Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
Floridában tanácskoznak a hőszolgáltatásról
  2013-11-12 20:57:55, kedd
 
  Floridában tanácskoznak a hőszolgáltatásról

A debreceni alpolgármester, a helyi távhőszolgáltatás irányítója és a vagyonkezelő vezérigazgatója az újvilági pálmafákig repült
vagy.hu 2013.11.12.12:04
Tengerparton, szállodában, kókusztejet szürcsölgetve készített fotóit rakta fel fészbukos profiljára az egykori debreceni holding-vezér, Nyíri László. A Miskolci Hőszolgáltató Kft. jelenlegi ügyvezető igazgatója többek között Pajna Zoltánnal, Csonka Tiborral és Litauszki Róberttel együtt repült egy konferenciára.
Nyíri László Floridában

A vagy.hu információi szerint Debrecenből 15-en mentek azzal a csoporttal, amely egy energetikai tanácskozásra kapott meghívást a napfényes, különösebb hőszolgáltatásra nyilván nem szoruló Floridába. A delegáltak között van - úgy tudjuk - György Zoltán, a DH-Szerviz ügyvezetője, Litauszki Róbert, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója, Csonka Tibor, a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. vezérigazgatója, néhány hivatalnok, valamint Pajna Zoltán alpolgármester, aki az utat az utolsó pillanatban visszamondó Kósa Lajos helyére ugrott be. (Szerettük volna megtudni, hogy vajon a polgármester 15-ére tervezett, Nagy Bejelentést ígérő beszámolóján már ott lesz-e, de csak annyit tudtunk meg a hivatalban, hogy a ,,jövő héttől dolgozik".)

A vagy.hu szerette volna pontosan megtudni, kinek a költségén szerveződött az utazás, ám erre hivatalos választ egyelőre nem kaptunk. Állítólag mindenkit a ,,saját" cége-önkormányzata finanszírozott. Megkerestük Ágoston Tibor debreceni jobbikos önkormányzati képviselőt, a vagyonkezelő holding felügyelő bizottsági tagját, hogy ő vajon tudja-e a kérdésre a választ. Mivel nem tudta, érdeklődésünket követően a holding titkárságán feltette a költségeket firtató kérdéseit, melyekre írásban kért választ.

A vagy.hu szívesen adna teret az útiköltségekről szóló részletes elszámolásoknak minden egyes érintett, különösen az önkormányzati alkalmazottak és a választott tisztségviselők tekintetében. Várjuk a debreceni polgármesteri hivatal közleményét is olvasóink minél alaposabb tájékoztatása érdekében.

A fotók tanulsága szerint az út remek hangulatban telt, telik, a konferencián szerzett ismereteknek pedig minden bizonnyal a miskolci és a debreceni távfűtést igénybe vevők is hasznát veszik majd.

Nyíri László és egy kisebb aligátor


http://www.vagy.hu/tartalom/cikk/5784_floridaban_tanacskoznak_a_hoszolgaltatasrol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Németországi festmények: már ki is adta a parancsot a kormán
  2013-11-12 20:26:57, kedd
 
  Németországi festmények: már ki is adta a parancsot a kormánynak a Zsidó

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=70240

Világkongresszus
2013. november 11. 17:57
Kincses Albin - Hunhír.info

Ronald S. Lauder szerint "az egész gyűjteményt azonnal fel kell tenni az internetre", hogy mindenki láthassa, mi került elő a nácik megbízásából dolgozó műkereskedő, Hildebrand Gurlitt hagyatékából. A gyűjtemény tartalmazhat üldözött zsidóktól elrabolt műkincseket, az ilyen képek jogos tulajdonosai pedig "nem lesznek fiatalabbak, és a tanúk sem, akik részt vehetnének a visszaszolgáltatási eljárásokban" - mondta a WJC elnöke a Die Welt című lapnak.


Az 1406 képre több mint másfél éve, 2012 februárjában bukkantak rá a műkereskedő fia, Cornelius Gurlitt müncheni lakásában. A hatóságok az idén november elején nyilatkoztak először az ügyről, miután a műkincsfogás története kiszivárgott.

A német kormány szeretné felgyorsítani a tulajdonviszonyok tisztázását. Újabb részleteket még ezen a héten közölnek, és hamarosan nyilvánosságra hozzák a bizonytalan eredetű képek listáját - mondta hétfői tájékoztatóján a német kormányszóvivő. Steffen Seibert hangsúlyozta: meg kell találni az egyensúlyt a nyilvánosság tájékoztatásának követelménye és az igazságszolgáltatási eljárás akadálytalanságához fűződő érdek között. A müncheni festménygyűjtemény ügyét "jogállamhoz méltó módón kell rendezni" - mondta a német kormányszóvivő.

Hildebrand Gurlitt a nácik megbízásából műtárgyakat gyűjtött a Linzbe tervezett Führermuseum, a náci birodalom reprezentatív képzőművészeti múzeumának szánt intézmény számára, és elfajzottnak ítélt alkotásokat adott el külföldi vevőknek. A müncheni gyűjtemény eredetét kutató vizsgálatok alapján sok képet saját magának vásárolt meg a propagandaminisztériumtól.

A szakértők úgy vélik, hogy összesen 315 kép közintézményekből, állami, tartományi vagy önkormányzati fenntartású múzeumból került a Joseph Goebbels által vezetett minisztériumon keresztül Hildebrand Gurlitt magángyűjteményébe, így ezeknek a képeknek a jogos tulajdonosa a Gurlitt család. Ugyanakkor a gyűjtemény egy másik, 181 darabból álló része valószínűleg egy drezdai zsidó műgyűjtőtől származik, aki a náci hatalomátvétel után sorra megvált képeitől és végül külföldre menekült a terror elől. Ezek a képek az elrabolt művek kategóriájába tartoznak, vagyis az eredetei tulajdonos örökösei igényt tarthatnak rájuk.

A lényeg abban rejlik, hogy a zsidó műgyűjtő ELADTA a megvásárolt képeket, tehát semmi esetre sem tarthatnak rá igényt azok az örökösök, akik a drezdai zsidóval üzleteltek. Az meg teljesen mindegy, hogy egy kenyért, vagy egy kilo aranyért adták oda tulajdonukat. A nagy szemfényvesztés nem más, mint egy újabb zsidókárpótlás. És a birkaállam ezt is benyeli. Ja, a nagypapa egy kiló aranyat adott egy disznóért, amit aztán vélelmezhetően elraboltak a szerencsétlen eladótól. De mivel a nagypapának volt egy kiló aranya, akkor adja vissza a magyar állam. Ha valaki ilyennel állna elő, hülyére röhögnék. De a zsidók most ugyanígy próbálkoznak. Persze vannak egyenlők és egyenlőbbek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az igazi bűnösök ágyban, párnák közt haltak meg
  2013-11-12 20:19:22, kedd
 
  Az igazi bűnösök ágyban, párnák közt haltak meg

A borítékokat osztogató Antall József

"A kádári múlt ügynök-emberei rendszerváltóként tündököltek az 1990 utáni politikai életben. S ami ebből következik, soha nem a nemzet érdekében döntöttek, hanem a megbízójuk utasításai szerint. Érthető hát, hogy a rendszerváltás fából vaskarika lett. Rendszerváltás nekik, - ,,rendszerváltás" nekünk.

Lakatos Pál:

Részlet következik a 2003-ban megjelent ,,Rendszerváltó" miniszterelnökök pórázon című könyvemből.

