Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
A Komondoros Józsi, a Fidesz meg az erkölcs
  2013-11-05 22:15:51, kedd
 
  2013.11.05. 12:28
A Komondoros Józsi, a Fidesz meg az erkölcs


Egyszer volt, hol nem volt, volt eccer az igazibaloghjózsi, aki egy szép napon aszonta:

"Blogunk visszautasítja azt a Balogh Józsefet személyében és emberi méltóságában alantas módon támadó, a balliberális oldalhoz kötődő médiában indított lejárató kampányt, amely a felső-Kiskunság országgyűlési képviselőjének becsületébe gázolva a közéletben, a nemzet szolgálatában eddig eltöltött több mint húsz évét, valamint családi életét kívánja politikai okokból gátlástalan módon támadni. "

Hogy mi késztette ezt az igazibaloghjózsit arra, hogy hazudjon máig nem tudni, de ahogy az ilyen mesékben már csak lenni szokott, előkerült egy mégigazibb-baloghjózsi, aki meg aszonta:

"négy-öt alkalommal ,,a közepest meghaladó erővel, ököllel" ütött a nő arcába, amikor 2013. április 28-án hajnali hat körül egy családi eseményről érkeztek haza a Fülöpházán lévő tanyájukra. A képviselő a gyanúsítotti kihallgatáson a szándékosságra is kiterjedő, teljes körű beismerő vallomást tett. A vallomásból az derül ki, hogy az ittas képviselő minden előzmény nélkül támadt élettársára, akit az ütlegelés után a hajánál fogva is bántalmazott: egy alkalommal a terasz fából készült korlátjához verte a fejét. A kiáltásokat hallva Balogh József nevelt fia kelt az asszony védelmére, aki így el tudott menekülni a helyszínről. A bántalmazás következtében a nő darabos orrcsonttörést, többszörös járomcsonttörést és egyéb sérüléseket szenvedett."

balogh-vakkomondor-józsef.gif



Ejnye, no, akkor mégse a vak komondor meg a balliberális média, de még csak leggyűlöltebb ellenségünk, a Gyurcsány se vót? Utóbbi bár ügyes próbálkozás volt, és nem lepődtünk volna meg azon sem, ha a poltpéter haladéktalan kivizsgálást indít az ügyben, azért elég kacagságosra sikerült így a Nagy Beismerést követően. Kérdezgették ezt a Komondoros Józsit tegnap, hogy megírta-e már a lemondását, és a leadta-e a parlamenti belépőjét, de a felesleges kérdésre se jött semmi válasz. Én, ha nekik vagyok inkább ezt kérdeztem volna:

- Jocókám, milyen érzés most, a törpvideógét után a Fidesz torkára tolni a komondor péniszt?

Plusz bónusz kérdésnek még firtattam volna kicsit, hogy ezek után milyen jövőt jósolsz te magadnak, de lehet ez is felesleges lett volna. Mert ha emlékszünk, a fideszkeresztények nem kivágták a nőverő taknyot a francba, einstandolva a mandátumát, hanem elegánsan megvárták, amíg jobb belátásra térve szépen kiül a frakcióból magától. Bár Selmeczi nertársnő kijelentette: "Aki gyermeket, nőt bántalmaz, agresszív cselekedeteket folytat, nincs helye a közéletben" de azért kivárják mi lesz az eljárás vége, és utólag alakítanak ki álláspontot.

No, ez az ami hiányzik a tegnapból. A beismerő vallomás utáni álláspont. Ez pedig még attól is kínosabb így, mintha a 8:1-ről kiderült volna, hogy nem puszta bénaság, de bunda is volt. Nőverő Baloghnak egyelőre nincs miért aggódnia, nem indul békemenet Fülöpházára "Aki agresszív az vakkomondor" molinóval, mert ezek szerint csak a hungarocell Orbán fejét basztatni pfújrossz, egy hús vér asszony arcát szilánkosra törni a korláton még éppen belefér. Ahogy a mandátumot megtartani és csöndben ücsörögni a nagy büdösben is kafa.

Erkölcs, mi? Az hát.

http://varanus.blog.hu/2013/11/05/a_komondoros_jozsi_a_fidesz_meg_az_erkolcs
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cigánybűnözés: jogunk van fagyállózni
  2013-11-05 21:31:40, kedd
 
 
Cigánybűnözés: jogunk van fagyállózni
in Friss hírek, Közép-2
4 nov 2013

Márpedig otthon tarthatunk patkánymérget is, nem a mi felelősségünk, ha a betörő megeszi. A vád tehát hamis a borosgazda ellen.

Fagyálló folyadékot öntött a hordóiba egy vácszentlászlói gazda, mert rendszeresen lopták borát. A tolvaj, aki árulta is a lopott bort, meghalt, öt másik embert kórházban kezelnek - értesült a HavariaPress.

A napokban került több ember súlyos mérgezéssel kórházba a Pest megyei Vácszentlászlóról. Mindannyian etilén-glikollal megmérgezett bort ittak. A bort egy férfitól vásárolták, illetve kapták. A bort a férfi egy gazdától lopta, mint kiderült. Folyamatosan dézsmálta a rendszeresen feltört pincében a hordókat. A borosgazda - megelégelve a sorozatos lopást - fagyálló folyadékkal megmérgezte a borát.

A borból fogyasztók közül hatan kerültek kórházba. Egyikük, a lopott bort áruló tolvaj, már olyan súlyos állapotban volt, hogy nem segíthettek rajta az orvosok. Több napig küzdöttek az életéért, de a férfi meghalt.

A tulajdon védelmére alkalmatlan rendőrség emberölés kísérletével gyanúsítja a meglopott gazdát.

