Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Emlékeztető a mennyből
  2013-10-23 08:18:29, szerda
 
  "Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a rosszat a jóval!" (Róma 12:21)

Könnyen elfelejtjük, miért mentett meg Isten, mire hívott el, hogyan kellene élnünk. Ezért emlékeztetőt kapunk a mennyből:

" A szeretet ne legyen képmutató. Iszonyodjatok a gonosztól, ragaszkodjatok a jóhoz, a testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők, a szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok.

A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak. A szentekkel vállaljatok közösséget szükségeikben, gyakoroljátok a vendégszeretetet.

Áldjátok azokat, akik üldöznek titeket; áldjátok és ne átkozzátok.

Örüljetek az örülőkkel, sírjatok a sírókkal. Egymással egyetértésben legyetek, ne legyetek nagyra törők, hanem az alázatosakhoz tartsátok magatokat. Ne legyetek bölcsek önmagatok szerint. Ne fizessetek senkinek rosszal a rosszért. Arra legyen gondotok, ami minden ember szemében jó. Ha lehetséges, amennyire tőletek telik, éljetek minden emberrel békességben. Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim, hanem adjatok helyet az ő haragjának, mert meg van írva:

"Enyém a bosszúállás, én megfizetek * - így szól az Úr. Sőt, * ha éhezik ellenséged, adj ennie, ha szomjazik, adj innia; mert ha ezt teszed, parazsat gyűjtesz a fejére.*

Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a rosszat a jóval." (Róma 12:9-21).


Mai Ige
Link



 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Mintha sosem vétkeztél volna
  2013-10-23 08:11:22, szerda
 
  "Bátran menjünk kegyelmes Istenünk trónjához. Ott megkapjuk irgalmát és kegyelmet találunk ami akkor lesz a leginkább segítségünkre amikor szükségünk van rá." (Zsid 4:16 NLT fordítás)




Nem szabad tétovának vagy félénknek lenned, amikor Istenhez mész megbocsátásért. A Biblia azt mondja, hogy ,,Bátran menjünk kegyelmes Istenünk trónjához. Ott megkapjuk irgalmát és kegyelmet találunk ami akkor lesz a leginkább segítségünkre amikor szükségünk van rá" (Zsid 4:16 NLT fordítás)

A kegyelem trónjánál nem szidalmat, büntetést vagy elutasítást fogsz találni. Amikor Isten elé járulunk bűneinkkel, az Ő irgalmában és kegyelmében részesülünk.

Mi a különbség az irgalom és a kegyelem között? Az irgalom megbocsátás mindenért, amit a múltban tettél. A kegyelem pedig erő a jövőbeli változáshoz. Mindkettőre szükséged van. Szükséged van a könyörületességre az összes olyan dologért, amit a múltban rosszul csináltál. És szükséged van a kegyelemre is, hogy változhass a jövőben. Isten azt mondja, hogy ha őszintén és alázatosan jössz Hozzá, meg fogod kapni a megbocsátását.

Engedd meg, hogy elmondjam neked, hogyan nem kaphatod meg Isten bocsánatát!

Ne könyörögj Istenhez! Ő jobban meg akar bocsátani neked, mint ahogy te azt szeretnéd. Ezért nem szükséges könyörögnöd. Ne alkudozz Vele vagy vesztegesd Őt meg! ,,Istenem, sose teszem még egyszer ezt." ,,Ilyen és olyan életet fogok élni." ,,A tizedem ezentúl 20% lesz." Ne alkudozz! Ne vesztegesd meg Őt! Ne könyörögj!Csak higgy!

Mit hiszel? Hiszel Isten ígéretében a Zsidókhoz írt levél 4:16 szerint?
Hogy tedd meg? Csak valld meg! Ebben a beismerésben azonban ne azt mondd, hogy ,,Istenem, sosem fogom még egyszer ezt tenni", hanem azt, hogy

,,Igazad van, Istenem, ez rossz volt".

A Biblia azt mondja a Rómaiakhoz írt levél 5:1-n, ,,Mivel tehát megigazultunk (az lett kijelentve rólunk, hogy igaz, és jogosan állhatunk Isten előtt) a hit által, ragadjuk meg azt a tényt, hogy békességünk van Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által" (AMP fordítás)

Mit jelent megigazultnak lenni? Azt, mintha sosem vétkeztél volna.
Nem szeretnéd, hogy a szíved olyan tiszta legyen, mint a frissen hullott hó? Mindegy, milyen mély a bűnöd foltja, Isten ki tudja szedni azt. Ez nem azt jelenti, hogy tökéletes lettél, hanem azt, hogy megbocsátottak neked.

Beszéljünk róla

Elhiszed, hogy Isten meg tudja bocsátani a legrosszabb bűnödet is? Miért vagy miért nem?
Milyen változások kellenek ahhoz, hogy megvalld bűneidet Istennek?

(Daily Hope Rick Warren, 2013. Október 16.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 70 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1288
  • e Hét: 1990
  • e Hónap: 13043
  • e Év: 74344
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.