Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 86 
Itt hamarosan rablótanya nyílik
  2013-11-16 19:51:00, szombat
 
 
"A Fidesz birkának nézi az embereket és rablótanyának az országot"

Az Együtt-PM szövetség tiltakozik az ellen, hogy a Rogán Antal polgármester által irányított budapesti Belváros a tanyasi családoknak szánt forrásokból részesüljön - jelentette be az ellenzéki szövetség két politikusa az V. kerületi önkormányzat előtt tartott szombati demonstrációjukon.

Simándi Szelim szerint "nem az a gond, hogy források jutnak a Belváros fejlesztésére is, hanem az, hogy a Fidesz folyamatosan, koncepció nélkül a saját politikai és magánérdekei alapján használja fel a közpénzeket."

Azt mondta: ha a kormányzatnak "épp a költségvetéssel kell trükköznie, akkor 3 ezer milliárd forintot elvesznek a magánnyugdíjpénztárakból, ha a saját hűséges katonáikat kell kifizetniük, akkor elveszik több tízezer ember megélhetését, hogy a trafikokat a haveroknak osztogathassák, most pedig a tanyasi családoknak szánt pénzeket használják fel Rogán Antal céljainak megfelelően". Holott a tanyasi fejlesztési program eredeti célja az volt, hogy villamos energiával lássák el a tanyákat, így növekedjen a magyar tanyasi családok életszínvonala - tette hozzá.

Barabás Richárd elmondása szerint az ellen tiltakoznak, hogy "átláthatatlanul, sunyi módon" osztanak el közpénzeket, és a Fidesz "birkának nézi az embereket és rablótanyának az országot".

Hozzátette: amikor kirobbant a botrány, akkor az V. kerület rögtön elkezdett magyarázkodni, hogy ezek nem is teljesen tanyafelújítási pénzek, hanem a tanyasi termékek piacra jutását segítik, később pedig azt mondták, hogy a pénz a Hold utcai piac felújítására megy, noha ezt a piacot pár éve már felújították.

A sajtótájékoztatóra az Együtt-PM szövetség egyik szimpatizánsa tíz bárányt és három kecskét is elhozott. A birkákat azért hozták Pestre, hogy "megkeressék a belvárosi tanyavilágot" - mondta Barabás Richárd. A szimpatizánsok molinóján azt állt, hogy: "Itt hamarosan rablótanya nyílik".
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megyesi Gusztáv: Kéjutazók
  2013-11-16 19:49:02, szombat
 
 
Megyesi Gusztáv: Kéjutazók

Szabadrúgás

Most, hogy a debreceni Vagy.hu hírportál közzétette, hogy tizenöt magas beosztású városi vezető egyelőre tisztázatlan forrásokból, nagyjából 22 millió forintért egyfajta kéjutazáson vett részt Floridában, az egész város azt kérdi, jó, jó, de mi célból.

Hát abból az egyetlen célból, felelhetünk a kérdésre, mintegy azonnal rátapintva a lényegre, hogy utána a kéjutazáson részt vevő vezető fölmenvén a Facebook-oldalára, fotókkal gazdagon illusztrálva megüzenhesse otthon maradt felebarátainak, hogy amíg ti otthon dolgoztok, én itt ülök a napsütötte Floridában, úgyhogy mindenkinek nyasgem.

Más célja eleve nem lehetett az utazásnak. A hivatalos vagy annak szánt magyarázatok szerint ugyanis a tizenöt debreceni vezető azért utazott Floridába, hogy részt vegyen Orlandóban egy energetikai konferencián, amely a megújuló energiákról szólt. Az egyre kibírhatatlanabb magyar sajtó azonban kiderítette, hogy a szervezők nem tudnak semmiféle tizenöt debreceni vezetőről, se együtt, se név szerint felsorolva; nyilván elvesztek az irdatlan tömegben.

Itt meg kell állnunk egy pillanatra. Amikor mi egyfajta kéjutazásról beszélünk tanulmányút helyett, egyáltalán nem gondolunk semmi rosszra. Szó sincs arról, hogy a tizenöt debreceni vezető swingerpartin vett volna részt, netán elszívott egy-egy dzsointot; semmi liberális elhajlás, további csibészségek, de még egy rúdtáncosnő se.

