Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 60 
Ez a "nemzeti kormány": az I. világháborús megemlékezésekre
  2013-11-28 20:32:30, csütörtök
 
  2013-11-28. 19:45
Ez a "nemzeti kormány": az I. világháborús megemlékezésekre 166 milliót szánnak 2014-ben, holokamuzásra ennek legalább 40-szeresét

Újabb jó hírek L. Simon "Lesz Fővárosi Trianon-múzeum, Ja Bocs, Mégsem" Lászlótól: folytatódik a zsidóseggnyalási projekt: újabb 1,5 milliárdot adnak ki erre a pénzünkből. Mellesleg azonban volt valami első világháború is, ahol sajnos letagadhatatlanul meghalt "néhány" magyar is (és az bizony tényleg megtörtént, ők ugyanis nem alapítottak új államot utána Palesztina másik sarkában, és jelenleg sincsenek a tömegtájékoztatás, a kulturális intézmények, a bankok stb. stb. élén, mint ahogy nem is lepleződnek le hetente kitalált történetekkel) - így hát róluk is kellene valami megemlékezés-féle, amivel ki lehet szúrni a magyarok szemét, de tényleg csak úgy mellesleg.

Ez a mellesleg-megemlékezés három éven át fog tartani, ennyi időn át jó sokszor tudnak a kormánytagok pózolni az elkötelezett hazafiak szerepében - a keret viszont tényleg csak arra lesz elég. Erre ugyanis nem szánnak többet, mint 0,5 milliárd forint. Ez évente 0,166-ot jelent. Ennyi megy tehát arra a megemlékezésre, mely a lakosság kb. 90%-át érinti.
És mennyi megy a 90% adójából annak a néhány "kiirtott" holokausztozónak, akik a népszámláláson nemzetiségként nem is szerepeltek (miközben ők a faji különállás zászlóvivői), a vallásra vonatkozó kérdésnél pedig mindössze 10 965-en vallották magukat izraelitának? (A különféle kárpótlásokon, holokauszt-nyugdíjakon, kiirtottsági pótlékokon, EMIH-, Mazsihisz-támogatásokon stb. kívül, "természetesen".) Most 1,5 milliárdot jelentettek be pályázatokra. Korábban 5 milliárdot új emlékhelyre, az eddigiek mellé. Ez eddig 6,5 milliárd, szemben a 90%-nak az egy évre jutó 0,166 milliárdjával. Ez 39,15-szerese a magyaroknak ugyanennyi időre jutó összegnek. Azért számolunk egy évben, mert itt hosszú-hosszú idő óta milliárdok mennek holokausztozásra minden évben, mégsem azt mondják, hogy pl. "most vagyunk egy 100 évig tartó holokausztszentségelés első negyedénél", hanem külön számolnak minden kiadást, mintha nem ugyanannak a holokausztiparnak a részei lennének.
Vajon nem fordítva kellene lenniük ezeknek a számoknak és arányoknak, ha már mindenképpen holokausztozni akarnak a zsidóbérencek? Még úgy is sok lenne, így viszont a magyar nemzet arcul köpése, és a hazáért életüket áldozó katonáink emlékének aljas meggyalázása. S ugyanakkor annak nyílt beismerése, hogy kik vannak valóban hatalmon ebben az országban, s kik fontosak igazán ennek a kormánynak.
De persze nem lehet kőbe vésni e számokat, hiszen bármikor átcsoportosíthatnak még 3-4 milliárdot néhány újabb "projektre", ha érkezik a telefon Tel-Avivból, vagy valamelyik hazai tetűhintás pióca elóbégatja magát, hogy mekkora itt az antiszemitizmus.
Az alábbi videóban feltűnnek L. Simon barátai is, akik ennyi pénzt érdemelnek - persze a mi adónkból, nem a kormánytagokéból -, szemben holmi rongyos bakákkal, akik ugye mégsem említhetők egy napon "Isten ajándékaival"...
(Kuruc.info)

További részletek: http://kuruc.info/r/26/120926/#ixzz2lyEQIe00
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A birodalmak nem nőnek az égig - Kína bekeményít
  2013-11-28 20:10:44, csütörtök
 
  A birodalmak nem nőnek az égig - Kína bekeményít


Az Egyesült Államok folyamatosan provokálja Kínát, és feszegeti tűrőképességének határát. Amint Peking kinyilvánította Kína új, védett tengeri légvédelmi határait, és jelezte a terület feletti légi forgalom ellenőrzésének jogát - az USA erre reagálva bombázókat küldött a kérdéses terület fölé, kockáztatva, hogy esetleg le is lőhetik azokat.

Kína azonban az Egyesült Államokkal szemben nem ilyen kisstílű játékot játszik. Válaszul Peking robbantott, csak nem bombát, hanem politikai bombát. A hír olyan jelentőségű, hogy az Egyesült Államokban egyetlen hírben sem jelent meg - és ezt a nyugati sajtóban igyekeznek eltitkolni. Peking közölte, hogy január elsejétől nem vásárol tovább dollárt. Valuta tartalékai elegendőek, és nem növeli a dollár tartalékokat. Ezzel együtt az amerikai államkötvényeket sem vásárolják tovább. Eddig Kína hatalmas összegekkel tartotta fent az Egyesült Államokat. Napi egymilliárd dollárt utaltak át, a folyamatos kötvény vásárlásokra. Az amerikai sajtóban nagy a hallgatás, de a gazdasági szaklapok kezdik kongatni a vészharagokat.

