyettese, Vytautas Leskevicius "emberi tragédiának" nevezte, hogy több millió "európai" (talán indiait akart mondani - a szerk.) él "a változás leghalványabb reménye nélkül a társadalom peremére szorulva, mélyszegénységben". A diplomata szerint Európa hitelessége is kockán forog, hiszen ha nem képes "megvédeni" egyik kisebbségét, akkor aligha kérheti számon ezt másokon. (Az persze eszébe se jutott, hogy esetleg a békés, dolgozó, adózó többséget kellene megvédeni végre ettől a bizonyos kisebbségtől...)

Az Európai Bizottság részéről az alapjogokért felelős Viviane Reding alelnök kijelentette: a bizottság betartatja az uniós jogot, a "romákat" a többi uniós polgárral azonos jogok illetik meg, köztük a szabad mozgás joga. (Kötelességeik persze továbbra sincsenek - a szerk.)

A fideszes Járóka Lívia, az EP egyetlen cigány képviselője emlékeztetett, hogy a "romáknak" szánt pénzeknek csak a töredéke, esetenként kevesebb mint tizede jut el azokhoz, akikhez kellene. Szerinte a nyugat-európai országok is képtelenek megoldani a bevándorlás keltette társadalmi problémákat. "Az elmúlt húsz év összefüggéstelen, gyenge és sok esetben hamis integrációs programjai nemcsak alkalmatlanok voltak a romák helyzetének javítására, de fokozatosan magukra a romákra kezdték hárítani a felelősséget a nyilvánvaló kudarcokért" - közölte Járóka, hozzátéve, hogy 2004 óta nagyjából négymillió "roma" lett az EU állampolgára, akik közül sokan indultak a szegényebb új tagállamokból a gazdagabb Nyugat felé. "A nagy múltú és gazdag nyugat-európai demokráciák semmivel sem bizonyultak jobbnak az általuk kritizált új tagállamoknál, hiszen a szociális problémákra letartóztatásokkal, kilakoltatásokkal és kiutasításokkal válaszoltak" - állapította meg a képviselő.

A szocionista Göncz Kinga külön is felhívta a figyelmet arra, hogy a "roma" nőket kettős hátrányos megkülönböztetés éri, ők fokozottan kiszolgáltatott, sérülékeny társadalmi csoportot alkotnak. Szóvá tette, hogy Magyarországon az "ambiciózus" "romaintegrációs" stratégia mellett a kormány csökkentette az iskolakötelezettség, valamint a büntethetőség korhatárát, uniós forrásokból bővíti a fiatalkorúak büntetés-végrehajtási intézményeit, továbbá megszüntette az önálló kisebbségi ombudsman intézményét. A szocialista politikus ezért a tagállamok "romaintegrációs" stratégiáinak bizottsági, hivatalos értékelése mellett a politikák civil véleményezését, monitorozását is szükségesnek nevezte.

A jobbikos Morvai Krisztina azonnali kérdést intézett Göncz Kingához. Arra volt kíváncsi, hogy Göncz Kinga mennyire tartja problémának, hogy a "romáknak" szánt pénzek korrupt politikusok és a hozzájuk kötődő korrupt "roma" vezetőkhöz kerülnek.

Göncz Kinga válaszában hangsúlyozta: adatokra van szükség ahhoz, hogy tudható legyen, mennyi pénz jut el valójában az arra rászorulókhoz, valamint arról beszélt, hogy az előző kormány azokban a térségekben igyekezett elkölteni az uniós forrásokat, ahol több mutató alapján "koncentrálódik a szegénység", mert így jó eséllyel a rászoruló "romákon" is segíteni lehet.

A több mint egyórás vitában több EP-képviselő is egészen nyíltan beszélt a cigánybűnözésről (az MTI megfogalmazásában: "bűnözőnek igyekezett beállítani a kelet-európai cigányságot"). Egy bolgár politikus arról beszélt, hogy egy kollégájának a táskáját lopták el, amikor ellátogattak egy bulgáriai "romatáborba". A belgiumi Flamand Érdek egyik képviselője rámutatott, hogy a cigányok problémáinak nagy része hagyományaikból ered, a brit euroszkeptikus Függetlenségi Párt részéről Paul Nuttall pedig aggodalmának adott hangot, hogy ha január 1-jén a bolgár és a román "romák" korlátlanul vállalhatnak majd munkát bárhol az EU-ban, akkor Nagy-Britanniában robbanásszerűen nőni fog a gyermekprostitúció. A brit politikus őszintén kimondta: sok cigány szülő koldusnak vagy zsebtolvajnak neveli a gyerekét.

