Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Szemét ügy
  2013-10-21 21:01:18, hétfő
 
  Szemét ügy

A rémálom már a rajkai átkelő előtt megkezdődik, még szlovák területen, ahol a fű nyírott és zöld, a bicikliút fényes és töretlen, majd egyszer csak a táj feladja, és szétesik. Magyarország jön. Valahol a mélyben buckák és kátyúk vannak, de ezt az ember nem látja, csak érzi, mert az útra méteres parlagfüvek dőlnek, néhol elfedve a kiszórt betontörmeléket, viszont csupaszon hagyva a rothadó állati hullákat.

Az ember rémülten kapcsol rá, hogy minél gyorsabban túl legyen a váratlan kulturális sokkon, és csak egy idő után érti meg, hogy nem kifelé, hanem befelé halad: Rajkánál egyre mélyebbre nyomul valami lehangoló, mocskos és gazdátlan világba, ahol széttört viakolor térkövek, szeméthalmok és sitthegyek vezetnek egy öreg, színehagyott táblához. Európát építjük, ez áll rajta.

Ittfelejtett állami lelkesedés az ezredfordulóról.

A látvány egy az utóbbi évek mélymagyar pácában ázott honfiúi szívnek különösen kínos, mert hiszen, ne kerteljünk, itt a tótokról van szó. A legszemérmesebb nacionalizmusnak is szüksége van egy úgynevezett referencianemzetre, amelyikhez képest mi jobbak, okosabbak és civilizáltabbak vagyunk, és ezt a szerepet a románok mellett már régen kiosztottuk a szlovákokra is, valahol a liptói túró, illetve Mikszáth bocskoros atyafiainak magasságában.

Ehhez képest az osztrák határt elhagyva nem hagyunk el semmit a nyugati kultúrtájból: visszafogott jólét, kétszintű hidak Bratislava felé, az alsó rész a kerékpároké, ötszáz méterenként tiszta és tömött falatozók, és hát igen, a teljesítmény csöndes magabiztossága. Ez Petržalka környéke, amelyet nevezhetünk persze Pozsonyligetfalunak is, de minek. A régi név mögött nincsen már semmi.

Riskó Gáspár felvétele

Az pedig nagy baj, ha nincs kihez képest nagyon magyarnak lenni. Magunkkal kell próbálkoznunk, tegnapi hazaffyságunk napról napra történő meghaladásával, de hát itt is vannak nem várt akadályok. Az ember ugyebár szereti a hazáját. Erősen, forrón, odaadón szereti, és azt akarja, hogy csak az övé legyen. Ennélfogva örül a bevert orrú multiknak, a kiforgatott zsebű idegen bankárok jajongásának, az E.ON-tól visszavett gázüzletnek, a nyugati cégek működtette közszolgáltatások államosításának, a megszálló IMF kipaterolásának, és annak, hogy már nem sokáig leszünk Brüsszel gyarmata. Végre egyedül maradunk.

Ami azt illeti, a környéknek, ahol élek, ez már régen sikerült. Nem mondom, a hentesnél még akad, aki ideiglenesen itt állomásozó nemzetközi cégek rezidenseként angolul vagy németül kér húst, de az az igazság, hogy ők is igyekeznek beolvadni a mi miliőnkbe. Már vannak betanult mondataik, amelyek után elismerést kérő pillantásokat vetnek ránk. Nyilván észrevették, hogy a főútról letérve egyre több házon lobog a magyar zászló, sőt, a tehetősebbek elefántláb vastagságú zászlórudakat ásattak le a kertjük végében, olyan magasakat, hogy néha le is akasztanak az égből egy-egy vitorlázórepülőt. A folyamat tehát - az asszimilációt bátorító mosolyok hatására is - jól halad. Mégis érzékelünk némi zavart, ami máshonnan, mint mibelőlünk, nem eredhet.

A házunk előtt mély árok húzódik, valaha egy kis folyó vagy komoly patak lehetett, mostanában meg az a dolga, hogy a hegyek felől áradó vizeket tavasszal levezesse. Csak hát nem tudja, szegény. Tele van szeméttel, háztartási hulladékkal, rozsdás vasakkal, egyebekkel, amelyeket maguk a szemben lakók hordtak bele, hogy aztán egész éven át nézhessék. A cégek szemetét azonban nem kell bámulniuk: a hulladéktárolóba tartó teherautók, amelyek persze nem akarnak a lerakodásért fizetni, túl az erdőn, a kimerült kőbánya mellett öntik ki a bontási anyagot, és miért ne tennék? Ezért még soha senki sem jelentette fel őket. Maga az árok egyébként csupán fél árok már, egy háztulajdonos úgy döntött, hogy parkolási céllal feltölti egy részét. A víz azóta az úton hömpölyög, és néha becsap a kapukon. Nem szólunk. Aki tette, nem idegen, itthon van, a zászlója is rendben. Echte honfi tehát.