Kína hosszú éveken át kitartóan támogatta az Egyesült Államok talpon maradását - de az USA semmi mással nincs elfoglalva Oroszország bekerítésén és ellehetetlenítésén kívül, mint Kínát elvágni a nyersanyagoktól, valamint abban a csendes-óceáni térségben akar nyomást gyakorolni, ahol Kína képes lenne kibontakozni - ezért elérkezett az idő, hogy Peking válaszlépéseket tegyen és megleckéztesse a világ fő imperilalista zsarnokait. Egy angol közgazdásznak feltett kérdésre, hogy mi ebből Kína haszna, hiszen elképesztő mennyiségű olcsó árut szállít az Egyesül Államokat - és így az USA valószínűleg válaszlépésként lezárja a beszállítási lehetőségeket -, meglepő választ olvashattunk. Az Egyesült Államok képtelen lezárni az utat a kínai áruk előtt. Először is azért, mert a Kínában működő cégek, amelyek az USA-ba szállítanak, nagy számban amerikai cégek vagy vegyesvállalatok. A másik, ami pedig ennél sokkal fontosabb, hogy nincs alternatívája a kínai olcsó árucikkeknek. Egy átlagos amerikai háztartásban a berendezések 70-80 százaléka kínai. Olcsó, közepes minőségű termékek, melyek használatához, és az olcsóságából adódó problémáihoz már hozzászoktak az emberek. Ahhoz a brutális inflációhoz, amelyet a kínai áruk kivonása jelentene, senki nincs hozzászokva. Amennyiben pedig az USA lezárná a határokat, Kína válaszlépésként piacra dobhat 3.6 trillió dollárnyi valutát és államkötvényt. Ekkora összeg piacra dobása következtében mind az USA gazdasága, mind a világpiac azonnal összeomlana. Kína dollártartaléka háromszor akkora, mint a legnagyobb valutatartalékkal rendelkező országé, és több, mint Európa legerősebb iparával rendelkező országának, Németországnak egy évi teljes nemzeti összterméke.

Az ügy kapcsán a gazdasági szakemberek első körben az egész hírt politikai manővernek tekintik. Kína valószínűleg belátható időn belül egyeztetni fog az Egyesült Államokkal, és megfelelő pozícióból akar tárgyalni. Nyomást akar gyakorolni Washingtonra, a csendes-óceáni terület feletti uralom kérdésében. Kína meghátrálásra akarja kényszeríteni az Egyesült Államokat. Egyetlen gazdasági szakember sem tartja valószínűnek, hogy Kína kifűrészelné maga alól azt a kiváló és jól jövedelmező világgazdasági pozíciót, amelyet az elmúlt időszakban elért. Ha megteszi, az olyan világpolitikai folyamatokat indíthat be, olyan káosz állapotokat idézhet elő, melyet ma még megjósolni sem lehet. A gyenge gazdaságú országok azonnal bedőlnének, ahol pillanatokon belül eluralkodna a káosz. A stabil nagyhatalmak nem fognak közbeavatkozni, mivel nincs meg a hozzá szükséges pénzügyi tartalék, mert éppen ennek összeomlása okozza magát a káoszt. Így a világ nagy részén tartós káosz uralkodna el, és hosszan elhúzódó háborús időszak következne. Ezt Kína semmiképpen sem akarhatja, és éppen ezért biztosak abban, hogy Peking a súlyának megfelelő józansággal kezeli a helyzetet.

A dolog hátulütője, hogy amint a hír felröppent, és megkezdődtek a találgatások, Kína újabb bejelentést tett, a továbbiakban az olaj üzleteket nem dollárban bonyolítja. Már ez önmagéban is hatalmas kiesés lenne az Egyesült Államoknak, mivel a 2013-as évben a legnagyobb olaj felvásárló Kína lett. A kínai piacról származó petrodollárok kiesése önmagában válságos állapotokat fog okozni az USA pénzpiacán. A továbbiakban Kína a BRICS saját pénzeszközét fogja használni nagy valószínűséggel.

A Reuters gazdasági szakembere szerint, ha Kína ezt meglépi, akkor új fejezet kezdődik a történelemben. Az Egyesült Államok sajtója nem foglalkozik az üggyel, és ezt nagyon rosszul teszi. Az amerikai embereknek fogalma sincs valószínűleg, hogy mit jelent ez az egész. Az amerikai emberek egy hamis jólétben élnek, melynek igazi gazdasági hátterét, valóságtartalmát nemsokára közelről fogják érezni.

Mi már csak annyit teszünk hozzá: elpusztult Babilon, Ninive és Róma, és a birodalmak nem nőnek az égig...

http://www.hidfo.net/2013/11/28/birodalmak-nem-nonek-az-egig-kina-bekemenyit
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szanyi Tibi tegnap megint megnyerte a 400 vegyest
  2013-11-28 19:54:45, csütörtök
 
  Szanyi Tibi tegnap megint megnyerte a 400 vegyest
szerda, november 27, 2013


Szanyi Tibi tegnap megint megnyerte a 400 vegyest, majd ennek hatására egy remekbe szabott facebook-bejegyzéssel örvendeztette meg a nagyérdeműt. A magvas gondolatok apropóját a 60 évvel ezelőtti londoni diadal adta, amiről az elvtársak ostobájának ez jutott eszébe:

Rákosi Mátyás hathárma nyilván szebb, mint Orbán Viktor nyolcegyje. A kommunisták jobban teljesítettek! ;-)


Szép volt, Tibor!

Ezért már megérte klaviatúrát ragadni.


Az, hogy Szanyi elvtárs szavaiból süt a surmóság, még hagyján, mondhatni megszoktuk, de az már konkrétan röhejes, hogy a nagy baloldali gondolkodó, a felvilágosultak EU-listavezetője nincs tisztában a Párt történelmével. Rákosinak ugyanis Szanyi állításával szemben, nincs köze a sugallt módon a londoni hatháromhoz.

Sztálin 1953. március 5-én bekövetkezett halála után Rákosi pozíciója meggyengült. Júniusban egy küldöttség élén Moszkvába rendelték, ahol a szovjet vezetők súlyos bírálatban részesítették, majd a közölték a többi elvtárssal, hogy innentől olyan miniszterelnök kell, aki nem zsidó. A moszkvai döntés következtében Rákosi július elején lemondott és átadta a hatalmat Nagy Imrének. Ebből adódóan a londoni győzelem idején, '53 novemberében nem Rákosi volt az, aki politikai értelemben learathatta, vagy learatta a babérokat, hanem Nagy Imre.

