Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
A Nemzeti Sorbaállítás Kormánya
  2013-11-03 20:32:34, vasárnap
 
  A Nemzeti Sorbaállítás Kormánya
2013.11.03. 16:14


Ó, volt már ilyen, amikor valamit csak személyesen és csak néhány helyen lehetett elintézni, bár a polgári törvénykönyv által leírt meghatalmazási módok is simán működhettek volna. Működhettek volna, de a konkrét törvény erre nem adott lehetőséget. Magánnyugdíjpénztárban maradási nyilatkozat, emlékszünk még? Csak személyesen, egy másfél hónapos intervallumban (közte az ünnepekkel) és az ország húsz helyén. Végül nem lett belőle tumultus, tán az utolsó pár napot leszámítva - ezzel együtt szívesebben vittem volna asszonyomtól egy meghatalmazást, minthogy harmadik porontyunkkal mindenórásan személyesen kelljen eljönnie nyilatkozni, de végül a nyilatkozat is meglett meg a kissrác is kivárta az idejét.

Aztán tavaly kitalálta a Fidesz, hogy mekkora poén lenne, ha nem csak úgy egyszerűen elmennénk választani, hanem előtte még regisztrálni is kellene. Ezt az aktust a polgár - akinek nem volt Ügyfélkapuja - természetesen megint csak személyesen tehette volna meg, na ezt már nem csak húsz helyen, hanem talán járásonként, és több hónapig, a várható érdeklődés nagysága viszont ez is sorokat vetített előre. Aztán kiderült, hogy a lakosság 80%-a, és köztük a kormánypártiak többsége sem kedveli a gondolatot, és végül - két legyet egy csapásra - még Áder azóta füstbe ment függetlenségét is meg lehetett mutatni a megvétózásával.

Most a formálódó szabályok szerint ismét csak személyesen lehet majd nyilatkozni arról, hogy kívánunk-e havi 150 ezer forintig ingyen felvenni pénzt a bankszámlánkról. "Mindenkinek jogában áll majd ez" - halljuk a megnyugtatást, de ezt úgy kell érteni, hogy mindenki elmehet a bankja fiókjába egy bő hónapnyi időintervallumban, és kérheti ezt a lehetőséget. Miért nem automatikusan kapja mindenki? Miért nem lehet netbankos nyilatkozatot tenni? Miért kell személyesen?

A válasz egyszerű: ugyanazért, mint a manyup-ügyben: mert (1) bár a kormány azt szereti mondani, hogy mindenkinek joga van hozzá, ám (2) mégis azt szeretné, ha minél kevesebben élnének e jogukkal.

Ha itt lenne a sztori vége, az nem érne egy posztot: szépen elmennék a bankba, kiállnám a sort, kicsit szidjuk a sorban a kormányt, nyilatkozom, és annyi. Párszázezer vagy pár millió munkaóra nemzetgazdasági szinten a kukába, de hát melyik magyar kormány nem csinált még hasonló pazarlást? De nincs vége a sztorinak, a pár százezer honfitársunknak, akik most külföldön javítják a foglalkoztatási statisztikát, nagyon nincs vége.

Azon honfitársainknak, akiknek nemcsak állampolgárságuk, hanem hazai bejelentett lakcímük is van, a jövő évi szavazás lehetősége ugyanis adott, de kissé körülményesen, és jópár országban jelentős, sőt botrányos sorokat előrevetítve. Míg állandó lakcím hiányában a szavazat levélben is leadható, lakcímmel viszont nem: úgy vagy haza kell jönni, vagy fel kell keresni az erre kijelölt magyar külképviseleteket.

Hogy miért e diszkrimináció? Itt e blogon nem fogjuk kritizálni a kettős állampolgárság intézményét, de a kapcsolódó szavazási lehetőséget sem. (A személyazonosítás nélküli levélszavazás intézményét viszont fogjuk!) De hogy miért legyen könnyebb a székely barátaimnak szavazni, mint azoknak, akik Londonba szakadtak (de megvan a pesti bejelentett címük), az nagyon kínos kérdés. Nagyon nehéz nem arra gondolni, hogy ugyanaz van, mint amit fentebb írtam: hogy a kormány nem akarja elvenni a jogukat, de azért azt sem szeretné, ha élnének vele.

Roppant kínos. Még akkor is, ha az ellenzék inkább videót hamisít ahelyett, hogy ezzel, vagy a bajai csalással foglalkozna. Akkor is, ha a választási bizottságnak erre lejt a pálya. És akkor is, ha a frissen és célzottan meghosszabbítandó szavatossági idejű alkotmánybíróság esetleg ezt is elfogadja annyival, hogy "mint az köztudott". Erre ugyanis nincs védhető magyarázat; a kommentekben esetleg felbukkanó ötleteket mindazonáltal érdeklődéssel figyeljük


http://kard.blog.hu/2013/11/03/a_nemzeti_sorbaallitas_kormanya
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
BÉLA MELLTARTÓBAn
  2013-11-03 20:30:06, vasárnap
 
  2013-11-03. 20:10
Női ruhában úszkált a jászapáti Panna kútja-tóból kihalászott aberrált cigány - megölhették a homokost



