Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Portugál a la Rieger
  2013-10-06 23:55:55, vasárnap
 
  Portugál a la Rieger

Hozzávalók:
zsemle
paradicsom
olíva olaj
oregano
fokhagyma - ha szereted

Elkészítés:
A zsemlének kivesszük a belsejét, megkenjük olívával, fokhagymát, paradicsomszeleteket és oregánót teszünk bele. Aki fogyasztja, kissé összenyomkodja - úgy a legfinomabb - minden íz összeér.


Megjegyzés:
MMMhhhhhhh..... :)
Jó étvágyat!!

A receptet Rieger Anna küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Arroz doce (portugál tejberizs)
  2013-10-06 23:53:01, vasárnap
 
  Arroz doce (portugál tejberizs)

Hozzávalók:
5 dl tej
12,5 dkg rizs
cukor ízlés szerint
2 tojás sárgája
1 narancs
1 citrom
2-3 db egész fahéj
1 csomag vaníliás cukor vagy vaníliapor/rúd/esszencia
csipet só

Elkészítés:
Feltesszük forralni a tejet (ami ugye négyszer annyi, mint a rizs), megcukrozzuk (én 2 evőkanállal teszek bele, de ez tényleg annyira változó), valamint beleteszünk egy icipici sót. A citrom és a narancs héját lehetőleg egy darabban (lehet bűvészkedni) késsel levágjuk - a fehér rész nem kell, mert keserű. A gyümölcshéjakat, a vaníliát, a fahéjdarabokat is beledobjuk a tejbe, majd amikor már forr, kisebb lángra vesszük, és a jól átmosott rizst is hozzáadjuk. Amikor a rizs már majdnem kész, de a tej még egészen folyékony, néhány evőkanállal kiszedünk belőle, és egy bögrében elkeverjük a tojások sárgájával. Így amikor visszaöntjük, nem fog kicsapódni, és a tejberizsünk nemcsak szép sárga lesz, hanem a sok tej ellenére bohókás pudingos fílingje is lesz. Tálaláskor a fűszerdarabokat kihalásszuk, majd őrölt fahéjból mintákat kreatívkodunk a tetejére.





Megjegyzés:
Ezt a receptet portugál barátaim tanították nekem még a 2001-es Taizé találkozó alkalmával. Azóta is családi kedvenc.

A receptet és a fotót MarcsiKA küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Portói csirke
  2013-10-06 23:49:28, vasárnap
 
  Portói csirke

Hozzávalók:
2 kis csirke
5 evőkanál vaj, vagy Rama
1 dl portói
3 cl brandy
10 dkg gomba
5 dl tejszín
2 kis fej hagyma

bors

Elkészítés:
A megtisztított csirkét feldaraboljuk, megmossuk és besózzuk. Legalább 2 órát állni hagyjuk, utána lecsöpögtetjük.

Egy edényben felolvasztjuk a vajat, és megpirítjuk rajta a csirkedarabokat. Lefedjük az edényt, és a húst 20 percig pároljuk, mérsékelt tűzön. Ezután hozzáadjuk az egészen apróra vágott hagymát, majd az edényt ismét feledve
további 10 percig pároljuk a csirkével. Kivesszük a húst és melegen tartjuk.

Helyette a portóit és a brandyt öntjük az edénybe, ahol addig forraljuk őket, amíg a benne főtt anyagok letapadt maradványai el nem válnak az edény aljától. Ezután ráöntjük a tejszínt, és sűrűn kavargatva besűrítjuk a mártást.

Egy külön serpenyőben vajon
megpároljuk a gombát, és azt is a mártáshoz adjuk.

Ezután kerülnek vissza a csirkedarabok, megsózzuk, megborsozzuk, majd mérsékelt lángon tovább 10-15 percig főzzük.

Főtt rizzsel kínáljuk.