Ám, mint már korábban említettük volt, valami zavar, tétovaság mégiscsak kíséri a tervszerűen túlteljesülő hazaszeretetet, például az a kérdés, hogy ez biztosan jól van-e így. Nemcsak arról van szó, hogy egy mocskos, szeméthalmokkal tarkított, parlagfűbe fojtott országot nehéz szeretni, hiszen erre még mondható, hogy a magyar úgysem azt látja, amit néz, hanem amit látni akar. Az pedig a haza a magasban. Nem e világi, inkább az isteni szféra része. Hanem hát a dolog fordított. Ezt az ellenszenves, csúnya és a bűzölgő vidéket nem a fátum, nem az ellenség: maguk a magyarok állítják elő konstans módon, és ez mintha kicsit ütné a nemzetimádat alapelvárásait. Tönkreteszem azt, amit szeretek? Ha van eszem, nem. Tehát szeretem, amit tönkreteszek? Aligha. Ergo azt kell gondolnunk, hogy nemzettársaink azért kedvelik jobban a magasban lebegő, elvonatkoztatott hazát, mint a valóságosat, mert az előbbivel nincs munka, az utóbbival meg van. Egy országért, feltéve, hogy élni akarunk benne, meg kell dolgozni, mégpedig naponta. De hát nálunk ez is úgy megy, hogy ha létrejön valami, út, tájház, villamosmegálló, kórház, addig él és áll, amíg magától bírja, mert soha többé nem nyúl hozzá senki. Legfeljebb megkoszorúzzák néha, ha Tormay Cécile valaha arra bujdosott. Magyarországon lassan ismeretlen az a szakma, amelyet angolul maintenance-nek hívnak, tehát fenntartásnak, gondozásnak, felújításnak, életben tartásnak. Folyamatos törődésnek. Ami nemcsak szájalás két melldöngetés között, hanem a gazda figyelme. De gazda itt nincs. Holnap sincs. Közös érdek se.

A megtartás, a generációkon átnyúló működés érdeke nem létezik, csak a szemétvilágnak udvarló, rövid eszű politika. Az önbecsapós duma, a szájmagyarság meg az a furcsa idegenség, amivel ez a nép a saját hazáját lakja, mintha csak átmenetileg élne itt a senki földjén, aztán majd megy tovább, maga se tudja, hova.

Mondják, hogy ez a szegénység miatt van. A kommunizmus miatt. Az elmaradt rendszerváltás miatt. Gyurcsány miatt. A teljesen elpimaszodott szlovákok miatt, akik amúgy osztrák minőségű bicikliútjukkal már jóval a magyar határ előtt felhagynak, mert a hunok felé a fene se épít. Az ő görcsös bizonyítási vágyuk tehet arról, hogy hirtelen egy civilizációs lejtő alján találtuk magunkat. Vagy Turán az ok. Mást ki se bírunk találni.

Itt ülünk, néha testvériesen kicseréljük egymással a szemetünket, hogy legyen némi forgalmunk is. A rozsdás lábas repül az útszélre. A magasra növő fű helyett, hogy azzal se legyen szüntelen gond, betont terítünk az udvarra, majd kiülünk a közepére, és dohányzunk. Arra a kis időre ez is megteszi.

http://www.168ora.hu/velemeny/szemet-magyarsag-ontudat-hazaszeretet-rend-118743.h tml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megtaláltuk Magyarország legdrágábban működő állami hivatalá
  2013-10-21 20:53:38, hétfő
 
  2013. október 11., péntek 17:18 Papp Zsolt

Megtaláltuk Magyarország legdrágábban működő állami hivatalát
A Wesselényi Miklós Ár- és Belvízvédelmi Alap 15 milliós forintos működési költsége mellett tavaly 0 forintot utalt a károsultaknak, jövőre 1 millió forintos kiadással számol.

