Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Előre a nemzeti csempésztrafikokért!
  2013-10-28 20:29:04, hétfő
 
  2013.10.28. 10:04
Előre a nemzeti csempésztrafikokért!

Aszongya nekünk a Központi Hírgyár, hogy az adóhatóság 2600 trafikellenőrzés során több, mint 200 szabálytalanságra bukkant, 25 millió bírságot szabott ki, de Isteni szerencse, hogy bezárni egyik trafikot sem kellett.

Mert a hatósági ártól drágábban árult dohánytermék erre nem indok. Ahogy nem indok a nyugtaadás elmulasztása és a csempészcigi árulása a nemzeti dohánytermékek között sem.

nemzeti csempésztrafik.jpg

Joggal merül fel a kérdés, hogy ha a csempészett termék forgalmazása sem elég indok egy bezárásra, akkor vajon majd mi lesz az? Az világos, hogy a trafikozással Legjobb És Leghűségesebb Barátainak hálás A Párt, na de ennyire? Oké, olyat is hallottunk már pletykálni, hogy a keleti végeken egyenesen "falubusz modellben" zajlik a Nemzeti Önellátó Trafikturiszt, de azért amikor az adóhatóság közli az Ország Hírcsatornáján, hogy a csempészet végül is megúszható némi bírság formában megvett ejnye bejnyével, akkor azért egy ejmiabüdöslófasz csak kiszalad az ember szájából.

Csak ideje lenne végre egyértelműen tisztába tenni a helyzetet. Tessék legalább egy törvényben kimondani, hogy a csempészcigi felbukkanása esetén induló " jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás gyanúja" című eljárás csak a mindenki másra vonatkozik, a trafikmutyi haverokra nem. Legyen egyértelmű és világos, hogy a nemzeti dohányboltokban nem nemzeti dohánytermék is forgalomba hozható, ha az ember belekalkulálja a bírságot az árrésbe. Vagy mindegy mi, csak az ne legyen, hogy az adóhatósági közleményből értesülünk mi többiek, hogy ad hoc módon van akiket a rendszer jobban szeret és másképpen mér.

Mert mi, betiltott, nem tiltott, de mégsem rendelhető online pénztárgép baszakodással szívatott, agyonellenőrzött kiskereskedők ennél is jobban fel találunk mérgesedni így a választások előtt.

http://varanus.blog.hu/2013/10/28/elore_a_nemzeti_csempesztrafikokert
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meghalt a rákos asszony, akit Orbánék utcára dobtak
  2013-10-28 20:07:07, hétfő
 
  Meghalt a rákos asszony, akit Orbánék utcára dobtak
2013-10-28 09:08:05


Szombat hajnalban elhunyt Sebestyén Lajosné; az a halálos beteg asszony, akit férjével együtt Orbán Viktor XV. kerületi polgármestere lakoltatott ki a Drégelyvár utcából. A Koppány Csoport saját halottjának tekinti.



(A felvételen Szabó Zsoltné és édesanyja,

az akkor már halálos beteg Sebestyén Lajosné.)



Orbán Viktor emberei 2012. 07. 07-én dobták utcára a férjet és a halálos beteg asszonyt. A Fidesz polgármestere és országgyűlési képviselője, László Tamás által utasításba adott kilakoltatásáig rendezett körülmények között élő pár - Balogh Béla, a Koppány Csoport elnöke közleménye szerint - a gyáli úti hajléktalan szállóban keresett menedéket. Az utcára dobott halálos beteg asszony rákos volt, de a Fidesz - ahogyan ezt Orbánék kapcsán mintegy 100 %-ban megszokhattuk - nem akarta megvárni a halálát sem. A botrányos kilakoltatásról készült dokumentumfilmet e cikkünkben is láthatják.

A kilakoltatásról Balogh Béla elnök többek között a következőket írta mostani, friss közleményében:

"Az eset nagy port kavart fel, hiszen furcsa körülmények között jutott az ingatlanhoz az az illető, aki külföldön éppen börtönben ült."

A család a kilakoltatása után pert kezdeményezett Orbán Viktor polgármestere ellen, amit egy szintén tehetséges és harcias jogvédő, Vajda Attila, a Magyar Polgári és Nemzeti Jogvédő Szervezet (MPNJSZ) elnöke indított el. Mint azt Balogh Béla a kilakoltatott családról írja:

"Pénteken volt a polgármesterrel a tárgyalásuk, de az asszony már nem érhette meg az eredményt. A tárgyaláson rosszul lett és a kórházba szállítást követően szombaton hajnalban a teremtőjéhez távozott. A polgármester a tárgyaláson sem jelent meg. Aki szeretne a családnak részvétet nyilvánítani, az keresse lányát, Zsoltné Ildikó Szabót (...)."

Balogh Béla, a Koppány Csoport elnöke így fejezi be rövid közleményét:

"A Koppány csoport részvétét fejezi ki a családnak és Sebestyén Lajosnét saját halottjának tekinti. Nyugodjék békében.
Ébredni kellene emberek."


Sebestyén Lajosné lánya, Szabó Zsoltné Ildikó így adta hírül édesanyja halálát:

"Kedves Ismerőseim! Sajnos ma éjszaka Drága Édesanyám örökre elment!

Drága Anyuci!

Nagyon hiányzol és soha nem feledünk! Nem fogod már mondani nekem, hogy "Drága Kislányom", "Kicsim" és ez borzasztóan fáj! A lányaimat is így szólítom, hiszen mindig ezt hallottam tőled! Üres lett a szívem és nem tud nyugodni, hisz olyan gyorsan elmentél!

Szeretünk és köszönöm, hogy voltál nekem!"


