Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Karácsonyi vágy
  2013-11-21 23:49:36, csütörtök
 
  .........

 
 
1 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Szőlő
  2013-11-21 23:29:38, csütörtök
 
  ...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Éjféli szentmise
  2013-11-21 22:27:10, csütörtök
 
  Karácsonyi éjféli szentmise közvetítése a pannonhalmi Szent Márton Bazilikából
MTV videó Link

Karácsony misztériuma:
Szabó József atya gondolatai segíthetnek ebben.
A karácsonyi zsongás gyakran eltereli figyelmünket az ünnep igazi lényegéről, Isten fiának, Jézus Krisztusnak megszületéséről. Hogyan készüljünk lélekben, és hogyan éljük meg ezt a csodálatos ünnepet? Szabó József atya gondolatai segíthetnek ebben.
Weboldal Link


Éjféli Szentmise 2011. december. 24.
A Szentmisét bemutatta: Kövesi Ferenc plébános Link


Erdő Péter: a csillag ott ragyog ma is a betlehemi istálló fölött
Isten ember iránti hűségét és irgalmát ünnepli a kereszténység karácsony éjszakáján, amikor Jézus születésével a Dávid királynak adott ígérete teljesült - mondta Erdő Péter bíboros, prímás a szerda éjfélkor kezdődött karácsonyi szentmisén a Szent István-bazilikában.
Erdő Péter kifejezésre juttatta szentbeszédében: Isten ígéretei Jézus Krisztusban valósultak meg. Szent Lukács evangéliumában Zakariás Istent áldja, mert megváltotta népét, "amint meghirdette szentjei által, prófétái ajkával ősidőktől fogva", majd hozzáteszi: "irgalmas volt atyáinkhoz, és megemlékezett szent szövetségéről". A kis Jézus betlehemi jászla fölött a csillag Isten hűségét hirdeti és bevilágítja a történelmet - folytatta.
Mint mondta, "sok mindennel foglalkozunk így, karácsony táján, sokat szaladgálunk, szervezünk, vásárolunk, rendezkedünk, számoljuk a pénzt, küszködünk a sok programmal meg a kevés idővel", miközben sokan aggódnak munkájukért, megélhetésükért, egészségükért, másokat pedig "a magány vagy a megkeseredett emberi kapcsolatok tesznek szomorúvá", pedig "az a csillag ott ragyog ma is a betlehemi istálló fölött".
A bíboros hangsúlyozta: a rohanó mindennapok után észre kell venni "az irgalmas Isten hűségét az életünket kényelmesebbé tevő, de Földünk erőforrásait sokszor könnyelműen kihasználó és elpazarló civilizációnk fölött". Isten nem azért alkotta az emberiséget, hogy "értelmetlen nyomorúságba taszítsa, hanem szóba állt velünk, és a földi életünkön túl is örök barátságába, szeretetébe hívott", amikor "emberré lett, osztozott szegénységben, munkában, barátságban és szenvedésben" - fűzte hozzá.
Beszédében elhangzott: a karácsony arra is felhívja az emberek figyelmét: "mozgósítsák testük és lelkük minden erejét", hogy "segítsék azokat, akik körülöttük élnek". A pásztorjátékokban is megnyilvánul, hogy noha szegényesek az ajándékok, amit a pásztorok adni tudnak, de "Isten a szívet nézi". "Ha a mi erőink és lehetőségeink olyanok is, mint a pásztorok ajándékai, mégis ha Krisztusnak ajánljuk őket, felragyognak, és szebbé teszik körülöttünk a világot" - tette hozzá.