A mi vezetőinket már önmagában az bőséggel kielégíti, ha tetszőleges méretű jacht korlátjának dőlve videóra vetethetik, amint koktélt hörpölnek, sőt szürcsölnek, de olyan erővel, hogy a parti őrség is hallja, a koktél erőteljes szürcsölése ugyanis jó dolgunk kifejezésének netovábbja, s még akkor velünk se jött Kósa Lajos. Hogy miért kell ehhez Floridába menni?

Egyrészt azért, mert Kirgizisztán, Kazahsztán s a többi keleti ország, ahová pedig a magyar városvezető leginkább vágyik, nem rendezett konferenciát épp, másrészt a nyírlugosi polgármester szintén tanulmányút céljából Rómába vitte a teljes képviselőtestületet. Márpedig ha a nyírlugosiak ilyen messze mennek, akkor Debrecennek legalább hatszoros távolság dukál. Ha az olvasó esetleg nem tudná, az elmúlt hetekben Nyírlugos képviselő-testülete is útra kelt, a polgármester szerint a tizenhat fős úttal a képviselők munkáját köszönték meg, akik egyébként ingyen látják el a feladatukat.

Mintha ez bármit is számítana. Magyarország erkölcsös ország, ahol az elmúlt évtizedekben bárminemű hivatalos út bárminemű céllal az eltévelyedés félreérthetetlen bizonyítékává vált. Egy vezető maradjon a seggén, legfeljebb a közeli erdőig merészkedjen, de akkor is csak közügyekben, az pedig, ha a szabadsága alatt magánpénzből a napon sütteti magát, ráadásul nyár közepén, plusz idegen ország pázsitján fekve, már a szoci időkből tudjuk, a hazaárulás minősített esete, hát még ha mindezt csoportosan, a kollégáival teszi; idevezetett a sok csalás és hazudozás.

A kollektív bűn azonban szerencsére a debreceniekre nem vonatkozik. A városházi magyarázat szerint ugyanis a tizenöt debreceni vezető voltaképpen nem is együtt utazott Floridába, hanem külön-külön, egyenként, magánemberként, az már aztán csakis a véletlen számlájára írható, hogy Floridában, esetleg már előtte, a gép fedélzetén, netán már a becsekkolásnál összefutottak; s csakugyan, mit lehet ilyenkor tenni? Nyírlugoson legalább volt kellő indok az ingyenes tanulmányútra: nem sokkal előtte már tudni lehetett, hogy az állam átvállalja a község egymilliárd forintos adósságát.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kinyílik a bicska az ember zsebében
  2013-11-16 19:27:10, szombat
 
  Kinyílik a bicska az ember zsebében


Miközben a hajléktakanokról vitáztak a budapesti Városházán, kint hatalmas dráma játszódott le. "Szentkirályi Alexandra panaszkodott, hogy az A3-sal nem fér be a bejáraton az LMP sajtótájékoztatója miatt." - írja az Index.

Milyen érzés lehet, képzeljétek csak el ... felkelsz, összeszeded magad a közgyűlésre, felkészülsz lélekben, hogy át kell menned Pestre, el kell hagynod Budát, a hegyeket ... Átverekedszed magad a hídon, odahajtasz a Városházára és puff, bekövetkezik a DRÁMA.

Nem férsz be az A3-sal! (A vagyonnyilatkozata szerint nincs is autója, úgyhogy remélem, hogy egy karcolás sem esett azon az Audin!)

Ezrek éheznek, százezrek nyögnek törlesztőrészleteket, milliók robotolnak alamizsnáért, és ilyen hírekkel bőszítik a magyart. De tegyétek csak, eljön az idő, amikor sok-sok bicska nyílik ki egyszerre, és akkor jaj nektek!

(vastagbor.blog.hu nyomán - Cs. Vendel - Kitartás.net)


http://kitartas.net/2013/11/15/kinyilik-a-bicska-az-ember-zsebeben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kishantoson rendezik a 2014-es Szigetet
  2013-11-16 19:23:31, szombat
 
 
Kishantoson rendezik a 2014-es Szigetet

2013. november 15., péntek

A kecske is jól jár és a biokáposzta is megmarad - állítják a szervezők.

kishantos.jpg

A Hajógyári szigetet elborító áradat már évek óta szúrja az újpestiek, az óbudaiak és Tarlós István szemét, Gerendai Károly pedig attól fél, hogy alábbhagy a külföldiek érdeklődése a fesztivál iránt. Így minden félre nézve kedvező döntés lehet, ha a 2014-es Sziget Fesztivált Kishantosra költöztetik.