Az elhunyt Sebestyén Lajosné kilakoltatásáról készült dokumentumfilm világszerte feltöltésre került, ahogyan az egy hónappal a kilakoltatás után rögzített "Együtt sírt a jogvédő a kilakoltatott családdal (Drégelyvár utca mindörökké)" című film is. Az alábbiakban bármelyiket megtekintheti.

http://www.youtube.com/watch?v=x2wpj8mMDLg&feature=player_embedded


A drégelyvár utcai kilakoltatás maffiafilmje



http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QbV8TgoUnns

Együtt sírt a jogvédő a kilakoltatott családdal (Drégelyvár utca mindörökké)




Alsóörsi Hírhatár
2013.10.28.

Utoljára frissítve: 2013-10-28 09:30:09


http://www.alsoorsi-hirhatar.hu/hirek/meghalt-a-rakos-asszony-akit-orbanek-utcara -dobtak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
RÉGÓTA VÁRT JÓ HÍR - JÖVŐRE HOLOKAUSZt EMLÉKÉV!
  2013-10-28 20:02:21, hétfő
 
  RÉGÓTA VÁRT JÓ HÍR - JÖVŐRE HOLOKAUSZT EMLÉKÉV!

Hogy hol? Hát Ól Tö Vörd! A Föld népei megemlékeznek az emberiség ,,legnagyobb tragédiájáról".

Mi is kivesszük belőle a részünket vastagon! Mi leszünk a központi megemlékezési hely! Hála az UNESCO-nak, és hála Lázár ,,Szarvagyhanincsaudid" Jánosnak, aki a Holokauszt Emlékbizottság elnöke. Konkrétan a Józsefvárosi Pályaudvar egy részén alakítanak ki emlékhelyet.

De én nem akarok megemlékezni!

Viszont támogatok minden olyan törekvést, amely az úgynevezett ,,Vészkorszak" történéseit hivatott objektív módon kivizsgálni, különös tekintettel Szálasi Ferenc szerepére. Külön támogatok minden olyan törekvést, amely Szálasi Ferenc történelmi szerepvállalásának kivizsgálására törekszik.
Ide kapcsolódóan:
Hatalmas ovációval fogadnám annak a tényfeltáró kutatásnak az eredményeit, amely kutatásból egyszer, és mindenkorra kiderülne, kik voltak annak az amerikai-zsidó kommandónak a tagjai, amely kommandó foglyul ejtette a Magyar Szentkoronát! Külön érdekelne, hogy mely zsidó szervezetek bérelték fel ennek a gyalázatos és megbocsáthatatlan tettnek a végrehajtására őket?

Kifejezetten üdvözölném azoknak a történészeknek az esetleges kutatásait, akik azt vizsgálnák, hogy a budapesti Zsidó Tanácson belül kik és hogyan döntötték el, ki vásárolhatja meg a szabadságát, és kinek kell vesznie, ezzel is jogalapot teremtve ,,Erec Israel" megteremtésére.

Végül, de nem utolsó sorban:
Akár anyagilag is támogatnám annak a márványtáblának az elkészítését, amelyen végre az áldozatok valós száma lenne megjelölve. (Természetesen a megönthetetlen bizonyítékok fényében.)
() Varga B. Tamás ()
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor pörög, a fideszesek még a levegőt kapkodják
  2013-10-28 20:00:46, hétfő
 
 
Orbán Viktor pörög, a fideszesek még a levegőt kapkodják
Origo2013. 10. 28. 13:03


Orbán Viktor próbálja feltüzelni a Fidesz szimpatizánsait, hogy segítsék a pártot a választásokon. A képviselőjelöltek örülnek, mert az átrajzolt körzetekben nem mozognak olyan otthonosan, ráadásul sok aktivista kiesett, ők pedig nem bírják egyedül elvégezni a lábmunkát. Több ezer új emberre lehet szüksége a Fidesznek, a nagyüzem januárban indul.

"Nem hihetitek, hogy a kormányotok nélkületek és helyettetek megnyeri a küzdelmet, nem hagyhatjátok a munkát egyszerűen a kormányra vagy a pártokra. [...] Szerveződjetek, jelentkezzetek és csatlakozzatok! Nincs okunk kapkodni, de lassan és biztosan be kell indítanunk a gépezetünket, hadrendbe kell állítani csapatainkat, éppen úgy, ahogyan 2010-ben tettük. Készülődjetek, most befejezhetjük azt, amit 56-ban elkezdtünk. Mindenkire szükség lesz" - buzdította hallgatóságát október 23-i beszédében Orbán Viktor, aki talán a polgári köröket életre hívó 2002-es beszéde óta nem mozgósította ilyen egyértelműen a támogatóit.

A dologra a jelek szerint jó oka van a miniszterelnöknek, az Origo által megkérdezett fideszes választókerületi elnökök ugyanis nem állnak valami jól a mozgósítással. Van, aki a választókerületek átrajzolása után az elcsatolt részekkel veszített több száz segítőt is, de olyan is van, akinek az ellenkezője okoz gondot: a korábban meglévők mellé tucatnyi új települést kapott, amelyekbe most nulláról kell aktivistákat keresnie. Lelkes, szórólapozásra és mozgósításra kapható szimpatizánsok persze a korábbi választásokon is segítették a pártot, de a választókerületi elnökök szerint ez nem jelent semmit.
Csak álmukban látom a családtagjaimat

"Senkit nem lehet automatikusan átvenni, hiszen ki tudja, hogy jó munkát végez-e, egyáltalán akar-e nekem is segíteni, vagy csak az elődömhöz kötődött, úgyhogy egyesével újra mindenkit meg kell keresni" - magyarázta egy nagyobb nyugat-dunántúli választókerület elnöke. Szerinte - bár központi ukáz nincs erre - az aktivisták adatbázisát nemcsak a körzetet vagy körzethatárt váltó jelölteknek, hanem mindenkinek célszerű frissítenie, hiszen nagyon sok a kieső. Ő maga például több mint ötven segítőt veszített az utóbbi négy évben, mert meghaltak vagy elköltöztek.

