Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Szenzációs videók
  2013-11-17 22:33:15, vasárnap
 
 




SZENZÁCIÓS VIDEÓK


A KOREAI GALAMBÁSZ

Érdemes végig nézni!
Hát ez tényleg bámulatos! És a vége....!!!
A száját mindenki csukja be!

Jó szórakozást!


Klikk a Linkre

Link



HÓFEHÉR SZERETET - Jegesmedve idill





Link



HOGY MIT TUDNAK EGYESEK?

BŰVÉSZ, fantasztikus!

Hans Klok - World record - 15 grandes illusions en 5 minutes

Link




FANTASZTIKUSAN SZÉP EZ IS

Link



BUBBLE SHOW avagy a buborékok tánca...

Link



ILYET BIZTOS NEM LÁTTÁL - fantasztikus elefántok

Link















 
 
0 komment , kategória:  Művészet  
Gyulai Pál: Tanács
  2013-11-17 21:33:13, vasárnap
 
 







Gyulai Pál: TANÁCS

Kiket szeretsz s akik szeretnek,
Ha bántanak, ha megsebeznek:
Ne haragudj rájuk sokáig!
De öntsd ki szíved, s ha letörléd
A fájdalom kicsordult könnyét:
Bocsáss meg! hidd, enyhedre válik.

Oh, egymást hányszor félreértjük,
Szeretteinket hányszor sértjük,
Bár szívünk éppen nem akarja.
Mi is talán vérzünk a sebben,
Nekünk is fáj még élesebben,
De büszkeségünk be nem vallja.

Ne légy te büszke, légy őszinte,
Híved legott azzá lesz szinte,
Oszlik gyanú, megenyhül bánat;
Oly hirtelen jöhet halálunk
S ha egymástól haraggal válunk,
A sírnál késő a bocsánat!





 
 
0 komment , kategória:  Gyulai Pál  
Gligorics Teréz : Én legyek...
  2013-11-17 21:21:03, vasárnap
 
 




Gligorics Teréz : ÉN LEGYEK...


Legyek a hajnal, ha nincs többé álmod,
Sötétben az égő gyertyafény,
Holnap is én legyek a láthatárod,
Szívedben vigasz, ha nincs remény...

Legyek a napfény a felhőtlen égen,
Az éjszakában a csillagod,
Találjam meg a lelked a szélben,


Ha időnként bárhol elhagyod...

Legyek az ölelés, perzselő vágyad,
Nekem szánj minden csókodat,
Legyek a hullám a tenger ha árad,
Könny, ha már mindenki megtagad...

Szíved örökre enyémbe zárom,
Nem leszek sohasem délibáb,
Árnyékod vagyok, a te utad járom,
S kimúlok, ha fény nincs tovább.




 
 
0 komment , kategória:  Gligorics Teréz   
A Nagy Kölcsön határideje lejárt
  2013-11-17 19:52:46, vasárnap
 
 




A Nagy Kölcsön határideje lejárt / Bencsik András

Felállt, szót kért, elmondta. Anyanyelvén beszélt, amit szinkrontolmács fordított több mint száz államfőnek és tisztviselőnek. Sikerült hatalmas zavart keltenie szavaival. Evo Morales bolíviai elnök beszéde az ENSZ ülésén hangzott el 2013. június 30-án. A nemzetközi média valahogy elfelejtett tudósítani róla.

,,Itt vagyok én, Evo Morales és azért jöttem, hogy találkozzam azokkal akik Amerika felfedezését ünneplik. Itt vagyok én, a leszármazottja azoknak, akik 40 ezer éve gyarmatosították Amerikát, és azért jöttem, hogy találkozzam azokkal, akik csak 500 évvel ezelőtt találtak rá. Itt vagyunk mindnyájan, nagyon jól tudjuk, kik vagyunk, és ez elég.