HavariaPress nyomán

http://magyarhajnal.com/fagyalloval-a-ciganybunozes-ellen/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
GKI: lesznek itt áremelések tavasszal
  2013-11-05 21:28:42, kedd
 
 
GKI: lesznek itt áremelések tavasszal
2013. november 04., 07:48
Privátbankár, MTI

A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint a tavalyi recessziót az idén minimális, 0,3 százalékos növekedés, majd jövőre 1,3 százalék körüli, a régiós átlagtól továbbra is elmaradó fejlődés követi.

Siker, pénz, csillogás és annyi más érdekes - Olvassa a Privátbankár Bloggereit!

Az idén a kedvező pénzpiaci környezetben a kamatszínvonal csökken, a forint erősödik, a GKI szerint a folyamat azonban jövőre megfordul.

A kutatóintézet előrejelzése szerint az amerikai költségvetésről született átmeneti megállapodás okozta megkönnyebbülés, valamint a Fed egyelőre folytatódó laza monetáris politikájának hatására a forint viszonylag erős, a monetáris tanács kitart az alapkamat rendszeres csökkentése mellett.

A GKI szerint ugyanakkor az amerikai pénzpolitika előbb-utóbb szigorodni fog, és az így már nagyon alacsonynak minősülő magyar kockázati felár a forint gyengülésében, ezzel párhuzamosan a kamatcsökkenés leállásában, majd emelkedő kamatciklus beindulásában jelenik meg. A gazdaságkutató szerint a bizonytalanságot, és ezzel az elvárt hozamot befolyásolhatja a választási gazdaságpolitika, például a devizahitelekkel kapcsolatos döntés jellege is.

Magasabb kamattal számolnak jövőre

A kutatóintézet szerint kedvezőtlen, hogy a magyar devizatartalék 2013. szeptember végén csak 30,2 milliárd euró volt, ami 2011 végéhez képest 7,5 milliárd euró, 20 százalékos csökkenés. A GKI szerint ez már a kockázatosan alacsony szint közelében van, ezért - és az egyelőre viszonylag alacsony nemzetközi kamatok miatt - indokolt lenne még idén újabb devizakötvények kibocsátása. Ennek következtében viszont emelkedne a GDP-arányos államadósság, ami szintén növelné a kockázatokat.

A parlamenti választások előtt 300 forintnál is erősebb, majd 2014 második felében - a gazdaságpolitika kiszámíthatóbbá válása esetén - 290 forint körüli euró-árfolyam valószínű a mainál valamivel magasabb kamatszint mellett - vélekedik a GKI.

Áremelési hullámra számítanak

A magyar infláció szempontjából kedvező a világpiaci nyersanyagárak csökkenése, az EU-ban mért áremelkedés mérséklődése. A kutatóintézet szerint a hatósági rezsicsökkentés mérsékli, a telefonadó, közműadó, e-útdíj, tranzakciós illeték, megemelt hatósági dohány-árrés begyűrűzése pedig növeli az áremelkedés ütemét. A GKI szerint a választások után áremelési hullám elindulása valószínű.

Az intézet szerint a hazai infláció leszorításával sikerült elérni az EU átlagát, de fenntarthatatlanul, és rengeteg káros mellékhatással. A GKI 2013 egészére 1,9 százalékos, 2014-re 2,5 százalékos inflációt vár.

A gazdaságkutató szerint a foglalkoztatásban érdemi gazdasági növekedés híján egyelőre nem lehet számítani javulásra. A közmunkások száma a tél folyamán tovább emelkedik, ami statisztikailag javítja a foglalkoztatottságot. A GKI azzal számol, hogy a munkanélküliségi ráta az idén 10,2 százalék, jövőre 10,7 százalék lesz.

A kevés beruházás is fékezi a növekedést

A reálkeresetek idén és jövőre is 2-2 százalékkal emelkednek, a fogyasztás azonban a lakosság eladósodottsága és óvatos magatartása miatt csak 0,5 illetve 1,5 százalékkal.

A GKI szerint az üzleti bizalom hiánya miatt a beruházások az idei stagnálás után jövőre is csak 2 százalékkal nőnek, alapvetően az EU-forrásokból finanszírozott állami fejlesztések hatására. Az immár 17 százalék alá süllyedt beruházási ráta a régióban évek óta a legalacsonyabb, ami egyben a következő évek növekedési lehetőségét is behatárolja.

http://privatbankar.hu/szarmazekos/gki-lesznek-itt-aremelesek-tavasszal-262750
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Franciaország, Britannia, Németország lakóinak már most eleg
  2013-11-05 21:20:33, kedd
 
 
Franciaország, Britannia, Németország lakóinak már most elegük van a frissen bevándorolt cigányokból


Bulgáriából és Romániából érkező ,,rejtett erőforrások" egyre nagyobb számban jelennek meg az Európai Unió gazdagabb államaiban.

Valamilyen érthetetlen okból azonban a ,,toleráns", ,,nyitott" és ,,humanista" európaiak mégsem örülnek a jelenlétüknek. Mi több, az Európában megtelepedett, más földrészről érkezett bevándorlók sem kedvelik őket. A Rostás család például három kiszuperált autóban telepedett meg Párizs egyik külvárosában található elhagyott gyártelepen...

A rendőrség minden este nyolc óra tájt megjelenik náluk, ellenőrzi a 11 ,,roma" személyazonosságát, majd a csúnya, rasszista hatósági személyek közlik velük, hogy ,,hagyják el Franciaországot". ,,Menjenek vissza Romániába! Itt nem fogadják Önöket szívesen" - mondják a ,,romáknak" a gyűlölködő rendőrök.