A szervezők arra számítanak, hogy ha fesztiválozók nem is érkeznek nagy számban, a kivonuló Greenpeace-aktivisták kellő vásárlóerőt fognak majd képviselni, hiszen eleve csak akkor tüntethetnének a fesztivál területén, ha megvették a 80 000 Ft-os hetijegyet, és valószínűleg gyrosból is elég sok fogyna. A szervezők a mobilvécék helyett még keresik az ökológiailag előnyösebb megoldásokat.

http://hircsarda.blog.hu/2013/11/15/kishantoson_rendezik_a_2014-es_szigetet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Máshol már megbukott adókat vezetett be a Fidesz?
  2013-11-16 19:21:11, szombat
 
  Máshol már megbukott adókat vezetett be a Fidesz?
Ma | 14:03

Máshol már megbukott adókat vezetett be a Fidesz?
Kern András


Az MSZP eltörölné a tranzakciós illetéket, valamint a kártyahasználatot és a készpénzfelvételt terhelő adókat is.

Az ellenzéki párt terveit Simon Gábor, a szocialisták elnökhelyettese ismertette szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Az MSZP-s politikus szerint ezekre a lépésekre azért van szükség, mert a bankok - a kormány korábbi elképzelésével szemben - áthárították a lakosságra, a családokra a rájuk rótt adókat. A banki szolgáltatások éves összevetésben több mint másfélszeresére drágultak októberben, miközben Európában ugyanez a mutató 0,8 százalék volt mondta.
Simon Gábor szerint a tranzakciós illeték, valamint a bankkártya-használati- és készpénzfelvételi adó legutóbb Svédországban bukott meg, de nem igazolta a várakozásokat más uniós tagországokban sem, így várhatóan hamarosan ott is kivezetik őket.

Az MSZP elnökhelyettese a legnagyobb gondnak azt nevezte, hogy a fenti adókkal a lakosság egyszer már adózott jövedelmét terhelik. Erre pedig szerinte a kormány különböző presztízsberuházásai, stadionépítései miatt van szükség.

Simon Gábor arra kérte a kabinetet, hogy ha nem fogadják is el teljesen a javaslatukat, legalább a kártyahasználatot és a készpénzfelvételt ne adóztassák. Ha pedig ezt sem támogatják, akkor az ingyenes készpénzfelvétel jelenleg 150 ezer forintban meghatározott kerete helyett az emberek a teljes fizetésüket, illetve nyugdíjukat vehessék fel díjmentesen.

Az ellenzéki politikus kérdésre válaszolva hangsúlyozta, az MSZP kormányra kerülve nem növelné, hanem mérsékelné a lakosság elmúlt három évben megnövekedett terheit. Megjegyezte ugyanakkor, populista és ígérgető kampány helyett az ország lehetőségeit figyelembe vevő javaslatokkal állnak majd elő.

Forrás: MTI | STOP


http://www.stop.hu/belfold/mashol-mar-megbukott-adokat-vezetett-be-a-fidesz/11940 37/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Földmutyik: "eldőlt a második dominó"
  2013-11-16 19:17:10, szombat
 
  Földmutyik: "eldőlt a második dominó"
Ma | 17:33

Az Együtt-PM szövetség üdvözli, hogy távozni kényszerült a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) eddigi elnöke, Sebestyén Róbert, akit szerintük az állami földekkel való visszaélések, a közvagyon fideszes haveroknak átjátszása, a helyi gazdák kisemmizése miatt már régen le kellett volna váltani.

Szabó Rebeka országgyűlési képviselő, az Együtt-PM szakpolitikusa az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében arra reagált, hogy az NFA eddigi elnökét a termőföld megóvásáért felelős miniszteri biztossá nevezték ki pénteken; jogkörét Nagy János elnökhelyettes veszi át.