Lakatos Pál (a továbbiakban L. P.): Antall József, mint miniszterelnök a politikai ellenfeleit olyan borítékokkal fenyegette, amelyekben az illetők beszervezési dokumentációja volt.
Kőrösi Imre (a továbbiakban K. I.): Igen, ez szörnyűséges zsarolás. Ezt megélte egyébként az általam nem nagyon tisztelt Torgyán József is. Amit Antall csinált, az államtitoksértés volt. Fel is hívtam a figyelmét arra, hogy neki sincs joga arra, hogy bárkinek a dossziéját egyszerűen csak elővegye, mert vagy generálisan rendezzük ezt a kérdést, mint ahogy Magyarországon kívül valamennyi környező ország megtette, nemcsak a magánosítás formájában, hanem az ügynökkérdés kezelésében is, vagy hagyjuk az egészet a fenébe. De ahhoz sincs joga, hogy például Csurka Istvánnak azt mondja, az alakuló MIÉP-ben - akkor még Magyar Igazság Pártban -, nagyon sok ügynök van a harminc tagból. Mondtam neki, hogy ez a módszer - ha tiszteli a polgári demokráciát - nem megengedett. Ez minden esetben kétélű fegyver, akár belső, akár külső politikai ellenfeleinkről van szó. Tudniillik, ugyanezt a zsarolást követte el velük szemben, de még alattomosabban a Horn-csapat, amikor Kósa Ferenc Kossuth-díjas művészt, filmrendezőt, MSZP-s országgyűlési képviselőt átküldték, és közölték, hogy hagyja abba az MDF a privatizáció felülvizsgálatát, mert ha nem, akkor kiteregetik az MDF-es képviselők ügynökmúltját. A szocialisták akkor ezt nem tették meg, látszólag abbahagyták ezt a piszkos politikai zsarolást, és akkor mi folytatjuk ezt 1991-ben. Antall József, szocialista kérésre eltávolítja Torgyánt a kisgazda frakcióból, de nem sikerül teljes egészében a terv, mert a kisgazda 36-ok ott maradtak a húsos fazék mellett. Vagy éppenséggel az MDF-ből kiváló MIÉP-ből sem lehetett nagy pártot csinálni, mert az ügynökök - Antall korábban idézett megjegyzése után - haladéktalanul eltávoztak Csurka mellől. A harminc fős alakuló csapatból alig maradtak a Magyar Igazság és Élet Pártjában. (Ez lett aztán a Csurka-féle párt végleges neve.)
L. P.: Antall József, beszervezése után jelentett?
K. I.: Ugyanúgy, mint Csurka István vagy Bilecz Endre, vagy sorolhatnám a volt képviselőket, akik félig meggyónták az igazságot, és azt állították, hogy nem működtek együtt a tartótisztjükkel. Ilyen nincs, ez gyakorlatilag lehetetlen! A titkosszolgálatoknak nem lehetett butaságokat beszélni, vagy dezinformálni őket, csak az hiszi el, aki nem ismeri a szolgálatok működését. Magyarországon a titkosszolgálatok után teljes egészében átvették az ÁVH politikai rendőrségének szerepkörét, személyi állományában is szinte teljes egészében megegyeztek.
L. P.: Mint ahogy 1990-et követően a Nemzetbiztonsági Hivatal is - feltételezem - átvette a III-as főcsoport-főnökség embereit.
K. I.: Nagyon kevés kivétellel, igen, öt-hat főtiszt eltávolítása volt csak napirenden. Ez utóbbiak menesztésének az volt az oka, hogy nagyon magas beosztásba kerültek az általuk korábban beszervezett személyek, akik aztán, lelkiismeret furdalásuk miatt, eltávolították beszervezőiket a hatalomból. Néhány emberről van csak szó, ők az újsütetű képviselők és politikai vezetők személyes bosszújának áldozatai. Egyébként, aki személyes bosszút állt, az a saját rendszerén állt bosszút, nem pedig a szolgálatból kitaszítottakon. Gyakorlatilag a politikai rendőrség, amelyik az ávóból alakul, személyi állományában és módszereiben is azonos az elődjével, és közel másfél millió embert foglalkoztatott ügynökként, hálózati személyként, gazdasági besúgóként. Innen nem lehetett szabadulni, a titkosszolgálatoknak szigorú elemzéses rendszereik vannak, írásos nyoma van a jelentéseknek, és a jelentéseket olyan tisztek elemzik - akiket az ügynökök természetesen nem ismernek -, hogy a harmadik hazugság után, vagy ha éppen nem jelentettek, azonnal megkeresték, és az összes előnyt megvonták tőlük. Tudniillik az ügynököknek hatalmas előnyöket biztosítottak. Nemcsak Pokorni volt fideszes pártelnök édesapjára volt ez jellemző. A céggel együttműködő emberek családja minden esetben előnyösebb helyzetbe került. Nemcsak az MSZMP KB-nek voltak előnyt élvező emberei! Akik együttműködtek a politikai rendőrséggel, azok sokszor a civil emberek szempontjából érthetetlen módon gazdagodtak, vagy jutottak más lehetőségekhez. A ,,rendszerváltozásunk"egyik legsúlyosabb problémája ez, hogy az ügynökök valóban végig szerepet játszottak az átalakításban, majd utána a politikai vezetésben is, minden kontroll nélkül, és annak előnyeitől sem lettek megfosztva. Sem a politikai, sem pedig a gazdasági vezetők, utóbbiak jelentős része egyébként ügynökként együttműködött a múlt rendszerrel, ha nem volt párttag. Tehát a mai milliárdosok is jelentős részben ügynökök voltak, mint ahogy a sztárbűnözők és sztárügyvédek is. Hivatalosan is együttműködő személyek voltak, miután az ügyvédi kamarák kialakítását is az MSZMP KB társadalmi kapcsolatokat felügyelő osztálya ellenőrizte. Erre külön funkciót hoztak létre minden megyei és városi pártbizottságban.
L. P.: Antall József beszervezése kapcsán említette a viharkabátos embereket, és azt mondta, hogy közülük nagyon soknak a fényképe megtalálható a Terror Háza Múzeumban, és bizony a mai politikai utódokkal rokoni kapcsolatba hozhatók. Mondjunk neveket!
K. I.: Pető Iván, Bauer Tamás... Rengeteg nevet felsorolhatnánk. Azt mondjuk, hogy az apák bűneiért a fiúk nem felelnek. Erről Antall Józseffel kétszer is beszéltem. Nagyon sántít ez az állítás. Tudniillik, ha azt mondom, hogy nem felelünk a szüleink, nagyszüleink bűneiért, a Karikás Frigyesekért, a Szamuely Tiborokért, a Kun Bélákért, a Petőkért, a Princzekért, a Bauerekért, a Péter Gáborokért (Péter Gábor unokája hatalmas vagyonnal rendelkezik, jelenleg Svájcban él), sem politikailag, sem gazdaságilag, akkor én, mint ezek fia, hogy kerültem a rendszerváltozást követően vezető szerepbe? Hatalmas előnyöket élvez a mai politikai és gazdasági vezetők jelentős része, akiknek az édesanyjuk, édesapjuk, nagyapjuk részt vett a magyar nemesség, a magyar értelmiség, a magyar érzelmű, hazai érdekeket képviselő emberek fizikai kiirtásában is. Súlyos problémákat vet ez fel. Féloldalú igazságokkal van teli az egész magyar politikai ,,rendszerváltozás" gondolkodásmódja. Mennyire felháborodik a sajtó vagy a politikai ha valaki szóba hozza, hogy kinek ki volt az édesapja. De elnézést kérek, az ősök nyomán lettek ők milliárdosok, politikai vezetők, bankárok, gazdasági vezetők, diplomaták. Ezért nem kerülhetett más abba a pozícióba, mert annak nem volt besúgó, nem volt ávós az édesapja, nem volt beszervezett bíró, ügyész és rendőr sem. Tehát, amikor azt mondjuk, hogy a politikusok nem felelnek a szüleik bűneiért, akkor az előnyeit miért élvezhetik? A magyar ,,rendszerváltozás" egyik legsúlyosabb szégyene, a gazdasági váltásokon túl, hogy voltak olyan miniszterelnökök, akik ávósok voltak, voltak olyanok, akiket beszerveztek, de voltak olyanok is, akik nem voltak hajlandók bocsánatot kérni, soha semmilyen szituációban, sőt a piszkos múltjukat még büszkén vállalták is. Nem igaz, hogy a magyar társadalomnak nem volt meg az igénye az erkölcsi megújulásra. Az viszont igaz, hogy nem volt olyan miniszterelnök, aki erre egyáltalán ösztönözte volna a magyar társadalmat. Ma az igazán jól élő emberek az ügynökök vagy a családi kapcsolatukkal a párthoz és a titkosszolgálathoz kötődő személyek közül kerülnek ki, és a szocializmus vesztesei ma is vesztesek maradtak. Gondoljuk akkor végig, hogy milyen váltást irányítottak ezek a miniszterelnökök! A tulajdonuktól korábban megfosztottak jelenleg is kisemmizettek. És itt vannak az életüktől, a szabadságuktól megfosztottak. 1956 áldozataira csak és kizárólag hivatkozik a magyar politikai elit jobbról, balról, középről, még azok is, akik 1956 leverésében tevőlegesen részt vettek. Ugyanakkor egyetlen egy komoly ítélet nem született sortűz-ügyben! Tudatosan nem született. Azért, mert a sortüzek irányítói vagy gyerekei ma is irányítanak. 2002-re eljutottunk odáig, hogy a mai kormányban ügynökök és a volt MSZMP Politikai Bizottságának tagjai szerepelnek. És mind azt mondja, hogy ők akkor a titkosszolgálati anyagokat nem vizsgálták, nem is kaptak belőle.
L. P.: Csehák Juditra gondolt az előbb?