Viviane Reding a vita végén "megdöbbenésének" adott hangot, hogy "ilyesmit kellett az Európai Parlament üléstermében hallania", örömét fejezte ki viszont, hogy "csak elenyésző kisebbség fogalmazott meg ilyen véleményt" - azaz merte kimondani az igazat.

Kép: Reding kezet fog a zsideszes díszcigánnyal, miközben az albínó zsideszes Balogh idétlenül somolyog hozzá.

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/p480x480/1380670_584874088 214688_76092919_n.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Horvátországról bezzeg ki lehet mondani itthon, hogy előnyte
  2013-10-18 19:29:03, péntek
 
  Horvátországról bezzeg ki lehet mondani itthon, hogy előnytelen számára az EU-tagság

Nem jósolok jót Horvátországnak az Európai Unión belül - jelentette ki Pogátsa Zoltán, a Nyugat-magyarországi Egyetem docense az InfoRádió Aréna című műsorában. A szakértő szerint félő, hogy a betörő multik lenyomják az árakat és a béreket, s tönkremennek a horvát középcégek.

Pogátsa Zoltán elmondta, hogy a horvátok helyében annak idején nemmel voksolt volna az uniós csatlakozásra.

Horvátország van annyira gazdag és fejlett ország - sokkal fejlettebb, mint azt a mutatói jelzik -, hogy egy svájci-norvég típusú kapcsolatba léphetett volna az EU-val - fejtette ki a közgazdász. Hozzátette: így megkaphatta volna a számára szükséges schengeni határmegállapodást, a szabad kereskedelmet, de kiküszöbölhette volna azt, hogy betörjenek a saját piacára.

A horvát gazdaságnak egy óriási előnye van a magyar szemben így húsz év távlatából: míg a kelet-európai országokban gyakorlatilag a multinacionális cégek átvették az összeomlott államszocialista gazdaságot, addig a horvátoknak sikerült átmenteniük a gazdaságuk nagy részét, és az mind a mai napig horvát tulajdonban van. Ezt nem kis részben azért tudták megtenni, mert nem voltak benne az EU-ban - mutatott rá Pogátsa Zoltán.

A Nyugat-magyarországi Egyetem docense úgy vélte: az elkövetkezendő 5-10 évben várhatóan betörnek Horvátországba a nagy kereskedelmi láncok, és lenyomják az árakat. Ez azt is jelenti, hogy sokkal alacsonyabb béreket lehet fizetni, miközben a horvát bérek jelenleg sokkal magasabbak a kelet-európaiaknál.
Félő, hogy Horvátországban sokkal inkább Kelet-Európához hasonló modell fog kialakulni: alacsony hozzáadott értékű, alacsony bérezésű tömegmunka lesz a jellemző, s tönkremennek a horvát középcégek - összegezte véleményét a szakértő.

Kép: Azért nem mindenki volt oda az EU tagságért Horvátországban sem.. 33% ellene voksolt, azonban a hazug média agymosása, megtette a kellő hatást ott is. Végül az EU halálos ölelését, balgán elfogadta a horvát nép is...

Kapcsolódó:
2013.08.20.
Szinte be se léptek a "jóba", az Eurokolhoz máris uniós pénzek megvonásával fenyegeti Horvátországot
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=563791653656265&set=pb.43457975991078 9.-2207520000.1382116570.&type=3&theater
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NFA bukta: a kormány titokban rabolja a földvagyont!
  2013-10-18 19:24:08, péntek
 
  NFA bukta: a kormány titokban rabolja a földvagyont!

Pacsker 2013.10.13.

földrablás_greenr.jpgÚjabb földeső nagybirtokosoknak, oligarcháknak, pártembereknek... A bíróság utasítására az NFA-nak nyilvánosságra kellett hoznia, kik kaptak idén pályáztatás nélkül, titokban állami földeket: a listán többek között kormánypárti politikusok, maffiacsaládok, gazdákat sanyargató oligarchák köszönnek vissza. Döbbenetes, hogy az emberek háta mögött mi történik a nemzeti vagyonnal! Tekintse meg a Váralja Szövetség hírpótló tanulmányát!

