Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Fincsi hempergés gif
  2013-11-28 22:01:23, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Kis fekete kecske a trambulinon gif
  2013-11-28 22:00:32, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Malacka és a trambulin gif
  2013-11-28 21:59:16, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Kínai kacsaözön gif
  2013-11-28 21:57:57, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Méhpollen(virágpor) gyógyító ereje
  2013-11-28 21:50:10, csütörtök
 
 


Sokszor esik szó mostanában a méhekről a hírekben, és nem véletlenül. A méhek pusztulása hatalmas vitákat váltott ki az utóbbi időben az egész világon, és mindenki mást okol az ezért. Ez a válság nem csak az élelmiszertermelésre van hatással, hanem az egyik leggazdagabb és legnagyobb gyógyerővel rendelkező természetes szupertáplálék termelését is akadályozza: a méhpollenét.

Tápanyagok tárháza:
A méhpollent (megtermékenyített virágpor) az egyik legösszetettebb természetes tápláléknak tartják. Majdnem minden tápanyag megtalálható benne, amire az embernek szüksége van, plusz a fehérjetartalmának kb. 40 százaléka szabad aminosav formájában van jelen.

Figyeljen arra is, hogy ne melegítse fel túlságosan (40 °C fölé), mert azzal elpusztítja a benne lévő enzimeket és vitaminokat! Az egyik legjobb módszer a virágpor beépítésére az étrendbe az, ha magukat a szemcséket fogyasztja el, de elkeverheti őket turmixban, joghurtban, zabkásában vagy müzliben is.
A komplex és tápanyag dús méhpollen segít helyreállítani az olyan étrendeket, amelyek kevés tápanyagot tartalmaznak vagy nem elég kiegyensúlyozottak. Az egyik leggazdagabb ismert vitamin-, ásványi anyag-, aminosav-, hormon-, enzim- és zsírforrás, valamint jelentős mennyiségű természetes antibiotikumot is tartalmaz.

Ez a csodálatos szupertáplálék az alábbi tápanyagokat tartalmazza:

 rengeteg karotinoid (amelyek az A-vitamin előfutárai)
 B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 és B12-vitamin
 C-vitamin
 E-vitamin
 kalcium, réz, vas, magnézium, mangán, foszfor, kálium, szilícium, kén és még 59 nyomelem
 22 aminosav, amelyben 5-7-szer annyi található azokból az aminosavakból, amelyek ugyanakkora mennyiségű marhahúsban, tejben, tojásban vagy sajtban vannak
 enzimek, pl. amiláz, kataláz, zimáz, citokróm, dehidrogenáz, diaforáz, diasztáz, tejsavak, pektáz és foszfatáz.

Ebben a vitaminhiányos világban a méhpollen lehet a kulcs a tápanyagrések kitöltéséhez a mindennapos étrendben a kivételes vitamin-, ásvány-, aminosav- és enzimprofiljának köszönhetően.

A méhpollen gyógyító hatásai:
A méhpollen általános hatásai teljesen átfogóak, hiszen biológiai funkciókat aktiválnak a szervezetünkben ahelyett, hogy egy bizonyos élettani területre fókuszálnának. Sok évi tesztelés során kimutatták, hogy a virágpor nem rendelkezik káros mellékhatásokkal, ráadásul könnyen emészthető és minden korosztály számára ajánlott. A pollen allergiás betegek természetesen nem fogyaszthatják.

A méhpollen gyógyító tulajdonságai többek között:

 elősegíti az új, egészséges sejtek növekedését
 gyorsítja a szövetsérülések gyógyítását
 segíti a toxinoktól való megszabadulást
 csökkenti a koleszterinszintet
 szabályozza a vérnyomást
 hatékonyabb ellenállást biztosít fertőzések ellen
 stabilizálja az idegrendszert
 növeli a nők termékenységét
 meggátolja a tumorok kialakulását
 segít megszabadulni a felesleges kalcium-lerakódásoktól
 gyorsítja a bőrszövet növekedését és ellensúlyozza a ráncosodást
 segíti a nyugodtságot és a relaxációt
 javítja a fokozott koncentrációt és a memóriát
 fokozza a szexuális aktivitást
 növeli az erőt, kitartást, ellenálló képességet és az energiaszintet
 felveszi a harcot a rák, a cukorbetegség, az ízületi gyulladások és a depresszió ellen
Forrás: drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Fahéj megfázásra köhögésre...
  2013-11-28 21:31:47, csütörtök
 