A politikus szerint ezzel eldőlt a második dominó: néhány hete "bilincsben vitték el a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnökhelyettesét és három bűntársát", pénteken pedig távozni kényszerült "a szintén botrányok tépázta" NFA elnöke is.
Az Együtt-PM üdvözli "a többszörösen alkalmatlannak bizonyult fideszes káder" eltávolítását, és további lépéseket sürget az állami földügyletek tisztázásáért - írta.

Szabó Rebeka szerint az elnök menesztésével a kormány is elismerte, hogy az NFA-nál szakmailag és jogilag is védhetetlen tevékenység folyik. Hangsúlyozta, hogy a lépést szükséges, de nem elégséges intézkedésnek tekintik: Sebestyén Róbertnek nem új pozíciót kellene adni, hanem felelősségre vonni a családi gazdálkodók megtévesztése, az állami földek körüli visszaélések miatt.

Az Együtt-PM felszólítja a kormányt, hogy ne álljon meg félúton: fejezzék be a rombolást, amelyet a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ "lerohanása" tetőzött be, és haladéktalanul állítsák le a jelenlegi földpályázati rendszert - áll a közleményben.


http://www.pecsistop.hu/belfold/foldmutyik-eldolt-a-masodik-domino/1194068/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Floridában napoztak a debreceni városvezetők
  2013-11-16 19:11:45, szombat
 
  Floridában napoztak a debreceni városvezetők 2013. november 16. szombat 13:00 Forrás: AN



Floridában napoztak a debreceni városvezetők
Kósa Lajos nem tartott a csoporttal, ő itthonról próbálta fedezni őket.

Debrecen, Florida - Kósa Lajos polgármester ugyan nem tartott a Floridába utazó csoporttal, ám egy alpolgármester, a város jegyzője, valamint több közműcég vezetője az amerikai nyárban napoztatta magát. Az ügyre akkor derült fény, amikor az utazás egyik résztvevője a Facebookon feltett egy fotót, amint épp a tengerparton kókuszból kortyol valami italt.

Pajna Zoltán alpolgármester és Szekeres Antal jegyző a hivatalos tájékoztatás szerint saját zsebre ment ki a napfényes Floridába, de Litauszki Róbert, a városi tulajdonú Debreceni Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója és Csonka Tibor, a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. vezetője is - véletlen egybeesés folytán - is éppen akkor vol szabadságon, illetve külföldön. Ők is tagjai voltak a 15 fős csapatnak. Mint ahogyan az a Nyíri László, a Miskolci Hőszolgáltató Kft. vezetője is, akinek a Facebookra rövid időre feltöltött, majd hirtelen letörölt ,,floridázós" képei nyomán kirobbant a botrány.

Először szokás szerint mindent tagadtak, majd egy újabb verziót dobtak be a köztudatba: a polgármesteri hivatal állítása szerint néhányan magánjelleggel tartózkodnak Floridában. Utóbb azt dobták be, hogy a megújuló energiákat tanulmányozzák egy konferencián.

Ám, mint kiderült, ez sem volt igaz. Van ilyen konferencia Floridában, ám ott magyar résztvevőkről ne tudtak. Az ügyet tovább bonyolítja, hogy Lajos Lajos polgármester bejelentette: hazaérkezésük után kiszámlázzák az utazóknak a floridai nyaralás költségeit. Ami azért is érdekes mert ha igaz lenne, amit először állítottak, vagyis, mindenki a saját költségén süttette a hasát a napfényes Floridában, akkor mi szükség van arra, hogy kiszámlázzák számukra a költségeket, Ha pedig az állításokból egyetlen szó sem igaz, akkor felvetődik a ki a felelős azért, hogy a magyar emberek pénzét magáncélokra költik.

Megy a hadoválás, csakúgy, mint néhány nappal korábban Nyírlugoson. Az ottani önkormányzat dolgozói és családtagjaik nem a tengerentúlra, ,,csupán" Rómáig utaztak, állításuk szerint szakmai útra. Nyírlugoson más volt a kommunikáció, mint a debreceni esetnél: az, hogy az önkormányzati képviselők fizetség nélkül végzik a munkájukat, s ezt a fáradozást szerette volna honorálni az polgármesteri hivatal a jutalomutazással.

