Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Jó éjszakát!
  2013-12-21 23:57:22, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Heti útravaló Müller Pétertől - 104. rész
  2013-12-21 23:56:56, szombat
 
  Heti útravaló Müller Pétertől - 104. rész

Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is.

Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el, és hagyd magadban megérni!

"Minden világ: másvilág."






Másvilág? Miért?! Egyszerűen azért, mert nem a te világod. Az övé. Neked egyetlen világod van - a tiéd. Ha álmodsz, magadnak álmodsz, ha fáj valamid, neked fáj, akár a sebed, a fejed vagy a lelked. Ha szomorú vagy, te vagy szomorú. És ha meghalsz, egyedül halsz meg - a te világod változik át.

Más ezt kívülről nézi. Csak tanúja ennek a te világodnak, nem résztvevője. Még akkor is, ha a gyermeked vagy az anyád. Látja. Szomorú, kétségbeesett. De nem tudja, mi történik benned - mert neki másik világa van. Hidd el, néha nagyobb utat teszünk meg egymáshoz, mint az űrutazók. És még soha, senki sem érkezett meg a másik világába.

"Én vagyok te!" - ezt csak a legnagyobb szerelemben érezzük, de ott sem igazán. Szeretnénk, ha így lenne, de sajnos nincs így. Ezért minden szavamat fordítsd le a saját nyelvedre. Én is igyekszem a tiédet. Kell egy szótár!

Hadd meséljem el, hogy a múltkor döbbenetes élmény ért. Arról beszéltem, hogy egy nő legyen önérzetes. Szerintem egy igazi párkapcsolathoz ez kell. Öntudatos nő. És másnap kaptam egy kétségbeesett levelet. Egy férj írta. "A feleségem elolvasta az ön Útravalóját, másnap összecsomagolt, és elhagyott engem. Pedig - írta a férfi - én nagyon szeretem őt!" Belenyúltam két másvilágba.

És nem tudom megítélni, hogy a nő hogyan olvasta az útravalómat: önérzetes lett-e tőle, vagy csak önző. Nem tudom, a nő milyen szótárral olvasta az írásomat. Így aztán azt sem tudom, hogy segítettem, vagy rontottam-e valamin...

Forrás:http://www.life.hu/sztarszerzok
 
 
0 komment , kategória:  Heti útravaló - Müller Péter  
Mandarinos tiramisu
  2013-12-21 23:56:43, szombat
 
  Mandarinos tiramisu

Hozzávalók:

4 db mandarin
4 db tojás
4 evőkanál cukor
25 dkg mascarpone
20 dkg babapiskóta
2 dl kávé
1 evőkanál narancslikőr
A tálaláshoz:
kakaópor

Elkészítés:

A tojásokat szép habosra verjük a cukorral, majd belekeverjük a mascarponét. Kettészedjük a krémet, egyik felébe belekeverjük a narancslikőrt és a mandarin kinyomott levét.

6 poharat előkészítünk. Kávéban egyesével megáztatjuk a piskóta felét, és a poharak aljába tesszük. Rákanalazunk fehér krémből, majd erre teszünk a mandarinos krémből is. Ugyancsak egyesével megáztatjuk a maradék piskótát, és a krémre tesszük. A poharakba osztjuk a fehér krémet, végül rákanalazzuk a maradék mandarinos krémet is.

Hűtőben pihentetjük 3-4 órán át, majd megszórjuk kakaóporral és tálaljuk.





Megjegyzés:
Vomberg Frigyes receptje, fotó: Komáromi Zoltán

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Mandarin, a legédesebb citrus
  2013-12-21 23:56:26, szombat
 
  Mandarin, a legédesebb citrus

A karácsonyi gyümölcskosár elmaradhatatlan összetevője, de a Mikulás zsákjából sem maradhat ki a kicsi, vékony héjú édes gyümölcs. Igazi szezonja decemberben indul, ekkortájt lehet a legfinomabbakat kifogni.




A karácsonyi időszak legbűntetlenebb desszertje a mandarin :)

A mandarin őshazája Délkelet-Ázsia és a Fülöp-szigetek, de mára már a világ sok pontján termesztik, s a világ megannyi piacán hozzájuthatunk. Ez azonban nem volt mindig így. Ázsiában - Kínában és Japánban - a mandarin sokáig csak a társadalom krémje számára volt elérhető. Kifejezetten elit mandarinfajtának számított a Mikan és a japánok által nemesített Satsuma.

