Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Betlehemi láng fogadása a templomban
  2013-12-16 23:01:36, hétfő
 
  Jézus Krisztus születésének barlangjában gyújtják meg, majd viszik vonattal és autóval Európa különféle nemzeteinek cserkész saját országaikba, többek között hozzánk, Magyarországra is..
Mennyei Atyánk! Köszönjük neked a lángot, amely Betlehemben jelent meg számunkra. Ennek a lángnak a fénye világítson számunkra és ragyogja meg szívünket. Add, hogy ez a ragyogás másokra is kisugározzon és a béke jelévé váljon az egész világ számára.

Mise többi része a linkre kattintva olvasható Link
 
 
1 komment , kategória:  vallás  
Aretha Franklin - O Christmas Tree
  2013-12-16 22:40:16, hétfő
 
  Videó Link

Videó Link

 
 
1 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
De finom ez a répa
  2013-12-16 22:35:13, hétfő
 
  .........

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Köszönöm, hogy barátom vagy.
  2013-12-16 22:33:35, hétfő
 
  .........


Köszönöm, hogy barátom vagy.
Köszönöm, hogy elviselsz.
Örülök, hogy felismerted:
- bennem tiszta szívre lelsz.

Igyekszem hát viszonozni,
egész életemen át.
Akarom, hogy Te is érezd,
mit jelent egy jó barát!
(Aranyosi Ervin)
 
 
0 komment , kategória:  Verses képek  
Meggyújtották a betlehemi békelángot a Parlamentben
  2013-12-16 20:43:50, hétfő
 
  Ünnepélyes keretek között meggyújtották a betlehemi békelángot hétfőn a Parlamentben; az eseményt köszöntötte Kövér László, az Országgyűlés elnöke, beszédet mondott Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetője és Bóna Zoltán, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára.
...... ........... ........... .......



- Kövér László köszöntőjében rámutatott: a betlehemi békeláng nem először jutott el a Parlament épületébe, mintegy tíz esztendeje egyszer már volt ilyen esemény, de akkor "sajnálatos módon" nem lett folytatása. Reményét fejezte ki, hogy a mostani kezdeményezést jövőre megismétlik, és sikerül ebből hagyományt teremteni.
- Kozma Imre arról beszélt, hogy "vannak helyzetek, amikor az embernek meg kell osztania a javait másokkal". Az országgyűlési képviselőknek bölcseknek kell lenniük, hogy felismerjék: "az ember valójában végérvényesen semmit sem birtokolhat ezen a Földön, és amíg él, osztoznia kell ennek a világnak a javain."
- A szeretetszolgálat vezetője úgy fogalmazott: Betlehemből, a világ lelki központjából jött a láng a magyarság lelki-szellemi központjába, a Parlamentbe. Utalt arra, hogy a világ lelki központja akkor lett Betlehem, amikor Jézus megszületett.
- Azt mondta, a 2000 évvel ezelőtt Júdea királya, Nagy Heródes a "fondorlatos politika" megtestesítője volt, és imádkozni kell azért, hogy ne legyenek a magyar parlamentben ilyen személyiségek.
- Bóna Zoltán igehirdetésében János evangéliuma alapján Jézus születéséről szólt. Imádságában köszönetét fejezte ki, hogy a betlehemi lángok eljutottak Magyarországra, és azért is fohászkodott, hogy "szemünket ne kápráztassák el hamis fények, és szemünk ne fáradjon bele a kilátástalanságba és a sötétségbe".
- Az Egyesült Nemzetek Szervezete 1986-ot a béke évének nyilvánította, ekkor lett a béke szimbóluma a betlehemi békeláng. Ezóta az osztrák cserkészek viszik minden évben Bécsbe a lángot, amit innen osztanak szét az egyes országok cserkészeinek. Idén a Magyar Cserkészszövetség protestáns közössége hozta a lángot Magyarországra, s a Parlamentben a dunavarsányi cserkészek gyújtották meg a lánggal a Parlamentben lévő adventi koszorú három gyertyáját.
Betlehemiláng-átadóünnepség az Országházban MTI Fotó: Beliczay László
...... .....