A Rostás családdal már közölték, hogy el kell hagyniuk a gyártelepet és a három, hajlékként szolgáló autóroncsot - egy Renault-t, egy Suzukit és egy Citroent - is elszállítják a hétvégén a francia hatóságok. ,,Nagyon félünk, mert nincsen hová mennünk. Azért jöttünk ide, hogy gyerekeinket etetni tudjuk, és jobb életet élhessünk" - sajnáltatta magát és családját az 58 esztendős Toma, aki arról is tájékoztatta az újságírókat, hogy Romániában ők 11-en egy kétszobás házban nyomorogtak, ahol nem volt víz, fűtés, WC, és - ami nyilván a leginkább hiányzott neki - munka sem.

http://kuruc.info/galeriaN/2012/cigokeudm131019_01.jpg

Az elmúlt három évben hozzávetőleg 20 ezer cigány érkezett Franciaországba Kelet-Európából - többnyire Romániából és Bulgáriából. Közülük tízezren Párizsban élősködnek. A ,,demokráciából" másokat oly szívesen kioktató franciák is meglehetős ellenszenvvel viseltetnek irántuk. De nemcsak a született franciák néznek ferde szemmel a ,,romákra", hanem a más földrészről Galliába települt bevándorlók is. Még a magát baloldalinak nevező államfő, Francois Hollande sem lépett fel a cigányok érdekében, amikor a rendőrség illegális telepeiket felszámolta, és sokat közülük a szülőföldjük felé tartó autóbuszokra vagy repülőgépekre ültetett fel.

Egy friss közvélemény-kutatás szerint a franciák 83%-a egyetért a cigánytáborok felszámolásával, a megkérdezettek 70%-át pedig a ,,rejtett erőforrások" beözönlése jobban aggasztja, mint a gazdasági válság, vagy a lakáskérdés. És nincs különbség a különböző pártállású polgároknak a cigányokkal kapcsolatos véleménye között! De legalább a francia politikusok között akadnak olyanok is, akik nem képmutatók, és igyekeznek azt cselekedni, amit a nép elvár tőlük: Manuel Valls francia belügyminiszter például nemrégen kijelentette, hogy az illegális ,,roma telepek" felszámolása ,,létfontosságú", a cigányok pedig ,,megérdemlik, hogy kiutasítsák őket, mert nem tudtak beilleszkedni a francia társadalomba, és maffia-jellegű bandák és bűnözők érkeztek velük". Merne vajon hasonló őszinteséggel nyilatkozni - a Jobbik vezetői kivételével - bármelyik magyarországi politikus?

A francia belügyminiszter kisebb vihart kavart nyilatkozata után tartóztatott le a rendőrség öt cigányt, akik óraüzletek és ékszerboltok kifosztásából teremtették meg maguk számára a ,,jobb életet". Amikor pedig visszatoloncoltak Koszovóba egy Franciaországban illegálisan tartózkodó cigány iskolás lányt, ,,jogvédők" tüntetésekbe kezdtek a ,,romák védelmében".http://kuruc.info/galeriaN/2012/cigokeudm131019_14.jpg

Csakhogy a közvélemény egyáltalán nem osztja a ,,jogvédők" aggodalmait. Az elmúlt héten Dél-Franciaországban, egy helyi önkormányzati választáson a radikális Nemzeti Front a voksok 53,9 %-át megszerezve diadalmaskodott.

Lehetséges azonban, hogy nincs egyetértés a francia kormányon belül a ,,romakérdést" illetően. A héten ugyanis olyan hírek terjedtek el, melyek szerint a miniszterelnök hajlandónak mutatkozik támogatni egy nagy cigánytábor felépítésére vonatkozó tervet. A telepet ráadásul Párizs egyik leggazdagabb kerületében kívánják létrehozni. (Meggondolandó idehaza is: vajon mit szólnának a cigányimádó politikusok és ,,jogvédők", ha egy hatalmas cigánytelep létesülne a XII. kerületben vagy a Rózsadomb közelében?)

Januártól még nagyobb lehet a baj, ugyanis a Bulgáriából és Romániából érkező cigányok is szabadon tartózkodhatnak az Unió bármelyik tagállamának a területén. Főhet a feje a hazánkat oly sokszor kioktató nyugat-európai kormányoknak.

De nemcsak Franciaország, hanem Nagy-Britannia is küszködik a cigányokkal. A nyáron a Hyde Parkban letelepedett cigányok egy része ideiglenes elhelyezést kapott, húszat közülük azonban visszatoloncoltak Romániába. De hiába, mert a kiutasított cigányok többsége már ismét London utcáin lop vagy kéreget. De mint a rendőrség rámutat: a koldulás csak a ,,jéghegy csúcsa", mert valójában veszedelmes bűnözők - elsősorban bankkártya-hamisítók és zsebtolvajok - az olcsó repülőjegyek segítségével rendszeresen ingáznak kelet-európai otthonuk és a nyugat-európai nagyvárosok között. Jelenleg Nagy-Britanniában 600 ezerre teszik a semmiféle hasznos munkát nem végző (ezzel szemben bűnözésből élő), más EU-tagállamból érkezett személyek számát. Jelenlétük és ,,segélyezésük" óriási összegekkel terheli meg az állami költségvetést.Életkép PárizsbólNémetországban is kezdik végre felfogni, mi az a cigánykérdés. Az elmúlt három esztendőben 25 ezer cigány telepedett meg az egykor szebb napokat látott Berlinben. Némelyik iskola zsúfolva van az újonnan érkezett gyerekekkel, akik nem hogy németül nem tudnak beszélni, de saját anyanyelvükön sem tudnak írni és olvasni. A cigányok lakta házakban sok helyen elborzasztó állapotok uralkodnak. Neukollnban például az egyik bérházban a villanyvezetékek sok helyen ki vannak tépve a falból, a lakások kétharmadában nincsen WC, a családok egyharmadának nincsen hűtőszekrénye, egynegyedük pedig fával fűt, nem egy esetben úgy, hogy tüzet rak a szobában (!). A bérleti díjat pedig többen is a lopásból, kurválkodásból és koldulásból összeszedett pénzből fizetik ki. Egy kiszivárgott német belügyminisztériumi jelentés szerint a ,,rejtett erőforrások" tömeges megjelenése ,,cigányellenes hangulat" kialakulásához vezethet a berliniek körében.