K. I.: Igen, és Gál Zoltánra, Horn Gyulára, Medgyessy Péterre. Titkosszolgálati anyagok nélkül, az ügynökök jelentése nélkül politikai, főleg gazdaságpolitikai, társadalmi döntések nem is születhettek. De ők azt hazudják, hogy ez az egész nem is érdekelte őket, tulajdonképpen nem is voltak kapcsolatban a titkosszolgálatokkal. Holott Gál Zoltán volt a belügyminiszter, akinek közvetlen irányítása alá tartoztak a főcsoportfőnökségek. Ez az, amit a magyar társadalom oly' nehezen ért meg, és nehezen fogja a következő évtizedekben is megérteni. Tudniillik a Gestapo, majd az ÁVO, utána a politikai rendőrség vezetésével gyakorlatilag Magyarország értelmiségét fejezték le. Vagy együttműködővé tették, vagy egyszerűen fizikálisan megsemmisítették. Jelentős részben az ún. '56-osok emlékének kiirtása is folyamatban van, mert ma már eljutottunk odáig, Antall József és a többi miniszterelnök vezetésével, hogy ha az'56-osok kerülnek szóba, csak marakodó, civódó öreg emberekről beszélnek. Rácz Sándorról például Antall József nekem is olyanokat mondott, amiket nem szívesen mondanék el. A lehető legnegligálóbb volt a véleménye.
L. P.: Volt Antallnak egy kijelentése Rácz Sándorral kapcsolatban, hogy ő nagyon szereti Rácz Sándort, és nagyon szívesen vinne koszorút a sírjára.
K. I.: Ez például ízléstelen. Valakinek az életével játszani, vagy a halálát kívánni még viccből sem szabad. Antall Józsefnél ettől függetlenül egész élete, miniszterelnöki pályafutása alatt tapasztaltam a félelmet. Félt a személyi döntésektől, mindig halasztgatott, mint egy osztályfőnök, látni, hogy nem jó, de mit csináljak, maradjon még. Például Csurka Istvánról mondta, hogy milyen rossz a személyzeti politikája. Megkérdeztem tőle, hogy miért, amire azt válaszolta, hogy ő jelölte Gombár Csabát, Hankiss Elemért...
L. P.: A rádió- és tévéelnököt.
K. I.: Valóban igaz, hogy ő jelölte, ő is beszélt először velük, és ő győzte meg őket. Utána pedig kiderült róluk, hogy mennyire nem MDF-pártiak, és mennyire rosszak azok a személyi döntések, amelyek egyébként nemcsak a média területén történtek meg. Mert Magyarország a fizikálisan is kiirtott nemessége miatt meghasonlott állapotban éli meg a ,,rendszerváltozást".Meghasonlottak a miniszterek, a miniszterelnökök, a nyolcszázezer párttag, meghasonlottak az ügynökök, akik szerették volna, ha a tettük soha nem derül ki. A párttagok átírták az életrajzukat, beépültek a civil szervezetekbe, mindenhova. De meghasonlottak olyan komoly tartású volt főnemesek is, akik hazajöttek, és egy pillanat alatt kikoptak a magyar politikai életből, a perifériára szorultak. Mondok erre egy példát: amikor az ÁVÜ éléről leváltották a kommunista ivadék Tömpét, az utódját csak nagyon nehézkesen jelölték ki. Hazahozták Teleki Pál unokáját, s kinevezték, mint gazdasági szakembert az ÁVÜ élére, de az ifjabb Teleki nem volt hajlandó ezt a privatizációs szabadrablást engedélyezni. Ezért azonnali hatállyal eltávolították úgy, hogy a lába sem érte a földet. Olyan helyzetet teremtettek, hogy ne lehessen tovább igazgató, mert ő komolyan gondolta hazája érdekeinek érvényesítését. Hoztak egy Szekeres Szabolcs nevezetű szélhámost - természetesen a miniszterelnök hozta őt, hiszen mindig a miniszterelnök dönti el, hogy ki kerüljön az ÁVÜ, később az ÁPV Rt. élére -, aki Bokros Lajos haverja volt. Tehát, ha valaki becsületes, akkor hoznak helyette egy korrupt, lecsúszott gazembert. Ő sem válik be, amikor róla is kiderül, hogy már tényleg nem közénk tartozik, akkor a negyedik megoldásra megjön Csepi Lajos. A volt KISZ KB-ből. Itt a rendszerváltozás legsúlyosabb problémája. Antall József többször kérdezte, szerintem kit lehetne kinevezni. Hisz Tömpe nem volt jó, Teleki sem, nem jó Csepi Lajos sem, mondjak neveket. A végén kiderült, hogy nevek lettek volna, lett volna itt mérnöki kollégium, lett volna itt minden, csak 1990-ben, a ,,rendszerváltozás" után az volt az első, hogy az értelmiségi bázist azonnal szétzúzták. Például az ezertagú mérnöki kollégiumot rögtön szétverte az MDF. Amikor győztünk, attól kezdve nem volt már szükség szakértőkre. Egyetlen igaz embert sem vettek igénybe, csak egy párat pártkatonaként, de nekik sem volt jelentős szerepük.
L. P.: Régóta szeretnék visszatérni a rózsadombi paktumra. Beszéltünk már róla, és említettünk neveket. Azokét, akik a húsz pont elfogadásánál jelen voltak. Nyers Rezsőnél és az MSZMP tagjainál hagytuk abba. De bővebb listáról kell beszélni.
K. I.: Ezek az ún. paktumokat létrehozó emberek lazán csatlakoztak egymáshoz. Rendszeresen összejártak, mint ahogy a szabadkőműves hálózatok is, mondjuk kártya- vagy sakkpartinak álcázva, szoktak összejárni. A rózsadombi csapatba bankároktól, értelmiségi személyektől kezdve a jelenlegi pénzügyi vezetőkig, többen tartoznak. Ezt a szellemiséget úgy lehetne talán megnevezni, hogy ez olyan pénzügy-kutató szellemiség, ahol a hazai érdek nem játszott szerepet. És mindegyiküket, akiket előre toltak, a média pillanatok alatt sztárolta.
L. P.: Olvastam egyes kiadványokban Antall József nevét, mint résztvevőt, Boross Péterét, Horn Gyuláét, Göncz Árpádét, Paskai Lászlóét, Zoltai Gusztávét, a Mazsihisz akkori ügyvezető igazgatójának a nevét. Olvastam az izraeli, az amerikai titkosszolgálat képviselőjéről, a KGB-ről, a magyar titkosszolgálatról. Ezek mind valós információk?
K. I.: E nélkül nem lehetett volna a ,,rendszerváltozást" levezényelni. A szolgálatoknak mindenre rálátásuknak kellett lenni. Elképzelhetetlen, hogy a KGB, vagy a magyar titkosszolgálatok - amelyek egészen a legalsóbb szereplőkig beépültek a legkisebb téesz hierarchiájába is -, ne szereztek volna folyamatosan információkat a ,,rendszerváltozás" boszorkánykonyhájának működéséről. Ez lehetetlen! A fölsorolt nevekhez tudnék még kétszáz nevet mondani, akik jelenleg a Rotary Klub, a szabadkőműves páholy tagjai. Hogy melyiké, az nem is igazán lényeges, inkább az, hogy a szabadkőművesség nemzetek fölötti csapat, a működése mindig átnyúlik - a ,,magasabb szellemiség" nevében - a határokon. A szabadkőművesség nem hagyja a hazai érdekeket érvényesülni, az alantas.
L. P.: Kik ma a hazai szabadkőműves páholy vezérei?
K. I.: Ha valaki megnézi a Rotary Klub tagságát, akkor minden további nélkül rájuk bukkan. A hazai politikai vezetők jelentős része tevőlegesen vagy rokoni kapcsolatok révén kapcsolódik ide. Tehát mindegyik kormány alatt - a jelenleginél is, a Fidesz-, a Horn- és az Antall-kormány ideje alatt is - mindenről informálva voltak a szabadkőműves páholyok.
L. P.: Ön azt mondja, hogy 1990 óta mindegyik magyar miniszterelnök tagja volt a szabadkőműves páholynak, vagy akik élnek, még ma is tagjai? Páholytag a többi vezető politikus is?
K. I.: Az igazi baj a magyar ,,rendszerváltozásnál" az, hogy alapvető kérdéseket nem tisztázott, nem beszélte ki a társadalom magából. Alapvető társadalompolitikai, történelmi kérdéseket, az egyházakkal, a hitélettel kapcsolatos kérdéseket, amelyek nélkül nem lehet egészséges módon társadalmat építeni. Nagyon vigyázok itt a szavakra, tudniillik ameddig egy szabadkőműves nem tesz beismerő vallomást - amit nem nagyon tesznek meg - addig igen esélytelenül lehet bizonyítani, hogy a páholy tagja-e vagy sem. A szabadkőművesek több százéves történetében nagyon kevés áruló élte túl a ,,gyónását", amikor elmondta, hogyan működik a szabadkőműves hálózat. Teljesen biztos viszont, hogyha nem a hazai érdekek érvényesülnek, akkor az idegenek akarata szerint történik minden.
L. P.: Már pedig a mögöttünk álló esztendők azt bizonyítják, hogy nem a hazai érdekek voltak a legfontosabbak.
K. I.: Magyarországon nem a hazai érdekek szerint történt az átalakulás, sem gazdaságilag, sem társadalmilag, de ezt nem most mondom először. Elmondtam már a magyar parlamentben, 1992-ben vagy '93-ban, mint parlamenti képviselő. Soha senki nem cáfolt, hogy ez nem így van. Tehát, ha nem a hazai érdekek érvényesülnek, akkor valamilyen más érdeknek kell érvényesülni. Én legjobban attól féltem a magyar társadalmat, amikor a privatizációs csalók és politikai vezetők kérésére ezt a gondolatsort tudatosan úgy jelenítik meg, hogy antiszemita kijelentésekre ragadtatják magukat. Magyarul: elkezdenek zsidózni. Tudni kell, hogyha valaki ma Magyarországon felveti a zsidó kérdést, és erőszakosan teszi azt, az mindenkor a baloldali és a szabadkőműves csapat megbízottja. Száz százalékosan bizonyítható, hogy ha valaki erősen zsidózik és bátran kiabálja, hogy Magyarországon cionista gondolkodásmód érvényesül, akkor az kizárólag utasításra cselekszik. Ez azért veszélyes - itt most nagyon nehezen formálom megint a szavakat -, mert nagyon sok ember tűnik föl manapság is, és mondják a zöldségeket a zsidó terjeszkedésről, egyébről, majd érdekes módon ezeknek a kijelentéseknek soha nem lesz következménye. Sem a Csurka-féle Pannon Rádióban, sem a televízióban, sehol sem. Tehát ebből látható, hogy minden egy tőről fakad, kimondatnak bizonyos féligazságokat, és ez által negatívan befolyásolják hazánk megítélését.
