Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
Gyűlnek a bizonyítékok
  2013-12-14 23:12:54, szombat
 
 
Gyűlnek a bizonyítékok
Népszava|2013. dec 14. 05:16


Nemcsak Horváth András, hanem a NAV is tudja, hogy az üzletek polcai adócsalásból származó termékek alatt roskadoznak FOTÓ: TÓTH GERGŐ


Az adóhivatal és a gazdasági miniszter megnyilvánulásaiból is az tűnik ki, hogy igazat beszélt a NAV-botrányt kirobbantó Horváth András. A hatóság valóban nem a kereskedelmi láncokat, csak a beszállítóikat vetette adóvizsgálat alá egy konkrét ügyben.

Úgy tűnik, az államigazgatás taktikát változtatott a Horváth András adó-ellenőrzési szakember által november elején kirobbantott botrányban. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter két LMP-s képviselő írásbeli kérdésre, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pedig az Átlátszó.hu portál adatigénylésére adott olyan részletes, számokat is tartalmazó választ, amely végre érdemben foglalkozik az egykori NAV-os által felvetett ezermilliárdosra becsült áfacsalások kérdésével.

Horváth András és a fellépését segítő civil szervezetek képviselői arról beszéltek tegnapi sajtótájékoztatójukon, hogy ezekben a hivatalos válaszokban is vannak olyan mondatok, amelyek éppen a volt NAV-dolgozó állításait igazolják.
"A NAV előtt sem ismeretlen, hogy azok az áruk, termékek, amelyek vélhetően adóelkerülő magatartással érintetten hazánkba bekerülnek, hosszabb vagy rövidebb láncolaton keresztül eljutnak valamilyen kiskereskedelmi egységig, ahol a végső fogyasztók megvásárolják azokat." - írta Szél Bernadett és Vágó Gábor LMP-s képviselők kérdésére Varga miniszter. Az idézet Horváth szerint alátámasztja, amivel ő előállt. Még inkább igaz ez azokra a részekre, amelyek szerint 2011 augusztusában hét nagy forgalmú kereskedelmi áruházláncnál adatgyűjtést végzett. Az akció nyomán 49 beszállítót ellenőriztek 2011 novembertől.
Ezek szerint a kereskedelmi láncoknál nem tartottak adóellenőrzést, csak a beszállítóknál - mondta Horváth András, aki éppen azzal robbantotta ki a botrányt, hogy azt állította, a kiemelt adózók előnyös megkülönböztetésben részesülnek. Az adót a cégek láncolatában többször gazdát cserélő termékekkel a lánc másik végén csalják, de az igazi haszonélvező a kiskereskedelmi vállalkozás, mondja Horváth.
A NAV azzal védekezik az Átlátszónak írt válaszában, hogy éppen ezért a "kereskedelmi láncok részvétele az adóelkerülésben rendkívül nehezen bizonyítható". Lehet - mondja erre Horváth -, de azért legalább megpróbálhatnák.

A szóban forgó kereskedelmi láncokat a miniszteri és a NAV-os dokumentum is multinacionális jelzővel említi. A Népszava azt kérdezte, hogy mit jelent pontosan ez a fogalom, az adócsalások tekintetében kizárhatjuk-e a magyar tulajdonú láncokat. Horváth András azt válaszolta, hogy reméli, a kormányzati szervek ezeket is beleértik, mert az általa leírt folyamatokban ezek is érintettek lehetnek.

Az adóhivatal válaszából az is kiderül, hogy a kiemelt adózók ellen is folytattak vizsgálatokat. Az elmúlt három évben például 1877-et - írják. Ezek közül 90 irányult célzottan áfacsalás felderítésére. Az Átlátszó egyik kérdése azt firtatta, hányszor állapítottak meg 100 millió forint feletti adóhiányt. Az adóhivatal azt felelte, hogy 2013. januárja és szeptembere között 45, 2009 és 2012 között évente átlagosan 28 esetben.

Egy másik kérdés a kiemelt ügyek adóigazgatóságának 2013 januári megszüntetésére vonatkozott. A NAV azzal indokolta a lépést, hogy ez a szervezet hiába tárt föl jelentős adóhiányokat, azokat egyre kevésbé és egyre lassabban lehetett behajtani. Az adóhivatal szerint itt is fennállt az a probléma is, hogy csak a cégláncolatok alján lehetett elkapni a vállalkozásokat, az igazi haszonhúzókhoz nem sikerült eljutni. Hangsúlyozzák, ugyanezeket a vizsgálatokat azóta is lefolytatják csak más szervezeti keretekben.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy egy dokumentum szerint csak egyetlen negyedévben, 2010 utolsó három hónapjában 8-szor tagadták meg, hogy kapcsolódó vizsgálat induljon a NAV-ban. Ez a szakkifejezés azokat az ügyeket jelenti, amikor több adóigazgatóságot érint a vizsgálat, erre a NAV-elnök engedélye szükséges. A nyolc esetben 3-szor a hivatal elnöke, ötször pedig helyi vezetők tagadták meg a kiterjesztett vizsgálatot. A NAV-válaszban ugyanerről az szerepel, hogy 2007-2012 között 1290 ilyen ügyből csak 46-ban (5 százalék) tagadták meg az engedélyt.

