Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Jó éjszakát, szép álmokat!
  2013-12-14 23:56:07, szombat
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Mozzarellás saláta
  2013-12-14 23:55:51, szombat
 
  Mozzarellás saláta

Hozzávalók 2 személyre:

2 paradicsom
1 kis fej saláta
1 közepes fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 gombóc mozzarella
1 kis pohár kefir
3 evőkanál majonéz
1 evőkanál ketcup
pár csepp édesítő vagy pici cukor
zöldfűszeres só
pirított rozskenyér
fokhagyma

Elkészítés:

A lilahagymát szeletelem, a paradicsomot kockázom, a salátaleveleket kicsire tépkedem, és elhelyezem a tányérokon. A kefirt összekeverem a ketchuppal és majonézzel, belereszelem a fokhagymát, pár csepp édesítőt adok hozzá, majd zöldfűszeres fűszersóval ízesítem, ráöntöm a zöldségekre.

A lecsöpögtetett nagy mozzarellagolyót szeletelem, és a saláta tetejére helyezem. Pirított, fokhagymával bedörzsölt rozskenyérrel kínálom.





Megjegyzés:
Annyira finom, mint amilyen gusztusos a képen! Könnyű kis vacsora!

A receptet és a fotót Viszab küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Kaszinótojás franciasalátával
  2013-12-14 23:55:22, szombat
 
  Kaszinótojás franciasalátával

ozzávalók:

Kaszinótojás hozzávalói:
10 tojás
mustár
margarin
majonéz
tejföl
petrezselyem

bors

Franciasaláta hozzávalói:
1 csomag (500 g) fagyasztott vegyes zöldség
1 kis doboz konzerv kukorica
1 fej lilahagyma csíkokra vágva
tartármártás

bors
ételízesítő

Díszítésnek:
1 fejes saláta / jégsaláta
tojás
paradicsom
kígyóuborka
majonéz

Elkészítés:

Kaszinótojás elkészítése:
1.) Megfőzzük és megpucoljuk a tojásokat, félbevágjuk őket, és egy kiskanállal kikotorjuk a belsejüket. A tojássárgákhoz hozzákeverünk egy kis mustárt, margarint, majonézt, tejfölt és egy kevés apróra vágott petrezselymet. Sóval, borssal ízesítjük, majd a masszát visszatöltjük a tojásokba.





Franciasaláta elkészítése:
1.) A tartármártás elkészítése: összekeverünk 4 dl tejfölt, 1 dl majonézt, 1 teáskanál mustárt, egy csipet sót és cukrot. Utólag sózzuk, borsozzuk - ízlés szerint.
2.) A franciasaláta elkészítése: Forró sós vízben megfőzzük a zöldségeket, majd lecsepegtetjük, és egy tálra rakjuk, hogy kihűljön. 3.) Hozzákeverünk egy kis doboz konzerv kukoricát, egy fej csíkokra vágott lilahagymát, és végül a tartártmártást.
4.) Egy tálat kibélelünk fejes saláta levelekkel, ráöntjük a franciasalátát, és a tetején szép sorban végigpakoljuk a kaszinótojásokat.
5.) Minden tojás közé félbe vágott uborka karikákat és minden tojás alá és fölé félbe vágott paradicsomkarikákat teszünk.
6.) A tojások tetejére egy-egy csepp tartármártást teszünk, és egy-egy szem kukoricát. (A tartármártás miatt nem csúszik le a tojásról.)





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Mirza (Morzsálós) küldte, további fotót Temjud küldött a recepthez. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Mézeskalács-házikók és adventi koszorú
  2013-12-14 23:55:06, szombat
 
  Mézeskalács-házikók és adventi koszorú

ozzávalók:

20 dkg margarin
50 dkg méz
25 dkg cukor
1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
1,5 dkg kakaó
1 kg liszt
1 csomag sütőpor
2 db tojás
3 tojásfehérje
35 dkg porcukor

Elkészítés:

1. A margarint kevergetve felforrósítjuk a mézzel, a cukorral, a fűszerkeverékkel és a kakaóval, addig melegítjük, míg a cukor elolvad. Hagyjuk kihűlni.