L. P.: Kimondhatjuk a magyarországi két legmagasabb rangú szabadkőműves nagymester nevét?
K. I.: Biztosan megsértődnének, ha kimondanánk, de azért annyit hadd mondjak, mind a kettő több ország állampolgárságával rendelkezik, nem csak magyarral. Bankári-politikai körökhöz csatlakozók. Lehet, hogy a végére kimondjuk ezeket a neveket.
1989 decemberében Romániában zajlott a ,,forradalom". Lőtték a televízió székházát, majd később megtudtuk, hogy akik kint ,,forradalmárként" lőttek, azok az orosz reguláris hadsereg tagjai, és aki a televízió székházában, fején egy rohamsisakkal állandóan kamerák kereszttüzében volt, az pedig nem más, mint a Moszkvából hirtelen hazaküldött, hazazavart Iliescu, akiből később köztársasági elnök lett. Tehát ilyen művi volt ez a forradalom Romániában. Erre visszagondolva nekem eszembe jutnak az 1989-es hazai tavaszi napok-hónapok, amikor is az ellenzéki kerekasztal résztvevői, a korábban teljesen ismeretlen emberek, kamerák kereszttüzében, élő műsorban tárgyalnak, és a televízió jóvoltából - mint ahogy Iliescu Romániában - ismertté lesznek itthon, és máris ők kerülnek a politika élére. Tulajdonképpen ez a televíziós ismertség - a konspirációk mellett - emelte Antall Józsefet is első számú politikussá Magyarországon.
Kőrösi Imre (a továbbiakban K. I.): Erről egy pár szóval beszéltünk már korábban. Ez úgy történt, hogy Levendel László szólt Csoóri Sándornak, majd ezek után Szabad György tanácsadójaként odakerült Antall József, és valóban, szinte a semmiből jőve, nagyon komoly hozzászólásokat hallottunk tőle. Ő akkor már a bennfentes információk alapján döntött az ellenzék oldaláról. Azt is lehetett látni, hogy ez a szerepkör milyen módon erősödik, tudniillik Antall Józsefet nemcsak az MDF-tagság és az ide szerveződött emberek, hanem az ellenfél, a szocialista párt is lehetséges miniszterelnök- jelöltként tartotta számon.
Lakatos Pál (a továbbiakban L. P.): De hát az ellenfél az a baloldal! Akkor?! Vagy nem arról van-e szó éppenséggel, amiről mindig beszélünk, hogy Magyarországon, a politikai elitet tekintve, nincs bal- és jobboldal. Csak baloldal van, és vannak balról jobbra küldött emberek.
K. I.: Ha tovább folytatjuk a gondolatot, csak ide lyukadhatunk ki. Ugyanis az ellenzéki kerekasztal felállítása úgy történt, hogy az MSZMP- vel szemben volt a harmadik oldal, a szakszervezet...
L. P.:...amelyik tulajdonképpen szinte azonos a volt MSZMP- vel.
K. I.: Jelenleg is egy és ugyanaz, hisz a szakszervezet az MSZMP által szervezett csapat. Valamint ide tartoztak még az MSZMP által odahívott, nem regisztrált tagsággal rendelkező egyesületek és társadalmi szervezetek képviselői, akiket az MSZMP Politikai Bizottsága jelölt ki. Magyarul, az MSZMP-sek leültek saját magukkal tárgyalni. Ebből következően itt sem jobboldalról, sem baloldalról nem lehet beszélni. Itt gyakorlatilag az ún. rendszerváltó csapat - az ideológiák kitalálása mellett - a személyi vagyon megszerzésére törekedett. A társadalom nem ideológiák mentén osztódott meg, hiszen a jobboldaliságnak az utóbbi negyven évben nem is volt gyökere. Ezért kreálni kellett egy csinált ellenzéket, amit jobboldalnak neveztünk el MDF-estül, kisgazdástól, mindenestül.
L. P.: Hogyan ,,építik fel" Antall Józsefet, hogy végül 1990-ben miniszterelnöke lesz Magyarországnak?
K. I.: Amikor már látszik, hogy belátható időn belül szükség van ,,rendszerváltozásra", az ellenzéki kerekasztalnál valóban kimagaslik Antall József szereplése a többi dilettáns közül. Most nem akarok senkit sem minősíteni, de nincs nagyon sem a kisgazda pártban, sem a szabad-demokratáknál olyan politikus, aki az ellenzéki kerekasztalnál egyáltalán értékelhetően hallatta volna a hangját. Kitaláltak egy legendát, hogy ellenzéki üldözöttek voltak, a sajtó is erre építette fel a szerepüket. Az SZDSZ-ben például mindenki üldözött volt, Demszkytől kezdve Kis Jánosig. Nekik az volt a szerepük, hogy lebontsák a szamizdat rendszert, és ebben a Szabad Európa Rádió, a művelt Nyugat csapata erősen segített nekik. Őket futtatta, holott tudni kell, hogy a Szabad Európa Rádióban a keleti titkosszolgálatoknak jelentős befolyásuk volt az 1950-es évek után. Tudott volt, hogy ez a szolgálat nagyon indifferens módon, operatív eszközökkel, de beépült ide, és gyakorlatilag a Szabad Európa Rádió Moszkvától kapta az utasításokat. Amikor Antall József az MSZMP KB egyik vezető politikusának instrukciói alapján jól eladta magát...
L. P.: Pozsgay Imréről beszélünk...
K. I.: ...akkor gyakorlatilag az MDF-et ki kellett jelölni, hogy most már ne csak szocialisták legyenek, ne legyen mindenki baloldali. Ha az MSZMP-t és az MSZP-t baloldalnak nevezem, akkor vele szemben egy jobboldali pártot kell felállítani. Óriási versengés alakult ki, egymást licitálták túl a pártok. Az SZDSZ már a végén agyagba döngölte a kommunistákat, pedig ez a párt csak szélsőbalos csoportosulás volt, maoista vezérkarral. Ha üldözték volna őket, akkor csakis maoista múltjuk miatt tehették volna meg. Az SZDSZ részéről kifejezetten jobboldalinak tűnő jelszavak hangzottak el, annyira, hogy a végén már Antall József megfontoltsága olyan benyomást tett, hogy végre valakire rá lehet bízni az országot, mert az agyagba döngölő kommunistázással és a kivilágos-virradatig hintón járó kisgazdákkal nem lehet sokra menni. Nemhogy Európában, de még Magyarországon sem. Tehát itt volt egy jól informált, jól eladható ember, akiről ráadásul kitaláltak egy legendát a jó nyugati kapcsolatairól, mert azt senki nem tudta, főleg nem a magyar választó, hogy azok a kapcsolatok titkosszolgálati gyökerűek. Ezek után az MDF-nek gyorsan ,,jobbra át"-ot kellett csinálni, ami abból állt, hogy leváltják Bíró Zoltánt, Antall Józsefet megválasztják elnöknek, és ettől kezdve hivatalosan is miniszterelnök-jelöltté lép elő. Most már, hangsúlyozom, a teljesen buta MDF-tagság, Szabó Iván szavait idézve, ez a rettenetes tagság, nem is érti, hogy Bíró Zoltán elmenetele után ők már nem a szocialista párt reformáló csapata, hanem jobboldali konzervatív csapat. Hangsúlyozom, sokan még közvetlenül a vezetőségben sem értették, hogy mostantól ők az MSZMP-nek vagy utódpártjának, az MSZP-nek jobboldali ellenfelei lesznek. De Antall József ekkor már elég jól felépítette a saját klientúráját, és az MDF, mint mesterségesen létrehozott egyesület vagy mozgalom, azokból a személyekből állt, akiknek a politikai alapképzettségük egyenlő volt a nullával. Vagy, mert ügynökök voltak, vagy, mert olyan tevékenységet folytattak, amelyek nagyon távol álltak a politika legalapvetőbb kérdéseitől is. Szemmel látható volt, hogy a választási kampányban az események sodorták ezeket a mesterséges politikai kreálmányokat. Eljutottunk odáig, hogy az MDF ,,tavaris konyec"-et hirdetett, tavaszi nagytakarítást, hogy kirugdossák az összes kommunistát, mindenkit elszámoltatnak. Mindezt a jogállamiság kereti között fogjuk csinálni - mondta Antall József. Ez a Nyugatnak is tetszik. Antall József a Keletről Nyugatra átállt kommunista hűbéresekkel, mint szakemberekkel tárgyal. Annyira emberi kapcsolatok alakulnak ki, hogy az utolsó fél évben Antalléknak már külön irodájuk van a parlamentben, és a minisztériumok államtitkári vagy miniszteri szinten találkoznak az ellenzéki politikai vezetőkkel, köztük Antall Józseffel is, rendszeresen.
L. P.: Németh Miklós kormányáról, minisztériumairól van szó.
K. I.: Így van, Németh Miklóssal és csapatával Antall József baráti kapcsolatokat alakít ki, rendszeresen konzultál Horn Gyulával, Kovács Lászlóval, Németh Miklóssal. Tőle tudom, hogy heti rendszerességgel tájékoztatták őket az elképzeléseikről. De annyira selejtesre sikerült a politikai leváltása, hogy amikor idősebb Bush elnök Magyarországra érkezik, és bemutatják neki az ún. szakértői kormányt, az MSZMP által kreált ellenzéki politikusokat, a szó szoros értelmében - amerikai barátaimtól tudom - meg van rémülve az amerikai elnök, hogy ezeket meg honnan szalajtották. Tölgyesi Péternek és az akkor még igen alulképzett Fidesz-vezérkarnak halvány elképzelése sincs arról, hogyan néz majd ki az elkövetkezendő évek Magyarországa. Az MDF-en belül egyedül Antall József tud valamit beszélni a politikáról."