A cigányfertőzött Neukolln polgármestere, Heinz Buschkowsky, nemrég könyvet írt (!), melyben őszintén, a polkorrektség abszurditására fittyet hányva vázolta a kialakult állapotokat: ,,Olyan világban élünk, amikor besétál valaki a szupermarketba, leemel egy terméket a polcról, majd elvonul a pénztár mellett fizetés nélkül, úgy, hogy közli a pénztárossal, mit fog tenni vele abban az esetben, ha ki meri hívni a rendőröket." Könyvének másik helyén pedig a derék polgármester a következőket írja: ,,Olyan világban élünk, ahol egy öt fiatalból álló banda végigmegy a járdán, mindenki másnak félre kell állnia az útjukból, és ahol a Coca-Colás üveget a buszsofőr fejéhez vágják, ha el meri kérni a bliccelőktől a jegyet." Talán fölösleges is mondani, hogy a szókimondó polgármester ,,Neukolln mindenütt" című, bestsellerré váló könyve miatt ,,rasszistának" van bélyegezve. Mert ugye, állítólag volt egyszer egy ,,roma holokauszt", és aki a bűnöző cigányokkal szemben ellenszenvét ki meri nyilvánítani, az nyilván egy ,,újabb holokausztra készül". Feltehetően a holomítosz és a dübörgő multikulti propaganda lehet a fő oka annak a ténynek, hogy cigánykérdésről nem lehet nyílt és őszinte vitát folytatni Németországban sem. De azért már a német lakosság 41%-a a közvélemény-kutatók előtt beismeri, hogy ,,gondjai vannak" a környékén élő cigányokkal, és egynegyedük ki is tiltaná őket a városközpontokból. A megkérdezettek 68%-a pedig nem szeretné, ha cigányok laknának a szomszédságában.Mindez annak ellenére történik, hogy Németországban is jelentős összegekkel segítik a ,,romák integrációját". Neukolln 65 iskolájának például mintegy a fele tart fenn osztályokat a ,,romák" számára, melyekben megkísérlik megtanítani őket a német nyelvre. Havonta létesül egy új cigányosztály (ami persze súlyos ,,szegregáció", nálunk elképzelhetetlen lenne), a bevándorló cigány nőknek szintén biztosítanak nyelvtanfolyamokat, a férfiaknak pedig lehetővé teszik, hogy takarítóként vagy esetleg gyárban dolgozzanak, és ily módon a lakás- és gyerektámogatási segélyekre is jogosulttá váljanak.

,,Szükséghelyzetben vagyunk, és gyorsan kell cselekednünk" - mondja Dilek Kolat, berlini szenátor. ,,Romák alszanak a parkokban, megfélemlítve a helyi lakosokat, akik félnek tőlük. Rongyokba öltözött emberek koldulnak az utcákon" - vázolta a kialakult állapotokat a szenátor, aki az igazság kimondásáért feltehetően ugyancsak ,,rasszistának" lesz nyilvánítva.http://kuruc.info/j/480/2012/cigokeudm131019_13.jpg

Laurent Fabius francia külügyminiszter sürgős intézkedéseket sürgetett annak érdekében, hogy a Bulgáriából és Romániából érkező ,,személyek szabad mozgását" korlátozni lehessen.

A Párizs külvárosában három kiszuperált autóban megtelepedett Rostás család egyik tagja, a párizsi szemeteskukákban talált ,,értékek" eladásából élő 25 éves Viktor a következőképpen látja saját helyzetét: ,,Mindenki utál minket, cigányokat, itt Párizsban, mint ahogyan utálnak mindenütt másutt Európában." De hogy bármit is tegyenek azért, hogy ne utálják őket mindenütt, az nem fordul meg a fejében.

Perge Ottó (Kuruc.info - Daily Mail nyomán)

http://harcunk.info/index.php/hirek/170-franciaorszag-britannia-nemetorszag-lakoi nak-mar-most-eleguk-van-frissen-bevandorolt-ciganyokbol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hírhedt tolvajt mérgezhettek meg fagyállóval
  2013-11-05 21:15:45, kedd
 
 

Amit tenn kellene:
- mindenhova csendőrséget, akik nem félnek a delikvenst megmasszírozni kicsit ha elkapják
- a családi pótlék és egyéb gyerekhez kapcsolódó segélyek azonnali megszüntetése!!! Az így megmaradt pénzt kapják az intézmények ahol tankönyvekre, étkezésre stb lehet fordítani. Azokat kell támogatni, akik dolgozó, adófizető polgárokat akarnak a gyrekeikből nevelni, nem börtöntölteléket.
- a börtönkörülményeket ténylegesen börtönkörülményekre súlyosbítani, hogy aki egyszert bentjárt, biztosa ne akarjon visszakerülni.

Ha az EU-nak nem tetszik, egész nyugodtan viheti a társadalomba beilleszkedni képtelen csőcseléket. Kínlódjanak ők velük.
Jah, Kanada is milyen szépen csendben visszapaterolta őket amikor megtapasztalták hogy hány pénzt érnek. Mindjárt nem rasszistáztak tovább.

Vannak olyan emberkék akik elkövetnek betöréseket rablásokat ,majd jön a tél és lebuknak.
Bemennek a börtönbe és 6 hónap-1év után szabadulnak.Fűtés van ,kaja van,biztonság első osztályú ,a család is látogat szexuális élet is van ,mi kell még . A kárt amit okoztak nem térítik meg sem anyagilag sem a lelki sérüléseket. És ez az életük értelme ,hiszen semmilyen elrettentő példa nincs (kézlevágás).
Az igazi elrettentő nem a törvény abban már senki nem hisz ,hanem a lincselés. Ez már bevált.