Arról már nem is beszélve, hogy az Aranycsapat tagjai a tudásukat nem is a kommunista érában szerezték, hisz a csapat tagjai jellemzően az 1920-as évek közepén születtek, azaz bőven a Horthy-korszak idején váltak olyan kiváló sportolókká, ami elvezetett a londoni diadalig.

De ezek az apróságok Szanyi elvtársat egyátalán nem zavarják, legfőképp azért nem, mert ezekről valószínűleg fogalma sincsen. Gondolkodni, meg utánanézni a dolgoknak pedig macerás, meg hát végülis minek.

Lényeg, hogy ,,a kommunisták jobban teljesítettek!"

Tibi, neked nem telik valami rendes piára?


http://radicalpuzzle.blogspot.hu/2013/11/szanyi-tibi-tegnap-megint-megnyerte-400. html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az adófizetők pénzéből fizetik ki az SZDSZ megszűnése után m
  2013-11-28 19:49:19, csütörtök
 
  "Az adófizetők pénzéből fizetik ki az SZDSZ megszűnése után maradt félmilliárdos tartozást. Ez a rendszerváltó pártok közös bűne. Az előző parlamenti ciklusban fogadta el az Országgyűlés azt a vagyontörvényt, amelynek révén a Fidesz, az MSZP, a KDNP, az SZDSZ és az MDF is kedvezményes egymilliárd forintos hitelt vehetett fel a Magyar Fejlesztési Banktól az általuk használt ingatlanjuk megvásárlására. A jogszabály szerint az állam kezességet vállal a pártokért: ha azok nem fizetnek, ő fizet helyettük."

(Barikád)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem akarásnak nyögés a vége!
  2013-11-28 19:46:12, csütörtök
 
 

Kövér szerint az elszámoltatás a kormány kudarca




Az Országgyűlés elnöke szerint az elszámoltatás közös kudarc, abban a társadalom morális problémái ugyanúgy benne vannak, mint az az "össztűz", amelyet az unió a kabinetre zúdított.

Kövér László erről a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) győri szervezete által szervezett országjáró kerekasztal-beszélgetés szerdai, budaörsi állomásán beszélt.

A házelnök azt mondta, az Orbán-kormány minden téren jobban teljesít, mint a korábban hatalmon lévők, de az elszámoltatás nem tartozik a sikerélmények közé. Emlékeztetett arra: több mint 1400 ügyben indult eljárás, 61-ben történt feljelentés, de csak 7 eset jutott el a vádemelésig. Úgy fogalmazott: "a nagy hó leesett, majd szinte elolvadt".

A házelnök Lanczendorfer Erzsébet, a KÉSZ győri szervezetének tiszteletbeli elnöke, KDNP-s országgyűlési képviselő, a kerekasztal-beszélgetés szervezője és moderátora kérdésére válaszolva hangsúlyozta: csakis jogállami keretek között folyhat az elszámoltatás még akkor is, ha ezeknek az ügyeknek a többsége "messziről bűzlik".

Kövér László a kabinet eddigi munkáját jellemezve aláhúzta: a Fidesz-kormány mindenben jobban teljesít elődeinél. Egy 2010-ben a működőképesség határán álló országot emelt fel a mélyből, ennek érdekében számos intézkedést hozott az élet minden területén, s remélhetőleg nem követett el "katasztrofális" hibát - tette hozzá.

A külföldi támadások hátterét elemezve arról beszélt, bizonyos nemzetközi hálózatok cégeinek több ezer milliárdos veszteséget okozhatott, hogy őket is bevonták a magyar közteherviselésbe, ami sértette az érdekeiket. "A nemzetközi nagytőkét képviselő nemzetközi baloldal" - a hazai baloldal segítségére is sietve - emiatt lendült támadásba - mondta.

A jövő évi választások kilátásaira áttérve az Országgyűlés elnöke azt mondta: vereség esetén "mindent elveszítünk". Ezért is fontos, hogy az emberek - ha már a politikusoknak nem hisznek - higgyenek a nemzeti érdekeket szem előtt tartó, az elmúlt évek eredményeit értékelő szomszédjuknak, s menjenek el szavazni.

Harrach Péter, a KDNP parlamenti frakciójának vezetője pártja morális értékrendeket magáénak valló nézeteiről, illetve a kormányzásban vállalt szerepükről is beszélt a budaörsi fórumon. Mint mondta, a Fidesszel kötött szövetségük stabil és eredményes. Hozzátette: világnézeti pártként a szabadság, a szolidaritás, a közjó és a társadalmi igazságosság áll munkálkodásuk középpontjában, ezt bizonyítja, hogy erőteljesen támogatták a kormány családpolitikai intézkedéseit.

A kereszténydemokrata politikus élesen kritizálta a baloldalt. Szerinte a Gyurcsány-Bajnai-kormány nyolc év alatti teljesítményét érdemes összevetni az Orbán-kabinet három és fél éves munkájával, de a baloldal lejárató, hazugságokra alapozó magatartása is sokatmondó.

Fodor Csaba politológus, a Nézőpont Intézet munkatársa azt hangsúlyozta a fórumon, hogy noha az elmúlt időszakban valamelyest csökkent az Orbán-kabinet népszerűsége, hatalomra kerülésük óta "igazi kormányváló hangulat" még nem volt, s most sincs az országban.

Felméréseikre hivatkozva kifejtette: a teljes népességen belül a Fidesz-KDNP-t most egyharmadnyian támogatják, ez az arány a baloldal esetében egyötödnyi, a Jobbiknál tizednyi. Legalább 20 százalék lehet a bizonytalanok száma, ehhez jönnek még az úgynevezett rejtőzködő szavazók. Kérdés, hogy a két utóbbi kör egyáltalán elmegy-e szavazni - tette hozzá.