 


Használjunk fahéjat a megfázásra, köhögésre és a cukorbetegség kezelésére
A fahéjat, mint fűszert már régóta alkalmazzák különböző ételek elkészítéséhez és a gyógyászatban is. Már az egyiptomiak óta ismert és használt a fahéj, mint gyógyító anyag. A kínai gyógyászati naplók már Kr.e. 2800-ból is leírnak gyógymódokat, amelyekben fahéjat használtak. Emellett az indiai Ayurvedikus orvoslásban is használták. A fahéj antibakteriális és gombaölő hatásáról is ismert és gyulladásgátló tulajdonságai is vannak.

A fahéj használata a történelemben
Id. Pliniustól olvasható, hogy a fahéjat már Kr. u. 100-ban is használták és tizenötször annyit ért, mint az ezüst. Abban az időben az ezüst értékesebb volt az aranynál, úgyhogy nem is volt olyan nagyon kis összeg az a bizonyos harminc ezüstpénz. A rómaiak spirituális gyógyításra is használták, emellett pedig köhögést és megfázást gyógyítottak vele. A vallási ceremóniákon elégették a fahéjat, hogy megtisztítsák vele a levegőt és felajánlásként is. Az egyiptomiak a testek bebalzsamozásához használták, illetve a húsok szárításához és tartósításához.

A fahéj aktív összetevője egy kumarin nevű vegyület. Ez az összetevő véralvadás gátló, ezért terhes nőknek és cukorbetegeknek nem ajánlják a fahéj fogyasztását.


A fahéj forrásai

A legismertebb fahéjfajta a cinnamomum zeylanicum növényből származik, ezt Cassia Cinnamonként ismerik. Ez a fa eredetileg Ceylonban volt őshonos, de ma már több kontinensen is megtalálható és sok országban, Indiától Egyiptomig és Vietnamtól Brazíliáig. A fahéj másik forrása a Ceylon Cinnamon, amelyet igaz cinnamonnak is hívnak. Ez drágább az előzőnél és világosabb árnyalatú is lehet. A fűszer forrása ezen fák szárított kérge.

A fahéj elnevezés

A fahéj (cinnamon) neve az ősi héber ,,amomon" szóból származik, amely ősi fűszert jelent. Az olaszok ,,cannella"-nak hívják a fahéjat, amely csövet jelent és a szárított kéregdarabok alakjára utal.

A fahéj használata a kínai orvoslásban
A fahéj igazolt használata már majdnem háromszáz évre tekint vissza a kínai orvoslásban. Ezt az általuk ,,dwai"-nak hívott anyagot sokféle betegség kezelésére használták, köztük megfázásra, hasmenésre és menstruációs problémákra és zavarokra is.

A fahéj használata az Ayurvédikus orvoslásban
Az ayurvédikus orvoslásban a kapha típusú emberek gyógyításánál használják. Általában teához adják, hogy segítse az emésztést és kezelje a diabéteszt. A fahéj olajat emellett az idegek nyugtatására is használják.

A legújabb kutatások a fahéj hatásairól cukorbetegség esetén

Svéd kutatók a fahéj szerepét vizsgálták a cukorbetegség kezelésében, eredményeik az American Journal of Clinical Nutrition című szaklapban jelentek meg. Tizennégy résztvevő fahéjjal ízesített rizspudingot kapott, a kontrollcsoport pedig fahéj nélküli rizspudingot evett. Bár ezt a kutatást kisszámú résztvevővel végezték, további kutatások is rámutattak arra, hogy a fahéj csökkenti a vérben lévő glükóz szintjét. Az Amerikai Diabétesz Társaság 2006-ban javasolta fahéj fogyasztását cukorbetegek számára. Egy olyan kutatásra hivatkoztak, amely szerint a fahéj kis mennyiségben történő rendszeres fogyasztása csökkentette az éhgyomorra mért glükóz szintet a vérben negyven nap után.
Forrás:drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Őzikék
  2013-11-28 21:20:14, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Zsiráf és a hópárduc
  2013-11-28 21:19:05, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Vágtázó lovak
  2013-11-28 21:18:12, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
Súgok valamit :-)
  2013-11-28 21:17:12, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 480 db bejegyzés
e év: 9201 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2043
  • e Hét: 10825
  • e Hónap: 42311
  • e Év: 247012
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.