Világ Magyarsága, 2013,november 7.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Kádár-rendszerben élnének a fiatalok
  2013-11-12 20:17:18, kedd
 
  A Kádár-rendszerben élnének a fiatalok

2013.09.19. 09:00 | H.Z., Hu-Zo


Megdöbbentő eredményt hozott a Kutatópont Kft. felmérése. A cég nyolcezer, 15 és 29 év közötti fiatalt tesztelt - többek között - a munkavállalással, a szabadidős tevékenységekkel és az alkoholfogyasztási szokásokkal kapcsolatban.

A felmérés egyik legnagyobb meglepetése talán az, hogy a magyar fiatalok szerint jobb lehetett a Kádár-rendszerben élni. A szocializmus iránti nosztalgia elsősorban a napi megélhetés, a szociális biztonság, a ­munkale­hetőségek, valamint a ­lakás­hoz jutás miatt ennyire erős.

A megkérdezettek 70 százaléka repülne vissza az időben és élne a Kádár-érában, pedig személyes élményük nem nagyon lehet arról a korszakról.

Nem ragaszkodnak Magyarországhoz

Az is kiderült, a magyar fiatalok túlságosan is elkényelmesedtek. Válság ide vagy oda, egy kedvezőbb munkalehetőség miatt csak minden harmadik lenne hajlandó másik településre költözni, és csupán minden ötödik töltene napi több órát munkába járással.

A felmérés készítői arra is rákérdeztek, mit csinál ­sza­bad­ide­jé­ben ez a korosztály.

- Arra kértünk mindenkit, hogy a két legfontosabb tevékenységet említse. Ez alapján az internetezés, valamint a tévézés végzett az első két helyen - mondta a Borsnak Székely Levente, a Kutatópont Kft. kutatási igazgatója.