Megjegyzés:
A receptet Molnár Jánosné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegtte.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Portugál paradicsomleves
  2013-10-06 23:45:20, vasárnap
 
  Portugál paradicsomleves

Hozzávalók:
50 dkg paradicsom
1 evőkanál Vénusz olaj
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 húsos zöldpaprika
1 pohár vörösbor (kihagyható)
4 keményre főzött tojás

őrölt bors
1 csokor metélőhagyma

Elkészítés:
A megtisztított, karikákra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk az olajon. Ekkor belerakjuk a fokhagymát, és 1 percig együtt pároljuk. A paradicsomokat meghámozzuk, 4 felé vágjuk, a fazékba tesszük (a hagymákhoz), sóval, borssal ízesítjük. A levét vízzel 1 liternyire hígítva fedő alatt, kis lángon megfőzzük. Végül turmixoljuk vagy áttörjük, leszűrjük, nehogy a paradicsom magja a levesbe kerüljön, és borral gazdagítjuk. Felforraljuk, majd a karikákra vágott zöldpaprikát is beletéve még 5 percig forraljuk.

Külön tálkákba halmozott, nagy kockákra vágott kemény tojással és finomra vágott metélőhagymával adjuk az asztalra.

Megjegyzés:
A receptet Heli77 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Fetás-diós padlizsánkrém
  2013-10-06 23:40:08, vasárnap
 
  Fetás-diós padlizsánkrém


Hozzávalók:
60 dkg padlizsán

bors
petrezselyemzöld
bazsalikom
fél pritamin
1 közepes lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál citromlé
6 evőkanál olívaolaj
5 dkg dió
Valamint:
1 paradicsom
10 dkg feta

Elkészítés:
A padlizsánt meghámozzuk, felvágjuk, besózzuk, fél óra múlva leöblítjük. Kevés olívaolajon sütőben megsütjük. A többi hozzávalóval összeturmixoljuk. A paradicsomot és a fetát a tetejére kockázzuk díszítésnek.

Megjegyzés:
A receptet Lina küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Ropogós csirkeszárnyak burgonyaágyon
  2013-10-06 23:36:47, vasárnap
 
  Ropogós csirkeszárnyak burgonyaágyon

Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
1 kg burgonya
2 fej vöröshagyma

szárnyas fűszerkeverék
1 evőkanál durvára őrölt bors
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 kávéskanál fokhagyma granulátum
1 kávéskanál szárított rozmaring
2 evőkanál libazsír

Elkészítés:
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, végeit levágjuk. Sózzuk, fűszerezzük, durvára darált borssal megszórjuk.

A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, nagyobb cikkekre vágjuk. A burgonyát sózzuk, összekeverjük a zsiradékkal, szárított rozmaringot, durvára őrölt borsot szórunk rá. A burgonyát tepsibe terítjük, rátesszük a cikkekre vágott vöröshagymát és a befűszerezett csirkeszárnyakat.





A tepsit előmelegített sütőben tesszük, és kb. 1 órát sütjük. A szárnyakat megfordítjuk, és szép pirosra sütjük.





Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk. Jó étvágyat kívánok hozzá!





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Kautz1009 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Csirkeszárny burgonyaágyon
  2013-10-06 23:31:15, vasárnap
 
  Csirkeszárny burgonyaágyon

Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
1 kg csirkeszárny
5 dl tejföl
3-4 db közepes nagyságú hagyma
liszt
majoránna
őrölt pirospaprika

Elkészítés:
Kiolajozott tűzálló edénybe lerakom a karikára szelt burgonyát, kissé megsózom.

Sóval és majoránnával bedörzsölöm a
csirkeszárnyakat, majd paprikás lisztbe forgatom, és a burgonya tetejére, jó szorosan lerakom egymás mellé.

Ezután a vékony karikára szelt hagymát rászórom a húsra, és azt is egy kissé sózom.

A paprikás lisztet (2-3 evőkanál) kikeverem a tejföllel, és a hagyma tetejére öntöm, hogy mindenhol befedje.

Lezárom az edény tetejét, 190 fokos sütőben 35-45 perc alatt készre sütöm.