Másodjára hozták el a betlehemi lángot a cserkészek a Parlamentbe. Idén a nagybányai 15. gróf Teleki Sándor cserkészcsapat gyújtotta meg a békelángot.
A cserkészek küldöttségét Latorcai János, a Parlament alelnöke fogadta. ,,Most ez a fény nehéz körülmények között érkezett ide, hiszen nehéz helyzetben van az ország, és nehéz helyzetben van Európa" - fogalmazott Latorcai János. Ma arra van szükség, hogy hitet, reményt, jövőképet tudjunk meríteni tette hozzá a Parlament alelnöke.





2010 évben Betlehemi láng Miskolcon
....

 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Adventi cukiság - kutyusok beszélgetnek
  2013-12-16 20:37:15, hétfő
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Adventi naptáram  
Friderikusz Sándor, mint télapó
  2013-12-16 20:32:32, hétfő
 
  ...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Télapó  
Huszonhatan fagytak meg Magyarországon
  2013-12-16 20:30:45, hétfő
 
  Forrás: Hír24
Ez év decemberében Huszonhatan fagytak meg Magyarországon.
A legtöbb áldozatot a december szedte. Nem csak az utca veszélyes, az áldozatok nagy része fűtetlen otthonában hunyt el.
Az ősz kezdetétől december 15-ig huszonhatan fagytak meg Magyarországon.
December 1-ig 11-en haltak meg a hidegben, azóta pedig további tizenöten lelték halálukat kihűlésben. Az áldozatok között három nő volt.
Közterületen, a szabad ég alatt tízen fagytak meg, saját fűtetlen otthonukban pedig kilencen. Kórházba szállításuk közben, vagy után heten vesztették életüket, mert már nem tudtak rajtuk segíteni.


Kihűlés:
Fagyhalálnak mondjuk, pedig általában kihűlésről van szó - a fagyás helyi természetű sérülés, égési sebhez hasonló jelenség, a bőr pirosodásával, hólyagosodásával jár. Felületes esetben a szövetek károsodnak csak (de az lehet olyan mértékű, hogy sebészi úton kell eltávolítani), súlyos esetben akár a csont is megfagyhat. A fagyott területet ne dörzsöljük (hóval sem), hanem 40-42 fokos vízben melegítsük fel.
- A kihűlés a test vészes lehűlése, melynek az esetek 40-70%-ában halál a vége. A közkeletű vélekedéssel szemben nemcsak fagypont alatti hőmérsékleten történhet meg. Kihűlésről beszélünk, ha a test hőmérséklete 35 fok alá megy. Hideg vízben percek alatt kihűlhetünk. A kihűlés egyik fázisában jelentkezik az ún. elrejtőzés, ami a téli álomhoz hasonló, ösztönös viselkedés: a kihűlőfélben lévő ember összehúzódik és elbújik valami félreeső helyre. A drog- és alkoholfogyasztás, a nagyon alacsony vércukorszint megkönnyítheti a kialakulását. Ha nem enyhe esetről van szó, kórházi kezelésre van szükség a veszély elhárításához.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
2013 Női kézilabda VB Magyarország - Spanyolország
  2013-12-16 19:53:28, hétfő
 
  2013 Női kézilabda VB Nyolcaddöntő: Magyarország - Spanyolország 28:21
Győzelem az olimpiai bronzérmes csapat ellen
Bejutott a legjobb nyolc közé a magyar női kézilabda-válogatott a szerbiai világbajnokságon, miután a hétfői újvidéki nyolcaddöntőben 28-21-re nyert az olimpiai és vb-bronzérmes spanyol csapat ellen.
A szerdai belgrádi negyeddöntőben a brazil-holland mérkőzés győztese vár Hajdu János szövetségi kapitány együttesére.
Az első perceket leszámítva remekül védekezett a tavalyi Eb-n harmadik magyar válogatott, és Herr Orsolya kapus parádés teljesítményének is köszönhetően fokozatosan húzott el sok hibával játszó riválisától. A szünetben 17-12 volt az állás. A folytatásban rendezték soraikat a spanyolok, 11 percig nem kaptak gólt, ennek eredményeként 19-13-ról két gólra felzárkóztak. Aztán újra erőre kapott a magyar csapat, ismét irányította a játékot, és végül megtörte a spanyolok ellenállását.
Újvidék, 800 néző, v: Birch, Stenrand (dánok)
Góllövők: : Görbicz 6/4, Zácsik 5, Bognár-Bódi 4, Vérten 3, Soós 3, Szucsánszki 2, Tomori 2, Triscsuk 1, Szamoránsky 1, Kovacsicz 1,
Spanyolok: Lopez 7, Aguilar 4, Cabral 4/2, Beg. Fernandez 3, Pena 2/1, Mangue 1

