Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Tartós siker
  2013-10-02 19:12:22, szerda
 
  ,,... aki énbennem marad... az terem sok gyümölcsöt..." (János 15:5)




Bármennyire is tetszenek a toplistákon szereplő dalok, hidd el, nem túl nehéz felkapott slágert írni. Az igazán nagy durranás az, ha valakinek ez rendszeresen sikerül, és egydalos előadóból slágergyárossá válik. Gondolom, te is egyetértesz azzal, hogy a tartós siker sosem pillanatnyi ihlet műve.

Isten azt szeretné, ha nekünk is szokásunkká válna a siker - mégpedig az ő definíciója szerinti siker. Ez azt jelenti, hogy gondoskodunk a szűkölködőkről, segítjük az elesetteket, távol tartjuk magunkat a bűntől, és rendszeresen fordítunk időt az Istennel való közösségre. S bár ő tudja, hogy nem fogjuk mindig a lehető legjobb formánkat hozni, azt elvárja, hogy tegyünk meg mindent, ami tőlünk telik, mégpedig mindennap.

Ezért mondja a mai ige: ,,aki énbennem marad... az terem sok gyümölcsöt." Azt szeretné, ha Krisztushoz hasonló életet élnél. Bármilyen területen kell is fejlődnöd, Isten valóban szeretné, hogy ez sikerüljön neked. Ennél is fontosabb azonban, hogy azt szeretné: vele együtt dolgozz e cél elérésén.

Isten nélküled teremtette a világegyetemet, így nyilván nincs szüksége a segítségedre a világ problémáinak megoldásban. Mégis hív, hogy Krisztus által részt vegyél munkájában. Naponta tűzz ki időt az imádságra, és tartsd is magad ahhoz! Légy kedves azokkal, akiken egyébként keresztülnéznél! Légy őszinte a Szentlélekhez, és kérd őt, hogy óvja meg szívedet a bűnös vágyaktól!

Így jó úton leszel a valóban tartós siker felé!

Tini Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Add egész életedet Krisztusnak!
  2013-10-02 18:59:48, szerda
 
  Link Link

 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Oszd szét a SZERETETET !
  2013-10-02 17:38:27, szerda
 
  Link


Összekulcsolt kéz.
A hajnali fény
viola-könnyei beharmatozzák a verandát.


Nesztelen remeteként
térdeplek,
csodálatos ez a magány,
a szív rejtekén szendergő emberi beszéd.

Ilyenkor minden elcsitul
s a tegnapok vérző, tövises sebeit
jelenléted bekötözi.
Olyan ember vagyok,
ki titokzatos utakra indult,
nyugtalan, menekülve,
pásztortüzeknél saruimat foltozgattam,
mire végre megértettem az élet üzenetét.

Szétosztom
most alázatosan magam,
ezt a költeményt,
a szeretetet, a tűzet,
hogy soha meg ne fogyatkozzon,
fogadjátok a fény szétáradó békességét.

Tudom,
csak tovább növelem a zűrzavart,
ha nem szeretek,
tékozlásom megbélyegez,
idegen maradok
és nem értik meg szavam.

Szeretet
a legszebb gyöngyszem
szíved ékszerében.

Forrás:Leleszi Balázs Károly Link


Szerk.:Szathmáry Olga Ottilia
 
 
1 komment , kategória:  Leleszi B.Károly művei  
A bűntudatkeltés rendszere
  2013-10-02 16:53:39, szerda
 
  57,10 A sokféle mesterkedés elfárasztott, mégsem vallottad be, hogy hasztalan, hanem újból erőt gyűjtöttél, ezért nem betegedtél bele. (Ézsaiás 57)




Isten Ézsaiás prófétán keresztül szól választott népéhez, Izraelhez, amikor az minden erőfeszítést megtesz, hogy megbékítse magával az őt körülvevő ellenséget.

Tárgyalásokkal, ajándékokkal, megállapodásokkal és megvesztegetéssel próbálják távol tartani a támadó csapatokat.

Isten arra hívja Izraelt, vallja meg Neki, hogy elfáradt, elerőtlenedett. De ezt nem teszi, hanem ehelyett a saját maga erejéből próbálja megváltani, megmenteni magát.

Jézus a nyugalomról és a szomjúságról beszélt az embereknek: ,,Ha valaki szomjazik, jöjjön hozzám, és igyék!" (János 7:37) ,,Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok" (Máté 11:28, EF).