"A régi, kisebb körzetemben volt 680 emberem, itt meg tizenkettővel több településre van most 200" - panaszkodott egy másik választókerületi vezető, aki egyelőre azt sem látja, mikor érhetne rá a csapatépítésre. "A parlamenti és a közgyűlési munka mellett hetek óta mindennap fórumokat tartok valamelyik településemen, és általában nem is elég egyet: ha már elmegyek az idősklubba, meg kell keresnem a fiatalokat is, ha meglátogattam a katolikus gyülekezetet, nem hagyhatom ki a reformátusokat sem. A családtagjaimat régóta már csak fényképről, meg álmukban látom, de még mindig úgy érzem, nem tartok sehol" - sóhajtozott a politikus. Annak azért örül, hogy a pártközpontból egyelőre nem nyomasztják a jelölteket azzal, hogy hogy állnak az önkéntesekkel, csak a saját lelkiismerete zaklatja a lemaradás miatt.
Januárban indul a nagyüzem

"Van még idő, de szerencsésebb lenne már most egyben tudni a csapatot" - mondta valamivel nyugodtabban egy fővárosi képviselőjelölt, aki egy ütős kampányhoz szintén kevesli az aktivistáit, de abban bízik, hogy - ahogy négy éve - most is lesz majd valamiféle központi toborzás a Fideszben. A pártközpontból szervezett, 2010 januárjában indult akcióban másfél-két hónap alatt százezer önkéntes jelentkezett. A segítőket akkor több csatornán is buzdították: Orbán Viktor levélben kérte csatlakozásra a Fidesz valamennyi, a párttal korábban kapcsolatba került szimpatizánsát, de a jelöltek központilag készített bemutatkozó anyagaihoz is csatoltak jelentkezési űrlapot.

Ha lesz is hasonló, központi akció, azt a megkérdezettek többsége ismét januárra - a választások kiírása utáni időpontra - jósolja, de többen örültek a miniszterelnök október 23-i felhívásának. Ez a jelöltek szerint ugyanis már egy előzetes felkérés volt a szimpatizánsoknak, ami reményeik szerint levehet egy kis szervezési terhet a vállukról, ha hatására beindulnak a pártirodákon a jelentkezések.

Hogy mennyi aktivista lenne elég, az persze a választókerület méretétől és erősségétől is függ. Egy középes nagyságú, az utóbbi két választáson fideszes győzelmet hozó körzet elnöke szerint 1000 önkéntesre lenne szüksége ahhoz, hogy minden potenciálisan mozgósítható szavazót elérjen. Ez kis falvakban az ismeretségek révén könnyebb, városban viszont nehezebb, ezért is tartja fontosnak a pártközpontból rendelt rezsicsökkentő fórumokat, amelyek a személyes kapcsolat kialakításán túl többek közt arra is alkalmasak, hogy ott csatlakozásra buzdíthassa az érdeklődőket. Igaz, a legutóbbi két fórumán senki nem jelentkezett.

Egy rutinosabb, negyedik választására készülő választókerületi elnök ugyanakkor azt mondja, egyelőre az öreg bika nyugalmával konstatálta, hogy kevés az embere. Szerinte elég lesz az év elején belehúzni, mert a szimpatizánsok tettrekészsége úgyis azzal arányosan nő, ahogy közeledik a szavazás időpontja, feltehetően április eleje.


http://www.origo.hu/itthon/20131025-keveslik-aktivistaikat-a-fideszes-jeloltek.ht ml?source=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán akaratához igazítják a bankrendszert
  2013-10-28 19:52:26, hétfő
 
  Orbán akaratához igazítják a bankrendszert

Gazdaság
|
2013.10.28. 07:43
|

Azzal, hogy a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) várhatóan 25 százalék mínusz egy szavazatnyi részesedést szerez a Magyar Postában, a vidéki Magyarország finanszírozásának és postai szolgáltatásainak fejlesztése az elsődleges cél - nyilatkozta a nemzeti fejlesztési miniszter a Napi Gazdaságnak.

Németh Lászlóné a lap hétfői számában közölt interjúban elmondta: a magyar állam a korábban minimumként meghatározott 100 milliárd helyett 136 milliárd forint vagyoni hozzájárulást ad az SZHISZ-nek, a szervezet ebből fedezi a tulajdonszerzést a Magyar Postában.

A mostani tranzakció a miniszter szerint komoly előrelépés egy nagy hitelintézet létrejöttéhez. Megerősítette: a miniszterelnöknek határozott elképzelése van arról, hogyan épüljön fel a magyar bankrendszer. A cél az, hogy a fele magyar kézben legyen.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A takarékok tulajdonosainak tulajdonhoz fűződő jogai nem sérülnek a miniszter szerint, de a prudens működésre a továbbiakban érdemi ráhatása lesz az integrációs szervezetnek, illetve a Takarékbanknak. Hozzátette: folyamatban van a szektor intézményeinek átvizsgálása. Ezek a lépések azért szükségesek, mert még az idén beáll a szektorban az egyetemleges felelősség.

A miniszter kifejtette, hogy az energiaszektort nem akarják visszaállamosítani. "Leülünk mindenkivel tárgyalni a terveinkről, és aki nem tud ezzel azonosulni és felkínálja a cégét, akkor felmerül annak a lehetősége, hogy befektessünk" - mondta.
Az MVM nagyjából 50 milliárd forint saját forrást biztosított az E.ON megvásárlásához, enélkül nem valósulhatott volna meg az üzlet. Hozzáfűzte, lassan az MVM-nek is ki kell vennie a részét a rezsicsökkentésből.