A magyar tinik többsége azt is látja, hogy jól fizető álláshoz csak kemény tanulás árán lehet jutni, ezért is szeretne 61 százalékuk tovább tanulni. A megkérdezettek 59 százaléka beszél valamilyen idegen nyelvet, ami erős összefüggést mutat az iskolai végzettséggel. A szakmunkásképzőben végzettek csupán 27 százaléka, míg a diplomásoknak 95 százaléka tud anyanyelvén kívül más nyelven is kommunikálni. A fiatalok mindössze egyharmada ragaszkodik ahhoz, hogy kizárólag Magyarországon éljen.
Fotó:Bors
Az internet a baráti kapcsolatok ápolásánál is fontosabb

Nem elégedettek a párkapcsolatukkal

A kutatók a káros szenvedélyeket sem hagyták ki a sorból. A fiatalok 27 százaléka még mindig napi szinten dohányzik, és 9 százalékuk használ valamilyen illegális drogot. Az alkoholfogyasztás eléggé felemás képet mutat. A megkérdezettek 55 százaléka az elmúlt egy évben egyszer vagy egyszer sem fogyasztott alkoholt. 13 százalékuk hetente egyszer iszik, és közülük 1 százalék naponta alkoholizál.

A kutatás készítői a párkapcsolatokra is rákérdeztek. A 15 és 29 év közöttiek tizede házas, 17 százalékuk együtt él tartós párkapcsolatban. A függetlenek felének van barátja vagy barátnője. Ami különös, hogy a megkérdezetteknek csak 64 százaléka elégedett a partnerkapcsolatával.

Nem akarnak gyereket

Az önképük viszont pozitív a magyar fiataloknak. Közel 75 százalékuk elégedett az egészségi állapotával, sőt a külsejével és a kondijával is. Az is jól látszik, hogy a gyerekvállalási hajlandóság ebben az életszakaszban a korábbi évekhez képest csökken. Kétezerben még 77 százalékuknak nem volt gyermeke, tavaly már 85 százaléknak.

Arra a kérdésre, hogy az elmúlt tíz évben hogyan alakult az ország gazdasági helyzete - javult, nem változott vagy romlott -, a fiatalok ­három­negyede úgy válaszolt, hogy a helyzet romlott, miközben minden tizedik megkérdezett érezte úgy, hogy nem változott, és csupán minden századik válaszadó mondta azt, hogy a gazdasági helyzet javult.


http://www.borsonline.hu/20130919_a_kadarrendszerben_elnenek_a_fiatalok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Izraeli Kulturális Intézet is felkarolta a zsidó gárdát:
  2013-11-12 19:51:53, kedd
 
  2013-11-12. 17:32
Az Izraeli Kulturális Intézet is felkarolta a zsidó gárdát: befogadták az irodájukat


Az alábbi levelet küldték szét Bodnárék a címlistájukra, eljutott hozzánk is:

Kedves Önkéntesünk!
A Tett és Védelem Alapítvány új irodát nyit az Izraeli Kulturális Intézetben. Erre a jeles alkalomra egy kisfilmmel készülünk, melyben bemutatjuk az eddig elért eredményeinket, illetve magát az alapítványt. A segítségét szeretnénk kérni ehhez. Amennyiben módjában áll, kérjük jöjjön be az irodánkba (egy előre egyeztetett időpontban), és mondja el, miért érzi fontosnak és szükségesnek a TEV munkáját.
Előre is köszönjük!
Üdvözlettel:
Gulyás Luca
Asszisztens
TETT ÉS VÉDELEM ALAPITVÁNY
1052 Budapest, Semmelweis utca 19.
+361 267 57 54
titkarsag@tev.hu
http://tev.hu
A Tett és Védelem Alapítvány a romló minőségű közbeszéd, a kirekesztés, az antiszemitizmus táptalaját adó ismerethiány, valamint az atrocitások és törvényszegések elleni erélytelen jogi fellépéssel szemben kíván új alternatívát nyújtani, a pozitív zsidó identitás és a közösségi szerveződés stratégiája mentén. A Tett és Védelem Alapítvány bejegyzett civil szervezet, melynek kurátorai a teológiai és világnézeti önmeghatározásuktól függetlenül, a legfontosabb Magyarországon működő zsidó vallási és kulturális irányultságokat kívánják megjeleníteni, ezzel is szimbolikusan kifejezve, hogy az antiszemitizmus elleni fellépés mindannyiunk közös ügye.

Kapcsolódó: Jogerős: 120 ezres büntetés olvasónknak ún. holokauszt-tagadás miatt - a zsidó gárda alapítványa ítéltette el

További részletek: http://kuruc.info/r/26/120259/#ixzz2kSVb5zCV
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Menczer Erzsébet szerint Gergényi el van ítélve
  2013-11-12 19:46:44, kedd
 
  Menczer Erzsébet szerint Gergényi el van ítélve




Az Igazságtételt 2006 őszének! Facebook-oldal elindított egy kezdeményezést, hogy mindenki tegyen föl a körzete kormánypárti képviselőjének 2006 őszével kapcsolatban kérdéseket annak fogadóóráján. Érkezett a "holokauszttagadós" Nagy Györgytől is egy beszámoló egy ilyen találkozásról, melyből kiderül: Menczer Erzsébet szentül meg van győződve arról, hogy Gergényit elítélték 2006 miatt, mert látta a tévében, hogy bíróság előtt állt... Íme a levél:

Kedves Jogfosztottak!
Tegnap személyesen találkoztam Menczer Erzsébet parlamenti képviselővel a fogadóóráján - ő jelenleg az én körzetemben megválasztott országgyűlési képviselő.
Az a benyomás uralkodott el rajtam, hogy értelmes, mint egy szobanövény. A beszélgetésünk végén kihangsúlyozta: ami elhangzott, az nem nyilvános, és külön kijelentette, hogy semmit nem hozhatok belőle nyilvánosságra. Ismételten megemlítem, hogy ez egy parlamenti képviselő fogadóórája volt, és nem egy babazsúr, vagy bármi magáncsevej.
Nagyjából így kezdődött a beszélgetésünk:
Én: Hogy értékeli a 2006-os eseményeknek a számonkérését és jóvátételét?
M.E: Milyen tekintetben? Hogy mi történt 2006 őszén, azt mélységesen elítélem.
Én: Ön hogy értékeli a 2006-ban meghurcolt áldozatoknak az elégtételét, vagy a bűnösöknek a megbüntetését?
M.E: A Gergényi el van ítélve, jó néhány rendőr ki lett rúgva, a belügyminiszter - én azt gondolom, hogy - rendet rakott a rendőri állományban, és folyamatosan zajlanak ezek a perek.
Én: Gergényi el lett ítélve?
M.E: Igen!
Én: Én nem tudok róla, elnézést. Miért ítélték el, vagy mikor volt az, hogy elítélték volna?
M.E: Egy hónapja? Nem nézte a televíziót? Körülbelül egy hónapja láttam egy részletet a bírósági peréből a tévéhíradóban.
Nem folytatom tovább, mert ezen mintavétel alapján elképzelhető a tájékozottsága. A 2006 -os események témájától ezek után eltért, és kerülte, mint macska a forró kását.
Üdvözlettel:
Nagy György

(Kuruc.info)

További részletek: http://kuruc.info/r/6/120263/#ixzz2kSQYeBCn
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy gyógyszergyári vezérigazgatónak elege lett és elmondta a
  2013-11-12 19:21:39, kedd
 
  Egy gyógyszergyári vezérigazgatónak elege lett és elmondta az igazat a gyógyszergyárakról

2013-11-12

gyógyszergyár

Orvosok lekenyerezése, hatalmas profit, méregdrágán kínált filléres hatóanyagok, gyógyszerek nem tudományos tesztelése, a hatóságok megvesztegetése, kitalált betegségek, hatalmas marketingkampányok, sötét titkok, rengeteg pénz, amivel mindent el lehet tusolni, seregnyi károsult és szenvedő ember, akinek fogalma sincs, hogy minek is esett áldozatául. Így lehetne legjobban leírni a mai gyógyszeripart néhány szóban.

John Virapen, aki 35 évig gyógyszeripari bennfentes volt, úgy döntött, hogy a nyilvánosság elé lép és leleplező vallomásával próbálja megállítani a lavinát, amit egykori gyógyszergyári vezérigazgatóként elindított. Ő volt ugyanis az egyik legnagyobb gyógyszeripari óriás, az Eli Lilly svédországi vezérigazgatója, aki végigjárta a ranglétrát egészen az üzletkötőtől a vezérigazgatóig és teljesen átlátta a rendszert.

gyógyszergyár

Idős korára azonban, amikor megállapodott és ő is apa lett, rádöbbent, hogy a gépezet, aminek építésében része volt, ami a betegségek futószalagjára teszi az egészségeseket, annak a saját fia is bármikor áldozatául eshet. Lelkiismerete által hajtva könyvet írt, pereskedett, felvállalta korábbi ocsmány tetteit és úgy döntött, hogy elmondja a világnak, minek volt tanúja és részese, mialatt a világ egyik legnagyobb cégének, az Eli Lilly-nek dolgozott.

