Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Guinness rekord felállítására készülnek okt. 23-án
  2013-10-21 01:52:33, hétfő
 
  MAGYAR JUSTITIA BIZOTTSÁG

(SZÓRÓLAPJA)


AKTUÁLIS ÉS KÖZÉRDEKŰ ÉSZREVÉTELEK/JAVASLATOK


1.
Egyfajta Guinness rekordot akarnak felállítani a magyar (baloldali) ellenzéki pártok - október 23-án -, az 1956-os forradalom kirobbanásának 58. évfordulóján. Kéz a kézben, - példátlan összefogással -, szeretnék biztosítani a rekord kivitelezését.
Arról van szó, hogy az elborult elméjű törpike pártok vezetői elhatározták, hogy az ominózus évfordulón összeborulnak és úgy ünnepelnek, mint anno dacumál május elsején, sőt még jobban, hiszen a forradalom kitörése lehetővé tette a szovjet elvtársaik beözönlését, a forradalom eltiprását, valamint a szovjet megszállás meghosszabbítását és az itt állomásozó szovjet katonaság létszámának megduplázását.
Kétségtelen, hogy ilyen rekord még nem volt az emberiség gazdag történelmében! Azok képesek oda-pofátlankodni (elnézést a profán kifejezésért) az ünneplők közé, akik közvetlenül vagy közvetve részt vettek a forradalom leverésében, a megtorlások végrehajtásában, akik elődpártjaik (MDP, MSZMP) politikáját támogatták, akik számára az '56-os forradalom ellenforradalom volt, akik a hazaárulókkal (Kádár, Apró, Marosán, Biszku, Horn és a többi söpredékkel) kokettáltak.
Vitathatatlan, hogy a szocializmusban kialakult abnormális ünneplési ösztönük mellett, az arcbőrük is abnormális vastagságúvá vált, vetekszik a nílusi krokodilok bőrével. Nem kizárt, hogy a felelősségre vonás elmaradása miatti örömükben úgy felbátorodnak, hogy az '56-os ünnepséget összekapcsolják a 2006. október 23-án végrehajtott ,,tombolásuk" megünneplésével, hiszen azt is ,,megúszták"! És ennek a felfogásnak a birtokában - sajnos -, van is mit ünnepelniük!


2.
Közhírré tétetett, hogy a Budapesti Nyomozó Ügyészség vádat emelt Biszku Béla ellen háborús bűntett és más bűncselekmények miatt. ,,Csipkerózsika" álmából felébredvén, alig 23 évet késett a vádemeléssel az ügyészség, amiért szintén bekerülhetnének a Guinness rekordok könyvébe. A vádiratban Biszkut elmarasztalják a ,,sortüzek" végrehajtása miatt, sőt (,,URAMBOCSÁ!") még a házkutatás során fellelt néhány darab lőszert is jegyzőkönyvbe vették és mint corpus delictit dörgölik az orra alá.
Mégsem kell nyugtalankodni és a budai javasasszonyt megkérdezni, hogy mi várható a hosszadalmas és nyögve- nyelős bírósági ítélettől, hiszen a sortüzet nem ő vezényelte, a lőszer pedig fegyver nélkül annyit ér, mint Hófehérke a hét törpe nélkül. Meglehet, hogy a rekord-ideig kutakodó ügyészek figyelmét annyira lekötötte az a pár darab golyóbis, hogy elterelte a figyelmüket Biszku egykori belügyminiszteri kritikája és intézkedése a bíróságok felé, miszerint enyhének tartotta az ítéleteket és kevesellte a halálos ítéletek számát!!! Előre borítékolhatjuk, hogy most is enyhének fogja tartani az ellene hozott ítéletet, de nem fogja kérni, hogy (legalább számára) állítsák vissza a halálos ítéleti kategóriát. Sőt azt sem, hogy halála után, hátradrótozott kezekkel, meztelenül kaparják el egy libalegelő melletti gödörbe, bár nem kizárt, hogy nosztalgiából kacérkodik ezzel a belügyminisztersége alatt elterjedt temetkezési módszerrel.