A mandarinok családja igen széles, a Citrus reticulata megnevezés alá nagyon sokféle-fajta mandarin tartozik. Ide sorolható a már említett japán Satsuma vagy épp a sokak által kedvelt spanyol Clementine is. A mandarinok a különbözőségük, eltérő nemesítésük ellenére azonban sokban hasonlítanak egymásra: vékony héja könnyedén eltávolítható, s az alatta talált, könnyen gerezdekre szedhető érett gyümölcshús jóval édesebb, mint más citrusfélék esetében.

A mandarin héjának színe a világos narancssárgától egészen a mély, vöröses narancssárgáig terjedhet. Nevét valószínűleg az importáló országról, Kínáról, a hivatalnokok népes seregét felvonultató mandarin-államról kapta.

A mandarin nagyon sokáig rejtve maradt az európaiak elől, ám 1805-ben megjelentek az első mandarinfák a nemesítésben oly lelkes úttörő szerepet játszó angolok üvegházaiban, s Afrika felől, Marokkóból is megérkeztek az első tangerine mandarin szállítmányok. Az angolok az éghajlatuk hasznavehetetlenségét hamar belátták, és 1850 környékén Olaszországban kezdtek el kísérletezni a mandarin európai termesztésével. Az olaszoktól terjedt tovább a gyümölcs Amerikába is, ahova az olasz konzul jóvoltából jutott el, aki a New Orleans-i konzulátusra vitetett mandarinfákat. Innen terjedt tovább a gyümölcs Floridába, majd Kaliforniába is.





Milyen a jó mandarin? Édes, könnyű meghámozni - és még magja sincs! :)

A mandarin felhasználása igen széleskörű. Könnyen eltávolítható héjának és jól porciózható belső szerkezetének hála ideális csemege, minden segédeszköz nélkül fogyasztható. Bár a mandarin meglehetősen leveses, mégsem klasszikus légyümölcs. A mandarinok között vannak magos és mag nélküli fajták is. A mag nélküliek élvezeti értéke messze túlszárnyalja magos társaikét, érdemes ilyen fajtákat keresni a piacokon. A Sunburst és a Clementine fajta magtalan, míg a méz mandarinként is ismert Murcott kifejezetten édes, és épp ezért rendkívül népszerű, a szintén édes Fairchild fajtával együtt.





Illatos önmagában is a mandarin, de szegfűszeggel igazi illatosító lehet télen

A mandarin szezonja novemberben kezdődik, és nagyjából januárig tart az északi féltekén, ilyenkor elérhetőek nálunk is a finom, érett spanyol mandarinok, mint például a Clementine. A mandarinban - akár csak a narancsban - nagyobb mennyiségű C-vitamin, valamint kálium, kalcium és magnézium is található.

A mandarinok kiválasztásánál mindig törekedjünk arra, hogy hibátlan héjú, sérülésmentes gyümölcsöt vegyünk. Mivel a gyümölcs héja vékony, ezért ha ez sérült, akkor nagy valószínűséggel a gyümölcshús állapota sem tökéletes. A mandarinon könnyedén megjelenhetnek puha foltok és penész, mivel a gyümölcs elég sérülékeny. Ha ezeket nem vesszük észre, akkor a vásárolt gyümölcsök jelentős része könnyedén tönkremehet. Épp ezért alaposan forgassunk át minden szemet vásárlás előtt. Hűvös helyen tárolandó, akár a hűtőbe is betehetjük néhány napra.





Sok vitamin, kevés kalória, édes, mint a méz - a legjobb desszert!

A friss mandarin mellett sok helyütt a konzervált gyümölcs is igen népszerű. Friss vagy konzerv mandarinnal készíthetünk gyümölcssalátát, különféle lekvárokat, chutneykat, szószokat. Felhasználhatjuk zöldsalátákhoz, különféle töltelékekhez, illetve köretekhez is adhatjuk. Friss mandarinból készíthetünk zselét, szószt vagy akár szörpöt is. Sütemények esetében legtöbbször lekvárként vagy karamellizálva használjuk fel, de sok esetben a gerezdekre szedett gyümölcs csupán dekorációs célokat szolgál. A mandarin héjában lévő illóolajat megtalálhatjuk sokféle kozmetikai készítményben, s ezt az olajat aromaterápiához, álmatlanság kezelésére is előszeretettel alkalmazzák, valamint bőr- és emésztési problémák orvoslására is használják.





Süteménybe is nagyon finom - de ne süssük, csak a végén tegyük rá!