Az Eli Lilly-ről annyit, hogy a Fortune 500 listája szerint (egy lista, ami bevétel alapján sorrendbe rakja Amerika 500 legnagyobb cégét) a 130. legnagyobb vállalat. Mellékesen megjegyezném, hogy 12 másik gyógyszergyár is benne van még a top 500-ban, van aki az előkelő 35. helyen. Az Eli Lilly 20 éve Magyarországon is jelen van.

A volt gyógyszergyári vezérigazgatót lelkiismerete nem hagyta nyugodni és kiterítette a kártyákat az asztalra

John Virapen Mellékhatás: Halál című könyvében leírja az egész folyamatot, hogyan veszik rá a gyógyszergyárak az orvosokat, hogy az ő termékeiket írják fel, hogyan vesztegetik meg drága utazásokkal és ajándékokkal a véleményvezéreket, elismert kutatókat és orvosokat, hogy pozitívan nyilatkozzanak gyógyszerekről, amik súlyos mellékhatásokkal járnak és valójában inkább be kellene tiltani őket. Arról ír, hogyan manipulálják a gyógyszerek forgalomba hozása előtti teszteket, hogy pozitív eredmények jöjjenek ki, annak ellenére, hogy a tesztelések alatt gyakran halálos áldozatok is voltak. Hogyan hamisítják és manipulálják a jelentéseket és a statisztikákat, hogy a mellékhatásokat és a haláleseteket eltusolják. Hogyan pénzelnek a gyógyszergyárak kutató orvosokat, egész intézményeket, hogy a saját oldalukra állítsák őket. Sőt a gyógyszeripar, ha fogy a piac, azaz fogy a beteg emberek száma, masszív marketing kampányokkal új betegségeket ültet el a köztudatba, hogy ezzel növelje a gyógyszerek forgalmát és már nem riadnak el attól sem, hogy a gyerekeket tekintsék értékesítési célpiacnak. Arról is beszámol, ha netán perbe keverednének a gyógyszerek okozta halálesetek miatt, egy armadányi ügyvédet küldenek rá az ügyre, akik szétszedik az esetet. Aztán peren kívüli egyezségeket kötnek az áldozatok családtagjaival, hogy néhány millió dollárért cserébe örökre hallgassanak, s így szépen eltusolják az ügyet a nyilvánosság elől.

,,Munkakörömhöz tartozott, hogy e veszélyes és széles körben használt gyógyszerek marketingkampányát kidolgozzam és lebonyolítsam. A marketing az orvosoknak szánt drága ajándékoktól a véleményvezérek utaztatásán, a tudományos folyóiratokba szánt fizetett cikkek megjelenésén, valamint tudományos konferenciák előkészítésén és megtartásán át a különösen fontos személyek borbélyház-látogatásáig mindenre kiterjedt."

Írja Jonh Virapen a “Mellékhatás: Halál" című könyvében, ahonnan a többi idézet is származik.

,,A hatóságok nem képesek megvédeni az embert, így a kisfiamat sem a gyógyszeripai bűnözéstől. A hatóságok megvesztegethetők, miként a szakértők és az orvosok is."

,,Minden okunk megvan az aggodalomra. Ezt azonban ne tartsuk magunkban, hanem igyekezzünk tenni ellene. Ezt melegen ajánlom olvasóimnak. A gyógyszeriparban mindenki szerepet játszik. Azokat, akiknek hozzám hasonló módon elege van a főnökeiből és azok hazugságaiból, kínozza a lelkiismeret."

,,E könyv elolvasása után valószínűleg sokan nem fognak szeretni engem. Elítélnek és elátkoznak majd. Azonban nem ítélhetnek el annyira, amennyire én elítélem magam. Szerencsére azonban tájékozottabbak lesznek, amikor orvoshoz kell fordulniuk, figyelni fognak arra, hogy milyen gyógyszereket írnak fel nekik, tisztában lesznek a tudományos újdonságokkal, a kutatási eredményekkel, az orvosi folyóiratok álláspontjaival, valamint a kormányzati ajánlásokkal, és másképp fogják megítélni a gyógyszer-engedélyezési eljárásokat."

Gondolom mindenkinek feltűnt már, hogy irreálisan sok gyógyszerreklám van a tévében. De elgondolkodtál-e már azon, hogy milyen etikátlan dolog egyáltalán, hogy a gyógyszerek reklámozhatóak? Onnantól kezdve, hogy reklám és marketing tevékenység történik a gyógyászat területén, már nem orvoslásról beszélünk többé, hanem üzletről, azaz egy iparágról. De ki ennek az iparágnak a célpiaca? Kinek lehet gyógyszert eladni? A válasz egyértelmű: a BETEG embereknek. De kérdem én, ha a gyógyászat egy iparág, és a célközönség a beteg, akkor hogyan állhat ez összhangban a gyógyászat valós céljával, azaz, hogy az emberek egészségesek legyenek? Mert ha ez egy üzlet, akkor logikus, hogy több vásárló kell, azaz több beteg, a több profit érdekében. Ha több beteg kell, akkor a gyógyszeriparnak már nem az az érdeke, hogy gyógyítson, hanem az, hogy betegeket, betegségtudatot gyártson, hiszen így tud növekedni. Nemde?

A gyógyszerek reklámozását be kellene tiltani. Ez etikátlan. De sajnos itt nem csak arról van szó, hogy gyógyszereket reklámoznak, hanem ál-betegségtudatot hoznak létre. Hiszen mindenki tudja, aki valamennyire is jártas a marketingben: ha növekedni akarsz, akkor növelned kell az igényt a portékádra.

,,A marketing már el is kezdődött, hiszen egy leendő sikergyógyszerről volt szó. Úgy kezdődött el, hogy még nem is volt biztos a gyógyszer forgalomba kerülése. Ha azonban a neve már bekerül a köztudatba, a hatóságnak elég nehéz nemet mondania. Miért tiltanák meg egy gyógyszer forgalmazását, amikor minden beteg úgy gondolja, hogy nagyon hasznos lenne?"

Írja könyvében John Virapen a Prozac® nevű antidepresszáns engedélyezési folyamatának procedúrájáról. A Prozac® sok öngyilkossági eset okozója volt és máig is az.

,,Szeretném újfent hangsúlyozni, hogy általánosságban nem az orvostudomány ellen vagyok. ...Azt sem mondom, hogy a gyógyszeripari cégek a hibásak, ha egy emberek ezreit sikeresen gyógyító gyógyszernek mellékhatásai vannak. Felelőtlenség azonban olyan gyógyszert forgalmazni, amely nem gyógyít, csak a tüneteket enyhíti, ám a betegek felénél súlyos mellékhatásokat okoz. Ha viszont a betegtájékoztatóban nem szerepel a mellékhatásokra utaló figyelmeztetés, akkor bűncselekményről van szó."

,,A politikusok megkérdezhetnék maguktól, hogy miért nem érdekli őket jobban a tisztességes gyógyszeripari piac. Fel kellene figyelniük arra, hogy milyen sok pénz áramlik az egészségügyi rendszerbe olyan csatornákon át, amelyekből a betegeknek semmi hasznuk sem származik. Ha az egészségügyi rendszert a korrupció megszüntetésével egyszerűen meg lehetne javítani, akkor miért nem tesz ezért senki semmit? Ez a politikusok dolga lenne."