A miniszter úgy vélekedett, el tudják érni, hogy a lakosság számára olcsóbb legyen az energia anélkül, hogy rontanának az ország befektetési környezetén. Hozzátette, ehhez le kell ülni a Gazprommal, amire a jövő év elején sort kell keríteni, valamint el kell dönteni, hogy milyen árstratégiát kövessenek, hol vannak még tartalékok, meddig lehet elmenni.

Forrás: Napi Gazdaság

http://fn.hir24.hu/gazdasag/2013/10/28/orban-akaratahoz-igazitjak-a-bankrendszert /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Heti Mutyimondó: minden, ami Viktor, jobban teljesít
  2013-10-28 19:27:53, hétfő
 
  Heti Mutyimondó: minden, ami Viktor, jobban teljesít

Szárnyal a miniszterelnök fotóalbumának kiadója, jól megy az őt támogató civilszervezeteknek, kedvenc oligarcháinak és szeretett felcsúti polgármesterének, barátjának takarékszövetkezete megmenekült az államosítástól, sógorának családjával pedig senki nem mer ujjat húzni. Mong Attila heti lapszemléje.

kartell.jpg

Megint egy hét, amikor valaki, minél közelebb került a magyar miniszterelnökhöz, annál jobban teljesített, annál kevésbé kellett elszámolnia a közpénzekkel, annál kevésbé kellett átláthatónak lennie.

Itt van mindenekelőtt a szép őszi Békemenet a naplementében, amelyről még mindig nem tudjuk pontosan, hogy milyen háttérrel működik. Legfeljebb sejthetjük, hogy a kormányzatközeli civilszervezeteket állami, félállami és oligarchaforrások is segítik. Az idei ünnep újdonsága az, hogy végre valakik vették maguknak a fáradságot, és kiszámolták, mennyi is valójában a kétmilliósnak hazudott tömeg. Hiába, a matematika nagy úr.

Jobban teljesít aztán az a könyvkiadó is, amely Orbán Viktor kampányfotóalbumot jelentetett meg. A kormányváltás óta 2,5-szer több közbeszerzést nyert, mint korábban, dolgozott az ELTÉ-nek, a MÁV-nak, múzeumoknak és az Állami Autópálya Kezelőnek, továbbá - természetesen - a Századvég Alapítványnak és a csepeli önkormányzatnak is.

Másfél milliárd forintból épül-szépül aztán a kormányfő kedvenc oligarchájának, Nyerges Zsoltnak városa, Szolnok is, és tovább nyeri a közbeszerzéseket a Közgép. A nemzeti ünnep alkalmából megint kapott egy óriásmegrendelést a cég. Egy konzorcium, amelyben az úgynevezett "nemzeti burzsoázia" is részes, 35 milliárdért építhet egy vasútállomást. Nem a legolcsóbb ajánlat győzött a tenderen, persze, hanem a "legelőnyösebb", akármit is jelentsen ez. És furcsa módon azt is örömmel vette az állami megrendelő, hogy 11 milliárddal többe kerül a projekt, mint amennyire eredetileg taksálták.

A közbeszerzések és állami pályázatok körüli korrupció gyanúját erősíti, hogy jelentősen megugrott a titkosított közbeszerzések száma. A kormányváltás óta több, mint 120 esetben kaptak felmentést különböző kormányzati vagy önkormányzati hivatalok a közbeszerzési kötelezettség alól, rendszerint nemzetbiztonsági okokra hivatkozva

Nemcsak Magyarország az oka, de mindenesetre valószínű, hogy a magyar helyzet is egy tényező volt a sok közül, ami miatt az Európai Unió azt tervezi, erős, független uniós ügyészt iktatna hivatalba az EU támogatásokat érintő korrupciós gyanúk alapos kivizsgálására. Ugye nem meglepő, hogy a magyar kormány nem ért egyet a kezdeményezéssel.

Tovább épülnek a stadionok és sportlétesítmények is, amit a miniszterelnök mániáin kívül semmi sem indokol, sem a magyar sport, különös tekintettel a foci teljesítménye, sem pedig az ország gazdasági teljesítőképessége. Még akkor sem, ha egyesek most megint arról álmodoznak, hogy 2028-ban lesz nálunk olimpia. Jövőre megint 100 milliárd körüli összeg jut erre a célra, amit a nemzet szempontjából hasznosabb lenne például oktatásra költeni, de ott nyilvánvalóan nehezebb lenne ellopni. A mindig is a feketegazdaság egyik központjaként, amolyan pénzmosodaként működő magyar fociba tehát áramlik a pénz, miközben egy friss felmérés szerint a magyarok 90 százaléka (tehát a Fidesz szavazók egy jelentős része is) ellenzi a stadionépítéseket. A nemzetgazdasági minisztérium államtitkára persze szépen megmagyarázta, miért nem közpénz az, ami a felcsúti fociakadémiának jut. Szerintünk viszont igen.

Épül-szépül a felcsúti polgármester és környezete is. Ő köztudottan annak köszönheti szakmai, emberi és művészi sikereit is, hogy a miniszterelnök kedvenc polgármestere. Közben a hajdúszoboszlói kollégája kissé gúnyos levelet írt felcsúti társának, mert ő sem nagyon érti, hogyan tudott ennyi szép állami földet megszerezni, és egyben a falut is felfejleszteni.