A politológus azt mondta, mindent egybevetve " túl nagy magabiztosságra" nincs oka a Fidesznek, ennek ellenére erős abszolút többséget szerezhetnek a parlamentben jövőre.


http://hvg.hu/itthon/20131127_Kover_szerint_az_elszamoltatas_a_kormany
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ime a döbrögista trükkraktár egyik legszebb produktuma.
  2013-11-28 19:39:07, csütörtök
 
  Ime a döbrögista trükkraktár egyik legszebb produktuma.
Kevesebb ember állit elő nagyobb értéket-miközben több részmunkaidős meg közfoglalkoztatott matatgat-kotorászik teljesen értelmetlen időkitöltés keretében, abszolút ráfizetéssel.
Az árkok és közterek gereblyézgetése nem egy számottevő produktum-ám igen sokba kerül-viszont egyre többen űzik. (Természetesen nem jókedvből, hanem jobb hiján-a döbrögista foglalkoztatási adatkozmetikázás érdekében!)
Czomba művész úr pedig hétről-hétre kiáll a kamerák elé, és elénekli az éppen arra a hétre előirányzott diadaljelentést. Arról persze nem is nyikkan, hogy mennyivel növekedett a megénekelt időszak ráfizetése.
Magyarország jobban teljesit! (A rendszerváltás óta eltelt időszak legszebb statisztikáját sikerült összebarkácsolniuk tegnapra. A kárról hallgatnak a döbrögista mesemondók!)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Líbia az összeomlás szélén
  2013-11-28 18:50:40, csütörtök
 
  Líbia az összeomlás szélén


A szírializált háborúk

A Nyugat elérte a térvesztésnek és a belső gazdasági nehézségeknek azt a szintjét, hogy bár nem akarják kimondani, de nincs már ereje önálló háborúkat folytatni. Felkészültek valamilyen szinten egy globális, aszimmetrikus hadviselésre, de nem képesek hosszú, elhúzódó háborúk megvívására. Az USA elmúlt 50 évének történelme bizonyítja, hogy bármilyen helyi konfliktusba kezdett, azt befejezetlenül hagyta ott, káoszt és nyomorúságot hagyva maga mögött, vagy fejvesztve menekült haza. A valóság az, hogy a nyugati társadalmak olyan szinten kényelmesedtek és puhultak el, hogy egy aszimmetrikus háborút sem lennének képesek megvívni. A nyugati társadalom már képtelem elviselni egy kiterjedt, hátországot sújtó veszteségekkel folyó háborút. Eklatáns példa erre a WTC elleni támadás, ahol jóformán két épület elvesztésén kívül semmi nem történt, de az Egyesült Államok degenerált lakossága mégis sokkos állapotba került, és valósággal összeomlott.

Ebben az állapotban, a Nyugat gazdasági érdekeinek vesztesége miatt, valamint Izrael védelmére új tervet dolgozott ki. Ennek a tervnek több nagyon fontos dolgot kellett lehetőleg véglegesen és hosszú távra lezárni. Legelsőként a rémisztő gyorsasággal fejlődő kínai ipar fejlődését, és gazdasági terjeszkedését az arab világban. Másodsorban az orosz politikai terjeszkedést fel kell tartóztatni. Ezzel együtt felszámolni a cionista ellenes megmaradt államokat. A szírializált háborúk gyakorlatilag a Nyugat újfajta hadviselési módszerét jelentik. Ennek a módszernek a kivitelezéséhez állította fel az Egyesült Államok az Al-Kaida terrorszervezetet. Ez a csoport évek óta a világ azon pontjain hajt végre terrorcselekményeket az USA és a Nyugat érdekeltségei ellen, ahol a nyugatiak katonailag kívánnak beavatkozni. A szervezet a CIA irányítása alatt áll, és mindenféle mese és fantasztikus történet ellenére Osama Bin Laden is a CIA szárnyai alá tartozott. Sem Irakban, sem Afganisztánban nem az Al-Kaida harcol az elnyomó USA csapatok ellen, sőt több helyről teljesen kiszorultak. Pénzügyi háttere miatt kapcsolati rendszere az orosz területektől Kínán és az arab világon át Afrikáig terjed. Az Al-Kaida legutóbbi tökéletesen jellemző működése a Mali konfliktus. Ebben az országban a Líbiából áttelepedő tuaregek hatására megerősödő északi ellenzék ellen a Mali hadsereg és a kormány fellépni képtelen volt. Ki kellett provokálni egy atlantista katonai beavatkozást, melyhez újfent az Al-Kaida nyújtotta a jogalapot azzal, hogy francia érdekeltségek ellen követtek el súlyos terrorista támadásokat. A francia kormány azonnal támadott, de érdekes módon nem az Al-Kaida szervezetét támadta, hanem az északi csapatokat kezdte bombázni. Hasonló esetekről lehet beszámolni Jemenben és Szomáliában is.

Az USA ezt a kiterjedt hálózatát azonban nem csak provokációkra kívánta felhasználni. Olyan sok pénzt öltek bele, és olyan jelentős gondjaik voltak a Közel-Keleten, hogy a két dolgot összekötve, létrejött a szírializált háborúk stratégiája. Az Al-Kaida terroristái magukat népfelkelőnek álcázva kezdenek meg akciókat azokban az országokban, melyek vezetése, politikai berendezkedése kínai- vagy orosz-barát, amelyek gazdasági manőverei nem illeszthetőek a nyugati érdekeltségekbe. Az arab világban kezdetét vett arab tavasz elnevezésű forradalmi hullám valójában semmi egyéb, mint egy atlantista háború, melynek sokkal inkább a fedőneve lehetne az arab tavasz. Célpontjai pedig Szíria, Irán, Libanon, Líbia. A többi országban a legelmaradottabb politikai berendezkedés, brutális, halálos áldozatokat követelő tüntetők elleni fellépéseknek sem lettek következményei az atlantista világban. Vajon miért nem? Mert nem ezek az országok voltak a Nyugat célpontjai.