Az én európai vámügyi Nagy Testvérem írott papírt kér tőlem, aminek a neve vízum, hogy találkozhassam azokkal, akik minket megtaláltak egyszer. Az én európai uzsorás Nagy Testvérem pénztartozás megfizetését kéri tőlem Júdás számára, akinek sosem engedtem eladni magam. Az én európai zugügyvéd Nagy Testvérem elmagyarázza nekem, hogy minden tartozást kamattal kell visszafizetni, amit magukat embernek nevező lények határoznak meg beleegyezésünk kérése nélkül.

És lassan én is felfedezek. És rájövök, hogy én is kérhetek kártérítést, és kérhetek kamatot. Az Indiánok Archívumában, ahol papír papír hátán, átvételi elismervény átvételi elismervényen és aláírás aláírás hátán van, az áll, hogy csupán 1503 és 1660 között San Lucas de Barrameda városába (Spanyolország) 185 kilogramm arany és 16 millió kilogramm ezüst érkezett Amerikából.

Fosztogatás lett volna? Én ezt nem akarom elhinni. Mert akkor azt kellene gondolnom, hogy a keresztény Nagy Testvérek megtörték a Hetedik Parancsolatot.
Rablás? Isten ments, hogy azt gondoljam, az európaiak, mint Káin, megölték és megtagadták a vértestvérüket!
Népirtás? Ez hitelt adna a rágalmazóknak, akik a felfedezést egyben az indiánok megsemmisítésének minősítették, vagy a szélsőségeseknek, akik kimondják, hogy a kapitalizmus megszületése és így a jelenlegi európai civilizáció a nemesfémek áradatának köszönhető.

Nem! Azt a 185 kilogramm aranyat és 16 millió kilogramm ezüstöt az első baráti kölcsönnek kell tekinteni Amerikától, Európa fejlesztésére, amit azután még sok más követett. Ellenkező esetben háborús bûnösök létezéséről kellene beszélnünk, ami nem csak az azonnali visszafizetés szükségét jelentené, hanem kompenzáció igényét az okozott fájdalomért és károkért.

Én, Evo Morales, előnyben részesítem a legkevésbé bántó hipotéziseket. A mesés tőkekivitel nem volt más, mint egy Marshall-terv a kezdete, hogy biztosítsák a barbár Európa újjáépítését, amit a siralmas háborúk tönkretettek. Ezért, a Nagy Kölcsön ötödik centenáriumát ünnepelvén, megkérdezhetjük: értelmesen használták-e fel azt az európai Nagy Testvérek? Felelősséggel használták-e fel, vagy legalábbis produktívan a Nemzetközi Indián Alap bőkezű előlegét?

Azt kell mondanunk, hogy sajnos nem. Elherdálták csatákra, a Harmadik Birodalomra és egyéb megsemmisítésekre. 500 éves türelmi idő után éppúgy képtelenek voltak pénzügyileg lezárni és kifizetni a tőkét kamataival együtt, mint függetleníteni magukat a nyersanyagoktól, az olcsó energiától és azon nettó bevételektől, melyeket a harmadik világ biztosít nekik. Az undorító kép megerősíti azt a véleményt, hogy ez a támogatott gazdaság soha nem fog mûködni, és arra kényszerít bennünket, hogy visszakérjük azt a tôkét, amit olyan nagylelkûen hagytunk évszázadokon át halasztani, és nem kértük visszafizetését, kamataival együtt.

Ezek után tisztázzuk, mi sem engedjük el a mi európai Nagy Testvérünknek a gonosz és vérszomjas 20-30 százalékos kamat megfizetését, amit ôk is behajtanak a harmadik világ népeitől. Követeljük a megelőlegezett nemesfémek megtérítését, plusz egy szerény évi tíz százalékos kamatot, és ezt is csak az utolsó 300 évre visszamenőleg. Az első 200 évért megkegyelmezünk.