Jászapátin a Panna kútja-tóban november 1-jén egy homokos cigány holttestét találták meg a horgászok. A rendőrség vizsgálja a rejtélyes haláleset körülményeit. A helyiek elmondása szerint nem zárható ki, hogy a "férfit" megölték.
- November elsején délelőtt jöttem a Panna-tó közeli Nyárfás utcából és messziről láttam, hogy valami szőrgombóc van a tóban - meséli Bécsi Pál, a jászapáti Munkás Horgászegyesület elnöke. - Először azt gondoltam, hogy egy elpusztult kutya lebeg a vízben. A tó partján horgásztak néhányan és szóltam a horgászoknak, hogy talán állat teteme van a vízben. A horgászok azt hitték, hogy kacsa úszik a vízen. Majd közelebb menve, a tó széléről láttuk azonban, hogy nem állat, hanem emberi holttest van a tóban. Hassal volt a vízben, lapockáig látszódott. Az egyik horgásztársammal úgy döntöttünk, hogy a csónakkal beevezünk a tóba, a holttest irányába. A csónaklapáttal a test alá nyúltunk és mi úgy állapítottuk meg, hogy női holtestet találtunk, mert melltartó és női ruha volt rajta. Később derült ki, hogy egy férfi volt az.
Szóltunk a rendőrségnek, majd jöttek a tűzoltók is, akik létra segítségével kiemelték a holttestet a tóból. A teste több pontján kék foltokat, ütésnyomokat lehetett látni. Pénteken már sötétedett, amikor végeztek a helyszínelők. Információk szerint a bűncselekmény sem zárható ki az ügyben - mondta el a történteket Bécsi Pál.
A rejtélyes halálesettel kapcsolatban a helyiek találgatnak, a hozzátartozók szeretnék, ha minél előbb kiderülne az igazság. Az elhunyt férfi bátyja a Szoljonnak elmondta, hogy egy hete nem tudtak a testvérükről semmit. - Az elmúlt hétvégén Béla elindult egy helyi szórakozóhelyre bulizni és azóta nem tért haza. Ismerősöktől kérdezősködtünk, hogy látták-e valahol Bélát, de nem tudtak róla. Bíztunk benne, hogy minél előbb hazatér. November elsején pénteken az egyik kollégámnak telefonált az anyósa, hogy megtalálták a testvéremet a Panna-tóban. A helyszínre siettem, borzalmas volt átélni az eseményeket. Béla férfi testbe született, de nőként élt, elfogadtuk másságát. Csak találgatni tudunk, hogy mi történhetett. A torkán, arcán ütésnyomok voltak, a testét sérülések borították. Ebből következtetünk arra, hogy az öcsémet valószínűleg megölték és utána a tóba dobták. Jelenleg folyamatban van a nyomozás az ügyben, keddre várjuk a boncolás eredményét - mondta Oláh László, a tóban megtalált "férfi" testvére.
(Szoljon nyomán)
Előzmény: Azt hitték, kutya, de kiderült, hogy egy homokos cigány

További részletek: http://kuruc.info/r/2/119869/#ixzz2jc2U1caC
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megelégelte a gazda, hogy folyton dézsmálják a borát: fagyál
  2013-11-03 20:23:47, vasárnap
 
  2013-11-03. 19:48
Megelégelte a gazda, hogy folyton dézsmálják a borát: fagyállóval tette hidegre a tolvajt



Fagyálló folyadékot öntött a hordóiba egy vácszentlászlói gazda, mert rendszeresen lopták borát. A tolvaj, aki árulta is a lopott bort, meghalt, öt másik embert kórházban kezelnek - értesült a HavariaPress.
A napokban került több ember súlyos mérgezéssel kórházba a Pest megyei Vácszentlászlóról. Mindannyian etilén-glikollal megmérgezett bort ittak. A bort egy férfitól vásárolták, illetve kapták. A bort a férfi egy gazdától lopta, mint kiderült. Folyamatosan dézsmálta a rendszeresen feltört pincében a hordókat. A borosgazda - megelégelve a sorozatos lopást - fagyálló folyadékkal megmérgezte a borát.
A borból fogyasztók közül hatan kerültek kórházba. Egyikük, a lopott bort áruló tolvaj, már olyan súlyos állapotban volt, hogy nem segíthettek rajta az orvosok. Több napig küzdöttek az életéért, de a férfi meghalt A rendőrség emberölés kísérletével gyanúsítja a meglopott gazdát.
(HavariaPress)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/119868/#ixzz2jc11ySXY
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország nem jobban, hanem qrva jól teljesít!
  2013-11-03 20:03:32, vasárnap
 
  Magyarország nem jobban, hanem qrva jól teljesít!

balu56 2013. november 1., péntek 20:41

Elméletileg, illetve ahogy a magyar fociban szoktak számolni, matematikailag is csak a balkáni országok nem tudták megelőzni hazánkat. Ami megdöbbentő, hogy a visegrádi országok mind lehagyták Magyarországot az államok gazdasági, oktatási, szociális és egyéb teljesítményét összehasonlító jóléti rangsorban. De nem csak elméletileg, még matematikailag, sőt még gyakorlatilag is! A londoni Legatum Institute friss, éves Prosperity Reportja 142 ország közül a 29. helyre sorolta Csehországot, az elmúlt évek recessziója ellenére megelőzte Lengyelországot, ami idén a 34. helyen áll. A visegrádi országok közül Szlovákia a következő a listán 38. helyén, majd Magyarország a 41-diken. De ez a helyezés egyáltalán nem biztos!

devizahiteles1Mert a londoni Legatum Institute éves Prosperity Reportjában nem vette figyelembe, hogy az utóbbi években több mint félmillió magyar ment, de inkább menekült külföldre ahol sikerrel járt munkavállalási, többségében letelepedési céllal!! Nem vették figyelembe, hogy több mint egymillió családot devizahiteles csalással tettek-tesznek földönfutóvá! Nem vették figyelembe azt sem, hogy a kormány a statisztikai adatok javítása érdekében közmunka programot vezetett be, ahol közel négyszázezer főt foglalkoztattak 2013-ban, és még így is alig sikerült 10%-osra kihozni a munkanélküliségi rátát! De nézzük meg, mit is jelent ez a 10% munkanélküliségi ráta? Amiről sokan nem tudnak, a 10% nem az aktív, tényleges munkavállalókra vonatkozik, hanem, hogy ne legyen annyira drasztikus a dolog, a csecsemőtől az aggastyánig, az ország teljes lakosságára! Képzeljük el, mi lenne, ha reálisan kezelnénk az adatokat és a tényleges hárommillió foglalkoztatotthoz mérnénk a munkanélküliek számát? Akkor 30% lenne Magyarországon a munkanélküliség? Esetleg több?