Volt már ilyen, emlékszünk az egy évvel ezelőtti történetekre, amikor a Fideszes vezetésű - súlyosan eladósodott - városok vezetői ugyancsak közpénzen az Azori szigetekre utaztak, többen közülük családtagjaikkal együtt. Akkor volt, aki azzal védekezett, hogy az Azori szigetek valójában nem is olyan jó hely, mint ahogyan azt idehaza sokan gondolják.


http://nepszava.com/2013/11/magyarorszag/floridaban-napoztak-a-debreceni-varosvez etok.html

*************************

EGY DEBRECENI VÉLEMÉNYE:

Én itt éltem már az első dicsőséges fidesz uralom alatt is. Emlékszem arra, hogy mennyire várták a zemberek a választást. Mennyire várták, hogy megszabaduljanak ettől a tolvaj, hazug bandától, akik pártba tömörülve nyűlták le a közvagyont. Szeretném megkérdezni, hogy akik ismét a nyakunkra szabadították ezeket, hol éltek 1998 és 2002 között? Most születtek ide? Miben bíztak, megváltoztak? Igen meg, most már nem elég a közvagyon a magán is kell (lásd magánnyugdíj, trafik, állami és magánföldek). Soroljam még? Nem kell félni én borítékolom a fidesz győzelmét jövőre. Abban azonban nem vagyok biztos, hogy 2018-as választasok idején az ország még Uniós tagállam lesz. Erről gondoskodnak a fiúk. Az ország csak azt kapja amit megérdemel. Sajnos!


2013. november 16. szombat
18:16

Na EZ vár rátok MAGYAR PARASZTOK, a hivatalos MAGYAR statisztikák szerint is 4,2 millióan szegénységben éltek!!!!... 4-5 év múlva nemhogy gyógyszer, nyugdíjatok sem lesz szerencsétlenek, MENETELJETEK a CBA-s BÉKEMENETETEKKEL!...
ORBÁNI DIKTATÚRA,... milyen kellemes, fiatalító és simogató... mert ezt megérdemeljük...

A bérbirkamenet erre szavazott
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Állami Kreatívipari Központ
  2013-11-16 18:58:13, szombat
 
  Állami Kreatívipari Központ
Szerző: zero
- 2013.11.15. 13:01

Csak röviden:
Tegnap Navracsics Tibor miniszter bejelentette a Design Terminál Nemzeti Kreatívipari Központ megalapítását. Az eddig nonprofit szervezetként működő Design Terminál 2014. január 1-től így kiemelt kormányzati háttérintézménnyé válik. Feladata a kreatívipari ágazatok (így az innovatív technológiák, a formatervezés, a divatipar vagy éppen az urbanisztika) ösztönzése, új magyar vállalkozói sikertörténetek elősegítése lesz.
Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál stratégiai igazgatója a 2014-es év terveiről szólva hangsúlyozta: a szervezet segíteni fogja a kezdő vállalkozások és a kockázati tőke egymásra találását, emellett közép-európai léptékű szakkiállítások, vásárok, bemutatók és konferenciák életre hívásával hozzájárul Magyarország, mint a régió kreatívipari központjának pozícionálásához is.

Biztos a mi hibánk, de a magyar államról nem a kreativitás jut az eszünkbe.
Meg hogy ennek külön központot kellene állítani. Minek?
A magyar állam kreativitását mindenki pontosan érezte az elmúlt 3 évben.

Kreatív trafiktörvény. Kreatív jogalkotás. Kreatív kommunikáció. Kreatív magánnyugdíjvagyon-megvédés. A közoktatás a két lábon járó élő kreativitás, ahol még a borítékok címzését és a KLIK-utasítás alapján kell végrehajtani.

Ha magyar állam és a kreativitást kellene vizsgálni, akkor csak annyi mondok, hogy "rontott tértivevény nyilvántartás", nav.hu meg oep.hu.
Ez az igazi "magyar startup"!

Ebben az ország 2 csoport tud nagyon sikeres lenni: az egyik a haverok-strómanok-csókosok csapata, akik az állami kapcsolataikat kihasználva hozzájutnak az EU-s forrásokhoz, pályázatokhoz, esetleg csak lazán iratnak maguknak (és magukra) egy törvényt.
A másik csoport azon kevesek, akik a lehető legmesszebb vannak az állam lassan mindent behálózó csápjaitól, a legjobban akkor járnak,ha valahol külföldön lettek sikeresek és egyelőre még nem keresztezték valamelyik Fidesz-közeli vállalkozó érdekszféráját és nem termelnek akkora profitot, ami miatt esetleg érdemes lenne államosítani / megszerezni / különadót kivetni rájuk.

