|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 13
|
|
|
|
2013-10-22 11:49:45, kedd
|
|
|
Mentovics Éva: Hónapról hónapra
Január a tél királya,
pompás szánon érkezik,
februárt még maskarában,
farsangolva élvezik.
Március már mosolyt fakaszt,
derűt csal az égboltra,
áprilisban néha bizony
leszakad az ég fodra.
Májusi szél mámorító
illatfelhőt visz tova,
júniusban - sose bánkódj -
véget ér az iskola.
Július a piros húsú
görögdinnyét kedveli,
augusztusban vízben pancsol
mindenki, ha teheti.
Szeptember már nap érlelte
szőlőszemet szedeget,
október fest minden ágra
rozsdabarna levelet.
November már fagyot lehel,
nagykabátban didereg,
decemberi szép ünnepen
karácsonyfa díszeleg.
|
|
|
0 komment
, kategória: Hónapok, hónapokról versek |
|
|
|
|
|
2013-10-22 11:29:41, kedd
|
|
|
Közel sincs olya szép, napsütéses idő, mint ami tegnap volt.
Erősen felhősödik, a hőmérséklet jelenlg 16 fok.
Országos előrejelzés: kedd
Napos és erősen felhős, párás, néhol tartósabban ködös tájak egyaránt lesznek, de legfeljebb jelentéktelen eső, vagy szitálás alakulhat ki. A déli, délnyugati szél inkább csak a délnyugati országrészben élénkül meg időnként, másutt általában mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet délután általában 17, 24, késő este 12, 18 fok között alakul.
OMSZ: 2013. október 22. 10:22 (08:22 UTC) |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2013-10-22 11:18:18, kedd
|
|
|
Francia sajtos makaróni
Hozzávalók:
2 személynek:
20 dkg makaróni
1 gerezd fokhagyma, kettévágva
2 evőkanál olvasztott vaj
1 és 1/4 csésze tejszín
2 csésze reszelt Gruyere vagy Cantal sajt
1/2 teáskanál só
1/4 teáskanál őrölt feketebors
1/3 csésze száraz zsemlemorzsa
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Főzzük meg a makarónit szokás szerint, sós vízben.
Míg a makaróni fő, egy sütőedényt dörzsöljünk be a vágott fokhagymával, majd az olvasztott vajjal kenjük jól ki a tepsi belsejét.
Öntsük a lecsepegtetett makarónit az előkészített tepsibe. Keverjük össze a tejszínt, 1,5 csésze reszelt sajtot, sót, borsot, öntsük a tésztára, forgassuk össze. Szórjuk a zsemlemorzsát és a megmaradt sajtot a tetejére, és tehetünk még rá ízlés szerint egy kis kockázott bacont is.
Toljuk forró sütőbe 20-25 percre, ezután kapcsoljuk a sütőt grillre, és kb. 3 perc alatt pirítsuk meg a tetejét. Tálaljuk azonnal, melegen! Jó étvágyat!
Megjegyzés:
A receptet Rolexx küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2013-10-22 11:16:11, kedd
|
|
|
Baconben sült csirkemáj
Hozzávalók:
1 kg tisztított csirkemáj
30 dkg szeletelt bacon
őrölt bors
fűszerpaprika
kevés olaj
Elkészítés:
Egy alufólia darabot leterítünk az asztalra. Erre 1 szelet szalonnát fektetünk hosszában, erre ráteszünk 1 szép csirkemájat, amit előtte befűszereztünk. A szalonnát feltekerjük jó szorosan úgy, hogy a májat betakarja.
Egy tepsiben kevés olajat öntünk, és a kész tekercseket szép sorban belerakjuk. Közepes lángon szép pirosra sütjük. Sózni nem kell, mert a máj a szalonnából felszívja sütés közben a kellő mennyiséget.
Megjegyzés:
A receptet Ignáczné Jákob Ildikó küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2013-10-22 11:13:09, kedd
|
|
|
Gazdag gyümölcsrizs
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg natúr rizs
2 dkg friss gyömbér
1 rúd vanília
3 evőkanál vaj, vagy Rama
7 dl cukor nélküli almalé (100 %)
10 dkg aszalt barack
10 dkg aszalt füge
5 dkg mazsola
1 nagy alma
2 narancs
3 dkg mandulaforgács
2 evőkanál édesítőpor
Elkészítés:
A rizst megmossuk. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük. A vaníliát kettévágjuk.
A vajat felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a rizst. Hozzáadjuk a gyömbért, felöntjük az almalével, és beledobjuk a vaníliát. Felforraljuk, és fedő alatt, alkalmanként megkeverve kb. 20 percig főzzük. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk. A mazsolát leöblítjük. Az almát megmossuk, magházát eltávolítjuk, a húsát kisebb darabokra vágjuk. A húsz perc letelte után a gyümölcsöket a rizshez keverjük, és további 20 percig főzzük. Ha túl száraz lenne a rizottó, öntsünk hozzá kevés vizet. A főzés végén belekeverjük a tejszínt. A narancsokat kifilézzük, azaz vastagon meghámozzuk (fehér héjukat is levágjuk), a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst, a levét felfogjuk. A húst, a levét, a mandulát a rizshez keverjük. Megszórjuk édesítőporral, és melegen tálaljuk.