Az állami szervek érdemi válasza azért meglepő, mert eddig a NAV, az Állami Számvevőszék (ÁSZ), a kormánypárti politikusok és a kormány képviselői hárítani próbáltak vagy személyében támadták Horváthot. Orbán Viktor miniszterelnök a "nem kaptunk semmilyen konkrétumot" formulával intézte el a botrányt, ami elég furcsa Horváth kétszáz oldalas feljelentése után. Sőt, a hét elején a nemzeti nyomozóiroda (NNI) meg is kezdte a nyomozás, bár a Fővárosi Főügyészség feljelentéskiegészítéssel majd annak meghosszabbításával késleltette ezt. A parlamentben eleddig azonban egyetlen bizottság sem kezdhette vizsgálni a botrányt, mert a kormánypártok megakadályozták azt. Pedig egy ilyen testület mással foglalkozna, mint az NNI nyomozása. Egyébként ezért sem valós a vizsgálóbizottság felállításának Fidesz által hangoztatott tilalma - állítják Horváthék. A nyomozás a konkrét hivatali visszaéléses cselekményekről szól, a képviselők pedig arról beszélnének, hogy a NAV struktúrája, működése nem szolgálja az eredményes felderítést.

Tevan Imre

http://nepszava.hu/cikk/1005552-gyulnek-a-bizonyitekok?fb_action_ids=102011493657 57370&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_objec t_map={%2210201149365757370%22%3A601815649865476}&action_type_map={%221020114 9365757370%22%3A%22og.likes%22}&action_ref_map=[]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
EGY CIKK 2006-BÓL!!!!
  2013-12-14 22:40:35, szombat
 
 
Simicska és Kövér cégei nem fizettek

Index

2006. március 30., csütörtök 19:06 |

Több mint 93 millió forint értékben engedett el késedelmi pótlék hátralékot az APEH a Simicska Lajos és Kövér Szilárd érdekeltségi körébe tartozó Arzenál Kft.-nek 2002 előtt a felhalmozott 110 milliós köztartozásából. Az adóhatóságnál lefolytatott vizsgálat szerint 20 vállalkozás, amelyek többségében feltűnt Schlecht Csaba, Kövér Szilárd, Simicska Lajos, Stumpf János és Josip Tot, összesen közel 230 millió forintnyi köztartozását könyvelték el behajthatatlanként.
Kapcsolódó

Simicska Lajos elővenné a kést

Az éveken keresztül Kövér Szilárd, Kövér László testvére által vezetett és Simicska Lajos felügyelőbizottsági tag felügyelete alatt működtetett Arzenál Nyomdaipari Kft. 110 millió forintos késedelmi pótlékából az APEH 2002-ig részletekben több mint 93 millió forintot engedett el, értesült a HVG.
Törölt tartozások

A hetilap szerint a jelenleg a Királyi Magyar Egyetemi Nyomda Rt. tulajdonában álló Arzenál 2003 óta nem tesz eleget adóbevallási kötelezettségének és bár a cég ellen 2000-2004 között többször indult adóvégrehajtás, a behajtók lefoglalni semmit sem tudtak. A Veres János pénzügyminiszter felkérésére készült jelentés szerint a valaha a Fidesz-közeli cégek között számon tartott vállalkozások által alapított nyomdaipari kft. még a Horn-kormány alatt kapott méltányosságból 3 milliós hátralék-elengedést, ha befizet 8 milliót. A cég azonban sem ekkor, sem az APEH későbbi méltányossági döntései után sem fizetett. Az akkoriban éppen az APEH elnöki székében ülő Simicska által is felügyelt cégnek 1999-ben, 2000-ben és 2001-ben is töröltek több tízmilliós tartozást, összesen majd 94 millió forint értékben. A 175 millió forint törzstőkéjű, éves beszámolót 2000 óta nem produkáló Arzenálnak ma is van néhány millió forintos adótartozása.
230 millió

Az Index információi szerint a "hosszú bájtok éjszakáját" vizsgáló Király László György volt APEH-elnök által készített jelentés további 24 cég adóügyeit világította át. A dokumentum, amely szerint adattörlés nem történt az adóhatóság rendszerében, de számos, Schlecht Csaba, Kövér Szilárd, Simicska Lajos, Stumpf János és Josip Tot nevével fémjelzett vállalkozásoknál összesen mintegy 230 millió forintnyi behajthatatlan követelést elengedett az APEH. A vizsgálat megállapítása szerint számos cég esetében "kétséges volt az ügyintézés jogszerűsége". Az egyik cég, amely Schlecht Csabán keresztül végül szintén Josip Tot tulajdonában végezte, annak ellenére nem került a gyanús cégállományba, hogy az adóellenőrzésre behívott tulajdonos nem jelent meg az APEH-nál, és a rendőrség is érdeklődött a cég iránt.

Az Index megpróbálta megkérdezni a cégügyekről Simicska Lajost, de őt egyelőre nem sikerült elérni.

http://index.hu/belfold/simicskapeh0/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden kampány kedvencei: a nyugdíjasok
  2013-12-14 22:33:52, szombat
 
 
2013.12.14. 14:54 Fabius
Minden kampány kedvencei: a nyugdíjasok

Egyszervolt országban miből lehet elsőként észrevenni, hogy élesedik a kampány? A lángoló hangú ellenzéki beszédekből? Lófaszt, mama, ilyenek nálunk nincsenek. Akkor tán abból, hogy Orbán, a Viktor bejelenti a III. Rezsicsökkentést, mert az első kettőt kevésnek érzi az üdvösséghez? Frászt.

Az olyan apró, pársoros híradásokból lehet észrevenni, mint EZ, EZ meg EZ.

Teccikéteni, ugye? Parasztvakítás nekünk, kápé a nyugdíjasoknak, mint potenciális választást eldönteni képes rétegnek. Zuglóban 3 ezer forintos bözsi utalványt osztanak, Dunaújvárosban lehet rosszabb a helyzet, mert ott már 5000 forint kápét. Szélesedik az Erzsébet program, innentől szinte ingyen mehetnek 50 fürdőbe áztatni, és ugye 65 év fölött már az fürdőbe jutás sem igényel óriási befektetést közlekedés szinten. Igen, ezt úgy kell érteni, hogy azoknak a nyugdíjasoknak jut ez, akiknek jövedelme az Eurostat jelentése szerint magasabb, mint a 65 év alattiaké.

