|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 13
|
|
|
|
2013-10-09 22:42:16, szerda
|
|
|
Fekete retek
Raphanus sativus
Népies neve: kerti retek
"Megfázás ellen kiváló hatású"
A növény leírása:
A keresztesvirágúak (Cruciferae) családjába tartozik. Közismert zöldség, ami konyhakertekben is jól termeszthető.
Hogyan gyűjtsük?
Termeszthető konyhakertben, de piacokon, zöldségboltokban is megtalálható.
Mi van benne?
A friss gyökér fontos hatóanyagai a mustárolaj-glikozidok és a C-vitamin.
Mire jó?
A fekete retek közismerten jó köhögés, rekedtség, megfázásos megbetegedések ellen, továbbá alkalmazzák légúti betegségek gyógyítására. A friss retek elősegíti az epe és a gyomornedvek elválasztását. Ismeretes antioxidáns tulajdonsága is. Enyhe májvédő hatású.
A fekete retek gyógyító hatását ősidők óta ismerik.
Már az ókori egyiptomiak is nagy becsben tartották. Egyes források szerint a piramist építő rabszolgákat retekkel etették, hogy erőre kapjanak tőle.
A népi gyógyászatban a sózott retek nedvét szeplő elleni szerként használták.
A retek csípős lesz, ha megöregszik, azaz nem veszik ki a földből időben.
Jó tudni!
Gyomorhurut és gyomorfekély esetén, továbbá epeutak elzáródása esetén ne fogyasszunk fekete retket!
Forrás:www.hazipatika.com
|
|
|
1 komment
, kategória: Egészség |
|
|
|
|
|
2013-10-09 22:36:56, szerda
|
|
|
Édesgyökér, igazi
Glycyrrhiza glabra
Népies neve: édesfa, cukorkóró
"Emésztést serkentő gyógynövény"
A növény leírása:
A pillangósvirágúak (Fabaceae) családjába tartozik. Szántók, legelők, parlagok évelő növénye. Íze édeskés. Virágzata felálló fürt.
Hogyan gyűjtsük?
A növény gyökérzetét használják gyógyászati célokra, amelynek gyűjtési ideje: október-április.
Mi van benne?
A gyökér triterpén szaponinokat (glicirrhizint), flavonoidokat, kumarinokat, szterolokat és cukrokat tartalmaz.
Mire jó?
A növény hatóanyagának köszönhetően jó köptető, nyálkaoldó és köhögéscsillapító, de alkalmazzák simaizom görcsoldásra is. Kedvező gyulladáscsökkentő hatást fejt ki gyomornyálkahártya gyulladás, gyomorsavtúltengés okozta nyálkahártya sérülések esetén. Az édesgyökér édes íze a glicirrhizintől származik, az élelmiszer és a gyógyszeripar ízjavítóként hasznosítja.
Az édesgyökér a medvecukor készítésének fontos alapanyaga.
A növényt a barna sör színezésére is használják.
Jó tudni!
A gyökeret alaposan meg kell tisztítani!
Hosszan tartó illetve nagy dózisban való használatkor a vérnyomás emelkedéséről számolnak be. Alkalmazása nem javasolt magas vérnyomás, veseelégtelenség, májbetegség, káliumhiány esetén és terhesség alatt. Orvosi ellenőrzés mellett is csak maximálisan 6 hétig megengedett a használata a szteroidhatás miatt
Forrás:www.hazipatika.com
|
|
|
0 komment
, kategória: Egészség |
|
|
|
|
|
2013-10-09 22:30:06, szerda
|
|
|
Borostyán, közönséges
Hedera helix
Népies neve: fái borostyán, repkény, barbanók
"Jó felső légúti megbetegedések kezelésére"
A növény leírása:
A borostyánfélék (Araliaceae) családjába tartozik, évelő, örökzöld, kúszó kapaszkodó félcserje. Erdőkben, fákon, sziklákon, temetőkben, kerítéseken, sok helyen megtalálható.
Hogyan gyűjtsük?