A Napi.hu a jövő héten a parlamenti bizottságok elé kerülő 2014-es költségvetés kapcsán mintegy 50 olyan kiadásra talált 234 milliárd forint értékben, amelyek elköltése vitatható, ha nem csak a vélt politikai előnyöket, hanem azok társadalmi hasznosságát nézzük. Ezen cikk készítésekor fedeztük fel a Wesselényi Miklós Árvízvédelmi Alapot, amely alig 20 millió forintból üzemel évente - viszont cserébe az égvilágon nem csinál semmit. Ezzel vélhetően megtaláltuk az egyik legfeleslegesebb költségvetési szervet, míg ha évi működési költsége mikroszkopikus méretű az államháztartás 16883 milliárd kiadásaihoz mérve.

A Wesselényi Alap lassan egy évtizedes múltra tekint vissza, hiszen 2003-ban hozták létre, az alapítása a jó szándék jegyében fogant. A cél az volt, hogy azon ingatlantulajdonosok számára, akiknek lakóingatlanai piaci alapon nem biztosíthatóak ár- és belkárok ellen - mert például ár- és belvízveszélyes területre vagy épp egyenest árterületre épültek - azok az alapnál köthessenek biztosítást. Az alapnak eddig összesen 1464 kártalanítási szerződése volt, ebből jelenleg 694 érvényes. Az alacsony érdeklődésre több magyarázattal lehet szolgálni: a tulajdonosi érdektelenség mellet jelentősen közrejátszhat az, hogy a nagyobb árvízek után - függetlenül a kormányok színétől - több milliárd vagy akár tízmilliárd forintos támogatást kapnak a nem biztosított ingatlanokban bekövetkezett károkért a tulajdonosok. Vagyis az állami pénzt így is, úgyis megkapják - függetlenül attól, hogy fizettek-e bármilyen jelképes biztosítási díjat vagy sem.

Ennek függvényében nem meglepő, hogy az alap működése finoman szólva is veszteséges. A 2014-es költségvetés 4,6 millió forintos befizetésre számít a 694 ügyféltől, a kifizetést egymillió forintra tervezi. Az alap működési költségei ezzel szemben 15 millió forintban lettek meghatározva, ebből fizetik az alapkezelés költségeit, a számlavezetési díjakat, a tranzakciós illetéket, a postaköltséget és a könyvvizsgálói díjakat. Az egymillió forintos kiadási terv természetesen jelképes tervezési összeg - gondolhatnánk.

Ám épp most tárgyalja a parlament a 2012-es költségvetés zárszámadását. Ebből kiderül, hogy 2012-ben hat, azaz hat darab kárigény érkezett - ebből kettő lakóingatlanra - és a hat igényből pont hatot utasítottak el, megállapítva, hogy nem árvízkárokról, hanem a sok esőzés miatt keletkezett belvíz és talajvízemelkedés. 2011-ben az alap 4,8 millió forintot számolt el káreseményekre.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/megtalaltuk_magyarorszag_legdragabban_mukodo_a llami_hivatalat.566810.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most jön jól igazán a szellemi honvédők népes tábora!
  2013-10-21 20:40:44, hétfő
 
  A Békemenetet küldi a szúnyogok ellen a kormány


Most jön jól igazán a szellemi honvédők népes tábora!

Mivel a negyedéves GDP-adat rosszabb lett a vártnál, a szúnyogirtásra elkülönített keretet is zárolni kellett. A növekvő lakossági elégedetlenség azonban cselekvésre késztette a kormányt: hivatalos levélben kérték fel a Békemenetet, hogy sokadszorra is álljon ki a magyar érdek mellett, és vesse latba úgy hazai, mint nemzetközi tekintélyét és kapcsolatrendszerét a vérszívók visszaszorítása érdekében.

Bencsik András válságstábot hívott össze és intézkedéseket foganatosított. Pataky Attila megírta a ,,Külföldi bankok szívják a vérem" című slágergyanús számát, amit a közrádió nonstop sugározni fog.

szunyog (1).jpg

Kerényi Imre néhány óra alatt megtervezte a Chemotox Asztala nevű installációt. Az asztalt minden önkormányzatban fel kell állítani, a lakosság pedig - mintegy önrészként - maga közteles beszerezni a nemzeti színű szalaggal átkötött Chemotoxot.