Közben Trümmel Alfonz - aki nem bármennyire hihetetlen, nem egy Rejtő hős - szerint isznak, drogoznak és trollkodnak.

Tudom én, hogy mekkora trollmágnes hozzányúlni ehhez a témához, meg azt is, hogy az olvasótábor egy része is úgy van ezzel, hogy háde minek nekimenni azért a párezerért a nyugdíjasoknak. Ettől függetlenül én csak azt gondolom, érdemes elgondolkodni a jelenségen magán. Az egyik oldalon a kánaán, a másikon meg az olyan szívatások, hogy pl. az a kkv szektoros kisvállalkozó, aki adott esetben munkahelyet teremtett a házára fölvett devizahitelből, azóta nyögi a hitelét, de melózik, áfa és járulékbevétellel tömi az állami feneketlen kutat, annak pont lófasz a seggébe, mert se végtörleszteni nem jogosult akkor sem, ha tudna, és az árfolyamgátat sem veheti igénybe.

Mert csak, azért.

Pedig ha bukfenc van az ő háza pont ugyanúgy elúszik, mint a pártirodán titkárnő Gizikéé, aki úgy végtörleszthet vagy veheti igénybe az árfolyamgátat, hogy a magyar gazdasághoz magához a világon semmit hozzá nem tett. Aztán most nézi, hogy a kedvencek sorában ismét hátul kullog valahol a léteznek még, de minek? - kategóriában, kedvezménynek meg legfeljebb azt értékelje, ha most véletlenül kimarad az előre megírt forgókönyvű adórazziából.

http://varanus.blog.hu/2013/12/14/minden_kampany_kedvencei_a_nyugdijasok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kinek van itt félnivalója Magyarországon?
  2013-12-14 22:32:44, szombat
 
 
Kinek van itt félnivalója Magyarországon?
2013. december 14. SVPSZ

Félni csak... kinek is lehet? Megjelent Bunyevácz Zsuzsa új könyve a fenti címmel. Ez itt nem a reklám helye, bár karácsonyi ajándéknak egészen kiváló ez a könyv.

A Barikád hetilap eheti számában interjú jelent az íróval, melyből kiollóztunk néhány részletet...

- Adja magát a kérdés, Ön szerint félni akkor kinek is lehet?

- Azt sulykolják, hogy tőlünk, magyaroktól. Mi mindig is csúnyán bántunk a kisebbségekkel, nálunk a múltban és napjainkban rettegnie kellett a zsidóknak és a cigányoknak, mert antiszemiták és rasszisták vagyunk. Hazánkban a jobboldal miatt veszélyben van a demokrácia és a jogállamiság. ezzel szemben teljesen más kép bontakozik ki előttünk, ha párhuzamba állítjuk a "művelt Nyugat" vagy a "Közel-Kelet egyetlen demokratikus államának", Izraelnek a tetteit a mieinkével.

Hamar kiderül, hogy félni leginkább nekünk lenne okunk. Például már ezer évvel ezelőtt se mi akartuk Európát a saját vallásunkra téríteni, és nem mészároltuk le azokat, akik nem vették felvallásunkat. Nem mi hurcoltuk el az amerikai kontinens őslakóinak aranyát, ezüstjét tonnaszámra, hanem a Fuggerék vitték ki szekérszámra aranyunkat, ezüstünket - ahogy tette "Nagy" Károly is az avar kincsekkel. Nem mi irtottunk ki sok millió indiánt, nem magyar hajók hurcoltak el rabszolgának vagy ötvenmillió feketét Afrikából... Nem irtottunk ki egymillió örményt, nem éheztettünk halálra hatmillió ukránt. Nem tőlünk származik a 100 millió áldozatot követelő kommunizmus és a 25 millió áldozatot követelő nemzetiszocializmus eszméje sem. Nem mi találtuk ki a gázkamrákat. Nem mi bombáztuk le Drezdát, nem mi dobtunk atombombát Hirosimára és Nagaszakira. Nem robbantottunk ki háborúk tucatjait, mint az Egyesült Államok a második világháború óta eltelt pár évtizedben. Mi nem húzunk fel falakat, hogy a nekünk nem tetsző népektől elhatároljuk magunkat. Nálunk nincsenek börtönben gyerekek, ahogy Izraelben, nekünk nincs több száz atomtöltetű rakétánk, mint Izraelnek, akik ráadásul nem is engedik ellenőrizni azokat.
És nem mi fenyegetünk másokat, ahogy azt egy izraeli katonai történész tette: "több száz atomtöltettel és rakétával rendelkezünk, amelyek különböző célpontokat érhetnek el az európai kontinens szívében..."

Félni azoktól kell, akik rendre megtámadnak másokat, és nem tartanak be nemzetközi határozatokat. És ezek nem mi vagyunk. Fel kell hát tenni a kérdést: vajon mi a célja bűnösségünk állandó hangoztatásának?

Az interjúban szóba kerül, hogy száműzni akarják Krisztust, hogy Komoróczy Géza nem kevesebbet állít, mint hogy Árpád zsidó származású volt. Izrael becsusszant Európába. Nem tagja ugyan az uniónak, de ugyanazok a jogok illetik meg a négy alapelv (tőke, áru, szolgáltatás szabad áramlása és a letelepedés szabadság) tekintetében, mint a tagországokat. Mára már gyakorlatilag irányító szerepbe került Izrael az unióban. (Az Unióba a tagállamok rettenetes tagdíjakat fizetnek!!)

