Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Nem az a fösvény...
  2013-11-25 19:41:33, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A férfit kitolták, majd hozzáláttak egy népszerű élsportoló
  2013-11-25 16:29:48, hétfő
 
  Infúzióval a karjában feküdt a műtőasztalon ­Tihanyi Ottó, amikor az orvosok elhalasztották a beavatkozást. A férfit kitolták, majd hozzáláttak egy népszerű élsportoló korrekciós műtétjéhez.

Dömötör Gyöngyi és 22 éves lánya, Anita a nappaliban elhelyezett urnára mered. A kegytárgy az egykor életerős családfő, Tihanyi Ottó hamvait tartalmazza. Ottó utolsó kívánságát teljesítették a hamvasztással, a férfi azt mondta: így örökre szerettei közelében maradhat.

- Az élettársam 90 kilós, bivalyerős ember volt, nehézgépkezelőként dolgozott - törölgeti könnyeit Gyöngyi, aki 24 évig volt párja hű társa. - Ottó tavaly márciusban alhasi fájdalmakra panaszkodott. Orvoshoz fordultunk, hosszú hónapokig prosztatagyulladással kezelték, és antibiotikumokkal tömték. Sem labort, sem CT-vizsgálatot nem végeztek rajta, októberben szegénykém már véreset pisilt, és a fájdalmai csak erősödtek. De­cem­ber­ben hirtelen 15 kilót fogyott, de csak idén januárban jutott el CT-re. Kiderült, hogy húgyhólyagtumortól szenved, ez a rák egy igen gyorsan terjedő fajtája.

Gyöngyitől a lánya, Anita veszi át a szót. Őt is a sírás rázza, fiatalon kellett végignéznie az édesapja halálát.

- Apát február 27-re írták ki műtétre. Már a műtőasztalon feküdt, bekötötték neki az infúziót, amikor az orvosok szóltak, hogy elmarad az operáció. Azt mondták, hogy életmentő műtétet kell végrehajtaniuk egy másik emberen. Mint később kiderült, szó sem volt itt életmentésről...

Ottó 48 éves korában halt meg. Élettársa, Gyöngyi és lánya, Anita tisztázni kívánja szerettük halálának körülményeit. Az élsportoló nem járult hozzá, hogy nyilvánosságra hozzuk a nevét
A család állítja, egy népszerű élsportolót vettek előre, akin csupán korrekciós műtétet hajtottak végre. Ottót aztán csak egy héttel később operálták, de amikor felnyitották, kiderült, hogy már nem lehet segíteni rajta, annyira elterjedt a tumor a szervezetében.

Ottó 48 éves korában, május 26-án hunyt el. Mielőtt utolsót lélegzett, még megsimogatta lánya arcát. A család feljelentést tett a kórház ellen.

A rendőrség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A nyomozást azóta bűncselekmény hiányában megszüntették. A családot képviselő dr. Ábrahám László panasszal élt a végzés ellen, egyben peren kívüli megegyezésre törekedve kártérítést követel a kórháztól.

- A kezelés során megsértették az elvárható gondosság elvét, hiszen a megfelelő vizsgálatok elvégzésével jóval hamarabb felismerhették volna a kórt. A műtét elhalasztása pedig súlyos etikai problémákat vet fel. Nincs ezen mit szépíteni: a műtétet azért halasztották el, mert egy élsportolónak szüksége volt a műtőre egy ,,életmentőnek" nevezett korrekciós beavatkozás elvégzéséhez - összegzett az ügyvéd. Anita imádta édesapját. Ottó a halála elôtti pillanatban még utoljára megsimogatta kislánya arcát

A Bors megkereste az érintett kórházat, ott azonban csak annyit közöltek: folyamatban lévő ügyről nem nyilatkoznak.

A sajtósán keresztül a népszerű, közismert élsportolót is szembesítettük a Tihanyi család drámájával. Első körben azt üzente, hogy nem volt tudomása az elhunyt férfi hozzátartozóinak állításáról, és nem érti a helyzetet.

Később aztán ügy­véd­jén keresztül jelezte, nem járul hozzá ahhoz, hogy leírjuk a nevét a tragikus sorsú rákos férfi esetével összefüggésben.
Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 35 db bejegyzés
e év: 499 db bejegyzés
Összes: 9041 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2111
  • e Hét: 6072
  • e Hónap: 15094
  • e Év: 82859
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.