|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 12
|
|
|
|
2013-10-06 23:55:55, vasárnap
|
|
|
Portugál a la Rieger
Hozzávalók:
zsemle
paradicsom
olíva olaj
oregano
fokhagyma - ha szereted
Elkészítés:
A zsemlének kivesszük a belsejét, megkenjük olívával, fokhagymát, paradicsomszeleteket és oregánót teszünk bele. Aki fogyasztja, kissé összenyomkodja - úgy a legfinomabb - minden íz összeér.
Megjegyzés:
MMMhhhhhhh..... :)
Jó étvágyat!!
A receptet Rieger Anna küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2013-10-06 23:53:01, vasárnap
|
|
|
Arroz doce (portugál tejberizs)
Hozzávalók:
5 dl tej
12,5 dkg rizs
cukor ízlés szerint
2 tojás sárgája
1 narancs
1 citrom
2-3 db egész fahéj
1 csomag vaníliás cukor vagy vaníliapor/rúd/esszencia
csipet só
Elkészítés:
Feltesszük forralni a tejet (ami ugye négyszer annyi, mint a rizs), megcukrozzuk (én 2 evőkanállal teszek bele, de ez tényleg annyira változó), valamint beleteszünk egy icipici sót. A citrom és a narancs héját lehetőleg egy darabban (lehet bűvészkedni) késsel levágjuk - a fehér rész nem kell, mert keserű. A gyümölcshéjakat, a vaníliát, a fahéjdarabokat is beledobjuk a tejbe, majd amikor már forr, kisebb lángra vesszük, és a jól átmosott rizst is hozzáadjuk. Amikor a rizs már majdnem kész, de a tej még egészen folyékony, néhány evőkanállal kiszedünk belőle, és egy bögrében elkeverjük a tojások sárgájával. Így amikor visszaöntjük, nem fog kicsapódni, és a tejberizsünk nemcsak szép sárga lesz, hanem a sok tej ellenére bohókás pudingos fílingje is lesz. Tálaláskor a fűszerdarabokat kihalásszuk, majd őrölt fahéjból mintákat kreatívkodunk a tetejére.
Megjegyzés:
Ezt a receptet portugál barátaim tanították nekem még a 2001-es Taizé találkozó alkalmával. Azóta is családi kedvenc.
A receptet és a fotót MarcsiKA küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2013-10-06 23:49:28, vasárnap
|
|
|
Portói csirke
Hozzávalók:
2 kis csirke
5 evőkanál vaj, vagy Rama
1 dl portói
3 cl brandy
10 dkg gomba
5 dl tejszín
2 kis fej hagyma
só
bors
Elkészítés:
A megtisztított csirkét feldaraboljuk, megmossuk és besózzuk. Legalább 2 órát állni hagyjuk, utána lecsöpögtetjük.
Egy edényben felolvasztjuk a vajat, és megpirítjuk rajta a csirkedarabokat. Lefedjük az edényt, és a húst 20 percig pároljuk, mérsékelt tűzön. Ezután hozzáadjuk az egészen apróra vágott hagymát, majd az edényt ismét feledve
további 10 percig pároljuk a csirkével. Kivesszük a húst és melegen tartjuk.
Helyette a portóit és a brandyt öntjük az edénybe, ahol addig forraljuk őket, amíg a benne főtt anyagok letapadt maradványai el nem válnak az edény aljától. Ezután ráöntjük a tejszínt, és sűrűn kavargatva besűrítjuk a mártást.
Egy külön serpenyőben vajon
megpároljuk a gombát, és azt is a mártáshoz adjuk.
Ezután kerülnek vissza a csirkedarabok, megsózzuk, megborsozzuk, majd mérsékelt lángon tovább 10-15 percig főzzük.
Főtt rizzsel kínáljuk.