Lukács evangéliuma így meséli el az eseményeket:
Abban az időben Augustus volt a római császár. Parancsot adott, hogy birodalma összes lakóját számolják össze, mégpedig úgy, hogy mindenkit ott írjanak össze, ahonnan származik. József, aki Dávid családjából származott, a nemzettség pedig Betlehemből való volt, elindult várandós feleségével, Máriával Betlehembe. Ott azonban sehol nem kaptak szállást, csak egy istállóban. Itt szülte meg Mária kisfiát, Jézust, akit jászolba fektetett.
Pásztorok tanyáztak a vidéken a szabad ég alatt, és éjnek idején őrizték nyájukat. Egyszer csak egy angyal jelent meg előttük Nagyon megijedtek. De az angyal megnyugtatta őket: ''Ne féljetek! Örömhírt mondok nektek! Menjetek Betlehembe, mert megszületett a Megváltó, Jézus. A jel, amiről felismeritek: bepólyálva fekszik egy jászolban.'' Akkor a pásztorok gyorsan útra keltek, s meg is találták a szent családot: Máriát, Józsefet és a jászolban fekvő gyermeket, és elmesélték, mit jövendölt Jézusról az angyal. Eközben, mint erről, Máté evangéliumában olvashatunk, bölcsek -mágusok, csillagjósok- jöttek napkeletről gazdag ajándékokkal, őket egy fényes csillag vezette Betlehembe. A csillag éppen a fölött a hely fölött állt meg, ahol a gyermek volt. A bölcsek köszöntötték őt és Máriát, s királyhoz méltó ajándékaikat átadták nekik.
Az éjszaka, amelyen Jézus született, a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe lett


Elindultak az angyalok,hogy hírül hozzák
A Betlehemi királyok,már elindultak,
Fényes csillagot követve fent az égen,
Szeretetet ,hoznak az emberek szívében.

A szeretet drága kincs ,várjuk őket szerető
Szívvel,az égen fényesen ragyognak
A csillagok,mutatják az utat három királyoknak.
Ha majd megérkeznek,Jézus születésére,
Az egész világ ünnepel,kis Jézust köszöntve.

A szeretet ünnepén,béke legyen a földön
Három királyok, a megváltónk vár rátok,
Eljön a nap,majd amikor megszületik és
Az emberek szívébe szeretet költözik
...... ..........





Erdő Péter bíboros karácsonyi, éjféli misén mondott szentbeszéde
Krisztusban Kedves Testvérek!
Szent karácsony ünnepén Jézus Krisztus születésének örvend a világ. Mi, keresztények tudatosan is ünneplünk, de velünk ujjong az egész teremtés, mert Isten személyesen belépett az általa alkotott világmindenségbe.

1. ,,Augustus császár rendeletet adott ki, hogy írják össze az egész földkerekséget" (Lk 2,1). Nem ez volt az első római pénzbehajtási akció a Szentföldön. Amikor a Krisztus előtti hatvanas években Pompeius uralma alá vonta Jeruzsálemet, adókkal terhelte meg a népet. Pénzügyi feltételeket szabott Jeruzsálem számára. Alattvalóvá vált a nép, és a rómaiak rövid határidőn belül tízezer talentumot követeltek tőlük. Ez azonban még inkább hadisarc volt, nem valódi adatokra épülő adóztatás. Szent József mindenesetre Augustus népszámlálása idején Szűz Máriával elindult Betlehembe, hogy engedelmeskedjen a császár parancsának. Az ő döntésük által vállalta ezt az engedelmességet maga Jézus Krisztus is, akit a Szűzanya szíve alatt hordozott. A földi hatalom össze akarta íratni az uralma alatt álló embereket, hogy megadóztassa őket. De ennek a hatalomnak engedelmeskedve eljött az Isten, hogy összeírja az emberiséget, beírja összes kiválasztottait az Élet könyvébe, az örökkévaló boldogságba. Mindannyiunk számára utat akart nyitni az Atyához. Ahogy a középkor Jézus életét elbeszélő legismertebb munkájában szászországi Ludolf mester (kb. 1300-1378) írta: ,,Az alattvalók a császárnak adóval tartoztak, mi Istennek hittel és igazságossággal tartozunk, mégpedig szívünkben, beszédünkben és tetteinkben egyaránt." Ha a birodalom adópénzén a császár képmása volt - ezt egyébként Jézus is említi, mikor azt kérdezik tőle, hogy szabad-e adót fizetni a császárnak (vö. Mk 12,14-16) -, a mi adópénzünkön, amivel a Mindenhatónak tartozunk, Isten képe látható, a mi dénárunk a saját lelkünk, amely Isten arcának világosságát tükrözi. Ahogyan a római alattvalók nem voltak mentesek az adók terhe alól, és a mai állampolgárok sem azok, ugyanúgy senki sem mentes az Istennek való engedelmesség kötelezettségétől.

