Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Miről beszélhetett Jézus Mózessel és Illéssel
  2013-10-06 22:25:53, vasárnap
 
  Link Link

 
 
0 komment , kategória:  NAPI HANGZÓ BIBLIA  
A növekvő házasság legfontosabb része
  2013-10-06 11:18:56, vasárnap
 
  "Gyökerezzetek meg és épüljetek fel őbenne, erősödjetek meg a hit által." Kolossé 2:7a

Sok mindent tudtok tenni, hogy a házasságotokat építsétek, például lehettek gyengédek, önzetlenek és megbocsátóak a másikkal szemben. De messze a legfontosabb döntés, amit te és a párod meghozhattok a házasságotokban, hogy továbbra is elkötelezetten követitek Jézust együtt.

¤ Link
¤ ¤ Link ¤


A Biblia azt mondja: "Gyökerezzetek meg és épüljetek fel őbenne, erősödjetek meg a hit által" (Kolossé 2,7a). Te és a házastársad lehet, hogy elköteleztétek már magatokat Jézus mellett egyszer, de meg kell kérdeznetek magatoktól: "Egy párként is megéljük a hitünket?"

Hogyan tehetitek meg ezt?

Merítkezzetek be együtt. Ha még nem nem tettétek meg, akkor nyilvánosan valljátok magatokat kereszténynek. Ha Jézus lesz a házasságotok középpontjában, az csak akkor működik, ha mind a ketten "kiálltok a piedesztálra" és képesek vagytok elmondani a világnak, hogy őt követitek.

Nagyon szeretem, ha férjeket és feleségeket láthatok együtt bemerítkezni. Ez egy csodálatos módja, hogy a világnak elmondjátok, hogy elkötelezitek az életeteket és a házasságotokat Jézus mellett.

** ** Link
** **


Csatlakozzatok együtt egy kiscsoporthoz. Állítsátok a házasságotokat lelki kihívások elé és csatlakozzatok más keresztény párokhoz. Ahogy megtanuljátok együtt Isten igéjét alkalmazni a házasságotokban, megerősítitek egymást lelkileg. Bátorítsátok is a másikat, hogy szolgáljon, és osszátok meg a hiteteket rendszeresen. A házasként és egyben Krisztus követőjeként való növekedés megkívánja, hogy következetesen elszámoltathatók legyetek.

Újítsátok meg az esküvői fogadalmaitokat. Ha elköteleztétek az életeteket Jézus mellett, vagy komolyan megújítottátok ezt az elköteleződést mióta először elismételtétek az esküvői fogadalmatokat, gondolkozzatok el rajta, hogy megújítjátok ezt az esküt. Lehetséges, hogy ma ez mást fog jelenteni számotokra.

Imádkozzatok egymásért és egymással. "Tegyétek ezt mindenkori szokásotokká: Valljátok meg egymásnak a bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy kiteljesedve és egészségesen tudjatok együtt élni." (Jakab 5,16, MSG) Ki ne szeretné, hogy a házasság, amiben él kiteljesedett és egészséges legyen? A Biblia azt mondja nekünk, hogy ez történik, ha beismerjük egymás előtt, ha nincs igazunk, és imádkozunk egymással.

Kövessétek Isten igéjét. Egy pár évvel ezelőtt olvastam egy országos tanulmányt, amely szerint minden harmadik házasság válással végződik. Ha egy pár egyházi esküvőt is tart akkor ez a szám ötvenre ugrik fel. Ha a házastársak járnak együtt istentiszteletre, részt vesznek dicsőítő alkalmakon, és tartanak valamilyen formában családi imádatot, akkor 1105 házasságból csak 1 végződik válással. Ez a különbség, amikor a párok igyekeznek Isten igéjét együtt olvasni és alkalmazni az életükre.

Még ha a házasságotok nehéz szakaszon megy is keresztül, mindig van remény. A házasságotok újra életre lelhet. Azzal kell, hogy kezdődjön, hogy Jézust teszitek a középpontba. Tegyétek, amit Isten mond nektek az ő igéjében, és a házasságotok újra elkezd növekedni. Jézus a házasságok összetartója. Együtt tart titeket, még akkor is, ha minden szét akarna választani titeket és már feladnátok.

Beszéljetek róla:

Milyen kihívások segítenének neked és a párodnak a szellemi növekedésben?
Mik a legnagyobb akadályok neked és a párodnak, amikkel szembe kell néznetek, amikor naponta együtt imádkoztok?
Min tudsz változtatni a jövő héten, ami segít neked és a párodnak, hogy egy sokkal bensőségesebb szellemi kapcsolatot fejlesszetek ki?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.09.29.) Napi remény
Link Link
 
 
1 komment , kategória:  Házasság hete  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 70 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 798
  • e Hét: 1500
  • e Hónap: 12553
  • e Év: 73854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.