Sok már a panaszkodás, sértegetés, a magyar emberek megalázása: Ők jönnek ide, nekik kell alkalmazkodni. Becsmérlik a hitünket, keresztény értékeinket semmibe veszik, ha nem tetszik, joguk van elmenni innen! Nem mi hívtuk ide őket, ők akartak idejönni. Hát akkor fogadják el a befogadó országot. Magyar kormánytagok száját a Putyinéhoz hasonló mondatok (Oroszországban oroszok élnek. Ha bármely kisebbség bárhonnan Oroszországban akar élni, itt dolgozni kell, beszélnie kell oroszul és tiszteletben kell tartaniuk az orosz törvényeket!) még nem hagyták el. Félni akkor kinek is kell?

Annak a népnek, amelyet nem véd meg a saját kormánya és parlamentje! - tesszük hozzá mi a fentiekhez. Emberileg és jövedelmileg is elszakadtak az eltartóiktól! Már azt is ránk fogták, hogy mi magyarok felelünk a holokausztért, holott amikor az történt, a világon sem voltunk. Ettől független terhelnek bennünket bocsánatkérésekkel és temérdek kárpótlási kötelezettséggel. Jövőre már az egész esztendő a holokausztról fog szólni Magyarországon, kormányzati és parlamenti bevállalással, várhatóan 10 milliárdos költséggel, miközben a magyar társadalom fele már éhezik és fázik. A devizahitelesek pedig télvíz idején egyre csak várakoznak az út szélén...

A Benes-dekrétumok alapján jövőre kollektív bűnösök leszünk, illetve már azok vagyunk azért, hogy szokjuk!

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izland bevitt még egy gyomrost a pénzügyi terroristáknak
  2013-12-14 22:31:35, szombat
 
  2013.12.14. 05:29
Izland bevitt még egy gyomrost a pénzügyi terroristáknak


Nagyon szívesen írnék börtönbe vonuló bankárokról, de sajnos ritkán van erre lehetőségem.

A mai nap kivétel, Izlandon letöltendő börtönbüntetést szabtak ki 4 banki alkalmazottra a hét elején, ráadásul nem is portásra meg a takarítóra, hanem igazi nagykutyákra:

Hreidar Mar Sigurdsson volt vezérigazgató, Sigurdur Einarsson, az igazgatótanács egykori elnöke, Olafur Olafsson, az egyik többségi tulajdonos, és Magnus Gudmundsson, a bank luxemburgi ágának vezérigazgatója a vádak szerint eltitkolta, hogy egy katari befektető a banktól kapott kölcsönt felhasználva lett a bank részvényese. - Börtönbe mennek az izlandi bankárok - NOL

A szóban forgó bank a Kaupthing, a madarakat pedig azért ítélték el mert, az összeomlás időszakában egy katari befektetőnek eladták a pénzintézet részvényeinek 5.1%-át, és kölcsönt is ők folyósítottak rá. A vád szerint megtévesztették a piacot, és ezzel nehéz vitába szállni.

A tanúk szerint a tranzakció egyetlen célja a Kaupthing részvényárainak a turbózása volt.

Kaupthing-bank.jpg

Ahogy korábban is írtam Izlandon sem fenékig tejföl a válságkezelés, de ott okozza a legkevesebb szenvedést.

Legalábbis a Gallup felmérése szerint.

szenv.JPGIllusztráció:vs.hu



És ha nem is hiszünk el feltétel nélkül mindent a Gallup-nak, az biztosnak látszik, hogy az izlandiak nem lövik HIV-vírussal magukat a segélyért, mint a görögök, akiket megmentett az unió.

Az első gyomrosról itt olvashatsz.

http://sorkoz.blog.hu/2013/12/14/izland_bevitt_meg_egy_gyomrost_a_penzugyi_terror istaknak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Karácsonyi történet
  2013-12-14 22:28:39, szombat
 
 
Karácsonyi történet
2013.12.13 15:11

Vastag hótakaró borította már a várost. A várost, ahol kezdő tanárként dolgoztam. Fiatal tanárként ebben a budaőrsi iskolában nem mindig sikerült megrendszabályoznom a sok vásott nebulót. A második osztályos gyerekek inkább játszani akarnak, mint tanulni. De most minden kisgyermek csillogó szemekkel, átszellemülten várta a karácsonyt, az ajándékosztást és persze a téli szünetet. Emiatt igen jól viselkedtek, én pedig örültem, hogy nem kell szigorú fellépéseket foganatosítanom.

A szünet véget ért, az első tanítási napon nagy nyüzsgés volt az osztályteremben. Osztályfőnök lévén, kicsit könnyedebb napot engedélyeztem.

- Gyerekek! Most mindenki mesélje el szépen, mit kapott karácsonyra! - mondtam. Sorra jöttek a történetek, biciklikről, elektromos szánkókról, márkás ruhákról, számítógépes játékokról, Spanyolországban eltöltött karácsonyról. Kelemen Istvánka következett a sorban, tudtam róla, hogy szülei szegények, ő pedig egyenességével, tanulmányi eredményeivel az osztály előtt járt. Nem tagadom, mikor ezeket a sorokat írom, ennyi év után is könnyben áll a szemem, ha arra a gyönyörű, karácsonyi történetre gondolok, arra az elragadó, gyermeki őszinteségre. Elmesélte, hogy karácsonykor a szüleivel elutaznak a nagyszülőkhöz, egy kis, Nógrád megyei faluba és ott töltik az ünnepeket. Még élnek a dédszülei és együtt mentek el betlehemezni. Nagy téli kucsmát húznak a fejére, ami csúszkál ide-oda, de mit számít ez az apróság, miközben ő a felnőttekkel betlehemezhet. Feldíszíti a jászolt, ami mindig ámulatba ejti. Karácsony előtt a nagyszülők disznót vágtak és ott is segíthetett az előkészületeknél és a munkálatokban. Egyedül töltött kolbászt és hurkát. A jókedvű felnőttek történetein pedig együtt kacagott unokatestvéreivel. A karácsonyfát közösen díszítették fel és az egész család együtt ment az éjféli misére. Csengőszó ad jelet, ha be lehet menni a nagyszobába, ahová a Jézuska az ajándékokat viszi. A fa alatt ő is megtalálta az ajándékát, egy kis szánkót és egy meleg kiskabátot. Dédmamája arról a karácsonyról mesélt, amikor ő volt kicsi és háború volt. Egy pisszenést sem hallattak a gyerekek, úgy figyeltek. A közös vacsora után, annyi szeletre vágtak egy szem almát, ahány tagú a család. Ez az összetartozást szimbolizálja.