A növény leveleit és virágzó hajtásait alkalmazzák gyógyászati célokra. Csak a friss, egészséges leveleket gyűjtsük.
Mi van benne?
A növényi drog triterpén szaponinokat (hederakozid C-t), fahéjsav származékokat, poliineket (falkarinolt) és flavonoidokat tartalmaz.
Mire jó?
A növény hatóanyagainak köszönhetően jó köhögés és felső légúti megbetegedések ellen. Köptetőként és görcsoldóként is alkalmazzák.
Leveléből pálinkát is készítenek.
Jó tudni!
Allergiás reakció léphet fel a falkarinol tartalom miatt az arra érzékeny egyéneknél.
Forrás:www.hazipatika.com
|
|
|
0 komment
, kategória: Egészség |
|
|
|
|
|
2013-10-09 22:25:38, szerda
|
|
|
Egy elfelejtett gyógynövény
10 tény a kakukkfűről
Milyen gyógynövény jut eszébe, ha megfázás, nátha, influenza kínozza? A kamilla, a hársfa vagy a bodza? És hol van a sorból a kakukkfű?
Ismerjük meg a trónról méltatlanul letaszított gyógynövényt, melyet már évezredek óta alkalmazunk gyógyításra, fűszerezésre.
Végre egy hasznos növény, mely a kertben vagy a balkonládában is megterem, és könnyű begyűjteni, akár kirándulásaink alkalmával is! Ha azonban a bolti megoldások hívei vagyunk, a gyógynövényes szaküzletben is könnyen hozzáférhető. És hogy miért is olyan hangsúlyozzuk ezt? Mert sokoldalúsága miatt megkerülhetetlen, és igenis ott a helye házipatikánkban és fűszeres polcunkon: a kakukkfű ugyanis fertőtlenít, gátolja a baktériumok szaporodását, csökkenti a gyulladást és köptető hatása van, de grillezések alkalmával is a középpontba kerülhet. Összegyűjtöttünk 10 érdekességet róla, és ahhoz is van egy-két értékes tippünk, hogyan használjuk a háztartásban.
Jó tudni!
A hazai sziklagyepeken gyűjtött "mezei" kakukkfű fűszernek ugyan jó, de gyógynövényként nem válik be! Ezek ugyanis más hatóanyagokat tartalmaznak, mint mediterrán "testvérük", és kevésbé hatásosak. Keressük hát a "közönséges" kakukkfüvet!
1. A kakukkfüvet régóta ismerjük: Mózes dúsan termő kakukkfűvel találkozhatott a Hóreb-hegyén, és a mezopotámiai receptkönyvekben is felbukkan, sőt már Egyiptomban is előszeretettel alkalmazták a halottak mumifikálására.
2. A görögöknél a kecses eleganciát jelképezte, de a vitézség jele is volt: a harcba készülő férfiak ruhájára a nők kakukkfüvet hímeztek. Innen ered latin neve is (Thymus), mely a görög "Thymon" szóból származik (jelentése bátorság).
3. A rómaiak Vénusz növényének tekintették: az asszonyok illatosításra, arcpirosításra használták, míg a katonák erejük fokozódását várták a belőle készült fürdőtől. Gyógyítottak is vele: köhögéscsillapítóként, emésztésserkentőként és bélféregűzésre használták.
4. Európában a nagy pestisjárvány idején fertőtlenítőszerként használták, míg az első világháborúban a katonák sebeit kezelték vele.
5. A csecsemőmirigy a kakukkfű virágjához hasonlatos alakja miatt e növényről nyerte nevét (thymus).
6. Teaként érdemes kipróbálni hurutos megfázás, köhögés idején, ezt pedig a következőképpen készítjük el: egy teáskanálnyi füvet forrázzunk le 2 dl vízzel, és igyunk belőle naponta 2-3 csészével! Emellé párologtassuk az illóolajat is, egy-két cseppet mindössze!