Megjegyzés:
A receptet Tobak Ferencné küldte. Köszönjük!
Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Padlizsánkrémleves pirítóssal
  2013-10-06 23:27:11, vasárnap
 
  Padlizsánkrémleves pirítóssal

Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg padlizsán

bors
2 gerezd fokhagyma
2 közepes fej vöröshagyma
fél piros húsú paprika
2 evőkanál olaj
8 dl zöldségleves (kockából)
1 dl tejszín
1 evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál vaj
4 szelet szendvicskenyér
1 evőkanál lestyán

Elkészítés:
1. A padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk, pogácsaszerűen bekockázzuk, és fél órára erősen besózzuk. A fokhagymát és a vöröshagymát meghámozzuk, egyiket felaprózzuk, a másikat felkarikázzuk. A paprikát pici kockákra vágjuk.

2. A padlizsánokat leöblítjük, kinyomkodjuk belőlük a vizet, vágott felükkel lefelé tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben 25-30 percig (puhára) sütjük. Kissé hűlni hagyjuk, aztán evőkanállal kivájjuk a belsejüket.

3. Az olajban megfonnyasztjuk a felaprózott vöröshagymát és az áttört fokhagymát, rádobjuk a padlizsánt és a pici paprikakockákat, felöntjük a levessel és a tejszínnel, 2-3 percig forraljuk. Botmixerrel krémmé zúzzuk, hozzáadjuk az 1 dl hideg vízben elkevert keményítőt, sót, borsot, majd további 2 percig forraljuk.

4. A vajban megpirítjuk a felkarikázott hagymát, és papírkendőre terítjük. A zsiradékban világossárgára sütjük az átlósan félbevágott kenyérszeleteket. A levest mélytányérokba szedjük, mindegyik tetejét hagymakarikákkal és petrezselyemmel díszítjük. A pirítóst külön tányéron kínáljuk hozzá. Hidegen is finom!

Megjegyzés:
A receptet Feketéné dia27 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Heti menü ajánlat – 2013. október 07 - 13.
  2013-10-06 23:25:03, vasárnap
 
  Heti menü ajánlat - 2013. október 07 - 13.

Hétfő:

Előétel: Padlizsánkrémleves pirítóssal
Főétel: Csirkeszárny burgonyaágyon
Desszert: Őszibarack
Vegetáriánus ajánlat: Fetás-diós padlizsánkrém


Kedd - ma látogassunk Portugáliába:

Előétel: Portugál paradicsomleves
Főétel: Portói csirke
Desszert: Arroz doce (portugál tejberizs)
Vegetáriánus ajánlat: Portugál a la Rieger


Szerda:

Előétel: Kolbászos sárgaborsóleves
Főétel: Szilvás-gyöngyhagymás comb párolt rizzsel
Desszert: Vaníliás túrógombóc
Vegetáriánus ajánlat: Rántott gomba hasábburgonyával


Csütörtök:

Előétel: Mézes körtekrémleves
Főétel: Rizses lecsó kolbásszal
Desszert: Szőlő
Vegetáriánus ajánlat: Tejfölös-rizses lecsó


Péntek:

Előétel: Sütőtök levesben megfogalmazva
Főétel: Káposztás cvekedli
Desszert: Vaníliapuding
Vegetáriánus ajánlat: Öntött karfiol


Szombat:

Reggeli: Csicseriborsókrém kétszersültön, friss gyümölcslével
Előétel: Csirkeraguleves kapros túrógombóccal
Főétel: Rakott krumpli
Desszert: Őszibarackos-szőlős túrótorta
Vacsora: Csirkemájpástétom pirítóssal
Vegetáriánus ajánlat: Almás-gombás rakott krumpli


Vasárnap:

Reggeli: Omlett pirítóssal, zöld teával
Előétel: Tejszínes karfiolleves húsgombóccal
Főétel: Besztercei töltött liba
Desszert: Brownie torta mascarponés narancskrémmel és kandírozott naranccsal
Vacsora: Fokhagymás kagylósaláta
Vegetáriánus ajánlat: Vegetárius töltött cipó

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Jó éjszakát
  2013-10-06 23:13:45, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 275 db bejegyzés
e év: 2276 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4412
  • e Hét: 8993
  • e Hónap: 22898
  • e Év: 152605
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.