Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 67 
Izraeli fotók
  2013-11-30 22:49:51, szombat
 
  Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Izrael  
Siralomházból szabadult az iráni lelkész
  2013-11-30 19:07:58, szombat
 
  Link

Több mint 1000 napot várt a kivégzésre Juszef Nadar­khani iráni evangéliumi keresztény lelkész, akit váratlanul szabadon bocsátottak, miután megváltoztatták az ellene felhozott vádakat.

Hit és értékek 2012. 09. 14
 
 
0 komment , kategória:  H I T GYÜLEKEZET  
Megvédi az Örökkévaló, a Seregek Ura Jeruzsálemet!
  2013-11-30 16:23:13, szombat
 
  Igefórum Link


Mint a fészke fölött repdeső madár,megvédi az Örökkévaló, a Seregek Ura Jeruzsálemet!
Bizony, megoltalmazza,sőt megszabadítja,megmenti és megkíméli.
Link
 
 
0 komment , kategória:   Igefórum  
Látszólagos ellentmondás
  2013-11-30 10:23:45, szombat
 
  Látszólagos ellentmondás van az ígéretek feltétel nélküli beteljesülése és az engedelmesség fontossága között. A beteljesülés évéről szóló üzenet Isten kegyelmének és igazságosságának a felismeréséből táplálkozik. A kereszténységben régóta emlegetett "feltételekhez kötött ígéretek" kérdése olyan gellert kapott a törvényes szemlélet által, amely gyakorlatilag a beteljesülések iránti hitet és reménységet oltották ki az emberekből, a növekvő bűntudat, önvád, zűrzavar hatására.

Isten kegyelmes: vagyis saját motivációból döntött réges-rég az ígéretei beteljesítése mellett. És Isten igazságos is: akik az Őáltala elrendelt feltételeket betöltötték (nem a kereszténységben egy jó ideje, emberek rendelésére elterjedt feltételeket!), azok tudhatják, hogy az ígéretek nem hiúsulnak meg.

Ami sokszor képtelenné teszi a hívőket az ígéretek birtokba vételére

Az ellentmondás tehát csak látszólagos - és csak azok számára, akik nem ismerik Isten útjait és természetét igazán. Nem ellenkezik egymással az Istennek való engedelmesség, az Ő útjain való járás és a feltétel nélküli szeretetéből fakadó beteljesülés. Jézus azért jött, hogy életünk legyen és bővölködjünk - és tudjuk, hogy az ellenség azért jött, hogy az ellenkezőjét tegye velünk: lopjon, öljön, pusztítson. Sajnos minden módszert bevet, még olyanokat is, amire nem is gondolnánk: keresztény színezetű elvárások elhordozhatatlan terhével teszi reményvesztetté, kételkedővé, hitetlenné - ezáltal teszi Isten gyermekeit az ígéretek bevárására képtelenné, az Istennel való együtt mozdulásra való készségüket elveszítővé.

A beteljesülés éve több meglepetésszerű módon indult be: ahogy olvashattátok is, sokszor kicsiben, nem olyan látványos módon jönnek az első mozzanatok. Ez így volt a második templommal (ahol voltak, akik megvetették a kicsiny kezdetet) és így volt a Messiás eljövetelével is (aki nem dicsőséges királyként vonult be, hanem sokak által félreértett prófétaként szamárháton jött). Másrészt, a beteljesülés egyik legnagyobb "feltétele" (ha már ennyire ragaszkodunk ehhez a nem biblikus fogalomhoz) az, hogy megszabaduljunk a gyermeki hitünket blokkoló bűntudattól és teológiai zűrzavartól. Ebben rengeteg segítséget nyújt az Isten kegyelmének a megismerése. Akik ezt az üzenetet egészséges módon, érett szellemi emberként tanítják, ma rengeteg hasznot hoznak Isten népének. Vannak olyanok is, ahogy múltkor is említettem, akik nem feltétlenül tudnak sokat segíteni a Krisztusban fejlődni kívánó testvéreinknek hosszútávon.
Hosszútávban kell gondolkodni

Igen: hosszútávban kell gondolkodni. Abban kell gondolkodni, hogy a fundamentumok helyreállítása, megerősítése után az építkezést tovább kell folytatni. Ezt tanítja Isten Igéje az Újszövetségben, konkrétan a Zsidókhoz írt levél, ahol a tej után a kemény eledel szükségességéről beszél, az alapot jelentő tanítások után olyan dolgok megértését tűzi ki célul, amit a hallásra megrestültek nem fognak tudni kezelni.

A kegyelemben való hit, az igazság átható, szabadító megismerése után fel kell épülnünk a mi szentséges hitünkben, és igenis, meg kell harcolni minden csatát, ami az ígéret földjének az elfoglalásához szükséges - ahol nem test és vér ellen, hanem szellemi hatalmak és azokhoz kötődő szellemi lények ellen van nekünk tusakodásunk. Ahogy egy nagyszerű konferencián hangzott el a napokban, a szellemi fegyverzet felvétele (lásd Efézus 6) nem egy rituálé, amit reggelente meg kellene tenni - hiszen akkor mikor veszi le az ember? Talán este tudatosan lerakosgatjuk magunkról? Szó sincs róla. Ez valójában egy életformáról szól, amit nagyon érzékletesen fejtett ki Amanda Buys a Budapesten tartott alkalmakon.