2. ,,Isten parancsai nem nehezek" (1Jn 5,3). Nem kell ezer szabályt emlékezetből tudnunk ahhoz, hogy megtartsuk őket. De igazán könnyűvé Isten akaratának követését mégiscsak az teszi, ha megtartjuk a főparancsot: ,,Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből" (MTörv 6,5; Mt 22,37). Ha tudjuk Isten akaratát szenvedélyesen keresni, ha ő áll a legközelebb a lelkünkhöz, ha át is érezzük, hogy sohasem lehetünk magányosak, mert ő szívünk legbensejénél is beljebb van, lényünk középpontjában (intimior intimo meo, superior supremo meo), akkor szenvedélyesen keressük az arcát (vö. Zsolt 27,8).

3. Krisztus születése szétszakítja fölöttünk a világmindenség burkát. A tér, az idő, az anyagvilág beláthatatlan távolságai szűkösek a számunkra. A mi horizontunk magának Istennek a távlata. ,,A mi hazánk a mennyben van" (Fil 3,20; vö. 2Pt 3,13; Zsid 13,14; stb.) - ahogy Szent Pál írja. De Isten iránti szeretetünk, akaratának szenvedélyes keresése az ember felé fordít minket. Ösztönösen is takarót szeretnénk vinni a jászolban fekvő betlehemi újszülöttnek, vagy ahogyan hajdan Temesvári Pelbárt fogalmazta , komatálat szeretnénk hordani a gyermekágyas Szűz Máriának, finom csirkelevessel és minden földi jóval, amit ilyenkor szeretteinknek adni szokás. Ezt jelképezik a karácsonyi ajándékok. Ezért szép igazán, ha ilyenkor közös ünnepi ebédre vagy vacsorára egybegyűlik a család. De a Kisjézusban minden embert meg kell látnunk. A saját családunk tagjait, akiktől néha meg nem értés vagy régi sérelem tart távol minket. Szüleinket, testvéreinket, rokonainkat, akiket akaratlanul is néha megbántottunk, vagy akikkel egyszerűen szétszórt és hajszolt életünk miatt már régen nem találkoztunk. Távolra kerülünk egymástól a munka vagy a tanulás miatt, nincs időnk egymás számára sokszor már azért sem, mert két-három ember helyett kell dolgoznunk ahhoz, hogy megélhessünk. Legalább a Kisjézus jászla körül, a karácsonyfa alatt találkozzunk egymással, szeretetben.
De meg kell látnunk a betlehemi gyermekben a távolállókat is. Mindenkit, akinek segítségre van szüksége. Aki munka nélkül értelmetlennek érzi az életét, aki magányos, aki beteg, akinek nem jut emberhez méltó lakás, akit nyelve, vallása, bőrszíne, társadalmi helyzete miatt bántanak vagy üldöznek, akinek az életén háborúk gázolnak keresztül, aki széteső, önző vagy erőszakba merülő társadalomban hiába keresi a nyugodt életet és a jövőt.
Ha körülnézünk a közvetlen környezetünkben, itt is látunk elég szükséget és szomorúságot. Az idei évben hazánkat is sújtották katasztrófák. De ekkor mutatkozott meg, hogy él még az emberek szívében a segítőkészség, hogy nem csak adományokkal, de önkéntes munkával és törődéssel is tudunk egymáson segíteni.
Adja Isten, hogy a karácsony örömét is tovább tudjuk adni mindenkinek, hogy a remény jelei lehessünk az emberek között, és mások is meglássák rajtunk Isten arcát, mert az ő ragyogása az igazi boldogság az ember számára.
,,Valami jót ki mutat immár nekünk?
Ragyogtasd fel ránk arcod fényességét, Istenünk!" (Zsolt 4,7)
Ámen.