Az első csoport ígyis-úgyis megkapja a támogatást, a másiknak meg nincs szüksége az állami pénzre. És az állami közvetítésre sem. A létező legjobb dolog, amit ezek a cégek tehetnek, ha tényleg messzire elkerülik az államot. A magánbefektetők majd eldöntik, melyik az a startup, ami a befektetett pénzükért majd profitot fog nekik termelni.

Böszörményi Nagy Gergely (portré itt) 2010 előtt a Mandiner blogon és a Jobbkliken írogatott, innen vitte magával Navracsics a KIM-be, ahol osztályvezető-helyettessé nevezték ki, majd innen került át a Design Terminál stratégai igazgatói székébe..

Böszörményi Nagy Gergely mit szólt volna, ha mondjuk 2008-ban kiáll Draskovics Tibor igazságügyi miniszter és bejelenti az Állami Kreatívipari Központ megalapítását, kinevezi vezetőjének az Egyenlítő TV ex-bloggerét, aki éppen akkor Draskovics alatt osztályvezető-helyettes az Igazságügyi Minisztériumban? Vajon lett volna érces hangú blogposzt a Mandineres vagy a Jobbklikken?
Szemétszocik, melegedő a csókosoknak, meg az állami pénzek elherdálása?

A Design Terminált működtető Forum Hungaricum kft-ben 3 vezető és 25 alkalmazott dolgozik, 2014-ben már 600 millió forintot kapnak a KIM-től, ami a 2012-es 318 millió forint közel a duplája.

Böszörményi Nagy Gergely a Facebookon tisztelt meg a jelenlétével, amikor is azt kérdezte, hogy
"Azt is leírjátok, mi fáj ebben nektek?:)"

Tényleg mi fáj nekünk ebbe? A 600 millió forint? Hogy 28 embernek van munkája?

A foglalkoztatottságot nem így kellene növelni, az államnak semmi keresnivalója nincs olyan területeken, mint a divat (Gombold újra!), 3D nyomtatás vagy a startupok.
Kicsi, takarékos állam -> kevesebb adó.
Kevesebb adó -> kicsi, takarékos állam.
Ennyi. Nekem ne foglalkozzon a KIM a divattal, mert az égvilágon semmi köze nincs hozzá. Inkább foglalkozzon azzal, hogy az elmúlt 3 évben hány törvényjavaslatot sikerült megírniuk, és hányat adtak be egyéni képviselői formában a képviselők. Ha megvan ez a szám, akkor lehet egy picit elszégyellni magunkat.

Ukridge a Tumblren egy kicsit hosszabban is válaszolt Böszörményinek:


"Hogy mi fáj? Talán az, hogy olyan semmirekellők találnak ki műmájer műfeladatot maguknak, mint például jómagad. Ha hihetünk e kétforrásnak, soha egyetlen percig produktív dolognak része nem voltál, elképzelésed sincs arról, hogy működik egy intézmény, ami nem a felcsúti rémnek, hanem a piacnak kell megfelelnie. Így aztán arról sincs fogalmad, hogy születnek kreatív ötletek, műhelyek, hogy mi az, amikor valaki a saját idejét/pénzét kockáztatja a siker érdekében. Így aztán fogalmad sincs arról, hogy lehetne ezt segíteni. Illetve nyilván azt hiszed, hogy van, de nincs.

A tőkéhez, pláne a kockázati tőkéhez még ennyire sem értesz, mert ha értenél, nyilván felemelted volna a szavad a bankellenes, tőkeellenes, profitellenes kirohanásokon, melyek már nem havonta, vagy hetente, de naponta mérgezik a levegőt.

Így aztán zéró kompetenciával és hozzáadott értékkel állsz neki hasonszőrű cimboráiddal elbaszni az adófizetők pénzét. Köztük azokét is, akik valami kreatív ötletbe ölték mindenüket és sikeresen vontak be kockázati tőkét.