Meg vagyok győződve, hogy tovább kell figyelnünk Isten Igéjére és Szellemére, hogy bevezethessen bennünket azokba a stratégiákba, amelyekkel el tudjuk foglalni az összes nekünk szánt ígéretet. Ezeken a területeken sajnos a mai napig sok helyütt gonosz erők tartózkodnak és meg akarják akadályozni, hogy birtokoljuk, ami már a miénk. De ha felépülünk, ahogy Jézus ígérte, akkor a pokol kapui sem vesznek rajtunk diadalmat.

Törekedjünk hát a teljes felépülésre, miközben ahol az alapokat kell még megerősíteni, ott elvégezzük ezt az elengedhetetlenül fontos munkát. Ezt elvégezve pedig menjünk tovább, tanuljunk, imádkozzunk, részesüljünk az Úrtól ajándékba adott szolgálatok áldásaiból.
Se jobbra, se balra...

Arra biztatok mindenkit, hogy kerüljük el a szélsőséges gondolkodást. Ne akarjuk tagadni valamelyik tanítás fontosságát, csupán azért, hogy az általunk kedvelt tanítást jobban kihangsúlyozhassuk. Azzal teszünk bizonyságot arról, hogy odafigyelünk az Úr szavára (a jó Pásztorunk hangjára), hogy nem csúszunk el a szélsőségekbe. Istennek sokféle bölcsessége van, és ezt az egyháza által mutatja be.

Ésaiás 30:21 És füleid meghallják a kiáltó szót mögötted: Ez az út, ezen járjatok; ha jobbra és ha balra elhajoltok.

Országh György
Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyuri naplója  
Hanuka * A fények ünnepe * Ünnepek Izraelben
  2013-11-29 11:54:30, péntek
 
  Link Link


Jézus Hanuka ünnepén

A Jn. 10, 22 elmondja, hogy Jézus a Hanuka (Templomszentelés) ünnepén a Templomban volt. Az ottani beszélgetésben a Messiási mivoltát kérdőjelezték meg: hogy vajon Ő-e Isten Fia? Mindkét kérdésről máig vita folyik a hagyományos zsidóság és a kereszténység között. Jézus úgy szólt magáról, hogy Ő a világ világossága (Jn. 8, 12). Ahogy a szolga gyertya meggyújtja a többi gyertyát, úgy ,,világosodtak meg" a minden nemzet hívői Jézustól, amikor felismerték, hogy Jézus a Messiás. A messiási zsidóság arról emlékszik meg Hanuka alkalmával, hogy a Messiás a világ igazi világossága.

Link LinkNatur in Israel Link Link HAR ADAR
 
 
0 komment , kategória:  Izrael  
Tehát kegyelemmel telve lenni azt jelenti: hálaadással telve
  2013-11-29 10:14:55, péntek
 
  4,11 ... én megtanultam, hogy körülményeim között elégedett legyek.
4,12 Tudok szűkölködni és tudok bővelkedni is, egészen be vagyok avatva mindenbe, jóllakásba és éhezésbe, a bővölködés és a nélkülözésbe egyaránt.
4,13 Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem. (Filippi)
Kénytelenek vagyunk bizonyos dolgok nélkül élni. Nekem is megvan a listám, és neked is. Mit kezdek ezzel a tudattal, hogy bár Istennel járok, mégis vannak (és mindig is lesznek) dolgok, amik hiányoznak az életemből?

Amikor a minap a csalódásaimmal kapcsolatban imádkoztam, rájöttem, valahogy eljutottam odáig, hogy nekem kell az a valami. Ez veszélyes terület, mert ajtót nyit a csalódásnak, csüggedésnek és hasonlóknak. Már kezdtem elhinni, hogy nekem nem elég Isten szeretete és Isten élete. De hát nem pontosan ugyanebbe a kísértésbe esett Ádám és Éva - elhitték, hogy Isten nem elég?

Isten annyi mindent adott nekik, és a kísértés pillanatában mégsem voltak képesek mást látni, mint azt az egyetlen egy dolgot, amijük nem volt. Ezért megszerezték maguknak, és ezzel együtt hátat fordítottak Istennek.

John Eldredge

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link
 
 
1 komment , kategória:  Építő gondolatok  
Chesed-Kegyelem Fórum
  2013-11-28 13:01:09, csütörtök
 
  Link

Izrael Photos Link Link Messiási énekek JÉZUS, MESSIÁS

Jézus, Messiás,
Neve minden név fölött való.
Ő a kezdet és a vég,
Az első és az utolsó.

És aki hallja, az mondja, hogy: Jövel!
Aki szomjas, jöjjön el.
És aki akarja, mind vegye el,
Az élet vizét ingyen.