Valaki azt válaszolta nekem,hogy a fidesz kormány alatt alkották meg a jogos önvédelmi törvényt! Ha ez ez lenne akkor senki nem ugatna a médiából és botcsinálta uli-buli jogásznőcske,hogy felmerül a gazda szándékos emberölési felelősége! Szerencsétlen barmok! Az emlitett törvény fából vaskarika ,egy nagy nulla . Az amerikai tulajdonvédelmi törvényt miért nem másolta le ez a dicső élcsapat? Ott ha valaki engedély nélkül belép más portájára ,főleg ilyen aljas szándékból fejbelővi és kész! Jogosan! És ez kő kemény politika, egy hitvány kormány jogalkotása miatt az aljanépnek nagyobb jogai és jogvédelme van,mint a dolgos, becsületes állampolgároknak! Az én hordómban az van amit én akarok, aki tolvajlási szándékkal betör és beleiszik az dögöljön meg! Ideje lenne,ha a birák és ügyészek is felébrednének és igy itélnék meg az ilyen eseményeket! Még csak nyomozni sem szabadna, mit keresett ott ? Amugy meg a mocsok nem érezte a szagáról,hogy nem bor? Csak vedelni? Na többet már nem iszik!!!

Az államnak nem feltétlen érdeke a lopások drasztikus visszaszorítása: ha túl sikeres lenne éhséglázadások törhetnének ki, lincseléssekkel.
Inkább áttolják a dolgot a lakosságra... Hipokrita rendszer, hipokrita megoldása.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarorszg romjai fölött jövőre is csak az árak fognak szár
  2013-11-05 20:56:05, kedd
 
  Magyarorszg romjai fölött jövőre is csak az árak fognak szárnyalni!
Posted on 2013/11/05 Szerző: Admin


A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint a tavalyi recessziót az idén minimális, 0,3 százalékos növekedés, majd jövőre 1,3 százalék körüli, a régiós átlagtól továbbra is elmaradó fejlődés követi. Az idén a kedvező pénzpiaci környezetben a kamatszínvonal csökken, a forint erősödik, a GKI szerint a folyamat azonban jövőre megfordul.

A kutatóintézet előrejelzése szerint az amerikai költségvetésről született átmeneti megállapodás okozta megkönnyebbülés, valamint a Fed egyelőre folytatódó laza monetáris politikájának hatására a forint viszonylag erős, a monetáris tanács kitart az alapkamat rendszeres csökkentése mellett.

A GKI szerint ugyanakkor az amerikai pénzpolitika előbb-utóbb szigorodni fog, és az így már nagyon alacsonynak minősülő magyar kockázati felár a forint gyengülésében, ezzel párhuzamosan a kamatcsökkenés leállásában, majd emelkedő kamatciklus beindulásában jelenik meg. A gazdaságkutató szerint a bizonytalanságot, és ezzel az elvárt hozamot befolyásolhatja a választási gazdaságpolitika, például a devizahitelekkel kapcsolatos döntés jellege is. A kutatóintézet szerint kedvezőtlen, hogy a magyar devizatartalék 2013. szeptember végén csak 30,2 milliárd euró volt, ami 2011 végéhez képest 7,5 milliárd euró, 20 százalékos csökkenés.
Magyarország romokban

A GKI szerint ez már a kockázatosan alacsony szint közelében van, ezért - és az egyelőre viszonylag alacsony nemzetközi kamatok miatt - indokolt lenne még idén újabb devizakötvények kibocsátása. Ennek következtében viszont emelkedne a GDP-arányos államadósság, ami szintén növelné a kockázatokat.

A parlamenti választások előtt 300 forintnál is erősebb, majd 2014 második felében - a gazdaságpolitika kiszámíthatóbbá válása esetén - 290 forint körüli euró-árfolyam valószínű a mainál valamivel magasabb kamatszint mellett - vélekedik a GKI. A magyar infláció szempontjából kedvező a világpiaci nyersanyag-árak csökkenése, az EU-ban mért áremelkedés mérséklődése.

A kutatóintézet szerint a hatósági rezsicsökkentés mérsékli, a telefonadó, közműadó, e-útdíj, tranzakciós illeték, megemelt hatósági dohány-árrés begyűrűzése pedig növeli az áremelkedés ütemét. A GKI szerint a választások után áremelési hullám elindulása valószínű. Az intézet szerint a hazai infláció leszorításával sikerült elérni az EU átlagát, de fenntarthatatlanul, és rengeteg káros mellékhatással. A GKI 2013 egészére 1,9 százalékos, 2014-re 2,5 százalékos inflációt vár.

A gazdaságkutató szerint a foglalkoztatásban érdemi gazdasági növekedés híján egyelőre nem lehet számítani javulásra. A közmunkások száma a tél folyamán tovább emelkedik, ami statisztikailag javítja a foglalkoztatottságot. A GKI azzal számol, hogy a munkanélküliségi ráta az idén 10,2 százalék, jövőre 10,7 százalék lesz. A reálkeresetek idén és jövőre is 2-2 százalékkal emelkednek, a fogyasztás azonban a lakosság eladósodottsága és óvatos magatartása miatt csak 0,5 illetve 1,5 százalékkal.

A GKI szerint az üzleti bizalom hiánya miatt a beruházások az idei stagnálás után jövőre is csak 2 százalékkal nőnek, alapvetően az EU-forrásokból finanszírozott állami fejlesztések hatására. Az immár 17 százalék alá süllyedt beruházási ráta a régióban évek óta a legalacsonyabb, ami egyben a következő évek növekedési lehetőségét is behatárolja.
(MTI)

Bal-Rad komm: Bárki-aki Magyarországon-gazdasági növekedést igér tiz éven belül-HAZUDIK!
Bárki-aki Magyarországon-az elkövetkezendő tiz évben gazdasági növekedést vizionál-ÁLMODOZIK!
Bárki-aki Magyarországon-ilyen igérgetéseknek és vizióknak hisz-önámitást követ el!
Bárki-aki Magyarországon-azt gondolja, hogy a kapitalizmus rendbe fogja tudni tenni Magyarország gazdaságát, és szociális biztonságot fog teremteni-álomvilágban él!

