|
1/9 oldal
|
Bejegyzések száma: 83
|
|
|
|
2013-12-30 22:14:26, hétfő
|
|
|
Az 5 leggyakoribb dolog, amit a haldoklók megbánnak
Egy korábban nővérként dolgozó nő összegyűjtötte, hogy a halálos ágyukon fekvők, mit bántak meg a leginkább életükkel kapcsolatban.
Bronnie Ware, akinek az volt a feladata, hogy haldokló embereket gondozzon az utolsó pár hetükben meglepődött, hogy mennyire egyeznek azok a dolgok, amiket a haldoklók megbántak. Íme az öt leggyakoribb bánat!
1. ,,Bárcsak lett volna elég bátorságom ahhoz, hogy olyan életet éljek, amilyet én akartam, és nem amit mások elvártak tőlem!"
Amikor az emberek érzik, hogy nincs már sok hátra, rájönnek mennyi álmukat nem valósították meg, és hogy ez mind csak rajtuk múlt, az ő döntéseiken. Amíg az ember egészséges, nem is veszi észre, mekkora kincs van a kezében.
2. ,,Bárcsak ne dolgoztam volna olyan sokat!"
Ezt főleg férfiak mondták, akik elmulasztották gyerekeik fiatalkorát és szüleik segítését. Mivel betegei az idősebb korosztályból kerültek ki, a hölgyek nem voltak kenyérkeresők, így otthon, a családdal töltötték idejük nagy részét, ezért nekik nem volt ilyen bánatuk.
3. ,,Bárcsak ki mertem volna fejezni az érzelmeimet!"
Sok ember elnyomja az érzelmeit, hogy megtartsa a jó viszonyt másokkal. Így sosem lehettek azok, és olyanok, amilyenek igazán szerettek volna lenni.
4. ,,Bárcsak kapcsolatban maradtam volna a barátaimmal!"
Sokakat túlságosan elfoglalt a saját életük, és emiatt szép lassan megszakadtak a régi, fiatalkori barátságaik. Idősebb korukban már hiányoztak a régi kapcsolatok, de már nehéz lett volna őket felkutatni.
5. ,,Bárcsak engedtem volna, hogy boldogabb legyek"
Sokan csak életük végén veszik észre, hogy a boldogság választás kérdése. Hozzászoktak bizonyos mintákhoz, szokásokhoz, és nem mertek kitörni azokból. |
|
|
0 komment
, kategória: Belső kör |
|
|
|
|
|
2013-12-30 11:11:38, hétfő
|
|
|
Egy gazdag zsidó bankár fia nősül. Az esküvő előestéjén magához hivatja fiát egy apa-fiú beszélgetésre. Simon, fiam, most döbbenek rá, hogy soha nem beszélgettem el veled... Holnaptól a feleségeddel fogsz élni, mégiscsak jobb, ha tudsz bizonyos dolgokról. Például, ismered a kéz öt ujját?
- Hát persze, apám! Van a hüvelykujj, mutatóujj, nagyujj ...
- NEM! NEM! Szakítja félbe a bankár. Nem erről beszélek! Van az utazás ujja,
az iránymutatás ujja, az élvezet ujja, a házasság ujja,és végül az elegancia
ujja.
- Tényleg?
- Megmagyarázom Simon. Az utazás ujja: a hüvelykujj, autót stoppolhatsz
vele.
- OK, papa
-. Az iránymutatás ujja: a mutató ujj amivel megmutathatsz valamit.
- A házasság ujja: a gyűrűsujj, arra húzod fel a jegygyűrűt.
- Igen papa
- És az elegancia ujja: a kisujj, mert ezt kell felemelni, amikor a teát
iszod.
- Értem apám ! De papa, elfelejtetted az élvezet ujját!
- A legjobbat a végére hagytam Simon. Az élvezet ujja: a középső ujj. Ez a legszebb és a leghosszabb ujj! Az élvezetet szolgálja Simon!
