|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2013-11-15 16:03:36, péntek
|
|
|
Pikáns citromos garnéla réteskosárkában (1 doboz cigi árából)
Hozzávalók:
10 db közepes főtt garnélarák (312 Ft)
1 csomag bolti rétestészta (110 Ft)
1 db tömlős sajt (109 Ft)
1 db citrom (50 Ft)
1 kis csokor petrezselyem (50 Ft)
4 db csemege uborka (kb. 15 dkg) (75 Ft)
0,5 dl víz a csapból :-) (2 Ft)
1 kis fej fokhagyma (60 Ft)
Összesen: 768 Ft
Elkészítés:
A rákokat megmosom, és egy serpenyőbe rakom. Én szeretem rajtahagyni a fej és a farok részt. Majd fogyasztáskor lecsippenti mindenki magának azokat. De aki szeretné, már most az elején eltávolíthatja a felesleges részeket!
Petrezselymet aprítok fel, az egész citrom levét ráfacsarom a serpenyőben csücsülő garnélákra, és a 0,5 dl vizet is hozzáöntöm. (A felhasznált citrom héját reszeljétek le, és cukorban rakjátok el a következő süteményetekhez!) Majd 3 gerezd fokhagymát nagyon finomra aprítok, és szintén a rákokhoz adom.
Néhány percig alacsony lángon ebben a citromos fűszeres alapban főzöm a fentieket. Maximum 5 perc múlva félrehúzom a tűzről.
Közben a réteslapokból kb. 10x10 cm-es négyzeteket vágok ki, megkenem a rákok után maradt lével.
Muffinformába rakom ezeket, és forró sütőben kb. 5 perc alatt megsütöm a tésztákat. Akinek nem akar összeállni a réteslap a rákos létől, egy kis olajjal kenje be a lapokat.
Végül az uborkákat apró kockákra vágom, 2 gerezd fokhagymát hozzáreszelek, és a tömlős sajttal elkeverem az egészet.
Nem marad más hátra, csak a tálalás! Fontos, hogy a rétestészta kosárkába csak közvetlenül tálalás előtt rakjuk bele a salátát, nehogy elázzon a tészta. (50 percig nem lesz semmi gond! Garantáltan mondhatom nektek!) A tésztakosárkába a salátát belekanalazom, majd 1-1 garnélát ültetek a saláta tetejére. Azonnal fogyasztható hideg előételként!
Megjegyzés:
Remélem, elnyerte a recept a tetszéseteket! Egy mini kampányt indítok! Ne értsetek félre, nem leszek aktivista, aki tiltakozik a dohányzás ellen. Szíve-joga mindenkinek azt tenni, ami örömet okoz neki! De szeretném felnyitni az emberek szemét, hogy ha hetente csak egy doboz cigarettáról mondanak le, akkor mi minden különlegesség készülhet a megmaradt forintokból. Már az is eredmény és számomra siker, ha valaki egy dobozni füstölgő rudacskáról mond le egy-egy receptem miatt!
A receptet és a fotót BoldogAgi küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2013-11-15 15:50:56, péntek
|
|
|
Rozmaringos-fokhagymás nyúlcomb
Hozzávalók:
2 személynek:
2 db nyúlcomb
2 teáskanál frissen aprított / szárított rozmaring
8 gerezd fokhagyma
5 dkg füstölt szalonna (nem kolozsvári, inkább kenyérszalonna)
1 dl víz
1 teáskanál só
Elkészítés:
A combokat megmossuk, és fél-fél teáskanál sóval beszórjuk azokat.
A fokhagymákat elfelezzük, a füstölt szalonnát pedig kicsi téglalapokra vágjuk. Egy hegyes késsel penge szélességben beleszúrunk a húsba, és belecsúsztatjuk a fokhagymát és a szalonnát felváltva a lyukakba.
Végül megszórjuk a felaprított rozmaringgal a húsokat, és egy tepsibe tesszük. Aláöntünk 1 dl vizet, majd lefedjük alufóliával.
A sütő közepes fokozatán 20 percig lefedve sütjük, majd további 10-15 perc alatt fólia nélkül pirosra sütjük mindkét oldalát a comboknak.
Párolt zöldségekkel, krémes krumplipürével tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót BoldogAgi küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2013-11-15 15:47:56, péntek
|
|
|
Vega töltött palacsinta gombamártással
Hozzávalók:
8 db palacsinta
30 dkg gomba
15 dkg zöldborsó
2 dl besamelmártás
só
őrölt bors
liszt
tojás
zsemlemorzsa a panírozáshoz
Vénusz olaj a kisütéshez
2 dl tejföl
5 dkg trappista sajt
1 evőkanál liszt
1 kis fej vöröshagyma
Elkészítés:
A gombát megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés étolajban feltesszük pirítani, beletesszük a gomba felét, kissé megpirítjuk, sóval és borssal ízesítjük. Kevés vízzel felengedjük, és puhára pároljuk.