Még kisebb, mint a mandarin: a kumquat

A mandarinokra igencsak hasonlít a törpemandarinként is emlegetett kumquat, amely azonban csak távoli rokonságban áll a citrusfélékkel. A Kínából származó, évezredes múltra visszatekintő gyümölcsről írásos dokumentumok már 12. században is születtek, ennek ellenére a kumquat csak a 19. század vége felé jelent meg Európában és igazán soha nem honosodott meg. Az ovális vagy kerek formájú, mini mandarinra emlékeztető gyümölcs vékony héja édes, míg húsa meglehetősen savanyú, épp ezért egyben szokás fogyasztani. A gyümölcshús savanyúságát ellensúlyozandó a kumquat gyümölcsöt általában aszalják vagy cukorszirupban eltéve kínálják, de salátákon, desszertekben is találkozhatunk vele.





Kumquat, a diónyi édes-savanyú mini-mandarin

Mandarinkrém:

Hozzávalók:
50 dkg mascarpone
5 evőkanál méz
8 db mag nélküli, édes mandarin (Clementine)
1 teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál Cointreau likőr

Elkészítés: A mandarinokat meghámozom és gerezdekre szedem. A mézet egy kisebb lábasba teszem, közepes lángon hagyom felmelegedni. Ezután hozzáadom a fahéjat, a mandaringerezdeket és a narancslikőrt is. Egészen kis lángon párolom a mandarinokat, majd mikor kezdenek áttetszővé válni, akkor félrehúzom, és kicsit hagyom hűlni, majd 12 nagyjából ép gerezdet félreteszek.
A mascarponét egy nagyobb tálba teszem, kicsit fellazítom, átkeverem, majd hozzáadom a mézes mandarint, amit óvatos mozdulatokkal a krémbe dolgozok. A krémet hat tálkába osztom és a tetejüket a félretett gerezdekkel díszítem.

Mandarinos saláta:

Hozzávalók:
1 marék friss rukkola
1 marék madársaláta
1 marék bébispenót
4 db mag nélküli mandarin
2 kisebb alma
citrom
balzsamecetkrém
frissen őrölt feketebors
2 evőkanál fenyőmag
olívaolaj

Elkészítés: A salátákat megmosom és alaposan lecsöpögtetem, majd egy nagyobb tálban átkeverem. Az almákat meghámozom, majd zöldséghámozóval vagy gyaluval leszeletelem. A szeleteket a zöldsalátához keverem. A mandarinokat megpucolom, a gerezdeket a salátához adom. A fenyőmagot száraz serpenyőben átpirítom.
A salátát átforgatom, kis olívaolajjal meglocsolom, reszelt citromhéjjal, kevés sóval és borssal fűszerezem.
A salátákat tálakba teszem, balzsamecetkrémmel díszítem, és a pörkölt fenyőmaggal megszórva kínálom.





Sütés nélküli sajttortákba is tökéletes a mandarin

WM

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Laktató gombapörkölt
  2013-12-21 23:56:07, szombat
 
  Laktató gombapörkölt

Hozzávalók:

1 db vöröshagyma
1 db zöldpaprika
4-5 db szárított paradicsom
1 kg Bonduelle gomba
pirospaprika
bors

3 dl tejföl
4-8 db tojás

Elkészítés:

A hagymát kockára vágjuk, olajon megdinszteljük. Rávágjuk a zöldpaprikát, teszünk bele 4-5 karika szárított paradicsomot, majd rátesszük a felaprított gombát, megszórjuk pirospaprikával. Sózzuk, borsozzuk, időnként megkeverve puhára pároljuk.
Megszórjuk liszttel, felengedjük tejföllel /ha sűrű, kevés vízzel hígítjuk/, összeforraljuk, majd óvatosan, hogy egyben maradjon, beleütünk személyenként 1-2 tojást, és addig forraljuk, míg a tojásfehérje megkeményedik.

Rizzsel, nokedlivel vagy friss, puha kenyérrel tálaljuk.





Megjegyzés:
A receptet Dr. Artner Oszkárné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Cukkinis-húsos ragu metélttel
  2013-12-21 23:55:55, szombat
 
  Cukkinis-húsos ragu metélttel

Hozzávalók:

30 dkg csirkemell
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
40 dkg cukkini
fél csokor mentalevél
50 dkg metélt tészta
napraforgóolaj
citromlé
joghurt

Elkészítés:

A csirkemellet felkockázzuk. A fokhagymát és a hagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk. A
cukkinit megtisztítjuk és feldaraboljuk. A mentaleveleket leöblítjük, csíkokra vágjuk.

A tésztát kifőzzük, leszűrjük és jól lecsepegtetjük. Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk benne a húst. Kivesszük, félretesszük.

A pecsenyelében a cukkinit, a fokhagymát és a hagymát megpirítjuk, majd hozzákeverjük a húst, és citromlével, sóval és borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a mentátm majd az egészet összeforgatjuk a tésztával.