2. A lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval. A tojásokat felverjük, és a mézes masszába keverjük. Beledolgozzuk a lisztes keveréket, és letakarva legalább 1 órát pihentetjük.

3. Közben elkészítjük a sablonokat, díszeket.

4. A sütőt előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk, a sablonok segítségével kivágjuk a formákat, majd sütőlemezre tesszük, megsütjük, hagyjuk kihűlni.

5. A tojásfehérjét összekeverjük a porcukorral, ezzel ragasztjuk össze az elemket, és ezzel is díszítjük.

















Megjegyzés:
A receptet és a fotót Sumahermione küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Káposztás-babos húsgombóc kolbásszal
  2013-12-14 23:54:53, szombat
 
  Káposztás-babos húsgombóc kolbásszal

Hozzávalók:

1 közepes fej káposzta
2 fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
5 dkg kolozsvári szalonna
20 dkg rizs
50 dkg tarka Bonduelle bab
1 kg darált sertéslapocka
1 pár füstölt száraz kolbász
3 dl száraz fehérbor
2-3 evőkanál libazsír
2 evőkanál liszt
1 nagy pohár tejföl

csombor
őrölt vegyes bors

Elkészítés:

A babot előző este beáztatom, esti jóéjszakát puszi helyett kortyolok valami kellemes páleszt, altató gyanánt.

Reggel a rizst annak módja szerint előfőzöm, majd kicsit hűlni hagyva, a darált húst hozzáadva nekilátok. Kézzel összedolgozom kevés libazsírral, sóval, csomborral, őrölt vegyes borssal bolondítom, pingpong labdányi gombócokat formázok, sokat. Állni hagyom, míg a többi hozzávalóval tevékenykedem.

A káposztát legyalulom, nagyon gyengén sózom, meghintem őrölt vegyes borssal, kézzel jól átforgatom, félreteszem. Megtisztítom, felaprítom apróra a hagymát, összezúzom a fokhagymát, felkockázom a szalonnát, karikázom a kolbászt. Homlokomról letörlöm a verejtéket, meglepem magam egy laza fröccsel - és akkor komolyan belehúzok!

Előveszek egy méretes sütőtálat, alját kikenem bőven libazsírral. Beleegyengetek egy sor gyalult káposztát, ráterítek egy réteget a babomból, meglocsolom tejföllel, és mehet rá egy sor húsos gombóc. Persze rendesen eligazgatom, hogy olyan tömör kinézete legyen, a szalonnadarabokat és a kolbászkarikákat sem hagyom ki belőle.

Meglocsolom tejföllel (hozzávalókban nem szerepel, de némi reszelt sajtot is elbír), és újra rétegezem. Meddig? Hát ameddig tart a hozzávaló.

Így, ahogy van, beküldöm a 180 fokosra előmelegített sütőbe, készre sütöm. Tejfölt kínálok hozzá és persze ropogós friss kenyeret.
Megjegyzés:

Kis közértben találkozós, ott beszélgetős, főzős Zoli ismerősöm ötlete után - szabadon! Jó étvágyat!

A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Maroshegyi gombócleves
  2013-12-14 23:54:39, szombat
 
  Maroshegyi gombócleves

Hozzávalók:

3 evőkanál zsiradék
1 fej hagyma
50 dkg sertéscomb
5 evőkanál mustár

bors
2 evőkanál szárított zöldségkeverék
2 babérlevél
2 sárgarépa
1 zöldség
1/4 zeller
1 pohár tejföl
A krumpligombóchoz:
4 szem krumpli
1 tojás
liszt

szerecsendió

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd összetörjük és hagyjuk hűlni.