Líbiai terrorizmus

A líbiai arab tavasz megmozdulások is nyugati sajtó- és filmtrükkök voltak, mi is beszámoltunk róla, hogy más arab országokban hogyan építették fel a líbiai terek másait, és onnan adtak élő közvetítéseket, tudósításokat. Eközben az AL-Kaida megkezdte a kínai és orosz érdekeltségek elleni támadásokat, hogy mielőbb kivonuljanak a térségből (Kína olyan evakuálást hajtott végre, amely világ viszonylatban is kiemelkedő). Ezzel egy időben, illetve ezek után megkezdődtek a rendszer elleni terrorakciók. Az Al-Kaida nyugati, katari, szaúdi, USA pénzeken hihetetlen mennyiségű banditát szállított Líbiába. A terrorakciók megkezdése után mondvacsinált okokkal elfogadtatják a repüléstilalmi rendeletet, amelynek égisze alatt, becsapva a világot, a külföldi bandák ellen fellépő hadsereget támadják a nyugati légerő gépei. A légvédelem kiiktatására pedig felkelőknek álcázott USA és brit különleges alakulatok kezdenek harcokba. Ezek az egységek a háború folyamán terrorakciókat hajtanak végre, támogatást nyújtanak a városok elleni támadásokhoz, és végül benne van a kezük Kadhafi meggyilkolásában is. Mindazok ellenére, hogy megdől Kadhafi rendszere, a líbiai terrorizmus nem éri el céljait.

A szírializált háborúk bukása

Líbia esete a nyugati újfajta hadviselés csődjévé vált. Az Al-Kaida képtelen volt politikai hídfőállás kiépítésére az országban. Ráadásul egyre ismertebb lesz valódi háttere az arab világban, így egyre többen fognak ellene fegyvert, komoly háborúkat kirobbantva az Al.Kaida és a civilekből verbuválódott bandita csoportok, illetve tuareg hadurak között. A kormány egyáltalán nem ura a helyzetnek, sőt, az ország legnagyobb része felett semmiféle irányítással nem rendelkezik, csupán a fővárost, illetve annak egy nagyobb részét ellenőrzi. November 16-án több ezer tüntető rohamozta meg a fővárosban a fegyveres milícia székházát, sok halálos áldozat volt. Minisztereket rabolnak el, kisebb hadurak birtokolnak egy-egy kutat, kikötőt, feldolgozót. Az Al-Kaida egyre elkeseredettebb harcot folytat az ország több részén, miközben a Kadhafi rendszer funkcionáriusai egyre több hatalmat szereznek vissza minden szinten, még a jelenlegi kormányban is. Sok hadúr szó szerint bojkottálja az olajkitermelést, a kikötőket zár alatt tartják, hogy távozásra kényszerítsék az Al-Kaidát. A Nyugat fegyvereket sem akar már szállítani az országba, mivel Líbia nem tudja garantálni, hogy bármit is ki tudna fizetni, a tuareg hadurak bojkottja jelentős veszteségeket okoz. Az ország olajbevétele a napi 150 000 hordó olajról szinte a nullára csökkent. A Nyugat már egyezkedne a hadurakkal is, de ők nem akarnak egyezkedni, csak komoly feltételekkel.

Aggodalomra ad okot, hogy a jelenlegi hivatalosnak mondott kormány nem képes a gazdátlan fegyverraktárakat felügyelni, jelentős mennyiségű fegyverzet van olyan rejtekhelyeken, melyek teljességgel őrizetlenek. A Nyugat jelenleg legnagyobb félelme az a 3000 eltűnt, valahol őrizetlenül heverő kézből indítható légvédelmi rakéta, amely a háború hivatalos lezárása óta sem került elő. A fekete piacra kerülve hatalmas pusztításra képes a civil légi forgalomban.

Az USA hadserege egy 8000 fős kontingens Líbiába küldését tervezi, valamint szándékában áll 2000 főt azonnal fogadni kiképzésre, további 8000 főt pedig már Líbiában képeznének ki. Anglia szintén felajánlotta, hogy kiképzésre fogadna katonákat. A nyugat haderő helyszínre érkezése olyan kérdéseket vet fel, melyeket nem is tudnak egykönnyen megválaszolni, és emiatt az egész művelet húzódik. A csúszás nem a Nyugat malmára hajtja a vizet. Miért nem az ENSZ dönt ezekben az ügyekben? Milyen jogon tesz partra gyalogságot az USA egy szuverén államban, ahol jóformán még a hivatalos kormány sem elismert ENSZ határozat nélkül? Csak nem katonai terjeszkedésről van szó?

Az afganisztáni és iraki háborúk olyan előjelek voltak a világ számára, amely kifejezi, hogy az USA képtelen már a legelmaradottabb országokban is rendet fenntartani. A kialakult kaotikus állapot, amely állapot alatt az ország valamennyi tartaléka elfogyott, bevételei a nullával egyenlőek és humanitárius katasztrófa fenyeget, mindez pedig az atlantisa Nyugatnak köszönhető. Az ország nyomorban, politikai és gazdasági összeomlás következett be, és az a hatalom, amely kierőszakolta az összeomlást, egyszerűen képtelen a normalizálásra.

Irán esetében a Nyugat képtelen volt az Al-Kaidára támaszkodva forradalomnak hazudható helyzetet teremteni. Volt erre próbálkozás, de az Iráni Forradalmi Gárda elfogta, és rendkívül brutálisan felszámolta a kezdeti sejteket. A választások környékén kialakuló helyzetet a kormány nagyon jól kezelte, és nem hagyott táptalajt arra, hogy a libanonihoz hasonló állapot kialakuljon. Iránban nem sikerült a szírializált háborúk mintájára még csak akciókat sem kezdeni. Az államhatalom erős és szilárd szerkezete és működése alapjaiban számolta fel ezeket a kísérleteket.