Jézus, Messiás,
Dávid gyökere, ága.
Izrael reménysége,
Ama fényes hajnali csillag.

És aki hallja, az mondja, hogy: Jövel!
Aki szomjas, jöjjön el.
És aki akarja, mind vegye el,
Az élet vizét ingyen.
 
 
0 komment , kategória:  Messiási énekek  
Kísértés idején
  2013-11-28 11:49:36, csütörtök
 
  "A bölcs ember óvatos, és elfordul a rossztól, de a bolond erőszakos, és gondatlan" (Példabeszédek 14:16. - NASB, Angolból szabadon fordítva).
Mindenki tudja, hogy ha nem akarja, hogy egy méh megcsípje, akkor jobb, ha távol marad tőlük. Ha nem akarsz megégni, akkor ne menj közel a tűzhöz. Ha nem akarsz leesni a szikláról, akkor ne álldogálj a szikla szélén.

Nem az a cél, hogy megnézd, mennyire mehetsz közel a kísértéshez, hanem hogy mennyire tudsz távol maradni tőle.

Példabeszédek 14:16 azt mondja: "A bölcs ember óvatos, és elfordul a rossztól, de a bolond erőszakos, és gondatlan" (NASB fordítása). A bolond azt gondolja, hogy tudja kezelni a kísértést, de kit akar átverni? Nem azért mész egy bárba, hogy csak perecet egyél. Csinálnod kell egy őszinte értékelést. Fel kell derítened, hogy mikor és hol vagy a leginkább kísérthető és a legsérülékenyebb. Azután amennyire csak tudod, távol kell magadat tartani azoktól a helyzetektől.

A Biblia mondja, hogy fuss el a kísértésektől: "Megfontoltam útjaimat, és lépteimet intelmeidhez igazítom" (Zsoltárok 119:59). Ha fizikailag kell magadat távol tartani, akkor tedd azt! Amikor Potifár felesége kísértésbe hozta Józsefet, ő otthagyta a kabátját, ami közben elszakadt. Néha lehet, hogy ott kell hagynod a kabátodat. Csak tűnj el az adott helyzetből. Fuss el előle! Ne ragadj ott! Ha kísértést jelent neked valami, állj fel és válts csatornát! Vagy zuhanyozz le. Vagy kapcsolj be zenét. Menj el sétálni. Olvasd a Bibliát. Hívj fel egy keresztény barátodat a támogató csoportodból! Csinálj valamit, hogy megtörd a varázserejét.

Itt van pár gyakorlati tanács: Soha ne próbálj meg vitatkozni a gonosszal. Minden alkalommal veszíteni fogsz. Több ezer éve volt arra, hogy kigondoljon dolgokat, amikkel visszavághat a próbálkozásaidra. Ne racionalizáld. Ne ítéld meg. Ne vitatkozz vele. A kulcsa az egésznek az, ha eltereled a figyelmedet az adott dologról. Ne nézz a sütikre azt mondva: "Nem akarom őket, nem akarom őket!" Kit akarsz átverni? Fordulj meg! Minél jobban harcolsz egy érzés ellen, annál intenzívebben tör rád. Ha a kísértés hív téged telefonon, ne próbálj vitatkozni vele. Csak rakd le, és menj, csinálj valami mást!

Beszéljük róla:

Hol vagy a leginkább kísérthető? Reptereken? Üzleti utakon? Otthon, amikor egyedül vagy és a gyerekek iskolában? Hétvégén? Ha tévét nézel?
Milyen változtatásokat kell tenned az ütemtervedben vagy az életviteledben, hogy minél kevésbé legyél kitéve ezeknek a szituációknak?

(Rick Warren, Daily Hope, 2013.11.21.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Budapest, ahogy még sosem láttad !
  2013-11-28 11:37:55, csütörtök
 
 

Fantasztikus felvételek fővárosunkról madártávlatból. Ahogy még sosem láttad a várat, az állatkertet, a hidakat, a Zikkurat kilátót és a Nemzeti Színházat. A videót a quadcopter.hu készítette, egy több száz méter hatótávolságú, távirányítós helikopter segítségével. Egy remek ötletnek tartom, akár a város népszerűsítésére is.

QUADCOPTER.HU
Link Link 
 
0 komment , kategória:  Magyarok itthon * nagyvilágban  
Mindig adj hálát Istennek !
  2013-11-27 10:37:25, szerda
 
  Link

Kedves barátom, őrizd magadban a hálás lelkületet.

Adj hálát a testrészeidért, amik megfelelően működnek. Adj hálát a bevételedért, akármennyi is az. Ne arra koncentrálj, amivel nem rendelkezel. Tartsd számon az áldásaidat minden nap. Köszönd meg a jelenlétét és a kegyelmét az életedben, amik mindent megváltoztatnak.

Nem csak több örömed lesz, hanem még több áldást és növekedést fogsz megtapasztalni.

Joseph Prince

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Építő gondolatok  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 67 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 67 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 65
  • e Hét: 2512
  • e Hónap: 3422
  • e Év: 398369
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2023 TVN.HU Kft.