Lukáts János: Betlehem
Az a csillag hetek óta egyre fényesebb
S ballag hozzánk égi útján egyre közelebb,
Az a csillag nekünk hoz tán égi híreket,
Mit felfogni nem tudunk, s feledni nem lehet.

Már a bárány két nap óta béget, s nem legel,
Kis szamár is nagy fülével fölfelé figyel.
Mála álom nem pihen meg pásztorok szemén,
Körbejár és égre bőg az izgatott tehén.

Pásztoroknak ritka áldás: gömbölyű kenyér,
Végighinti kék-ezüsttel égő, égi fény,
Hűs a szellő, meglegyinti félénk arcukat,
Istállóban mécsvilág, betérni hívogat.

Apró gyermek kis kezében arany szalmaszál,
Csiklandozza csöppnyi száját ezüst fénysugár,
Mosolyától fényre vált a barlangmély homály,
S dalba kezd az ámulattól szótlan, néma száj.

Cifra népek, bölcs királyok... három is van itt!
Garmadába körbehordják tevék terheit,
Tömjénfüst és mirhaillat barlangot betölt,
Bíborszínű bársonytól süpped már a föld.

Pásztorének egyszerűen, tétován ha szól...
Eljövünk majd máskor inkább, ha most alszol,
Kisdedünk. E nagy dicsőség nekünk nem való,
Pásztor ajkán könnyebben kél dal, mint cifra szó.

Hogyha vártunk mostanáig, várunk rád tovább,
Majd a hangos szolganép elhordja sátorát,
Akkor nem kell szó se majd, se üstökös sugár,
Kéz a kézben a völgyben pásztor és király.



Csendes Éj: Az Első Karácsony története rajz film
Lejátszási idő: 50 perc
Videó Link


Szenteste
.....

 
 
0 komment , kategória:  Adventi naptáram  
3 részes karácsonyi dalok
  2013-11-21 22:14:59, csütörtök
 
  The best Christmas music I ever heard Part 1 videó Link

...... ..........


The best Christmas music I ever heard Part 2 videó Link

...... ..........


The best Christmas music I ever heard Part 3 videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Adventi naptáram  
Hallgassunk karácsonyi énekeket
  2013-11-21 22:08:56, csütörtök
 
  Ajándék osztás közben hallgassunk karácsonyi énekeket.
Train - Shake up Christmas videó Link

...... ..........


Dean Martin - Let it Snow! - téli képekkel videó Link

...... ..........


Fireplace with Christmas songs - kandalló tüze táncol videó Link

...... ..........


12 Traditional Christmas Songs for your background - égő tűz videó Link

...... ..........


Az élet és a fény jelképe videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Adventi naptáram  
Advent huszonnegyedik napja - Szenteste
  2013-11-21 21:36:50, csütörtök
 
  .....



...... ..........


Miután az angyalok visszatértek a mennybe, a pásztorok így biztatták egymást: ,,Menjünk hát Betlehembe, nézzük meg a történteket, amelyeket az Úr hírül adott nekünk!" El is mentek sietve, és megtalálták Máriát, Józsefet és a jászolban fekvő Kisdedet.

Kedves Olvasóim!
Áldott, Békés, szeretetben teljes Karácsonyt kívánok

Ünnepi kezdésnek énekeljük az alábbi két dalt
Mennyből az angyal
Saját készítésű Videó Link
Mennyből az angyal lejött hozzátok, pásztorok, pásztorok
Hogy Betlehembe sietve menvén, lássátok, lássátok.
Istennek Fia, aki született jászolban, jászolban,
Ő lészen néktek Üdvözítőtök valóban, valóban.