No' mindegy. Addig semmi baj nincs, míg a birka magyar elhiszi a ,,rezsicsökkentést", nem veszi észre, hogy adóban minimum az ötszörösét fizeti meg, valamint azt, hogy ,,Magyarország jobban teljesít"!

http://patacsipilvax.hu/2013/11/01/magyarorszag-nem-jobban-hanem-qrva-jol-teljesi t/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rezsiharc ára
  2013-11-03 19:19:31, vasárnap
 
  A rezsiharc ára

Endrődi Gábor 2013.10.26.06:29



A választási küzdelem jolly jokerévé avanzsált rezsiharc egyik érdekessége, hogy a villamosenergia termelési költsége vagy a gáz importára még csak szóba sem került a hadjáratban. Az önmagában nyilvánvaló képtelenség, hogy egymástól független területeken a költségek egyformán egyötödével csökkenjenek, de ha igaz, hogy a villamosenergia vagy a gáz húsz százalékkal csökkentett ára még mindig fedezi az önköltséget, az elsősorban arra bizonyíték, hogy az állami árellenőrzés csődöt mondott az elmúlt években. A rezsicsökkentés népszerű. Nem árt, ha a közönség tisztában van azzal az árral is, amelyet a számlák mellett fog fizetni.

A magyar kormány ugyanis a legjobb államszocialista hagyományokat követve eltéríti a lakossági árakat az üzleti szektor áraitól, és a kereskedőcégek ellehetetlenítésével formálja saját monopóliumát.

Az állam szerepe a gazdasági válság második szakaszában meg jobban felértékelődött. Nemcsak azért, mert a lakossági fogyasztás a legjobb esetben is stagnál, hanem főleg amiatt, mert a magánember bonyolult közbeszerzési pályázatok, versenyhivatal és egyéb hatóságok nélkül is hajlamos a racionális döntéshozatalra, ami az állam és kapcsolt részei ügymenetére a tapasztalatok szerint a legkevésbé sem érvényes. A privát szférát költséges reklámkampányokkal is alig-alig lehet befolyásolni, a köz döntéseinek befolyásolására elegendő néhány telefon, ha az a megfelelő helyről jön. A média- és reklámmonopóliumot előnyösen egészíti ki a közműcégek állami monopóliuma, amelyek együttesen a hatalom megtartásának garanciái lehetnek.

Mindez persze azoknak meglepetés, akik annak idején nem tanulmányozták gondosan a tokaji borcsatákról szóló, még az ezredforduló körül publikált alapművet. A jegyzőkönyvet nem is annyira tartalma tette emlékezetessé, mint a belőle sugárzó szemlélet: itt egyetlen mondatban feladatot kapott törvényhozás, helyhatóság, cégvezetés és állami hivatal. Így együtt, egy kézből. A gondolatból azóta államszervezési elv lett: a végrehajtó hatalom ellenőrzésére szolgáló intézmények ma kevés kivétellel az állampárt alosztályaiként működnek.

A magyar állam aktuális vezetői természetesen nem a gazdaság teljes államosításában gondolkodnak, de a hatalom fenntartásához szükséges szektorokban nem hagynak egy szemernyi kétséget sem újraállamosítási szándékaik felől. Az ideológia megvan hozzá: az óriásvállalatok uralta világban egy kis ország csak akkor lehet versenyképes, ha stratégiai szektorai állami tulajdonban vannak. Helyesnek bizonyult az a kormánypárti jóslat, hogy a magyar gazdaságpolitika hamarosan követőkre lel Európában, bár néha nem várt eredményeket hoz: ha mi idomított kutyákkal vagy önkényesen meghatározott árakkal államosítunk, szomszédunk elfogatóparancsokkal színesíti a visszaállamosítás eszköztárát.

Orban Viktor és Hernádi Zsolt - MTI/Koszticsák Szilárd

A rezsiharc ára az, hogy Magyarország útja immár a gazdaságirányítás és a politikai felépítmény tekintetében is hangsúlyosan elválik Nyugat-Európáétól, beláthatatlan következményekkel. A halódó nyugat és virágzó kelet orbáni tételét a számok naponta cáfolják. A keleti nyitás politikája amúgy kísértetiesen hasonlít a múlt század hetvenes éveinek fejlődő világbeli magyar exportoffenzívájához. Harmadik világbeli eszmetársaink akkor is azt a politikát folytatták, hogy egyes partnereiknek fizettek, másokkal jegyzőkönyveket írtak alá, de a kettőt együtt szinte sohasem.

A főleg jegyzőkönyvekben gazdag ,,keleti nyitás" politikájának célországai közül egynek van igazi súlya a magyar piacon, ez pedig Oroszország anyácska. A magyar állampárti kollégák szemében csak növelheti a tekintélyét, hogy ma Európában Oroszország polgárai fizetik a legalacsonyabb személyi jövedelemadót, pártszóvivői megfogalmazásban az orosz kormány hagy a legtöbb pénzt az embereknél (az ottani egykulcsos adó még a magyarországinál is alacsonyabb, 13 százalék). Nota bene, rezsiharcban sem állnak rosszul: az átlag orosz a töredékét fizeti a gázért, mint nyugat-európai megfelelője. Hozzátehetnénk, a jelek szerint ennek ellenére sem ostromolják bevándorlók Szentpétervár kikötőjét.