A vártnál kevesebb, csupán mintegy kétszáz magyar szurkoló látogatott ki Újvidékre, igaz, az ő hangjuktól volt hangos az aréna. Az elmúlt napokban térdsérüléssel bajlódó Görbicz a cserepadon kezdett. Helyette Szucsánszki volt az irányító, és éppen ő dobta az első gólt. Gyorsan fordítottak a spanyolok, mert ekkor még könnyedén át tudták törni a védelmet. Ahogy a Hajdu-csapat is megtalálta a rést a spanyol falon - a bal szélen -, Bognár-Bódi három találatával 5-5 lett az állás. A túloldalon Cabral sziporkázott, majd Kisst Herr váltotta a kapuban. Aztán a spanyolok is sokat hibáztak, sorozatban négy gólt kaptak, így kapitányuk időt kért, majd több poszton cserélt. Erre Görbicz is játékra jelentkezett. Herr büntetőt és ziccert fogott, ez pedig erőt adott a többieknek. A 21. percben már 13-9-re vezetett a Hajdu-együttes. Triscsuk kiállítása alatt nem esett gól, majd Zácsik két eredményes átlövéssel jelezte, hogy a pályán van. A szünetig maradt a jó védekezés, és ötgólos magyar előnynél vonultak az öltözőbe a csapatok.
- A második félidőt Tomori kiállítása miatt emberhátrányban kezdték a magyarok, mégis eredményesen fejeztek be egy támadást: Zácsik saját kipattanóját értékesítette. Ezt a két percet 2-1-re nyerte a magyar csapat. Agresszívebb védekezésre kapcsolt az ellenfél, többször szerzett labdát, és - elsősorban Aguilar találataival - felzárkózott 19-17-re. Ekkor időt kért a magyar szövetségi kapitány, mert úrrá lett együttesén a kapkodás. Újra Görbicz játszott irányítóként, de ekkor ő sem tudott nyugalmat sugározni. Emberelőnyben felcsendült a lelátón az "Ébresztő!" és a "Harcoljatok!". A ferencvárosi légiós, Pena büntetőből még a kaput sem találta el, többek között ez jelezte, hogy a másik oldalon is idegesek a játékosok. Tomori 11 perces gólcsendet tört meg, ezzel sikerült átlendülni a holtponton. A 49. percben 23-19-nél időt kért a spanyolok szakvezetője, ám a visszaálló Kiss jó százalékkal védett. Ahogy szorított az idő, úgy lett egyre sürgősebb a spanyoloknak, és a kapkodásban még a legnagyobb helyzeteiket is kihagyták. Négy perccel a vége előtt, ötgólos hátrányban még egyszer megpróbálták rendezni soraikat, ám hiába harcoltak az utolsó leheletükig, a Hajdu-csapat ment tovább, magabiztos győzelemmel. A magyarok - amikor kijutottak a vb-re - még nem végeztek a kilencedik helynél hátrébb. Ez a sorozat ezúttal sem szakad meg.
XLsport - Mti


Zöld mezben a Magyar kézis lányok
...... ......


- Hajdu János viszont sokszor elmondta, a hatodik mérkőzés lesz a legfontosabb és ez így is lett: az ibériaiak ellen, csak az első percbekben ingott meg a védekezésünk, utána szépen lassan átvettük a vezetést, majd többgólos előnyre tettünk szert, miközben hátul Herr Orsolya parádés védéseket mutatott be. Így a szünetre már öt góllal megléptünk, majd a folytatásban ha nem is ilyen mértékben, de tartottuk az előnyt. A spanyolok pontatlanul játszottak, majd a hajrához közeledve elfáradtak, ráadásul pechesek is voltak, így az utolsó perceket megnyomva végül hét találattal, 28-21-re nyertünk, és ott vagyunk a világbajnokság negyeddöntőjében.
A női kézilabda-válogatott a világbajnokság nyolcaddöntőjében bravúros játékot produkálva legyőzte Spanyolországot, nem is akárhogy.

Tomori Zsuzsa támadásban
...... ......


Szekeres Nóra a Spanyol támadók közt.
...... ........


Szucsánszki Zita és Marta Elisabet Mangué González
...... .........



...... ......



...... ...........



...... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 468 db bejegyzés
e év: 4484 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1273
  • e Hét: 3043
  • e Hónap: 15719
  • e Év: 249466
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.