Újabb földeső nagybirtokosoknak, oligarcháknak, pártembereknek - varaljaszovetseg.com

Aki figyelemmel kísérte az elmúlt két év földügyi vonatkozású fejleményeit, azt biztosan nem lepi meg a pályáztatás nélkül kiosztott földek igencsak bosszantó sorsa. Legfeljebb visszaigazolást kaphatunk arról, hogy amit gondoltunk, az maga a valóság: Magyarországon a politika a gazdasági érdekeltségek zsákmányává vált, napról napra egy új nagytőkés-nagybirtokos rendszer kiépülésének vagyunk tanúi. Mivel a helyzetről alkotott tévképzet vagy a puszta információhiány megbénít minket a cselekvésben, ezért szükségesnek tartjuk a közvéleményt arról tájékoztatni, hogy kiknek ítélt oda az állam pályáztatás nélkül földterületeket. Az erről szóló lista idáig titkos volt, mígnem a Blikk kiperelte, így a napokban nyilvánosságra került az igazság.

Itt a kényszerhasznosítás?

Bár sok a hasonlóság a két intézmény között, itt még nem erről van szó. Azokat az állami földeket, amelyeket senki sem akar megművelni (már itt illik gúnyosan felnevetni tisztességes embernek), nagyon kedvezményes feltételek mellett, pályáztatás nélkül is oda lehet ítélni bizonyos gazdálkodóknak. A valóságban ez egy kiskapuként működik: a politika így juttatja földhöz a nyilvánosság kizárásával kegyeltjeit - vagy az ország valódi urai így juttatják földhöz magukat kegyelt politikusaik által? Nézőpont kérdése.

Simicska Lajos jött, látott, győzött

Valamiért egyre többször akadunk bele ebbe a névbe: üzletemberként számos nagy cég, így a közbeszerzéseken mindig nyertes Közgép Zrt. tartozik a miniszterelnök volt szobatársából lett milliárdos nagytőkés érdekeltségébe. A földkérdés szempontjából nagy fejlemény, hogy bevásárolta magát idén júniusban a Nyerges Zsolt üzlettársa által irányított, több tízezer hektár földet a kezén tartó Mezort Zrt-be. Simicskáék ma közel húsz ezer hektáron gazdálkodnak, ami egy tisztességes főnemesi nagybirtoknak számítana a 19. században!

Simicska Lajos cégei összesen 59 birtokhoz jutottak Fejér, Somogy, Vas és Veszprém megyékben. Az egyes települések közül Lepsény esete figyelemreméltó: 13 birtoktestet használhatnak Simicskáék, miközben a helyi gazdák föld nélkül maradnak évek óta. Azóta ők a kormányzati szervektől azt a választ kapják, hogy ,,nem jelentkeztek időben a földekre, ezért odaadták másoknak."

Simicskáéknak nyilván megéri a gazdálkodás: idén csak az első félévben 1,6 milliárd forintnyi támogatást emelhettek ki az agrárkasszából... Miközben a vidék senyved, nyomorog.

url.jpgMészáros "szarok rá, hogy Ángyán mit mond" Lőrincz megint olimpiai bajnok!

A tavalyi földhaszonbérleti pályázatokon - amikor a kormány kommunikációja szerint húsz hektárnál több földet senki se kapott - rokonaival közösen több mint 1300 hektárt sikerült begyűjtenie Felcsút polgármesterének, a fociakadémia elnökének. Mészáros Lőrinc a trafikversenyben is hozta a formáját: ő vihette el az Auchan-koncessziókat!

A pályáztatás nélküli, titkos földeső sem kerülhette el Felcsútot: három újabb birtokocskával gyarapíthatta váli-völgyi gazdaságát, ami félévente közel negyvenmilliós agrártámogatást jelent a családnak.

De ha emlékszünk még Fejér megyére, akkor arra is, hogy ott a ,,csákváriak" voltak igazán eredményesek - most sem kell szégyenkezniük, jutott a titkos földből nekik is bőven.

Ángyán József maffiacsaládokat emlegetett?

Babócsa neve sem hangzik ismeretlenül földvédő körökben: itt a helyi gazdáknak egy kávéskanálnyi föld sem jutott, mindent elvittek ,,egy helyi nagyvállalkozáshoz köthető személyek." Még a nagymama, sőt a budapesti diáklány unoka is kapott 50-100 hektárnyi földet. A volt TSZ-ből alakult Határőr Zrt. most ismét beállhatott a földeső alá: a hozzájuk tartozó Babócsai Biofarm Zrt-vel együtt több tucatnyi birtokot kaptak az államtól, pedig már így is több mint 3000 hektáron működnek.

landgrab.jpgA politika-közelinek mondott Héjja Testvérek Kft. tavalyi sikeres, 1014 hektáros zsákmányszerzése után ismét elmarta a birtokokat a helyi gazdálkodók elől: ki sem fér egy oldalra az a 107 birtok, amit megszerezhettek.