MAGYARORSZÁGOT CSAKIS EGY NEMZETI ELKÖTELEZETTSÉGŰ, SZOCIALISTA BERENDEZKEDÉSŰ TÁRSADALMI RENDSZER FOGJA TUDNI HELYREHOZNI!

Egy országot kell alapjaitól kezdve újra felépiteni! És az nem fog egyik napról a másikra sikerülni!

http://balrad.wordpress.com/2013/11/05/magyarorszg-romjai-folott-jovore-is-csak-a z-arak-fognak-szarnyalni/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A locsogásról
  2013-11-05 20:46:50, kedd
 
  A locsogásról

2013.11.05. 11:11 | jotunder

A TIME a világ száz legbefolyásosabb személyisége közé választott egy hatvanegy éves dél-koreai nőt. Pak Kunhye az ország elnöke. A fejlett országok közül Koreában a legmagasabb az ipar részesedése a (több mint ezer milliárd dolláros) GDP-ből. Az ország a világ legszegényebb országából két emberöltő alatt az Európai Unió fejlettségi szintjére emelkedett. Pak elnök a Han folyó második csodáját készíti elő.

Pak Kunhye apja termelési központtá alakította az országot. Közgépek tucatjait teremtette meg, a csebolok, a hatalmas koreai vállalatmonstrumok szinte a semmiből emelkedtek a világ élvonalába. Pak Kunhye apja, Pak Csong Hi tábornok könyörtelen vezető volt. Dél Korea harminc évig volt diktatúra, Pak és Cson elnökök uralma alatt ezreket öltek meg, kegyetlenebbek voltak Pinochetnél. Ennek ellenére az egykori diktátor lányát választották meg a demokratikus Korea elnökének.

Orbán Viktor egy autokratikus figura, de Magyarországon a Hallgatói Hálózat elfoglalhatja a kormánypárt székházát. Orbán Viktorról azt írhatsz az újságba, amit akarsz. Orbán rendszere korrupt, de szalonnazsírosan, dohányszagúan korrupt, nem véresen. Nem, Orbán nem fasiszta, háta közepére sem kívánja Horthy Bubu szobrát, nem beszélve a randább figurák szobrairól. Orbán Viktor Magyarországa nem diktatúra, és soha nem is lesz az. Ez az a bekezdés a posztban, amiről jókat lehet locsogni. Imádunk érdektelen hülyeségekről locsogni.

Orbán Viktor Magyarországa soha nem lesz diktatúra, és soha nem lesz termelő központ. Szegény Ungár Klára feljelentette Orbánt háborús uszításért. Én itt most szeretném lejelenteni Orbán Viktort, locsogásért.

Orbán Viktor locsog. Nem locsog rosszul egyébként — jobban locsog, mint a többi locsogó. Orbán Magyarországa leginkább locsogásból teljesít jobban. A termelő központtá válás az ország technológiai fejlettségének ugrásszerű növelését jelentené, miközben Orbán kormányzása alatt radikálisan csökkent a felsőoktatás költségvetése. Hit- és erkölcstanból sem lesz nanotechnológia. Orbán Ráhel elhízott, visszeres lábú háziasszony lesz Felcsút-Alsón, és sohasem kerül be a TIME 100-ba. Egy ország keze lóg bele a bilibe éppen, és a legszörnyűbb az, hogy ezt az ország valójában nagyon jól tudja, csak szereti a kellemes meleget. Olyan az, mint a termálvíz, csak kicsit egzotikusabb az illata.

Az országban semmi sem történik. Az év elmúlt kilenc hónapjában négyezer lakást építettek. Az órezsim szomorú éveiben nyolcvanezer lakás épült egy évben. Magyarország teljesen leállt: gereblyés közmunkásokkal javítgatják a foglalkoztatottsági statisztikát, és havi ötszáz euró nettóból élő emberek ünneplik, hogy pár százalékkal csökken a gázszámlájuk. Hatalmas beszédeket mondanak, hatalmas posztokat írnak a hatalmas beszédekről, hatalmasakat veszekednek a hatalmas posztokról. Az a legfontosabb hír, hogy egy rejkjavíki kábeltévé antiszemitizmussal vádolta meg a Rottenbiller utcát. Az tűrhetetlen, az nem mehet tovább, a havi ötszáz euró meg kit érdekel?

A Pakok nem locsognak. Néha ölnek, néha felemelnek egy országot a porból, de nem locsognak. Locsogásból nem lesz Samsung, LG, Hyundai. A locsogásból csak locsogás lesz. Ezt fogja Magyarország az elkövetkező évtizedben megtapasztalni.

http://orulunkvincent.blog.hu/2013/11/05/a_termelesi_kozpont_es_a_locsogas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
20, illetve 18 évre ítélték az oroszlányi bácsi gyilkosait -
  2013-11-05 20:31:54, kedd
 
  Cigánybűnözés :: 2013-11-05. 13:47
20, illetve 18 évre ítélték az oroszlányi bácsi gyilkosait - vemhes fajtásukkal mentek ölni