Szíriában a Nyugat újfajta háborús stratégiája két éve próbál meg áttörést elérni, de az elmúlt hónapok történéseiből azt lehet lemérni, hogy itt sem jár sikerrel ez a fajta elképzelés. Itt még azt az eredményt sem tudták elérni, mint Líbiában, Aszadot nem sikerült eddig likvidálni. A szírializált háborús elv megbukott. Egyetlen országban sem tudja a lakosságot a fennálló rendszer ellen fordítani és politikai tőkét kovácsolni, mivel az összecsődített harcoló alakulatainak emberanyaga kritikán aluli, így folyamatosak a botrányok (szerv kereskedelem, gyermek kereskedelem, emberevés, nemi erőszak, stb.). Az új háborús stratégiával a Nyugat újabb politikai háborút veszített el. A későbbi következmények pedig beláthatatlanok. Az egész ingatag vállalkozás igazi nyertese Moszkva, amely politikailag jelentősen megerősödött, befolyása sokszorosára nőtt, és olyan régóta húzódó világpolitikai kérdésekre kezdenek válaszok körvonalazódni, melyek pár éve még lehetetlennek tűntek, mint például a kurd kérdés rendezésének lehetősége. Amit a Nyugatnak megnyerni nem sikerült eddig, azt ezután olyan nagy erőfeszítésekkel nyerhetné csak meg, melybe valószínűleg bele is rokkanna, de ezek sokszorosát még könnyedén elvesztheti.


http://www.hidfo.net/2013/11/28/libia-az-osszeomlas-szelen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így bukott Magyarország Siemens-munkahelyeket
  2013-11-28 18:36:19, csütörtök
 
  Így bukott Magyarország Siemens-munkahelyeket

A német befektetők döntéseiben az objektív gazdasági mutatók mellett olyan szubjektív tényezők is szerepet kapnak, mint a hajléktalankérdés kezelése, vagy az alkotmánymódosítások ügye. A Magyarországgal kapcsolatos befektetői hangulatot jellemzi, hogy jelenleg az a bizonyos pohár inkább félig üres, míg a kilencvenes években még félig tele volt.

Bár Magyarországon az NGM szerint már olcsóbb termelni, mint a válság előtt, hazánk mégis elbukott egy komolyabb Siemens-bővítést, mégpedig a bérköltségek miatt - derült ki a Napi.hu makrogazdasági konferenciáján. Adóemelésre nem készül a kormány, de enyhítésre sincs mód.


Magyarország akkor vonzó, ha objektíven és szubjektíven is vonzó, mint befektetési célpont - hangsúlyozta Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöke (képünkön) a Napi.hu és a Napi Gazdaság közös konferenciájának első kerekasztal-beszélgetésén. Ami az objektív tényezőket illeti, Magyarország a közelmúltban bukott el egy több mint száz munkahelyet jelentő Siemens-bővítést, az IT-központ nyertese Portugália lett, ahol az összes bérköltség alacsonyabbnak bizonyult, mint nálunk. Magyarország nem csak Szlovákiával, Romániával, Bulgáriával, Lengyelországgal áll versenyben, hanem olyan helyszínekkel is, amelyről öt évvel ezelőtt senki sem gondolta volna - fogalmazott a Siemens-vezér. A szubjektív döntési szempontokra kitérve olyan, a szorosan vett gazdaságtól távol álló ügyek negatív külföldi döntéshozói fogadtatását említette, mint amilyen a hajléktalanokkal kapcsolatos szigorítások, illetve az alkotmánymódosítás ügye volt. "Perception does matter, jelenleg az a bizonyos magyarországi pohár félig üres, míg a 90-es években még félig tele volt" - fogalmazott Dale A. Martin, utalva a német potenciális befektetők óvatosabbá válására.

Napi.hu

Igenis vonzó

Kisgergely Kornél, az NGM pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára ezzel szemben úgy vélte, Magyarország attraktív a német befektetők szemében, most is aktívan beruháznak elsősorban a feldolgozóiparban, a következő évek növekedését is segítik a német tulajdonú autógyárak, amelyek már a harmadik negyedévben éreztették hatásukat. Magyarországon a gyengébb forint és a visszafogott bérdinamika miatt olcsóbb termelni, mint a válság előtt, ám a belső piac nem alakult jól az elmúlt években. Az utóbbira célzó befektetők számár jó hír lehet a fogyasztás idei élénkülése, illetve az, hogy a háztartások erőteljes mérlegalkalmazkodása úgy tűnik, hogy véget ért.

Értjük, hogy a kormány számára a termelővállalatok vannak a fókuszban, ám ha ezt a jövőben esetleg meginduló gazdaságnövekedés révén megvalósuló költségvetési lazulás megengedi, a túladóztatott szektorok - köztük a bankok - terhelésén lazítani kell, ellenkező esetben ezek nem tudnak beruházni - fogalmazott Lambert Zoltán, a WTS Klient partnere.

Mi lesz a banki terhekkel?

Szeretnénk adót csökkenteni, elsősorban a munkát terhelőket és másokat is, de a költségvetésnek erre még nincs mozgástere. A különadókat viselő szektorok kiválasztása nem büntetés volt, egyszerűen bevételre volt szükség, a profitábilis és terhelhető ágazatok kapták a több közterhet - reagált a helyettes államtitkár. Kisgergely Kornél megjegyezte: a kormány által alkalmazott gazdaságpolitikai mix jó választás volt, mert egyrészt sikerült elkerülni a politikai káoszt, másrészt sikerült végrehajtani a strukturális reformokat és rendbe tenni a költségvetést. Már nincs nyomás a kormányon, hogy újabb adónemeket vezessen be, a magyar adósságpálya fenntartható - fogalmazott az államtitkár. A bérköltség tekintetében világos a kormányzati szándék, ha lesz mozgástér, ehhez, a munkát terhelő adókhoz nyúlnak először - fogalmazott a helyettes államtitkár, aki utalt Orbán Viktor miniszterelnök egyszámjegyű szja-t szorgalmazó kijelentéseire is.