Egy minisztériumi illetékes nagyinterjúban védi a földpályázatokat, és azt, hogy furcsa módon sorozatban csókosok látszottak ezeken nyerni. Szerinte nincs mit csodálkozni, hja, hát kis ország a miénk, itt mindenki mindenkinek a rokona, lásd még Móricz Zsigmond. A pályázatok körüli kétségeket legjobban persze azzal lehetne eloszlatni, ha teljes átláthatóságot biztosítanának minden állami tender körül, de ettől még fényévekre vagyunk. Az interjúban is csak ígéreteket lehet olvasni, azokkal meg tele van a padlás.

Korábban arról írtunk, milyen üzleti sikerek várnak azokra, akik sógorságba-komaságba keverednek a magyar miniszterelnökkel. Most kiderült, elég barátnak is lenni, és máris nem lesznek érvényesek rá a gránitszilárdságú szabályok, például a takarékszövetkezetek államosításáról szólók: Orbán barátjának takarékszövetkezetét ugyanis elkerülte a nagy hullám.

Nem illik ujjat húzni aztán a miniszterelnök sógorának családjával sem, mert annak sem lesz jó vége. A Népszabadság szerint a meglopott erdőtulajdonosokat kötelezné a fák visszatelepítésére a kormányhivatal, ahelyett, hogy az irtáshoz használt traktor nyomába erednének. Ez az a gépezet, amely a Tiborcz család birtokán álldogált, amikor Orbán Viktor miniszterelnök lánya lakodalmát ülte. (Egyedül Matolcsy rokona szívott: mentora távozása után rögtön kirúgták a gazdasági minisztériumtól. Egyelőre nincs hír arról, hogy a jegybankba szerződött volna, de nem lepődnénk meg. A tehetségeknek utat kell engedni.)

Az is elég szimbolikus, hogy mi lesz azokkal az egykor hűséges talpnyalókkal, akiknek elengedi a kezét a Főnök. Ez történik most az egykori esztergomi polgármesterrel, akinek ügyében már nyomoz a rendőrség. Meggyes Tamás viselt dolgai az ügyészség szerint felvetik a hűtlen kezelés gyanúját. Ha az MTI értesülései valósak, akkor hosszú idő után az első kormánypárti korrupciós botrány felgöngyölítésébe kezd a magyar igazságszolgáltatás. A politikusról itt van egy 2009-es portré. Az érintett természetesen védekezik.

További érdekességek itthonról és külföldről:

Nagyon durván megugrott idén az a keret, amelyet a főpolgármester saját hatáskörben oszt szét: az év első kilenc hónapjában már 274 millió forint támogatást ítélt meg Tarlós István, ami a 2012-es összeg háromszorosa. Jut belőle ügyvédek focibajnokságára, rockoperára és oltár restaurálására is. Akinek van kedve, itt böngészhet a változatos célok között.

Elhalasztották a horvátok a péntekre tervezett tárgyalást a MOL-lal. Úgy volt, hogy a vezetési modellről lesz szó, ami amúgy is kicsit nehézkes megbeszélésnek ígérkezett, lévén, hogy közben a MOL vezérét korrupciós gyanú miatt akarják kihallgatni Zágrábban. A patthelyzetet valamiképpen mindenképpen meg kellene oldani, és a jelek szerint a MOL-nak kellene valami értelmes lépést tenni. Egyelőre izmozás megy mindkét oldalon.

Az OTP Bank vezére - akire egyébként Deutsch Tamás szerint nincs kilövési engedély - vett magának 1,6 milliárdért (ez állítólag arrafelé a piaci ár) egy kiüresedett budai úttörőtábort, mert rohadtul útban volt neki a kis házának kibővítéséhez. Folytatódik tehát a "legyen Buda a milliárdos oligarcháké" program.

Évek óta zavartalanul működhetett egy járulékcsalásra specializálódott céghálózat, amely milliárdokkal károsította meg a költségvetést. Az atlatszo.hu birtokába került a banda egyik kiugrott tagjának vallomása, aki azt állítja, rendőri segítséggel működött a bűnszervezet.

Érdekesen alakul az a vita, amelyik a budapesti villamosok beszerzése körül robbant ki a beszállítók és a megrendelők között. Az aránytalanul alacsony ára miatt a versenyből kizárt cseh Skoda cég nem hagyta annyiban, a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordult, a testület viszont további vizsgálatokat kért. Amíg ezeknek nem járnak a végére, nem köthetnek szerződést a nyertessel. Cserébe a BKK "leoffshore-ozta" a cseheket, akik ezen kiakadtak.

Nemrégiben itt szemléztük, hogy kitálalt a Corvinus Egyetem gazdasági főigazgatója, aki az egyetemen dúló felelőtlen gazdálkodásról beszélt. Most kiderült: kirúgták. Én speciel nagyon kíváncsi lennék, pontosan mi történik a Corvinuson, és kinek van igaza a vitában, ki nem ért hozzá jobban. Közben megkezdődött az egykori Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem volt rektorának és társainak pere, amely jelentős értékre elkövetett sikkasztás vádjával folyik: állítólag fiktív közbeszerzéseket bonyolítottak, a pénzt pedig szépen kifolyatták a kasszából.

Komoly, 70 millió forintos bírsággal sújtott a GVH néhány nagy könyvterjesztőt, amelyek a hivatal szerint kartelleztek. Olyan megállapodást kötöttek a kiadókkal, amely megakadályozta, hogy azok alacsonyabb áron is eladhassák a termékeiket, ez pedig a GVH szerint versenykorlátozó volt. Közben viszont éppen zajlik a versenyhivatal kiherélése, állítólag azért, hogy a stratégiai gáztárolók gond nélkül átkerülhessenek a Magyar Fejlesztési Banktól az MVM-hez. Mondjuk, ha olyan gazdaságot építünk, amiben nincs verseny, akkor valóban nincs szükség ilyen hivatalra.