7. Jellegzetes aromája, illata a kerti grillpartik nélkülözhetetlen fűszerévé teszi: míg kellemes zamatát érezzük étkezés közben, nem árt tudnunk, hogy a sütéskor keletkező rákkeltő vegyületeket is semlegesítjük vele. 8. Fűszerként illik a húsok, a gomba és a paradicsomos ételek mellé, ha pedig valamilyen mediterrán ételt készítünk, szinte biztos, hogy előkerül. A HáziPatika.com Egészségreceptjei közül ajánljuk a kakukkfüves zöldségtálat, a fűszerrel készült gombaragut és egy különleges kecskesajtos,húsos összeállítást is, melyek hozzávalói között szerepel a fűszernövény.
9. A kakukkfű több köhögéscsillapító gyógyszer alapanyaga, az orvostudomány pedig bőrgomba elleni ecsetelőszerként, bélféregűzőként is használja. A szépségiparban bőrpirosító kenőcsök, szájvizek, illatszerek alapanyagaként hasznosítják. Bőrgombásodás esetén készíthetünk belőle ecsetelőt házilag is: 2 evőkanálnyi gyógynövényt 100 ml gyógyszertárban vásárolt tiszta alkohollal leöntünk, jól zárt üvegben másnapig állni hagyjuk, szűrjük.
Figyelem!Terhes, szoptatós édesanyák, pajzsmirigy-elégtelenségben szenvedők nem használhatják a kakukkfüvet gyógyszermennyiségben!
10. A lakásban fellelhető penészfoltokat úgy is megszüntethetjük, ha egy kisebb méretű spriccelős üveget tömény kakukkfűolajjal, vagy kakukkfűolaj és alkohol elegyével töltünk meg, majd ezzel közelről permetezzük be a gombatelepeket. A felületet aztán tiszta ronggyal töröljük át! Fontos, hogy a művelet során gumikesztyűt és maszkot is viseljünk, mert a kakukkfűolaj fő komponense irritálhatja bőrünket és nyálkahártyánkat.
Forrás:www.hazipatika.com |
|
|
0 komment
, kategória: Egészség |
|
|
|
|
|
2013-10-09 22:19:51, szerda
|
|
|
Húsos som: fanyar, de finom
A som fanyar ízű gyümölcs, amelynek C-vitamin tartalma rendkívül magas. Sokan nem is sejtik, de a gyümölcs régóta fontos szerepet tölt be az ember táplálkozásában. A gyümölcshúsból készíthető lekvár, szörp, sőt még kompót is.
Ismerjük meg!
A som (Cornus mas) a somfélék (Cornaceae) családjába tartozik. A nemzettség tagjainak nagy része általában az északi féltekén él. A húsos som Közép-Európától a Fekete-tenger vidékéig elterjedt. Több országban is termesztik, például Szlovákiában, Bulgáriában és Lengyelországban. Magyarországon Szatmárban és a Nyírségben honos.
Fényt kedvelő és a szárazságot jól tűrő 2,5 - 4 méteres bokor, 4-9 cm-es levelei fényes zöldek, tojásdad alakúak. 8-15 apró sárga virágból álló virágai tavasszal - február-március - nyílnak.
A virágok sok pollent és nektárt tartalmaznak, így tavasszal az első mézelő növények egyike.
Csonthéjas, piros, tojásdad alakú termése pedig augusztus-szeptember környékén érik. Kedveli az erdőket, cserjéseket és a laza talajokat. Lassan növekszik, de jó körülmények között hosszú életű növény. Kártevője nem nagyon van. Magvetéssel nehezen szaporítható, mert magja akár két évig is a földben heverhet, anélkül, hogy kihajtana.
Miért jó?
Termése sok C-vitamint, cukrot (fruktózt és glükózt), almasavat, pektint, illat- és festékanyagot tartalmaz.
C-vitamin forrásának köszönhetően javítja a szervezet ellenálló képességét.
Hogyan fogyasszuk?
A som már régóta fontos szerepet töltött be az ember táplálkozásában.
Savanykás-édes, fanyar ízű termése augusztus-szeptember környékén érik.
Sok háztartásban érés idején begyűjtik a gyümölcsöt, majd megaszalják, így a téli hónapokban kiváló C-vitamin forrás lehet.