Tehát az alaptőkén kívül, és az Európában alkalmazott kamatos kamat hozzáadása után, tájékoztatjuk felfedezőinket, hogy első körben tartoznak 185 kilogramm arannyal és 16 millió kilogramm ezüsttel. Ehhez mondjuk 300 nullát tehetünk ugyebár a 300 évért.... Én ezt ki sem bírom számolni, mennyi. Vajon mennyit nyomna mindez, ha mondjuk vérben számolnánk?

Az a tény, hogy Európa fél évezreden át képtelen volt elegendő vagyonra szert tenni azon célból, hogy rendezze ezt a szerény tartozást, az teljes pénzügyi kudarca beismerését jelenti, és kapitalizmusa őrült irracionalitását. Ezek persze metafizikai kérdések, ami minket, indiánokat nem nagyon nyugtalanítanak.

De ha mi, indiánok megköveteljük egy szándéknyilatkozat aláírását, ami arra kötelezi a Vén Kontinens országainak lakosait, hogy tartsák tiszteletben igényünket, és érezzék elkötelezve magukat egy olyan új privatizáció és átalakítás ügyének Európában, ami lehetővé teszi számukra e történelmi adósság első ütemének visszafizetését... Ugye, ehhez szólni sem tudnak!"







Valami tehát elkezdődött...

Evo Morales, bolíviai elnök beszéde az ENSZ-közgyűlés 67. ülésszakán 2012. szeptember 26-án (kivonat a beszéd utolsó részéből).

A fenti cikkben megjelent szöveg forrása sajnos ismeretlen, mint kiderült, nem Evo Moralestől származnak az arany- és ezüstkincsek ,,kölcsönére" vonatkozó egyébként teljesen jogos mondatok, de mondhatta volna ő is. Talán ezért bukkan fel újra és újra az interneten, s ezért hiszik sokan, hogy tőle származik. A most idézett beszédet azonban valóban ő mondta el tavaly szeptemberben. (A két szöveg közötti lelki kapcsolat szembetűnő!) Van róla videófelvétel is, amit a cikk végén a hitelesség kedvéért csatolok. Aki tud spanyolul, érdemes végighallgatnia.

Aki a szövegrészletben itt-ott párhuzamot talál az Orbán-kormány új politikai stratégiája és a Morales szerinti új világparadigma között, annak érdemes minderről mélyebben elgondolkodnia. A világ ugyanis valóban változik, s nekünk hosszú távon csupán arra van lehetőségünk, hogy tudomásul véve e változást, alkalmazkodjunk hozzá. Avagy ellenálljunk neki. Ez utóbbi esetben azonban az őshüllők nem túl sikeres sorsára kell felkészülnünk...

,,...A természeti erőforrásoknak, az olajnak, a gáznak vajon állami vagy magánkézben kellene lennie? Én ezzel kapcsolatban azt javasolom, testvérek, hogy a természeti erőforrásokat államosítsák. A természeti erőforrások nem tartoznak a transznacionális vállalatokhoz, hanem azok a világ népei államigazgatásai alá tartoznak... Mi garantáljuk ezeket az alapvető szolgáltatásokat, mint alapvető emberi jogokat. Ezek nem lehetnek magánkézben, ez állami feladat. A világítás, a víz, a villany, a kommunikáció - mi államosítottuk őket és az emberi jogok részeivé tettük. Ezek a nagyon fontos alapvető szolgáltatások tehát emberi jogokká lettek...

Szeretném meghívni Önöket egy nemzetközi találkozóra ez év december 21-én. Egy olyan meghívás ez, mely egy új ciklus kezdetéről, a Földanya új, harmonikus ciklusának fogadásáról szól. Ám az túl sokáig tartana, hogy Önöknek Mexikó, Guatemala, Bolívia, Ecuador őslakos indiánjai ezen tudásáról beszéljek, de mi ezt a meghívást közzétesszük, hogy mind virtuális formában, mind személyesen a következő témákat vitassuk meg:

1. A globális kapitalizmus válsága

2. A civilizáció válsága - világkormány, kapitalizmus, szocializmus, a közösség, az élet kultúrája

3. Klímaválság - az ember kapcsolata a természettel

4. Energia, közösségi energia, új energiafajták

5. Földanya-tudatosság

6. Ősi szokások újraéledése, természetes kozmikus naptár használata,

7. Az élet érdeke a globális válság megoldása - mi megerősítjük újra, hogy az élet érdeke a fontosabb, mert mi csak akkor tudunk jobban élni, ha nem fosztjuk ki a természeti erőforrásokat. Ezzel kapcsolatban egy mélyreható vitát szeretnék folytatni a világ többi részével.