Megkezdődött az a per, amelyet a trafikmutyi egyik, régóta trafikot működtető vesztese indított a pályázata elbírálására vonatkozó adatok megszerzéséért. Az ügyvéd panaszkodik, hogy olyan adatokért, amelyek elvileg, állami koncessziós pályázatról lévén szó, a nyilvánosságra tartoznának, a jogi nehéztüzérséget kell bevetni.

Érdekes összefüggést mutat az egyik ügyvéd szerint, hogy hat (!) év után befejezte a nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az OTP Trade tízmilliárd forintos áfacsalási ügyében. A több tucat gyanúsított egyikének védője úgy látja, az időzítés nem véletlen, az eljárás - elmondása szerint - azt követően gyorsult fel, hogy az OTP elnök-vezérigazgatója szóváltásba került a Miniszterelnökséget vezető Lázár János államtitkárral.

Szabó László Zsolt veszi át a közmédia vezetését kedvencünktől, a Mutyimondó egyik állandó szereplőjétől, Böröcz Istvántól, akit a médiahatósághoz buktattak felfele. Az új vezetőről annyit kell tudni, hogy az első Orbán-kormány alatt már meg lehetett ismerni működését, akkor neki is voltak úgynevezett "ügyei", de végül a nyomozást megszüntették. Kíváncsian várjuk, nagyobb lesz-e a rend és az átláthatóság a közmédiánál.

Törvényes lehet a már megnyert uniós pályázatok továbbértékesítése, bár van egy széles szürkezóna is.

Elsőfokon nyert az Átlátszó Oktatás: az ELTE-nek ki kell adnia, hogy kik és mennyit kaptak a közéleti ösztöndíjból és a HÖK-ös jutalomkeretből.

Átadták a felújított Zeneakadémát, ami biztos szép lett, de az eredeti 2,7 milliárdos ár, 6,5-re ugrott. Átnézném én a számlákat ott is.

A magyar állam okostojásai akkor kezdték fontolgatni, hogy beszállnának a Sólyom légitársaságba, amikor már mindenki értette, hogy az egész egy nagy átverés.

Tovább görög a Római-partra tervezett mobilgát ügye: iszapbirkózás a közmeghallgatáson

Egy vezető brit ügyész szerint közérdekű információk nyilvánosságra hozatala érdekében, nagyon szigorú feltételek mellett, még a bűncselekmények elkövetését is el kellene nézni az újságíróknak. Készített hozzá irányelvgyűjteményt is. Tanulságos olvasmány magyar bíráknak, ügyészeknek.

Prostituáltakkal vagy koncertbelépőkkel is vesztegetett, összesen dollártízmilliókkal, az amerikai haditengerészet egy beszállítója magas rangú tiszteket, köztük az NCIS egy ügynökét is.

Nyilvánosak lesznek az Európai Unió Tanácsának jogalkotási eljárásában tett tagállami észrevételeket. Ezzel jelentősen nőhet az uniós döntés-előkészítés átláthatósága, főleg, mert eddig egyáltalán nem volt neki.

A nyugat-balkáni országok közül Szerbiában a legmagasabb a korrupció aránya, egy felmérés szerint az utóbbi egy évben a vállalkozók 17 százaléka fizetett le valamilyen állami tisztségviselőt.

A pápa felfüggesztette a rongyrázás és luxuskiadások miatt támadások kereszttüzébe került német püspököt.

Egy instant tésztákon élő kínai tényfeltáró újságíró cikksorozatban leplezte le egy helyi építési nagyvállalat visszás ügyeit, hírnévrontás miatt letartóztatták, erre szolidaritási tiltakozások kezdődtek az újságíró mellett.

Nem a Közgép építette, ezért szét is eshet egy Duna-híd, amely 282 millió euróból épült Románia és Bulgária között.

Újabb per indult a volt olasz miniszterelnök ellen, most azért, mert a vád szerint egy szenátornak fizetett, hogy váltson pártot.

Szolgálati közlemények:

Elindult a Mutyimondó rovat új prémium szolgáltatása. Ha nem akarsz lemaradni egyetlen korrupciós hírről, pletykáról, érdekességről sem, és mindenkinél korábban akarod olvasni a Heti Mutyimondót, akkor iratkozz fel az email-hírlevelünkre.

"Azért lettem újságíró, mert mindennél jobban szeretem a szabadságot, és nem vagyok hajlandó senki kedvéért, egy fikarcnyit sem feladni belőle. Ezért dolgozom az Átlátszónál. A magyar médiában most itt lehet korlátok nélkül, teljesen szabadon újságot írni." Előfizetőket keresünk - olvasd el támogatási felhívásunkat.

http://atlatszo.blog.hu/2013/10/28/heti_mutyimondo_minden_ami_viktor_jobban_telje sit

Mong Attila
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Bűnöző" lett az édesanyját tisztességgel eltemetni akaró as
  2013-10-28 19:12:38, hétfő
 
  2013-10-28. 17:24
"Bűnöző" lett az édesanyját tisztességgel eltemetni akaró asszonyból