Összességében úgy látjuk, hogy a legtöbb településen vagy olyannak adták oda a földeket, aki köztudottan a helyi - vidéket tönkretevő - nagybirtokos, vagy annak rokona, ismerőse. Szinte hihetetlen, hogy a kormányváltás óta eltelt három évben ezek szerint a vidékfejlesztési politika éppúgy a maffiacsaládok és a nagybirtokosok kottájából énekel, mint ahogy azt a szocialista országlás idején láthattuk.

Hét fideszes képviselő örülhet a földnek

Közvetlenül a politikai érdekeltségek sem maradtak ki az idei földesőből: hét fideszes képviselő szerzett követve vagy közvetlenül földet a titkos földosztogatásból. Köztük az olimpiai bajnok Farkas Sándor, aki a Kinizsi 2000 Mg. Zrt 38%-os tulajdonosaként 82 birtokot kapott. Ennek a cégnek a területeit 3400 hektárra becsülik. A második Tóth Józsefhez köthető Agrocentina Kft. 29 birtokkal, a harmadik Földi László-féle Dél-Pest megyei Zrt (amelynek felügyelőbizottsági tagja) hét birtokkal. Daher Pierre és Örvendi László érdekeltségei 2-2, Czerván György érdekeltsége útján és Hanó Miklós személyesen 1-1 birtoktesthez jutottak hozzá. Farkas Sándor, Hanó Miklós, Örvendi László, Tóth József tagjai az Ángyán-Bencsik-módosítókat elkaszáló Mezőgazdasági Bizottságnak.

1374789_754769064548482_1799757213_n.png

Itt a földtörvény magyarázata: Czerván György fideszes államtitkár az 1100 hektáron gazdálkodó Aranyszarvas Zrt 25%-os tulajdonosa. A mostani földeső során neki ,,csak" egyetlen birtok hullott az ölébe, mégis talán beláthatjuk, miért is bánik a kormányzat olyan megértően a nagybirtokkal, hiszen a képviselői között is ülnek hús-vér nagybirtokosok.

A Budai Gyula rokonságához tartozó, több ezer borsodi hektáron pöffeszkedő Karmopol-Agro Kft összesen 34 birtokot kaparintott meg a helyi gazdálkodók elől. Tavaly így a Gerzsánszki-család cégei összesen 774 hektár földet vettek karmaikba a botrányos földhaszonbérleti pályázatok révén. Mielőtt szó érné a ház elejét, idézzük Budai Gyula ide vonatkozó közleményét: ,,Gerzsánszki Lajos Budai Gyula unokaöccsének apósa, amely kapcsolat a polgári törvénykönyv vonatkozó 685. paragrafusa szerint sem hozzátartozói, sem pedig rokoni kapcsolatnak nem minősül." Ilyen az, amikor a jog elválik erkölcsi talapzatától...

Mi a tanulság?

Most újra bebizonyosodott, hogy 2010-ben nem történt rendszerváltás, alapvető dolgok változatlanok maradtak: a közösségek államát nem sikerült visszaszerezni, továbbra is befolyásos gazdasági körök sugalmazására születnek meg a nemzetstratégiai fontosságú politikai intézkedések, a földkérdéshez pedig továbbra sem lehet hozzányúlni. Ezeket a folyamatokat erősödni látjuk.

A politikai kommunikáció eközben elvesztette minden józanságát: a különböző véleményformáló erők egymással vannak elfoglalva, különböző rémképekkel traktálják a lakosságot, miközben a valódi kérdésekre nem jut idő.

A nagytőkés- és nagybirtokrendszer megerősödését rendkívül károsnak tartjuk Magyarország érdekei szempontjából. Szükség van egy harmadik oldalra, amely népmozgalomként (és nem politikai pártként!) képes lehet a közgondolkodást a meddő és bugyuta pártpolitikai viták felől a valós, lényegi kérdések felé terelni, a szükséges társadalmi érést követően pedig egy rendszerváltó erő táptalajául szolgálni. Mindennek azonban nem a mai pártpolitikai síkon, hanem az együttgondolkodás és a szerves építkezés mentén, társadalmi önszerveződés útján kell lezajlania. Ma ezt tartjuk a magyar megmaradás zálogának.

2013. október 13.
Köszönjük figyelmét!

http://greenr.blog.hu/2013/10/13/nfa_bukta_a_kormany_titokban_rabolja_a_foldvagyo nt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 631 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 515
  • e Hét: 2437
  • e Hónap: 6182
  • e Év: 159678
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.