Gábler Gergely, az Erste Bank makroelemzője a helyettes államtitkár szavaira reagálva azt kérdezte: ha ez így van, miért kell tovább terhelni a bankokat, például az ingyenes készpénzfelvétellel. Kisgergely válasza szerint a bankok oldaláról nincs igazából nyomás a változtatásra, a status quót megszokták és elviselik, a különadó fix költségként jelentkezik a bankok üzleti tervében, a bankadó kinövését pedig ösztönzi is a szabályozás, mert a teher a 2009-es főösszegen alapul.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/igy_bukott_magyarorszag_siemens-munkahelyeket. 570660.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fogadás az Európai Unió megszűnéséről az Országgyűlésben
  2013-11-28 18:19:41, csütörtök
 
 
Fogadás az Európai Unió megszűnéséről az Országgyűlésben

Gaudi-Nagy Tamás A Nemzeti Fejlesztés 2030 (H/13094) című határozati javaslat (képviselői érdektelenség miatt) botrányba fulladt általános vitája során az addig nem különösebben aktív államtitkárnak fogadást ajánlott. A határozati javaslatnak ugyanis egy fontos jellemzője, hogy a nemzet jövőjét a Brüsszel által kialakított pénzügyi támogatási rendszerhez igazodva kell megtervezni, és ezzel szemben a radikális képviselő szerint - Orbán Viktor egyik beszédére is hivatkozva - az Európai Unió szétesés előtt áll. Mint Gaudi fogalmazott, biztos benne, hogy 17 éven belül meg fog szűnni az Európai Unió, és hajlandó erről fogadást is kötni. Az államtitkár meglepő módon elfogadta a kihívást, és néhány ciklus múlva kiderül, kié lehet egy üveg jó minőségű magyar bor. A kétperces felszólalás az alábbi videóban tekinthető meg.

http://www.youtube.com/watch?v=5vQtRT6NmQk&honnan=Nemzeti_Hirhalo

Dr. Gaudi-Nagy Tamás - A Nemzeti Fejlesztés 2030 (2013-11-26)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Beütött a horror" - Így riadóztatnak Szlovákiában a
  2013-11-28 18:04:23, csütörtök
 
 
,,Beütött a horror" - Így riadóztatnak Szlovákiában a "neonáci" győzelem után
Megosztom

Marián Kotleba Robert Fico miniszterelnök pártjának jelöltjét kiütve szerezte meg a megyefőnöki pozíciót Besztercebányán.

Minden politikai erő a másikat vádolja a "neonáci" Kotleba előretöréséért, ami mély társadalmi problémákra is rávilágított. Kotleba azért még mindig csak egy 2 százalékpontos párt vezetője, de Besztercebányából kiindulva akár meg is célozhatja a parlamenti küszöböt.

,,Beütött a horror" - szóltak a cikkek Marián Kotleba, a régi szélsőjobboldalt felváltó, a neonácinak nevezett Mi Szlovákiánkért Néppárt vezetőjének a Besztercebánya megyében tartott választáson elért meglepetésgyőzelme után. Mindkét politikai oldal a másikat vádolja Kotleba előretöréséért, miközben az elsősorban cigányellenes véleményéről ismert politikus a megyefőnöki posztba kapaszkodva akár mérvadó erővé építheti pártját a következő parlamenti választásra.

,,Mindenki döbbenten figyelte, hogy Kotleba a szavazatok összeszámolásának kezdetétől végig vezetett" - mondta Ravasz Ábel szociológus, a Publicus Slovensko vezető elemzője. ,,Már az is nagy megrökönyödést keltett, hogy Kotleba bejutott a második fordulóba, de a két héttel korábbi eredményéhez képest csaknem megháromszorozta a szavazatainak számát" - tette hozzá.

Kotleba az első fordulóban a jobboldal jelöltjét, Ľudovít Kaníkot kiütve, a szavazatok 21,3 százalékával végzett a második helyen a kormánypárt Smer jelöltje, az addigi megyefőnök Vladimír Maňka mögött. Robert Fico miniszterelnök pártjának egyik alelnökeként és európai parlamenti képviselőjeként ugyanakkor tetemes volt Maňka előnye, 49,7 százalékával alig néhány száz szavazattal maradt el attól, hogy már az első körben megszerezze a végső győzelmet.

Az országos közvélemény nem tekintette igazából mérvadó jelöltnek Kotlebát, akire inkább egyfajta kuriózumként tekintettek, és a jobboldali ellenzéki pártok csak vonakodva, de végül a kisebbik rosszra hivatkozva beálltak a balos Maňka mögé. Voltak ugyan jelek, amik már utaltak az esetleges meglepetésre, de Ravasz szerint még ekkor sem tűnt igazán reálisnak Kotleba győzelme. Ehhez képest végül szombaton 71 ezer szavazatot és 55,5 százalékot szerzett, míg Maňka néhány ezerrel még első fordulós eredményétől is elmaradt.

A cigány- és EU-ellenes retorikával tíz év alatt a megyefőnöki posztig eljutó Marián Kotleba informatikatanárból lett szélsőjobboldali pártvezér. Az Új Szó szerint a cigány és kommunista szülők már tanár korában tiltakoztak ellene, mivel a nacionalizmust a diákok között is megpróbálta terjeszteni. Kotleba korábban a Szlovák Testvériség nevű, militáns nacionalista mozgalom tagja volt. Aktivista múltjukat nem feledve ebből nyitottak a pártalakítás felé, és hozták létre a Mi Szlovákiánkért Néppártot.

A Mi Szlovákiánkért Néppárt viszonylag kis országos szervezettel bír, az erőforrásaikat általában egy-egy akcióra koncentrálják, de Pozsonyban rendszeresen vannak megmozdulásaik, amik után Kotlebát általában őrizetbe veszik a rendőrök. Indult már ellene eljárás "náci karlendítés, faji uszítás és a demokrácia veszélyeztetése" miatt is.