Az EU ellensúlyozásán fáradozó orosz stratégák pontosan tudják, hogy a politikai alapon meghatározott gázár az egyik legfontosabb fegyverük. Azzal is tisztában vannak, mekkora jelentősége van egy rezsiharcban álló kormány számára a megfelelő időpontban adott árengedménynek, és milyen viszonzást lehet kérni ezért a szívességért. Nem fognak habozni a számla benyújtásakor, sőt már azt is tudják, mi szerepel majd rajta. Más időben és feltételek mellett persze más futballakrobaták is kísérleteztek nagyszabású oroszországi üzletekkel csillapítani országuk energiaéhségét. Az olasz gazdaság súlya azonban nem mérhető össze a miénkével, ezért ott a függőség sem volt egyoldalú.

Míg Nyugat-Európa - masszív állami beavatkozással, szektorális adópolitikával, tehát látszólag ugyanazokkal az eszközökkel, mint mi - az energiafüggőség felszámolására, de legalábbis érdemi csökkentésére törekszik, Magyarország elfordul ettől az iránytól, és néhány lépésnyire van attól, hogy hosszú távon is egy tekintélyuralmi rendszer vonzáskörébe kerüljön. A közműcégeket talán kötelezni lehetne, hogy ezt is szerepeltessék a közműszámlákon.

A folyamat már megindult. A Magyarországról kivonuló nyugati cégek irodái bérlőre várnak, sőt egyesek már meg is találták az új bérlőt. Ami rezsiharcnak, a hatalmi eszközökkel amúgy is bebiztosított választás kirakatpolitikai elemének tűnt, Magyarország súlyos úttévesztésévé vált.

http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/335785_a_rezsiharc_ara
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A csókkirály
  2013-11-03 19:11:49, vasárnap
 