A farizeusok ezzel szemben azt követelték az emberektől, hogy vessék alá magukat a vallásos törvények és hagyományok állandóan növekvő terheinek. Még meg is büntették őket, ha botladoztak a teher alatt. Az embereket épp az ellenkező irányba vezették, mint ahol megtalálták volna a megváltást - ami egyszerűen azt jelentette volna, hogy beismerik gyengeségüket Istennek és azt, hogy erejük végéhez értek. Mindaddig, amíg a saját erejükben bíztak, nem tudtak Istenhez kiáltani és elvenni Tőle a megbocsátást, gyógyulást és helyreállítást.

Sok gyülekezet és egyház manapság is a bűntudatkeltés rendszerében működik. Amikor az emberek valódi közösség és nyugalom után kiáltanak, akkor megkérjük őket, hogy vállaljanak be még egy vasárnapi iskolát. Amikor majd összerogynak a terhek alatt, akkor az Írásokat idézve arra buzdítjuk őket, hogy szolgáljanak másokat. Vajon mi történne, ha a bűntudatkeltés rendszerét fél évig félretennénk? A legtöbb keresztény rendszer összeomlana, úgy ahogy ez meg is történt a farizeusok vallási rendszerével. Amikor Jézus a szomjúságról és a nyugalomról beszélt, akkor az ember szívének valódi vágyára mutatott rá.

,,Nálam megnyugvást találtok" (Máté 11:28, EF).

,,Én adok majd a szomjazónak az élet vizének forrásából ingyen" (Jelenések 21:6).

Link
John Eldredge Link

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Építő gondolatok  
Az egymásra figyelés feléleszti a romantikát
  2013-10-02 08:57:11, szerda
 
  "Legyen minden ember gyors a hallásra, késedelmes a szólásra, késedelmes a haragra." (Jakab 1:19b)




Amikor a házastársadra figyelsz, olyan mintha az életed egy darabját adnád neki. Ezek a meghitt pillanatok, amelyeket megosztotok egymással, soha nem térnek vissza. Ezek az élet kis darabkái. Ezért van az, hogy a legszeretetteljesebb cselekedet amelyet a házastársad felé adhatsz, az hogy figyelsz rá. Ez a legfontosabb módja, hogy kifejezheted: "Nagyon szeretlek".

Az az igazság, hogy akkor leszel szerelmes valakibe, ha figyelsz rá. Figyelni kezdesz valakire, és ő is rád. Ez az összpontosított figyelem az, ami az esküvő, a gyerekek születése, a családfenntartás, a karrier megépítése és az együtt megöregedés után is újraéleszti a szerelmet.

A figyelemmel mutathatod ki a törődésedet. Ahhoz, hogy a kapcsolatotok elmélyüljön, meg kell találnotok a módját, hogyan figyeljetek egymásra. Ha így tesztek, a házasságotok virágozni fog.

Az egyik módja a figyelem megkopásának a házasságban, ha nem hallgatjuk meg egymást. Azt gondoljuk halljuk mit mond a másik, hogy megint újra és újra ugyanazt mondja el, míg lassan kezdjük átugrani a szavait, és azt gondoljuk, tudjuk mit fog mondani.

Miért fontos, hogy figyeljünk a házastársunkra? Gondold át ezt a két dolgot:

Szereted ezt az embert. Amikor figyelsz rá, kimutatod a szereteted iránta.
Néha Isten a házastársadon keresztül szól hozzád. Valójában ez a Biblia után a kedvenc csatornája Istennek.
Isten az Igében megadja a növekedő házasság nagyszerű receptjét: kölcsönös meghallgatás és egymásra figyelés: "Legyen minden ember gyors a hallásra, késedelmes a szólásra, késedelmes a haragra. (Jakab 1,19b). Ha az első két felhívást betartod, akkor a harmadik magától jön majd. Ha ezt sikerül érvényesíteni az életetekben, akkor a házasságotok folyamatosan mélyülni fog.

Beszéljünk róla:

Miért olyan nehéz figyelni a házastársunkra amikor együtt vagyunk?
Mit kell változtass azért, hogy többet figyelhess a házastársadra? (változtass a munkahelyi feladatokon, kapcsold ki a tévét vagy a telefonod, stb.)
Utoljára mikor kérdezted meg a házastársad, hogy szerinte mennyire figyelsz rá?

Link
Daily Hope by Rick Warren, 2013.09.25 Napi remény Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 70 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2363
  • e Hét: 6590
  • e Hónap: 17643
  • e Év: 78944
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.