Megjegyzés:
A receptet Molnár Jánosné küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás:Mindmegtte.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2013-10-06 23:45:20, vasárnap
|
|
|
Portugál paradicsomleves
Hozzávalók:
50 dkg paradicsom
1 evőkanál Vénusz olaj
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 húsos zöldpaprika
1 pohár vörösbor (kihagyható)
4 keményre főzött tojás
só
őrölt bors
1 csokor metélőhagyma
Elkészítés:
A megtisztított, karikákra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk az olajon. Ekkor belerakjuk a fokhagymát, és 1 percig együtt pároljuk. A paradicsomokat meghámozzuk, 4 felé vágjuk, a fazékba tesszük (a hagymákhoz), sóval, borssal ízesítjük. A levét vízzel 1 liternyire hígítva fedő alatt, kis lángon megfőzzük. Végül turmixoljuk vagy áttörjük, leszűrjük, nehogy a paradicsom magja a levesbe kerüljön, és borral gazdagítjuk. Felforraljuk, majd a karikákra vágott zöldpaprikát is beletéve még 5 percig forraljuk.
Külön tálkákba halmozott, nagy kockákra vágott kemény tojással és finomra vágott metélőhagymával adjuk az asztalra.
Megjegyzés:
A receptet Heli77 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2013-10-06 23:40:08, vasárnap
|
|
|
Fetás-diós padlizsánkrém
Hozzávalók:
60 dkg padlizsán
só
bors
petrezselyemzöld
bazsalikom
fél pritamin
1 közepes lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál citromlé
6 evőkanál olívaolaj
5 dkg dió
Valamint:
1 paradicsom
10 dkg feta
Elkészítés:
A padlizsánt meghámozzuk, felvágjuk, besózzuk, fél óra múlva leöblítjük. Kevés olívaolajon sütőben megsütjük. A többi hozzávalóval összeturmixoljuk. A paradicsomot és a fetát a tetejére kockázzuk díszítésnek.
Megjegyzés:
A receptet Lina küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2013-10-06 23:36:47, vasárnap
|
|
|
Ropogós csirkeszárnyak burgonyaágyon
Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
1 kg burgonya
2 fej vöröshagyma
só
szárnyas fűszerkeverék
1 evőkanál durvára őrölt bors
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 kávéskanál fokhagyma granulátum
1 kávéskanál szárított rozmaring
2 evőkanál libazsír
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, végeit levágjuk. Sózzuk, fűszerezzük, durvára darált borssal megszórjuk.
A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, nagyobb cikkekre vágjuk. A burgonyát sózzuk, összekeverjük a zsiradékkal, szárított rozmaringot, durvára őrölt borsot szórunk rá. A burgonyát tepsibe terítjük, rátesszük a cikkekre vágott vöröshagymát és a befűszerezett csirkeszárnyakat.
A tepsit előmelegített sütőben tesszük, és kb. 1 órát sütjük. A szárnyakat megfordítjuk, és szép pirosra sütjük.
Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Kautz1009 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2013-10-06 23:31:15, vasárnap
|
|
|
Csirkeszárny burgonyaágyon
Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
1 kg csirkeszárny
5 dl tejföl
3-4 db közepes nagyságú hagyma
liszt
majoránna
őrölt pirospaprika
Elkészítés:
Kiolajozott tűzálló edénybe lerakom a karikára szelt burgonyát, kissé megsózom.
Sóval és majoránnával bedörzsölöm a
csirkeszárnyakat, majd paprikás lisztbe forgatom, és a burgonya tetejére, jó szorosan lerakom egymás mellé.
Ezután a vékony karikára szelt hagymát rászórom a húsra, és azt is egy kissé sózom.
A paprikás lisztet (2-3 evőkanál) kikeverem a tejföllel, és a hagyma tetejére öntöm, hogy mindenhol befedje.
Lezárom az edény tetejét, 190 fokos sütőben 35-45 perc alatt készre sütöm.