  A csókkirály

Posted on 2013/11/03


“Orbán Viktor kézcsókjaitól ments meg, Uram, minket" - fohászkodnak a világ női politikusai, de az imáik nem hallgattatnak meg. Nem lehet megúszni, hogy ha megérkezik a magyar miniszterelnök, akkor teátrálisan ne kezdjen egy kézcsókba. A riadalmat erősíti, hogy Orbán nem úgy csókol kezet, ahogyan a francia etikett könyvek tanítják, jelképesen a kéz fölé hajolva, de az ajkakkal a kézfejet nem érintve, hanem felcsúti módra rányom egy undorító puszit. A kézcsók bizonyos körülmények között modorosság, a hangsúlyos kézcsók komikus.
Orbán kézcsókjai nemcsak tolakodóak, de ízléstelenek is. Mégcsak nem is a hölgynek hódol, hanem önmagának tetszeleg. Bájgúnárként hajol a kéz fölé és sandít macsóként a nőre. A leggusztustalanabb az, ahogyan a nő kezét két kézre fogja, hogy az menekülni sem tud. Az akció a birtokbavételt szimbolizálja. Orbán, az egykori joghallgató, kozmopolita liberális világpolgár, szívós munkával küzdötte le magát egy felcsúti paraszt szintjére. Addig beszélt parasztosan, hogy a népfit eljátssza, amíg olyan lett, mint azok, akiket a szeme elé képzel. Úgy csókol kezet a női politikusoknak, ahogyan két kézre megmarkolja a disznóvágáskor a sertés lábát. Nagyjából akkora tisztelet is van a mozdulatban, mint amilyet a levágott disznó felé érez.
Orbán kenetteljesen ragadja meg a kezet, majd egy üzekedő kan mosolyával jutalmazza a nőt, akinek megtiszteltetésnek kell éreznie az agresszív támadást. Eközben modorosan hajlong, mint a hónapos beteg szamár. A meghajlás a királyi udvarokban volt szokás, ahol a kézcsókkal együtt a feudális alávetettség kifejezése volt. Ezt fejezte ki az a kézcsók is, amit idős emberektől Orbán kapott. A polgári kézcsók nem erről szól. Ráadásul ez a hajlongás képmutatás. Orbán kézcsókja nem az alávetés szimbolikus kifejezése, hanem a hódításé. Orbán úgy viselkedik a kézcsókban, mintha már meg is kapta volna a nőt. Ahogy megcsókolta Eleni Kounalakis volt amerikai nagykövet kezét hazája nemzeti ünnepén, Táncsics volt börtönének udvarán, az Amerikában szexuális zaklatásnak minősül. Ahogy előtte mélyen a nagykövet asszony szemébe néz, az a testőrség után kiált, mert a pillantás után az várható, hogy a vad ázsiai nyers erő a börtön valamelyik cellájának kövezetére dobja a nőt a szalmába. Egy miniszterelnök nem bánhat így az Egyesült Államok nagykövetével egy nyilvános fogadáson. Nem mentség a hölgy botrányos viselkedése. Ezt Dzsingisz kán megtehette, európai ország miniszterelnöke nem.
Ez a maszkulin erőszak a férfi tárgyának mutatja a nőt. Ezek a kézcsókok a fehérvári huszárok kézcsókjai, akik minden kislányt meghágnak. Azzal dicsekszenek, hogy a guruló krumplit is. Nekik a nő csak önkielégítésük eszköze. Leigázásuk a férfi önbecsülésének alapja. Orán kézcsókjai nem felemelik, hanem megalázzák azokat a nőket, akiket megragad. Ezekben a kézcsóknak álcázott szexuális aktusokban a bika jelenik meg a nősténnyel szemben. A mozdulat a macsó pillantással azt mondja, amit a fehérvári huszárok: “de meghágnálak". Orbán azt játssza, mintha ellenállhatatlan Casanova lenne a sörhasával. Látszik, hogy ez az ember el van telve önmagától, mint kantól. Mindez egy magát kereszténydemokratának nevező nős férfi előadásában, aki azt állítja, hogy az ő rendszerét azért támadja mindenki, mert a családi értékeket védi. De ahogyan Orbán egy ilyen kéz fölé hajol, és amilyen érzéki módon csókol kezet, az filmek szexjeleneteiben látható csak. Nyakakba csókol ilyen érzékien egy férfi, már amennyire egy felcsúti futballista két kolbásztöltés között érzéki tud lenni. Csak remélni tudjuk, hogy a kézcsók nem társul egy fokhagymás böfögéssel is a nő kézfején.
Hivatalos érintkezésben ez a fajta bizalmaskodás teljességgel elfogadhatatlan. A diplomáciában és a hivatalos kapcsolattartásban egymás érintése sem ajánlatos, ha ez véletlenül történik, azért elnézést kérnek a felek. A hétköznapi érintkezésben sem léphet be akárki mások aurájába. Az intim szférát tiszteletben kell tartani. Meg kell tartani bizonyos távolságot. A Kelet-Európában használatos kézcsók bugrisság. Az előkelő bécsi körök kispolgári és parasztos majmolása. Krúdy kézcsókja még a női nem iránti hódolatot fejezte ki, és azt is üzente: kész vagyok önt szolgálni, és igényeit teljesíteni az ágyban. A férfi az imádott nőnek csókol kezet. A szecesszióban volt helye az esztétikai megközelítésnek, és a női nem felmagasztosításának, a diplomáciában nincs. De ami a visszajára fordult kézcsókban ebből megmaradt, az tömény giccs és bunkóság. Miniszterelnök erre a szintre nem süllyedhet(ne).
A csók bizalmas kapcsolat kifejezésére szolgál. Nem véletlen, hogy az angol illemszabály nem tesz különbséget a kézcsók és az arcra adott csók között: aki megcsókolhatja a kezet, az megcsókolhatja az arcot is, és fordítva. Akit nem csókolhatnék arcon, annak a kezét sem csókolhatom meg. A csók és az ölelés a társadalmi érintkezésben nem tényleges fizikai érintkezést jelent. Ölelésnél nem érnek összek a testek, a száj nem érinti az arcot, csak rokonok esetében. A kézcsóknál nem nyomunk egy nyálas puszit a nő kezére, hogy még az orrunk is a csuklójára csorogjon. Ha szánkkal érintjük egy nő testét, annak szexuális üzenete van. Nem véletlen, hogy Indiában sértésnek számít a nyilvános kézcsók, mert azt a hatást kelti, mintha könnyen kapható lenne a nő. Ez kifejezi azt is, mit feltételeznek a férfiról, aki erre kísérletet tesz. Másrészt nyilvános szexuális aktusnak számít. Orbán kézcsókjai az igéző pillantásokkal olyanok, hogy ha azt egy férj meglátja, akkor odamegy, és szájon vágja. Régen ezért párbajra hívták volna. Orbán most Japánba készül. Jó lenne, ha elfelejtené a pornófilmeket, amelyeket fehérvári huszár barátai társaságában japán nőkről látott, és nem nézné gésának egyik kormányzati női alkalmazottat sem, mert abból még diplomáciai bonyodalmak is származhatnának. Japánban egy nő halálra rémül, ha kezet csókolnak neki.