Az új szánkó csak úgy viharzott másnap, a kert mögött lévő domboldalon, a boldog gyereksereg pedig élvezte a téli hócsatát. Elmondta, ő azért várja a karácsonyt, mert akkor együtt van az egész család és ő is segít, amiben csak tud. Mire végighallgattam ezt a szép karácsonyi vallomást, alig tudtam visszafogni magam, hogy megöleljem. Sokat tanulok a gyerekektől, kitől ezt, kitől azt, de Kelemen Istvánka karácsonyi története örökre itt maradt a szívemben. Aztán másik iskolába kerültem, majd ismét egy újabba, teltek az évek és ha az osztállyal karácsonyra készülünk, úgy mesélem el Kelemen Istvánka történetét, hogy mindenkit ámulatba ejt. Adott nekem egy szép ajándékot, egy olyan történetet, ami már hiányzott ebből az anyagiassá torzult világból. Nekünk adta az ő történetét, mindenkinek, aki végighallgatta. Amikor elmesélem a családi asztalnál, a kisfiunk, aki már négy éves lesz figyel, mintha értené Kelemen Istvánka történetét, miközben háromfelé vágjuk az almát. Karácsony napján. Mert az ilyen történetek Szent Karácsony idején születnek.

Füleki Krisztián


http://www.hidfo.net/2013/12/13/karacsonyi-tortenet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
azon gondolkozom, hogy a fidesz, v csak a talpnyalói, még mi
  2013-12-14 22:25:39, szombat
 
 

azon gondolkozom, hogy a fidesz, v csak a talpnyalói, még mindig az mszp-ből indulnak ki, mint origo. nem veszik észre, hogy azok bukása törvényszerű volt és így az ő bukásuk is az lesz, mert az eszközök (és mekkora poén, tulajdonképp az emberek is) ugyanazok. hogy árnyalatnyi különbségek vannak... nem tudom, van e két egyforma szarszag, de azt tudom, hogy egyiket sem akarom szagolni.

szóval a fidesz és/vagy a talpnyalói ott basszák el, hogy bár úgy tesznek, mégsem ragadják meg a lehetőséget, hogy markánsan eltérő módon politizáljanak. nincs ellenfelük... kicsit olyan ez, mint az amatőr teniszben: 6:0 6:0 5:0 30-seminél sem meri a második szerváját izomból megküldeni... nem csak hogy tehetségtelenek, de tudják is ezt, viszont mindenáron felül akarnak maradni, bitzonyítani, hogy sokkal, de sokkal jobbak a büdös kommunistáknál - egy eszközük van, a hazugság.

a fidesz nem tűnik alkalmasnak az ország működtetésére - amire nem mentség, hogy jelenleg ez mindegyik pártról tulajdonképp elmondható.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Idegen nyelv, haladó nemzeti együttműködőknek
  2013-12-14 22:18:25, szombat
 
  Idegen nyelv, haladó nemzeti együttműködőknek

2013.12.14. 06:30 Carnivore


Lassan ébredeznek a nyelviskolák és kezdik végre felfogni, hogy rémálmuk valóra válni látszik: az ő lábuk alól is kihúzzák a szőnyeget. Talán azért nem hitték eddig, hogy sorra kerülnek, mert - a trafik- és kaszinó-mutyik esetét párhuzamba állítva - ők legalább társadalmilag hasznos tevékenységet végeztek. Eddig.

Az új felnőttképzést szabályozó törvény és a kapcsolódó rendeletek hatályba lépése óta csupán néhány kritikus hangvételű közleményre és panaszkodással gazdagított interjúra futotta a nyelvtanárokat és nyelviskolákat képviselő szervezetek vezetői részéről - amit a NER robogó vonatának zaja persze könnyűszerrel elnyomott. E bátortalanság és a megkésett panaszok viszont végzetes hibának bizonyultak, mivel a gépezet láthatóan maga alá gyűri az ágazatot. Hogy tudatosan teszi-e mindezt, azt mindenki maga döntse el, én a magam részéről a következő lehetőségeket tudom felvázolni:

1. Nem tudatosan teszi. A Kormány és befolyása alatt dolgozó Országgyűlés olyan túlbuzgó módon akar fellépni a szélhámosok, ,,maffiaiskolák" ellen, hogy nagy igyekezetében ellehetetleníti az egész ágazatot (magas akkreditációs és egyéb költségek bevezetése miatt jelentősen megugró nyelvi képzési díjak; szaknyelv tanításának lehetősége kizárólag az adott szakma művelői részéről; felesleges napi szintű adatszolgáltatás; nyelvtanárokat terhelő egymilliós kaució; az egyedi igényeknek megfelelő, egyénre szabott, rugalmas megoldások kizárása a külön engedélyeztetési eljárásoknak köszönhetően stb.). (megjegyz.: a legújabb rendeletben foglaltak az előbb felsoroltakat nem cáfolják!)