Kőhalmi Jánosné (67) édesanyja halála után mindent rendben kifizetett, ám volt egy tétel, ami kiverte nála a biztosítékot: az urnahely előkészítése. Ez ugyanis 15 ezer forint, ami körülbelül 250 forintos percdíjat jelent.
Így aztán élettársával nekiláttak, hogy szociális alapon maguk emeljék ki a szükséges nyolclapátnyi földet, ám ekkor az albertirsai Evangélikus Temetőt üzemeltető Szigü Kft. temetőgondnoka kihívta a rendőrséget a Kati néninek (†90) sírt ásó családra.
- Sokalltam, hogy ugyanannyit kértek a harminccentis urna helyéért, mint egy koporsós temetésnél kiásandó két köbméter földért. Hatezret fizettem így is a ravatalozó használatáért, pedig a helyiséget ki sem nyitották, csak egy asztalt öt székkel kitettek az épület elé, még a lehullott avart sem seperték el alóla. Szóval nem kértem és nem is fizettem ki az ásást. Pista, az élettársam elkezdte ásni édesapám sírja oldalában a gödröt a mama urnájának. Akkor jött cirkuszolva a temető gondnoka leállítani: ezt nem lehet! Amikor tovább ástunk, kihívta a rendőrséget. Ők közölték, hogy igazolni kell magunkat, ha ellenállok, elvitetnek a pszichiátriára - mondta most is feldúlva Erzsébet, akinek édesanyja még életében 2020-ig kifizette a párjával közös sírhelyet. - Az anyukám becsületes parasztasszony volt, mindenki ismerte, nekünk sem volt dolgunk soha a rendőrséggel. Most pedig találgatják, hogy milyen bűncselekménybe keveredhettünk, hogy anyukám temetésére is utánunk jöttek a rendőrök - zokog Erzsike, aki képtelen feldolgozni a kegyeletsértést.

Erzsike sokallta, hogy pár perc földlapátolásért fizessen, ezért élettársa, István látott munkához
A Szigü Kft. illetékes vezetője, Móricz Mátyás szerint a sírásás díját a temető tulajdonosa, az Evangélikus Egyház presbitériuma határozta meg szerződésben az üzemeltetőnek. Csató Balázs tiszteletes, aki jelen volt a temetésen, sajnálatosnak tartja a történteket.
- A presbitérium elődöm idejében fogadta el az árakat, és pontosan azért adtuk ki a temetőt üzemeltetőnek, mert nem értünk a gazdasági részhez. Természetesen nem a rendőrség bevonása lett volna a megoldás módja. Az üzemeltető - akinek a többi temetkezési vállalkozással szemben kizárólagos joga van a ravatalozóhasználat és a sírásás díjának beszedésére - eddig nem jelezte felénk, hogy módosítani szeretne az áron, de az eset után intézkedtünk - közölte a tiszteletes.
Zoom
A részletes számlán sincs az ásás, Erzsike nem is kérte
- A rendőrségre az albertirsai temető gondnoka tett bejelentést a temetőben kialakult nézeteltérés miatt. A rendőrök jogi felvilágosítást adtak, de eljárás nem indult, mivel sem szabálysértés, sem bűncselekmény nem történt - tájékoztatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.
(Blikk)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/119598/#ixzz2j2dwIlUU
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezt nehéz lesz kimagyarázni: vásárlóerő tekintetében is Euró
  2013-10-28 19:02:27, hétfő
 
  2013-10-28. 13:18
Ezt nehéz lesz kimagyarázni: vásárlóerő tekintetében is Európa sereghajtói vagyunk




Európa tíz legmódosabb országa a teljes európai vásárlóerő mintegy fele fölött rendelkezik, míg a legszegényebb Moldovában az egy főre jutó átlagosan elkölthető jövedelem az európai átlag egytizedét sem éri el. Magyarország - Európa 42 országából - továbbra is a 31. helyen áll, megelőzve - többek között - Montenegrót és Romániát - derül ki a GfK Vásárlóerő tanulmányának 2013. évi adataiból. Az idén első alkalommal vizsgált járási adatok szerint a legtöbb jövedelemből a Budakeszi járás, míg a legkevesebből az ország északkeleti határvidékén élő járások lakosai gazdálkodhatnak.
Az Európa 42 országában élő 670 millió ember összesen 8,6 ezermilliárd euró fölött rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy egy európai lakos egy évben átlagosan 12 890 euró elméletileg elkölthető jövedelemből él. A tízes toplistában szereplő országok a teljes európai vásárlóerő közel felével rendelkeznek (4 ezermilliárd), ugyanakkor a lista alsó felében található Fehéroroszországban, Ukrajnában és Moldovában az egy főre jutó vásárlóerő nem éri el a 2 ezer eurót sem. A legszegényebb Moldovában az átlagosan elkölthető jövedelem 1 284 euró, ami az európai átlagnak még a tizedét sem éri el.
Szinte mindenki előttünk a régióból
Magyarország a tavalyi évhez hasonlóan tartja magát a 31. helyen. Az egy főre jutó nemzeti vásárlóerő 5 009 euró, ami a 9,9 millió fős magyar összlakosságra vetítve mintegy 50 milliárd eurónyi pénzösszeget jelent.
"A magyarok 5 009 eurós egy főre jutó vásárlóereje az európai rangsorban nyolcadik helyen álló németek 20 621 eurós vásárlóerejének kevesebb, mint egynegyede" - érzékeltette a különbségeket Dörnyei Otília, a GfK Hungária ügyfélkapcsolati igazgatója. "Közelebbi példát hozva: a szomszédos Szlovákia az egy főre jutó 7 473 eurós vásárlóerővel az európai lista 23. helyén áll, a mi vásárlóerőnk még ennek is csupán a kétharmadát teszi ki. Magyarország - a tavalyi évhez hasonlóan - idén is megelőzi Montenegrót (4 541 euró) és Romániát (3 491 euró), ám Horvátország (5 208 euró) az egy főre jutó átlagos vásárlóerőt tekintve már hazánk elé került. Magyarország nemzeti átlaga az európai egy főre jutó átlagos vásárlóerő mindössze 38,9 százaléka" - emelte ki a szakember.
Budapest vezeti a magyarországi listát
A 19 magyarországi megyét a fővárossal együtt vizsgálva csupán hat megye vásárlóereje haladja meg az egy főre jutó országos átlagot, amelyet leginkább Veszprém megye reprezentálja, ahol az egy főre jutó elméletileg elkölthető jövedelem átlagosan 5 007 euró. A megyék rangsorát vezető Budapest egy főre jutó 6 520 eurós vásárlóereje 30 százalékkal magasabb, mint a nemzeti átlag, ugyanakkor egy szinten van a balti államok országos átlagával, de érezhetően elmarad a szlovák és a cseh országos 7 500 eurós szinttől.
A járások, mint új közigazgatási egység, listáját egyértelműen a budapesti kerületek vezetik. Budapesten a járások kerületi szinten szerveződnek, azaz a fővárosi kormányhivatal kirendeltségeként 23 kerületi hivatal működik. Budapesttel együtt vizsgálva 12 budapesti kerület megelőzi a Budakeszi járást, amely országosan az első helyen áll. Az öt utolsó helyezett járásból négy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van, egyedül a Cigándi járás tartozik Borsod-Abaúj-Zemplén megyéhez.
(HVG nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/42/119584/#ixzz2j2ZfGvHZ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Azt nem tudhatjuk meg, hogy hány ávós hóhérlegény özvegye ka
  2013-10-28 18:46:04, hétfő
 