Jogerősen 20 és 18 éves fegyházbüntetéssel sújtotta kedden a Győri Ítélőtábla azt a két cigányt, aki 2010 elején értékeiért úgy megvert Oroszlányban egy idős embert, hogy az a helyszínen belehalt sérüléseibe.
Egyikük élettársát, aki jelen volt a történteknél, bűnsegédségért öt, egy másik nőt a tettre való felbujtásért tizenkét évi fegyházra ítélte Kovács Tamás tanácsa. Ezzel helybenhagyta a Tatabányai Törvényszék tavaly októberi ítéletét, amely mindannyiukat nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt marasztalta el.
Kovács Tamás az ítélethirdetéskor elmondta, a két "férfi" kíméletlenül járt el áldoztával. A bíróság nem tudta elfogadni azokat a védői indítványokat, amelyek arra hivatkozva, hogy a csapat lopni indult, enyhébb minősítés megállapítását, rövidebb időtartamú szabadságvesztés kiszabását kérték.
A bíró szólt arról is, hogy mivel a vádhatóságtól nem érkezett fellebbezés az elsőfokú ítélethez, nem tudtak foglalkozni Horváth Péter ügyész azon felvetésével, hogy tekintsék az egyre szaporodó, idősek sérelmére elkövetett cselekmények precedensének az ügyet, és szabjanak ki példásan súlyos büntetést.
Kovács Tamás elmondta, ha az új Btk. alapján bírálnák el az ügyet, megállna a védekezésre képtelenek sérelmére elkövetettség, akkor pedig már az életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása is felmerülhetne.
Az elsőfokú ítélet szerint a negyedrendű vádlott, Molnár Horváth Rozália azt közölte a most jogerősen elítélt testvérpárral, hogy kiteszi lakásából albérlőjét, Zsitvai Alexandrát, az ügy harmadrendű vádlottját - aki egyiküktől, Kállai Henriktől várt gyermeket -, ha az nem fizet végre a szállásért; szerezzenek pénzt az idős embertől, "úgy is, ha megverik vagy megölik". Velük ment a várandós asszony is.
Kővel megdobták a férfi házának ablakát, és amikor a férfi kijött, Kállai Henrik hátulról megrúgta, majd testvére, Kállai József többször megütötte. Ezután, mivel nem találtak aranyat, készpénzt, visszamentek a negyedrendű vádlotthoz, aki ismét a tetthelyre küldte őket értékekért. Végül a társaság nem egészen 50 ezer forint értékben hozott el fagyasztott tyúkot, tojást és gázpalackot a házból.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/119943/#ixzz2jnjodI2Y
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hírhedt drogos tolvaj volt a fagyállóval megkínált vácszentl
  2013-11-05 20:29:00, kedd
 
  Cigánybűnözés :: 2013-11-05. 16:43
Hírhedt drogos tolvaj volt a fagyállóval megkínált vácszentlászlói cigány



Fagyállót öntött a borába egy vácszentlászlói gazda, és a tőle lopó férfi (99%-os eséllyel egy cigány) meghalt a mérgezéstől. A rendőrség azonban ismeretlen gyanúsított ellen nyomoz, és nincs megerősítve, hogy a fagyállótól halt volna meg a rosszhírű áldozat.
Rendszeresen lopott a vácszentlászlói házakból az a 30 év körüli férfi, akiről a Havaria Press vasárnap közölte, hogy meghalt, miután olyan borból lopott, amelybe fagyállót öntöttek. A helyiek szerint rendszeresen betörtek a gazdához, aki azért töltött fagyállót a hordóiba, mert elege lett abból, hogy hiába szólt többször is a rendőrségnek, semmit nem tettek a lopások ellen. Az eset a múlt hétvégén történt, és a Havaria Press szerint a múlt héten több embert súlyos mérgezéssel szállították kórházba.
Több vácszentlászlói is azt mondta, hogy az áldozatnak nagyon rossz híre volt, az egész falu tudott róla, hogy lopásokból él néhány társával együtt. A lopások mellett elhagyott házakba is többször betörtek, és mindent vittek, amit találtak, például csöveket, vasakat.
Bár a helyiek közül többen tudtak arról, hogy ki lehet a fagyállót használó férfi, a rendőrség azt mondta, hogy ismeretlen tettes ellen nyomoznak, nincs konkrét gyanúsított, és egyelőre nem tudják megerősíteni, hogy valóban a fagyállótól halt volna meg. A vácszentlászlói polgármester nem kívánt nyilatkozni az ügyben.
Drogos társaság járt a kertjébe
A károsult azt állítja, hogy nem tett fagyállót a borába, hanem a tolvajok önthették össze a szeszt a vegyszerrel. A gazda kertje tele van vegyszerrel. A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz.
"Nem ment el az eszem, nem mérgezem meg a saját boromat" - mondta a Blikknek P. Gyula, az a vácszentlászlói gazda, aki a korábbi hírek szerint fagyállót rakhatott a borába, hogy megleckéztesse az arra rájáró tolvajokat. A P. Gyula borára rendszeresen rájáró férfi meghalt, kuncsaftjai közül többen kórházban fekszenek, a gazda szerint viszont nem mérgezte meg a saját borát, ellenben a lap szerint tele van vegyszerekkel a kertje, ugyanis kertészmérnök, és kertépítéssel foglalkozik.
A gazda teóriája szerint "egy drogos társaság" járt a kertjébe, legalább 40 litert elvittek, az egyik mámoros eltulajdonlás alatt pedig beleihattak valamelyik vegyszeres üvegbe. P. Gyula szerint ugyanis az egyik fagyállóból is eltűnt egy göngyöleg az egyik éjjel. "Ki tudja, mit kotyvasztott össze azokból a tolvaj" - tette fel magának a költői kérdést.
A rendőrségi nyomozást az elhunyt tolvaj apjának feljelentése alapján zajlik. A rendőrök mintát vettek az eltulajdonított borból, amely alapján ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást.
"Igaza volt"
A helybéliek ugyan nem tudják, pontosan mi történt, de többségük úgy vélekedett, teljesen igaza volt a gazdának, ha meg akarta védeni tulajdonát.
A saját borospincéjében pedig mindenki azt csinál, amit akar. Ha fagyállót tesz a hordójába, az ő dolga.
Vitték a vasat
A Bors már úgy tudja, V. Pálnak hívják a gazdát, és pár éve költözött oda feleségével és két kisgyermekével. A férfi kertészmérnökként dolgozik, gyakran fordulnak meg nála alkalmi munkások, egyszer azonban rosszul választotta meg a segítőit. Pál egy idő után észrevette, hogy eltűntek dolgok a házából.
A szomszédos telken álló, elárverezett és megüresedett házat is valaki vagy valakik teljesen kifosztották: minden fémet elvittek a kertvégi vaskaputól a falból kibontott villanyvezetékig. - Egy alkalommal eltűnt egy több tízezer forintos speciális létra is, Pali pedig szólt a rendőrségnek, de azt állította, hogy nem intézkedtek - meséli a férfi egyik közeli ismerőse.
A barátnak V. Pál azt is elmondta, hogy kergetett már el betörőt a portájáról, de nem értette, hogy a kutyájuk miért nem jelezte a behatolót. Azt gyanította, hogy azok közül lehet valaki, akik munka miatt jártak nála, hiszen őket a kutya már ismeri. Megelégelve a sorozatos lopásokat, és tartva a lehetséges újabb találkozástól a betörőkkel, a férfi úgy döntött, hogy a borba etilén-glikolt tölt. Arra viszont nem számított, hogy a bortolvaj másoknak is ad a mérgezett italból: így kerültek kórházba hatan, s így vesztette életét a 29 éves Sz. Sándor.
Még a bűnöző apja van felháborodva
Pár utcával odébb, egy ápolt családi ház kertkapuja mellett Sz. Sándor fényképe lóg gyászszalaggal a kerítéshez erősítve. A fotón látható férfi kezében tartja kislányát. A gyermek akkor boldog volt, most azonban nem érti, hogy mi lett az apukájával. Csöngetni sem kell, rögtön a kapuhoz jön az elhunyt férfi apja, aki azonnal leszögezi: nem szeretné az arcát vállalni, de pár dolgot elmondana.
- Gyorsan terjednek a hírek a faluban. Most már mindenki azt beszéli, hogy a fiam lopta a mérgezett bort, amitől kórházba kerültek. De könyörgöm, ő meghalt! Ha tényleg lopta is, esélyt sem kapott arra, hogy bűnhődjön. Az életbe visszahozni pedig már nem lehet - kel ki magából Sz. Sándor édesapja, aki szerint igen felelőtlen döntés volt a lopás effajta megtorlása. - Sajnos a fiamnak hét éve kábítószer-problémái kezdődtek, és az italt sem vetette meg. Gyakran kérdőre vontam, amikor olyan hírek jutottak el hozzám, hogy lopott a faluban.
De mindig csak azt mondta: ugyan, apa, ez badarság! - emlékezett vissza a férfi. - Meggyőződésem, hogy a fiam nem követte el azt, amivel sokan vádolják. De ha meg is tette, halált érdemelt érte? Úgy gondolom, a válasz magától értetődő - mondta az apa.
A rendőrség azt közölte: emberölés miatt folyik az eljárás jelenleg ismeretlen tettes ellen.
(Origó - Blikk - Bors nyomán)
Frissítés: íme az "ártatlan" tolvaj - ez sem az idén barnult le:

További részletek: http://kuruc.info/r/6/119922/#ixzz2jnjDWKE0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Belvárosi ízelítő az eltérő kultúrából Miskolcon: leguggolt,
  2013-11-05 20:25:49, kedd
 
  2013-11-05. 17:17
Belvárosi ízelítő az eltérő kultúrából Miskolcon: leguggolt, lehúzta a nadrágját, és megszült az utcán a 17 éves cigánylány


Még mindig látszanak a vérnyomok a járdán Miskolc belvárosában, a Katalin közben. Itt hozta világra ugyanis gyermekét egy 17 éves szendrői lány november 2-án, szombaton.
Zoom
Másnap már hazament az "anya"
A kórház szóvivője, Filéné Simon Ibolya elmondta: a baba 1490 grammal született, és a koraszülött osztályon van. A fiatalkorú "édesanya" azonban a szülés másnapján, azaz vasárnap önkényesen eltávozott a kórházból. Az anya szendrői lakos, ez volt az első szülése. (De valami azt súgja, még lesz legalább tíz - a szerk.)
Gyakran végzik az utcán a dolgukat
Az egyik helyi lap megtalálta azt a családot, amely a szülésnél segédkezett, lakásuk ugyanis épp arra az utcarészre néz, ahol a lány gyermekét a világra hozta.
Borbálának (kérte, teljes nevét ne írják meg) könnyek szöknek a szemébe, annyira megviselték a történtek.
- Hárman voltak, két lány meg egy fiú. Az egyik lány leguggolt, és lehúzta a nadrágját. Először azt hittük, hogy itt akarja elvégezni a dolgát, mert sajnos az itt gyakran előfordul, de azt mondta, fájásai vannak.
Ápolatlanok voltak
- Behívtam őket, hogy ne az utcán szüljön, de annyira ápolatlanok voltak, hogy a férjem kérte, mégis küldjem ki őket. Nem telt bele egy fél óra, a 12 éves kislányom azt kiabálta, ,,ott van a kisbaba". Mert ő épp akkor nézett ki az ablakon.
A járdára esett
- A pici a járdára esett, aztán a fiú felemelte, és fogta a kezében. Én vittem ki meleg takarót, lepedőt meg párnahuzatot. A gyerek nem sírt fel. Mondtam a fiúnak, hogy tartsa fejjel lefelé, és ütögesse meg a hátát. Ő így tett, és a kisfiú felsírt. Kék szeme rám mosolygott. Akkor megkönnyebbültem, és arra gondoltam, csak nincs semmi baja - emlékezik a történtekre a gyönge lelkű Borbála.
Hamarosan megérkeztek a mentők, akik ellátták az újszülöttet és az anyát is, majd mindkettőjüket kórházba szállították.
(Kuruc.info - Boon nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/6/119955/#ixzz2jniWktLP
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 810 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1026
  • e Hét: 2513
  • e Hónap: 13624
  • e Év: 167120
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.