Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Fény angyal gif
  2013-12-12 21:39:15, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szépek, kedvesek  
Hópehely angyalok gif
  2013-12-12 21:35:28, csütörtök
 
 




 
 
0 komment , kategória:  Szépek, kedvesek  
Aranyos pici baba gif
  2013-12-12 21:33:52, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szépek, kedvesek  
Picikék gif
  2013-12-12 21:30:50, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Gerovitál samponok
  2013-12-12 21:10:09, csütörtök
 
 


Ha szívesen használsz természetes alapanyagokat, íme egy termékcsalád, amely teljes körű ápolást nyújt hajunk számára: a Gerovital Plant Tratament hajápolók és samponok - összetevőiknek köszönhetően - a kozmetikai termékek és a gyógyszerészeti készítmények határán helyezkednek el, így használatukkal rövid idő alatt látványos eredményt érhetsz el, emellett pedig hosszú távon segítenek megőrizni hajad és fejbőröd egészségét.

A Farmec kozmetikai gyártó cég által kifejlesztett Tratament termékcsaládot magas gyógynövénytartalom jellemzi, így bojtorján, zsurló, nyírfa, rozmaring és zsálya is megtalálható bennük. Emellett keratinban és vitaminokban gazdag termékek, így nemcsak a fejbőrproblémákat szüntetik meg, hanem ápolják és regenerálják a hajszálakat.

Sosem ítélj meg egyetlen szépségápolási terméket sem egyetlen használat után! Amikor új terméket próbálsz ki, először a korábban használt termék maradékaival keveredik, így csak 3-5 alkalom után érezheted a termék valódi hatását, de legjobb, ha az egész tubussal elhasználod. Ha már megvetted, egyébként is kár veszni hagyni!

Zsíros fejbőrre
Gerovital Plant Tratament sampon és szérum zsíros hajra
A sampon fiziológiás pH-tartalmával biztosítja, hogy már első használatát követően csökkenjen a haj zsírtartalma. A recept egyik alapja Sebaryl - egy olyan komplexum, amelyet a legkorszerűbb biotechnológiai folyamatok során fejlesztettek ki azért, hogy szabályozza a faggyúmirigyek működését, csökkentse a faggyú kiválasztást.

Korpa ellen
Gerovital Plant Tratament Korpásodás elleni sampon és szérum ichitollal
Az innovatív hatóanyagok kombinációja finoman, ugyanakkor hatékonyan bánik a fejbőrrel, szabályozza a faggyúmirigyek működését, csillapítja az irritációt és a gyulladásokat, így rövid idő alatt megszünteti a korpásodást. A sampont célszerű használni seborrhea dermatitis vagy pikkelyes fejbőr esetén is.

Száraz, fénytelen hajra
Gerovital Plant Tratament regeneráló sampon
A Regeneráló sampon a hidrolizált Keratinnak és az 5 gyógynövény-kivonatból álló komplexumnak (bojtorján, zsurló, nyírfa, rozmaring és zsálya) köszönhetően természetes módon és tartósan regenerálja a fejbőrt és revitalizálja a hajszálakat. A komplex hatás érdekében érdemes kombináltan használni az ápoló pakolással, erősen roncsolt hajszerkezet esetén pedig iktass be egy kúrát a hajregeneráló ampullákkal.

Hajhullás esetén
Gerovital Plant Tratament sampon hajhullás esetén
Bizonyára ismerősen hangzik, hogy hajhullásnak számos oka lehet, az viszont biztos, hogy ha nem kezeljük időben az komoly fizikai és lelki következményekkel járhat. A Gerovital Plant Tratament hajhullás ellen kifejlesztett termékeiben található bioaktív összetevők (Biocapigen és Procapil) együttes hatása megszünteti a hajhagymák sorvadását és megakadályozza az újabb hajveszteséget. Javítja a sejtek anyagcseréjét, aktiválja a haj növekedését, és erősíti a hajhagymákat. Próbálj ki egy flakonnal. A minőségi hajápolók versenyképes áron elérhetők a legtöbb DM és Rossmann drogériában, a Tesco és Auchan hipermarketekben, valamint a Práter utcában található Gerovital márkaüzletben és a g-online webáruházban.

Ismerd meg a Gerovital termékeket, és nyerj szépségápolási kozmetikumokat a Gerovital Hungary Facebook oldalán!
Forrás: femcafe
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Zongora rózsacsokorral
  2013-12-12 20:58:50, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szépek, kedvesek  
Gyömbérről érdemes tudni
  2013-12-12 18:33:24, csütörtök
 
 


A gyömbér évente 1 méter hosszú szárat növeszt, vékony, lándzsa alakú levelekkel, sárga és bíbor virággal. Felhasználható része a gyökértörzs, mely illatos, csípős. Üvegházban nálunk is termeszthető ez a fűszer- és gyógynövény. A gyömbér több mint 12 féle antioxidánst, nyolcféle májvédő vegyületet tartalmaz.