A közel ötezer szellemi honvédő - Bayer Zsolttal az élen - publicisztikákkal és kommentekkel indult harcba a Brüsszelből támogatott szúnyoginvázió ellen, de már most jelezték, készek túlmenni minden határon.

http://avakkomondor.blog.hu/2013/06/25/a_bekemenetet_kuldi_a_szunyogok_ellen_a_ko rmany
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megvonják az esztergomi Fidesz-maffiavezér mentelmi jogát
  2013-10-21 20:35:11, hétfő
 
  Megvonják az esztergomi Fidesz-maffiavezér mentelmi jogát

21 okt 2013



Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte az Országgyűlés elnökénél Meggyes Tamás fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával összefüggésben - értesült az MTI hétfőn.

A Magyar Hírlapnak szeptemberben György Róbert, az esztergomi Fidesz elnöke azt mondta: ,,Meggyes Tamás népszerűtlensége ráhúzódott az esztergomi Fidesz-frakcióra és a pártra, ezt belátva és ennek következményeit elfogadva Meggyes Tamás kiszáll a közéletből". Később a volt polgármester ezt cáfolta.

Meggyes Tamás 1999 és 2010 között volt Esztergom polgármestere. A 2010-es választáson a szavazatok alig harmadát szerezte meg az addigra már súlyosan eladósodott városban - Esztergom ettől kezdve híresült el a működésképtelenségéről, a fideszes többségű képviselő-testület és Tétényi Éva független polgármester gyakran kölcsönösen blokkolják egymás munkáját, a városban többször még a közszolgáltatásokat is le kellett állítani a fizetésképtelenség miatt, ideiglenesen tömegközlekedés, gyermekétkeztetés és közvilágítás sem volt. Többször is felvetődött a találgatás, hogy Meggyest kizárnák a Fidesz parlamenti frakciójából, ám ez mindig pletyka szintjén maradt, a párt felső vezetése eddig minden alkalommal megvédte.

vg.hu

http://magyarhajnal.com/megvonjak-az-esztergomi-fidesz-maffiavezer-mentelmi-jogat /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sms-ben és levélszemétben támad a Békemenet
  2013-10-21 19:45:53, hétfő
 
  2013.10.21. 12:49
Sms-ben és levélszemétben támad a Békemenet


Ismét hallat magáról az ország Legcivilebb Hivatásos Közpénzciviljeiből álló egyesület, a Békemenet. Igen, ők azok a "Borzalmasan Független Civilek", akik szpemmeléshez például a fidesz.hu szerverét használják, de ha kéred, ha nem, megszórnak sms-ben akár úgy is, hogy nem adtad meg a telefonszámod sehol.

békemenet spam.jpg

Van nekem egy ismerősöm, akit már a rezsidémonos köszihelló levéllel is megtaláltak úgy, hogy nem írt alá semmit. A történet tanulságos, úgyhogy a legfrissebb fejleményeket olvassátok a leveléből:

Kedves Fabius!
Nem tudom, emlékszel-e erre az ügyre, amiről augusztusban írtam neked, mert a Fidesztől kaptam egy levelet, amiben megköszönik, hogy aláírásommal támogattam a rezsicsökkentést. Azóta történt egy pár dolog, de előre természetesen egy tapodtat sem jutottam. :-/ Hosszasan levelezgettem az Ügyfélkapuval, akik (értelmezésem szerint) össze-vissza beszélnek, leginkább ködösítenek és az - egyébként igen hatékony - kifárasztásos módszerrel dolgoznak miszerint semmire nem adnak értelmes választ és előbb-utóbb belefáradsz az állandó visszakérdezésbe.

Az én történetem per pillanat ott tart, hogy most megmondták, hogy valóban igényelhetem, hogy megmondják kinek adták ki az adataimat és bár "az érintett elektronikus kapcsolattartás keretében is igényelhet tájékoztatását saját nyilvántartott adatairól és arról, hogy milyen adatszolgáltatások alanya volt." ennek ellenére ezt elektronikusan nem lehet megtenni,csak levélben vagy faxon. "Sajnálattal közöljük, hogy ezen elektronikus ügyintézéshez szükséges technikai feltételek még nem biztosítottak. E feltételek megteremtéséig - melyek kidolgozása folyamatban van - a kérelem előterjesztésére csak levélben és faxon van lehetőség. "