3.
Szóvá kell tenni, hogy egyes magyar állampolgárságú EP képviselők fatális szereptévesztésben vannak, és konzekvensen azzal foglalkoznak, ami nem tartozik rájuk. A havi többmilliós EP apanázst úgy akarják megszolgálni, hogy elterelve a figyelmet az EP ,,élő"gondjairól, a magyarországi belpolitikai helyzet kiforgatásával és besározásával örvendeztetik meg a hazánk ellen drukkoló kollégáikat. Merthogy: az EP már akkor is maga alatt vagdosta a fát, amikor olyan személyeket fogadott soraiba, akik itthon sem állták meg a helyüket és fényévnyi távolságra állnak attól,, hogy Európának egy fikarcnyi hasznot hozzanak. Meg lehetne említeni például Kovács Lászlót, aki bátran vállalkozott két olyan beosztás ellátására is, amely (külön, külön) egy-egy szakember több évtizedes kimagasló előmunkálatait igényli. Szóvá lehet tenni Tabajdi Csaba szakértelmét is, aki a mezőgazdasági bizottság tagjaként (plusz ,,Money" járandósággal), nagyban hozzájárulhatott az EP katasztrofális mezőgazdasági politikájához, különös tekintettel a magyar vidék padlóra küldéséhez. Göncz Kinga, Tabajdi Csaba, Bokros Lajos, Gurmai Zita és Herczog Edit erős ,,bástyái" kormányunk és hazánk ellenfeleinek, Deutsch Tamás pedig időnként elvakkantott kiskocsmai bemondásával hívja fel magára a figyelmet. Őszességükben sem teljesítenek annyit, mint egy minimálbéren dolgozó állampolgárunk. Sőt,- ha hallgatnának, akkor (talán) bölcsek maradnának...


4.
A széles körben terjesztett és sokak által igénybe vett írásos tájékoztatók (plakátok, gyógyszerek és leírásuk, egyes fogyasztási eszközök használati utasításai, valamint a különféle árucikkeket vagy ajánlatokat népszerűsítő reklámanyagok) területén gomba módon elszaporodtak - a nyomdaipar technika bravúrját képező -, olyan ,,mikron nagyságú" apró betűs anyagok, amelyek kisilabizálhatósága már-már nagyítók helyett csak elektron-mikroszkóppal biztosítható. A picurka betűk alkalmazásánál az a legnagyobb probléma, hogy az esetek többségében pontosan ezek tartalmazzák a legfontosabb információkat, de mivel sokak figyelmét elkerülik, csak akkor derül ki a ,,mondókájuk", ha kisebb vagy nagyobb kellemetlenséget okoznak az olvasásukat mellőzők számára.
Célszerű lenne véget vetni ennek a sokakat megtévesztő gyakorlatnak, vagy (esetleg) egy nagyító eszközt csatolni az adott iromány mellé, visszaváltható (betétszerű) megoldást alkalmazva.


5.
Ma már egyre ritkábban található nullával (zéróval) végződő ármegjelölés az üzletekben és az áruházakban, különös tekintettel az akciós árukra. Leggyakrabban a: 199.-Ft, 299.-Ft, 399.- Ft, 499.-Ft, 599.-Ft, 699.-Ft, 799.-Ft, 899.-Ft, 999.-Ft, 1999.-Ft, 2999.-Ft, 3999.-Ft, 4999.-Ft, 5999.-Ft, 6999.-Ft, 7999.-Ft, 8999.-Ft, 9999.-Ft, 19999.-Ft, 29999.-Ft, 39999.-Ft, 49999.-Ft, 59999.-Ft, 69999.-Ft, 79999.-Ft, 89999.-Ft, 99999.-Ft, 199999.-Ft, stb., stb., stb., összegek csábítják a vevőket az adott árú megvásárlására.
A fizetést és az elszámolást megkönnyítő (leegyszerűsítő, felgyorsító) változatként (újításként) javasoljuk, hogy a pénzverde hozzon forgalomba 99.-Ft-os pénzérméket, a Nemzeti Bank pedig nyomasson 999, 9999 és 99999 címletű bankókat, illetve készüljön fel 999999 bankók kibocsájtására.
Az újítás (ésszerűsítés) bevezetéséért igényt tartunk egy sorozat új fizetőeszközre.
Lejegyezte:
(Prof. Dr. Bokor Imre)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 107 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5019
  • e Hét: 6399
  • e Hónap: 7346
  • e Év: 43287
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.