MEGNEDVESÍTED ezt az ujjadat a nyelveddel, ... ... ÉS
... ... MEGSZÁMOLOD a PÉNZEDET.
...Mindazok, akik másra gondoltak, térdeljenek le. és mondjanak el
három miatyánkot!
|
|
|
0 komment
, kategória: viccek |
|
|
|
|
|
2013-12-29 22:20:18, vasárnap
|
|
|
Korhely bableves
Hozzávalók: 25 dkg bab, 40 dkg savanyúkáposzta, 40 dkg marhalábszár, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 ek pirospaprika, 1 kk köménymag, 4 ek olaj, só, bors
Elkészítés: A babot főzés előtt egy nappal vízbe áztatjuk, majd leszűrjük, felöntjük egy liter vízzel, hozzáadjuk a fűszereket, és ha már félig megpuhult, hozzáadjuk az olajon pirított, kockákra vágott húst, és hagymát. Ha kezdi elfőni a levét, utántöltjük, és a főzés vége előtt, a felaprított savanyúkáposzta, zöldségek is a levesbe kerülnek. |
|
|
0 komment
, kategória: szilveszter |
|
|
|
|
|
2013-12-29 22:18:40, vasárnap
|
|
|
Szilveszteri bólé recept
Elkészítés: 1-1 üveg őszibarack- és meggybefőttet öntünk a bóléstálba, adunk hozzá még sok-sok kockára vágott gyümölcsöt, amelyeket meglocsolunk 1 deci vaníliás cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel ízesített konyakkal. Egy éjszakán át lefedve, hűtőben pihentetjük, majd hozzáadjuk a fehérbort, illetve fogyasztás előtt a tetemes mennyiségű édes pezsgőt. |
|
|
0 komment
, kategória: szilveszter |
|
|
|
|
|
2013-12-29 22:10:52, vasárnap
|
|
|
Öntsük egy nagy lábasba a vizet és a cukrot, és addig forraljuk, míg a cukor felolvad. Öntsük a cukoroldathoz a bort, a citromlevet és a vodkát (vagy a cseresznyepálinkát), majd az italt töltsük át poharakba.
Elkészítés
1. A tejet meglangyosítjuk, a cukrot elkeverjük benne, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarva, meleg helyen kelesztjük.
2. A lisztet egy tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk és ebbe beleöntjük az élesztős tejet.
3. A liszt kis részével elkeverjük a felfuttatott élesztőt, és kevés liszttel meghintjük a tetejét. Ezt a kovászt letakarva 20 percig kelesztjük.
4. Megsózzuk, a langyos vízzel jól összedolgozzuk, cipót formálunk, és további egy órán át kelesztjük.
5. Lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk, és 2 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokat addig sodorjuk, amíg fél cm széles hosszú rudak lesznek.
6. Kiolajozott tepsibe tesszük, és további 20 percig kelesztjük. Tejjel megkenjük, megszórjuk a sóval és a köménymaggal. Előmelegített forró sütőben, 200°C-on 15 perc alatt megsütjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: szilveszter |
|
|
|
|
|
2013-12-29 22:09:30, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók
1/4 l fehér bor
1/4 l vörös bor
1/4 l víz
2 cl citromlé
5 cl vodka vagy cseresznyepálinka
120 g kristálycukor
Öntsük egy nagy lábasba a vizet és a cukrot, és addig forraljuk, míg a cukor felolvad. Öntsük a cukoroldathoz a bort, a citromlevet és a vodkát (vagy a cseresznyepálinkát), majd az italt töltsük át poharakba. |
|
|
0 komment
, kategória: szilveszter |
|
|
|
|
|
1/9 oldal
|
Bejegyzések száma: 83
|
|
|
|
2013. December
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
83 db bejegyzés |
e év: |
776 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 26
- e Hét: 121
- e Hónap: 1333
- e Év: 29556
|
|
|