Szóval, elektronikus kapcsolattartás keretében írhatok nekik postai levelet. Ki van azért ez találva... :-/
Én igyekeztem kitartani, de egyelőre itt megtört a lendületem. Ha esetleg egyszer még elkap majd a harctéri idegesség, akkor írok egy postai levelet is, de ide még nem jutottam el.
Az eredeti levél kapcsán a fhirlevel@fidesz.hu címre már vagy ötször írtam, hogy szeretném látni az ívet az aláírásommal, fogadjunk, kitaláltad egyedül is, hogy egy büdös szót sem válaszoltak. :( :(Tegnap viszont ismét kaptam Pártunktól egy levelet, ezúttal egy másik címről és ez már tényleg alkalmas a nyugalmam megzavarására, mert ilyenek vannak benne: "Október 23-án (jövő szerdán) újra Budapest utcáin vonul majd a Békemenet. A szervezők elmondása szerint a rendezvény fő célja a méltóságteljes megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire. A Békemenet egyúttal méltó válasz a baloldali pártok egyre agresszívabb gyűlöletkampányára is." Levél feladója: Demokrácia Központ! udk@fidesz.hu.

...és akkor az ominózus békemenet levélszemét:
békemenet spam2.jpg
Magyarországi adatvédelem, mi így szeretünk! Sőt, az "elektronikus ügyintézés" hatékonyságát még jobban szeretjük, és én már csak a Pintérsanya szpemjét várom, hogyaszongya: ha fázik a kezed a békemeneten dugd át valaki más zsebébe, csókpuszi, a kormány.

http://varanus.blog.hu/2013/10/21/sms-ben_es_levelszemetben_tamad_a_bekemenet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fiatalok ötöde nem tanul és nem is dolgozik
  2013-10-21 19:24:50, hétfő
 
  A fiatalok ötöde nem tanul és nem is dolgozik

Gazdaság
|
2013.10.21. 14:11


Úgy tűnik, egyre nehezebb az önálló élet elkezdése. A 15-29 év közöttiek közül kevesebben dolgoztak, vagy tanultak, mint korábban. Aki dolgozott, azok ötöde zsebbe kapta a fizetését. A fiatalok fele külföldön is kipróbálná magát.

A Magyar Ifjúság 2012 reprezentatív kutatás adatai szerint a 15-29 év közötti fiatalok közül 39 százalék dolgozott, akár bejelentve, akár nem, alkalmazottként vagy vállalkozóként. A legutóbbi, 2008-as felméréskor még 5 százalékkal többen mondhatták el ezt magukról.

Azok aránya is csökkent, akik tanultak, vagy részt vettek valamilyen tanfolyamon. Ők 2008-ban még 46 százalékos arányt képviseltek, a 2012-es felméréskor azonban már csak 43 százalékost.

A korosztály 19 százaléka tehát 2012-ben sem nem tanult, sem nem dolgozott. Közülük 10 százalék volt munkanélküli, és felük ellátást sem kapott. Közfoglalkoztatásban mindössze 1 százalék vett részt. Aki nem volt munkanélküli, azok többsége a gyermekével volt otthon (6 százalék), de voltak, akik (1 százalék) ellátást sem kaptak. 1-1 százalék pedig eltartott, vagy segélyezett volt.
Érzékelték, hogy baj van

Így óvná a kormány a fiatalokat a csalódástól

Pénzt hozó munka

10 százalékkal csökkent azoknak a fiataloknak a száma is, akiknek volt már olyan munkájuk, amiért pénzt kaptak. 2008-ban még 69 százalék válaszolt erre a kérdésre igennel, 2012-ben már csak 59 százalék.

Az első fizetett munkahelyre egyébként a nagy többség 18-19 éves korában került be. Az érintettek 29 százaléka valamilyen rendszerességgel, de a tanulás mellett is dolgozott, szünidőben pedig 50 százalékuk vállalt munkát. A felsőoktatásban ennél magasabb volt a dolgozók aránya.
Mamahotel

Egyre később szakadnak le a szüleikről

A szülők, ismerősök továbbra is segítettek az álláskeresésben, de emellett egyre többen próbálták maguk intézni a munkához jutást.

A kutatás megállapítja, hogy a fiatalok körében is jelentős problémát okoz a munkavállalási lehetőségek, a munkahelyek megszűnése. Nem arról van tehát szó, hogy a korosztály ne akarna dolgozni, hanem sokkal inkább arról, hogy szűkültek a lehetőségek.

Nehéz állást találni

Ezt jól mutatta azt is, mennyi ideig tartott egy fiatalnak, amíg munkát talált. Az látszik, hogy minél magasabb az iskolai végzettség, annál könnyebb lehet az elhelyezkedés.