És ami a legszomorúbb, hogy bár a fenti források szerint kormányzati bürokráciában és közeli lábáztatásban komoly rutinnal rendelkezel, mégsem fogod fel, hogy az államnak semmi keresnivalója sincs ezen a területen, mert nincs megoldandó probléma, nincs közjó, amit szolgálna, nincs fölösleges adónk erre a hülyeségre és nincs semmi, de semmi hozzáadott értéke a mutatványnak."


printscreen_2013.11.15_12h40m37s_014_.jpg







Az "elmúltnyolcévezéssel" nem lehet vitába szállni, az eredmények pedig magukért beszélnek.
A szocik még a startupokat meg a divatot sem támogatták.
Magyarország itt is jobban teljesít.

Az eredményekhez meg csak annyit, hogy éjszakába nyúló kutatómunkával sikerült feltérképeznem a három legsikeresebb magyar startup és a magyar állam kapcsolatát:

startup.gif

Az inforgrafikából világosan látható, hogy miért lettek sikeresek ezek a startupok.

Friss:
A legfrisebb hír szerint Cséfalvay Zoltán államtitkár azt mondta, hogy indul egy állami program, "aminek célja, hogy Budapest legyen az évtized végére a közép- és kelet-európai régió start-up fővárosa."
Nem kéne erőltetni.


http://vastagbor.blog.hu/2013/11/15/allami_kreativipari_kozpont#more5635305
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bertha Szilvia: Segély helyett esélyt!
  2013-11-16 18:55:13, szombat
 
  Bertha Szilvia: Segély helyett esélyt!
2013, november 16 - 15:41


Az elmúlt 24 év egyik legnagyobb bűne az volt, hogy teljesen leértékelte a munka értékét Magyarországon. Mostanra az a helyzet alakult ki, hogy kevés kivételtől eltekintve a munkáért kapott jövedelem- az árakhoz képest - gyakorlatilag csak segélynek tekinthető.

Nemcsak a közmunkáért kapott pár tízezer forint sorolható ide, hanem a közszférában dolgozók juttatásai is. A versenyszféra bérei is ide tartoznak, hiszen a jellemző fizetés itt se elég a normális - mondhatnánk uniós - megélhetéshez. Igazából segélynek tekinthetők ezek a jövedelmek, csak hogy ne haljanak éhen az emberek.

Külön kiemelendők ebből a körből azok a külföldi tulajdonú cégek - elsősorban kereskedelmi láncok -, amelyek az extra profitjukat többek között a magyar munkavállalók teljes kizsigerelésével érik el. Jellemző ezeknél a cégeknél a jelentős fluktuáció - munkaerőcsere - amelynek kifinomult lehetőségeit immáron az új munkajogi szabályok is segítik. Ezeknél a cégeknél általában a legtöbben próbaidőn vannak, ez alatt pedig végletekig dolgoztatják az embereket, és amelynek lejártával jöhet az újabb munkaerő. A fizetések pedig legtöbbször a szintén kiszipolyozott diákmunkáséval egyenlők. Az igazán rugalmasan kezelt létszámból pedig bárki, bármikor az utcára kerülhet, különösképpen akkor, ha az extra profit egy picit is csökken.

A profithoz kapcsolódva, vannak olyan multinacionális cégek is, amelyek szinte teljes nyereségüket Magyarországon termelik ki, ugyanakkor a magyar munkavállalók ebből a haszonból mit sem látnak. A piacgazdaság liberális apostolai ugyan próbálják ezt megmagyarázni, de kevés sikerrel. Általánosságban is elmondható, hogy a munkabérnek nevezett segélyek, valamint az átlagos személyi juttatások nem növekedtek a hatékonyság és a termelékenység növekedésével arányban. A statisztikai adatok - különösen pedig az átlagértékek - jótékonyan elfedik azt a tényt, hogy a munkavállalók nagy többsége ezeknél a nagy lelkendezéssel közölt adatoknál jóval kevesebbet keres.

