Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Pikáns citromos garnéla réteskosárkában
  2013-11-15 16:03:36, péntek
 
  Pikáns citromos garnéla réteskosárkában (1 doboz cigi árából)

Hozzávalók:
10 db közepes főtt garnélarák (312 Ft)
1 csomag bolti rétestészta (110 Ft)
1 db tömlős sajt (109 Ft)
1 db citrom (50 Ft)
1 kis csokor petrezselyem (50 Ft)
4 db csemege uborka (kb. 15 dkg) (75 Ft)
0,5 dl víz a csapból :-) (2 Ft)
1 kis fej fokhagyma (60 Ft)
Összesen: 768 Ft

Elkészítés:
A rákokat megmosom, és egy serpenyőbe rakom. Én szeretem rajtahagyni a fej és a farok részt. Majd fogyasztáskor lecsippenti mindenki magának azokat. De aki szeretné, már most az elején eltávolíthatja a felesleges részeket!

Petrezselymet aprítok fel, az egész citrom levét ráfacsarom a serpenyőben csücsülő garnélákra, és a 0,5 dl vizet is hozzáöntöm. (A felhasznált citrom héját reszeljétek le, és cukorban rakjátok el a következő süteményetekhez!) Majd 3 gerezd fokhagymát nagyon finomra aprítok, és szintén a rákokhoz adom.

Néhány percig alacsony lángon ebben a citromos fűszeres alapban főzöm a fentieket. Maximum 5 perc múlva félrehúzom a tűzről.

Közben a réteslapokból kb. 10x10 cm-es négyzeteket vágok ki, megkenem a rákok után maradt lével.

Muffinformába rakom ezeket, és forró sütőben kb. 5 perc alatt megsütöm a tésztákat. Akinek nem akar összeállni a réteslap a rákos létől, egy kis olajjal kenje be a lapokat.

Végül az uborkákat apró kockákra vágom, 2 gerezd fokhagymát hozzáreszelek, és a tömlős sajttal elkeverem az egészet.

Nem marad más hátra, csak a tálalás! Fontos, hogy a rétestészta kosárkába csak közvetlenül tálalás előtt rakjuk bele a salátát, nehogy elázzon a tészta. (50 percig nem lesz semmi gond! Garantáltan mondhatom nektek!) A tésztakosárkába a salátát belekanalazom, majd 1-1 garnélát ültetek a saláta tetejére. Azonnal fogyasztható hideg előételként!





Megjegyzés:
Remélem, elnyerte a recept a tetszéseteket! Egy mini kampányt indítok! Ne értsetek félre, nem leszek aktivista, aki tiltakozik a dohányzás ellen. Szíve-joga mindenkinek azt tenni, ami örömet okoz neki! De szeretném felnyitni az emberek szemét, hogy ha hetente csak egy doboz cigarettáról mondanak le, akkor mi minden különlegesség készülhet a megmaradt forintokból. Már az is eredmény és számomra siker, ha valaki egy dobozni füstölgő rudacskáról mond le egy-egy receptem miatt!

A receptet és a fotót BoldogAgi küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Rozmaringos-fokhagymás nyúlcomb
  2013-11-15 15:50:56, péntek
 
  Rozmaringos-fokhagymás nyúlcomb

Hozzávalók:
2 személynek:
2 db nyúlcomb
2 teáskanál frissen aprított / szárított rozmaring
8 gerezd fokhagyma
5 dkg füstölt szalonna (nem kolozsvári, inkább kenyérszalonna)
1 dl víz
1 teáskanál só

Elkészítés:
A combokat megmossuk, és fél-fél teáskanál sóval beszórjuk azokat.

A fokhagymákat elfelezzük, a füstölt szalonnát pedig kicsi téglalapokra vágjuk. Egy hegyes késsel penge szélességben beleszúrunk a húsba, és belecsúsztatjuk a fokhagymát és a szalonnát felváltva a lyukakba.