2. Tudatosan teszi. A piac újraelosztásának céljából. A jelenlegi nyelviskolákat felszámolni, haveroknak átjátszani.

3. Tudatosan teszi. Népbutítási szándékból. A munka alapú társadalom megteremtéséhez munkásokra és nem diplomás, nyelveket beszélő emberekre van szükség, akik ráadásul bármikor leléphetnek külföldre, ha nem tetszik a rendszer.

4. Tudatosan teszi. Az elitizmus előretöréséért. A felsőoktatás térdre kényszerítésének szerves része a nyelvoktatás ellehetetlenítése. A diplomaszerzéshez így szigorú követelményrendszer és benne nehezebben megszerezhető nyelvvizsga dukál. Aki tehetős, venni fogja az akadályokat és lesz is diplomája (apuci-anyuci már fiatalon nyelv-suliba vagy magántanárhoz járatja, az egyetem alatt pedig ez folytatódik), ,,akinek viszont nincs semmije, az annyit is ér".

nem_mukodik.jpg

A következmények - közvetlenül - ugyanazok, mint a trafik- és kaszinó-mutyi esetében, vagyis: egyenes út az illegalitás felé (számlát hírből sem ismerő "partizán nyelvtanárok"); tömeges leépítések; piac-újraosztással az ágazat néhány megbízható haver kezébe kerülése ("Nemzeti Nyelviskola"?).

És a "bónuszok" közvetetten jelentkeznek: oktatási színvonalromlás; a nyelvtudással rendelkezők továbbra is alacsony létszáma (sőt, az arányok további romlása); felsőoktatás eltolódása az elitizmus irányába; Magyarország nyelvi elszigetelődése; a munkaerőpiac rugalmatlansága.

Kedves Polgártársak, amúgy meg a nyelvetekkel két dolgot tehettek: vagy benyaljátok ezt (is), vagy ha nem tetszik, kereshettek magatoknak más országot és ott kiélhetitek kéjes nyelvi vágyaitokat.

Good luck.

http://kard.blog.hu/2013/12/14/idegen_nyelv_halado_nemzeti_egyuttmukodoknek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Antiszemita volt a Horthy-korszak? Amikor felhördültek, ha
  2013-12-14 22:11:26, szombat
 
 


Antiszemita volt a Horthy-korszak? Amikor felhördültek, ha nem náluk vásároltak?
2013. december 13. 13:08
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Rovatunkban már számtalanszor rámutattunk hivatalos statisztikai tényadatok közlésével arra, amit két világháború közti negyedszázadunk folytonos gyalázói vagy nem tudnak, vagy nem akarnak tudni, amit az ?Esti Újság?, 1944. április 1-i száma így összegzett: ?Zsidótörvényeink betartása, illetve betartatása, ha az összeredményt nézzük, nem sikerült. A zsidóság zöme példátlanul tartja magát a gazdasági fronton.? Ha viszont valaki csupán annyit kért, hogy a keresztények csak keresztény kereskedőnél és iparosnál vásároljanak, képviselői azonnal felhördültek. Akik kirekesztettek voltak ugyebár már akkor is. Legalábbis szerintük. Merthogy a statisztikák mást mondanak.
De még mielőtt ezekből idéznénk, lássuk, mi is történt, amikor Wolff Károly (1874-1936), az Egyesült Keresztény Nemzeti Liga elnöke 1935 karácsonyán felhívást tett közzé a keresztény kereskedelem és ipar védelmében. Az esetről teljes egészében közöljük Nyisztor Zoltán (1893-1979) pápai prelátusnak, a Magyar Kultúra című társadalmi és tudományos szemle felelős szerkesztőjének mindmáig tanulságos kommentárjaival ellátott beszámolóját az orgánum 1936. január 20-i számából. Íme:

?Régen kavart fel akkora felháborodást, olyan hosszú ideig tartó vihart írásmű, plakát, vagy bármi más nyilatkozat, mint Wolff Károly ártatlan karácsonyi felhívása, hogy: keresztények csak keresztény kereskedőnél és iparosnál vásároljatok! Hetek óta zúg a megbotránkozás és a panasz egybeáradt, tajtékos folyama. Vallási gátakat súrol és politikai partokat verdes habzó haragja. Talpra szökkent, megmozdult s a veszélyeztetett zsidó ipari és kereskedelmi körök és érdekek védelmére sietett az egész magyar Sion. Szóban és írásban annyi frázist puffogtattak el, annyi gyilkos golyót lődöztek szét, annyi alattomos aknát helyeztek el a közvélemény nyíratlan bokrai alatt, amennyi a valóságban egy ország elfoglalására elegendő volna.

Elnevezték Wolff Károly felhívását karácsonyi ?ünneprontásnak?, Jézus elleni ?bűnnek?, közgazdasági ?ostobaságnak?, politikai ?merényletnek?, antiszociális iránymutatásnak és sok minden olyannak, ami inkorrektség, tudatlanság, lázítás, vagy vétek?

Nem célunk a felhívással érdemben foglalkozni, sem a körülötte tomboló vihart lecsendesíteni; csak a legszembeötlőbb és a leginkább arcunkba fröccsenő tajtékot szűrjük le néhány mondatban.

1. Tanulják már meg egyszer a túloldalon is azt és higgyék el, hogy a kereszténység nemcsak hittitok és Isten imádására rendelt parancsok zárt kincsesládája, nemcsak áhítat, jámborság és tömjénfüst, hanem az élet minden megnyilatkozását igazsággal és szeretettel irányítani hivatott erő is! Ha tehát az élet valamelyik területén emberek tízezreinek, százezreinek, millióinak kárára igazságtalan helyzeteltolódás érvényesül mások meg nem érdemelt és aránytalan javára, a keresztény tanítás nemcsak hogy nem tiltja meg az illetékeseknek, ellenkezőleg: kötelezi őket a mutatkozó igazságtalanság megszüntetésére és az egyensúly helyreállítására. Ennyi van és semmi több az említett nyilatkozatban! Vallást vagy vallási parancsot sem jobbra, sem balra nem érint ? annál kevésbé sért.