Megjegyzés:
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 3350 kJ/801 kcal
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2013-10-22 11:11:12, kedd
|
|
|
Serpenyős sertéskaraj zöldborsópürével, sült fokhagymával és répával
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg sertéskaraj
1 fej hagyma
2 evőkanál zsír
1 ág rozmaring
1 kg zöldborsó
1 dl tej
10 dkg vaj
20 gerezd fokhagyma
3 szál sárgarépa
1 dl olívaolaj
Elkészítés:
1. Feltesszük a zöldborsót főni, ha megfőtt, összetörjük, a vajjal és a tejjel együtt átpasszírozzuk, sózzuk, borsozzuk.
2. A sertés hosszúkarajt csonttal együtt, a csontok mellett felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, egy teflon serpenyőben sertészsíron mindkét oldalát szép pirosra sütjük, sütés közben hozzádobunk egy fej hagymát négybe vágva, és egy ág rozmaring leveleit.
3. Ha mindkét oldal pirosra sült, a serpenyővel együtt 150 fokos, előmelegített sütőbe tesszük, és még 10-15 percig sütjük.
4. A sárgarépát felkarikázzuk jó fél cm-es karikákra, forró, sós vízben megfőzzük úgy, hogy roppanós maradjon, tálalás előtt vajon átforgatjuk, sózzuk.
5. A fokhagymát megpucoljuk, és olívaolajban szép aranybarnára sütjük.
6. Ha a hús megsült, a zöldborsópürével, a vajon pirított sárgarépával és a fokhagymával együtt tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc
Fogyasztható: azonnal
Megjegyzés:
Dunszt Zsolt receptje, további fotókat és érdekességeket a recepttel kapcsolatban itt találsz! >>>
Fotó: Győrfi Viki
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2013-10-22 11:07:03, kedd
|
|
|
Csirkeaprólék-leves
Hozzávalók:
csirkeaprólék
sárgarépa
fehérrépa
zeller
karalábé
karfiol
zöldborsó
zöldbab
paprika
paradicsom
víz
só
őrölt bors
petrezselyemzöld
Elkészítés:
A csirkeaprólékot megmosom, kisebb darabokra vágom, sós vízben felteszem főni a megtisztított,
megmosott, szükség szerint hasábokra vágott zöldségekkel együtt.
Ha minden puha, megszórom őrölt borssal.
Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel meghintem.
http://mindmegette.hu/lapokkepek/receptgaleriak/14000/14360_mindentbele_leves_n.j pg
Megjegyzés:
A receptet Werner Péterné küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2013-10-22 11:04:01, kedd
|
|
|
Friss zöldsaláta virslivel és sajttal
Hozzávalók:
1 fej jégsaláta
3 paradicsom
1 kígyóuborka
4-5 db virsli
1 gömb mozzarella sajt
5 dkg feta sajt
2 dl natúr joghurt
kevés majonéz
balzsamecet
friss kapor
ételízesítő
só
Elkészítés:
A zöldségeket ízlés szerint kockákra vagy csíkokra felaprítom/reszelem, és kissé megsózva állni hagyom, míg a virslit kb. 1 cm-es darabokra vágom, a mozzarellát és fetát felkockázom. Ha kész, a zöldségekhez adom.
A natúr joghurtot összekeverem egy kevés ételízesítővel és a finomra vágott kaporral, ráöntöm a zöldségekre, összekeverem.
Kiadagolom a salátát, megcsepegtetem majonézzel, meglocsolom kevés balzsamecettel, és tálalásig hűtőbe teszem.
Megjegyzés:
Frissen, tálalás előtt elkészítve az igazi, amikor még ropognak a zöldségek. Mivel van benne virsli és sajt, önmagában is komplett vacsora lehet, bár lehet pirítóssal is enni, úgy kiadósabb.
A receptet Mizsuzska küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2013-10-22 11:01:49, kedd
|
|
|
Pakora (indiai sült zöldség)
Hozzávalók:
1 fej karfiol
1 padlizsán
1-2 zsenge cukkini
20 dkg csicseriborsó liszt
1 kávéskanál só
bors
1 kávéskanál hing-por (hagyma helyett használjuk)
1/2 kávéskanál fahéj
1/4 kávéskanál chili
1/4 kávéskanál kurkuma
kicsi hideg víz
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan megmossuk. A karfiolt közepes rózsáira szedjük, a padlizsánt felkockázzuk, a cukkinit felkarikázzuk.
A csicseriborsó lisztet a fűszerekkel alaposan összekeverjük, majd a hideg víz hozzáadásával sűrű palacsintatésztát készítünk.
A zöldségeket egyenként belemártogatjuk a tésztába, és forró olajban kb. 5-8 percig sütjük.
Ha megsült, papírtörlőn alaposan leitatjuk. Melegen tálaljuk, és fűszeres paradicsomszószt kínálunk hozzá.
Megjegyzés:
A receptet Tóthné Nagy Erzsébet küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 13
|
|
|
|
2013. Október
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
275 db bejegyzés |
e év: |
2276 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 101
- e Hét: 4682
- e Hónap: 18587
- e Év: 148294
|
|
|