Megjegyzés:
A receptet Tobak Ferencné küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2013-10-06 23:27:11, vasárnap
|
|
|
Padlizsánkrémleves pirítóssal
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg padlizsán
só
bors
2 gerezd fokhagyma
2 közepes fej vöröshagyma
fél piros húsú paprika
2 evőkanál olaj
8 dl zöldségleves (kockából)
1 dl tejszín
1 evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál vaj
4 szelet szendvicskenyér
1 evőkanál lestyán
Elkészítés:
1. A padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk, pogácsaszerűen bekockázzuk, és fél órára erősen besózzuk. A fokhagymát és a vöröshagymát meghámozzuk, egyiket felaprózzuk, a másikat felkarikázzuk. A paprikát pici kockákra vágjuk.
2. A padlizsánokat leöblítjük, kinyomkodjuk belőlük a vizet, vágott felükkel lefelé tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben 25-30 percig (puhára) sütjük. Kissé hűlni hagyjuk, aztán evőkanállal kivájjuk a belsejüket.
3. Az olajban megfonnyasztjuk a felaprózott vöröshagymát és az áttört fokhagymát, rádobjuk a padlizsánt és a pici paprikakockákat, felöntjük a levessel és a tejszínnel, 2-3 percig forraljuk. Botmixerrel krémmé zúzzuk, hozzáadjuk az 1 dl hideg vízben elkevert keményítőt, sót, borsot, majd további 2 percig forraljuk.
4. A vajban megpirítjuk a felkarikázott hagymát, és papírkendőre terítjük. A zsiradékban világossárgára sütjük az átlósan félbevágott kenyérszeleteket. A levest mélytányérokba szedjük, mindegyik tetejét hagymakarikákkal és petrezselyemmel díszítjük. A pirítóst külön tányéron kínáljuk hozzá. Hidegen is finom!
Megjegyzés:
A receptet Feketéné dia27 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2013-10-06 23:25:03, vasárnap
|
|
|
Heti menü ajánlat - 2013. október 07 - 13.
Hétfő:
Előétel: Padlizsánkrémleves pirítóssal
Főétel: Csirkeszárny burgonyaágyon
Desszert: Őszibarack
Vegetáriánus ajánlat: Fetás-diós padlizsánkrém
Kedd - ma látogassunk Portugáliába:
Előétel: Portugál paradicsomleves
Főétel: Portói csirke
Desszert: Arroz doce (portugál tejberizs)
Vegetáriánus ajánlat: Portugál a la Rieger
Szerda:
Előétel: Kolbászos sárgaborsóleves
Főétel: Szilvás-gyöngyhagymás comb párolt rizzsel
Desszert: Vaníliás túrógombóc
Vegetáriánus ajánlat: Rántott gomba hasábburgonyával
Csütörtök:
Előétel: Mézes körtekrémleves
Főétel: Rizses lecsó kolbásszal
Desszert: Szőlő
Vegetáriánus ajánlat: Tejfölös-rizses lecsó
Péntek:
Előétel: Sütőtök levesben megfogalmazva
Főétel: Káposztás cvekedli
Desszert: Vaníliapuding
Vegetáriánus ajánlat: Öntött karfiol
Szombat:
Reggeli: Csicseriborsókrém kétszersültön, friss gyümölcslével
Előétel: Csirkeraguleves kapros túrógombóccal
Főétel: Rakott krumpli
Desszert: Őszibarackos-szőlős túrótorta
Vacsora: Csirkemájpástétom pirítóssal
Vegetáriánus ajánlat: Almás-gombás rakott krumpli
Vasárnap:
Reggeli: Omlett pirítóssal, zöld teával
Előétel: Tejszínes karfiolleves húsgombóccal
Főétel: Besztercei töltött liba
Desszert: Brownie torta mascarponés narancskrémmel és kandírozott naranccsal
Vacsora: Fokhagymás kagylósaláta
Vegetáriánus ajánlat: Vegetárius töltött cipó
Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-menük |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 12
|
|
|
|
2013. Október
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
275 db bejegyzés |
e év: |
2276 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 4412
- e Hét: 8993
- e Hónap: 22898
- e Év: 152605
|
|
|