A csak általános iskolai végzettségűeknek átlagosan egy évig, a szakmunkásoknak fél évig, az érettségizetteknek 5,5 hónapig, a diplomásoknak pedig majdnem 5 hónapig tartott állást találni. Ezen a téren csak az általános iskolai végzettségűek helyzete javult kissé a négy év alatt.

Akinek volt munkája, azok közül a többség (46 százalék) biztosnak érezte azt, 17 százalék azonban nem. Az is kiderül a kutatásból, hogy a magasabb iskolai végzettségűek biztosabbnak érezték a munkahelyüket, mint az alacsonyabb végzettségűek.

A fiatalok többsége (58 százaléka) nemigen bízott abban, hogy a lakóhelyén a végzettségének megfelelő munkát fog találni.

Munka nélkül

Szomorú az is, hogy a válaszolók 18 százaléka volt már regisztrált munkanélküli, plusz 4 százalék nem regisztrált, 4 százalék pedig mindkét formát megtapasztalta már. A szakmunkások közül élték meg a legtöbben a munkanélküliséget: közülük mindössze 51 százalék mondta azt, hogy még sosem volt munka nélkül.

A legjobb helyzetben pedig a felsőfokú végzettségűek volta, körükben volt a legalacsonyabb azok aránya, akik már voltak munkanélküliek.

Fehéren, vagy feketén

A kutatók arra is rákérdeztek, hogyan kaptak fizetést azok, akik már dolgoztak. Az derült ki, hogy a fiatalok ötöde teljes egészében zsebbe kapott fizetést, 6 százalékuk pedig részben így jutott a pénzéhez. Csak a többieknek (a válaszolók kétharmadának) nem kellett még megismerkedniük a feketemunkával.

Fotó: MTI / Balázs Attila

Legtöbben az őstermelők (44 százalék) és az alkalmi munkások (52 százalék) közül dolgoztak feketén, legkevesebben pedig az alkalmazottak közül (15 százalék). Azt is megállapították, hogy minél alacsonyabb az iskolai végzettség, annál nagyobb arányú a fekete foglalkoztatás.

Szerencsét próbálnának máshol is

A kutatásból kiderült az is, hogy a korosztály 10 százaléka fontolgatja a külföldi tanulást, és szinte minden második fiatal (49 százalék) tervezi, hogy valamikor külföldre menjen dolgozni. Többségük azonban csak pár évre menne ki. A végleges kivándorlás csak 12 százalékuk terveiben szerepel. Munka szempontjából a legvonzóbb célpont Ausztria, és Németország és Anglia

A válaszolók mindössze harmada mondta azt, hogy kizárólag Magyarországon szeretne élni.


http://fn.hir24.hu/gazdasag/2013/10/21/a-fiatalok-otode-nem-tanul-es-nem-is-dolgo zik%281%29/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbik: tömeges választási csalásokra kell számítani 2014-be
  2013-10-21 18:56:01, hétfő
 
  2013-10-21. 14:20
Jobbik: tömeges választási csalásokra kell számítani 2014-ben



A Jobbik szerint nem meglepő az a "tragikomádia", ami a bajai videofelvétel körül kialakult.
Mirkóczki Ádám szóvivő hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az eset újabb bizonyítéka annak, hogy mind a Fidesz, mind az MSZP és a DK "a hazugság, a korrupció és a folyamatos csalás melegágya a választások tekintetében".
A Jobbik szerint az elmúlt 23 évben folyamatosak voltak a választási csalások Magyarországon, csak ezeket legálissá tette a Fidesz azzal, hogy eltörölte a kampánycsendet. Mirkóczki Ádám hangsúlyozta: a kampánycsend megszüntetésével lehetővé vált a szavazók tömeges szállítása, azzal pedig, hogy továbbra is borítékot használnak a szavazások alkalmával, lehetővé teszik a láncszavazást. Ha ezeken a szabályokon nem változtatnak, akkor tömeges választási csalásokra kell számítani 2014-ben - jelentette ki.
Azt mondta, a parlamenti frakcióval rendelkező pártok közül egyedül a Jobbik nem vétett egyszer sem a választások tisztasága ellen. Mirkóczki Ádám hozzátette: a bajai videó "vélt vagy valós főszereplői" annak a cigány társadalomnak a tagjai, akiket az elmúlt 23 évben azok a pártok "néztek folyamatosan megvásárolható szavazógépnek", akik közben nyilvánosan az integrációról beszélnek.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/119284/#ixzz2iNM0PqUt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most a kisboltokat irtja ki a Fidesz?
  2013-10-21 18:53:57, hétfő
 
  Most a kisboltokat irtja ki a Fidesz?
Ma | 16:28

Az LMP szerint tönkreteheti az újonnan nyíló kisboltokat az a javaslat, amelyik kötelezővé tenné számukra, hogy parkolóhelyeket alakítsanak ki az üzlet előtt - mondta hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Ertsey Katalin.