,,Minthogy én is részvevője voltam ennek a rendszernek, elhatároztam, hogy cselekedni fogok. Ez a könyv az első lépés. Egyedül azonban lehetetlen szembeszállni a gyógyszeriparral. Csak összefogva lehet valamin változtatni. Kérdéseket — köztük akár kínosakat — kell feltenni az orvosi rendelőkben, a gyógyszertárakban, az újságokban, szakítani kell azzal a hiedelemmel, hogy az orvosok félistenek, akik feltétel nélkül megérdemlik a bizalmat, és nem kell bedőlni az újonnan »felfedezett« betegségeknek, amelyeket a gyógyszeripar be akar beszélni az embereknek."

Nem kell messzire mennünk, hazánkban is virágzik a gyógyszeripar, a tévéből dől a fájdalomcsillapítók és egyéb tüneteket kezelő gyógyszerek reklámja. A nyugdíjasoknak marékszámra írják fel a különböző gyógyszereket, nem ritkán 10-20 fajta különböző tablettát egyidejűleg. Az egyik gyógyszer mellékhatásának tüneteit ugyanis gyakran egy másik gyógyszer felírásával kezelik.

Forrás:naturahirek.hu

http://diabetika.info/egy-gyogyszergyari-vezerigazgatonak-elege-lett-es-elmondta- az-igazat-a-gyogyszergyarakrol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
KÖZBIZTONSÁG Sajóbábony, 2013. november 11.
  2013-11-12 17:45:30, kedd
 
  http://www.youtube.com/watch?v=RT3L6Q_RHvE

KÖZBIZTONSÁG Sajóbábony, 2013. november 11.

Vagyonvédelmi hálózatba kötött riasztóval, több kamerás megfigyelőrendszerrel és két rottwelier kutyával védett ingatlanra is bemerészkednek fényes nappal a hívatlan látogatók, ha egy pillanatra nyitva marad a kapu. Miután a Sátoraljaújhelyről érkezett hölgyvendég kihasználta a nyitott kapu lehetőségét és belépett az ingatlanra, a társa már nem tudta követni, mert a kutyák éberek voltak és tették a dolgukat. Az első vendégnek annyi ideje még volt, hogy beugrott a kiskertbe, aminek a kapuját magára húzta és ott várta további sorsát. Szerencséje volt neki is és nekem is, hogy időben haza értem, így a kutyák nem vették igénybe a kiskert hátsó, nyitott bejáratát. Bele sem merek gondolni, de valószínűleg szét szedték volna és ezért is engem húzgáltak volna meg ismerve a jelenlegi hazai gyakorlatot a hasonló esetekben. Bár próbáltam tartóztatni a vendéget és kísérőiket addig, amíg kihívom a rendőrséget, de a külső társak erőteljes buzdítására ügyesen kereket oldott a hívatlan látogató. Tanulság: Olyan erős a lánc, mint a leggyengébb láncszem. Ebben az esetben a rövid időre nyitva felejtett kapu volt a gyenge láncszem. A felvétel minőségét némileg lebutítottam, merthogy azok a bizonyos személyiségi jogok nehogy már sérüljenek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán téved: a Kúria nem oldja meg
  2013-11-12 17:28:36, kedd
 
  Orbán téved: a Kúria nem oldja meg
Ma | 16:31


Hiába is várja a Kúriától Orbán Viktor, hogy a kormány helyett oldja meg a devizahitelesek problémáját - ez derült ki a legfelsőbb bírósági szervezet mai közleményéből. Lesz jogegységi határozat, de nem az, amit várnak.

Sűrű nap volt a keddi a devizahiteles-ügyben: jogegységi határozat meghozatala céljából összeült a Kúria, és az OTP pert vesztett - ha csak részben is - egy hitelessel szemben. De igazából egyik bírói testület sem hozott olyan döntést, amelyet a kormány, Orbán Viktor miniszterelnök vár az igazságszolgáltatástól.
Az OTP kárára közbenső jogerős ítélet született - vagyis a per még tart, részeredményt azonban mindenképpen elért a perelő adós. A verdikt szerint a Szegedi Ítélőtábla érvénytelenítette a svájci frank alapú jelzáloghitelek kamatának egyoldalú módosítására lehetőséget adó pontot az OTP Bank, az OTP Jelzálogbank és egy domaszéki házaspár között létrejött szerződésben. Szeghő Katalin tanácsvezető bíró az ítélet indoklásakor kifejtette: önmagában az egyoldalú szerződésmódosítás lehetőségének kikötése nem ütközik jogszabályba és nem tekinthető tisztességtelennek sem. Azonban a konkrét szerződés, az ügyleti kamat és a kezelési költség egyoldalú módosítására lehetőséget adó pontja azonban nem felelt meg a jogszabályokban rögzített tartalmi követelményeknek. Nem sorolta fel részletesen, az ügyfél számára kellőképpen átlátható módon az okokat, hogy mikor és milyen mértékben módosítható a kamat.

Nem ez az első, ilyen tartalmú ítélet - így tehát ebben sem állja meg a helyét az az orbáni mondat, miszerint a jelenlegi jogi zűrzavarban nem lehet megoldást találni a devizahitelesek problémájára. A bírósági ítélet következménye, hogy a szerződéskori kamaton kell számolni a törlesztő-részleteket, vagyis minden e fölött befizetett forintot jóvá kell írni az adós számláján, valamint a kezdeti szintre kell csökkenteni az aktuális részleteket is. Ez akár negyven százalékos csökkenést is jelenhet az ügyfélnek.

A Kúria a szegedi bírósággal ellentétben nem hozott határozatot, a készülő jogegységi döntést egy másik, novemberi ülésen fogadja el a testület. Annyit azonban már előre jelzett a legfőbb bírói fórum: általánosságban foglalkoznak a polgári szerződések érvénytelenségének kérdésével, így a megszülető határozatot nem lehet majd automatikusan érvényesíteni az egyes, pénzügyi tárgyú perek esetében. Vagyis: a Kúria minden fórumot kihasznál arra, hogy visszautasítsa a kormány direkt nyomásgyakorlását. Kérdés, képesek lesznek-e ellenállni a kétharmados gőzhengernek.


http://www.stop.hu/belfold/orban-teved-a-kuria-nem-oldja-meg/1193026/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
HOGYAN TAPSOLJUNK eL EGYMILLIÁRDOT?
  2013-11-12 17:21:08, kedd
 
  HOGYAN TAPSOLJUNK EL EGYMILLIÁRDOT?
(Dombóvári keserédes)

A kormány úgy döntött, hogy jövő év tavaszáig az 1944 előtti állapotában álltja helyre a budapesti Kossuth teret.

Az egykori tér kétség kívül legimpozánsabb alkotása Horvay János ruskicai márványból faragott, 1927-ben leleplezett szoborkompozíciója volt. A szoborcsoport a Batthyány-kormány kilenc miniszterét örökíti meg.
A térről való kitaszíttatás oka meglehetősen profán és bugyuta volt: Rákosi pajtás szerint a szobor alakjai túlságosan rosszkedvűek voltak, így azokat a térről 1951-ben eltávolíttatta.

Dombóvár akkori tanácselnöke azonnal pártfogásába vette a gazdátlan művet, s azt városába szállíttatta, ahol a helyiek féltő gondossággal őrizték, egészen mostanáig. No, hát ezt a szobrot kellene visszavinni Budapestre.

Csakhogy van egy kis bibi. A dombóváriak nem adják.
Mit tesz erre pártunk és kormányunk? Azt mondja, jól van, fiúk, akkor majd megoldjuk okosban! Elég annyi hozzá, hogy a kompozíciót 3D-s scanneléssel, valamint szilikon-öntéssel reprodukálni fogják, méghozzá fehér mészkőből, mert, mint a szakemberek állítják, ez az anyag sokkalta jobban tolerálja a hazai időjárási viszontagságokat.

Mindez nevetséges 1 milliárd forintjába kerül az adófizető polgároknak.

Én pedig folyamatosan azon gondolkodom, vajon Magyarország mezőgazdaságát, fémiparát, gépgyártását, textiliparát, bányászatát mikor akarják visszaállítani az 1944 előtti állapotokra?

Vagy majd azokat is scannelik 3D-ben?
() Varga B. Tamás ()
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 810 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 367
  • e Hét: 706
  • e Hónap: 4451
  • e Év: 157947
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.