Végül megszórjuk a felaprított rozmaringgal a húsokat, és egy tepsibe tesszük. Aláöntünk 1 dl vizet, majd lefedjük alufóliával.

A sütő közepes fokozatán 20 percig lefedve sütjük, majd további 10-15 perc alatt fólia nélkül pirosra sütjük mindkét oldalát a comboknak.





Párolt zöldségekkel, krémes krumplipürével tálaljuk.

Megjegyzés:
A receptet és a fotót BoldogAgi küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Vega töltött palacsinta gombamártással
  2013-11-15 15:47:56, péntek
 
  Vega töltött palacsinta gombamártással

Hozzávalók:
8 db palacsinta
30 dkg gomba
15 dkg zöldborsó
2 dl besamelmártás

őrölt bors
liszt
tojás
zsemlemorzsa a panírozáshoz
Vénusz olaj a kisütéshez
2 dl tejföl
5 dkg trappista sajt
1 evőkanál liszt
1 kis fej vöröshagyma

Elkészítés:
A gombát megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés étolajban feltesszük pirítani, beletesszük a gomba felét, kissé megpirítjuk, sóval és borssal ízesítjük. Kevés vízzel felengedjük, és puhára pároljuk.

A tejfölt simára keverjük a liszttel, és behabarjuk a gombamártást.

A töltelékhez a gomba másik felét a zöldborsóval olajon megpirítjuk, és nagyon kevés vízzel fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a besamelmártást és 5 dkg reszelt sajtot, sóval és borssal ízesítjük.

Betöltjük a palacsintákat, összehajtogatjuk, hogy ne jöjjön ki a töltelék, bepanírozzuk, és forró olajban megsütjük.

Az előre elkészített gombamártással tálaljuk.





Megjegyzés:
A receptet Szőke Ottó küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Vendégváró lasagne kosárkák
  2013-11-15 15:43:31, péntek
 
  Vendégváró lasagne kosárkák

Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
2 tojás

A húsos paradicsomszószhoz:
50 dkg darált sertéshús
7,5 dl paradicsomsűrítmény
4 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 db egész babérlevél
1 egész ág rozmaring
aprított bazsalikom

bors
1 dl víz
olaj

A fehér mártáshoz:
7,5 dl tej
5 púpos evőkanál liszt
1 közepes fej vöröshagyma
egy csipet szerecsendió
bors

10 dkg margarin

Elkészítés:
A tésztát magam készítem 25 dkg lisztből. Az alapanyagokat összegyúrom, kicsit pihentetem, 8 egyenlő részre osztom, kinyújtom tésztagéppel vagy nyújtófával. Most azért jobb a saját tészta, mert egyszerűen a kiolajozott muffin formaaljába lehet simogatni a friss tésztát, és csak negyed kiló liszt és 2 tojás kell, nem pedig a drága bolti lap. Valami horror áron van forgalomban.

A húsos paradicsomszószhoz a sertéshúst megpirítom egy kicsit olajon a fokhagymával együtt. Hozzáadom a fűszereket, és felöntöm paradicsomsűrítménnyel és egy kis vízzel. Kb. 20 percig főzöm a közepesnél kicsit kisebb fokozaton. Ha kész, elzárom!

A fehér mártáshoz a margarint felolvasztom, az aprított vöröshagymát hozzáadva max. 2-3 percig puhítom, majd a tűzről levéve hozzákeverem a lisztet. Visszarakom a tűzre, majd hozzáadagolom a tejet és a fűszereket. Gyakori kevergetés mellett addig főzöm, amíg be nem sűrűsödik a mártás. Majd ezt is elzárom.