Az ellenzéki politikus a fogyasztóvédelmi törvényhez benyújtott, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által jegyzett módosító javaslatra utalt. Ez alapján a napi fogyasztási cikkeket árusító üzleteknek - az eladóhely alapterületének nagysága alapján - meghatározott számú parkolóhelyet kellene biztosítaniuk a vásárlóiknak.
Az LMP szerint ehelyett inkább azt kellene szorgalmazni, hogy a boltokat tömegközlekedési eszközökkel is el lehessen érni - jelentette ki a képviselő.

Arra is kitért, hogy az Országgyűlés fogyasztóvédelmi bizottsága hétfőn olyan módosító indítványt nyújtott be, amivel a kis- és közepes vállalkozások kivételével minden cég számára előírnák a fogyasztóvédelmi referens foglalkoztatását. Ertsey Katalin nevetségesnek nevezte, hogy olyan üzletágakat is köteleznének egy fogyasztóvédelmi referens alkalmazására, amelyek képviselői nem is találkoznak a fogyasztókkal.

http://www.stop.hu/belfold/most-a-kisboltokat-irtja-ki-a-fidesz/1187795/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Átlagosan hány forintért lehet ma Magyarországon megvásároln
  2013-10-21 18:28:18, hétfő
 
  Átlagosan hány forintért lehet ma Magyarországon megvásárolni egy szavazatot?

Egy ebédért? Az mennyibe kerül, 500 forintba? Akkor rossz hírem van, mert ez azt jelenti, hogy félmilliárd forintból egymillió szavazat vásárolható meg. Ennél pedig jóval nagyobb összegek tűntek már el az elmúlt 3,5 évben. A kormány jelenleg is a mi adópénzünkből finanszírozza meg a Fidesz pártkampányait. Akkor meg mi akadályozhatja meg őt abban, hogy fél, 1,5, vagy akár 10 milliárdért vásárolja meg a bizonytalanok szavazatait? Ki, vagy mi akadályozhatja meg ebben?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
CÖF: nemzeti konzultáció lesz a Békemenet
  2013-10-21 18:25:22, hétfő
 
  AZ IDIOTIZMUS ÚJRA TERMELI MAGÁT

CÖF: nemzeti konzultáció lesz a Békemenet

2013. október 21., hétfő, 09:57 • Utolsó frissítés: 3 órája
Szerző: hvg.hu


A CÖF vezetője szerint az október 23-i békemeneten annyian lesznek, mint az elsőn.

Az október 23-i Békemenet egy ,,élő nemzeti konzultáció" lesz, ahol a résztvevők nyugodt körülmények közt beszélgethetnek az ország dolgairól, a baloldalnak nem kell tartani semmiféle rászervezéstől - mondta Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum vezetője a Ma Reggelben.

Az első Békemenet
Fotó: Túry Gergely

A Békemenet a Bem József térről vonul át a Hősök terére, ahol a miniszterelnök mond beszédet. Mint Csizmadia mondta, a résztvevők elsősorban az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt tisztelegnek majd, az október 23-ai rendezvény célja egy békésebb, polgáribb politikai kultúra meghonosítása, ahol nem az erőszak és az ellenfél megsemmisítése, hanem a tisztességes verseny a küzdelem eszköze.

A CÖF vezetője szerint elegen lesznek, ,,az első Békemenet létszámát biztosan elérjük". Ugyanezt erősíti meg Széles Gábor szombati Facebook-bejegyzése is, aki azt írta, ,,a Békemenet szervezőihez eddig beérkezett információk alapján többen leszünk, mint amennyien az első Békemeneten voltunk. Csak Pécsről több mint ötven busz érkezését jelezték".

http://hvg.hu/itthon/20131021_COF_nemzeti_konzultacio_lesz_a_Bekemenet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 631 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 628
  • e Hét: 2550
  • e Hónap: 6295
  • e Év: 159791
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.