A tejfölt simára keverjük a liszttel, és behabarjuk a gombamártást.
A töltelékhez a gomba másik felét a zöldborsóval olajon megpirítjuk, és nagyon kevés vízzel fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a besamelmártást és 5 dkg reszelt sajtot, sóval és borssal ízesítjük.
Betöltjük a palacsintákat, összehajtogatjuk, hogy ne jöjjön ki a töltelék, bepanírozzuk, és forró olajban megsütjük.
Az előre elkészített gombamártással tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet Szőke Ottó küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2013-11-15 15:43:31, péntek
|
|
|
Vendégváró lasagne kosárkák
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
2 tojás
A húsos paradicsomszószhoz:
50 dkg darált sertéshús
7,5 dl paradicsomsűrítmény
4 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 db egész babérlevél
1 egész ág rozmaring
aprított bazsalikom
só
bors
1 dl víz
olaj
A fehér mártáshoz:
7,5 dl tej
5 púpos evőkanál liszt
1 közepes fej vöröshagyma
egy csipet szerecsendió
bors
só
10 dkg margarin
Elkészítés:
A tésztát magam készítem 25 dkg lisztből. Az alapanyagokat összegyúrom, kicsit pihentetem, 8 egyenlő részre osztom, kinyújtom tésztagéppel vagy nyújtófával. Most azért jobb a saját tészta, mert egyszerűen a kiolajozott muffin formaaljába lehet simogatni a friss tésztát, és csak negyed kiló liszt és 2 tojás kell, nem pedig a drága bolti lap. Valami horror áron van forgalomban.
A húsos paradicsomszószhoz a sertéshúst megpirítom egy kicsit olajon a fokhagymával együtt. Hozzáadom a fűszereket, és felöntöm paradicsomsűrítménnyel és egy kis vízzel. Kb. 20 percig főzöm a közepesnél kicsit kisebb fokozaton. Ha kész, elzárom!
A fehér mártáshoz a margarint felolvasztom, az aprított vöröshagymát hozzáadva max. 2-3 percig puhítom, majd a tűzről levéve hozzákeverem a lisztet. Visszarakom a tűzre, majd hozzáadagolom a tejet és a fűszereket. Gyakori kevergetés mellett addig főzöm, amíg be nem sűrűsödik a mártás. Majd ezt is elzárom.
A muffinformát kiolajozom. Akkora négyzeteket vágok a kinyújtott tésztából, hogy egy kicsit kilógjon a szélük, ha belerakom teljesen a formába. 1 púpos evőkanál paradicsomos mártás jön a tésztabugyorba, majd 1 a fehér mártásból. A képen látható kosárkában csak 2 réteg van, de tetszés és hely szerint szaporítható. Ne feledjétek viszont, hogy ezek csak kínáló falatok, szóval nem kell a teljes töménységre rámenni. Végül a tetejét reszelt sajttal megszórom.
Sütőben 20-30 percig sütöm. Majd hagyom kihűlni. Így könnyebben tudjátok kiszedni a formából, és utána lehet még melegíteni. Ha marad még ki egy kis besamel vagy paradicsommártás, nyugodtan a kínáló asztalkára tehetjük, és mindenki kedve szerint vehet még a kosárkához.
Megjegyzés:
Remélem, kedvet kaptatok hozzá! Hétvégén érdemes kipróbálni, akkor bevonhatjátok a család apraja-nagyját. Én például nagyon szeretek együtt kotyvasztani életem szerelmével. Szól a zene, megvitatjuk az élet nagy dolgait, rájövünk, hogy *mennyire tökéletesek vagyunk* a magunk tökéletlen világában, és jókat nevetünk! Én most csak ilyen jó élményeket kívánok Nektek! Legyen mesés napotok!
A receptet és a fotót BoldogAgi küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2013-11-15 15:37:21, péntek
|
|
|
Fekete-erdő torta, ahogy Kautz készíti
Hozzávalók:
egy 27 cm-es tortához:
A piskótához:
8 db tojás
8 evőkanál cukor
6 evőkanál finom liszt
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
A töltelék:
1 üveg magozott meggy
4 dkg vaníliás pudingpor
2 evőkanál cukor
rumaroma
5 dl tejszín
A díszítéshez:
meggyszemek
reszelt étcsoki
tejszínhab
Elkészítés:
Megsütjük a kakaós piskótát, hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a meggy levével és a cukorral megfőzzük a pudingot. Belekeverjük a rumaromát. A meggyből teszünk félre a díszítéshez, a többit a pudingba keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A csokit lereszeljük.
A piskótát 3 lapba vágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a tortaformába. Habzsák segítségével a tejszínhabból kb. 2 cm távolságra köröket nyomunk. A közöket kitöltjük a meggyes pudinggal,
majd rátesszük a következő lapot.
A második lapnál ugyanígy járunk el, azzal a különbséggel, hogy ahová az előző lapon hab került, most a meggyes rész kerüljön.