Kanálnyi joghurttal a tetején tálaljuk.





Megjegyzés:
A receptet Kocsis Lászlóné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Fehérboros francia hagymaleves sajtos croissant-nal
  2013-12-21 23:49:07, szombat
 
  Fehérboros francia hagymaleves sajtos croissant-nal

ozzávalók:

2 nagy fej vöröshagyma
1 db póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
néhány csepp olívaolaj
2 evőkanál vaj
1 csapott evőkanál cukor
1 db babérlevél
1 marék snidling

őrölt fehérbors
kakukkfű
őrölt kömény
provence-i fűszerkeverék
1 evőkanál liszt
1 dl fehérbor
1 db leveskocka
5 cl brandy (elhagyható)
6 dl víz
4 szelet croissant
1 teáskanál olívaolaj
5 dkg füstölt sajt

Elkészítés:

A hagymákat felvágom. Néhány csepp olaj és a vaj keverékén megdinsztelem a hagymát, majd sózom, szórok rá cukrot, időnként megkavarom, hogy ne égjen oda. Amikor a hagyma már kellőképp karamellizálódott (kb. 20 perc), fűszerezem, megszórom liszttel. Majd belemorzsolom a leveskockát, feleresztem vízzel, és lassú tűzön puhára főzöm (30 perc). Beleöntöm a fehérbort és a brandyt.

Közben croissant szeleteket beteszem egy serpenyőbe, mindkét oldalukat bekenem olívaolajjal, megsütöm az egyik oldalát, majd megfordítom, bőségesen megszórom reszelt sajttal, s megsütöm, amíg a sajt megolvad, s szép aranybarna lesz.

Tálaláskor merek a levesből, vágok rá snidlinget, s teszek rá croissant-t.





Bon appétit!

Megjegyzés:
A hagyma leves (Soupe a L'Oignon) a franciák nagy kedvence, világszerte híressé vált. Elkészítése egyszerű, olcsó, mégis fenséges. A hagyma édeskés ízét kiválóan ellensúlyozza a bor savassága. Én azon a véleményen vagyok, hogy kár a leves karakteres ízét tejszínnel elrontani.

A receptet és a fotót Hobbychef küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Heti menü ajánlat – 2013. december 23 - 29.
  2013-12-21 23:46:34, szombat
 
  Heti menü ajánlat - 2013. december 23 - 29.


Hétfő:

Előétel: Fehérboros francia hagymaleves sajtos croissant-nal
Főétel: Cukkinis-húsos ragu metélttel
Desszert: Mandarin
Vegetáriánus ajánlat: Gombapörkölt tarhonyával

Kedd - Szenteste

Reggeli: Cézár saláta pirítóssal
Előétel: Korhely halászlé
Főétel: Fűszeres marhapecsenye burgonyakrokettel
Főétel: Rántott ponty gombapörköltes kelkáposztatekerccsel
Desszert: Diós, gesztenyés és mákos bejgli
Vacsora: Töltött pulykamell egészben sütve
Vegetáriánus ajánlat: Majonézes burgonyasaláta tojással és póréhagymával

Szerda - Karácsony

Reggeli: Csirkemájpástétom hagymalekvárral
Előétel: Gesztenyekrémleves rumos mazsolával
Főétel: Karácsonyi kacsasült
Főétel: Családi töltött káposzta
Desszert: Zserbó
Vacsora: Marinírozott hal
Vegetáriánus ajánlat: Mézes olajban sült kecskesajt

Csütörtök - Karácsony

Reggeli: Karácsonyi kakaó, gyümölcskenyér
Előétel: Tejszínes fácánleves túrógombóccal
Főétel: Aszalt szilvás libamájjal töltött borjúszelet szarvasgombával, bazsalikomos krumplipüré
Főétel: Bőrös fogasfilé roston színes zöldségekkel
Desszert: Flódni
Vacsora: Mustáros-fehérboros lazac töltött tojással
Vegetáriánus ajánlat: Csőben sült édeskömény kecskesajttal

Péntek:

Előétel: Zöldséges sajtleves
Főétel: Csirkés padlizsánragu
Desszert: Maradék karácsonyi sütik :)
Vegetáriánus ajánlat: Zöldségnapi muszaka

Szombat:

Reggeli: Orosz hússaláta friss zsemlével
Előétel: Fokhagymakrémleves
Főétel: Bőrös vadmalac pörkölt, házi galuskával, vörösborral leöblítve
Desszert: Narancs
Vacsora: Tepertőkrémes szendvics lilahagymával
Vegetáriánus ajánlat: Mártogatós sült camembert