Befőzhető befőttnek, lekvárnak és szörpnek, sőt egyesek még pálinkát is főznek belőle. A gyümölcs nyersen akkor a legízletesebb, ha már túlérett.
A som éretlen termését az olajbogyóhoz hasonlóan szokás sós vagy ecetes vízben eltenni. Ha borecetbe rakjuk, akkor a kapribogyót helyettesítheti.
Tippek - tanácsok
Sok európai parkban előszeretettel ültetnek somot, mert mutatósak korai virágai, és jól tűri a városi levegőt.
A régi időkben hazánkban is sok kertben ültettek somfát.
Kemény fájából jó minőségű szerszámnyél készíthető.
Érdekesség
A som őshonos, régi növényünk, amit a helység- és családnevek is igazolnak. Például Somogy -megyében található Som község, de családnévként is ismert Somos, Somló.
Hazánkban a Csallóközben, a szatmári, somogyi, zalai, baranyai területeken fordul elő, de számos helyen megtalálható Erdélyben is.
Németül Kornelkirsche a neve, melynek első része a latin cornus, vagyis szarv, szaru szóból ered, mert annyira kemény a fája. A második rész (Kirsche) a gyümölcs jellegére utal, mert messziről a cseresznyére emlékeztet. A francia neve szintén latin eredetű; cornouiller male-nek nevezik.
Forrás:www.hazipatika.com
|
|
|
0 komment
, kategória: Egészség |
|
|
|
|
|
2013-10-09 21:58:05, szerda
|
|
|
Szőlővel töltött csirkecombok
Hozzávalók:
8 db csirkecomb
50 dkg piros és fehér szőlő
1 dl félédes fehérbor
5 dkg sütőmargarin
1 dl olaj
só
bors
Elkészítés:
A csirkecombok bőrét fellazítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a félbevágott szőlő szemekkel töltjük. Hústűvel megtűzzük.
Hőálló vagy cserépedénybe morzsoljuk a margarint, meglocsoljuk az olajjal, belehelyezzük a csirkecombokat, majd ráöntjük a bort, és alufóliával lefedjük. Kezdetben erős, később fokozatosan csökkentett hőfokon puhára pároljuk. Amikor megpuhult, a fóliát eltávolítjuk, megszórjuk barna cukorral a combokat, piros ropogósra sütjük.
Mazsolás rizzsel tálaljuk.
Megjegyzés:
Basmati vagy jázmin rizzsel a legfinomabb.
A receptet és a fotót Buksz39 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2013-10-09 21:52:20, szerda
|
|
|
Szőlős-piskótás rétes
Hozzávalók:
A tésztához:
15 evőkanál liszt
25 dkg Vénusz sütőmargarin
1,5 dl tejföl
csipet só
1 db tojás
2 kávéskanál citromlé vagy ecet
1 db tojás a rudak megkenéséhez
A piskótához:
4 egész tojás
20 dkg cukor
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1 kávéskanál citromlé
4 evőkanál víz
A töltelékhez:
szőlő (de használhatunk más gyümölcsöt is, pl. meggy, cseresznye, stb.)
Elkészítés:
A rétestésztához 10 evőkanál lisztet a tejföllel, a tojással és egy csipet sóval összegyúrunk, majd kisodorjuk. A margarint kissé puhára melegítjük a mikróban, és hozzákeverjük a maradék 5 evőkanál lisztet, ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát. Az egészet összetekerjük, és 4 darabra vágjuk. Míg a piskótát elkészítjük, hideg helyre tesszük.
A piskótához az egész tojásokat jó habosra keverjük a cukorral, majd a többi hozzávalót hozzákeverjük.
A pihentetett rétestésztát egyenként kisodorjuk vékonyra, a piskótamasszával megkenjük, gyümölccsel megszórjuk, majd feltekerjük. Mind az 4 cipónál ezt tesszük.
A rétesrudakat lekenjük tojással, és előmelegített sütőben megsütjük.