  Azt nem tudhatjuk meg, hogy hány ávós hóhérlegény özvegye kap kiemelt nyugdíjat
2013. október 28. 16:14
Hunhír.info

A Fővárosi Bíróság mai elsőfokú ítélete szerint nyilvános adat az, hogy kitől vonta meg a közigazgatási és igazságügyi miniszter a nyugdíjpótlékot az államszocialista rendszerben betöltött szerepe miatt.

Az Átlátszó.hu nyáron indított pert azért, hogy megtudja, kitől vonták meg a pótlékot ilyen jogcímen. A KIM ugyanis kitakarta a neveket, amikor nyilvánosságra hozta az erről szóló határozatokat. Annak ellenére, hogy az alaptörvény szerint

“a kommunista diktatúra hatalombirtokosainak a diktatúra működésével összefüggő szerep[ével] és cselekményei[vel] összefüggő személyes adatai nyilvánosságra hozhatók."

A bíróság hétfői döntése szerint azok esetében, akik saját jogukon kapták a nyugdíjat, ez az adat nyilvános. Az özvegyekre ugyanakkor ez nem vonatkozik, mert esetükben még az is személyes adat, ha a nevüket kitakarnák a határozatból. Vagyis csak azt meg lehet ismerni, hogy kiktől vonták meg saját szerepük miatt a pótlékot.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=69851
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Holojárvány Magyarországon - Minden iskola holokauszt emlékt
  2013-10-28 18:43:37, hétfő
 
  Holojárvány Magyarországon - Minden iskola holokauszt emléktáblát kap
2013. október 28. 14:52
Hunhír.info

A magyarországi zsidóság deportálásának 70. évfordulója alkalmából jövőre megrendezendő emlékévről szólva Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár hétfőn, Budapesten bejelentette: a magyar oktatási rendszerben jövőre szeptember 1-jétől kiemelt szerepe lesz az emlékezéseknek, és emléktáblát helyeznek el minden iskola falán, ahova zsidó diákok jártak, zsidó tanárok tanítottak.

- A magyar kormány megtisztelőnek és kitüntetésnek tartja, hogy az UNESCO, az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete fővédnökséget vállalt a 2014-ben megrendezendő magyarországi holokauszt-emlékév felett - mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár sajtótájékoztatón hétfőn, Budapesten.

A magyarországi zsidóság deportálásának 70. évfordulója alkalmából jövőre megrendezendő emlékévről szólva Lázár János hangsúlyozta, "felelősség és lehetőség, hogy Európa és a világ figyelme az UNESCO-n keresztül 2014-ben a magyarországi holokauszt-megemlékezésekre fókuszál".
Ez lehetőséget ad arra, hogy ne csak Magyarországon, hanem a világon mindenhol meg tudjunk emlékezni minden magyar honfitársunkról, akit a náci haláltáborokban öltek meg - tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra, hogy január 27-én, a holokauszt nemzetközi emléknapján Párizsban tartanak konferenciát, amelyet az 1944-es deportálások történetének szentelnek. Emellett az év során koncerteket rendeznek, filmeket mutatnak be és könyveket adnak ki a vészkorszakról.

Az államtitkár hangsúlyozta, "az emlékévvel a magyar kormány főhajtással adózik a lágerekbe elhurcolt magyar zsidó honfitársaink előtt", továbbá a jövő generációinak a józsefvárosi pályaudvaron oktatási központot hoznak létre, ahol a második világháború és ezen belül a holokauszt történései ismerhetők majd meg.

Lázár János szólt arról, hogy a magyar oktatási rendszerben jövőre szeptember 1-jétől kiemelt szerepe lesz az emlékezéseknek, "annak érdekében, hogy az 1944-es év történéseit megismerhessék a fiatalok és tanuljanak a múlt bűneiből, hibáiból". Célként jelölte meg, hogy "emléktábla figyelmeztessen a vészkorszakra minden olyan iskola falán, ahol elhurcolt diákok tanultak és tanárok tanítottak".

Kérdésre elmondta, a MÁV-val közösen hozzák létre a múzeumot a józsefvárosi pályaudvaron, a projektre pedig 20 millió eurót (5,9 milliárd forint) biztosítanak. A tervezés hamarosan befejeződik, november végén az építkezések is elkezdődhetnek, az átadás pedig a tervek szerint jövő tavasszal lesz. Ezenkívül 5 millió eurót szánnak a civilek, oktatási intézmények, egyházak megemlékezéseire. Pályázataikat decemberben értékelik - jegyezte meg.

Hunhír. info - mti

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=69846
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 631 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1243
  • e Hét: 6995
  • e Hónap: 10740
  • e Év: 164236
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.