2. Semmi közgazdasági kár nem származik abból, ha a keresztény fogyasztók csak keresztény iparosnál és kereskedőnél vásárolnak. Nemzetgazdasági szempontból azonban egyenesen kívánatos, hogy az iparban és kereskedelemben az a népi réteg helyezkedjék el és erősödjék meg, amelynek véréből kerülnek ki egyrészt a termelő munkások, másrészt a fogyasztók s így nem valószínű, hogy merő haszonlesésből kívánná, vagy ki tudná uzsorázni ezeket a bizonyos értelemben tőle függő gazdasági kategóriákat. ? Közismert tény egyébként, hogy a zsidó fogyasztók csak akkor és csak azt vásárolják keresztényeknél, amit zsidónál nem tudnak megkapni. Ha Zsolt Bélának és hitsorsosainak ez ellen tény ellen nincs és sohasem is volt kifogása, miért háborodik fel olyan irtózatos módon az ellen a tendencia ellen, mely a keresztények ugyanilyen összefogását és egymás-segítését akarja elérni.

3. A zsidó iparos vagy kereskedő nem fog éhen halni akkor sem, ha nem vásárolnak nála keresztények, legfeljebb elmegy földmunkásnak vagy más hasonló természetű termelő munkásnak. ? Ezeken a munkaterületeken ugyanis hiába kerestük eddig a zsidókat még arányszám szerint is! Ki mondta, vagy ki parancsolta azt valamikor, hogy csak háztulajdonos, bankvezér, iparmágnás, vállalkozó, kereskedő, orvos vagy ügyvéd lehet a zsidó; ellenben fizikai munkára, szolgai szolgálatra nem alkalmas? És ki meri hirdetni azt, hogy ami így ?tény? ma, az így ?helyes? is, és hogy az az igyekezet, amely ezen változtatni akar, bűn?...

4. Kedvenc, majdnem minden cikkben visszatérő érvük a ?felhívás? támadóinak az, hogy a keresztény kereskedő és iparos minden külső támogatás nélkül, ?szabad versenyben? állja a harcot és hódítson magának érvényesülési területet!... A 80-90, sőt több helyen 100 %-os arányban zsidók kezében lévő ipari vagy kereskedelmi szakmakör azonban nem tűri meg soraiban a keresztény versenytársat.... Nem ír ki plakátokat, nem bocsát ki felhívásokat - de tudja és ismeri közgazdasági, belső kereskedelempolitikai és technikai módját annak, hogy a keresztény kereskedő vagy iparos 1-2 év alatt elpusztuljon?! Ami ezen a téren tapasztalható és bizonyítható, az nem szabad verseny, hanem mészárlás: a zsidó ?zártszám? gyilkos, konok érvényesítése a ?betolakodó? keresztényekkel szemben. Ezért szükséges az, hogy a keresztény iparos vagy kereskedő, a vele szemben álló zsidó front ellenében, támogatást nyerjen azoknál, akiknek nemzeti, faji és fogyasztói érdekük, hogy a gazdasági vérkeringést duzzasztó és szabályozó ipar és kereskedelem mielőbb olyan kezekbe kerüljön, akik a nemzet fizikai testének és lelkének is egyformán tagjai, és akik a tőkén és hasznon kívül ismernek egyéb ideálokat ? a közvetlen családgazdagításon felül pedig egyéb kötelességeket is??

Tekintettel a beszámolóból általunk kijelöltekre, lássuk akkor ezután ismételten, mennyire is voltak kirekesztettek a keresztény kereskedelem és ipar védelmében közzétett felhívás ellen csípőből tüzelők! Ehhez untig elég csak a kibocsátása éve, az 1935-ös foglalkoztatottságukra vonatkozó adatainak ismerete dr. Kovács Alajos (1877-1963), a Központi Statisztikai Hivatal egykori elnöke tanulmánya (A csonkamagyarországi zsidóság a statisztika tükrében, 1938) alapján. Amiből fehéren-feketén kiderül, hogy a jelzett esztendőben a kereskedők 45 %-a, a bányászati tisztviselők 47,6, az ipari tisztviselők 43,9, az önálló kereskedők 57,6, a kereskedelmi tisztviselők 48, míg a közlekedési segédszemélyzetnek csak 4,8, a napszámosok 3,9, a házi cselédek 1,4 %-a volt zsidó.

Ám ha tovább lapozzuk művét, újabb beszélő számokkal találkozunk. Így például ? numerus clausus ide vagy oda ? 1928-ban az ügyvédek 50,6, 1931-ben az ipari és kereskedelmi nagyvállalatok 51,3, az első zsidótörvény megszületésekor, 1938-ban pedig a magánorvosok 54,5 %-a került ki soraikból. De számarányuk nem volt csekélyebb az ipari foglalkozásokban sem. Ekkor a sárvári cukorgyár tisztviselőinek 85,7, a fővárosi Filtex alkalmazottainak 65,6, a Viktória Gőzmaloméinak 75,3 %-át adták.

Végül, ami a bankvilágot illeti. Itt a tisztviselők 60-70 %-át nyújtották. S akkor ráadásként még nem is részleteztük, vajon miért, hogy (az 1926. évi huszonkettedik törvénycikk értelmében) a felsőházi tagok között szerepelnie kellett két ?életfogytiglan választott? rabbinak is, vagy hogy (az 1928. évi tizennegyedik törvénycikk alapján) egyetemeinken, főiskolánkon Horthy kormányzóságának nyolcadik évétől a felvételnél már nem számított a származás, csak a korábbi tanulmányi előmenetel?