8. Az élelmiszertermelés függetlensége - biztonság az önellátó élelmiszertermeléssel

9. Integráció, testvériség, közösség, gazdaság, egymást kiegészítő rendszerek, kommunikáció joga - közösségi tanulás: az új emberi lény, a holisztikus szemlélet, avagy a patriarchális szemlélet vége. Önismeret, öntudatra ébredés, és természetesen az egészség témaköre, ami szintén nagyon fontos.

És azt szeretném mondani, hogy a maja naptár december 21-ét az idők végének és az időnélküliség kezdetének jelzi. Ez a ,,Macha" vége és a ,,Pacha" kezdete. Ez lesz az önzés vége és a testvériség kezdete. Ez lesz az individualizmus vége és a kollektív szemlélet kezdete... tehát ebben az évben (2012-ben), december 21-én.

A tudósok nagyon jól tudják, hogy ezek egy antropocentrikus élet végének és egy biocentrikus élet kezdetének a jelei. A gyűlölet vége és a szeretet kezdete. A hazugság vége és az igazság kezdete. A szomorúság vége és az öröm kezdete. Az elválasztottság vége és az egység kezdete. Mert ezek azok a témák, amelyekről beszélnünk kell, ezért (...) mi meghívjuk Önöket. Azokat tehát, akik bizalommal vannak az emberiség iránt; meghívjuk azokat, akik a tapasztalataikat megosztják egy jó és igaz emberiség születése érdekében...

Nekünk, mint választott vezetőknek, most már el kell gondolkoznunk azon, hogy ki milyen módon vállalhat társadalmi felelősséget, és ez azt jelenti..., hogy véget kell vetni a hatalomgyakorlás régi formáinak, mert már nem az az időszak van, mint egykor, hogy a hatalmat folyamatosan dicsérni kellett. Mi már az emberek, a szabad emberek korszakában vagyunk, akik állandóan keresik egymás között a gazdasági és szociális egyenlőség megvalósulásának lehetőségét. És ez lesz az az új korszak, amely visszaállít eredeti rangjára és méltóságára minden földi lakost...

Szeretném a figyelmükbe ajánlani azokat az állásfoglalásokat, amelyek kétségbe vonták mind a katonai bázisok létesítését, mind a fegyveres erők beavatkozásának létjogosultságát. Mert itt csak akkor lesz társadalmi béke, ha megváltoztatjuk az egész gazdaságpolitikát és felszámoljuk a katonai bázisokat és a velük összefüggő katonai intervenciókat. Ezért tiszteletemet és elismerésemet fejezem ki azoknak, akik ellenállnak a különböző hatalmak katonai beavatkozásának. Az a módszer nem megoldás, ezt már jól megtanultuk. Mégis reméljük, hogy ezek a viták arra fognak alkalmat adni, hogy az emberiség eljövendő életéről gondolkodjunk..."

Evo Morales boliviai elnök teljes beszéde spanyol nyelven:

http://www.youtube.com/watch?v=j20VX9jLNBM
http://www.youtube.com/watch?v=If-qXPSb-v0
http://www.youtube.com/watch?v=q0stiX7DyPM
http://www.youtube.com/watch?v=EsLQ1KGi7dw




 
 
0 komment , kategória:  Média  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 25 db bejegyzés
e év: 343 db bejegyzés
Összes: 4838 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 857
  • e Hét: 8779
  • e Hónap: 31267
  • e Év: 209142
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.