Ahogy Sonia Gandhi is azonnal elhúzta a kezét megmarkoló Orbántól. Orbán ezúttal is a szokásos kétkezes lerohanást alkalmazta, amely sikeres lehet a birkózó szőnyegen, de Sonia Gandhi ellenállt. Leplezte, de a mozdulatában benne volt az emberi önérzet okozta döbbenet és felháborodás, hogy mit képzel ez az ember. Orbán tekintetéről tanulmányt lehetne írni, ahogy ebben a pillanatban reagált. Nem omlott össze, nem szégyellte el magát, hanem arca a fehérvári huszárok reakcióját fejezte ki, hogy “elvette a kezét a nő". Ez keveredett a férfiúi hiúság sértettségével. Orbán képtelen felfogni, hogy a diplomáciában nincs kézcsók. Nem az udvarló érkezett a nőjéhez, gyóntató pap a szeretőjéhez, hanem egy ország miniszterelnöke egy másik ország vezetőjéhez. Aki történetesen nő, de a neme nem számít. Kézcsókkal köszönteni egy női állami vezetőt nemcsak Indiában tahóság, hanem a világ minden táján. Ezzel nem udvariasnak látszik Magyarország miniszterelnöke, hanem tolakodó, bizalmaskodó fráternek, civilizálatlan falusi tahónak, aki ráadásul szexista is.
Orbán a kézcsókjával kiemeli és hangsúlyossá teszi tárgyalópartnere nemét. Ennyi erővel kiemelhetné a bőrszínét is, és egy fekete államférfinek a kezébe is nyomhatna mindjárt egy banánt, ahogy azt Szőke Feri barátja tenné a Fradi 2-es szektorból. Orbán azzal, hogy kihangsúlyozza a politikus női mivoltát, olyan hatást kelt, mintha azt mondaná, hogy az illető csak egy nő. Leereszkedik hozzá a férfi. Azt hiszi, a kézcsókjával felemeli, hiszen egy nő rászorul erre. Orbán eddig csak olyan politikusnőkkel találkozott, akik százszor okosabbak voltak nála, és politikusként a lábuk nyomába sem léphet. Emberi kvalitásukról nem beszélve. Ezek közé tartozik Dávid Ibolya is. A helyzet ezért még komikusabb, mert egy faragatlan mitugrász csókolgatja itt politikusnők kezeit, akik abban a helyzetben nem nőként vannak jelen, hanem politikusként és emberként. Magasan a hajlongó bohóc fölött állnak, aki fel akarja őket emelni abból a hátrányos helyzetből, hogy ők nők. Nincsenek szavak, amelyekkel ezt a suttyóságot ki lehetne fejezni.
Nagy kár, hogy lemaradtunk egy olyan képről, ahol Orbán a nála sokkal férfiasabb Margaret Thatchernek próbál kezet csókolni. De majdnem ilyen nevetséges volt, amikor Angela Merkelt rohanta le ellenállhatatlan kézcsókjával. A felcsúti kocsma csaposnője kap ilyen kézcsókokat, ha csordultig tölti a pálinkás poharat. Ráadásul Orbán akkor is kézcsókkal indít, amikor tudható, hogy fenékbe rúgásra rendelték Berlinbe. Miközben macsóskodik, az igazi férfiasság hiányzik belőle, hogy egyenesen odaálljon a német kancellár elé. Viselkedése hátrányos az országra nézve is. Ezzel az első megnyilvánulásával Orbán azonnal vakvágányra is viszi Magyarország érdekében folytatott tárgyalásait. Ez az ember egyszerűen nem elég intelligens ahhoz, hogy Magyarország miniszterelnöke legyen. Meg kellett volna maradnia a felcsúti focipályán, ahol tíz év múlva mackónadrágban fogatlanul árusíthatná a szotyolát és zacskóból rághatná a sózott nyers disznóbőrt.
Ha Orbán valóban tisztelné a nőket, annak más módon is jelét adhatná. Igazából a vak komondorok nőtisztelete fejeződik ki ezekben a lekicsinylő és a nőket tárgynak tekintő kézcsókokban. Nem kellene például Angela Merkel kezét összenyálazni, elég lenne, ha nem nevezné “szegény Merkelnek", nem rúgna bele, nem nácizná le a német tankok emlegetésével. Nem azért, mert nő, hanem azért, mert ember, és ilyen aljas módon nem beszélünk a háta mögött senkről, hogy aztán újra bokacsattogtatással csókolgassuk a kezét. Nem kellett volna Dávid Ibolyának sem kezet csókolnia, elég lett volna, ha nem szalámizza le a pártját, nem szervez összeesküvést ellene, majd miután lebukott, nem fenyegeti börtönnel azért, amit nem Dávid Ibolya, hanem az ő emberei követtek el. Ahelyett, hogy szemmel meghágta Eleni Kounalakis amerikai nagykövetet a kanos kézcsókja kíséretében, kifejezhette volna a tiszteletét azzal, hogy nem a Washington Post-nak kell rákényszerítenie arra, hogy lehetőséget adjon a nagykövetnek hazája tiltakozó jegyzéke átadására.
Szívesen meghallgatnám azt is, hogyan nyilatkozott fehérvári huszártársai körében Sonia Gandhiról a kéz elrántásával kapcsolatban. Inkább nem írom le a tippjeimet. Martonyi János külügyminiszter mintha nem is létezne. Olyan, mint egy ott felejtett üres fogas a kirakatban. A rendkívül kifinomult diplomata hírében álló Szijjártó Péter és az elhízott szoknyavadász komondor tenyésztő Orbán reprezentálja Magyarországot a külvilág felé. Az egyik betiltott fényágyakkal próbálja levenni lábáról a lehetséges üzleti partnereket, a másik pedig elhíresült kézcsókjával kényszeríti lábunk alá a világot. Akik még ennek is ellenállnak, azok Magyarország ellenségei, megsértik a magyar népet, hogy nem ájulnak el ettől a bunkóságtól, és nyilván Magyarország vízkészletére pályáznak.
Orbán olyan már a világ politikusai között, mint egy szatír a debreceni Nagyerdőben. Ha nőt lát, megrohanja, elkapja a kezét és elkezdi csókolgatni. A perverziónak is lehet ez egy formája. Van aki zoknikat, van aki lábakat szeret csókolgatni, van aki kezeket. Vannak különböző fétisek, ez a szelídebbek közé tartozik. Csak nem vet jó fényt egy miniszterelnökre.
A mi csókkirályunkat ez nem zavarja, ül felcsúti trónján, ha nincs a közelben senki, csókolgatja a saját kezét, és vívja a szabadságharcát a pszichiátria tudományának megállapításaival szemben. Hűséges komondora lábánál fekszik. Elégedetten öleli magához kedvenc focilabdáját, amit Platini írt alá. Azzal a boldog érzéssel alszik el, hogy a nők nem tudnak ellenállni neki. Hiába húzzák el a kezüket. Összesúgnak a háta mögött.