A muffinformát kiolajozom. Akkora négyzeteket vágok a kinyújtott tésztából, hogy egy kicsit kilógjon a szélük, ha belerakom teljesen a formába. 1 púpos evőkanál paradicsomos mártás jön a tésztabugyorba, majd 1 a fehér mártásból. A képen látható kosárkában csak 2 réteg van, de tetszés és hely szerint szaporítható. Ne feledjétek viszont, hogy ezek csak kínáló falatok, szóval nem kell a teljes töménységre rámenni. Végül a tetejét reszelt sajttal megszórom.

Sütőben 20-30 percig sütöm. Majd hagyom kihűlni. Így könnyebben tudjátok kiszedni a formából, és utána lehet még melegíteni. Ha marad még ki egy kis besamel vagy paradicsommártás, nyugodtan a kínáló asztalkára tehetjük, és mindenki kedve szerint vehet még a kosárkához.





Megjegyzés:
Remélem, kedvet kaptatok hozzá! Hétvégén érdemes kipróbálni, akkor bevonhatjátok a család apraja-nagyját. Én például nagyon szeretek együtt kotyvasztani életem szerelmével. Szól a zene, megvitatjuk az élet nagy dolgait, rájövünk, hogy *mennyire tökéletesek vagyunk* a magunk tökéletlen világában, és jókat nevetünk! Én most csak ilyen jó élményeket kívánok Nektek! Legyen mesés napotok!

A receptet és a fotót BoldogAgi küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Fekete-erdő torta, ahogy Kautz készíti
  2013-11-15 15:37:21, péntek
 
  Fekete-erdő torta, ahogy Kautz készíti

Hozzávalók:
egy 27 cm-es tortához:

A piskótához:
8 db tojás
8 evőkanál cukor
6 evőkanál finom liszt
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor

A töltelék:
1 üveg magozott meggy
4 dkg vaníliás pudingpor
2 evőkanál cukor
rumaroma
5 dl tejszín

A díszítéshez:
meggyszemek
reszelt étcsoki
tejszínhab

Elkészítés:
Megsütjük a kakaós piskótát, hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez a meggy levével és a cukorral megfőzzük a pudingot. Belekeverjük a rumaromát. A meggyből teszünk félre a díszítéshez, a többit a pudingba keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A csokit lereszeljük.

A piskótát 3 lapba vágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a tortaformába. Habzsák segítségével a tejszínhabból kb. 2 cm távolságra köröket nyomunk. A közöket kitöltjük a meggyes pudinggal,





majd rátesszük a következő lapot.
A második lapnál ugyanígy járunk el, azzal a különbséggel, hogy ahová az előző lapon hab került, most a meggyes rész kerüljön.









Rátesszük a tetejét, és fél órára a hűtőbe tesszük.

Kivesszük a hűtőből, levesszük a tortakarikát, majd az egészet bevonjuk a tejszínhabbal.





A tejszínnel, meggyszemekkel és reszelt csokival díszítjük.





Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzés:
A receptet és a fotót Kautz1009 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Szűz-sült Erzsébet módon
  2013-11-15 15:26:06, péntek
 
  Szűz-sült Erzsébet módon

Hozzávalók:
3 szép egész szűzpecsenye
1 teáskanál római kömény
4 gerezd fokhagyma összenyomva és sóval eldörzsölve
1 mokkáskanál őrölt bors
25 dkg bacon csíkokra vágva
5 dl sör
1,5 dl Vénusz olaj

Elkészítés:
A római köményt elkeverjük a sóval eldörzsölt fokhagymával, majd éles késsel apróra vagdaljuk. Hozzákeverjük az őrölt borsot, végül a péppel egyenletesen megkenjük a húst. A szalonnaszeletekbe göngyöljük, tepsibe fektetjük, mellé önjük a sört és az olajat, végül alufóliával lezárjuk. 25 percig sütjük, azután a fóliát eltávolítjuk, és levével locsolva megpirítjuk. Ha elkészült, 15 percig pihentetjük, azután formás, ujjnyi szeletekre szabjuk. Hagymás tört burgonyával, esetleg burgonyapürével tálaljuk. Levét sűrűre beforralva adhatjuk asztalra, külön.

