Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Osho idézet
  2013-10-28 22:11:24, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
bohókás
  2013-10-28 22:02:05, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
rakott káposzta
  2013-10-28 20:47:13, hétfő
 
 



Hozzávalók 5-6 személyre

1 kg savanyú káposzta
őrölt kömény
bors
babérlevél (elhagyható)
70 dkg darált sertéshús
25 dkg vékony füstölt kolbász
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
10 dkg rizs
10-15 dkg füstölt húsos szalonna
5-6 dl tejföl
2 evőkanál olaj
1 evőkanál pirospaprika
csípős pirospaprika (elhagyható)
1 teáskanál borsikafű (csombor)

őrölt bors

az edény kenéséhez:
zsiradék

Az ízlésünkhöz igazítjuk a savanyú káposztát, és szükség esetén csipetnyi őrölt köményt, néhány szem borsot, valamint 2-3 babérlevelet teszünk bele. 1-2 dl víz hozzáadása után lefedve 20-25 perc alatt megpároljuk.
Szeletekre vágjuk a kolbászt, pici olajon mindkét oldalukon átpirítjuk a karikákat, azután tányérra szedjük őket.
Apróra vágjuk a vöröshagymát. A nagyobbik részét üvegesre pirítjuk kevés olajjal kipótolt kolbászzsíron, majd hozzáadjuk a darált húst, amelyet fehéredésig sütünk. Beletesszük a zúzott fokhagymát, az őrölt borsot, a sót, a pirospaprikát (ízlés szerint édeset és csípőset). Kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor majdnem kész, beleszórjuk a borsikafüvet.
Kisebb edényben evőkanálnyi forró olajon átforgatjuk a rizst. Belekeverjük a maradék vöröshagymát, felöntjük 2 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk. Megkeverjük, lefedve 6-8 percig főzzük, azután elzárjuk alatta a lángot, és hagyjuk, hogy fölszívja a nedvességet.
Zsiradékkal kenünk egy tepsit vagy jénai tálat. A tejfölhöz öntjük a hús levét, összekavarjuk. Az edény aljára simítjuk a savanyú káposzta harmadát, rátesszük előbb a rizs, majd a kolbász, végül a darált hús felét is. Erre kerül a káposzta újabb harmada, amelyet meglocsolunk némi tejföllel. Rátesszük az újabb rizs-, kolbász- és darált húsréteget, végül az egészet lefedjük a maradék savanyú káposztával. Eloszlatjuk rajta a többi tejfölt, a tetejére tesszük a füstölt szalonnaszeleteket.

180-200 fokra melegített sütőben 30-40 percig sütjük.

forrás: katakonyha.blogspot.hu
 
 
0 komment , kategória:  magyaros ételek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 75 db bejegyzés
e év: 776 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 375
  • e Hét: 1249
  • e Hónap: 5653
  • e Év: 37382
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.