Négy évvel ezelőtt is indult már a párt jelöltjeként a besztercebányai megyeelnöki posztért. Akkor kevesebb mint 14 ezer szavazatot szerzett, és ezzel 10 százalékot ért el, amin a konszolidáltabb erők már akkor is szörnyülködtek. Legemlékezetesebb akciójuk több mint egy éve, tavaly szeptember végén volt a jelentős részben magyarok által lakott Krasznahorkaváralján, amikor egy illegális cigánytelep ledózerolását ígérték meg híveiknek, miután a cigányok leégették a várat. Ez nem történt meg, de az ottani konfliktus azóta sem ért véget. Az elmúlt egy évben azonban nem volt ehhez fogható országos figyelmet kiváltó akciójuk.

Kotleba ugyanakkor ugródeszkának akarta használni Krasznahorkaváralját, és a szomszédos megyében, Besztercebányán be is jött ez a számítása. Ennél azonban több összetevőre volt szükség Kotleba meglepő győzelméhez. Ravasz szerint az ellenzéki, jobboldali pártok szavazói közül is sokan rá voksolhattak, illetve olyanok is elmentek szavazni, akik az első körben még nem tettek így, de a legfontosabb a protesztszavazók döntése lehetett. Kotleba is kapcsolt, és az első fordulót követő kampányban megpróbálta megszólítani a szélsőjobboldali táboron kívüli szavazókat is, például katonai terepruha helyett ezúttal inkább inget és sportzakót húzott.

A Szlovák Testvériség és Ján Slota SNS-ének nyílt magyarellenességével ellentétben pártja sokkal ambivalensebben viszonyult a szlovákiai magyarokhoz, a romakérdésben pedig Ravasz szerint egyfajta szimbolikus szövetséget ajánlottak a magyaroknak a romákkal szemben. A korábbi szélsőjobboldali erőkkel ellentétben Kotleba Besztercebányán is kifejezetten kereste a magyar szavazók támogatását, és az eredmények alapján sokukat sikerült is meggyőznie.

Ravasz szerint Kotleba győzelme azt is jelzi, ,,mennyire kétségbeesetten keresnek megoldást a lakosok a megye problémáira". A megye leginkább a nagy munkanélküliséggel, az infrastruktúra hiányával és a befektetések elmaradásával írható le, a cigányok pedig egyáltalán nem dolgoznak, helyette a helyi lakosság életét keserítik meg elviselhetetlen módon, itt állandóak a súrlódások, mondta Ravasz.

Vasárnap óta aztán az összes politikai erő a másik oldalt vádolja Kotleba győzelméért, amit "a demokrácia szégyenének" neveztek. Fico szerint egyértelműen a jobboldal a felelős a történtekért, mivel Kaník a romaellenes retorikával mozgósította a végül Kotleba mellé álló szélsőséges szavazókat. ,,Egy rosszarcú náci képes volt arra, amire ők nem: legyőzni a Smert" - írja a Bumm.sk a jobboldalról, ami szerintük nagy pofont kapott Besztercebányán.

Richard Sulík, a jobb-liberális Szabadság és Szolidaritás elnöke viszont épp arról beszélt, hogy Kotleba Fico és pártja alelnökének kudarca, akiknek a szavazók ,,bemutattak a középső ujjukkal". Pavol Frešo, a kereszténydemokrata SDKÚ elnöke a szélsőjobb előretöréséről beszélve a "demokrácia vereségét" emelte ki.

Az még kérdés, hogy a Mi Szlovákiánkért Néppárt mennyi hasznot tud húzni vezére győzelméből. ,,Kotleba nagyon tudatosan készült erre az ispánválasztásra" - mondta Ravasz. Az elemző szerint feltehetően még túl is teljesített, ,,nem ez lehetett a terv". Sokkal inkább úgy gondolja, hogy eredetileg a második fordulóba kerüléssel számoltak a Néppártnál, amivel már önmagában erőt demonstrált volna Kotleba.

,,Kotleba a mostani eredményt megpróbálhatja őrségváltásra felhasználni a szélsőjobbon" - mondta Ravasz. A tavalyi parlamenti választásokon 1,58 százalékot elért párt a legutóbbi mérésekben 2 százalék körül állt. Az elemző szerint amennyiben a következő hetekben fel tudnak jutni Besztercebányára építva a 4 százalék közelébe, akkor a következő hónapokban esélyük lehet preferenciáik stabilizálására az 5 százalékos küszöb környékén vagy akár felett is.

Kotleba mozgalma azért is teret kaphat, mert ismét nincs szélsőjobboldali párt a szlovák parlamentben. Ján Slota magyarellenes és cigányellenes pártja a tavaly májusi választásokon kiesett a törvényhozásból. Az SNS azóta megszabadult Slotától, és megpróbált egy konszolidáltabb erőként megjelenni, de közben belső súrlódásokkal is meg kell küzdeniük, Slota pedig hatalmas adósságokat és megapadt tagságot hagyott maga után. Ráadásul Fico is gondosan ügyelt arra, hogy időnként egy-egy nemzetiesebb szlogennel megtartsa az SNS-től megszerzett szavazókat.

Kotlebát a krasznahorkai akció után még próbálták eljelentékteleníteni, azonban a jobboldal paradox módon éppen azzal adott neki nagyobb súlyt, hogy retorikájukban "nácizmusa" a lekommunistázott Fico ellenpontja lett. Ravasz ezzel ,,egy fals ekvivalenciát sikerült létrehozni", mivel Ficót legfeljebb posztszocialistának és nacionalistának lehet nevezni. Kotleba jövőre, az 1944-es Szlovák Nemzeti Felkelés 70. évfordulóján valóban szembekerülhet Ficóval: a németek elleni harcokat korábban kommunista puccsnak bélyegezte, de a felkelés központjának számító Besztercebányán tartott megemlékezéseken megyefőnökként nem tudják őt kihagyni az eseményekből. A figyelemfelkeltő szónoklatok borítékolhatók.

http://harcunk.info/index.php/jelentesek/218-beutott-a-horror-igy-riadoztatnak-sz lovakiaban-a-neonaci-gyozelem-utan
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 60 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 810 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3364
  • e Hét: 9096
  • e Hónap: 20207
  • e Év: 173703
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.