Megjegyzés:
Laktatóbb és töményebb a hagyományos réteseknél. Nagyon finom.
A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!
Forrás:mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2013-10-09 21:45:42, szerda
|
|
|
Sertéssült szőlővel és fügével
Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
40-50 dkg szőlő, lehetőleg muskotályos, valamint magnélküli
2 evőkanál vaj
2-3 evőkanál olaj
2 dl fehérbor vagy 1 dl bor és 1 dl bodzaszörp
só
őrölt bors
zsályalevél
4-5 db füge
Elkészítés:
A húst kissé vastagabb szeletekre vágjuk, sózzuk, és a serpenyőben felforrósított olajos vajon mindkét oldalát megpírítjuk. Ezt követően aláöntjük a bort vagy a bor+bodzaszörpöt, lefedve félpuhára pároljuk, időnként meglocsolva, és az elfőtt lét pótolva.
A félpuhára főtt húshoz adjuk a szőlőszemek 3/4 részét, kissé összenyomkodjuk, továbbá a negyedelt fügéket is beletesszük, és tovább pároljuk. Mielőtt a teljesen megpuhulna a hús, hozzáadjuk a maradék szőlőszemeket és az apróbb darabokra vágott zsályaleveleket, majd a párolást befejezzük.
Párolt rizzsel tálaljuk a gyümölcsös szeleteket.
Megjegyzés:
A gyümölcsöktől enyhén édeskés, aromás, a bodzaszörptől illatos hússzeleteket kapunk.
A receptet és a fotót Buksz39 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2013-10-09 21:34:47, szerda
|
|
|
Öntött karfiol
Hozzávalók:
1 kg karfiol -
nettó súly
20 dkg zsemlemorzsa
5 dkg vaj, vagy Rama, vagy Rama + a sütőtál kenéshez
1 nagy pohár natúr joghurt
1 kis pohár tejföl
3 tojás
őrölt szerecsendió ízlés szerint
só
A tetejére:
10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Közben a zsemlemorzsát a vajban pirosra pirítjuk egy csipet sóval.
Kivajazott tűzálló tálba terítjük a karfiolt, megszórjuk a pirított morzsával. A tojásokat kézi habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a joghurtot, a tejfölt, kevés sót, és szerecsendióval ízesítjük, majd ráöntjük a karfiolra. Reszelt sajttal megszórjuk, és előremelegített 200 fokos sütőben (vagy légkeveréssel 180 fokon) addig sütjük, amíg a sajt kicsit megpirul a tetején (kb. 25 perc).
Megjegyzés:
Karfiolkedvelők figyelmébe ajánlom!
Nem fontos keverni a tejfölt a joghurttal, akármelyik külön-külön is megfelel, ízlés szerint!
A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2013-10-09 21:27:46, szerda
|
|
|
Vaníliapuding
Hozzávalók:
5 dl tej
1 rúd vanília
5 db tojássárga
12 dkg cukor
7 dkg finomliszt
csipet só
Elkészítése: A tejet a cukorral, a sóval és a vaníliarúd kikapart belsejével felforralom. Ebből néhány kanálnyit külön kimerek. Mikor már langyos, belekeverem a tojások sárgáját és a lisztet. Ezt alaposan elkavarom.
Ha felforr a tűzön maradt cukros, vaníliás tej, akkor a bekevert, lisztes részt hozzáadom, és folyamatos keverés mellett, nem túl nagy lángon addig főzöm, amíg besűrűsödik.
A kész pudingot hideg vízzel kiöblített formákba kanalazom, majd a tetejét alufóliával lefedem, hogy ne bőrösödjön meg a pudingom. Néhány órára hűtőbe teszem. A már kihűlt pudingokat gyümölccsel, öntettel kínálom.
A vaníliapudingot rétegezhetjük kedvünk szerint, itt például banánnal és piskótával
WM
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 13
|
|
|
|
2013. Október
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
275 db bejegyzés |
e év: |
2276 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1123
- e Hét: 7924
- e Hónap: 12962
- e Év: 142669
|
|
|