Mindemellett, a legújabb statisztikák is arról árulkodnak, hogy még a fenti átlagbérek is folyamatos leszakadásban vannak, nemcsak az unió gazdagabb, hanem szegényebb országaitól is, a környező országokhoz képest is, s ahogy azt tapasztalhattuk, az elmúlt időszak kormányait ez a tény a legkevésbé sem izgatta. Ez alól a jelenlegi kormányzat sem kivétel, hiszen a kommunikációjával ellentétben semmit sem tesz a munka becsületének legalább részbeni helyreállítására. Még az is lehet, nem is tudják, hogy az mit jelent, csak jól hangzik, ezért használják nap, mint nap.

A munka becsületének vissza- vagy helyreállítása ugyanis nem azt jelenti, hogy segélyt közfoglalkoztatási bérnek álcázva, gyakran értelmetlen munkavégzésre kényszerítenek tíz-és százezreket. Mindezt ráadásul kampánycélból. Azt sem jelentheti, hogy hosszú évek óta gyakorlatilag egy peták bér- vagy illetményemelést sem adnak a közszféra dolgozói nagy részének, sőt sok esetben inkább csökkentik a juttatásokat. Azt sem jelenti, hogy miután nagy dinom-dánom mellett stratégiai szövetségesi megállapodásokat kötnek, a fülüket-farkukat behúzzák, amikor a ,,partnerek" mégis elküldik a munkásokat. Azt sem jelenti, hogy semmit sem tesznek az ide települő külföldi cégeknél dolgozók megbecsültségének, munka-és életkörülményeinek javításért, a kisebb-nagyobb hazai cégeket pedig az élőmunka terheinek növelésével hajszolják a feketefoglalkoztatás irányába. Végül pedig, de nem utolsó sorban, az sem jelenti a becsület visszaállítását, hogy száz-és ezermilliárdok elköltésével sem képesek a munkaerőpiacot olyan helyzetbe hozni, hogy új és valós munkahelyek jöhessenek létre.

Mindennek eredménye az egyre fokozódó kivándorlás, hiszen az unió munkaerőpiaca (valamint a távolabbi országoké is) egyre nyitottabb - bár már van olyan ország, amely mindezt megbánta. De, amíg nyitva ez a kapu és itthon nincs valódi esély, a normális, élhető mindennapokra vágyó és dolgozni is tudó magyar munkavállaló külföldre fog menni. Vagyis esélyt kell számára teremteni, méghozzá itthon.

Bertha Szilvia

alfahir.hu

http://alfahir.hu/bertha_szilvia_segely_helyett_eselyt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A celldömölki cigányok egyre jobban teljesítenek
  2013-11-16 18:53:34, szombat
 
  Cigánybűnözés :: 2013-11-16. 17:21
A celldömölki cigányok egyre jobban teljesítenek

Úgy tűnik, a celldömölki cigányok megfogadták Orbán Viktornak azon intelmeit, melyek az ország teljesítőképességének fokozására vonatkoztak. Nyilván a lelkes romák valamit félreérthettek, bár az önmegvalósítás jól sikerült: két hónap alatt gyakorlatilag a fél várost kifosztották.
A három 17-18 éves közötti "fiatalból" álló cigány galeri többnyire garázsfeltörésekre specializálódott. A bűncselekmények során a bűnözők mintegy 3,5 millió forint értékben lopták meg a tisztességes celldömölki polgárokat.

Szórádi Szabolcs, az egyik eltérő kultúrájú
A cigányok eszükhöz mért egyszerű stratégia mentén dolgoztak: felfeszítették a bejárati ajtókat, majd elvittek mindent, ami nem volt lebetonozva. Zsákmányoltak többek között rézcsapokat, pálinkafőzőt, de az is előfordult, hogy motorkerékpárral vagy éppen autóval távoztak.
Balog Zoltán kedvelt előadóművészei 72 órás fogva tartás után már az otthoni kávé finom illatára ébrednek, és azóta is vígan facebookoznak puha, meleg ágyikójukban. Fehér László helyi polgármester egyelőre nem reagált a történésekre. Bizonyára minden idejét leköti új megbízatása, melynek köszönhetően a 2014-es országgyűlési választásokon a kommunista utódpárt jelöltjeként méreti meg magát.
Íme a bizonyíték arra, hogy ezek az egyedek valóban nem hiába születtek (ízelítő):

További részletek: http://kuruc.info/r/6/120407/#ixzz2kpfAFNLl
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 86 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 810 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1832
  • e Hét: 5596
  • e Hónap: 9341
  • e Év: 162837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.