Szóval antiszemita volt a Horthy-korszak? Amikor felhördültek, ha nem náluk vásároltak? Nem inkább azt illene megjegyezniük, hogy ahonnan enni kapnak, oda nem piszkítanak, még utólag sem? Ha már egyszer nem foglalják imába Horthy nevét, amiért uralkodása alatt ilyen arányban képviseltethették magukat a felsőbb körökben.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=71074





 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így manipuláltok ti!
  2013-12-14 22:10:19, szombat
 
 


Így manipuláltok ti!

A balliberális oldal újra azon kesereg, hogy a közmédia fideszes befolyása minden képzeletet felülmúl. Nos, valójában a média pont annyira szabad, mint Gyurcsányék alatt. Semennyire.



Van abban valami sajátos báj, amikor a manipulálás feketeöves nagymesterei azon siránkoznak, hogy valaki a kárukra csinálja ugyanazt. Manipulál közmédia? Igen. Felnagyítja a sikereket, elhallgatja a kudarcokat, kormányszócső lett? Igen. Botrányos, hogy így lett? Igen.

Most lett ilyen?

Nem.

Az Index médiablogja ezúttal azon háborog, hogy az MTI nem tudósított Sólyom László és Tölgyessy Péter nevével fémjelzett konferenciáról, miközben Vona Gábor vidéki lakossági fórumáról bezzeg igen. Juj. Skandalum.

Nos, ugyanez a médiablog természetesen a szavát sem emelte fel soha a nemzeti ellenzék durva elhallgatása miatt, sem azért, mert a párt mélyen választási részaránya alatt szerepel nemcsak a közmédiában, de úgy en bloc az egész magyar médiának csúfolt politikai hangosbemondóban.

De ez csak egy ténymegállapítás, nincs benne felháborodás, meglepődés végképp nem. Tudtuk, hogy így lesz, nem is csodálkozunk rajta.

Egyedül az a visszataszító, ahogyan a közmédiából kiebrudált, részrehajló, levitézlett alakok most a partvonalon kívülről (mondjuk az ATV-n, függetlenséggel finoman szólva sem vádolható szektatévén) teszik szóvá a közmédia kapcsán azt, amit ők is csináltak 2002 és 2010 között.

Ugyanazt, csak jobban. Mert valljuk be, a jelenlegi hírszolgáltatás egyoldalúsága csak annak nem esik le, aki külön beírja a naptárába, hogy mikor lesz a következő Békemenet. Most még a látszatra sem adnak. Vagy nem tudnak, mert amatőrök még a manipulációhoz is.

A média baloldali nagyágyúi ezzel szemben sokkal okosabban, mondhatni finomabban terelgették a nép gondolkodását az általuk kitaposott ösvényen, de senkinek ne legyen kétsége: a Gyucsány-éra alatt ugyanúgy manipulációra épült a közmédia működése, mint napjainkban.

"Nincs kérdésem a rasszizmussal kapcsolatban, nincs kérdésem a cigánybűnözéssel kapcsolatban. Csak tagadásom van"

Mondta a minap Kálmán Olga arról, miért nem hívják meg az ATV stúdiójába a Jobbik politikusait. A baloldal médiaipari állócsillaga ezegyszer őszinte hangot ütött meg, nem is fogják érte megdicsérni.

Hiszen hogyan harcoljanak akkor a magyar demokrácia önjelölt szabadságharcosai az elnyomatás és elhallgatás ellen, ha még Kálmán Olgának és kedvenc csatornájuknak is papírja van arról, hogy elhallgat egy egész politikai oldalt, amire sok százezer ember voksolt?

De említhetjük a sajtószabadság egy másik, ámbátor jóval tehetségtelenebb alakját, az indexes Dezső Andrást, akinek elég egy "véleménycikket" firkantani a csúnyagonosznáci Kuruc.info óriásplakátkampányáról (mármint arról az egyszemről) és láss csodát, a plakáthely tulajdonosa máris le is vetette a hirdetést.

Tudják, ez olyan, mint amikor Köszörűs Géza elvtárs leszól a minisztériumból és hirtelen minden felgyorsul. Lehet gyűlölni a kurucot, lehet hányingert kapni a nemzeti oldaltól, ám az a helyzet, hogy a fenemód nagy kapitalizmusban, ha valaki hirdetni akar valamit és erre pénzt áldoz, akkor bizony azt tiszteletben tartják.

Nem úgy itthon. Mert így működik a balliberálisok és fideszesek szólásszabadsága, disszonáns hangnak itt kérem helye nincs.

Kínos dolgok ezek.

Hosszú éveken át kirobbanthatatlan volt a magyar médiatörténet egyik legsötétebb, rendszerváltás után ittfelejtett lilanyakkendős, illetékes elvtárs elmondja színvonalú, egyben jellegzetesen amatőr és bóvli műsora, a Napkelte. Működése akkor egyedül az agyonhallgatott, úgynevezett polgári jobboldalt zavarta, a baloldal előszeretettel mutogatta magát, az amúgy vállalhatatlan minőségű művirágokkal és Verebes Istvánnal agyonvert műsorban.

Hogy utána ugyanaz a polgárinak nevezett jobboldal megcsinálja a saját Napkeltéjét az élő mikrofonállványként rendületlenül értelmetlen Obersovszky Péterrel, amiért persze most a kiszorult baloldal most sír-rí.

Nagy pofozkodás ez, kérjünk is gyorsan egy kávét.

alfahir.hu

http://alfahir.hu/igy_manipulaltok_ti
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 878 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1709
  • e Hét: 5473
  • e Hónap: 9218
  • e Év: 162714
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.