Rátesszük a tetejét, és fél órára a hűtőbe tesszük.
Kivesszük a hűtőből, levesszük a tortakarikát, majd az egészet bevonjuk a tejszínhabbal.
A tejszínnel, meggyszemekkel és reszelt csokival díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Kautz1009 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2013-11-15 15:26:06, péntek
|
|
|
Szűz-sült Erzsébet módon
Hozzávalók:
3 szép egész szűzpecsenye
1 teáskanál római kömény
4 gerezd fokhagyma összenyomva és sóval eldörzsölve
1 mokkáskanál őrölt bors
25 dkg bacon csíkokra vágva
5 dl sör
1,5 dl Vénusz olaj
Elkészítés:
A római köményt elkeverjük a sóval eldörzsölt fokhagymával, majd éles késsel apróra vagdaljuk. Hozzákeverjük az őrölt borsot, végül a péppel egyenletesen megkenjük a húst. A szalonnaszeletekbe göngyöljük, tepsibe fektetjük, mellé önjük a sört és az olajat, végül alufóliával lezárjuk. 25 percig sütjük, azután a fóliát eltávolítjuk, és levével locsolva megpirítjuk. Ha elkészült, 15 percig pihentetjük, azután formás, ujjnyi szeletekre szabjuk. Hagymás tört burgonyával, esetleg burgonyapürével tálaljuk. Levét sűrűre beforralva adhatjuk asztalra, külön.
Megjegyzés:
A visszamaradt pecsenyeléhez tölts kb. 1 dl fehérbort, keverd el. Dörzsöld fel a tepsi aljáról, ami esetleg odakapott, és főzd be sűrűre. Finom!
A receptet Blindowl küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2013-11-15 15:23:53, péntek
|
|
|
Szilvás korhelyleves
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg savanyú káposzta
50 dkg szilva
30 dkg parasztkolbász
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál Vénusz olaj
1 evőkanál pirospaprika
1 kávéskanál őrölt majoránna
1 babérlevél
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
Elkészítés:
A káposztát átöblítjük, kinyomkodjuk. A szilvát megmossuk, kimagozzuk. A kolbászt hideg vízzel leöblítjük, lehúzzuk a bőrét, és a húsát felszeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
Nagyobb lábasban az olajat felmelegítjük, beletesszük a hagymát, üvegesre pirítjuk, majd meghintjük a pirospaprikával, és kb. 1,5 l vízzel, felöntjük. A káposztát beletesszük a hagymás lébe, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük a majoránnával, beletesszük a babérlevelet, és erős tűzön felforraljuk. Amikor felforrt, beletesszük a szilvát, a kolbászt. Összekeverjük, és lefedve kb. 45 perc alatt puhára főzzük. A tejfölt simára keverjük a liszttel, hozzáöntjük a leveshez, összekeverjük, és még egyszer felforraljuk. Ezt a pikáns levest forrón tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 520 kcal
Megjegyzés:
Fotó: Kerekes
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2013-11-15 13:42:15, péntek
|
|
|
Kakaós csiga IV.
Hozzávalók:
A tésztához:
60 dkg liszt
3 dkg élesztő
2 tojás sárgája
2 evőkanál Vénusz olaj
csipetnyi só
langyos tej
Az élesztő felfuttatásához:
1 evőkanál cukor
kevés tej
A töltelékhez:
3 evőkanál porcukor
3-4 evőkanál kakaó
10 dkg vaj
A sütéshez:
2-3 dkg zsír
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, majd összedolgozzuk a liszttel, a tojások sárgájával, a csipet sóval és annyi langyos tejjel (nálam ez 3/4 bögre volt), hogy közepes keménységű kelt tésztát kapjunk. Utána beledolgozzuk az olajat. Lisztezett tálba tesszük a tésztát, s liszttel meghintjük. Majd ezek után 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, megöntözzük az olvasztott vaj felével, majd megszórjuk a kakaós porcukorral, és feltekerjük. Éles késsel 1,5 ujjnyi vastag szeleteket vágunk, zsírozott tepsibe helyezzük, egymástól kis távolságra. Megkenjük őket a maradék vajjal, és a hideg sütőbe toljuk. /Azért, hogy a felmelegedés alatt is keljenek kissé./
Mikor már majdnem kész, a vaníliás cukorral ízesített tejjel megöntözzük, és pár percig még sütjük.
Megjegyzés:
Vigyázzunk a kakaóval, ha nem olyan cukrozott a kakaó, tegyünk bele plusz porcukrot a megadottakon kívül, mert keserű lesz a töltelék. De ha ezt elfelejtettük, vagy nem tudjuk mennyire cukrozott a kakaó, sütés után porcukorral ellensúlyozhatjuk.
A receptet és a fotót Kitti.k küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2013. November
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
296 db bejegyzés |
e év: |
2276 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 848
- e Hét: 5362
- e Hónap: 10400
- e Év: 140107
|
|
|