http://balrad.wordpress.com/2013/11/03/a-csokkiraly/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erényből bűn! Csak nézőpont kérdése!
  2013-11-03 19:07:59, vasárnap
 
  Erényből bűn! Csak nézőpont kérdése!
Posted on 2013/11/03

A Fidesz szóvivője szerint “homályos üzleti körök dollármilliókkal hizlalják" a Demokratikus Koalíciót (DK) vezető Gyurcsány Ferencet.

Zsigó Róbert vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján - hasonlóan szóvivőtársa, Hoppál Péter csütörtöki nyilatkozatához - a Heti Válasz legfrissebb számában megjelent cikkre utalva mondta, hogy homályos üzleti körök támogatják Gyurcsány Ferencet. A hetilap arról írt, hogy Gyurcsány Ferenc önálló baloldali-liberális tömböt épít, “és sikere aligha fog az anyagiakon múlni", ugyanis cégcsoportja “sorra nyeri" a külföldi kormánymegbízásokat és a munkákat a Soros György magyar származású amerikai üzletember által létrehozott alapítványtól.

Zsigó Róbert úgy fogalmazott: bár pénteken, november 1-jén hatályba lépett az újabb rezsicsökkentés, “nem dőlhetünk hátra", mert úgy hallani, hogy Gyurcsány Ferencet, “a rezsicsökkentés egyik legnagyobb ellenségét dollármilliókkal hizlalják homályos pénzügyi körök".

Soros György úgy érzi, megéri befektetnie “a még a baloldalon is az egyik legszélsőségesebb" volt miniszterelnökbe, aki “saját bevallása szerint is a rezsicsökkentés és a családi adórendszer legelkötelezettebb ellensége" - mondta a Fidesz szóvivője. Véleménye szerint joggal merül fel a kérdés, hogy mit remélnek még Gyurcsány Ferenctől ezek a pénzügyi körök, miért érné meg nekik, ha visszatérne Magyarországra az a szélsőséges politika, amely tönkretette a családokat.

Milyen megbízásokat teljesít a DK elnöke, kinek az érdekében, és “már megint milyen színjátékot játszik"? - sorolta kérdéseit Zsigó Róbert, aki szerint Gyurcsány soha nem a magyar családok érdekében politizált, hiszen míg kormányzása idején évente többször is emelték a rezsit, addig saját cégének, a Motimnak 2008-ban áramvásárlási kedvezményt adott. Gyurcsány Ferenc logikája tehát az, hogy a családok fizessenek, ő pedig gazdagodjon - mondta a kormánypárt szóvivője.
(HVG)

Bal-Rad komm: A befektetési guru-Soros-csakis megtérülő dolgokba fektet! A bajai cukrászból lett döbrögista nyalonc-Zsigó-ezt igazán megtudhatná magától Döbrögitől!

Hiszen a Nemzet Patkányát-ha úgy tetszik-ugyanaz a Soros hizlalta, amely most El Qrot pénzeli! (Szerintünk azért a Döbrögi-Soros kapcsolat sem szakadt meg közben! Valószinű, hogy a futtató még most is csurrant valamit a kurvájának-aki azt VASTAGON VISSZAHÁLÁLJA!)

http://balrad.wordpress.com/2013/11/03/erenybol-bun-csak-nezopont-kerdese/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így segít az újságíróknak a felcsúti önkormányzat
  2013-11-03 18:51:16, vasárnap
 
  Így segít az újságíróknak a felcsúti önkormányzat

http://444.hu/2013/11/03/igy-segit-az-ujsagiroknak-a-felcsuti-onkormanyzat/

http://444.hu/assets/finger-animated.gif


Mészáros Lőrinc 2011 óta Felcsút polgármestere.
Elég jó üzletember hírében áll.
Pályázat nélkül kapott földeket a Nemzeti Földalapkezelő Szervezettől.
Már csak emiatt is kíváncsiak vagyunk polgármesteri vagyonnyilatkozataira.
De ezekhez nem olyan könnyű hozzájutni.

Kérem segítő közreműködését, hogy levelére mihamarább érdemi információkat nyújthassunk.

Ezt Sisa András, Felcsút jegyzője írta a 444-nek, illetve UP főszerkesztőnek. Sisa közérdekű adatkérésünkre válaszolt, és az övéhez hasonló segítőkész hivatali hozzáállással én még sehol sem találkoztam.
Hogy megy a bolt polgármester úr?

Még október elején kezdtük keresni Mészáros Lőrinc polgármester vagyonnyilatkozatát Haszán kollégával, de nem találtuk a települése honlapján. A felcsut.hu amúgy sem bővelkedik információkban, ha valaki a polgármesterre kíváncsi. Mészáros nem az a kérkedős típus.
felcsut1Minden, amit Mészáros Lőrincről tudni érdemes a felcsut.hu-n

Ez persze nem szegte kedvünket. Mivel a polgármesterek, helyi képviselők vagyonnyilatkozata közérdekből nyilvános, először telefonon érdeklődtünk. Miután ezzel nem jutottunk sokra, közérdekű adatkérést küldtünk az önkormányzatnak.

Egész pontosan én küldtem levelet Mészáros Lőrincnek, és kértem, hogy a megválasztása óta leadott valamennyi vagyonnyilatkozatát küldje el emailben.
Uj Péter = álfőszerkesztő

A válasz pár nappal később, Sisa András jegyzőtől érkezett.

A levél eleve nem nekem szólt, hanem UP-nak.

Sisa azzal kezdte, hogy a 444 újságírója nem jogosult a lap képviseletére, csak a főszerkesztő.

Szóval egy újságíró nem kérhet adatot egy politikus vagyonosodásáról, csak a főszerkesztő.

Aztán Sisa azt is írja, hogy ahhoz, hogy válaszoljon, először meg kell győződnie arról, hogy a 444.hu portál jogszerűen működik-e. Ehhez a Médiahatósági Regisztrációnkkal kapcsolatban kért adatokat.

Szóval egy újság nem kérhet adatot egy politikus vagyonosodásáról, csak ha a felcsúti jegyző szerint okésan működik.

Itt jön a levél legjobb része:

Nem áll rendelkezésemre arra vonatkozóan információ, hogy egyrészt Ön valóban a kérdésese portál főszerkesztője-e, másrészt főszerkesztőként Ön jogosult-e a portál képviseletében eljárni. (...) A hiányzó információk okán jelenleg Ön egyelőre a Ptk. alapján álképviselőnek tekinthető.

Gyönyörű.
Egyáltalán, miért olyan kíváncsi?

Aztán Sisa jegyző úr amiatt is aggódik, hogy mi a tervünk a megszerezett adatokkal.