Mellette vagyon az édesanyja, Mária, Mária;
Barmok közt fekszik, jászolban nyugszik szent Fia, szent Fia.
El is menének köszöntésére azonnal, azonnal
Szép ajándékot vivén szívökben magukkal, magukkal.

A kis Jézuskát egyenlőképen imádják, imádják,
A nagy Úristent ilyen nagy jóért mind áldják, mind áldják.

Gyerek kórus előadásban videó Link
...... ......




Csendes éj
Saját készítésű Videó Link
Csendes éj! Szentséges éj!
Mindenek nyugta mély;
Nincs más fenn, csak a Szent szülepár,
Drága kisdedük álmainál,
Szent Fiú, aludjál, szent Fiú aludjál!

Csendes éj! Szentséges éj! Angyalok hangja kél;
Halld a mennyei halleluját,
Szerte zengi e drága szavát,
Krisztus meg szabadít, Krisztus megszabadít!

Csendes éj! Szentséges éj!
Szív örülj, higgy, remélj!
Isten Szent Fia hinti reád,
Ajka vigaszt adó mosolyát,
Krisztus megszületett, Krisztus megszületett!

Gyerek kórus előadásban Link

Második változat
Csendes éj, szentséges éj,
Szunnyad már minden lény,
Csak a szent család virraszt ébren
Égi kisded csak aludj szépen
Mennyei álom ölén Mennyei álom ölén

Csendes éj, szentséges éj!
Mindenek álma mély.
Nincs fenn más, csak a szent szülő pár
Drága kisdedük álmainál.
Szent Fiú aludjál, Szent Fiú aludjál.

Csendes éj, szentséges éj!
Angyalok hangja kél,
Halld a mennyei alleluját,
Szerte zengi e drága szavát:
Krisztus megszabadít, Krisztus megszabadít

Németül: Stile Nacht Gyerek kórus videó Link

Harmadik változat
Csendes éj, szentséges éj
A nagyvilág álmodik még
Nincs ébren más, csak a szülői pár
Göndör hajú gyermekük jászolánál
lmát őrzi az éj Álmát őrzi az éj

Csendes éj, szentséges éj
Angyalok hangja kél
Szól a mennyei halleluja
Itt van már köztünk az Isten fia
Jézusunk megszabadít Jézusunk megszabadít

Csendes éj, szentséges éj Szívünk még remél
A megváltó gyermek hinti le ránk
Alvókat vigasztaló mosolyát
Jézusunk békét ígér Jézusunk békét ígér

Negyedik változat
Csendes éj, drága Szent éj
mindenek álma mély.
nincs fent már csak a drága szent pár,
várja gyermekük alszik-e már.
Küldj le rá álmot nagy ég,
küldj le rá álmot nagy ég.

Csendes éj, drága Szent éj
örvendj szív, bízva kérj!
Isten gyermeke áldva néz rád,
hív az óra, amely víg reményt ád.
Jézus a Földre le szállt,
Jézusunk Földre leszállt.

Csendes éj, drága Szent éj
pásztor nép gyorsan kélj!
Halld az angyali állelúját,
száll itt zengve a távolon át:
üdv hozó Jézusunk él, üdv hozó Jézusunk él!

Olivia Newton John: silent night videó Link
Stille Nacht (Silent Night videó Link

...... ......



Jó étvágyat kívánok a Szenteste családi vacsorájához!
Halászlé receptek Link
Karácsonyi receptek Link
 
 
0 komment , kategória:  Adventi naptáram  
Padon ülő hölgy napernyővel
  2013-11-21 20:44:03, csütörtök
 
  ...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 518 db bejegyzés
e év: 4484 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2549
  • e Hét: 4730
  • e Hónap: 37884
  • e Év: 271631
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.