A fűszernövény pozitív élettani hatása nem csak testet, hanem a lelket is erősíti. Gyógyhatásait tekintve az egyik legrégebbről ismert növény.
A gyömbér elsődlegesen szélhajtó és görcsoldó hatású növényi drog, ajánlott napi adagja 1 g körül van. Valóban kitűnően használható gyomorbántalmakra, hányingerre és emésztési problémákra. A gyökér forrázata vértisztító hatású, meghűlés, torokfájás, felfúvódás, étvágytalanság, gyengeség ellenszereként.

Nem kell számolni semmiféle toxikus hatással, csupán nagy dózisban okozhatnak enyhe gyomorégést, hasmenést vagy irritációt a szájban. Természetesen előfordulhat, hogy valaki allergiás a gyömbérre, neki nem ajánlott a fogyasztása.

Olaját felhasználva erősíti az immunrendszert, mérsékli a lázat, és szerepet játszik az influenza vírusok elpusztításában, alkalmazhatjuk a fájó ízületre. A friss gyömbér rágcsálása jó megfázásra, vérrög képződés megelőzésére, mivel hatásos növényi véralvadásgátlót tartalmaz. A gyömbérsört még ma is ajánlják hasmenés, émelygés, hányinger ellen. Kellemes, “hangulatjavító" íze van, az ételeinket bátran fűszerezzük vele! Hatását fokozhatjuk kurkumával, amely gyulladáscsökkentő szer, és a gyömbérrel sok tekintetben azonos a gyógyhatása.

Mire lehet jó a reszelt gyömbér?
-Napi 2 evőkanál lereszelt gyömbér elfogyasztása egy héten át tartó kúra esetén, 100 g telített zsír vérrögképző hatását semlegesíti.
-Torokfájás ellen 2 evőkanál mézzel keverjünk össze ugyanennyi citromlevet, és 1 cm-nyi hámozott, reszelt gyömbért. Ezt hígítatlanul kanalazgassuk.
-A mézes gyömbér kellemes gyógymód a fekélyre is.
-A csípős gyökerek rendkívül hatásosak lehetnek a bélférgek ellen.
(Lehet, hogy nem véletlenül szolgálnak fel a japánok gyömbért a sushihoz?)
-Ismétlődő bursitis esetén is javasolt ananásszal és egy kevés édesgyökérrel keverve enni.
Isiász ellen bedörzsölésre keverjünk össze 2 evőkanál reszelt gyömbért 3 evőkanál szezámolajjal és 1 evőkanál citromlével.

A gyömbérfőzet felhasználása:
-Csalánkiütés és ételallergia esetén főzetét öntsük a fürdővízhez.
-A meleg, gyömbéres borogatás enyhíti az alhasi görcsöket, a fejfájást, fogfájást. A borogatáshoz készített folyadékba tehetünk csípős paprikát is!
-Tömény gyömbérteából készült meleg borogatás segíthet a vesekő által okozott fájdalmak enyhítésében.
-A gyömbértea hatása közismert émelygés ellen, valamint enyhíti a szédülést. Legfeljebb napi két csészével fogyasszunk.
-Lábgomba ellen hatásos a tömény főzete.
-Testszag ellen igazi belső dezodor, ugyanis a gyömbérben található antibakteriális vegyület, hatást fejt ki a testszag ellen.

Gyömbéres zöldségleves a téli hónapokra:
Készítsünk borssal, fokhagymával, gyömbérrel és mustárral ízesített paradicsomos zöldséglevest borágó-, ribiszke és ligetszépeolajjal gazdagon. A levesből mindig annyi mennyiséget fogyasszunk, amennyivel épp jóllakunk.
1 kg vegyes zöldség
6 gerezd fokhagyma,
2 fej vöröshagyma
1 paradicsom, vagy egy-két evőkanál paradicsompüré
egy diónyi nyers gyömbér
egy hüvelyknyi nyers kurkuma
mustár
kakukkfű
rozmaring
bazsalikom
tarkabors
indiai citromfű


Elkészítése:
A zöldségeket megpároljuk, majd felöntjük másfél liter vízzel. Belekarikázzuk a gyömbért és a kurkumát is, hozzáadunk egy teáskanálnyi tarkaborsot, fokhagymát, sózzuk, fűszerezzük, majd kicsit főzzük. Ha kihűlt, összeturmixoljuk, mustárral tovább ízesítjük, végül tálalás előtt borágó-, ribiszke és ligetszépe olajjal gazdagíthatjuk.
Forrás: impulsermagazin
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 502 db bejegyzés
e év: 9201 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 4845
  • e Hónap: 36331
  • e Év: 241032
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.