Vasárnap:

Reggeli: Csokis-kakaós csiga tejeskávéval
Előétel: Sütőtökkrémleves
Főétel: Rakott krumpli sajttal gazdagítva
Desszert: Csokis-almás süti
Vacsora: Jércesaláta pirítóssal
Vegetáriánus ajánlat: Rakott krumpli sült zöldségekkel

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Radicchio saláta beluga lencsével és avokádóval
  2013-12-21 23:44:15, szombat
 
  Radicchio saláta beluga lencsével és avokádóval

Hozzávalók:

1 fej radicchio (kb. 25-30 dkg)
10 dkg beluga lencse
1 nagyobb babérlevél
1 nagyobbacska érett avokádó
1 teáskanál citromlé
6-8 db nagy szemű, zamatos fekete olajbogyó
Az öntethez:
2 evőkanál vörösborecet
2 teáskanál magos dijoni mustár

frissen őrölt bors
petrezselyemzöld (szárított is megfelel)
A díszítéshez:
1/2 gránátalma magjai

Elkészítés:

A lencsét megmosom, 1,5 dl vízben egy babérlevél kíséretében kezdem főzni, mikor már majdnem puha, sózom, borsozom, lefedett edényben hagyom kihűlni.

A salátát leveleire bontom,




alaposan megmosom, a keserű, vastag ereket eltávolítom, apró, kb. 2-cm-es csíkokra, majd a csíkokat kockákra vágom. Az olajbogyót kimagozom, mindegyiket 8 kis darabra vágom. Az avokádót a mag mentén felezem, csavarok rajta egyet, így a mag az egyik félben marad, ahonnan könnyen eltávolítható. Egy teáskanál segítségével kiemelem az avokádó húsát a héjból úgy, hogy a keskenyebb, valamikori szárhoz közelebb eső résznél elkezdem mozgatni a kanalat a héj és a gyümölcshús között, folyamatosan haladva a szélesebb végéhez. Az avokádófeleket felkockázom, azonnal citromlevet csepegtetek rájuk, mert könnyen oxidálódnak.

Egy gránátalmát félbevágok, majd kiskanállal kiügyeskedem a rubinvörös magjait. (A másik felét gondosan félreteszem, de nem jellemző, hogy hosszú időt töltene felhasználásra várakozva a hűtőben.)

Az öntet hozzávalóit összekeverem. Nem adok hozzá olajat, mert az avokadó olajtartalma elég magas.





A zöldségeket és a lencsét tálba szórom, összekeverem, ráöntöm az *álvinaigrette-et*, alaposan átforgatom, majd a tetejére szórom a gránátalma csillogó magjait. Nem árt, ha félórát pihen a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek, ennyi idő alatt az avokádó sem veszít színéből.





Megjegyzés:
Nem csupán látványos, de igen különleges és ízletes saláta a végeredmény. Bár a hozzávalók kicsit költségesebbek, egy-egy ünnepi alkalomra érdemes elkészíteni!

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Velős zsemle rántva
  2013-12-21 23:37:33, szombat
 
  Velős zsemle rántva

Hozzávalók:

50 dkg sertésvelő
2 fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál libazsír
1 dl száraz fehérbor
4 db másnapos zsemle
1 csokor petrezselyem

frissen őrölt bors
babérlevél
kevés tej
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz

Elkészítés:

A velőt sós, babérlevéllel ízesített vízben megfőzöm, ha kész, tálra teszem, hagyom hűlni. Közben a hagymát apróra vágom, a fokhagymát átnyomom a fokhagymaprésen, a petrezselyemlevelet ledarálom, a másnapos zsemléket felszeletelem. A kihűlt velőt lehártyázom, feldarabolom.

Egy serpenyőben a zsíron üvegesre pirítom a hagymát és a fokhagymát, beleadom a velőt, sózom, borsozom, meghintem a darált petrezselyemzölddel, összesütöm, majd lehúzom a tűzről, langyosra hűtöm.

A zsemleszeletek egyik felét tejbe mártom, megkenem a hagymás, fűszeres velővel, ráborítok egy másik zsemleszeletet tejbe mártott oldalával, összenyomom, szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatva bepanírozom, az így kapott szeleteket forró olajban kisütöm.

Azonnal, forrón adom az asztalra, friss salátával tálalom, italként laza fröccs, pohár sör illik mellé.

Megjegyzés:
A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 330 db bejegyzés
e év: 2276 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1215
  • e Hét: 2023
  • e Hónap: 15928
  • e Év: 145635
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.