Közben a zsiradékon megpirítjuk a hagymát, hozzáadva a kockára vágott húst, a mustárt, a borsot, tovább pirítjuk, majd felöntjük kb. 2 liter vízzel. Ízesítjük sóval, a zöldségkeverékkel, a babérlevéllel, és puhára főzzük a húst. Közben a zöldségeket gyufaszálszerűre szeljük.

A krumplihoz hozzádolgozzuk a tojást, sót, szerecsendiót és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy formázni lehessen.

Mikor a hús puhára főtt, hozzátesszük a metéltre vágott zöldségeket, kb. 10 percig főzzük, majd apró gombócokat formázunk a krumplis masszából, és azt is belefőzzük a levesbe. Akkor jó, ha feljönnek a gombócok a leves tetejére.

Tejföllel gazdagítjuk, ha szükséges, utánsózzuk vagy savanyítjuk.





Megjegyzés:
A hús lehet bármilyen sovány hús, csirkemell, pulykacomb, borjúcomb. Általában másnap még finomabb a leves.

A receptet és a fotót Esztiklock küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Briós házilag
  2013-12-14 23:54:24, szombat
 
  Briós házilag

Hozzávalók:

50 dkg liszt
1 mokkáskanál só
2,5 dkg friss élesztő
3 evőkanál cukor
2 dl langyos tej
10 dkg olvasztott vaj
A teteje mekenéséhez:
felvert tojás
szórócukor

Elkészítés:

A langyos tejben elkeverünk egy evőkanál cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben a többi hozzávalót egy tálba tesszük, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, dagasztjuk (én a robotgép dagasztókarjával szoktam). Ezután kb. fél óra alatt a kétszeresére kelesztjük. Egy nagy hengert formálunk belőle, majd 16 db-ra osztjuk, a kis darabokból szintén hengert formázunk, és csigába tekerjük. (Lehet kis fonatokat is készíteni, ez már teljesen egyéni.) Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük tojással, majd ízlés szerint szórhatunk rá cukrot (jégcukrot, kristálycukrot). Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.









Megjegyzés:
A tésztába ízlés szerint lehet több cukrot is tenni, mert a 3 evőkanál cukorral nem lesz túl édes. Tehetünk bele mazsolát is. Jó szendvicsalapnak is, mi például nagyon szeretjük a vajas, parizeres brióst (persze akkor nem teszek rá cukrot).

A receptet és a fotót Eperszeletke küldte. További fotót Faffarino küldött a recepthez. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Advent
  2013-12-14 23:51:33, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Advent,Karácsony, Újév, Húsvét  
Adventi ének
  2013-12-14 23:46:24, szombat
 
  Szabolcska Mihály: Adventi ének






Szállj, szállj magasra, szíveink reménye
Vezess el minket Jézusunk elébe,
Ragyogj előttünk fénynek oszlopával:
Szent bíztatással.

Hogy jó az Isten, ráüt a viharra,
Vidám szivárványt sző a borulatra;
Igéje napfény, az ragyog felettünk,
Mitfélne lelkünk?

Óh jó az Isten, a mi sziklavárunk,
Nem tart soká már bûnben bujdosásunk.
Az ígéretnek földjére érkezünk,
Jézus az nekünk.

Õ lesz a váltság élet-birodalma;
Változz' örömre szívünk aggodalma.
Az elhagyottnak lesz már pártfogója,
Oltalmazója!

S lesz, lesz hitünknek diadalma, teljes,
Atyánk az Isten, irgalmas, kegyelmes,
A szeretetnek fényes napja jő fel
Idvezítőnkkel!

Szállj hát magasra, szíveink reménye,
Vezess el minket Jézusunk elébe,
Elsirni könnyünk' édes örömünkben,
Szeretetünkben!


 
 
0 komment , kategória:  Advent,Karácsony, Újév, Húsvét  
Adventkor
  2013-12-14 23:06:17, szombat
 
 





 
 
0 komment , kategória:  Üdvözlés, köszöntés,köszönés  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 330 db bejegyzés
e év: 2276 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3446
  • e Hét: 8027
  • e Hónap: 21932
  • e Év: 151639
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.