Kérem hitelt érdemlően igazolni, hogy milyen jogos cél vagy kötelezettség teljesítése érdekében van szükség a vagyonnyilatkozat adataira.

Ezzel kapcsolatban egyébként jogi szakértőink nem értettek egyet.

Egyikük azt mondta, hogy valóban igazolnunk kell az új, Ne zavarj épp lopok törvénynek megfelelően, hogy mit akarunk kezdeni a vagyonnyilatkozatokkal. Egy másik ügyvéd szerint erre nincs szükség.

Amúgy nagy meglepetések ezen a fronton nem érik majd a felcsúti önkormányzatot, cikket fogunk írni a vagyonnyilatkozatról.
Elküldjük újra

Mivel nagyon érdekel bennünket, hogy hogy gazdagodott, vagy éppen szegényedett az elmúlt években Mészáros Lőrinc, azért újra el fogjuk küldeni a közadatkérést az önkormányzatnak, és remélhetőleg akkor tényleg megkapjuk a dokumentumokat. Ha nem, akkor marad a bíróság. Egy ilyen per, Sisa levele alapján rémesen szórakoztató lenne.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ilyenek nem jutnak a hatalmasok eszébe, amikor a cigányok
  2013-11-03 18:40:32, vasárnap
 
  Az ilyenek nem jutnak a hatalmasok eszébe, amikor a cigányok áldozati szerepéről elmélkednek
2013. november 03. 09:57
Hunhír.info

A rendőrség 24 rendbeli bűncselekmény elkövetésével gyanúsít két "kisfiút", akik nyergesújfalui ingatlanokat raboltak ki - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a honlapján. a csínytevő felzárkózó gyerekek a békés és szellemi, erkölcsi fejlődésüket nagymértékben elősegítő családi környezetben várják, hogy a rasszista hatóságok mit lépnek ellenük.
Szolgai-Hunhír

A közlemény szerint 2012 augusztusa és 2013 februárja között sorra érkeztek a bejelentések Nyergesújfaluról a rendőrségre: a hétvégi házas övezetekből jelentkeztek a sértettek, akiknek házaikba ismeretlenek betörtek és eltulajdonították az ott talált használati tárgyakat. Láncokat, kerti szerszámokat, horgászbotokat, aggregátort loptak el. Volt, ahova az elkövetőknek nem sikerült bejutniuk, de nyomot hagytak maguk után.

Tavaly decemberben a város egyik óvodájának tetejére is felmásztak, a homlokzatról letépték a feliratot, eltulajdonították egyes betűelemeit és még az adventi díszkivilágítást is megrongálták.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság Nyergesújfalui Rendőrőrs nyomozója 2013 márciusában azonosította a feltételezett elkövetőket és elfogásukat követően a két fiatalkorú fiút 2013. március 4-én gyanúsítottként hallgatta ki.

Ellenük - szabadlábon hagyásuk mellett - üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett, lopás bűntett kísérlete, lopás vétség és lopás vétség kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a rendőrség, amelyet vádemelési javaslattal küldött meg a Tatabányai Járási Ügyészségnek - olvasható a közleményben.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=69983
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
OSZT KI NEM SZARJA Le ROGÁNT MEG A TÖBBI AGGÓDÓT!!!!!
  2013-11-03 18:38:00, vasárnap
 
  OSZT KI NEM SZARJA LE ROGÁNT MEG A TÖBBI AGGÓDÓT!!!!!

Rogán aggódik, hogy a nyugati lapok megint antiszemitázni fognak
2013, november 3 - 10:45



A Jobbik politikai provokációjának tartja és elítéli Gyöngyösi Márton, az ellenzéki párt képviselője vasárnapi szoboravató akcióját Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, a belváros polgármestere.

Rogán Antal azzal összefüggésben küldte el erről szóló közleményét az MTI-hez, hogy a Jobbik vasárnap délelőtt leplezi le Horthy Miklós egykori kormányzó mellszobrát a Hazatérés temploma alapkőletétele és az első bécsi döntés 75. évfordulóján.

A kormánypárti polgármester saját maguk miatt is aggódik: szerinte "a provokatív akció" ürügyet szolgáltat majd a nyugat-európai baloldali lapoknak, hogy a következő hetekben "antiszemitizmust kiáltva", rossz színben tüntessék fel Magyarországot (illetve első sorban a kormányt - a szerk.)

A Fidesz frakcióvezetője hozzáteszi: "a tüntetést szervező baloldali prominensekhez" viszont nem kívánt csatlakozni, "hiszen nem szabad elfelejtenünk, hogy ugyanennek a baloldalnak az országgyűlési képviselői alig egy hónapja még közös parlamenti indítványt írtak alá és nyújtottak be a Jobbikkal és Gyöngyösi Mártonnal".

Emlékezetes ugyanakkor, hogy Rogán Antalnak a tavaly év végi ún. "Náci Ellenes Mozgalom" tüntetésén nem derogált együtt felállni a színpadra a "baloldali prominensekkel".

Frissítés: természetesen az MSZP is csatlakozott a rettegési kampányhoz. Közleményük helyett a szokásos kulcsszavakat emelnénk ki:

-szélsőjobboldal,

-fenyegetés,

-Újszínházból "Új-Nyilas",

-gyűlöletkeltés,

-zsidólistázás,

-Fidesz-Jobbik kokketálás,

tehát semmi új. A szobor leleplezéséről rövidesen az alfahir.hu is be fog számolni.

MTI nyomán: alfahir.hu

http://alfahir.hu/rogan_aggodik_hogy_a_nyugati_lapok_megint_antiszemitazni_fognak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 810 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 576
  • e Hét: 4340
  • e Hónap: 8085
  • e Év: 161581
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.