Megjegyzés:
A visszamaradt pecsenyeléhez tölts kb. 1 dl fehérbort, keverd el. Dörzsöld fel a tepsi aljáról, ami esetleg odakapott, és főzd be sűrűre. Finom!

A receptet Blindowl küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Szilvás korhelyleves
  2013-11-15 15:23:53, péntek
 
  Szilvás korhelyleves

Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg savanyú káposzta
50 dkg szilva
30 dkg parasztkolbász
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál Vénusz olaj
1 evőkanál pirospaprika
1 kávéskanál őrölt majoránna
1 babérlevél
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt

Elkészítés:
A káposztát átöblítjük, kinyomkodjuk. A szilvát megmossuk, kimagozzuk. A kolbászt hideg vízzel leöblítjük, lehúzzuk a bőrét, és a húsát felszeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.

Nagyobb lábasban az olajat felmelegítjük, beletesszük a hagymát, üvegesre pirítjuk, majd meghintjük a pirospaprikával, és kb. 1,5 l vízzel, felöntjük. A káposztát beletesszük a hagymás lébe, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük a majoránnával, beletesszük a babérlevelet, és erős tűzön felforraljuk. Amikor felforrt, beletesszük a szilvát, a kolbászt. Összekeverjük, és lefedve kb. 45 perc alatt puhára főzzük. A tejfölt simára keverjük a liszttel, hozzáöntjük a leveshez, összekeverjük, és még egyszer felforraljuk. Ezt a pikáns levest forrón tálaljuk.





Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 520 kcal

Megjegyzés:
Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Kakaós csiga IV.
  2013-11-15 13:42:15, péntek
 
  Kakaós csiga IV.

Hozzávalók:
A tésztához:
60 dkg liszt
3 dkg élesztő
2 tojás sárgája
2 evőkanál Vénusz olaj
csipetnyi só
langyos tej

Az élesztő felfuttatásához:
1 evőkanál cukor
kevés tej

A töltelékhez:
3 evőkanál porcukor
3-4 evőkanál kakaó
10 dkg vaj

A sütéshez:
2-3 dkg zsír
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, majd összedolgozzuk a liszttel, a tojások sárgájával, a csipet sóval és annyi langyos tejjel (nálam ez 3/4 bögre volt), hogy közepes keménységű kelt tésztát kapjunk. Utána beledolgozzuk az olajat. Lisztezett tálba tesszük a tésztát, s liszttel meghintjük. Majd ezek után 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, megöntözzük az olvasztott vaj felével, majd megszórjuk a kakaós porcukorral, és feltekerjük. Éles késsel 1,5 ujjnyi vastag szeleteket vágunk, zsírozott tepsibe helyezzük, egymástól kis távolságra. Megkenjük őket a maradék vajjal, és a hideg sütőbe toljuk. /Azért, hogy a felmelegedés alatt is keljenek kissé./

Mikor már majdnem kész, a vaníliás cukorral ízesített tejjel megöntözzük, és pár percig még sütjük.





Megjegyzés:
Vigyázzunk a kakaóval, ha nem olyan cukrozott a kakaó, tegyünk bele plusz porcukrot a megadottakon kívül, mert keserű lesz a töltelék. De ha ezt elfelejtettük, vagy nem tudjuk mennyire cukrozott a kakaó, sütés után porcukorral ellensúlyozhatjuk.

A receptet és a fotót Kitti.k küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Szép napot!
  2013-11-15 13:22:17, péntek
 
  Kedves Mindannyiotoknak





Megkínálhatlak egy könnyű ebéddel?



 
 
1 komment , kategória:  Szép napot, vasárnapot!  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 296 db bejegyzés
e év: 2276 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 848
  • e Hét: 5362
  • e Hónap: 10400
  • e Év: 140107
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.